24.04.11, 21:26
kurwa mac, chyba przestane to ogladac... z powodu nachalnej promocji nadetego pajaca transwestyty, ktory w dodatku manierycznie i chujowo spiewa. co ciekawe jury w tym wypadku tez dziwnie jakos ogluchlo i wmawiaja mi jaki ten pajac ma potezny talent. a on go nie ma. znaczy, moze siewac i sie wypinac do kotleta na promie czy statku wycieczkowym.
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: x factor 24.04.11, 21:29
      Wypinanie się na promie lub statku wycieczkowym pełnym nawalonych turystów i marynarzy może się źle skończyć. Zdecydowanie bezpieczniejszy jest udział w x-factor.
    • nagialeniedokonca Re: x factor 24.04.11, 22:01
      eee, Szpak jest dobry, jak dla mnie numer trzy.
      1. Gienek
      2. Dziewczyny
      3. Szpak
      4. Malkolm (choć dziś kiepsko zaśpiewał)
      • qw994 Re: x factor 25.04.11, 07:37
        Genek za to wygląda tak, jakby był tam za karę.
        • gupia_rzona Re: x factor 25.04.11, 08:02
          bo on taki lekko niemedialny jest :) ale śpiewa rewelacyjnie. Jakoś lubię go.
          A tranzwestyta co wczoraj zaśpiewał? dziecko mi rzyga od 3 dni i o tv mogę zapomnieć :(
          • qw994 Re: x factor 25.04.11, 08:50
            Ja wczoraj akurat w gościach byłam, więc nie oglądałam :)
            Ja Genka nie lubię, bo moim zdaniem rżnie z Riedla. A jak ktoś jest niemedialny, to niech się nie pcha do telewizji. A jak już się dopchał i występuje w komercyjnym programie, to niech przynajmniej nie udaje buntownika i outsidera. Takie mniej więcej mam refleksje na temat Genka :)
            • hsirk Re: x factor 25.04.11, 19:04
              a ja akurat riedla nie cierpie. a gienek to moim zdaniem talent na miare planta. lepszy od riedla. nie zapominaj ze bialorusin. zawsze bedzie zmiekczal spiewajac po polsku co upodobni go do niemena i riedla.

co do komercyjnego programu - fakt, ale zauwazylas jak go odsiali po cichu z mam talent? bo podobno nie chcial sie zgodzic na podpisanie jakis punktow wylacznosciowych. posypaly sie inwetkywy w internecie na jury. A ZE TERAZ WYSTEPUJE ZNACZY TVN ZOBACZYL MOZLIWOSC ZAROBIENIA NA NIM KASY I SIE JAKOS DOGADALI. a te pytania sablewskiej: czy naprawde chcesz??? to tylko tak zeby lud myslal ze to nie na niby.

co do szpaka jeszcze raz stwierdzam ze jest plastikowym wytworem nierozgarnietego przedszkolaka. jakby nie wyglad i glupkowate zachowanie nie przeszedlby nawet przez casting. wokalnie slaby i nie ma barwy ciekawej. ale tak juz jest ze ktos pomyslal ze gdzie indziej zarabiaja na przebierancach to i u nas moze sie juz uda. niestety szpakowi do mansona baaardzo daleko. to jest mis na miare naszych mozliwosci.

taka drag queen z pedalskiego klubu. nichts mehr.

• qw994 Re: x factor 26.04.11, 05:43
                > co do komercyjnego programu - fakt, ale zauwazylas jak go odsiali po cichu z ma
                > m talent? bo podobno nie chcial sie zgodzic na podpisanie jakis punktow wylaczn
                > osciowych. posypaly sie inwetkywy w internecie na jury.

"Podobno". Ja w to akurat nie wierzę i uważam rozsiewanie takich plotek za element autopromocji. Odpadł, bo na tle innych uczestników był po prostu słaby. "Mam talent" to przecież nie jest program wyłącznie muzyczny, miał tam dużo większą konkurencję. Poza tym akurat jury z regulaminem i obwarowaniami prawnymi nie ma nic wspólnego, to program na licencji.

A ZE TERAZ WYSTEPUJE ZN
                > ACZY TVN ZOBACZYL MOZLIWOSC ZAROBIENIA NA NIM KASY I SIE JAKOS DOGADALI.

Jaaasne... :) Podpisał to, co mu kazano, chyba nie sądzisz, że jakiś Pan Nikt może COKOLWIEK negocjować w tym programie. Poza tym TVN ma możliwość wykreowania dziesięciu takich Genków. Wystarczyłby się w letni weekend przejść po paru deptakach.

Skąd ty takie teorie bierzesz? :)

a te
                > pytania sablewskiej: czy naprawde chcesz??? to tylko tak zeby lud myslal ze to
                > nie na niby.

Za bardzo się tym emocjonujesz :)

> co do szpaka jeszcze raz stwierdzam ze jest plastikowym wytworem nierozgarniete
                > go przedszkolaka. jakby nie wyglad i glupkowate zachowanie nie przeszedlby nawe
                > t przez casting.

Przynajmniej się wyróżnia na tle wszystkich panienek udających Whitney Houston i całkiem bezbarwnych panów. Jego się pamięta i o to w tym biznesie chodzi.
              • nagialeniedokonca Re: x factor 26.04.11, 10:19
                To że szpak jest słaby wokalnie to fakt, ale to nie jest najważniejsze moim zdaniem, on coś sobą przedstawia, może się to nie podobać, ale jest jakieś. To samo Gienek, i że on udaje Riedla to go bardzo QW skrzywdziła.

Ma głos niepodobny nawet, dużo lepszy, o niebo lepszy, tylko muzykę podobną śpiewa. Ten sam gatunek Bluesa.

On nie odpadł z Mam talent przez jury, tylko przez smsy. No ale to był iny gatunek programu.
                Tu na szczęście nie ma dzieci ;)
    • izabellaz1 Re: x factor 26.04.11, 11:28
      A mnie się podoba. Jest jak żywcem wyjęty z rockowych kawałków z lat '80 :)
      • qw994 Re: x factor 28.04.11, 07:13
        No, powinien Final Countdown zaśpiewać :) Ale pewnie by to spieprzył :)
      • 2szarozielone Re: x factor 28.04.11, 18:23
        no jest zupełnie w moim typie - i razem z kumpelą o podobnym guście się w nim podkochujemy :-D
    • hsirk szpak wlasnie skonczyl 01.05.11, 20:59
      i nie zmienilem zdania. nie wiem tylko dlaczego kuba prawie mu ciagnie druta. ze on artysta. choc reszta tez: do dupy zaspiewales, ale cie kochamy bo na pewno jestes super.

w sumie, z jego punktu widzenia to albo teraz gdzies sie wkreci z czego bedzie zyc na pozniej...

albo... zostanie... niewazne.

na fabryke chodzic sie nie nadaje. artysta wg mnie tez nie jest.

aha. leca wlasnie dziewczyny. niezaleznie co sie stanie etaty w teatrach maja zapewnione.
      • hsirk coz 01.05.11, 21:18
        wygra ten cyrk gienek albo dziewczyny.

kazdy inny wynik bedzie farsa.
        • wilowka Re: coz 01.05.11, 22:08
          w chwilach takich jak ta, chciałabym być głucha. Tylko Gienek i Dziewczyny i Ada zaśpiewali czysto (G. właściwie trochę brudnawo, ale taka kreacja, bywa) reszta ewidentnie jechała po sąsiadach, czy to jest finałowy poziom? Masakra! Dla uszów mych. Pacholę ciemnowłose chyba nigdy Collinsa nie słyszało, bo inaczej by się nie ośmielił buzi otwierać. Pani Starsza - ambitny repertuar ale mocy nie stało...

i jeszcze Pani Jurorka:
          Poszłeś dalej niż w poprzednim odcinku...

dziękuję, ale nawet J mnie nie skusi do oglądania następnego odcinka. Obudźcie mnie jak się skończy.
          • hsirk Re: coz 01.05.11, 22:32
            dobrze ze to napisalas. bo ja juz zaczynam zastanawiac sie czy ja jestem gluchy czy cala reszta swiata, co znowu mi wmawia jak to niektorzy fajnie spiewaja.

czysto i bez przebarwien zaspiewaly tylko dziewczyny. gienek i ada mieli "przebarwienia" ale ok. gienek nie powinien wyciagac tych gor w taki sposob. ale trudny kawalek. i reszta, kiedy nie przebarwial rekompensuje wszystko.

ale cala reszta poza mini to kurwa jakas paranoja.
            • wilowka Re: coz 01.05.11, 22:48
              Pójdź w me objęcia... chyba, że obydwoje jesteśmy głusi...
              Troszkę to nie w porządku, że w finale puszcza się tak śpiewających ludzi, wierzyć mi się nie chce, że lepiej śpiewających nie było, albo repertuaru nie można było im lepiej dobrać. Nie oglądam za dużo tego typu programów, ale pamiętam jak w Idolu z 5 lat temu Silski, Uniatowski urzędowali - z przyjemnością słuchałam, ciekawe głosy, aranżacje a dziś? Matsowi wszyscy mówili: super! Niesamowite emocje pokazałeś. A ja przez cało piosenkę miałam wrażenie, ze mu zwieracze puszczą, tak się wysilał, żeby pociągnąć, a do dzwoneczków w głosie Collinsa nawet się nie zbliżył. (ruszyło mnie, bo Phila ubóstwiam)

Gienkowi (tak wynikało z zajawek, pani od śpiewu kazała te koguciki na końcu fraz wywijać - jednorazowo - było ciekawe, ale przy trzecim, czwartym miałam dość.
              • hsirk Re: coz 01.05.11, 22:59
                no niestety: chujnia i mrok...

wokalnie 3 osoby sa na poziomie finalu takiego programu: wspomnieni genek, ada i dziewczyny. wykonawczo ada jeszcze odstaje.

natomiast jakies wiliamy czy matsy czy rozne pedaly to poziom karaoke w knajpie.

zabawne jak wojewodzki bronil szpaka ze ARTYSTA. i ze jakby wyciac slowa zyd i pedal to przeciwnicy nie mieliby argumentow...

ale jakos kurwa zmienil kolejnosc. i ada zaspiewala na koncu...

ech. dziwne.
                • wilowka Re: coz 01.05.11, 23:07
                  Zapewne jest mnóstwo reguł, praw ( o większości nie mam pojęcia), którymi rządzi się taki program. Musi zatem być jakiś obcokrajowiec, dziecko, wioskowy głupek, ktoś od wzruszeń, Artysta, autsajder itp. Szpak ma tu za Artystę robić, zaś wszyscy muszą podziwiać jego kreację, bo inaczej okazali by się nietolerancyjni i zamknięci na "Sztukę". Nie wiem czy On pedał, Żyd, filatelista, czy kiper. Wiem, że potencjał może i ma, bo młody jest, ale wokalnie niewiele przedstawia.
                  -
      • qw994 Re: szpak wlasnie skonczyl 03.05.11, 15:45
        > i nie zmienilem zdania. nie wiem tylko dlaczego kuba prawie mu ciagnie druta

Bo taka jest formuła tego programu - każdy z jury ma swoich protegowanych. Dlatego Wojewódzki broni "swojego człowieka".
    • intu-ito Re: x factor 30.05.11, 21:52
      a skąd przekonanie że tam chodzi o walory muzyczne?????????
    • nagialeniedokonca Re: x factor 31.05.11, 08:03
      Ostatnio Szpak dobrze zaśpiewał, mdli mnie ta jego maniera, te ruchy itd, ale jest kimś zdecydowanie.

Aga do sąsiada jak dla mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka