erjot49 06.02.06, 21:00 Zgodnie z konstytucją ! A pod sąd tych,którzy próbują łamac przepisy konstytucji.Polska nigdy nie będzie państwem religijnym! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frank_drebin Ile ja razy jeszcze bede tu pisal, ze jak ktos ma 06.02.06, 21:45 dowody na popelnienie przestepstwa lub powzial informacje o przestepstwie to niech nie strzepi tu po proznicy klawiatury tylko do prokuratury idzie i niech zlozy zawiadomienie o przestepstwie ???? erjot49 napisał: > Zgodnie z konstytucją ! A pod sąd tych,którzy próbują łamac przepisy > konstytucji.Polska nigdy nie będzie państwem religijnym! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Ile ja razy jeszcze bede tu pisal, ze jak kto 06.02.06, 21:45 Ci co piszą o okrągłostołowej zdradzie też powinni chyba do prokuratury pójść... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No widzisz jest pewna roznica. Otoz zalozyciel 06.02.06, 21:51 watku pisze wprost o zlamaniu konstytucji, czyli przestepstwie. Natomiast okragly stol byl raczej rodzaje umowy, a za zawarcie umowy nikogo nie mozna ukarac, wiec nawet jak ktos by poszedl z ta wiadomoscia do prokuratury to nie ma to sensu. Za zlamanie umowy owszem mozna ukarac. Jednak jak lata po okraglym melblu wskazuja, ze wszyscy wywiazali sie z umowy koncertowo - wiec kogo i za co tu karac i z czym do prokuratury isc ? elfhelm napisał: > Ci co piszą o okrągłostołowej zdradzie też powinni chyba do prokuratury pójść.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Np. ukarać Zolla i Safjana 06.02.06, 22:20 za antypaństwową działalność. No i skoro okrągły stół był zdradą, to też jest przestępstwo. Tak więc Wałęsę, Michnika i Kaczyńskich oraz część księży trzeba by wziąć w kajdany. Zajmą się tym patrioci z właściwej strony w 1989 r. czyli Lepper i Giertych senior. W ramach dekomkunizacji i byłego szefa PZPR w Gostyninie trzeba by zdekomunizować (dziś posła PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Umiesz rozronic umowe a zdrade ???? A niby kogo 06.02.06, 22:24 mieli zdradzic Walesa, Michnik, Kaczynscy oraz czesc ksiezy - jak piszesz ? Ktos ich delegowal do okraglego mebla ? Komus i na cos skladali przysiege przed obradami przy okraglym meblu ? Nikomu - wiec jak mogli zdradzic ????? elfhelm napisał: > za antypaństwową działalność. > > No i skoro okrągły stół był zdradą, to też jest przestępstwo. Tak więc Wałęsę, > Michnika i Kaczyńskich oraz część księży trzeba by wziąć w kajdany. > Zajmą się tym patrioci z właściwej strony w 1989 r. czyli Lepper i Giertych sen > ior. > > W ramach dekomkunizacji i byłego szefa PZPR w Gostyninie trzeba by > zdekomunizować (dziś posła PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Umiesz rozronic umowe a zdrade ???? A niby ko 06.02.06, 22:27 No ale jeśli ci trąbią o zdradzie przy okrągłym stole, o antypaństwowości Zolla, o wysługiwaniu się rządowi przez Łętowską... to co mamy to puścić płazem? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Zaraz zaraz ... Trabia a nie ja trabie wiec 06.02.06, 22:29 skieruja swe slowa do tych, ktorzy tak twierdza :) Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko Panie frank drebin 06.02.06, 21:54 Pan durnia kleisz czy jesteś Pan na tyle ślepy że nie widzisz co się w Polsce dzieje? A może Pan jesteś po prostu z czarnej mafii? Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko Panie frank drebin - masz Pan przykład 06.02.06, 21:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36325587 Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Umiesz odroznic dwie rzeczy ? Ja nie skomentowalem 06.02.06, 22:01 kwestii, czy Polska jest, czy nie jest krajem wyznaniowym. Dalem tylko rodzaj "porady prawnej" - jesli zalozyciel watku twierdzi, ze sie lamie konstytucje to sprawa nadaje sie do prokuratury. Wiec poradzilem zeby zaczal dzialac a nie tylko pisac :) nabukko napisał: > Pan durnia kleisz czy jesteś Pan na tyle ślepy że nie widzisz co się w Polsce > dzieje? A może Pan jesteś po prostu z czarnej mafii? Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko ok, rozumiem.... 06.02.06, 22:12 tylko pokaż mi prokuratora i sąd który zajmie się taką sprawą uczciwie? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Wiesz w ten sposob to mozna wszystko 06.02.06, 22:21 "usprawiedliwic". Z gory wiem, ze nikt nie zajmie sie tym uczciwie wiec nic nie robie. Pamietasz McMurphy'ego z "Lotu nad kukulczym gniazdem" jak probowal podniesc maszyne do biczow wodnych i mu sie nie udalo ? Powiedzial potem - przynajmniej probowalem .... nabukko napisał: > tylko pokaż mi prokuratora i sąd który zajmie się taką sprawą uczciwie? Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko Re: Wiesz w ten sposob to mozna wszystko 06.02.06, 22:28 niczego nie staram się usprawiedliwiać. NIe wydaje Ci się czasem że jesteś bezsilny wobec systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nie no przepraszam albo ktos ma cojones i robi 06.02.06, 22:35 cos albo bezproduktywnie klepie w klawiature jak autor watku. Wiesz walic na prawo i lewo o tym, ze cos jest be i ze powinno sie powsadzac jakichs mitycznych onych za cos tam to umie kazdy pryszczaty nastolatek na jakimkolwiek forum. Znasz takie slowo jak konsekwencja ? Ja napisalem tylko o tym, ze powinno sie miec minimum konsekwencji. I o tym, ze lepsze od zuzywania klawiatury jest dzialanie jesli sie faktycznie ma wiadomosc o popelnieniu przestepstwa. nabukko napisał: > niczego nie staram się usprawiedliwiać. > NIe wydaje Ci się czasem że jesteś bezsilny wobec systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Trybunał Konstytucyjny już to rozstrzygnął 06.02.06, 21:57 frank_drebin napisał: > dowody na popelnienie przestepstwa Zakaz demonstracji gejów i bandycka napaść policjantów na niewinnych zboczeńców zostały już osądzone. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 06.02.06, 21:51 erjot49 napisał: > Polska nigdy nie będzie państwem religijnym!< 1000 zl raczej bym nie postawił. mam wrażenie ,że już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To oczywiste. Kaczki mogą sobie podskakiwać... 06.02.06, 21:52 erjot49 napisał: > Polska nigdy nie będzie państwem religijnym! ... sekta RM może się cała zalać żółcią, a Polacy pozostaną wolnym narodem. Bez pomocy obcych wojsk źli ludzie nie mają dość siły, żeby zgnoić nasz dumny naród. Watykan musi przegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin abp Życiński jest jak Chuck Norris zadna jego 06.02.06, 21:57 wypowiedz nawet ta poparta kopniakiem z polobrotu w stosunku do jakiejs partii nie jest polityczna ;) t-800 napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 06.02.06, 23:24 W demokratycznym państwie takie hasło to typowa trockistowska paplanina. Równie efektywna jak państwo bez rządu, państwo bez wojska, państwo bez policji, albo w nazistowskiej formie państwo bez Żydów. Co się oddziela od państwa a co nie decydują obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 02:16 qwardian napisał: Co się oddziela od państwa a co nie decydują obywatele. No wiec my wlasnie o tym: by zdecydowali obywatele albowiem jak na razie zdecydowano za nas. Czerwoni sprzedali nas czarnym by uratowac skore i portfele. Nie mniejszy wklad w aktualne panstwo wyznaniowe ma Wojtyla - to pod jego dyktando tworzono istniejacy koslawy system. to jest ta demokracja z Bogiem i wartosciami. Wojtyla zerwal z Soborem II, ktory zaakceptowal liberalna demokracje. Wojtyla na powrot odrzucil ja. Odrzucil system pieknie funkcjonujacy w Stanach, Kanadzie, Francji, Anglii, Holandii, Niemczech, Hiszpanii, Szwecji... Sprezentowal nam lepszy... By nabic kabzy polskiego kleru oraz kabzy kleru watykanskiego. Tak, to my finansujemy katolicka miedzynarodowke. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 02:39 Więc powiedz wyraźnie. My czterotysięczna mniejszość starozakonnych, zrzeszonych w trockistowskiej Socjaldemokracji Polskiej i demokratach.pl chcemy rozdziału kościoła od państwa. Rodziny redaktorów Gazety Wyborczej, Polityki, Fakty i Mity i innych agenturalnych pism na pewno na was zagłosują. Dodaj, więźniów, kryminalistów, homoseksualistów, lesbijki, feministki i zbierze się kilkaset tysięcy ścierwa, które poprą wasz projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 05:24 Idz sie lecz tepaku. Koscioly coraz bardziej sie wyludniaja, a coraz wolniejsze (pod wplywem Zacodu) umysly powiekszaja grupe liberalow. Niedlugo bedziecie blagac, by pozwolic wam na odlaczenie bez splacania tego z czegoscie nas okradli, dla finansowania swoich religijnych potrzeb. Przedtem okradala nas komuna a teraz wy - wy zlodzieje. Mnie twoje kretynskie wstawki o Zydach nie przeszkadzaja. Nie dlatego ze nie jestem Zydem, ale dlatego ze sa kretynskie. Wstawiaj je wiec dalej i utrudniaj to co i tak musi sie dokonac. Nie odzywaj sie juz do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Trzeba było prostestować przeciwko 07.02.06, 00:39 zawarciu Konkordatu;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
margo.pf Re: Trzeba było prostestować i glosowac, 07.02.06, 07:39 jak to zrobili francuzi majac do wyboru miedzy krajna prawica Le Pen i prawica Jacques Chirac. Francuscy socjalisci zgrzytajac zebami glosowali na Chirac, bo kazdy zdawal sobie sprawe jakie moga byc skutki w dojsciu Le Pen do wladzy. W Polsce wygral brak wyobrazni politycznej u spoleczenstwa a takze kompletna niewiara w klase polityczna i ogolne zmeczenie trudna sytuacja ekonomiczna. Gdy patrze na polskich politykow mam wrazenie, ze patrze na grupe podrostkow przekrzykujacych sie kto silniejszy i kto wygral konkurs plucia na odleglosc. Problem w tym, ze to o plucie jadem chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: A gdzie się łączą ? 07.02.06, 08:37 citisus napisał: > Bo nie zauważyłem ? Wzrok się popsuł czy coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 A Rydzyk to kościół czy nie kościół 07.02.06, 08:39 bo w zależności od watku różne opcje padają. Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: A Rydzyk to kościół czy nie kościół 07.02.06, 10:36 asienka32 napisała: > bo w zależności od watku różne opcje padają. > Katolicki wyznania rydzykowo-toruńskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Oddzielić państwo od kościoła ! 07.02.06, 08:40 Już oddzielono! Teraz rząd wspiera sekte Rydzyka i jego kościół komercyjny pod wezwaniem złotego cielca. Odpowiedz Link Zgłoś