Dodaj do ulubionych

Metody nie popieram,ale cel był słuszny

02.02.06, 23:15
Lekcja,jaką dzisiaj otrzymali dziennikarze od polityków może być ozdrowieńcza
dla życia publicznego w Polsce,a szczególnie dla uzdrowienia relacji pomiędzy
światem polityki i mediów.
Dotychczas dziennikarze i politycy zbyt mocno się fraternizowali ze
sobą,spoufalali,a nawet okazywali oznaki przyjażni.
Często zwaracali się do siebie per "pani Moniko","panie Andrzeju",
"panie Leszku" i wymieniali sympatyczne usmiechy.
Zamazany był niezbędny dystans pomiędzy obu grupami.
Może obecny konflikt między nimi przywróci normalność.
Może dobrze sie stało,że media dostały tę nauczkę?
Obserwuj wątek
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:31
      O nie,widziałam kiedyś Werner w tvn 24 i ta trzymała Millera na dystans,
      gdy tylko Miller usilował żartować i się spoufalać to zaraz dostawał w łeb.
      A Sekielski z Mozołowskim to z Millerem prawie poklepywali się po ramieniu
      i wszyscy byli cali w skowronkach.
      • skin.pl Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:34
        i tą Werner potem przesuneli na drugi plan...a ona niezła ci.. jest...ona mi
        się podoba
      • relatywista.pl Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 19:20
        To Werner powinna być w pierwszej lidze i na pierwszej linii frontu dziennikarskiego
    • gapulek Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:35
      Oczywiscie nadszedl czas ,zeby dziennikarze odsuneli sie od polityki na
      bezpieczny dystans.Dosc tych kolacyjek, imprezek i wspolnych fundacji.Na
      Zachodzie prawdziwy dziennikarz szczyci sie ,iz z politykami sie nie
      kumpluje.Dopiero z takiej perspektywy moze wlasciwie czyli bezstronnie oceniac
      plitykow.
      • franciszekszwajcarski Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:38
        kto z kim ma wspólną fundacje ?
        • gapulek J.Kwasniewska & B.Walter! 03.02.06, 11:21
          Swego czasu pani prezydentowa ( Kwasniewska Jola)z pania Walterowa( TVN)
    • skin.pl Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:37
      ta akcja była potrzebna bowiem padł wreszcie mit bezstronnego dziennikarstwa w
      Polsce, pokazane zostało prawdziwe oblicze tych medialnych hien..to też są
      strażnicy okragłostołowego układu
      • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:43
        skin.pl napisał:

> to też są
        > strażnicy okragłostołowego układu

Czy z encyklopedii w IV RP zostanie wycofane nazwisko Kaczyńskich przy haśle
        "Okrągły Stół"? Czy zostanie również wytarta gumką myszką ich współpraca z
        prezydentem Wałęsą? Czy zostanie wymazana informacja, że Lech był ministrem w
        rządzie Buzka?
        To tak a propos tych wypowiedzi Giertych o OS i Leppera o ludziach, którzy już
        rządzili...
        • gapulek Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 11:22
          Kaczynski w 1990 r kontestowal ten uklad.Poczytaj!
          • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 12:31
            gapulek napisała:

> Kaczynski w 1990 r kontestowal ten uklad.Poczytaj!

Acha, czyli jak kontestował w '90 to z encyklopedii może zostac wykreślona jego
            działalnosc w 88 i 89 z okazji OS, tak?
      • melisa-bb Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 11:46
        Ja nie wiem czy w Polsce ktoś kto interesuje sie polityka choćby od święta,
        miał przeswiadczenie ,że dziennikarstwo jest bezstronne.TVN I Polsat przodują
        w tych złych praktykach.To świadczy o braku szacunku dla widza.
    • franciszekszwajcarski Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:37
      media dostały nauczke ? :) jeszcze nigdy nigdzie żaden polityk nie wygrał z
      mediami. no chyba, że traktował je tak jak Putin. A więc albo PiS będzie tego
      bardzo żałował, albo ma w planach uwalenie demokracji. Ja stawiam na to drugie.
    • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:40
      luci-c napisał:

> Może dobrze sie stało,że media dostały tę nauczkę?

Ze dziennikarze zajmują się polityką, to chyba normalne. Ze się spoufalają z
      politykami chyba nie.

Ale dzisiaj, poza mediami, nauczkę dostali ludzie, którzy nie oglądają Trwam/
      nie słuchają Radyja. Zostałam potraktowana jak obywatel drugiej kategorii, bo
      nie mogłam posłuchać relacji "na żywo" o jednym z najważniejszych ostatnio
      wydarzeń, a konferencja prasowa to była kpina, a nie konferencja.
      • zwykly2 Re: Miła wiewióko, bez obejrzenia parafowania, 03.02.06, 11:04
        a nie podpisania, nie dostaniesz wierszówki czy jak to się tam nazywa?
        • wiewiorzasta Re: Miła wiewióko, bez obejrzenia parafowania, 03.02.06, 12:36
          zwykly2 napisał:

> a nie podpisania, nie dostaniesz wierszówki czy jak to się tam nazywa?

???
          • zwykly2 Re: Miła wiewióko, obejrzenie parafowania, 03.02.06, 13:36
            a nie podpisania, nie dostaniesz wierszówki czy jak to się tam nazywa?
            Rzeczywiście muszę się bardziej starać?
            Chba nie uraziłem Cię, uważając że jesteś dziennikarzem? Jezeli tak, to
            przepraszam.
            • wiewiorzasta Re: Miła wiewióko, obejrzenie parafowania, 03.02.06, 15:33
              zwykly2 napisał:

> a nie podpisania, nie dostaniesz wierszówki czy jak to się tam nazywa?
              > Rzeczywiście muszę się bardziej starać?

Tak. Bo nigdzie nie napisałam, że poniosłam z tego powodu straty finansowe.

> Chba nie uraziłem Cię, uważając że jesteś dziennikarzem? Jezeli tak, to
              > przepraszam.

Pomyliłeś się po prostu. Ciekawe dlaczego?
              • zwykly2 Re: Miła wiewióko, obejrzenie parafowania, 03.02.06, 17:10
                No sam nie wiem, może dlatego że w sumie lubię, cenię dziennikarzy?

wiewiorzasta napisała:

> zwykly2 napisał:
                >
                > > a nie podpisania, nie dostaniesz wierszówki czy jak to się tam nazywa?
                > > Rzeczywiście muszę się bardziej starać?
                >
                > Tak. Bo nigdzie nie napisałam, że poniosłam z tego powodu straty finansowe.
                >
                > > Chba nie uraziłem Cię, uważając że jesteś dziennikarzem? Jezeli tak, to
                > > przepraszam.
                >
                > Pomyliłeś się po prostu. Ciekawe dlaczego?
                >

• wiewiorzasta Re: Miła wiewióko, obejrzenie parafowania, 05.02.06, 00:42
                  zwykly2 napisał:

> No sam nie wiem, może dlatego że w sumie lubię, cenię dziennikarzy?

A skąd w takim razie wniosek, że ja nie lubię i mogę się poczuć urażona?
      • michal00 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 11:27
        Zostalas tak potraktowana przez media, ktore "obrazily sie". Uwazam, ze to
        bardzo niepowazne zachowanie ze strony dziennikarzy, choc majac o tej grupie
        zawodowej ogolnie bardzo niskie zdanie zdziwiony nie jestem.
        • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 12:36
          Przeczytałam wypowiedź jakiegoś polityka PiS - są dziennikarze równi i równiejsi
          czyli media są równe i równiejsze czyli odbiorcy tych mediów (obywatele) są
          równi i równiejsi.

Coś mi to strasznie przypomina.
          • michal00 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 13:25
            Nie znam tej wypowiedzi. Dziennikarze sa od relacjonowania faktow, a nie od
            demonstracyjnych bojkotow, ktore widzom/sluchaczom nic nie przynosza. Wczoraj
            podpisano dosc istotna umowe, zawierajaca m.in. propozycje rzadowych ustaw.
            Konia z rzedem temu, kto wczoraj cos sie o tym z TV dowiedzial. Dobry
            dziennikarz powinien lapac politykow i pytac, co poeta ma na mysli. Tymczasem
            wczoraj bylismy przewaznie swiadkami zlorzeczenia z powodu rzekomej krzywdy
            wyrzadzona dziennikarzom. Dla przecietnego widza jest to przeciez informacja
            trzeciorzedna, a urosla do rangi glownego newsa. To test po prostu gowniarstwo
            a nie dziennikarstwo.
            • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 15:31
              A powiedz mi, jak dziennikarze mają relacjonować fakty, skoro nie są dopuszczeni
              do ich źródła?

No? Masz jakiś pomysł?
              • michal00 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 16:01
                Zostala zorganizowana konferencja prasowa. Mogli pytac o wszystko. Nic nie
                stalo na przeszkodzie, zeby indagowali politykow rowniez potem. Woleli zrobic
                glupia demonstracje. To naprawde jest gowniarstwo niezaleznie od oceny
                wczesniejszego postepowania politykow.
                • scoutek Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 16:05
                  michal00 napisał:

> Zostala zorganizowana konferencja prasowa

potem
                  a przy "historycznej chwili podpisania paktu" ich nie bylo...
                  bo ich nie wpuszczono...
                  widzisz roznice?
                  • michal00 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 17:12
                    Dobry dziennikarz robi material w kazdej sytuacji, a potem ewentualnie
                    protestuje.
                • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 16:11
                  Michał, zadam w takim razie pytanie po raz kolejny (poprzednio nie było do
                  ciebie, ale wątek gdzieś mi umknął):

Skoro PiS&Co. nie mieli zamiaru podpisywać paktu tzw. stabilizacyjnego w świetle
                  kamer wszystkich mediów, to po co ich przedstawicieli zapraszali do sejmu?

To nie jest gó..arstwo dziennikarzy, tylko cyniczne gry Kaczyńskiego. Tak samo,
                  jak zorganizowanie dziś po pogrzebie ks. Twardowskiego briefiengu
                  Marcinkiewicza, żeby premier mógł opowiedzieć g...nianą anegdotkę.

A dziennikarze się odwdzięczą, bo nawet Kaczor i jego przydupasy nie jest tak
                  mocny, żeby wszystkim zatkać twarze.
                  • michal00 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 17:10

Skoro PiS&Co. nie mieli zamiaru podpisywać paktu tzw. stabilizacyjnego w świetl
                    > e
                    > kamer wszystkich mediów, to po co ich przedstawicieli zapraszali do sejmu?

Alez mieli zamiar. Podpisywali dwukrotnie. Tylko ze dziennikarze sie obrazili i
                    wyszli, pozbawiajac cie w ten sposob przyjemnosci ogladania "na zywo"
                    transmisji. Potem pozbawili cie prawa do informacji na temat szczegolow "paktu"
                    koncentrujac sie na swojej "krzywdzie". Jak dla mnie, zwyklego widza,
                    przepychanki na linii politycy-dziennikarze sa niezbyt wazne. Wazne jest, ze z
                    powodow trzeciorzednych z punktu widzenia widza powodow nie poznalismy
                    istotnych informacji.

Napisalas wczesniej:
                    "Ale dzisiaj, poza mediami, nauczkę dostali ludzie, którzy nie oglądają Trwam/
                    nie słuchają Radyja. Zostałam potraktowana jak obywatel drugiej kategorii, bo
                    nie mogłam posłuchać relacji "na żywo" o jednym z najważniejszych ostatnio
                    wydarzeń, a konferencja prasowa to była kpina, a nie konferencja."

Jak rozumiem, czujesz sie potraktowana "jak obywatel drugiej" kategorii, bo
                    przy pierwszym podpisaniu paktu nie byli obecni przedstawiciele mediow, ktorych
                    uzywasz. Odwrocmy sytuacje. Jak moze pamietasz, w trakcie kampanii wyborczej
                    politycy PO odmowili udzialu w debacie w TV TRWAM. Czy nie uwazasz, ze widzowie
                    tej stacji zostali potraktowani znacznie gorzej, wrecz pogardliwie?
                    Trojporozumienie jednak kilkanascie minut pozniej zaprosilo dziennikarzy, nie
                    odmowilo wyjasnien. Nie przypominam sobie, by wtedy inne media protestowaly
                    przeciwko nierownemu dostepowi do informacji. Mam wrazenie, ze dziennikarska
                    brac traktuje radiomaryjne media z wyzszoscia i pogarda i stad takie wzburzenie
                    naglym ich "wywyzszeniem".

To nie jest gó..arstwo dziennikarzy, tylko cyniczne gry Kaczyńskiego. Tak samo,
                    > jak zorganizowanie dziś po pogrzebie ks. Twardowskiego briefiengu
                    > Marcinkiewicza, żeby premier mógł opowiedzieć g...nianą anegdotkę.

Gra Kaczynskiego to jedna sprawa. Gowniarstwo dziennikarzy - druga sprawa. O
                    briefingu M. nic nie wiem.
                    • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 19:31
                      michal00 napisał:

> Alez mieli zamiar. Podpisywali dwukrotnie.

A do kiedy takie rzeczy podpisuje się dwukrotnie???

[cut]

> Wazne jest, ze z
                      > powodow trzeciorzednych z punktu widzenia widza powodow nie poznalismy
                      > istotnych informacji.

To nie były powody trzeciorzędne - to był efekt podlizywania się Rydzykowi.

> Jak moze pamietasz, w trakcie kampanii wyborczej
                      > politycy PO odmowili udzialu w debacie w TV TRWAM. Czy nie uwazasz, ze widzowie
                      >
                      > tej stacji zostali potraktowani znacznie gorzej, wrecz pogardliwie?

A przypominasz osbie reakcje księży z Trwam? Albo widzów?

> Gra Kaczynskiego to jedna sprawa. Gowniarstwo dziennikarzy - druga sprawa. O
                      > briefingu M. nic nie wiem.

Ty w ogóle mało się orientujesz, jak coś ci nie pasuje :)

Ale nie straciłeś wiele - zaprosił wszystkich dziennikarzy na czas po mszy i
                      wygłosił dziwną anegdotę o czarnej kropce na dużym płótnie. Tyle usłyszałam w
                      TOKu. Może w RM był w całości :DDD
                      • michal00 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 20:12
                        > Wazne jest, ze z
                        > > powodow trzeciorzednych z punktu widzenia widza powodow nie poznalismy
                        > > istotnych informacji.
                        >
                        > To nie były powody trzeciorzędne - to był efekt podlizywania się Rydzykowi.
                        >

Dziennikarze zareagowali histerycznie, bo "wywyzszony" zostal Rydzyk. Ale przez
                        ta histerie widzowie niczego nowego sie nie dowiedzieli. "Podlizywanie sie
                        Rydzykowi" chyba nie jest dla ciebie newsem?

> A przypominasz osbie reakcje księży z Trwam? Albo widzów?

Przypuszczam, ze byli urazeni. Czy uwazasz, ze to uzasadniona reakcja i
                        potepiasz PO za takie postepowanie, tak jak potepilas PiS?

> Ty w ogóle mało się orientujesz, jak coś ci nie pasuje :)

Nie, po prostu nic o tym nie slyszalem. Po co od razu insynuowac?

Ale nie straciłeś wiele - zaprosił wszystkich dziennikarzy na czas po mszy i
                        > wygłosił dziwną anegdotę o czarnej kropce na dużym płótnie. Tyle usłyszałam w
                        > TOKu. Może w RM był w całości :DDD

????

• wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 21:17
                          michal00 napisał:

> Dziennikarze zareagowali histerycznie, bo "wywyzszony" zostal Rydzyk. Ale przez
                          >
                          > ta histerie widzowie niczego nowego sie nie dowiedzieli. "Podlizywanie sie
                          > Rydzykowi" chyba nie jest dla ciebie newsem?

Ciekawa jestem, jakbyś się poczuł, gdybyś się umówił i przyszedł na ważne
                          spotkanie, a gospodarz zamknąłby ci drzwi przed nosem i powiedział, że najpierw
                          porozmawia z twoim konkurentem w biznesie?

> Przypuszczam, ze byli urazeni.

Nie, nie byli.

> Czy uwazasz, ze to uzasadniona reakcja i
                          > potepiasz PO za takie postepowanie, tak jak potepilas PiS?

Porównujesz spotkanie przedwyborcze z podpisaniem dokumentu, który ma mieć
                          kolosalne znaczenie dla _całego_ kraju i dla _wszystkich_ obywateli?

> Nie, po prostu nic o tym nie slyszalem. Po co od razu insynuowac?

Bo lubię :)

> Ale nie straciłeś wiele - zaprosił wszystkich dziennikarzy na czas po mszy i
                          > > wygłosił dziwną anegdotę o czarnej kropce na dużym płótnie. Tyle usłyszał
                          > am w
                          > > TOKu. Może w RM był w całości :DDD
                          >
                          > ????

Czego nie rozumiesz?

Tu masz całość: wiadomosci.onet.pl/1254272,11,1,0,120,686,item.html
                          Ciekawy jest ten fragment: "powiedział premier dziennikarzom w Warszawie, po
                          mszy św. w intencji ks. Jana Twardowskiego."
                          • michal00 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 21:42
                            > Ciekawa jestem, jakbyś się poczuł, gdybyś się umówił i przyszedł na ważne
                            > spotkanie, a gospodarz zamknąłby ci drzwi przed nosem i powiedział, że
                            najpierw
                            > porozmawia z twoim konkurentem w biznesie?

Bylbym zly, ale nie powiedzialbym swoim klientom - "sluchajcie, moj kontrahent
                            to cham i palant, wiec nie wykonam obiecanych dla was uslug". "Biznesem"
                            dziennikarzy jest podawanie waznych informacji. Nie zachowali sie jak
                            dobrzy "biznesmeni", ale jak banda rozwydrzonych smarkaczy.

> Czy uwazasz, ze to uzasadniona reakcja i
                            > > potepiasz PO za takie postepowanie, tak jak potepilas PiS?
                            >
                            > Porównujesz spotkanie przedwyborcze z podpisaniem dokumentu, który ma mieć
                            > kolosalne znaczenie dla _całego_ kraju i dla _wszystkich_ obywateli?

Porownuje zachowanie PiS i PO. Jezeli uwazasz, a wynika to posrednio z twoich
                            slow, ze media powinny miec rowny dostep do informacji i potepiasz postepowanie
                            politykow trojporozumienia, to konsekwentnie powinnas potepic politykow PO za
                            odmowe udzielenia informacji widzom TV TRWAM.

> Tu masz całość: wiadomosci.onet.pl/1254272,11,1,0,120,686,item.html
                            > Ciekawy jest ten fragment: "powiedział premier dziennikarzom w Warszawie, po
                            > mszy św. w intencji ks. Jana Twardowskiego."

Jak go pytali, to odpowiedzial. Mial milczec? Dopiero bys go zjechala za
                            chamstwo. :-)
                            • wiewiorzasta Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 05.02.06, 00:50
                              michal00 napisał:

> Bylbym zly, ale nie powiedzialbym swoim klientom - "sluchajcie, moj kontrahent
                              > to cham i palant, wiec nie wykonam obiecanych dla was uslug".

Ale chciałbyś z takim gościem rozmawiać? Czy raczej niekoniecznie?

> "Biznesem"
                              > dziennikarzy jest podawanie waznych informacji. Nie zachowali sie jak
                              > dobrzy "biznesmeni", ale jak banda rozwydrzonych smarkaczy.

Potraktowano dziennikarzy "per noga". Dlaczego mieli się w związku z tym pchać
                              tam, gdzie ich nie chciano?

> Porownuje zachowanie PiS i PO. Jezeli uwazasz, a wynika to posrednio z twoich
                              > slow, ze media powinny miec rowny dostep do informacji i potepiasz postepowanie
                              >
                              > politykow trojporozumienia, to konsekwentnie powinnas potepic politykow PO za
                              > odmowe udzielenia informacji widzom TV TRWAM.

Nie, nie potępiam polityków PO, bo rozumiem ich motywację i widzę róznicę miedzy
                              tymi dwoma wydarzeniami.

> Jak go pytali, to odpowiedzial. Mial milczec? Dopiero bys go zjechala za
                              > chamstwo. :-)

Nie rozumiesz czy nie pamiętasz?
                              Biuro prasowe rządu zaprosiło dziennikarzy na briefing
                              tuż_po_mszy_w_intencji_ks. Twardowskiego_. To było chamstwo.
                              Mógł Kazio zaprosić na imprę w kancelarii kilka godzin później, a nie robić
                              konferencję przy trumnie niemalże.
                      • zwykly2 Re: Jeżeli to miała być nauczka to skutki nauki 03.02.06, 20:16
                        już są: TVP: Wiadomości- minister Waserman, rura- Radio Erewań itp. i:
                        Z ostatnim ociepleniem minister Wasserman nie miał nic wspólnego! Koniec
                        wiadomości. Zaiste te mendia nie dla idiotów.
                        • wiewiorzasta Re: Jeżeli to miała być nauczka to skutki nauki 03.02.06, 21:11
                          zwykly2 napisał:

> już są: TVP: Wiadomości- minister Waserman, rura- Radio Erewań itp. i:
                          > Z ostatnim ociepleniem minister Wasserman nie miał nic wspólnego! Koniec
                          > wiadomości. Zaiste te mendia nie dla idiotów.

Nie bardzo łapię metaforę, bo nie korzystam z telewizora na co dzień. Mógłbyś
                          jaśniej?
                          • zwykly2 Re: Chodziło oto że rura (gaz) już niepotrzebne, 03.02.06, 22:04
                            bo nastąpiło ocieplenie. I Z ostatnim ociepleniem minister Wasserman nie miał
                            nic wspólnego
                            • wiewiorzasta Re: Chodziło oto że rura (gaz) już niepotrzebne, 05.02.06, 00:43
                              zwykly2 napisał:

> bo nastąpiło ocieplenie. I Z ostatnim ociepleniem minister Wasserman nie miał
                              > nic wspólnego

Powiedz, że to żart był :)
    • maureen2 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 02.02.06, 23:55
      otrzeżwienie i zdrowy dystans były bardzo pożadane,pislem juz o tym wcześniej,
      dobrze,że tak się stało.
    • kucyk_trojanski Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 10:59
      Im większy konflikt pomiędzy politykami a mediami tym lepiej dla opinii
      publicznej,a jeszcze lepsza byłaby wrogość między tymi grupami.
      Chamskim politykom trzeba patrzeć na ręce.
    • cyfer_blat Koniec blatowania? 03.02.06, 11:26
      Może nastapi nareszcie koniec poklepywania się,wspólnych bankiecików,
      blatowania,mówienia sobie po imieniu.
    • loppe Celu nie znam 03.02.06, 11:27
      ale masz rację że nie ma tego złego
      • luci-c Re: Celu nie znam 03.02.06, 11:34

loppe napisał:

> ale masz rację że nie ma tego złego

Celem było uprzywilejowanie rydzykowych mediów,czyli danie po łapach
        pozostałym,co w konsekwencji doprowadziło do ostrego konfliktu
        dzienikarzy z politykami.
        Żeby się tylko nie pogodzili:)
    • e.surrealista Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 11:48
      Na niedzielne śniadanie w ZET-ce powinien być podany tylko kwas chlebowy,
      to by tak nie ciamkali.
    • bryt.bryt odrowienczosc 03.02.06, 12:59
      luci-c napisał:

(...)
      > Może dobrze sie stało,że media dostały tę nauczkę?

Za rzadow PiS nauczke dostaja po rowno media, parlament, prawo i obywatele.
      Ozdrowienczosc tego typu dzialan rozumiem w ten sposob, ze przekonujemy sie o
      tym, ze to co mamy (mielismy) nie bylo takie najgorsze, a nawet takie zle. Moze
      nawet dobre bylo?
    • kropka.nad.i może nareszcie znormalnieje 03.02.06, 13:23
      Dziennikarze powinni mieć więcej dystansu do wydarzeń i częściej korzystać
      z tak silnej broni jak śmiech,ironia,kpina.
      Ale zasadniczą ich misją jest informowanie i objaśnianie rzeczywistości.
      I dobrze by sie stało gdyby przestali biegać za tymi półgłówkami ze
      świata polityki.
      Więcej światła!
      • bryt.bryt Re: może nareszcie znormalnieje 03.02.06, 13:42
        kropka.nad.i napisał:

> Dziennikarze powinni mieć więcej dystansu do wydarzeń i częściej korzystać
        > z tak silnej broni jak śmiech,ironia,kpina.
        > Ale zasadniczą ich misją jest informowanie i objaśnianie rzeczywistości.
        > I dobrze by sie stało gdyby przestali biegać za tymi półgłówkami ze
        > świata polityki.
        > Więcej światła!

A te poglowki niech sobie robia co tam chca, tak? Moze raz na kwartal beda
        organizowane konferencje dla mediow, bedziemy sie sukcesywnie dowiadywali ile
        procent IV RP mamy juz na koncie.
        • kropka.nad.i Re: może nareszcie znormalnieje 03.02.06, 14:08
          bryt.bryt napisał:
          >bedziemy sie sukcesywnie dowiadywali ile
          > procent IV RP mamy juz na koncie.

...albo ile procent z zapowiadanych 3 mln. mieszkań wykonano już w IV RP
    • h2oh55 dziennikarze oburzeni,bo nie dostali kolacji:) 03.02.06, 15:12
      byłem kiedyś na konferencji,po której zakończeniu miał być bankiet w sasiedniej
      sali,ale dzienikarze nie wytrzymali i rzucili się bezwstydnie na przygotowane
      żarcie.oni uważaja,że im sie należy,bo moga każdego opisać
    • czarny.humor To naiwny pogląd Luci-c 03.02.06, 15:27
      Relacje o których mówisz, rzeczywiście istnieją i też uważam, że są niewłaściwe, ale ten incydent ich nie zlikwiduje.

Spoufaleni z politykami dziennkikarze większości wolnych mediów jeszcze bardziej zbliżą się do polityków przeciwnych PiSiakom, a PiSiaki (politycy) jeszcze bardziej zbliżą się do dziennkiarzy Radia Maryja z przyległościami.

Nastąpi tylko wyraźniejsza polaryzacja i jeszcze większa nieufność w stosunku do przeciwnika politycznego oraz większe zżycie się między poplecznikami.

Tak, czy owak - d..a z tyłu!! Będie tylko gorzej w tym względzie.
      • luci-c Re: To naiwny pogląd Luci-c 03.02.06, 16:07
        życie szybko zweryfikuje obie teorie,
        ale zgadzam się z Toba,że "tak,czy owak-d...a z tyłu!!":)
    • no_pasaran_pasaran Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 18:05
      dzienikarze teraz nie przepuszczą żadnego grzeszku pisiorom,
      pisiory nie przejdą!trzeba jechać do krakowa i jeszcze dobrze przeszukać
      teren wassssermannnna,a na pewno znajdzie sie jeszcze coś oprócz wanny i rury
    • pupa.i.geba Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 20:43
      Narodowy Instytut Monitoringu Prasy i Narodowy Instytut Wychowawczy
      dobiorą się do skóry niepokornym dziennikarzom.Będą resocjalizowani,
      ale przedtem będą musieli złożyć samokrytykę
    • lolowedzynski Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 21:31
      A autor postu wyobraża sobie,co by się działo gdyby to lewica tak się zachowała?
      • luci-c Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 22:03
        lolowedzynski napisał:

> A autor postu wyobraża sobie,co by się działo gdyby to lewica tak się zachowała
        > ?

tak,z łatwością wyobrażam sobie o.Rydzyka w pakcie z lewicą:)
    • piaf.e Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 03.02.06, 22:07
      Dziennikarze zostali upokorzeni w imię czego???
      • h2oh55 Re: Metody nie popieram,ale cel był słuszny 04.02.06, 12:02
        piaf.e napisała:

> Dziennikarze zostali upokorzeni w imię czego???

w imię lepszego rozpoznania intencji polityków i własnej autorefleksji
        • relatywista.pl Biały tydzień 04.02.06, 12:34
          dziennikarze powinni dać wakacje politykom przynajmniej przez tydzień,
          albo przez tydzień pokazywać ich tylkow głupich,niecodziennych sytuacjach
          • loocee Re: Biały tydzień 05.02.06, 10:32
            tydzień w krzywym zwierciadle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka