Dodaj do ulubionych

Giełda bije rekordy. Maklerzy nie słuchają gorby

04.01.06, 21:55
i innych wernyhor od siedmiu boleści. Wszystko gra, a im bardziej gra, tym
większa złość maklontentów, którzy pisowskiemu rządowi są w stanie zarzucić
wszystko.

Nie macie w niczym racji, panie i panowie.
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3097531.html
Obserwuj wątek
    • lej_czerwonego I paliwo po 5 PLN/litr /nt 04.01.06, 21:57
      • wladyslaw.studnicki W mojej okolicy nie ma nigdzie takiej ceny, nie 04.01.06, 21:59
        wiem gdzie ją znalazłeś?
        • lej_czerwonego Zart. 04.01.06, 22:02
          Donald obstawial taka cene na poczatek roku 2006.
    • wladyslaw.studnicki I oni też nie słuchają gorby'ego i hrabiego mc. 04.01.06, 21:58
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3097429.html
      • czlonek_z_zasadami I oni też :) 04.01.06, 22:06

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3094246.html
        • wladyslaw.studnicki No popatrz pan. A wszystko miało się zawalić, Azja 04.01.06, 22:11
          także, i Antarktyda miała się stopić.
    • dr.krisk Doskonałe... 04.01.06, 22:15
      wladyslaw.studnicki napisał:

> i innych wernyhor od siedmiu boleści. Wszystko gra,
      No to przeczytaj (ale dokładnie) ten artykuł, który sam podajesz w linku. I
      postaraj się zrozumieć.
      • wladyslaw.studnicki Przeczytałem. I mam takie podejście. Miało być 04.01.06, 22:17
        67890854689864300000000 plag egipskich po dojściu PIS i Lecha do władzy. A jest
        jak podałem w linku. Wszystko gra.
        • dr.krisk No to jeszcze raz .... może poskutkuje. 04.01.06, 22:48
          Obecna zwyżka na giełdzie (co wyraźnie piszą w artykule) nie ma żadnego związku
          z ewentualnymi genialnymi posunięciami ekonomicznymi rządu (bo jak na razie
          żadnych posunięć nie ma - PiS nie interesuje się za bardzo ekonomią, to nie ich
          środowisko naturalne....).
          Za Gierka też na początku pojawiy się w sklepach angielskie ciasteczka (sam
          pamiętam), co było podstawą do zachwytów nad genialnością naszego Mocnego
          Człowieka ze Śląska.
          Tak więc nie ekscytuj się za bardzo, bo nie ma czym.
          • wladyslaw.studnicki Ależ ja się nie zachwycałem Kaziukiem. 04.01.06, 22:56
            Po prostu zaśmiałem się z tych którzy wieszczyli wszelki plagi, klęski i
            huragany pod rządami PIS. Nic takiego się nie dzieje, wzystko gra.
            • dr.krisk Wszystko gra? 04.01.06, 23:05

> Po prostu zaśmiałem się z tych którzy wieszczyli wszelki plagi, klęski i
              > huragany pod rządami PIS. Nic takiego się nie dzieje, wzystko gra.
              Na razie nie można mówic o "rządach PiS", bo jeszcze sę na etapie jego
              formowania. Ministrowie uczą się jak trafić do swoich gabinetów, premier lepi
              uszka w telewizji (nie daruje mu tego...), i wszystko jest tak jak
              przewidywałem (niestety - naprawde wolałbym się mylić).
              Plag i klęsk straszliwych nigdy nie wieszczyłem - będzie tak jak dotychczas -
              do d..y.
              A wolałbym, żeby było lepiej, a nawet znacznie lepiej.
              • wladyslaw.studnicki Re: Wszystko gra? 04.01.06, 23:09
                dr.krisk napisał:

> wladyslaw.studnicki napisał:

> Plag i klęsk straszliwych nigdy nie wieszczyłem - będzie tak jak dotychczas -
                > do d..y.
                > A wolałbym, żeby było lepiej, a nawet znacznie lepiej.

I rekordy na giełdzie to jest do d..y? Oj peowcy, wasze narzekanie jest
                nieuleczalne. Dobranoc.
                • dr.krisk Dobranoc. 04.01.06, 23:13
                  > I rekordy na giełdzie to jest do d..y? Oj peowcy, wasze narzekanie jest
                  > nieuleczalne. Dobranoc.
                  Dlaczego myślisz że mam coś wspólnego z PO?
                  Dobranoc.
    • klarek_i Gorzej, bo nawet mediów nie słuchają i tzw. 04.01.06, 22:18
      zagranicznych eskpertów też z tychże gazet. To skrajna nieodpowiedzialność.
      • wladyslaw.studnicki I nie robi na nich wrażenia 4653326394-ty artykuł 04.01.06, 22:23
        Nadredaktora Michnika o katastrofach wynikających z lustracji.
    • bebe255 Re: Giełda bije rekordy. Maklerzy nie słuchają go 04.01.06, 22:25
      Drodzy Panowie, to nie jest zasluga rzadu:)))))))
      • wladyslaw.studnicki Miało być fatalnie , nie jest fatalnie. Dzieje się 04.01.06, 22:27
        dobrze, o to mi chodzi.
        • bebe255 Re: Miało być fatalnie , nie jest fatalnie. Dziej 04.01.06, 22:28
          Ale podatku od zyskow kapitalowych nie zniesli, mimo ze obiecywali.
        • wiewiorzasta Re: Miało być fatalnie , nie jest fatalnie. Dziej 04.01.06, 22:30

> dobrze, o to mi chodzi.

Jeszcze, zapomniałeś dodac, jeszcze...
    • kaczka7111 Giełda .cienko finasowana, zatem niestala 04.01.06, 22:28
    • wiewiorzasta Re: Giełda bije rekordy. Maklerzy nie słuchają go 04.01.06, 22:29
      Hehehehe :)))
      Jak coś się pozytywnego dzieje w kraju, to zasługa rządu Marcinkiewicza, jak źle
      - to słychać (i czytać), że 'odczepić się od Kazia, bo rząd ma niecałe dwa
      miesiące'.

Lortea, jakbys przeczytał dokładniej artykuł z pierwszego linka, to byś może
      zrozumiał, że hossa nie jest zasługą rządu, a jakbyś przeczytał drugi (poza
      tytułem), to może byś doszedł do refleksji, że rząd ma niecałe dwa miesiące i
      jego wpływ na gospodarkę w zeszłym roku był w zasadzie żaden.
      • wladyslaw.studnicki Rozumiem doskonale. Ale na tym forum jest 04.01.06, 22:47
        akurat przewaga tych, którzy pisali że w związku z rządami PIS, będzie
        5364759609473535 plag egipskich, a nie ma ani jednej. Wiem że giełdażyje
        własnym życiem, ale wieszczono krach totalny na giełdzie i nic takiego nie
        nstąpiało.
        • wiewiorzasta Re: Rozumiem doskonale. Ale na tym forum jest 04.01.06, 23:10
          Heh :)) Odkręcasz kota ogonem, ale niech ci będzie :)

Poczekajmy jeszcze do 100 dni (jak rząd przetrwa w połowie obecnego składu, a
          się nie zapowiada), a potem będzie z górki - becikowe, emerytury górnicze,
          TKK... Fajnie już jest, a będzie ciekawiej :))))))))))
    • antinowhere Donald straszył paliwem po 6 złotych, 04.01.06, 22:40
      nie po 5 , pamiętam to dokładnie. Czy teraz cieszy się z taniej benzyny czy się
      wścieka ?
      • dr.krisk Tania benzyna????? Gdzie???? 04.01.06, 22:43
        antinowhere napisał:

> nie po 5 , pamiętam to dokładnie. Czy teraz cieszy się z taniej benzyny czy
        się
        > wścieka ?
        Gdzie w Polsce jest ta "tania benzyna"???? I po ile ona jest???? Adres proszę
        na priva, bo przecież wszyscy ruszą ławą....

• antinowhere Re: Tania benzyna????? Gdzie???? 04.01.06, 22:51
          U mnie 3,54 . Uważam ,że to tanio w stosunku do donaldowych strachów.
          • dr.krisk Re: Tania benzyna????? Gdzie???? 04.01.06, 22:53
            To jest tanio???? A gdyby Donald palnął 10 zł, to jeszcze bardziej by ci
            staniała???
            Uważam że pisanie o "taniej benzynie" w Polsce jest naigrawaniem się z ludności
            zmotoryzowanej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka