jan_r_k 20.12.05, 22:21 Wujek o Bujaku: to osoba cakowicie wiarygodna a Kiszczak i Jaruzelski to ludzie honoru. Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babariba-babariba a ten TW Jaworski, to bardzo musiał... 20.12.05, 23:04 ...po bardzo bramach różnych na Placu Zbawiciela się ukrywać, bo zanim go znasjszłem, to panienki różne wytrzeźwiałe już się porobiły i na piechotę powyszły z rozpaczy z osiedla jedego naprzeciwko Ambasady Radzieckiej co w Alejach Ujazdowskich jest. A jak potem Jaruzel o wojnie jakiejś zamiast Teleranka w telewizorze opowiadadał rano w niedzielę, to spać wolałem. <a href=http://www.nasza-sokolka.org/site/w%C4%99dr%C3%B3wki/"> I daj boh, sztob nieposlednij...</a> Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Proces "Wujka": Głos świadków 20.12.05, 23:15 Znowu ta kampania nienawiści! Frasyniuk, ratuj! Odpowiedz Link Zgłoś
t.lapanowski Ale jest zainteresowanie tematem !!! ho, ho, ho 20.12.05, 23:46 trzy głosy i każdy to zgrywa. a tak na marginesie - gdyby strzelali tak żeby zabić to trupów byłoby dziewięćdziesiąt a nie dziewięciu z czego dwóch zmarło potem. Odpowiedz Link Zgłoś
lotusesprit Re: Ale jest zainteresowanie tematem !!! ho, ho, 21.12.05, 00:07 zgrywusy i jeden dyletant. Nie strzelali żeby zabić? Dobre, to coś nowego.Chyba brak ci nie tylko rozumu, ale i wyobraźni. Jakbyś znał temat, tobyś wiedział, że pluton specjalny strzelał w plecy, czyli świadomie zamierzali zabić i to bynajmniej nie w obronie własnej. A że nie zginęło 90 górników, a co ludzie jaruzela tak bardzo chcieli mieć cały świat przeciwko sobie? Wygląda na to, że chcieli postraszyć resztę kraju tymi ofiarami, więc rozkaz wydano z premedytacją! Ale żeby to zrozumieć to trzeba posiadać troche inteligencji, której ci bardzo brakuje, więc lepiej daj sobie spokój z pisaniem głupot i obejżyj kolejny odcinek jakiegoś "fajnego" serialu - prostaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
ja9939 Re: Ale jest zainteresowanie tematem !!! ho, ho, 21.12.05, 09:10 przyjacielu wyluzuj. to co miało miejsce w kopalni Wujek jest tragedia która dotyczy górników i ich rodzin oraz tych zomowców z plutonu specjalnego i ich rodzin. całe zdarzenie miało miejsce w czsie stanu wojennego a więc w warunkach specyficznych. po jednej stronie uzbrojeni zomowcy a po drugiej górnicy zaopatrzeni w narzedzia pracy t.j. kilofy, łopaty, i pałki. I możesz mi wierzyć bądz nie ale nie było to pokojowa manifestacja mowa oczywiście o górnikach. Nie wiem jak zachowałby się każdy myślący człowiek gdyby zobaczył uzbrojoną "brać górniczą", liczebnością przeważającą zomowców i napierająca na nich.Przecież jakby faktycznie chodziło o spacyfikowanie górników to ofiar błoby o wiele wiecej. Nie zapominaj że oprócz zomowców użyty był też sprzet ciężki chluba nasze armii - wozy bojowe. Więc przed podjęciem jakieś tam "polemiki" na forum pomyśl. i w tym przypadku powoływanie się na inteligęcję, "trochę inteligęcji" Swiadczy o jej całkowitym braku. A na twoje głębokie przemyślenia i tu pozwolę sobie przytoczyć twoje zdanie "więc lepiej daj sobie spokój z pisaniem głupot i obejżyj kolejny odcinek jakiegoś fajnego serialu - prostaczku" - nie mierz ludzi według siebie. A tak swoją drogą to straszny pieniacz i oszołom z Ciebie Pozdrawiam i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś