Dodaj do ulubionych

PIS się bierze za agentów

• r0b0l brawo, tylko kto będzie agentem a kto nie... 29.11.05, 11:45
      bo etatowi działacze PZPR nigdy nie figurowali na listach TW i podobnych., wszelkie kadry miały obowiązek informowania z urzędu i przez pion partyjny.
      Ciekawe czy kler jest odgórnie zwolniony z lustracji bo świętych nie wypada...
      Rozbudowa, nadbudowa, przebudowa - czysty socjalizm - tylko po to by złapać paru szeregowych kapusiów.
      plus przypięcie łatki kapusia i TW każdemu niewygodnemu dla rządu, rydza i partii.
      Śmierdzi absurdem komuny, stosem, siarką i czystką rasową.
      Zapewne system donosów zostanie rozbudowany w oparciu o sprawdzone modele z czasów Stalina.

Ja już teraz donoszę że mój sąsiad jest satanistą, nie płaci abonamentu RTV, pędzi bimber, ma kochankę , żyje w grzechu masturbacji, brzydko mówi o Rydzyku i ma paskudną ubecką gębę. I najważniejsze: pożyczył ode mnie 100 złotych i twierdzi że nie ma z czego oddać. I w 1990 palił na ogrodzie obnisko: na pewno akta
      • 1normalnyczlowiek Re: brawo, tylko kto będzie agentem a kto nie... 29.11.05, 11:59
        r0b0l napisał:
        > paru szeregowych kapusiów.

1nc: Kto Ci powiedział, że chodzi przede wszystkim o szeregowych...
        Szeregowi nie skorzystali na złodziejskiej prywatyzacji.
        Szeregowi nie manipulują gospodarką.
        Ujawnienie tych "ważniejszych", to za każdym razem ogromny zysk dla państwa i
        gospodarki.
        • r0b0l Re: brawo, tylko kto będzie agentem a kto nie... 29.11.05, 12:16
          bardzo wątpię żeby to nastąpilo
          Może nie tyle lustracją to trzeba nazwać co przeglądem i weryfikacją.

Przypomina to nagonkę na czarnego luda.
          I oprócz tego jeszcze istnieje gospodarka.
          Zdaje się RP nr 4 skończy marnie ale lustrować będzie do grobowej deski.

ciekawe czy RP nr 5 pod przywództwem Lepera będzie ścigać komuchów, kułaków czy zwolenników Balcerowicza.
          Żałosne.
          Kraj trafia szlag i nic tego nie zmieni.
          Rok albo dwa, więcej nie daję
          • 1normalnyczlowiek Re: brawo, tylko kto będzie agentem a kto nie... 29.11.05, 13:29
            r0b0l napisał:
            > bardzo wątpię żeby to nastąpilo
            > Może nie tyle lustracją to trzeba nazwać co przeglądem i weryfikacją.

1nc: Oczywiście, że najważniejsza jest zwykła ale dokładna weryfikacja.
            Przeciwnicy i lustracji i weryfikacji mieszają te pojęcia w swojej argumentacji,
            by wykazać bezsens każdego sprawdzania.
      • carlitos35 Barwna charakterystyka ! Bo właśnie tak ! 29.11.05, 14:26
        r0b0l napisał:

> bo etatowi działacze PZPR nigdy nie figurowali na listach TW i podobnych.,
        wsze
        > lkie kadry miały obowiązek informowania z urzędu i przez pion partyjny.
        > Ciekawe czy kler jest odgórnie zwolniony z lustracji bo świętych nie wypada...
        > Rozbudowa, nadbudowa, przebudowa - czysty socjalizm - tylko po to by złapać
        par
        > u szeregowych kapusiów.
        > plus przypięcie łatki kapusia i TW każdemu niewygodnemu dla rządu, rydza i
        part
        > ii.
        > Śmierdzi absurdem komuny, stosem, siarką i czystką rasową.
        > Zapewne system donosów zostanie rozbudowany w oparciu o sprawdzone modele z
        cza
        > sów Stalina.
        >
        > Ja już teraz donoszę że mój sąsiad jest satanistą, nie płaci abonamentu RTV,

> dzi bimber, ma kochankę , żyje w grzechu masturbacji, brzydko mówi o
        Rydzyku
        > i ma paskudną ubecką gębę. I najważniejsze: pożyczył ode mnie 100 złotych i
        twi
        > erdzi że nie ma z czego oddać. I w 1990 palił na ogrodzie obnisko: na pewno
        akt
        > a
        • r0b0l opozycja będzie mieć łatki UB i pedalów 30.11.05, 23:54
          i nie będzie jak się bronić jeżeli IPN będzie upartyjniony ( oPISsiany ).
          Tak jak pisałem dawno tak podtrzymuję: tym paranoikom chodzi wyłącznie o rozliczenie z wlasnymi wrogami, realnymi i wyimagnowanymi. A rozpadające się państwo oddadzą Lepperowi najdalej za półtora roku.
          Ja się zgłaszam na ochotnika poprzez anonim: od urodzenia byłem na etacie SB, kapowałem wszystkich i wszystko, jestem tak zepsuty przez moich mocodawców z PZPR że albo wyrok śmierci albo deportacja z kraju.
    • maciej500111 [...] 29.11.05, 11:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rsrh Słuszna decyzja a zaniepokojenie Olszewskiego 29.11.05, 11:52
      jest zrozumiałe-traci stanowisko.Moi rodacy w miare oddalania się wczasie od
      okupacji lat 40 -tych i kolejnej komunistycznej-staja sie coraz bardziej
      wyrozumiali dla kapusiów. W czasie wojny byli oni likwidowani fizycznie lub nie
      w zależności od stopnia szkodliwości.W drugiej okupacji sprawy sie bardziej
      komplikowały bo i okupant był bardziej wyrafinowany i swiadomie zacierał
      świadomość postaw prawdziwie patriotycznych - donoszenie uwazając za "cnotę".
      Dzisiaj kiedy jesteśmy wolni głos znowu podnosza "autorytety moralne" gotowe
      odpuścic kapusiom winy i tak komplikowac sprawy lustracji aby do niej nie doszło.
      Zyskali 15 lat komfortu - ale to już koniec. Popieram zamiary PiSu.
    • gniewek.113 Faszyzmem śmierdzi na kilometr. 29.11.05, 12:00
      Przecież wiadomo, że jeżeli Kaczyńscy dostaną narzędzie do walki z
      przeciwnikami politycznymi, to z niego skorzystają. Okaże się niebawem, że 2/3
      Platformy to agenci (nie wyłączając młodzieżówki) i nie będzie o tym decydował
      sąd, a politycy PiS.
      To jest ewidentna próba zamachu na praworządność i uciekanie się do
      faszystkowskich metod.
      Rządy autorytarne Łukaszenki zdają się być wzorcem dla Kaczyńskich.
      No i co ze sprawą Oleksego? Zmieni się prawo i cała lustracja od początku?
      Mohery za kilka lat odejdą do wieczności.. no ale po nich choćby i potop.
      Mamy budować Polskę dla ludzi aktywnych zawodowo, żeby płacili składke na
      moherowe emeryturki, a robi się wszystko, zeby młodzi uciekali z kraju.
      Jakie to ma znaczenie, skoro bracia K. są u władzy i tylko to się liczy, prawda?
      Acha.. liczą się tez wybory do samorządów i kolejne do parlamentu. Do tego
      czasu bliźniaki maja zamiar zdziesiątkować Platformę swoimi nowymi
      instrumentami, które pomoże im uzyskać niejaki Lepper, człowiek z prawomocnymi
      wyrokami.
      • rsrh Faszyzmem smierdzi panie gniewek? 29.11.05, 12:07
        Jaka była pana forma protestu gdy komuchy przy pomocy kapusiów wsadzali do mamra
        uczciwych ludzi ,torturowali i zabijali!! Tym gnidom teraz to nie grozi!!Pełne
        poszanowanie nawet ich"praw".
        Jest pan na jakiejś liście ?
        • snow21 Komunistyczni exteroryści biadolą nadlosem agentów 29.11.05, 12:33
        • snow21 agenta Goń Panie Jarosławie V.. 29.11.05, 12:53
        • snow21 Spieprzaj dziadu ageńcie Ha Ha Ha. 29.11.05, 12:58
          • gniewek.113 Mam dla ciebie niemiłą informację. 29.11.05, 14:43
            Wiem, że spłynie to po tobie jak po kaczce, ale nie będę juz dłuzej utrzymywac
            cię w niepewności. Jesteś bezmózgim prymitywem, który będzie miał problem ze
            znalezieniem pracy. No chyba, że jakimś cudem przejdziesz testy w policji i
            dostaniesz białą pałkę.
            Nie sil się na ripostę, bo ci żyłka peknie. I tak już z tobą skończyłem..
            • 1normalnyczlowiek Mam dla ciebie niemiłą informację. 30.11.05, 00:21
              gniewek.113 napisał:
              > Nie sil się na ripostę, bo ci żyłka peknie. I tak już z tobą skończyłem..

1nc: Z sobą skończyłeś już dawno.
      • 1normalnyczlowiek gniewek113. A znasz lepszy sposób na pozbycie się 29.11.05, 13:34
        ...z wszelkich dziedzin życia oszustów? Czy wolisz, żeby dalej decydowali o
        najważniejszych sprawach.
        Jak znasz to przedstaw.
        Wątpię. Nie to Cię interesuje.
        • gniewek.113 Znam. 29.11.05, 14:07
          Wyższa funcja w PZPR (od dawnych komitetów miejskich, czy powiatowych(?) w
          zyciorysie powinna automatycznie skreślać człowieka, chyba że udowodni, że
          działał w opozycji (czyt. znajdzie niekontrowersyjnych świadków).
          To drastyczne, ale chyba najbardziej skuteczne rozwiązanie.
          Co do agentów tajnych służb PRL, o winie powinien rozstrzygać SĄD i tylko sąd,
          a nie kilku polityków-frustratów w zaciszu gabinetów przy lampkach brandy.

Tak na marginesie, wy wszyscy tu na forum szybko oceniacie "rozmówcę". Wszyscy
          w tym wątku zakładają, że jestem agentem, a w najlepszym razie zarzucają mi złą
          wolę. To takie polskie.. i małe jednocześnie.
          Powiedziałem tylko tyle, ze nie godzę się na to, żeby Kaczyński jeden z drugim,
          czy Dorn decydowali komu trzeba zepsuć opinię w prasie przed wyborami.

Może znajdziesz moje wcześniejsze wypowiedzi o PiS (te sprzed wyborów).
          Uważałem (jako wyborca PO), że jeśli wygra PiS i Kaczyński to nie będzie
          tragedii, ale to, co ci ludzie wyprawiają od momentu ogłoszenia wyników
          przeraża mnie. Czy naprawdę nikt z was nie widzi, że zbliżamy się do państwa
          policyjnego jak na Białorusi? Za jakis czas okazać się może, że nie będziemy
          mogli sobie podyskutować na forum, bo PiS zabroni ustawą takich praktyk i
          przejmie kontrolę nad TVP. Przypomina mi to "pocztówke" właśnie z Białorusi.
          Władzom PiS odbiła palma mimo, że wybrało ich zaledwie 12% uprawnionych do
          głosowania.
          • rafvonthorn Re: Znam. 29.11.05, 15:38
            Wiem, co czujesz, kiedy parę dni temu starałem się bronić swobód obywatelskich
            zostałem nagle, ku swojemu olbrzymieniu zaskoczeniu, pedałem i lewakiem :P.
            Znasz film i album Pink Floyd "The Wall"? Wczoraj widziałem film na "ale kino"
            i nie mogłem pozbyć się wrażenia że to, co dzieje się na
            scenach "hitlerowskich" to tylko parafraza tego, co dzieje się w kraju...
          • 1normalnyczlowiek Znam. 30.11.05, 00:50
            Znam.
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            gniewek.113 29.11.05, 14:07 + odpowiedz

Wyższa funcja w PZPR (od dawnych komitetów miejskich, czy powiatowych(?) w
            zyciorysie powinna automatycznie skreślać człowieka, chyba że udowodni, że
            działał w opozycji (czyt. znajdzie niekontrowersyjnych świadków).To drastyczne,
            ale chyba najbardziej skuteczne rozwiązanie.
            Co do agentów tajnych służb PRL, o winie powinien rozstrzygać SĄD i tylko sąd,
            a nie kilku polityków-frustratów w zaciszu gabinetów przy lampkach brandy.
            >>>>>Przed marginesem: Masz rację o ile już nie rozstrzygasz, którzy to
            politycy-frustraci.<<<<<
            Tak na marginesie, wy wszyscy tu na forum szybko oceniacie "rozmówcę". Wszyscy
            w tym wątku zakładają, że jestem agentem, a w najlepszym razie zarzucają mi złą
            wolę. To takie polskie.. i małe jednocześnie.
            Powiedziałem tylko tyle, ze nie godzę się na to, żeby Kaczyński jeden z drugim,
            czy Dorn decydowali komu trzeba zepsuć opinię w prasie przed wyborami.
            >>>>Dlaczego od razu zakładasz najgorszy wariant. Jeszcze nie wiemy, czy oni
            wybiórczo będą chcieli psuć komuś opinię. Nie wiemy też jak będzie wyglądała
            dokładnie procedura weryfikacji. Jeśli oni będą chcieli oceniać innych a nie
            jakaś niezależna grupa osób np. sędziów, to szybko się o tym dowiemy i nie uda
            im się tak działać.<<<<<
            Może znajdziesz moje wcześniejsze wypowiedzi o PiS (te sprzed wyborów).
            Uważałem (jako wyborca PO), że jeśli wygra PiS i Kaczyński to nie będzie
            tragedii, ale to, co ci ludzie wyprawiają od momentu ogłoszenia wyników
            przeraża mnie.
            >>>>>Pojedyncze przypadki mnie również dziwią. Ale ja daję przysłowiowe 100 dni.
            Wielu innych nie chce im dać nawet 100 minut<<<<
            Czy naprawdę nikt z was nie widzi, że zbliżamy się do państwa
            policyjnego jak na Białorusi?
            >>>>>>Tę wizję opartą na demagogicznej interpretacji każdej decyzji nowych władz
            roztaczają tylko sfrustrowani przeciwnicy.<<<<<
            Za jakis czas okazać się może, że nie będziemy mogli sobie podyskutować na
            forum, bo PiS zabroni ustawą takich praktyk i przejmie kontrolę nad TVP.
            Przypomina mi to"pocztówke" właśnie z Białorusi.
            >>>>Na razie kontrolę nad TV mają być może zwolennicy starych układów. Może PiS
            nie chce kontroli lecz tylko chce pozbawić ich tego wpływu.<<<<<
            Władzom PiS odbiła palma mimo, że wybrało ich zaledwie 12% uprawnionych do
            głosowania.
            >>>>>>Tu się nie zgadzam, bo kwestionujesz wyniki demokratycznych wyborów w
            sytuacji, gdy te wyniki nie były po Twojej myśli. W przeciwnym wypadku sam
            powoływałbyś się na demokrację<<<<<
        • snow21 Dotąd agenci w "3 RP" uważali się za"święte krowy" 29.11.05, 16:15
          • snow21 i stąd ich taka frustracja na tym forum. 29.11.05, 16:23
    • jola_iza Re: SŁUŻBY 29.11.05, 12:26
      Agentami stały,stoją,ale nie będą stały.Bo kto im zapewni ochronę danych za
      dwadzieścia lat -nikt.Dziasiaj ujawnimy tych jutro innych.Bez agentów to w
      zasadzie służby można zlikwidować.Tylko kto wtedy będzie łapał obcych agentów?
    • eruve.elen Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 12:43
      cóż... po wyborach byłam w nastroju pesymistycznym, ale był to pesymizm bez
      przesady... miałam chyba trochę nadziei, że PiS, jak każda normalna (w
      znaczeniu: jak każda w Polsce) partia, populizm i polowania na esbeków traktuje
      jako pianie przedwyborcze.

gdy teraz patrzę, wszystko mi się wywraca... Radio Maryja źródłem (oficjalnym
      niemal) informacji politycznych, IPN bronią na SB-ków - zgroza, co się tu
      zaczyna dziać.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 12:55
        Wszystko po staremu . Nie moga dac chleba daja igrzyska .
      • carlitos35 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 14:38
        Podzielam - w zupełności.
        Skąd zatem aż tylu (przynajmniej procentowo i na tut. forach...) entuzjastów
        bijących w bęben sukcesu. I po gębie oponenta. -

eruve.elen napisała:

> cóż... po wyborach byłam w nastroju pesymistycznym, ale był to pesymizm bez
        > przesady... miałam chyba trochę nadziei, że PiS, jak każda normalna (w
        > znaczeniu: jak każda w Polsce) partia, populizm i polowania na esbeków
        traktuje
        > jako pianie przedwyborcze.
        >
        > gdy teraz patrzę, wszystko mi się wywraca... Radio Maryja źródłem (oficjalnym
        > niemal) informacji politycznych, IPN bronią na SB-ków - zgroza, co się tu
        > zaczyna dziać.
      • gg1968 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 21:17
        może jak się będą uganiać za agentami to nie zdążą napsuć za wiele w gospodarce?
    • snow21 Nareszcie2facetów a nie sami lalusiomięczaki z PRL 29.11.05, 12:48
    • tango9 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 12:54
      A dajcie wreszcie tę pełną listę agentów niech się spowiadają przed
      społeczeństwem. Mnie tam na tej liście nie ma i nie będzie. A mogłem być,
      gdybym chciał. Po prostu nie spodziewali się, że komuna umrze i myśleli, że
      Panu Bogu robią przysługę. Kapuś jest zawsze kapusiem i do końca życia takim
      zostanie. Judasz, judaszowa zdrada, judaszowe pieniądze. Bodajby się taki nigdy
      nie narodził. Jak o pewnym Judaszu powiedziano.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 12:56
        Twoj tatus tez tak mysli , czy wybiera emigracje ?
    • me-e CAS UKAZAC ...ZDRAJCOW 29.11.05, 12:59
      ...w imie tych czystych korzy nigdy nie ulegli ...a wielu z nich
      zakatowano...pelna lustracja od UJ gzie do dzisiaj dzialaja agenci
      bolszewiccy...po klewki...
    • tsio Słusznie!!! Tylko szkoda, że tak późno. 29.11.05, 13:10
      Miejmy nadzieję, że nie powtórzy się "Nocna Zmiana".
    • danz5 Nareszcie 29.11.05, 13:22
      skonczy sie udawanie lustracji i dojdzie do prawdziwej dekomunizacji.
      Ludzie odpowiedzialni za wszystkie przestepstwa przeciwko panstwu dzisiaj i w
      przeszlosci musza byc zdemaskowani i odsunieci od stanowisk panstwowych .
      Krzyk podniesie sie ogromny ,ale interes panstwa jest wazniejszy,agenci roznej
      masci i ich wspolpracownicy musza byc pociagnieci do odpowiedzilnosci za
      dzialanie na szkode interesow wolnej Polski.Zeby nie bylo zadnych watpliwosci
      chodzi mi przede wszystkim o agentow opcji pro sowieckich w osobach
      postkomunistow i ustepujacego prezydenta.Dotychczasowa tzn. lustracja nie
      doprowadzila do usuniecia zadnego agenta sowieckiego;Oleksy zostal unany
      agentem w sadach roznych instancji i nie poniosl zadnych konsekwencji.
      Nalezy zyczyc PISowi wytrwalosci ,bowiem postkomunisci nie poddadza sie latwo,
      a majac takich adwokatow jak GAZETA ,a raczej jej szef beda zaciekle kasac.
      Pieski Michnika tez nie pozostana bierni
      • gg1968 Re: Nareszcie 29.11.05, 20:55
        a za 4 lata i tak wygra LSD bo jak narazie to PiS podąża drogą AWS-u
    • zyks Szalony,nawiedzony,absurdalny bełkot. To jest 29.11.05, 13:24
      forum domu wariatów, zaiste... Specjalnego domu wariatów dla grafomanów z
      zacięciem politycznym.
      • maruda.r Re: Szalony,nawiedzony,absurdalny bełkot. To jes 29.11.05, 13:38
        zyks napisał:

> forum domu wariatów, zaiste... Specjalnego domu wariatów dla grafomanów z
        > zacięciem politycznym.

To jak to się stało, że się tu znalazłeś, 'zyks'? ;)

• snow21 DziałaczeSB szczekają, a PIS jedzie dalej. 29.11.05, 13:52
      • snow21 A intelektualiści UW są klonami Woody Allena. 29.11.05, 14:00
    • pozlotemu PIS się bierze za agentów. I KTO PROTESTUJE? 29.11.05, 13:27
      Uczciwi ludzie sie nie boja, ale czekaja na
      porzadki w naszym kraju. Widac, kto sie boi,
      ma brudne rece, wiec krytykuje.

maruda.r napisał:

> • Rozszerzenie katalogu osób podlegających lustracji. Dzisiaj są to
      > członkowie rządu, posłowie, radni, prawnicy, funkcyjni mediów publicznych;
      >
      > • Ujawnieni agenci przez dziesięć lat nie będą mogli pełnić funkcji
      > publicznych. Obecnie karani zakazem pełnienia funkcji są tylko ci, którzy
      > ubiegając się o nią, skłamali w oświadczeniu lustracyjnym.
      >
      • maruda.r Re: PIS się bierze za agentów. I KTO PROTESTUJE? 29.11.05, 13:40
        pozlotemu napisał:

> Uczciwi ludzie sie nie boja, ale czekaja na
        > porzadki w naszym kraju. Widac, kto sie boi,
        > ma brudne rece, wiec krytykuje.

Cos takiego powiedział Władysław Gomułka w 1956 o warchołach.

• 2berber Spokojnie nowa władza sama się zagryzie. 29.11.05, 13:45
        Wydaje się że prawdziwi agenci (bo profesjonaliści) :-(
        spokojnie będą patrzeć jak szczury zagryzają się wzajemnie.
        Niezależnie czy to PiS czy PO. Patrzcie:
        Najprzyzwoitszy Przewoźnik ale także Kurtyka i 95 % pracowników IPN
        (jedna rodzina), obrzydliwy prowokator Miodowicz (vel Pawka M)
        Mało ? No to Niezabitowska, Bolek, Maleszka itp itd.
        Na lewicy na razie próbują od 1995 roku utopić tylko Oleksego
        pechowego amatora. Prawda starodawnych Słowian w nowoczesym wydaniu:
        W wyścigu szczurów zagryzą się one same tak że nawet bólu nie poczują.

• veglie Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 13:58
      No to Kurtyka z rodziną swoją i rodziną kumpli "badaczy" z IPN mają ciepłe posadki.A jak będą "badać" pod dyktando Jarka i jego kota to robotka pewna że hoho:))
    • 1europejczyk Profesorskie "bezmozgowie" 29.11.05, 14:06
      "A w czasach PRL współpraca z SB, chociaż moralnie naganna, przestępstwem nie
      była - powiedział "Gazecie" prof. Zbigniew Hołda z Helsińskiej Fundacji Praw
      Człowieka"
      "A w czasach Hitlera gazowanie ludzi, chociaz moralnie naganne, przestepstwem
      nie bylo"
      Abstrahujac od istoty problemu to co powiedzial prof. Zbigniew Holda nie ma
      najmniejszego sensu: jest nie na temat, jest proba propagandy dla debilow i
      swiadczy miedzy innymi o poziomie naszych profesorskich umyslow!
      • veglie Re: Profesorskie "bezmozgowie" 29.11.05, 14:16
        1europejczyk napisał:

> "A w czasach PRL współpraca z SB, chociaż moralnie naganna, przestępstwem nie
        > była - powiedział "Gazecie" prof. Zbigniew Hołda z Helsińskiej Fundacji Praw
        > Człowieka"
        > "A w czasach Hitlera gazowanie ludzi, chociaz moralnie naganne, przestepstwem
        > nie bylo"
        > Abstrahujac od istoty problemu to co powiedzial prof. Zbigniew Holda nie ma
        > najmniejszego sensu: jest nie na temat, jest proba propagandy dla debilow i
        > swiadczy miedzy innymi o poziomie naszych profesorskich umyslow!
        A w IPN co "drugi" to profesor.Po tym wywodzie o profesorach to ciarki "biegną"
        po człowieku.Oj te profesorki to dopiero nawywijają jajogłowi:))))
        • rsrh Juz sam fakt że cytuje pana Hołdę Gazeta Wyborcza 29.11.05, 14:51
          skłania do zastanowienia !!
    • deboras Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 14:51
      kolejny cios w (i tak bardzo jeszcze wątłe) państwo prawa. Ludzie PISu okazują
      się coraz bardziej niebezpiecznymi szaleńcami. A od tej ich "jedności moralno-
      politycznej narodu" rodem z PRLu rzygać mi się chce.
      • rsrh [...] 29.11.05, 16:56
        • rsrh A jakich tu użyto słow nieładnych ? 29.11.05, 20:23
      • rsrh Wyrażam żal panie/i deboras że ma pan taki odruch 29.11.05, 20:15
        warunkowy.
    • neronek1 A CO ZLIKWIDACJA SENATU I KRTV ?? 29.11.05, 14:55
      ??????????
    • sredni4 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 15:01
      Może pieniądze, które ´przejada´ w IPN-e paru judeopolaków, przeznaczyć na
      dofinansowanie polskich szkół i dzieci, lub utworzenie jakiejś chociażby
      namiastki Polskiego Instytutu Technologicznego. Na działalności IPN-owskich
      mącicieli narazie chyba nikt w Polsce nie skorzystał. Chyba, że ktoryś z IPN-
      owskich bossów urządził sobie willę na Riwierze Izraelskiej. To jedynie to
      byłoby jakąś wymierną ´korzyścią´.
      • bikej5 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 15:13
        sredni4 napisał:

> Może pieniądze, które ´przejada´ w IPN-e paru judeopolaków, przeznaczyć na
        > dofinansowanie polskich szkół i dzieci, lub utworzenie jakiejś chociażby
        > namiastki Polskiego Instytutu Technologicznego. Na działalności IPN-owskich
        > mącicieli narazie chyba nikt w Polsce nie skorzystał. Chyba, że ktoryś z IPN-
        > owskich bossów urządził sobie willę na Riwierze Izraelskiej. To jedynie to
        > byłoby jakąś wymierną ´korzyścią´.
        czyli znowu żydzi,sprawdz stronę 'Jewishgen'a kto wie, czy twoje życie sie nie odmieni .Polecam!!!
        mieni..
        • sredni4 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 17:38
          Zdajemy sobie sprawę z ogromu zniszczeń, jakie dokonała przez pięćdziesiąt lat
          indoktrynacja i propaganda żydokomunizmu i masoństwa, ciągle, dzień po dniu
          wystawiani na rażenie fałszem, propagandą, półprawdą i kłamstwem w telewizji,
          prasie, filmie, a od kilku lat w internecie; Poza nielicznymi wyjątkami,
          większość mieszkańców Polski to żydokomunistyczni mutanci, to polityczne i
          intelektualne karły, oportuniści i ignoranci, kompletnie nieorietujący się w
          rzeczywistej sytuacji i polityce; nie wierzący jakimkolwiek innym źródłom poza
          powszechną propagandą - środkami masowego rażenia, która jest w rękach ich
          największych wrogów. To oni kształtują ich światopogląd, 'poprawność
          polityczną', zatruwając dusze i umysł 'liberalizmem' i 'tolerancją',
          wyszydzając i pozbawiając poczucia więzi z własną wspólnotą - rodziny i narodu.
          Ich ojcowie mordowali strzałem w tył głowy najpierw w Katyniu, a później w
          katowni na Mokotowie w Warszawie, i wyrokami sądów skazywali Polaków,
          Patriotów, żołnierzy AK, ZWZ, WiN na karę śmierci; następne ich pokolenia -
          działają skrycie, skrytobójcze zbrodnie - o. Honoriusz Kowalczyk, ks. Jerzy
          Popiełuszko, ks. Stefan Niedzielak, ks. Stanisław Suchowolec, ks. Sylwester
          Zych, ...podając się za zasłużonych działaczy sprowadzają wszystkie próby zmian
          na manowce, wybory po wyborach ciągle obejmują decyzyjne stanowiska w życiu
          państwowym, gospodarczym i publicznym;

• galt Sondaze GW brutalnie tendencyjne 29.11.05, 15:19
      Sondaz Gazety Wybiorczej pyta (w skrocie):
      A. Dobze ze rozlicza agentow.
      B. Sa wazniejsze problemy do rozwiazania.

Oczywiscie sadaz jest naiwnie, bo buracku tendencyjny. Oczywiscie, ze ZAWSZE
      jest cos wazniejszego od czegos innego w zaleznosci od peryspektywy. GW wiec
      tendencyjnie zmienia pytanie z "Czy powinno sie rozliczac agentow" do "Czy sa
      wazniejsze sprawy w zyciu" - oczywiscie nieuwazni czytelnicy wpadna w pulapke i
      dpowiedza "tak, sa wazniejsze sprawy" - co w 99.99% jest prawda (poza np.
      zderzemiem Ziemi z kometa wielkosci Jowisza).

Problem polega na tym, ze fakt, ze sa zawsze wazniejsze sprawy nie oznacza, ze
      inne nalezy pozostawic nie tkniete. Jest to pytanie alokacji srodkow i
      priorytetow a nie robic - nie robic. Inaczej powinnizmy wszyscy przestac robic
      cokolwiek zanim nie nakarmimy ostatniego glodnego dziecka na Ziemi - itp.

Gazeta i nieodpowiedzialne media (w wiekszosci liberlane - choc nie tylko)
      manewruja tak od lat. Nie sa to media godne czytelniczej uwagi. Sugeruje abysmy
      zadali wyzszego standardu.
      • rsrh Postępowanie GW wynika z utraty monopolu 29.11.05, 15:26
        na "prawidłową linie" i bycie "autorytetem moralnym".Ich swiat po prostu odchodzi!
    • ououou GDZIE SIE TERAZ NASZA WLADZA WYPOWIADA?? 29.11.05, 15:36
      Powtórzył to wicepremier Ludwik Dorn w sobotę w Radiu Maryja.

KTO BEDZIE TERAZ NASZA SWIADOMOSCIA STEROWAL??? I WSZYSTKO JASNE... STRACH
      MIESZKAC W TYM KRAJU
    • eric-cartman Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 15:38
      za gospodarkę, matoły!!
      • indianski Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 16:48
        lepiej nie .
    • aisug Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 15:56
      "Przy czym okaże się, że ktoś jest agentem, tuż przed wyborami. Weryfikacja i
      proces sądowy delikwenta nie będa miały żadnego znaczenia, gdyż plotka poszła.
      PiS ewidentnie szykuje instrument szantażu politycznego,który nie(!) jest
      wymierzony przeciwko postkomunistom, a przeciw działaczom opozycji z czasów
      PRL (casus Bolek), mogącym wygrac wybory".
      =====================================================
      biedny maruda jakby nie wiedział, ze wśród "działaczy" opozycji pełno było
      esbeków i TW specjalnie do niej wprowadzonych. Mimo usilnych działań marudy,
      Adaśka z raną na czole i innych z urazami czółka, ci
      wspaniali "opozycjoniści"juz więcej nie porządzą. Maruda pewnie zauważył, że
      coraz trudniej ludzi zindokrynować i odmóżdżać, a nakład Wybiórczej spada, oj
      spada..
      • aron2004 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 16:05
        ja myślę że niech PiS lepiej zostawi gospodarkę samej sobie, ona da sobie radę
        bez pomocy rządu. Lepiej niech zajmą się agentami właśnie niż gospodarką.
      • indianski Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 16:48
        Jestes przykladem totalnej indoktrynacji .
        • pamin1 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 18:24
          indianski napisał:

> Jestes przykladem totalnej indoktrynacji .

Jestes przykladem tego, do czego doprowadza naduzywanie wiskasa.
    • worgules Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 16:21
      A nie lepiej powołać komisję z PiSK-u w składzie Kaczor,gruby
      Kamiński,Bielan,albo Wassermann-Wanna z Nowkiem i niech orzekają.Będzie taniej.A
      przy okazji; nie wydaje się wam,że Marcinkiewicz przesadza z pokazywaniem się w
      telewizorze?Jak artysta jakiś.
      • abba15 [...] 29.11.05, 16:31
        • indianski [...] 29.11.05, 16:46
          • pamin1 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 18:28
            indianski napisał:

> Mocz dalej ryj w pisuarze .

wzwod yntelektualny wodza. to musi cholernie bolec!!!
      • indianski Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 16:47
        wie ze juz dlugo nie pociagnie , szuka nowej pracy jako clown .
        • pamin1 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 18:30
          indianski napisał:

> wie ze juz dlugo nie pociagnie , szuka nowej pracy jako clown .

Wodzu, zajmij sie lepiej szukaniem Polonusow w Hamburgu. Widze, ze akcja sie
          nie powiodla. W zasadzie nie dziwie sie.
    • krzysztof3 Hiper, Może znajdą coś na Kolca lub Wodnika 29.11.05, 16:53
      :)
    • jachoo85 Re: PIS się bierze za agentów 29.11.05, 17:03
      no i wkońcu niech to rozwiążą bo już mi się niechce słuchać o tej lustracj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka