mlot.na.lewactwo ehh ta wybiorcza 06.01.06, 09:10 jak ja lubie takie artykuły, powinni je opatentować gdzies :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 09:41 Re: Jak powstrzymać PiS? powiem wam: możecie się zesr.. i tak chodzić ale będziecie sobie szkodzić bo będzie śmierdziało czerwoną zakałą Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Sierakowski szefem Centrolewu 2006, też jestem ZA 06.01.06, 09:45 Sierakowski na szefa "Centrolewu 2006", też jestem za tym ! Nie wiem na jakiej zasadzie ten przemądrzały koleś z obolałą miną, który na dodatek nic konkretnego nie ma do powiedzenia poza powoływaniem się na inny "autorytet" w postaci p. Dunin, jest zapraszany do różnych programów publicystycznych w TVP i TVN 24. Chcą zmniejszyć swoją oglądalność? W każdym razie życzyłbym sobie żeby tym nowym "Centrolewem" złożonym z niedobitków SLD, SDKPiL oraz niezawodnej PeDecji, pokierował właśnie Mr Sierakowski, to najlepszy gwarant tego, że ta komunistyczna hałastra znajdzie się definitywnie na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Koncerty Marka Jurka zamiast Jurka Owsiaka 06.01.06, 10:31 Marek Jurek powinien rozpoczynać sesję sejmu modlitwą o rozum dla jego partii i marszałka w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki A może by tak szanować demokratyczny wynik 06.01.06, 10:34 wyborów? Nawet wtedy, gdy wygrała partia nielubiana przez GW? Nie, to za proste. Demokracja to jest gdy wybory wygrywa lewica, albo UW, gdy wygrywa PIS, to trezba go powstrzymać. Ja proponuję się zastanowić jak powstrzymać ludzi nieszanujących demokracji, czyli panów z GW I PD. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: A może by tak; lorteo, naprawdę nie rozumiesz 06.01.06, 10:44 czy udajesz? Nie o WYNIK wyborów chodzi, tylko o to, co wyprawia PiS (było to do przewidzenia, ale istniały nikłe szanse "samoograniczenia"). Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Partia która wygrywa wybory, na podstawie 06.01.06, 10:46 konstytucji dostaje władzę. Trudno oczekiwać żeby PIS wygrał wybory, i nie robił uzytku z władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.stepien Re: Partia która wygrywa wybory, na podstawie 06.01.06, 11:21 NSDAP też demokratycznie wygrała swego czasu wybory w Niemczech. Czy to znaczy, że nie wolno Hitlera krytykować, bo go demokratycznie wybrano? Taka to i PiS-logika. A towarzysz Gomułka cieszy się w piekle, widząc PiS u władzy, bo przypomina mu się jego pamiętne hasło: "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Partia która wygrywa wybory, na podstawie 06.01.06, 11:23 Zmiana nicku nie pomogła: klapy na oczach masz w dalszym ciagu... Odpowiedz Link Zgłoś
svensk1 Re: Partia która wygrywa wybory, na podstawie 07.01.06, 12:04 wladyslaw.studnicki napisa?: > konstytucji dostaje w?adze˛. Trudno oczekiwac´ z˙eby PIS wygra? wybory, i nie > robi? uzytku z w?adzy. Demokratyczne panstwo to panstwo, w ktorym wybrany rzad robi uzytek z wladzy w sposob demokratyczny i dazy do utwierdzenia demokracji na przyszlosc, a nie utrzymania wladzy za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Partia która wygrywa wybory, na podstawie 07.01.06, 13:25 Ale bredzisz chlopie! Za wszelka cene to wladze utrzymywalo LSD! Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: A może by tak szanować demokratyczny wynik 06.01.06, 21:59 Kiedyś w GW był artykuł "Powstrzymać SLD", stąd zresztą tytuł obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A może by tak szanować demokratyczny wynik 06.01.06, 22:54 bloody_rabbit napisał: > Kiedyś w GW był artykuł "Powstrzymać SLD", stąd zresztą tytuł obecnego. czyli upada oskarżenie GW o stronniczość i niechęć do PiSiorów... Odpowiedz Link Zgłoś
amiga Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 11:10 PiSu nie należy powstrzymywać. Niech w końcu zrobią porządek w tym kraju. I trzeba im w tym pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 11:47 amiga napisał: > PiSu nie należy powstrzymywać. Niech w końcu zrobią porządek w tym kraju. I > trzeba im w tym pomóc. Pamiętam, że kiedy Jaruzelski ogłosił stan wojenny to jedna taka Rosjanka co pracowała w mojej firmie powiedziała: "nareszcie i u Was będzie porządek." Dlatego uciekam od PISu jak najdalej się da. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 22:51 amiga napisał: > PiSu nie należy powstrzymywać. Niech w końcu zrobią porządek w tym kraju. I > trzeba im w tym pomóc. Tak ten porządek robią, ze już całkiem niezły burdel się wyłania.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu A Jak powstrzymać homoseksualne lewactwo? 06.01.06, 13:22 to samo pytanie stawiam odnosnie feminizmu i masonerii Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: A CYKLISTÓW???!!!!!!!!!;))))))))))) )))) 06.01.06, 13:45 ksiaze.ciemnogrodu napisał: > to samo pytanie stawiam odnosnie feminizmu i masonerii Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: A CYKLISTÓW???!!!!!!!!!;))))))))))) )))) 06.01.06, 17:08 bardzo prosto. wystarczy postawić w odpowiednim miejscu znak zakazu poruszania się rowerami Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: A CYKLISTÓW???!!!!!!!!!;))))))))))) )))) 06.01.06, 17:18 ksiaze.ciemnogrodu napisał: > bardzo prosto. wystarczy postawić w odpowiednim miejscu znak zakazu poruszania > się rowerami Jeden dekret Prezia wg "Konstytucji IV RzeczPiSpolitej" i mamy znaki zakazu poruszania sie masonów i feministek! Co to za problem dla kaczystów & kołalicjantów?! Skad to zwątpienie w siłę przewodnią narodu?! Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Re: Jak powstrzymać żydowską nagonkę na PiS 06.01.06, 17:05 Moze by tak Agore zlikwidowac jako organizację przestępczą razem z mafią PZPR (SLD) niszczącą juz Polskę od dawna? Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 19:07 Panie Syska. Zgadzam sie z Panem w kwestii istnienia roznych swiatopogladow ale MORALNOŚĆ jest tylko jedna. Moralnosci nie nagnie sie do pogladow zadnej partii i zadnego przewodniczacego. Pozdrawiam elyty. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 19:23 Moralnosci nie nagnie sie do pogladow zadnej partii > > i zadnego przewodniczacego. No, wlasnie a Pis gra pod swoja moralnosc, wydaje jej sie ze tylko ona ma do niej prawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Świetny pomysł! 06.01.06, 19:49 Widząc po reakcji dyżurnych prawiczków widać, że już się kundelki boją. :> Bedzie jakaś przeciwwaga katoprawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mixy Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 20:01 GŁOSOWAŁEM NA PIS, GŁOSUJĘ W TYM ROKU I W NASTĘPNYCH LATACH TEŻ BEE GŁOSOWAŁ NA PIS NIE ZAWIODŁEM SIĘ NA RAZIE, OD 2001 ROKU JESTEM Z KACZYŃSKIMI I Z NIMI ZOSTANĘ! CENTROLEW NIE MA SZNAS MNIE DO NICZEGO PRZEKONAĆ PS NIE JESTEM W PARTI PIS JAKBY KTO PYTAŁ POZDRAWIAM WSZYSTKICH PISOWCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 22:46 mixy napisał: > GŁOSOWAŁEM NA PIS, GŁOSUJĘ W TYM ROKU I W NASTĘPNYCH LATACH TEŻ BEE GŁOSOWAŁ NA > > PIS > NIE ZAWIODŁEM SIĘ NA RAZIE, OD 2001 ROKU JESTEM Z KACZYŃSKIMI I Z NIMI ZOSTANĘ! > CENTROLEW NIE MA SZNAS MNIE DO NICZEGO PRZEKONAĆ > PS NIE JESTEM W PARTI PIS JAKBY KTO PYTAŁ > POZDRAWIAM WSZYSTKICH PISOWCÓW. no i dobrze... tylko po kiego tak krzyczysz... a może tylko capslock ci się zaciął??? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 W II RP byl już Centrolew 06.01.06, 20:15 i dobrze nie skończył... zresztą już widzę Rokitę ramię w ramię z Senyszyn i Gadzinowskim... a PD+SDPL+SLD da nie więcej niż 15%, jeżeli nie mniej, znając destrukcyjne możliwości PD.. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Brawo ! Za 4 lata zniknięcie ze sceny PO 06.01.06, 20:19 demokratów .plDemokraci.pl i Borowski(aj waj) .pl pociągną PO do dna na którym już są.Jestem za ! Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Brawo ! Za 4 lata zniknięcie ze sceny PO 06.01.06, 21:58 Zostaną tylko narodowi socjaliści! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Brawo ! Za 4 lata zniknięcie ze sceny PO 06.01.06, 22:42 ezpa7z9 napisał: > demokratów .plDemokraci.pl i Borowski(aj waj) .pl pociągną PO do dna na którym > już są.Jestem za ! Tudzież znikną Samoobrona i LPR.... Pozostanie jedyna, wielka, słuszna (a dodajcie sobie sami - przymiotników w bród ci u nas) partia "odnowy moralnej, podparta moralnością kościoła", partia: i Prawo i Sprawiedliwość.... Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 21:22 Do broni towarzysze, do broni! Hasta la victoria, siempre! DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
edie_997 Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 21:50 don't give PiS a chance!!! wierze w walke lewaków...wierze w zwycięstwo...ty też?? Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 22:58 Bardzo, bardzo wierze. Szczegolnie jak czytam forum GW musze sie prawie przywiazac do krzesla, tak rosna mi antyanielskie skrzydla! Az sie chce wyjsc na miasto i pierwszemu faszyscie w parszywa morde! DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Jak powstrzymaćPiS, to tylko nieskromni ludzie 06.01.06, 21:28 widzę ich tak: Szukam ochoty do życia. Nie markuj, zrób dziecię trzecie Czy na drabinie, czy to w klozecie, czy to w obórce, czy na zagonie poczynaj w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”. Jestem ważny, jestem dziki. Porywam w swoje dłonie. Gwałcę w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Stosuję różne zabiegi, sieg hail ślę do kolegi, gdy będzie koleś w skłonie, wezmę go w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Tak głupie macie banki. Nabrałem od nich kaszanki. Utknie u mnie na bronie. Nie oddam w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Mój rechot biegnie po sali, aż mi „poślaki” klaskali, każdy na samogonie. Chleję w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Ja jestem chłopak szczery. Ze mną wszelkie afery. Wierni jak łyse konie kradniemy w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Ja biorę datki, Ja biorę składki. Puszczam fałszywe gadki. Mam radio w każdej stronie. Biorę w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! I „hosztaplery, i profesory”, I konowały, czyli „dochtory”. Mam naturalne me feromony, to gnojowica samoobrony. Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Wszędzie sodomia no i „gomoria”, won „liberały”, klerykom gloria. Zrobimy dziurę w każdym „kondonie” to demografia w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Wygasły już pluralizm, zanika liberalizm na politwiary falochronie, to solidarność w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Widzę koryto i jest tak blisko. Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko choć smród w salonie, byle do władzy w samoobronie! Szukam ochoty do życia. Mam dużą zdolność krycia. Jak członek w pozycji bojowej chcę służyć Czwartej Ludowej! Odpowiedz Link Zgłoś
edie_997 Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 21:47 jak to nie!!!!!mam 17 lat, jestem fascynatem historii, nieznosze kleru, jestem centrolewakiem, słucham punka, nie chce wyjeżdżać, choć nie jestem wszechpolakiem, nienawidze mego krtaju, ale go kocham...jest dużo takich ludzi...wierze w SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE!!!!!zatrzymamy je..ych narodowców... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 21:51 mimo iz nie sympatyzuje z pis - muszę powiedzieć, że tzw. "centrolew" może byc alternatywą dla czegokolwiek jedynie dla ultraróżowych pi..ców z GW !! Odpowiedz Link Zgłoś
rilwena Tekiela jego pewnien typ relacji do prawdy :) 06.01.06, 22:03 "Mówił o tym już kilka lat temu bliski środowisku rządzącej prawicy współzałożyciel "brulionu", a dziś redaktor tygodnika "Ozon" Robert Tekieli: "Przejęcie państwa musi nastąpić w ten sposób, że ludzie, którzy ukształtowali się na "brulionie", na pewnym typie relacji do innych osób, do prawdy, do wolności, ci, których kształtujemy w tej chwili i którzy kształtowani będą dalej, zajmą stanowiska w państwie i to bardzo konkretne. A to jest potrzebne, by szkoły nie uczyły głupot, których uczą - że np. Szczypiorski jest wybitnym pisarzem.[...]" a do jakich szkół uczęszczali TACY kretyni, jak ten nowy redaktor Ozonu?! Szczypiorski, światowej sławy pisarz, autor bestseleru tłumaczonego na chyba 12 języków pt. "Początek"... kto śmie wciskać dzieciom w szkołach takie głupoty do głów!! nawet taki wywrotowiec, jak ja podziwia tę twórczość (wywrotowiec, bo nienawidzę "Pana Tadeusza" i "Trylogii") stosując obiektywny (a nie "pewien") "typ relacji do prawdy" stwierdzam, że pan Tekiela powinien zacząć się leczyć... A NIECH GO PiS PRZEJMIE!! Palikot miał Polmos, ale przyjamniej nie pociągał... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Poczytaj o powodach popularności Szczypiorskiego 06.01.06, 22:13 Pomijam juz jego koniunkturalizm. Jego jedyną wartościową książką była Msza za miasto Arras. Reszta jest niedobra. Mozesz mi nie wierzyć ale znajdź kogoś wsród znajomych kto naprawdę kocha literaturę, potrafi odróżnić rzeczy dobre od grafomanii i poproś o opinię nt. twórczości Szczypiorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 22:04 antinowhere napisał: > PIS nie da się powstrzymać. PiS da... się powstrzymać.... Odpowiedz Link Zgłoś
tojestnowekonto Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 22:22 Celny artykuł. Właśnie o to idzie, żeby "lewicowa" opozycja wobec PiS-u miała do zaoferowania jakąś alternatywną wizję porządku w państwie, jakiś program, w którym sformułowano by podstawowe wartości takiej formacji. SLD się wypaliło stając się mało wiarygodnym "klubem ludzi o podobnych życiorysach", totalnie bezideowych pragmatyków w najgorszym tego słowa znaczeniu. Nie mają oni już chyba nic do zaoferowania, poza tym, że są w parlamencie (może już ostatni raz?). Na razie jest tak, że "idea" lewicy jest mętna i niejasna, a program PiS-u nawet dla jego przeciwnków jest przynajmniej jasny i trzeba przyznać, że PiS faktycznie stara się go wdrożyć. PiS to: - silne państwo (stąd skok na "służby"), - lojalność wobec charyzmatycznego wodza, - podkreślanie roli tradycyjnej wspólnoty (narodu, kościoła) i tradycyjnych wartości (stąd m.in. silny nacisk na kształtowanie "pamięci historycznej" i jedynie słusznej wizji dziejów), - kontrola treści przedstawianych niedojrzałemu i nieodpowiedzialnemu, zagubionemu w chaosie i relatywizmie społeczeństwu (stąd skok na media), - nieufność wobec indywidualizmu, zagrażającego tradycyjnym wartościom (np. tradycyjnie definiowanej rodzinie), - nieufność wobec niedających się kontrolować mechanizmów wolnorynkowych, liberalizmu gospodarczego - niechętny stosunek do intergacji europejskiej, podkreślanie roli państw narodowych Powyższe założenia cieszą się autentycznym poparciem wielu Polaków - i oni wybrali sobie PiS, LPR i Samoobronę, żeby im rządziły. I OK. Ale są też i inni ludzie, o innych poglądach (myślę, że to gdzieś tak potencjalnie 10-15- procentowy elektorat). Ciekawi mnie więc, jaki opozycyjny program lewica może w odpowiedzi zaproponować. Mam tylko nadzieję, że na kilku tekstach w Wyborczej się nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
wgj8515 Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 22:27 W tym artykule jest tylko jeden błąd. Jest to zresztą błąd typowy. Fałszywie pisze się o formule "liberalno-lewicowej" podczas gdy powinno się pisać o formule libertynistyczno-lewicowej, co jest dosyć istotną różnicą aczkolwiek nie wszyscy tą różnicę rozumieją, a środowiska lewicowe świadomie stosują fałszywe nazewnictwo. Te poglądy nie są liberalne ale libertynistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak powstrzymać PiS 06.01.06, 23:32 wgj8515 napisała: > W tym artykule jest tylko jeden błąd. Jest to zresztą błąd typowy. > Fałszywie pisze się o formule "liberalno-lewicowej" podczas gdy powinno się > pisać o formule libertynistyczno-lewicowej, co jest dosyć istotną różnicą > aczkolwiek nie wszyscy tą różnicę rozumieją, a środowiska lewicowe świadomie > stosują fałszywe nazewnictwo. > Te poglądy nie są liberalne ale libertynistyczne. wytłumacz mi to, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Jak powstrzymać PiS 07.01.06, 00:11 sclavus napisał: > wytłumacz mi to, proszę... Może ja spróbuję liberalny- dotyczy godpodarki libretynistyczne (wolę "libertyńskie") - dotyczy moralności Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Spokojnie, Rodacy. 06.01.06, 23:07 To wszystko już było, na początku lat dziewięćdziesiątych mianowicie. Po zbrodniczych czerwonych przyszli pazerni na władzę czarni, którzy już nawet zaczęli nam dyktować, co mamy robić w łóżku, a czego nie. Proboszcz zatwierdzał kandydata na dyrektora liceum. I co? Po paru latach wszyscy mieli tego dość i wybory wygrała postkomuna. Podobnie będzie i teraz, i to tym szybciej, im nachalniej różne Rydzyki będą się we wszystko wtrącać. Trzeba tylko zadbać o to, żeby kolejnych wyborów nie wygrała znowu złodziejska SLD albo inna Samoobrona. Trzeba więc zaoferować ludziom rozsądną alternatywę. Być może PiS spróbuje utrzymać się przy władzy za wszelką cenę - siłą albo przez sfałszowanie wyborów. W myśl słynnego powiedzenia Gomułki: "Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". Biorąc pod uwagę dotychczasową nieuczciwość i arogancję tej partii (kłamstwa i oszczerstwa przedwyborcze, pomysły Dorna na reformę służby zdrowia przez powołanie lekarzy do wojska itp.) oraz jej zachłanność na władzę, jest to zagrożenie realne. Miejmy jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie - w państwie należącym do Unii Europejskiej rządzenie w stylu Łukaszenki jest chyba niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil prosze o szczegóły! 06.01.06, 23:11 cymber.gaj napisał: > czarni, którzy już nawet zaczęli nam dyktować, co mamy robić w łóżku, a czego >nie Jak na to żona reagowała? Odpowiedz Link Zgłoś
mistago czym sie podniecacie? 06.01.06, 23:38 koles (autor artykułu) ma 20 lat ,a twarz 16 latka, ktorego rodzice -lekarz ładuja kupe kasy na jego polityczna zabawe. Odpowiedz Link Zgłoś