Dodaj do ulubionych

Oddzielić państwo od kościoła !

06.02.06, 21:00
Zgodnie z konstytucją ! A pod sąd tych,którzy próbują łamac przepisy
konstytucji.Polska nigdy nie będzie państwem religijnym!
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Ile ja razy jeszcze bede tu pisal, ze jak ktos ma 06.02.06, 21:45
      dowody na popelnienie przestepstwa lub powzial informacje o przestepstwie to
      niech nie strzepi tu po proznicy klawiatury tylko do prokuratury idzie i niech
      zlozy zawiadomienie o przestepstwie ????
      erjot49 napisał:

> Zgodnie z konstytucją ! A pod sąd tych,którzy próbują łamac przepisy
      > konstytucji.Polska nigdy nie będzie państwem religijnym!
      • elfhelm Re: Ile ja razy jeszcze bede tu pisal, ze jak kto 06.02.06, 21:45
        Ci co piszą o okrągłostołowej zdradzie też powinni chyba do prokuratury pójść...
        • frank_drebin No widzisz jest pewna roznica. Otoz zalozyciel 06.02.06, 21:51
          watku pisze wprost o zlamaniu konstytucji, czyli przestepstwie. Natomiast
          okragly stol byl raczej rodzaje umowy, a za zawarcie umowy nikogo nie mozna
          ukarac, wiec nawet jak ktos by poszedl z ta wiadomoscia do prokuratury to nie
          ma to sensu. Za zlamanie umowy owszem mozna ukarac. Jednak jak lata po okraglym
          melblu wskazuja, ze wszyscy wywiazali sie z umowy koncertowo - wiec kogo i za
          co tu karac i z czym do prokuratury isc ?
          elfhelm napisał:

> Ci co piszą o okrągłostołowej zdradzie też powinni chyba do prokuratury
          pójść..
          > .
          • elfhelm Np. ukarać Zolla i Safjana 06.02.06, 22:20
            za antypaństwową działalność.

No i skoro okrągły stół był zdradą, to też jest przestępstwo. Tak więc Wałęsę,
            Michnika i Kaczyńskich oraz część księży trzeba by wziąć w kajdany.
            Zajmą się tym patrioci z właściwej strony w 1989 r. czyli Lepper i Giertych senior.

W ramach dekomkunizacji i byłego szefa PZPR w Gostyninie trzeba by
            zdekomunizować (dziś posła PiS).
            • frank_drebin Umiesz rozronic umowe a zdrade ???? A niby kogo 06.02.06, 22:24
              mieli zdradzic Walesa, Michnik, Kaczynscy oraz czesc ksiezy - jak piszesz ?
              Ktos ich delegowal do okraglego mebla ? Komus i na cos skladali przysiege przed
              obradami przy okraglym meblu ? Nikomu - wiec jak mogli zdradzic ?????
              elfhelm napisał:

> za antypaństwową działalność.
              >
              > No i skoro okrągły stół był zdradą, to też jest przestępstwo. Tak więc Wałęsę,
              > Michnika i Kaczyńskich oraz część księży trzeba by wziąć w kajdany.
              > Zajmą się tym patrioci z właściwej strony w 1989 r. czyli Lepper i Giertych
              sen
              > ior.
              >
              > W ramach dekomkunizacji i byłego szefa PZPR w Gostyninie trzeba by
              > zdekomunizować (dziś posła PiS).
              • elfhelm Re: Umiesz rozronic umowe a zdrade ???? A niby ko 06.02.06, 22:27
                No ale jeśli ci trąbią o zdradzie przy okrągłym stole, o antypaństwowości Zolla,
                o wysługiwaniu się rządowi przez Łętowską... to co mamy to puścić płazem?
                • frank_drebin Zaraz zaraz ... Trabia a nie ja trabie wiec 06.02.06, 22:29
                  skieruja swe slowa do tych, ktorzy tak twierdza :)
      • nabukko Panie frank drebin 06.02.06, 21:54
        Pan durnia kleisz czy jesteś Pan na tyle ślepy że nie widzisz co się w Polsce
        dzieje? A może Pan jesteś po prostu z czarnej mafii?
        • nabukko Panie frank drebin - masz Pan przykład 06.02.06, 21:57
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36325587
        • frank_drebin Umiesz odroznic dwie rzeczy ? Ja nie skomentowalem 06.02.06, 22:01
          kwestii, czy Polska jest, czy nie jest krajem wyznaniowym. Dalem tylko
          rodzaj "porady prawnej" - jesli zalozyciel watku twierdzi, ze sie lamie
          konstytucje to sprawa nadaje sie do prokuratury. Wiec poradzilem zeby zaczal
          dzialac a nie tylko pisac :)
          nabukko napisał:

> Pan durnia kleisz czy jesteś Pan na tyle ślepy że nie widzisz co się w Polsce
          > dzieje? A może Pan jesteś po prostu z czarnej mafii?
          • nabukko ok, rozumiem.... 06.02.06, 22:12
            tylko pokaż mi prokuratora i sąd który zajmie się taką sprawą uczciwie?
            • frank_drebin Wiesz w ten sposob to mozna wszystko 06.02.06, 22:21
              "usprawiedliwic". Z gory wiem, ze nikt nie zajmie sie tym uczciwie wiec nic nie
              robie. Pamietasz McMurphy'ego z "Lotu nad kukulczym gniazdem" jak probowal
              podniesc maszyne do biczow wodnych i mu sie nie udalo ? Powiedzial potem -
              przynajmniej probowalem ....
              nabukko napisał:

> tylko pokaż mi prokuratora i sąd który zajmie się taką sprawą uczciwie?
              • nabukko Re: Wiesz w ten sposob to mozna wszystko 06.02.06, 22:28
                niczego nie staram się usprawiedliwiać.
                NIe wydaje Ci się czasem że jesteś bezsilny wobec systemu?
                • frank_drebin Nie no przepraszam albo ktos ma cojones i robi 06.02.06, 22:35
                  cos albo bezproduktywnie klepie w klawiature jak autor watku. Wiesz walic na
                  prawo i lewo o tym, ze cos jest be i ze powinno sie powsadzac jakichs
                  mitycznych onych za cos tam to umie kazdy pryszczaty nastolatek na
                  jakimkolwiek forum. Znasz takie slowo jak konsekwencja ? Ja napisalem tylko o
                  tym, ze powinno sie miec minimum konsekwencji. I o tym, ze lepsze od zuzywania
                  klawiatury jest dzialanie jesli sie faktycznie ma wiadomosc o popelnieniu
                  przestepstwa.
                  nabukko napisał:

> niczego nie staram się usprawiedliwiać.
                  > NIe wydaje Ci się czasem że jesteś bezsilny wobec systemu?
      • dokowski Trybunał Konstytucyjny już to rozstrzygnął 06.02.06, 21:57
        frank_drebin napisał:

> dowody na popelnienie przestepstwa

Zakaz demonstracji gejów i bandycka napaść policjantów na niewinnych zboczeńców
        zostały już osądzone.
    • hrabia.m.c Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 06.02.06, 21:51
      erjot49 napisał:

> Polska nigdy nie będzie państwem religijnym!<

1000 zl raczej bym nie postawił.
      mam wrażenie ,że już jest.
    • dokowski To oczywiste. Kaczki mogą sobie podskakiwać... 06.02.06, 21:52
      erjot49 napisał:

> Polska nigdy nie będzie państwem religijnym!

... sekta RM może się cała zalać żółcią, a Polacy pozostaną wolnym narodem. Bez
      pomocy obcych wojsk źli ludzie nie mają dość siły, żeby zgnoić nasz dumny naród.
      Watykan musi przegrać.
    • t-800 To co wtedy będzie robił abp Życiński? /bt., 06.02.06, 21:53

• frank_drebin abp Życiński jest jak Chuck Norris zadna jego 06.02.06, 21:57
        wypowiedz nawet ta poparta kopniakiem z polobrotu w stosunku do jakiejs partii
        nie jest polityczna ;)
        t-800 napisał:

>
    • qwardian Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 06.02.06, 23:24
      W demokratycznym państwie takie hasło to typowa trockistowska paplanina. Równie
      efektywna jak państwo bez rządu, państwo bez wojska, państwo bez policji, albo
      w nazistowskiej formie państwo bez Żydów. Co się oddziela od państwa a co nie
      decydują obywatele.
      • kostka.s Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 02:16
        qwardian napisał:

Co się oddziela od państwa a co nie decydują obywatele.

No wiec my wlasnie o tym: by zdecydowali obywatele albowiem jak na razie
        zdecydowano za nas. Czerwoni sprzedali nas czarnym by uratowac skore i portfele.
        Nie mniejszy wklad w aktualne panstwo wyznaniowe ma Wojtyla - to pod jego
        dyktando tworzono istniejacy koslawy system. to jest ta demokracja z Bogiem i
        wartosciami.
        Wojtyla zerwal z Soborem II, ktory zaakceptowal liberalna demokracje. Wojtyla na
        powrot odrzucil ja. Odrzucil system pieknie funkcjonujacy w Stanach, Kanadzie,
        Francji, Anglii, Holandii, Niemczech, Hiszpanii, Szwecji... Sprezentowal nam
        lepszy...
        By nabic kabzy polskiego kleru oraz kabzy kleru watykanskiego.

Tak, to my finansujemy katolicka miedzynarodowke.
        • qwardian Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 02:39
          Więc powiedz wyraźnie. My czterotysięczna mniejszość starozakonnych,
          zrzeszonych w trockistowskiej Socjaldemokracji Polskiej i demokratach.pl chcemy
          rozdziału kościoła od państwa. Rodziny redaktorów Gazety Wyborczej, Polityki,
          Fakty i Mity i innych agenturalnych pism na pewno na was zagłosują. Dodaj,
          więźniów, kryminalistów, homoseksualistów, lesbijki, feministki i zbierze się
          kilkaset tysięcy ścierwa, które poprą wasz projekt.
          • kostka.s Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 05:24
            Idz sie lecz tepaku.

Koscioly coraz bardziej sie wyludniaja, a coraz wolniejsze (pod wplywem Zacodu)
            umysly powiekszaja grupe liberalow. Niedlugo bedziecie blagac, by pozwolic wam
            na odlaczenie bez splacania tego z czegoscie nas okradli, dla finansowania
            swoich religijnych potrzeb. Przedtem okradala nas komuna a teraz wy - wy zlodzieje.

Mnie twoje kretynskie wstawki o Zydach nie przeszkadzaja. Nie dlatego ze nie
            jestem Zydem, ale dlatego ze sa kretynskie. Wstawiaj je wiec dalej i utrudniaj
            to co i tak musi sie dokonac.

Nie odzywaj sie juz do mnie.

• cheetah51 Re: Trzeba było prostestować przeciwko 07.02.06, 00:39
      zawarciu Konkordatu;-)))
      • margo.pf Re: Trzeba było prostestować i glosowac, 07.02.06, 07:39
        jak to zrobili francuzi majac do wyboru miedzy krajna prawica Le Pen i prawica
        Jacques Chirac. Francuscy socjalisci zgrzytajac zebami glosowali na Chirac, bo
        kazdy zdawal sobie sprawe jakie moga byc skutki w dojsciu Le Pen do wladzy. W
        Polsce wygral brak wyobrazni politycznej u spoleczenstwa a takze kompletna
        niewiara w klase polityczna i ogolne zmeczenie trudna sytuacja ekonomiczna.
        Gdy patrze na polskich politykow mam wrazenie, ze patrze na grupe podrostkow
        przekrzykujacych sie kto silniejszy i kto wygral konkurs plucia na odleglosc.
        Problem w tym, ze to o plucie jadem chodzi.
    • citisus A gdzie się łączą ? 07.02.06, 07:43
      Bo nie zauważyłem ?
      • aktsieta Re: A gdzie się łączą ? 07.02.06, 08:37
        citisus napisał:

> Bo nie zauważyłem ?

Wzrok się popsuł czy coś innego?
    • asienka32 A Rydzyk to kościół czy nie kościół 07.02.06, 08:39
      bo w zależności od watku różne opcje padają.
      • aktsieta Re: A Rydzyk to kościół czy nie kościół 07.02.06, 10:36
        asienka32 napisała:

> bo w zależności od watku różne opcje padają.
        >
        Katolicki wyznania rydzykowo-toruńskiego:)
    • derduch Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 08:40
      Już oddzielono! Teraz rząd wspiera sekte Rydzyka i jego kościół komercyjny pod
      wezwaniem złotego cielca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka