Dodaj do ulubionych

Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny?

20.11.05, 20:38
Powienien być sam profesor Rydzyk, ale on chyba na szefa TVP!
Obserwuj wątek
    • 123rbr Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 20:50
      Polska Iranem Europy !!!!
      • almagus Re: JUż w doniczkach ogłosiłem dla tego kawałka Po 20.11.05, 23:46
        JUż w doniczkach ogłosiłem dla tego kawałka Polski niepodległość.
        Podlewam zwykłą wodą.
        Ale muszę uważać na pająki, bo się spuszczają z jegowysokości!
        Byłem w TESCO przed likwidacją.
        Namawiam babcię na in Vitro.
        To coś z Różewicza, i sex już ją pewnie by zamęczył!
        Dzisiaj w nocy zapyta w RM czy pomogą , czy in Vitro, czy jak, bo tak lubi
        wnuczka.
    • q_vw Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 20:51
      Poglądy dr Wujkowskiej są tak niespójne logicznie, trudno z nia dyskutować, bo
      prezentuje tzw "prawy objawione"... Moje zdanie jest takie, ten rząd to
      katastrofa, premier zapomina, że jako szef rządu reprezentuje nie tylko
      zwolenników PiS czy radia z Torunia, ale wszystkich nas... Powołanie tej
      kobiety, katolickiej integrystki, to co najmniej pomyłka, jeśli nie
      zacietrzewienie i rozpalanie sporu... To nie jest tak, że in vitro jest metoda
      dla tych, którzy kiedyś używali środków antykoncepcyjnych, sprowadzanie tego do
      takiej koncepcji, to głupota... Jeśli chcemy faktycznie mieć więcej urodzin, to
      nie poprzez "becikowe" bo to bzdura, ale poprzez wspieranie urodzin, każdej
      metody, w tym in vitro !
      • carlitos35 Bardzo ważna wypowiedź q_vw !!! 20.11.05, 22:36
        • martino Szalenie ważna wypowiedź q_vw !!! 20.11.05, 23:37
          Cholernie ważna, powiedziałbym nawet.
          Szkoda tylko, że kompletnie bez sensu, bo to, że jakieś faceciki, które są w opozycji (vide: wywiad z szefem klubu parlamentarnego) kogoś by chciały na jakieś tam stanowisko, to jeszcze nic nie znaczy.
          Myślę, że GW powinna pójść dalej i zacząć pisać, że Jaruga-Nowacka idzie na to stanowisko (bo tak chcą chłopcy z SLD). A q-vw zacznie o tym pisać kolejną dętą analizę, zyskując poklask reszty funkcjonalnych analfabetów czekających na kolejne potwierdzenie jak to się źle w Polsce robi odkąd nie ma w rządzie ubeków.
          • q_vw Re: Szalenie ważna wypowiedź q_vw !!! 21.11.05, 02:09
            Hmm... wiesz, nawet śmieszny jest Twój tekst... Wszędzie widzisz ubeków... Masz
            problem sam ze sobą. A już całkiem sie ubawiłem okresleniami "dęta analiza",
            doprawdy, nie aspirowałem swym tekstem do tego :))) A juz szczytem wszystkiego
            było to, że innych nazwałeś "funkcjonalnymi analfabetami"... Małe pytanko,
            Martino, nie pomyliłeś czasem forum ? Jesteś pewnien, że wypowiadasz sie
            właśnie na tym forum, na którym chciałeś ? Mam wrażenie, że nawet nie rozumiesz
            o czym mowa, ale zabierasz głos... tak na wszelki wypadek, by nie stwierdzono,
            że naprawdę nie wiesz, o co chodzi.
            • agaj.agaj Re: Szalenie ważna wypowiedź q_vw !!! 21.11.05, 04:38
              Ty q_vw jestes typowym przedstawicilem PO lub Demokraci.pl. Mozesz byc nawet
              doradca Tuska. Z czego to wiem? Z tego z jaka wyzszoscia i ironia traktujesz
              osoby ktore maja inne zdanie niz Ty. Nic tylko nazwij ich teraz "moherowymi
              beretami". Tak wiec skoncz z ironia, ze Mr. Martino nie wie na jakim forum sie
              wypowiada, albo, ze nie rozumie o czym mowa.

Artykul to typowe jatrzenie GW od ktorego normalnym ludziom musi sie robic
              niedobrze. Ktos cos powiedzial, ktos cos uslyszal, a GW implikuje plotki jako
              fakty. A Ty dalej podbijasz ta pilke i uwazasz sie za inteligentnego.

Dziennikarstwo GW czasami osiaga naprawde dna. W ramach dobrych obyczajow i
              normalnego konstruktywnego dziennikarstwa nalezy dac rzadowi przynajmniej 100
              dni na pokazania programu i skutecznosci dzialania. Z krytyka sie zawsze zdazy.

Wniosek: dziennikarze GW zaniemogli na Ejaculatio praecox (przedwczesny
              wytrysk). Uwazaj by ta dolegliwosc Cie nie dotknela.
              • cymber.gaj Re: Szalenie ważna wypowiedź q_vw !!! 21.11.05, 05:47
                agaj.agaj napisał:

> Ty q_vw jestes typowym przedstawicilem PO lub Demokraci.pl. Mozesz byc nawet
                > doradca Tuska. Z czego to wiem? Z tego z jaka wyzszoscia i ironia traktujesz
                > osoby ktore maja inne zdanie niz Ty. Nic tylko nazwij ich teraz "moherowymi
                > beretami".

Rzeczywiście ten q_vw w sposób oburzający się wywyższa. Swoich adwersarzy nieomal nazwał (choć jednak nie nazwał) "moherowymi beretami", podczas gdy ten tak sponiewierany przez niego martino traktuje przeciwników dużo łagodniej i określa ich tylko sympatycznym mianem "funkcjonalnych analfabetów". No po prostu nadstawia drugi policzek! Prawdziwie po chrześcijańsku. Swoją drogą sam nigdy bym nie wpadł na to, że moherowy beret to coś jeszcze znacznie gorszego niż funkcjonalny analfabieta.

Dziękuję również za wyjaśnienie wszystkim funkcjonalnym analfabetom terminu "Ejaculatio praecox" (przedwczesny wytrysk). Słusznie zwracasz uwagę na ten problem. Dolegliwość ta z pewnością ma ważny udział w zmniejszaniu się liczby urodzeń w Polsce. Jestem przekonany, że środowiska związane z RM i ND zaczną teraz walczyć o powszechny dostęp do jej bezpłatnego leczenia z taką samą pasją, z jaką zwalczają in vitro.
              • q_vw Re: Szalenie ważna wypowiedź q_vw !!! 21.11.05, 10:01
                Kolejna osoba, która wie lepiej... Ty też nie wiesz gdzie jesteś ? Jeśli
                uważasz, że GW jest be, forumowicze są be, to po co tu jesteś ? Jeśli dla
                dyskusji, to odnoś się po prostu do meritum. To nie ja wszędzie węszę ubeków i
                nie ja wkładam innym w usta zdania, których nie wypowiedzieli. Dla Twej
                informacji, uważam, że określenie "moherowe berety", jakkolwiek jest to ładny
                skrót myslowy, ale zawsze skrót, nie jest trafnym, bo obraża. Ja jestem
                ironiczny i traktuję kogokolwiek z wyższością... OK, wstrzymuję się, by nie być
                sarkastycznym. Wiesz, poglądy dr Wujkowskiej znam, radzę zapoznać się i Tobie z
                nimi, zobaczysz, że są niespójne logicznie i przesycone demagogią i wyziera z
                nich integryzm... a to juz jest złe. Raz jeszcze napiszę, że Marcinkiewicz i
                inni z PiS nie reprezentują już siebie i swych poglądów, a tym bardziej
                poglądów radia z Torunia... Marcinkiewicz jest teraz premierem rządu RP, a
                wielu z jego partii to ministrowie, muszą reprezentować poglądy nas wszystkich,
                w tym i nie zgadzających się z PiSowską wizją świata i Polski. Nie chcę
                jakiejkolwiek ideologii, jedynie słusznych wizji i poglądów, bo to skończy sie
                katastrofą. Póki co, zamiast rzeczowej dyskusji o demografii i urodzinach
                dzieci, mamy ideologiczną wojnę... Raz jeszcze zauważę, in vitro nie jest
                wynikiem stosowania środków antykoncepcyjnych (tak uważa dr Wujkowska), a jest
                metodą dla par, które dzieci mieć nie mogą z innych, niż antykoncepcyjne,
                powodów. Również KK nie do końca ma racje walcząć z tą metodą urodzin... ale to
                nie jest ten wątek. Ten rząd tak wtapia, że zastanawiam się, czy jakikolwiek
                plan istnieje... i nie chodzi mi o dokopanie, ale o to, że tutaj mieszkam, siłą
                rzeczy oczekuję sprawnego i kompetentnego rzadu, mniejsza o jego barwy
                polityczne.
                • martino Re: Szalenie ważna wypowiedź q_vw !!! 21.11.05, 11:40
                  Kolego:
                  1. Nie węszę wszędzie ubeków,
                  2. Wyluzuj z tym atakującym integryzmem, bo to fakt prasowy, przypominający
                  nagonki z początku lat 90, kiedyśmy się dowiadywali, że grozi Polsce państwo
                  wyznaniowe,
                  3. Podtrzymuję zdanie o funkcjonalnych analfabetach, którzy z informacji, że
                  ktoś by kogoś na jakimś stanowisku widział wysnuwają wniosek, że ten ktoś
                  faktycznie na tym stanowisku będzie.
                  4. Nie rozumiem dlaczego oczekujesz ode mnie chrześcijańskiego nadstawiania
                  drugiego policzka, skąd wiesz, że popieram poglądy dr Wujkowskiej na in vitro
                  itd. Rozumiem, że wzięło się to z Twojego demokratycznego(.pl) braku uprzedzeń
                  i chęci zrozumienia odmiennych poglądów.

PS. Sprawdź w poradni językowej zwrot "póki co".
                  • q_vw Re: Szalenie ważna wypowiedź q_vw !!! 21.11.05, 12:00
                    Martino:
                    Ad. 1 To nie ja wyskoczyłem z ubekami.
                    Ad. 2 Integryzm nie jest faktem prasowym, tak samo nie istnieje państwo
                    wyznaniowe, tylko paru nawiedzonych robi coś, co szkodzi KK i wiernym.
                    Ad. 3 Ja tylko komentuję, że dr Wujkowska jest chocby rozważana jako kandydat,
                    bo to zła kandydatura z uwagi na jej skrajne poglądy. Funkcjonalny
                    analfabetyzm... kolego, patrz punkt niżej...
                    Ad. 4 Ja nic nie piszę o nadstawianiu drugiego pliczka, to nie mój wpis, nie
                    zarzucam tez, że popierasz poglądy dr Wujkowskiej, ja tylko odnosze sie do jej
                    poglądów.

Kolego, nie chce udowadniać, że nie jestem wielbłądem, ale... nie jestem
                    zwolennikiem demokratów.pl ani jakiejkolwiek lewicowej partii. Bycie
                    zwolennikiem prawicy, bycie katolikiem także, nie powoduje, że mam poglady
                    wedle jakieś sztancy... Nie mam uprzedzeń i spodziewałem się, naiwnie
                    najwyraźniej, rzeczowej wymiany zdań... Poglady innych staram sie zrozumieć, a
                    na pewno je szanuję (jeśli tylko nie łamią przyjetych norm społecznych), ale
                    trudno pozytywnie myslec o ludziach, którzy in vitro sumuja z antykoncepcją...
                    to nielogiczne wynikanie i tyle. Tak na marginesie, księża atakując in vitro
                    zachowuja sie jak obrońcy twierdzy, która nawet nie była oblegana... Po prostu
                    ta metoda nie wymaga "ofiar" i tyle. No i najważniejsze, czy zygota to juz
                    człowiek, bo doktorzy Kościoła uważają, że człowiek jest od 12 tygodnia
                    życia... Dochodzimy powoli, niepotrzebnie, do granicy absurdu wywołując
                    kolejną "świętą wojnę"... Zwrotów językowych sprawdzać nie muszę, znam je,
                    odpowiedź jest powyżej dlaczego napisałem komentarz. Pozdrawiam.
    • abc12323 Czy to ta pani z takim nerwowym wytrzeszczem oczu? 20.11.05, 21:00
      Widziałem ja ostatnio w tv. Straszna.
      • ius_et_lex Re: To ta pani z takim nerwowym wytrzeszczem 20.11.05, 21:40
        tomaszlis.wp.pl/wid,6326710,goscie.html?ticaid=1946&_ticrsn=3
        • abc12323 Re: To ta pani z takim nerwowym wytrzeszczem 20.11.05, 21:43
          Na tej fotce jest bez wytrzeszczu.
          • ius_et_lex Re: To ta pani z takim nerwowym wytrzeszczem 20.11.05, 21:53
            Przykro mi, poszukam z wytrzeszczem,
            ale nic nie mogę obiecać w przeciwieństwie do PiSujów;-(
            • ius_et_lex Re: To ta pani z takim nerwowym wytrzeszczem 21.11.05, 08:00
              Niestety, lepszego wytrzeszczu nie udało mi się znależć!;-)))
        • henryk.log Re: To ta pani z takim nerwowym wytrzeszczem 20.11.05, 22:17
          ius_et_lex napisał:

> tomaszlis.wp.pl/wid,6326710,goscie.html?ticaid=1946&_ticrsn=3

..ascetyczna jakaś ta Pani!...;-)
          ..to z "czego" się pytam u "niej" troje dzieci??
    • maruda.r Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 21:04

Zwolnił ją burmistrz Zielonki Adam Łossan. - Przyczyną odwołania było ciężkie
      naruszenie obowiązków pracowniczych, m.in. świadczenie poza wiedzą burmistrza,
      czyli pracodawcy, pracy w innych miejscach niż SPZOZ-MOZ w Zielonce, w godzinach
      pracy SPZOZ-MOZ w Zielonce oraz nieprawidłowości przy wypłacaniu samej sobie
      comiesięcznych premii - tłumaczył Łossan miejscowemu pismu "Fakty.wwl".

Stawiam 10:1, że Radio Maryja zarzuci burmistrzowi Zielonki bluźnierstwo.

• tasma_izolacyjna Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 21.11.05, 08:08
        Pewnie i zaraz pojawią się głosy, że skoro nie ma prawomocnego wyroku sądu to
        się nie liczy. Wiecie, w wielu instytucjach zeby dostać pracę trzeba mieć
        zaświadczenie o niekaralności, a pracownicy najwyższych urzędów państwych,
        posłowie, senatorowie, prezydenci mogą być złodziejami, kłamcami, fałszerzami.
        Dziwne... Moim zdaniem prawomocny wyrok sądu w przeszłości lub obecnie trwające
        postępowanie sądowe lub prokuratorskie powinno kategorycznie dyskwalifikować
        kandydatów na takie funkcje.
    • niemyte_mohery Dowcip miesiaca nalezy sie Ciesiolkiewiczowi 20.11.05, 21:06
      "Co na doniesienia gazety związanej z o. Rydzykiem szef gabinetu? - Na pewno
      żaden dziennik nie wskaże doradcy. To samodzielna decyzja pana premiera - mówi
      Konrad Ciesiołkiewicz, rzecznik prasowy rządu."

• mrlusiek Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 21:07
      a szkoda że nie ma doradców gospodarczych madrych i mnóstwo
    • me-e MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 21:10
      ... Widzę tu sprzeczność. Najpierw proponuje się stosowanie antykoncepcji
      hormonalnej, która zmniejsza płodność. Potem, za kilka lat, kolejne metody, na
      przykład in vitro, żeby kobiety zaszły w ciążę. Tutaj wyrywane są następne
      pieniądze. Najpierw płaci się za środki antykoncepcyjne, a później, po
      ewentualnym zniszczeniu płodności, za metody in vitro, które są mało skuteczne,
      już nie mówiąc o podłożu etycznym...

• maruda.r Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 21:17
        me-e napisał:

> ... Widzę tu sprzeczność. Najpierw proponuje się stosowanie antykoncepcji
        > hormonalnej, która zmniejsza płodność. Potem, za kilka lat, kolejne metody, na
        > przykład in vitro, żeby kobiety zaszły w ciążę. Tutaj wyrywane są następne
        > pieniądze. Najpierw płaci się za środki antykoncepcyjne, a później, po
        > ewentualnym zniszczeniu płodności, za metody in vitro, które są mało skuteczne,
        >
        > już nie mówiąc o podłożu etycznym...

W kontekście wypłacania sobie nienaleznych premii i fuch w godzinach pracy brzmi
        doskonale.

• me-e Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 22:05
          maruda napisal

>W kontekście wypłacania sobie nienaleznych premii i fuch w godzinach pracy
          brzmi
          doskonale
          >
          >
          ...sami ...maruda ...widziecie jak was poprzednia wladza ...znieksztalcila...)))
          • maruda.r Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 22:31
            e-e napisał:

> maruda napisal
            >
            > >W kontekście wypłacania sobie nienaleznych premii i fuch w godzinach pracy
            >
            > brzmi
            > doskonale
            > >
            > >
            > ...sami ...maruda ...widziecie jak was poprzednia wladza ...znieksztalcila...))

W kwestiach światopoglądowych również?

• me-e Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 22:37
              maruda.r napisał:

> e-e napisał:
              >
              > > maruda napisal
              > >
              > > >W kontekście wypłacania sobie nienaleznych premii i fuch w godzinach
              > pracy
              > >
              > > brzmi
              > > doskonale
              > > >
              > > >
              > > ...sami ...maruda ...widziecie jak was poprzednia wladza ...znieksztalcil
              > a...))
              >
              > ********************************
              >
              > W kwestiach światopoglądowych również?
              >

...rowniez...pozatym zabrali ci entuzjam...dlatego tak marudzisz...jestes jak
              wydmuszka...-)))

• maruda.r Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 23:18
                me-e napisał:

> ...rowniez...pozatym zabrali ci entuzjam...dlatego tak marudzisz...jestes jak
                > wydmuszka...-)))

A jest powód do radości?
                • me-e Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 23:32

maruda.r napisał:

> me-e napisał:
                  >
                  > > ...rowniez...pozatym zabrali ci entuzjam...dlatego tak marudzisz...jestes
                  > jak
                  > > wydmuszka...-)))
                  >
                  > *********************************
                  >
                  > A jest powód do radości?

....a nie ma...?
                  • maruda.r Re: MUCHA NIE SIADA... 21.11.05, 00:18
                    me-e napisał:

> > A jest powód do radości?
                    >
                    >
                    > ....a nie ma...?

Podwyżka akcyzy na paliwo?

• logic Re: MUCHA NIE SIADA... 21.11.05, 03:46
            Ale pani doktor jest w kwestiach etyki tym tam... bioetykiem... Nie wiem, czy
            bioetycy przerabiają wypłacanie sobie premii i urywanie sie z roboty do innej
            roboty, A że przy okazji pani doktor najwyraźniej nie jest świadoma innych
            przyczyn bezpłodności niż używanie leków hormonalnych (jeśli w istocie wywołują
            one bezpłodność gdziekolwiek poza niezwykle pragnącymi tego podmoherowymi
            wyobraźniami), no cóż, po pierwsze jest internistą a nie ginekologiem, a po
            drugie, te inne przyczyny widocznie są tak bardzo niebioetyczne, że wstyd o
            podobnych plugastwach wspominać.
      • jozica Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 21:34
        Me-e, nie wygłupiaj się. Antykoncepcja hormonalna zmniejsza płodnośc, gdy się ją
        stosuje, po ostawieniu owulacja jest taka, ze... mucha nie siada. Zreztą te same
        leki stosuje się często, włąśnie w celu wpomagania "koncepcji: :-))) Związki
        między antykoncepcją a in vitro sa hmm, wielce wątpliwe. Zresztą w tym całym
        cyrku nie o to chodzi

me-e napisał:

> ... Widzę tu sprzeczność. Najpierw proponuje się stosowanie antykoncepcji
        > hormonalnej, która zmniejsza płodność. Potem, za kilka lat, kolejne metody, na
        > przykład in vitro, żeby kobiety zaszły w ciążę. Tutaj wyrywane są następne
        > pieniądze. Najpierw płaci się za środki antykoncepcyjne, a później, po
        > ewentualnym zniszczeniu płodności, za metody in vitro, które są mało skuteczne,
        >
        > już nie mówiąc o podłożu etycznym...
        >
        >
        • niemyte_mohery to nie me-e powiedzial... 20.11.05, 21:46
          on tylko zacytowal opinie pani doktor, kandydatki na rzecznika ds. rodziny z
          ramienia Radyja.
          Dalszy scenariusz przewiduje taki:
          1. uswiadomic ciemnote szkodliwosci zapobiegania ciazy
          2. skoro ciemnota jest za bardzo ciemna zeby zrozumiec, to po prostu zakazac
          sprzedazy i juz!

• jozica Re: to nie me-e powiedzial... 20.11.05, 22:54
            Oj, to sorki me-e.
        • me-e Re: MUCHA NIE SIADA... 20.11.05, 22:11
          ...wiec co...o co sie klucic...wiadomo ,ze rzad przesztga pewnych etycznych
          zasad , ktore wynikaja z charakteru tego rzdu ...wszyscy o tym wiedza...dlatego
          wygrali wybory...
          • niemyte_mohery Ktorych to etycznych zasad ten rzad przestrzega? 20.11.05, 22:19
            me-e napisał:

> ...wiec co...o co sie klucic...wiadomo ,ze rzad przesztga pewnych etycznych
            > zasad , ktore wynikaja z charakteru tego rzdu ...wszyscy o tym wiedza...dlatego
            >
            > wygrali wybory...
            • me-e Re: Ktorych to etycznych zasad ten rzad przestrze 20.11.05, 22:35
              ...nie obiecuje gruszek na wierzbie...mieszkan dla wszystkich mlodych...nie
              klamie ,ze do unii polacy beda masowo jezdzic sie ksztalcic...ze do dojscia do
              dobrobytu polska potrzebuje 10 do 15 lat- przypomne ,ze minelo wlasnie 16...nie
              obiecuje stu milionow dla karzdego polaka...a mowi jasno deficyt wyniesie 30
              miliardow...-)))
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Ktorych to etycznych zasad ten rzad przestrze 20.11.05, 22:36
                Faktycznie o mieszkaniach nie ma mowy.
              • nicram112 [...] 20.11.05, 23:18
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • niemyte_mohery O jakich obietnicach PiSu mowisz 21.11.05, 00:28
                przedwyborczych czy powyborczych? Trudno sie zorientowac gdyz sa diametralnie
                rozne. A skoro sa diametralnie rozne to gdzie tu uczciwosc?

me-e napisał:

> ...nie obiecuje gruszek na wierzbie...mieszkan dla wszystkich mlodych...nie
                > klamie ,ze do unii polacy beda masowo jezdzic sie ksztalcic...ze do dojscia do
                >
                > dobrobytu polska potrzebuje 10 do 15 lat- przypomne ,ze minelo wlasnie 16...nie
                >
                > obiecuje stu milionow dla karzdego polaka...a mowi jasno deficyt wyniesie 30
                > miliardow...-)))
    • zaem Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 21:14
      Zatrudnią natychmiast - przecież wypłacanie samej sobie nianależnych premii to
      zwykłe złodziejstwo, a Prawo i Sprawiedliwość bieże pod ochronę podobne osoby.
      • thomec Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 21.11.05, 01:23
        to sie nazywa resocjalizacja.... :)
      • aisug Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 21.11.05, 18:17
        to się jak najszybciej zapisz do PIS-u bo moze cie przed kaftanem ochronią -
        słyszysz ? juz karetka na sygnale jedzie
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Nasz Dziennik "lansuje" ?? 20.11.05, 21:15

Ja się pytam: co to znaczy, że Nasz Dziennik "lansuje" ? Przecież ich prawie
      nikt nie czyta, taki mały mają nakład.

Poważne gazety nie cytują "Nie" Urbana. Niechże i nie cytują "Naszego
      Dziennika", a sprawa lansowania sama się rozwiąże.

-------------------------------
      Moherowe berety muszą odejść!
      • werter-6 Re: Nasz Dziennik "lansuje" ??Ale rząd pilnie 20.11.05, 21:50
        Czyta i to wystarczy, niestety.
    • almagus [...] 20.11.05, 21:18
      • jozica [...] 20.11.05, 21:29
        • martino Na pewno zakażą źli faszyści 20.11.05, 23:32
          jozica napisała:

> Almagusie, czy ktoś Ci juz napisał, ze jesteś genialny?
          > Tylko obawiam się, ze Twoja twórczość w akualnych okolicznosciach natury moze
          > stać sie rychło zakazaną. Pewnie wrócimy do "trzeciego obiegu" i twórczości
          > podziemnej.
          > Pozdrawiam

Tak, atmosfera zagrożenia gęstnieje... Pozbawiwszy realnego wpływu na władzę ludzi oświeconych i kulturalnych, faszystowski rząd braci K. sieje spustoszenie wśród twórców kultury wysokiej, takich jak poeta Almagus. Już pewnie wpadła mu do domu ekipa "Superspecpolicji PiS" czyli CUA i pewnie go biją, żeby więcej nie pisał swojej epopei.
          Śmieszna panienko, chodziło Ci zapewnie o "okoliczności przyrody" poza tym.
          Nudziara.
          • wylkot Re: Na pewno zakażą źli faszyści 20.11.05, 23:36
            martino napisał:

> jozica napisała:
            >
            > > Almagusie, czy ktoś Ci juz napisał, ze jesteś genialny?
            > > Tylko obawiam się, ze Twoja twórczość w akualnych okolicznosciach natury
            > moze
            > > stać sie rychło zakazaną. Pewnie wrócimy do "trzeciego obiegu" i twórczoś
            > ci
            > > podziemnej.
            > > Pozdrawiam
            >
            > Tak, atmosfera zagrożenia gęstnieje... Pozbawiwszy realnego wpływu na władzę
            lu
            > dzi oświeconych i kulturalnych, faszystowski rząd braci K. sieje spustoszenie
            w
            > śród twórców kultury wysokiej, takich jak poeta Almagus. Już pewnie wpadła mu
            d
            > o domu ekipa "Superspecpolicji PiS" czyli CUA i pewnie go biją, żeby więcej
            nie
            > pisał swojej epopei.
            > Śmieszna panienko, chodziło Ci zapewnie o "okoliczności przyrody" poza tym.
            > Nudziara.

Martino, Wieszczu!! Błyśnij swoim talentem! Wierzę, że jesteś lepszy nawet od
            Nerona!!!!!
            • almagus Re: Na pewno zakażą źli faszyści 20.11.05, 23:38
              Stolik brydżowy rządowy
              i obrusik moherkowy.
              Cztery rogi, cztery nogi.
              Centralnie jedna noga.
              Dalej nogi jak stonoga.
              Kiedyś belki i szczebelki!
              Teraz przyszedł okres trwogi.
              Zamiast wiedzy same nogi!
              Moherkowy obrusik i święte obrazki.
              Radio Marryja daje wiedzy łaski.
              Wiesz w komunie była stonka,
              a in vitro to mrożonka.
              Kondom albo lewatywa,
              lepiej w drapie drugie pływa.
              Nowa Polska to Rydzolek,
              a z komuną, no to Bolek.
              Pozamykać duże sklepy,
              bo buraki mają leppy.
              Coś tam trzepie pod moherkiem,
              to głupota, jak ratlerkiem!!!
              Rydzol daje więcej mocy,
              aż polucje miałam w nocy!
              • niemyte_mohery Juz sie zaczelo!!! 21.11.05, 00:18
                Dlaczego wycieliscie algamusa???? Wiem ze zbliza sie dyktatura
                religijno-faszystowska, ale po gazecie prowadzonej przez Pana Michnika
                spodziewalam sie ze nie podda sie samocenzurze. Co sie tu dzieje!

almagus napisał:

> Stolik brydżowy rządowy
                > i obrusik moherkowy.
                > Cztery rogi, cztery nogi.
                > Centralnie jedna noga.
                > Dalej nogi jak stonoga.
                > Kiedyś belki i szczebelki!
                > Teraz przyszedł okres trwogi.
                > Zamiast wiedzy same nogi!
                > Moherkowy obrusik i święte obrazki.
                > Radio Marryja daje wiedzy łaski.
                > Wiesz w komunie była stonka,
                > a in vitro to mrożonka.
                > Kondom albo lewatywa,
                > lepiej w drapie drugie pływa.
                > Nowa Polska to Rydzolek,
                > a z komuną, no to Bolek.
                > Pozamykać duże sklepy,
                > bo buraki mają leppy.
                > Coś tam trzepie pod moherkiem,
                > to głupota, jak ratlerkiem!!!
                > Rydzol daje więcej mocy,
                > aż polucje miałam w nocy!
    • milseog Ten wstyd się nigdy nie skończy! 20.11.05, 21:24
      robi się coraz ciekawiej. mam tylko nadzieję, choć jestem dumny Polakiem, że reszta cywilizowanej
      Europy i świata obejmie ostracyzmem nasz rząd, jego wszystkich tępych przedstawicieli na czele z
      Lubińską, Wassermannem Dornem, Ziobro, Kamińskim...; UE obetnie nam dotacje, Stany Zjednoczone
      wypną się na nas, etc. wtedy ten naród może się obudzi i pojmie, że z kretynami i ludźmi prezentującymi
      poglądy sprzed Oświecenia, nikt w XXI nie ma przyjemności obcować.
    • jozica Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 21:30
      A Was to zaskoczyło, bo mnie ani trochę :-(((
    • no.logo Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 21:45
      A ja się nie zgadzam z większością komentarzy. To znaczy zgadzam się, że ta pani ma chore poglądy i byłaby fatalną doradczynią. Problem w tym, że - wg mnie - on wcale nią nie zostanie. A ten artykuł to kolejny, po orderze dla Rydzyka i pozdrowieniach Marcinkiewicza, przykład tego, jak bardzo stoczyła się Gazeta Wyborcza. Oczywiście przeproszę w tym miejscu, jeśli będzie inaczej, ale wg mnie to kolejna z niepotwierdzonych plotek, które GW drukuje z pełną świadomością żeby przywalić temu rządowi.
      A - i zanim ktoś na mnie zacznie najeżdżać: głosowałem na PO.
    • werter-6 Nie wierzę!!!! o Boże Straszne 20.11.05, 21:49
    • carramba7 [...] 20.11.05, 22:11
    • franck Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 22:18
      Bardzo dobrze. Im więcej takich "ekspertów", tym większa szansa na
      kompromitację rządu Marcinkiewicza i PiSu. Ot, kolejny doradca premiara do
      łajania przez media z powodu swojej głupoty i zacietrzewienia.
    • grzchm Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 22:19
      A co to radio maryja tez jest w koalicji rządzącej, że wystawia swoich
      kandydatów do rządu? to jakieś nieporozumienie chyba.
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 22:22
        Niemożliwe! Jarosłw zaprzeczył!
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 22:22
        Niemożliwe! Jarosłw zaprzeczył!
    • mamablues Znowu fakty prasowe. Żenada 20.11.05, 22:35

• klesni Re: Znowu fakty prasowe. Żenada 20.11.05, 22:42
        To już chyba norma w GW. Każdego dnia pojawia się sensacyjna wiadomosć, która po
        kilku godzinach okazuje się tylko przypuszczeniem, domysłem nie mającym żadnego
        potwierdzenia, lub też całkowicie sprzeczną z rzeczywistością:))) Prymitywna sie
        robi GW. I pomyśleć, że kiedyś ja czytałem regularnie....
    • maruda.r A gdzieście się uczyli polskiego, tow 007-Błąd? 20.11.05, 22:36

◊ gw. miejska Taki, że mucha nie siada, mucha nie siądzie «bez zarzutu, udany,
      doskonały, wyjątkowy»

• janek-007 O co ci chodzi maruda.r. Co chcesz od mojego... 20.11.05, 23:10
        polskiego. Jezeli chodzi ci o znaczenie 'mucha nie siada' to doskonale wiem co
        ono znaczy a to ze napisalem 'ale maruda.r usiadl' to znaczy ze jestes gorszy,
        dekikatnie mowiac', od muchy bo nawet mucha 'wie' ze takich argumentow sie nie
        ma co czepiac ale maruda nie wie i sie czepia. To czego by nawet mucha nie
        zrobila maruda.r zrobi i to jest wlasnie twoja 'gorszosc' od muchy.
        • maruda.r Re: O co ci chodzi maruda.r. Co chcesz od mojego. 20.11.05, 23:21
          janek-007 napisał:

> polskiego. Jezeli chodzi ci o znaczenie 'mucha nie siada' to doskonale wiem co
          > ono znaczy a to ze napisalem 'ale maruda.r usiadl' to znaczy ze jestes gorszy,
          > dekikatnie mowiac', od muchy bo nawet mucha 'wie' ze takich argumentow sie nie
          > ma co czepiac ale maruda nie wie i sie czepia. To czego by nawet mucha nie
          > zrobila maruda.r zrobi i to jest wlasnie twoja 'gorszosc' od muchy.

Jestem pod wrażeniem. Pewnie jeszcze odpowiadam za koklusz, gradobicie, stonkę i
          coca-colę.

• janek-007 Za stonke w twojej glowie, tak. 20.11.05, 23:24
    • krawat23 Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 22:38
      Gdzie ona sie tych głupot nauczyła? Przecież studia kończyła w PRL, a tam w
      tych sprawach był porzadek.
    • timonjabu www.ojciec-dyrektor.de 20.11.05, 22:43
      www.ojciec-dyrektor.de
      • jozica Re: www.ojciec-dyrektor.de 20.11.05, 22:56
        Widziałam, napwadę niezłe. Tylko weź, uważaj bo Cię zlinczuja :-)))

timonjabu napisał:

> www.ojciec-dyrektor.de
        • me-e Re: www.ojciec-dyrektor.de 20.11.05, 23:17
          jozica napisała:

> Widziałam, napwadę niezłe. Tylko weź, uważaj bo Cię zlinczuja :-)))
          >
          > timonjabu napisał:
          >
          > > www.ojciec-dyrektor.de

...jak to jest ,ze jednemu grozi 20 lat wiezienia...za to ,ze wyrazil swoj
          poglad ,ze hitler nie wiedzial o masowych mordach zydow...a tu na tej stronce
          bolszewicy ubieraja prezydenta kaczynskiego w mundur hitlerowski...
          • maruda.r Re: www.ojciec-dyrektor.de 21.11.05, 00:49
            me-e napisał:

> ...jak to jest ,ze jednemu grozi 20 lat wiezienia...za to ,ze wyrazil swoj
            > poglad ,ze hitler nie wiedzial o masowych mordach zydow...a tu na tej stronce
            > bolszewicy ubieraja prezydenta kaczynskiego w mundur hitlerowski...

Pewnie dlatego, że prezydent Kaczyński poparł organizację odwołującą się do
            nazizmu, zezwalając na jej przemarsz ulicami Warszawy.

• ksiaze.ciemnogrodu Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 22:53
      powiem krótko: właściwy człowiek na właściwym miejscu
      • jozica Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 23:00
        No! Dokładnie:-DDDD

ksiaze.ciemnogrodu napisał:

> powiem krótko: właściwy człowiek na właściwym miejscu
      • ave.duce Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 23:00

> powiem krótko: właściwy człowiek na właściwym miejscu

Cóż za postępowy książę panuje w Ciemnogrodzie: "kobieta" też człowiek?;-)))

Kult państwa łączy się z zasadą wodzostwa;
        wódz (wł. duce) jest utożsamiany z państwem i narodem…
        • ksiaze.ciemnogrodu Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 23:51
          w Ciemnogrodzie kobiety sa adorowane przez mężczyzn i uwielbiane niemalże z
          nabożną czcią
          • ave.duce Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 23:53

> w Ciemnogrodzie kobiety sa adorowane przez mężczyzn i uwielbiane niemalże z
            > nabożną czcią

"niemalże";-)))

Kult państwa łączy się z zasadą wodzostwa;
            wódz (wł. duce) jest utożsamiany z państwem i narodem…
            • ksiaze.ciemnogrodu Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 21.11.05, 13:04
              oczywiscie najwyżej stawiamy Matkę Bożą
    • nicram112 [...] 20.11.05, 23:12
      • nicram112 i co jest zlego w hasle macie swoje "JPII?"? 20.11.05, 23:38
        bo mi wykasowali ???!!!
      • nicram112 czy bez JPII Kaczory mialy by szanse?! 20.11.05, 23:39
        • ira22 Re: czy bez JPII Kaczory mialy by szanse?! 21.11.05, 00:01
          Miałyby tylko że niewielkie."Czarni" nie byliby tak silni i różne elpeery,
          rydzyki i inni niewiele by dla bliźniaków znaczyły, nie podlizwaliby się więc
          puszystym berecikom.
    • ira22 Re: Doktor Wujkowska doradcą premiera ds. rodziny 20.11.05, 23:18
      Moja 18lenia córka mówi, że nie wyjedzie z kraju bo potrzeba jak nejwięcej
      młosych ludzi, którzy chcą tutaj zrobić coś pożytecznego. Czy wytrzyma?
      • nicram112 trzymam kciuki - jak jest taka madra jak ty to 20.11.05, 23:43
        to lepiej niech nie wyjezdza. Chyba ze ladna, to do pracy @##@$%%%.
        • ira22 Re: trzymam kciuki - jak jest taka madra jak ty t 20.11.05, 23:49
          nicram112 napisał:

> to lepiej niech nie wyjezdza. Chyba ze ladna, to do pracy @##@$%%%.
          Owszem, bardzo ładna.I niech nie wyjeżdża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka