kahlil 20.12.05, 20:39 do Nas, przynajmniej każdy znajdzie chwilę by podzielić się z Wami"klawiaturowym "opłatkiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keller1 Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 20.12.05, 20:47 ja napewno napiszę, i wiem do kogo, choć może to i nie samotna osoba,ale opłatek "klawiaturowy" kupuję,jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 01:02 , zależy od tego czy wbrew LPR -owcom Pogot. Rat. będzie w "dni święte" musiało pracować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 01:05 ??? Ty może poproś pogotowie juz dziś, bo coś ci się w głowce poluzowało. A co do Wigili? Samotny nie będę, ale pewno i tak na chwilę siądę do kompa i połamię się klawiaturowym oplatkiem. Tymczasem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 01:17 pa_nikciu, ja nie żartowałem !! Moja Pani, pracuję w Pog. Rat. !! Jeśli "elyty" IV RP z naczele ze z Panamy Kaczyńskiemy, Pana Romcia postulatów, w kwestii "święcenia" DNI ŚWiętych, nie wysłuchajom to, jako ten opószczony przez Samego Pana Ducha Świentego, bedem samotnie wył ze zwieżentami borzemi luckim lub nie głosem..!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 01:30 A jednak żartowałeś. (znam pogotowie, od kiedy pamiętam, czyli jakieś czterdzieści kilka lat) Problemem w pogotowiu jest kontraktacja, a nie dzień święty. A "jaja" z kontraktacją były dwa lata temu, rok temu i są teraz, ciągle pod rzadami w NFZ ludzi z nadania SLD. Ale jak znam życie jakoś się dogadają. Swoją drogą, wg mojej choć ograniczonej, to nie beznadziejnej wiedzy na temat Śląskiego NFZ mam nadzieję, że Sośniarz zrobi w centrali tej firmy porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 01:53 Pa_nikciu, krótko żyjesz! ~ 40 ..hehe.. Od wieków, Pogot. Rat. nie "szanuje".. "Pamiętaj Byś Dzień Święty Swięcił" ..w Romciu !.. nadzieja.. nie rycyku !! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 02:04 henryk.log napisał: > Pa_nikciu, krótko żyjesz! ~ 40 ..hehe.. > Więcej. 40 a nawet trochę więcej, to realnie pamiętam. > Od wieków, Pogot. Rat. nie "szanuje".. > "Pamiętaj Byś Dzień Święty Swięcił" > ..w Romciu !.. nadzieja.. nie rycyku !! Religia Chrześcijańska jest pod tym względem bardziej tolerancyjna od JUDAIZMU. Tam dopiero są obostrzenia dnia świętego. U chrześcijan mówi sie o powstrzymaniu od prac NIEKONIECZNYCH. "Wersja zatwierdzona przez Konferencję Episkopatu Polski: W niedzielę i święta nakazane uczestniczyć we Mszy świętej i powstrzymać się od prac niekoniecznych." Z tabelki na stronie: www.kuria.lublin.pl/news/przykazania_koscielne.htm Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 06:49 Panie W.Ł.T. - "zajrzę" do Pana w wigilię, jeśli czarnowidztwo ciałem się stanie!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 23:05 cheetah51 napisał: > Panie W.Ł.T. - > "zajrzę" do Pana w wigilię, jeśli czarnowidztwo ciałem się stanie!:-))) :-) z ochotą P. cheetah51-u się z P. płatkiem podzielę..:-) "jeśli czarnowidztwo ciałem się stanie!:-)))" co nie daj Mohair'e !.. ..znaczy się P.Ł., coby Mojej Pani, jak zazwyczaj Nam bywa, .. się nie zdarzyło !! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni ?... 21.12.05, 01:07 Ja podzielę się "klawiaturowym połatkiem". Nie podobają mi się komentarze typu " a LPR". Nadchodzi Wigilia, potem Boże Narodzenie. Bądźmy życzliwi. Pamietajmy o ................... ............ ( i tu długa lista) Odpowiedz Link Zgłoś
oxford-kropek [...] 21.12.05, 01:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 21.12.05, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com a coś ty kropku_oksfordzie znowu zmalował, ze 21.12.05, 22:53 Cię wycieli? :((( Ja będe z rodzina w wigilię. Ale na forum zajrzę. Muszę się przecież z wami przełamać opłatkiem. O północy, po kolacji wigilijnej wychodzimy na spacer. Będę w tym roku wspominać moja przyjaciółkę, która nagle i niespodziewanie umarła a spędzała z nami często ten wigilijny wieczór. Będzie mi smutno. Bo juz mi jest smutno, kiedy to piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Dyskutowalem z trollem - troll wyciety bez wiesci. 22.12.05, 03:16 A ja sie martwilem wylacznie nad SAMOTNOSCIA JEGO JEDYNEJ SZAREJ KOMORKI. Serio! Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Dyskutowalem z trollem - troll wyciety bez wi 22.12.05, 08:47 w dobie informatyki liczy się pojemność,widać ty masz dużo tych komórek, ale o pojemności prawie zerowej. U niego może ta jedna wystarczy za twoich miliony,a kysz....:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Tacy jak Keller 22.12.05, 09:16 to potrafią nawet świąteczny wątek zniszczyć.Keller ty nie posiadasz komórek dziecinko,poszukaj sobie dobrego psychiatry, moze ci pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e z tego wątku znikneło kilka wypowiedzi 22.12.05, 09:27 od wczoraj, min rownież Kellera. Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: z tego wątku znikneło kilka wypowiedzi 22.12.05, 23:25 nie zauważłem! a tyś, jak lustro dla kropka/ki/! "Miłość ci wszystko wybaczy"/Hania Ordonówna/ nic pozatym ale jeszcze raz Najlepszego! /dziecina/ Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: z tego wątku znikneło kilka wypowiedzi 23.12.05, 02:15 Keller czy obgryzłeś już wszystkie paznokcie? Powtarzasz sie jak zepsuta płyta. Możesz mi wskazać palcem w którym miejscu ja o kropku piszę? nie było moją intencją cię obrazić, ale często sam się o to prosisz. Również życzę wesołych świąt. A co do piosenek, to lubię stare piosenki, ale bez przesady , Hanki słucha raczej moja babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: z tego wątku znikneło kilka wypowiedzi 23.12.05, 18:17 nie, chciałbym zakończyć tą jałową dyskusję i sądząc po wypowiedzi odnoszę wrazenie,że to twoje paluszki są narażone...... ci wskazać,no dobrze,np."Tacy jak Keller" ale mniejsza o to, są w życiu dla mnie wazniejsze sprawy i naprawdę ja się nie obrażam,ale tak jak ty myślisz o mnie "dziecino" tak ja sobie myśę żes babuszka z pozdr, keller Odpowiedz Link Zgłoś
rudadziwka Re: a coś ty kropku_oksfordzie znowu zmalował, ze 25.12.05, 18:49 Jak to co zmalował .Był u mnie, Giwi sie o tym dowiedzial i go wyciał.Jest o mnie zstrasznie zazdrosny Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 21.12.05, 01:22 Jeszcze raz: zostawmy w dniu Wigilii te nasze przepychanki. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 nie wciskaj nikomu oplatkow na sile 21.12.05, 03:07 Pomysl czlowieku,ze oplatek cos znaczy tylko w Pomrocznnej i to w katolickich srodowiskach. Miej troche taktu i nie wywoluj spiec chociaz przed swietami,ktore zmaja znaczenie wylacznie dla katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: nie wciskaj nikomu oplatkow na sile 21.12.05, 06:52 polonus9 napisał: > Pomysl czlowieku,ze oplatek cos znaczy tylko w Pomrocznnej i to w katolickich > srodowiskach. Miej troche taktu i nie wywoluj spiec chociaz przed > swietami,ktore zmaja znaczenie wylacznie dla katolikow. Myślę, że nie tylko dla katolików - jestem ateistą, ale dla mnie Święta też mają zanczenie, inne niż religijne, ale mają! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz A Ty czasem spięć nie wywołujesz? 21.12.05, 09:06 Człowiek wyciąga rękę do ludzi, jako jedyny tutaj pomyślał,że być może ktoś będzie sam w Wigilię. Jestem ateistką ale tego dnia bez rodziny,przyjaciół i tradycyjnej kolacji sobie nie wyobrażam. Znajdę czas ,żeby zajrzeć na forum i pogadać z kimś,kto być może będzie sam.Właśnie dzięki autorowi tego wątku zostawię na chwilę gary i włączę komputer. Każdy fanatyzm jest zły. Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Pięknie,że pomyślałeś:-)))) 21.12.05, 08:54 Wpadnę na forum i łapkę z opłatkiem wyciągnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Pięknie,że pomyślałeś:-)))) 21.12.05, 09:20 z pozdrowieniami kłaniam się nisko, i nie wzruszą mnie typy z pod innej "gwiazdki", chociaż bywało dzielili się w tym dinu nie opłatkiem a śledziem:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Pięknie,że pomyślałeś:-)))) Na ten wątek... 21.12.05, 09:56 ...zrobię wyjątek: przybedę na fk w wigilię:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Czy ktoś się przyzna że w Wigilię jest sam? 21.12.05, 09:40 myślę, że forumowym opłatkiem podzielić się trzeba z każdym kto się pojawi, nie pytając dlaczego ten szczególny dzień spędza w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Czy ktoś się przyzna że w Wigilię jest sam? 21.12.05, 10:31 masz rację,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A czy ty myslisz, ze wigilie obchodzi sie u 21.12.05, 21:25 WSZYSTKICH KATOLIKOW? I to do tego z oplatkiem (ladny zwyczaj, ale polski)? Irlandczycy, przykladowo, ograniczaja sie tu wylacznie do udzialu w "pasterce". I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Coś wam opowiem. 21.12.05, 09:51 Mam koleżankę , która jest ateistką , ale obchodzi zawsze Święta Bozego Narodzenia.Choć nie jest samotna,bo ma rodzinę , do stołu wigilijnego zaprasza zawsze jakąś bezdomną osobę.Przygotowuje jej,lub jemu kąpiel, czyste ubranie swoje lub męża i sadza przy wigilijnym stole wraz z rodziną.Jednego roku zbrała osobę , z domu starców na wigilię do siebie. Co wy na to ??? Piękne prawda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Coś wam opowiem. 21.12.05, 13:24 piaf.e napisała: > Mam koleżankę , która jest ateistką , ale obchodzi zawsze Święta Bozego > Narodzenia.Choć nie jest samotna,bo ma rodzinę , do stołu wigilijnego zaprasza > zawsze jakąś bezdomną osobę.Przygotowuje jej,lub jemu kąpiel, czyste ubranie > swoje lub męża i sadza przy wigilijnym stole wraz z rodziną.Jednego roku zbrała > > osobę , z domu starców na wigilię do siebie. > Co wy na to ??? > Piękne prawda ??? zalezy jak na to się spojrzy, moze ta pani z tych co kupują żywego karpia w folii, a daje buźki pieskowi:) równie dobrze moze to być element 'inscenizacji' świątecznej po to by sobie i rodzinie zapewnić pełny komfort, poczucie, ze sia takim jest wspaniałym. Bezdmony za drugi dzień i tak musi nałozyć łachy i grzebac w smietniku. Bardziej humanitarne byloby przyjecie go w stanie jego naturalnym, bez tej kąpieli, albo spędzenie świąt w kanale, razem z bezdomnymi, spozywanie potraw w oparciu o menu ze śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Coś wam opowiem. 21.12.05, 13:51 incognitto napisał: > zalezy jak na to się spojrzy, moze ta pani z tych co kupują żywego karpia w fo > lii, a daje buźki pieskowi:) > równie dobrze moze to być element 'inscenizacji' świątecznej po to by sobie i r > odzinie zapewnić pełny komfort, poczucie, ze sia takim jest wspaniałym. > Bezdmony za drugi dzień i tak musi nałozyć łachy i grzebac w smietniku. > Bardziej humanitarne byloby przyjecie go w stanie jego naturalnym, bez tej kąpi > eli, albo spędzenie świąt w kanale, razem z bezdomnymi, spozywanie potraw w opa > rciu o menu ze śmietnika. :))))) Niestety, opis owej znajomej zakrawa na historyjkę z Superekspresu. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Coś wam opowiem. 21.12.05, 15:17 Niekoniecznie, tacy ludzie są. Znam paru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Coś wam opowiem. 22.12.05, 20:25 Wiem myszo, ze tacy ludzie są. I niech będą zawsze. Tyle, że za mało jest takich co więcej robią dobrego niż hałasu wokół siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Coś wam opowiem. 23.12.05, 06:08 asienka32 napisała: > Wiem myszo, ze tacy ludzie są. I niech będą zawsze. > Tyle, że za mało jest takich co więcej robią dobrego niż hałasu wokół siebie. > Nie bardzo rozumiem, o co tutaj chodzi: opowieść, która miała ukazać tzw."dobry uczynek" (i, być może, skłonić innych do naśladowania), WYSZYDZONO... Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Coś wam opowiem. 23.12.05, 07:24 Wytłumacze Ci.... Historia pewnie i ładna oraz i szlachetna, tyle, że bardzo nierealna. Przeczytaj komentarz INCOGNITTO, on dobrze i trafnie komentuje ową wigilijną opowiastkę. A Ty sam dlaczego użyłeś sformułowania << tzw. "dobry uczynek">>??? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Coś wam opowiem. 23.12.05, 10:52 Prawda bywa dziwniejsza od fikcji:-)Nie doszukujmy sie wszędzie zła ,pozerstwa,egoizmu i ogólnie złych intencji. Jeżeli zaproszenie kogoś samotnego i biednego na Wigilię jest złe,to co jest dobre?? Lepiej,żeby ten wieczór spędził na ulicy?Nie chodzi o to,żeby jeść kolację przy śmietniku - jak to napisał incognitto tylko ,żeby zrobić cokolwiek,coś małego ,nawet mikroskopijnego. Świat w końcu składa się z atomów. Nie wyszydzajmy dobra nawet jeżeli wydaje nam się kiczowate,nierealne a nawet kłamliwe. Może zniknąć i co nam wtedy zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Coś wam opowiem. 23.12.05, 10:54 Nikt myszo nie napisal, że to jest złe. Raczej komentarze idą w kierunku takim, jak chcesz zrobić komuś przyjemność, pomyśl co dla niego będzie przyjemne a nie co byłoby przyjemne dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Coś wam opowiem. 23.12.05, 11:08 Gdyby ta zaproszona osoba nie chciała przyjść, to by nie przyszła. Przecież nikt jej siłą do stołu nie ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Coś wam opowiem. 21.12.05, 15:15 Nigdy nie zrobiłeś dla nikogo niczego dobrego? Spróbuj,może poczujesz się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Coś wam opowiem. 24.12.05, 04:36 !!! Szczerość za szczerość !! Jesteś p. incognito szują lub polskim_katolikiem !! incognitto napisał: >o menu ze śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e To prawdziwa historia. 21.12.05, 15:07 Po za tym , wcale sie z tym nie obnosi i niewiele osob o tym wie, po za tym jest wegetarianka i nie mieszka w Polsce. (zaznaczam ze nie piszę o sobie co by nie było wątpliwasci) po za tym swiata nie zmienimy, i uważam ze to piękny gest i nie wielu byłoby na cos takiego stać.Nie sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: To prawdziwa historia a prawda po środku 21.12.05, 15:56 lub tyle prawd ile jest ludzi,ale warto coś dladrugiego zrobić....... ZROZUMIEĆ GO! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: DLA WSZYSTKICH!!!;-)))))))))))))))))) ))))))) 21.12.05, 16:08 Trzeba włączyć głośniki, choć bez nich też mozna: kartki.onet.pl/1925,kartki.html -- „Czy sądzicie, że Bóg jest katolikiem?” G.Ch. Lichtenberg Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: DLA WSZYSTKICH;-)))) jeszcze raz, sorry!!! 21.12.05, 16:10 kartki.onet.pl/1925,kartki.html Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: DLA WSZYSTKICH;-)))) jeszcze raz, sorry!!! 22.12.05, 05:35 A ja jeszcze raz dziękuję!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek W Wigilię zadzwonię sobie do Radia Maryja. 21.12.05, 16:56 Do komputera nawet się nie zbliżę. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: W Wigilię PiSz'do "szatana" ubecki_katoliku!! 21.12.05, 23:12 "on" jest właściwym odbiorcą twoich "modlitw"!!!..myślę!! Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Jest taki dzień. Bardzo ciepły, moherowy. 22.12.05, 01:08 Zaśpiewam po rozmowie na antenie i pociagnę "z gwinta". Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 21.12.05, 20:34 ja bede. jestem samotnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 21.12.05, 21:19 Wigilia to piękny dzień - skłania nas do życzliwości, niezależnie od wyznania. Jest mi wyjątkowo przykro, że na forum... nie dokończę. Odpowiedz Link Zgłoś
palom1980 Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 21.12.05, 21:21 Jesli popatrzymy na tych samotnych ludzi ktorzy blakaja sie po naszych polskich ulicach wierzymy ze beda samotni w wigilie.Ja rowniez czuje sie samotna.Nie majac swojejrodziny przy sobie.To juz moja druga wigilia bez nich i im blizej Swiat tym bardziej jest mi ciezej z roku na rok.Co prawda mam meza ale tutaj w St. Louis nie ma tego klimatu, tego rodzinnego ciepla co u nas w Polsce.Pozdrawiam wszystkich samotnych i zycze im oraz wszystkim innym Spokojnych i cieplych Swiat Bozego NArodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 21.12.05, 21:28 I ja Cie pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 21.12.05, 21:31 ale Polską duszę masz,właśnie to co najcenniejsze zwłaszcza na obczyźnie! Wiele ciepła od Nas chyba tu wszystkich,i ..."ej Malutki,Malutki kej ta rękawicka" Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Czy na forum jest Palom 1980?Już nie sama.... 24.12.05, 13:11 ponieważ jako pierwsza napisałaś o swojej samotności, więc na Twoje ręce, dla wszystkich ludzi samotnych, pragnę złożyć jedno,ale bardzo ważne życzenie! aby to były ostatnie święta z samotnością....sercem jestem z WAMI! Palom dużo szczęścia! 24 grudnia 2005 rok kahlil Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Mysz łapkę z opłatkiem wyciąga 24.12.05, 13:20 i szczęścia życzy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 24.12.05, 13:35 A ja podaję Ci ponad oceanem pachnącej wciąż słońcem i żywicą gałązkę choiny z podwarszawskiego lasu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: A czym jest ateizm?? 23.12.05, 00:08 Gornolotne gowienko.Kazdy z nas, gdy odchodzi od nauczania rodzicow, ma przesyt religijny, ktory ma sie nijak do zycia, odchodzi w sobie tylko znana droge, wiec jakby nie nazywac zjawiska, wszyscy tesknimy za Bozym Narodzeniem.Wiara tu, ma sie jak roza do kozucha. Czujemy nostalgie, cieplo, rozczulenie, i nie tlumaczymy tego sobie wiara. To tradycja.Utozsamiamy sie ze zniezrozumieniem swiata, gorycza zycia, gowniana egzystencja.Caly rok, lata zyjemy jak swinki, czyli bezrozumnie, oszukujac, zdradzajac, kopiac, kombinujac i wegetujac.24- grudnia, kazdego roku-odmieniamy nasza zasrana dusze. Na chwile, chociaz.Chcemy byc lepsi, czujemy milosc niezrozumiala, beznadziejna do wszystkich i wszystkiego. Dlaczego??Bo nie jestesmy potworami, bo jestesmy OMYLNI i zalujemy calego gowna, bo chcemy na chwile byc potrzebni i kochani!!Bo jestesmy z natury ok., tylko poprzez egzystencje stalismy sie nienormalni. A religia, to tylko temat, nie natura czlowieka, wiec nie ma sensu szeregowanie, kto, co wyznaje.Lub czemu jest wierny.Moja resztka rodziny, to zarliwi, nie ortodoksyjni katolicy. Osobiscie nie pamietam, kiedy bylam w kosciele na rozmowie z Panem??Codziennie pracuje nad swoim swinskim charakterem, i czyniac dobro w moim pojeciu, rozgrzeszam sie, ze jestem lepsza. Czy to nie ateizm?? Wierze, czuje to, ze musi istniec dobro, jak i zlo, ale utozsamiam to z zyciem, nie z wyidealizowanym odniesieniem.Wole, preferuje cos dobrago, niz podlosc. Czy to ateizm??Wiara w Pana podnosi aspiracje, ale bycie porzadnym czlowiekiem, to to samo, mysle?24-grudnia, kazdego roku, wypijam toast samotnie, za WSZYSTKICH samotnych, beznadziejnie samotnych i tych, co cierpia!Dotyczy to swiata ludzi i zwierzat.Mysle, ze robie cos zle z tym toastem, bo kazdego roku jest gorzej z ludzmi i zwierzetami?Doszlam do konkluzji, ze nieszczesciem, nie jest samotnosc, nieszczesciem jest samotnosc zrozumienia czlowieka, a to na dzien dzisiejszy, przerasa spoleczenstwo.Za dwa dni, wieczorem, przytule moja ukochana suczke Sweete, powiem, ze ja kocham, potem popatrze na dobrze schlodzonego skocza i wzniose toast za to, zeby na swiecie bylo wiecej MILOSCI! Moze to glupie, ale ona zawsze odwzajemnia moje toasty, wiec sadze, ze jest inteligentniejsza niz ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: A czym jest ateizm??: Przełamaniem 23.12.05, 00:18 stracu że Bóg istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: A czym jest ateizm?? 23.12.05, 11:01 pięknie napisałaś z dużym zrozumieniem tematu! myślę,że tego dnia, 24 grudnia, czy to ateiści, czy ludzie wierzący czują się tak samo samotni.Zresztą człowiek niby nie samotny,otoczony ludźmi ale którzy go nie rozumieją też jest samotny.Masz rację potrzeba nam miłości i zrozumienia tego drugiego.Z całego serca życzę ...wiele miłości! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: ZWYKLY2---- 23.12.05, 00:43 ZORGANIZUJ sobie przyjaciela-pieska, a zrozumiesz, czym jest milosc i samotnosc bez niego.Jak go pokochasz jak ja, nie potwierdzisz slowa ateizm. On wypelni pustke w Twojej milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt TO JUŻ WIGILIA! 24.12.05, 02:21 No to już WIGILIA. Łamię się ze wszystkimi wirtualnym, klawiaturowym opłatkiem. Życzę wszystkim spokojnych wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Pięknej choinki, bogatego Gwiazdora i przypomnienia sobie, że życie jest nie tylko w marketach. Niech Boża Dziecina Błogosławi Każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 24.12.05, 03:31 A co tu pisac? Bedzie jak co roku... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni?Pisz 24.12.05, 12:58 Wszystkiego najlepszego, żeby w tym roku było lepiej i w przyszłym itd Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni... 24.12.05, 13:21 "...by podzielić się z Wami"klawiaturowym "opłatkiem!!!" ... gdybym chcial sie dzielić opłatkiem - zrobiłbym to normalnie nie "klawiaturowo" - jestem sam z wyboru i nie potrzebuje żadnych "klawiaturowych" namiastek... Mojej samotności nie mam ochoty dzielić z nikim - straci wówczas sens... nie będzie samotnościa... Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Czy na forum w dniu Wigilii będą samotni... 24.12.05, 13:25 wybór jest Twój i należy go też uszanować.pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Wszystkim samotnym nie z wyboru... 24.12.05, 16:43 ...a zwłaszcza samotnym wśród tłumu - przesyłam moc ciepłych myśli, niech spełnią się Wasze sny o szczęściu:-))) Pogody ducha w pogdne dni, Kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Mysz z opłatkiem dołącza:-) 24.12.05, 16:50 Od całej mysiej rodzinki najserdeczniejsze życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Mysz z opłatkiem dołącza:-) 25.12.05, 01:32 Mysz - to ma w dechę. Dużo nie zje, mało przyniesie, ale wypić to potrafi, aż człek gały wytrzeszczy. I ma do przodu. A ja, jak zaczynam pić, to mam kupę znajomych, ale jak się po kolejnych toastach robię coraz piękniejszy, mądrzejszy i utalentowany - to ci znajomi gdzieś się gubią. Na koniec jeszcze próbuję jakiemuś durnemu chamowi dać w ryj jego tępy i paskudny. No i rzeczywiście spędzam te święta samotnie - sam nie wiem czemu. Możw powinienem być pod jakąś ochroną, czy coś... Pomoc społeczna byłaby w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Wszystkim samotnym nie z wyboru... 24.12.05, 20:26 Z prawdziwa przyjemnoscia przylaczam sie do tych zyczen - oby sie spelinily!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e ja rowniez 25.12.05, 15:10 i cos odemnie pod choinke: Marek Grechuta - Dni, których jeszcze nie znamy Tyle było dni do utraty sił Do utraty tchu tyle było chwil Gdy żałujesz tych , z których nie masz nic Jedno warto znać , jedno tylko wiedz , że... Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy Pewien znany ktoś , kto miał dom i sad Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł Choć majatek prysł , on nie stoczył się Wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie że.. Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy ? Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych? Jak oddzielić nagle serce od rozumu? Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu? Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy? Jak pozbierac myśli z tych nie poskładanych? Jak odnależć nagle radość i nadzieję ? Odpowiedzi szukaj , czasu jest tak wiele ... Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil na które czekamy .. Odpowiedz Link Zgłoś