Dodaj do ulubionych

PiS-owy beton ma problem

07.01.06, 19:16
Beton czyli ta czesc najbardziej na prawooszolomsko zblizona do LPR ktora
piala z zachwytu jak Lubinska gadala np bzdury o hipermarketach.

teraz PiS wystawilo osobe ktora prezentuje diametralnie rozny punkt widzenia.

mi tam zyta sie podoba. ale co zrobi ekstrema PiS-zaraz powiedza ze wlasciwie
tak zawsze mysleli czy jednak jakis drobniutka swiadomosc ze sa wodzeni przez
kaczora sie pojawi??

akurat uwazam w tej kwestii kaczora za madrego polityka i jak najbardziej
popieram owo "wodzenie za nos" - ale ciekawy jestem czy ci ktorzy sa wodzeni
o tym wiedza czy nie?
Obserwuj wątek
    • wladyslaw.studnicki I Lubińska i Zyta, są ministrami w tym samym 07.01.06, 19:20
      rządzie. Więc Zyta nie podskoczy i z dnia na dzien nie wprowadzi podatku
      liniowego, i innych rzeczy. Będzie robiła to na co jej się pozwoli, czyli to
      samo co by robiła Lubińska, która zresztą zostanie w rządzie, i nadal będzie
      się zajmowała budżetem. A kilka procent elektoratu, PO ubędzie. Ludzie raczej
      nie głosowali na PIS, z powodu jego pomysłów ekonomicznych, lecz uczciwosci.
      • franciszekszwajcarski Re: I Lubińska i Zyta, są ministrami w tym samym 07.01.06, 19:24
        myśle, że to co ma robić Zyta uzgodniła z Marcinkiewiczem i Kaczorami przed
        wejściem do rządu. Nie sądze aby to oni jej dyktowali zadania do wykonania,
        mysle, że sama przyszła z tym co chce zrobić, a oni sie na to zgadzali, albo
        nie. Na większość pewnie sie zgodzili. Zycie chodzi przede wszystkim o nową
        konstrukcje budżetu, to nie stoi w sprzeczności z programem PiSu. No i zapewne
        stawki PITu 18 i 32 mamy już zaklepane. Ciekawe tylko co będzie z ulgami.
        • wladyslaw.studnicki Ulgi to kwestia na poważną debatę, nie widzę na 07.01.06, 19:27
          dzisiejszym forum atmosfery do takowej dyskusji. Min Fin też musi zresztą
          niejedną noc przesiedzieć z kalkulatorem i doradcami, żeby się zastanoiwć co
          można zlikidować, a co trezba zostawic. Osobiscie uważam, że wszelkie ulgi dla
          zatrudniających nowych pracowników na stałe, powinny zostać.
          • franciszekszwajcarski Re: Ulgi to kwestia na poważną debatę, nie widzę 07.01.06, 19:41
            chodzi Ci o ulgi w CIT. Mi bardziej chodziło o ewentualne ulgi prorodzinne na
            dzieci w PIT.
      • kropek_oxford Drogi studencie:ludzie glosowali po to,by uczciwi 07.01.06, 19:49
        Kaczynscy zabawili sie w Robin Hooda i odebrane "komuchom" oddali swym
        wyborcom. Innymi slowy, byla to polska katolicka wersja Wielikoj Oktriabskoj.
        Twoja wiedza socjologiczna rowna jest twej wiedzy historycznej - pod
        Studnickiego sie podpisac to tak, jakby Anglik przybral sobie
        ksywke "Mosley'a".
    • mirmat1 Ktos sobie nabil guza na tym betonie 07.01.06, 19:48
      Wyzwiska i insynuacje przeciwnikow nie przeslonia oczywistego dla sympatykow
      PiS faktu, ze najwazniejszym jezeli nie jedynym kryterium dzialania naszej
      Partii jest dobro Rzeczypospolitej. Tak jest nie ONZ, nie Eurokolchozu nie
      mniejszosci seksualnych ale Panstwa Polskiego. Gilowska wpisuje sie w taki
      scenariusz a Tusk (pamietacie jego belkot o wymachiwaniu szabelka) NIE. Moze
      sie wpisac tez Rokita jezeli powaznie potraktuje swoje "Nicea albo smierc"
      (Platformusy w PE wyraznie nie potraktowali Rokity powaznie bo w glosowaniu nad
      stalinowska Eurokonstytucja wtrzymali sie od glosu).
      • wladyslaw.studnicki Zyta ou muerte ! ! 07.01.06, 19:54

• odszkodowawczy Z ciebie Crassus to chyba prawdziwy koneser 07.01.06, 20:01
      "mi tam zyta sie podoba."

bo mnie nie wydaje sie by "tam" mogla ona podobac mi sie bardziej niz
      gdziekolwiek indziej.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34561476

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka