Dodaj do ulubionych

Proces "Wujka": Głos świadków

20.12.05, 22:21
Wujek o Bujaku: to osoba cakowicie wiarygodna a Kiszczak i Jaruzelski to
ludzie honoru.

Jan K.
Obserwuj wątek
    • babariba-babariba a ten TW Jaworski, to bardzo musiał... 20.12.05, 23:04
      ...po bardzo bramach różnych na Placu Zbawiciela się ukrywać, bo zanim go
      znasjszłem, to panienki różne wytrzeźwiałe już się porobiły i na piechotę
      powyszły z rozpaczy z osiedla jedego naprzeciwko Ambasady Radzieckiej co w
      Alejach Ujazdowskich jest. A jak potem Jaruzel o wojnie jakiejś zamiast
      Teleranka w telewizorze opowiadadał rano w niedzielę, to spać wolałem.
      <a href=http://www.nasza-sokolka.org/site/w%C4%99dr%C3%B3wki/"> I daj boh, sztob
      nieposlednij...</a>
    • t-800 Re: Proces "Wujka": Głos świadków 20.12.05, 23:15
      Znowu ta kampania nienawiści! Frasyniuk, ratuj!
      • t.lapanowski Ale jest zainteresowanie tematem !!! ho, ho, ho 20.12.05, 23:46
        trzy głosy i każdy to zgrywa.
        a tak na marginesie - gdyby strzelali tak żeby zabić to trupów byłoby
        dziewięćdziesiąt a nie dziewięciu z czego dwóch zmarło potem.
        • lotusesprit Re: Ale jest zainteresowanie tematem !!! ho, ho, 21.12.05, 00:07
          zgrywusy i jeden dyletant. Nie strzelali żeby zabić? Dobre, to coś nowego.Chyba
          brak ci nie tylko rozumu, ale i wyobraźni. Jakbyś znał temat, tobyś wiedział,
          że pluton specjalny strzelał w plecy, czyli świadomie zamierzali zabić i to
          bynajmniej nie w obronie własnej. A że nie zginęło 90 górników, a co ludzie
          jaruzela tak bardzo chcieli mieć cały świat przeciwko sobie? Wygląda na to, że
          chcieli postraszyć resztę kraju tymi ofiarami, więc rozkaz wydano z
          premedytacją!
          Ale żeby to zrozumieć to trzeba posiadać troche inteligencji, której ci bardzo
          brakuje, więc lepiej daj sobie spokój z pisaniem głupot i obejżyj kolejny
          odcinek jakiegoś "fajnego" serialu - prostaczku.
          • ja9939 Re: Ale jest zainteresowanie tematem !!! ho, ho, 21.12.05, 09:10
            przyjacielu wyluzuj. to co miało miejsce w kopalni Wujek jest tragedia która
            dotyczy górników i ich rodzin oraz tych zomowców z plutonu specjalnego i ich
            rodzin. całe zdarzenie miało miejsce w czsie stanu wojennego a więc w warunkach
            specyficznych. po jednej stronie uzbrojeni zomowcy a po drugiej górnicy
            zaopatrzeni w narzedzia pracy t.j. kilofy, łopaty, i pałki. I możesz mi wierzyć
            bądz nie ale nie było to pokojowa manifestacja mowa oczywiście o górnikach. Nie
            wiem jak zachowałby się każdy myślący człowiek gdyby zobaczył uzbrojoną "brać
            górniczą", liczebnością przeważającą zomowców i napierająca na nich.Przecież
            jakby faktycznie chodziło o spacyfikowanie górników to ofiar błoby o wiele
            wiecej. Nie zapominaj że oprócz zomowców użyty był też sprzet ciężki chluba
            nasze armii - wozy bojowe. Więc przed podjęciem jakieś tam "polemiki" na forum
            pomyśl. i w tym przypadku powoływanie się na inteligęcję, "trochę inteligęcji"
            Swiadczy o jej całkowitym braku. A na twoje głębokie przemyślenia i tu pozwolę
            sobie przytoczyć twoje zdanie "więc lepiej daj sobie spokój z pisaniem głupot i
            obejżyj kolejny odcinek jakiegoś fajnego serialu - prostaczku" - nie mierz
            ludzi według siebie. A tak swoją drogą to straszny pieniacz i oszołom z Ciebie
            Pozdrawiam i miłego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka