Dodaj do ulubionych

Co z ulgą prorodzinną?

• brynk Do"premiera" gab.cieni. Rokity i równiez do Tuska 13.02.06, 09:30
      Jako ,że przysłowia są madrością Narodu dlatego przypomonam wam jedno z
      nich : KTO POD KIM DOŁKI KOPIE , TEN W NIE WPADA ! Potraktujcie to jako
      ostrzeżenie .
      • wojtekmt Re: Do"premiera" gab.cieni. Rokity i równiez do 13.02.06, 09:31
        Ale to Pis wykopał te dołki pod sobą...
        PO tylko mu o nich przypomina
      • wojtekmt Re: Do"premiera" gab.cieni. Rokity i równiez do 13.02.06, 09:33
        Rozumiem, że jako wyborca (lub działacz) Pis'u domagasz sie od tej partii aby
        nie realizowała swojego programu wyborczego ?
        toż to absurd.....
      • szemor Po udanym glosowaniu za "becikowym" 13.02.06, 13:35
        PO polubilo - jak widac - wycinanie numerow PiS-owi. A ze przy okazji wycina
        numer swojemu elektoratowi, to drobiazg.
        Ja w kazdym razie juz dziekuje - wystarczy.
    • tranis Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 09:34
      ulgi niebedzie no to prz..... co na to premier
      rozumiem zalezało mu na becikowym bo niedawno został
      dziadkiem dodatkowo jego syn i matka jego wnuka
      maja chyba niskie dochody więc dostali wiecej kasy
      teraz chyba dostana jeszcze zasiłki dla matki samotnie wychowujacej dziecko
      niewiem jakie dokładnie są zasady przyznawania tego typu zasiłków
      ale czego się nierobi dla pisu gaz można na lewo dociągnąc to
      taki zasiłek czemu nie tylko zejego syn ma nieślubne dziecko
      więc na cholere mu taka ulga a to ze obiecali w kampani
      obiecali wiele ale co to dla nich znaczy
      ojciec dyrektor dałim rozgrzeszenie
    • lookass Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 09:39
      A to będzie ubaw! :-) Podoba mi sie pomysł PO, choć nie sympatyzuję z tą partią.
      • vicious_me Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 12:35
        No i w końcu PO wykonało jakiś sensowny krok.... nie głosowałam na nich i po
        tym, jak poparli becikowe, utwierdziłam się w przekonaniu, że wszyscy mają
        Polskę głęboko w d*pie. Co prawda teraz też głównym celem Platformy jest
        dokopanie PiSowi, ale przynajmniej efekt nie będzie szkodliwy dla Polski. Wręcz
        przeciwnie, w końcu jest szansa, że gospodarka choć trochę ruszy... oczywiście
        do tego trzeba jeszcze kilku takich "przekornych" ustaw, ale wszystko przed nami.

Ciekawi mnie tylko, jak PiS zareaguje na projekt tej ustawy w sejmie. Mam
        nadzieję, że się ukorzą przed swoimi wyborcami i poprą... chociaż pewnie macie
        rację, premier Marcinkiewicz wyjdzie, uśmiechnie się krzywo (bo prosto mu nie
        wychodzi) i powie, że- niestety- wszystko, co robi PO jest wymierzonym przeciwko
        Polsce ciosem żydokomuny i uczciwa i praworządna partia nie może popierać ich
        projektów. A Ci biedni ludzie uwierzą... żal mi ich :]

• pierwszywprawo PiS tego projektu nie poprze, 13.02.06, 13:01
          bo w pakcie stabilizacyjnym jest zapis o nie popieraniu żadnych inicjatyw
          ustawodawczych opozycji. Też dobry przykład dbałości o kraj.

Ale z drugiej strony - PO zachowywała się dokładnie tak samo za rządów Belki,
          też nie popierała sensownych ustaw, bo jak mówił Rokita, ten rząd niczego
          dobrego już nie zrobi i powinien się jak najszybciej skończyć. To był jeden z
          wazniejszych powodów, dla których nie głosowałem na PO, bo miałem dość
          głosowania na mniejsze zło. I tak zwycięża większe.
    • lewy_bez_druzyny Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 09:40
      Rzeczywiście pomysł z jajem (nie oceniam intencji). Ostatnio zawiodłem się na
      Rokicie jak otworzył lodówkę a w środku niewłączony telewizor bez YES YES YES w
      wykonaniu sympatycznego "swojego chłopa".
    • darekte Oby szok POpaprancow trwal jak najdluzej! 13.02.06, 09:40
      Zero wlasnego myslenia. Liczy sie jedynie obstrukcja! Brawo!
      • wojtekmt Re: Oby szok POpaprancow trwal jak najdluzej! 13.02.06, 09:40
        Rozumiem, że jako wyborca (lub działacz) Pis'u domagasz sie od tej partii aby
        nie realizowała swojego programu wyborczego ?
        toż to absurd.....
    • roalb A PiS powinien propozycję PO poprzeć ! 13.02.06, 09:41
      podwyższając jednocześnie 50% podatek od najwyższych dochodów(obecnie od 600
      tys/rok) do-np- 80% i obniżając jednocześnie ten próg -przykładowo- na 150
      tys. Tym samym koszty tej operacji ponieśliby pierdziele, których pensje
      windują średnią płacę, czyli kolesie grzejący tyłki na ciepłych posadkach w
      spółkach skarbu państwa,bankach, spółdzielniach,funduszach,agendach,zarządach
      NFI i innych przytuliskach dla czerwono-różowych nierobów partyjnych, a
      stanowiący wierny elektorat PO i SLD(ale byłby kwik! Balcerowicz sam by
      odszedł, gdyby mu tak walnęli po portfelu). Firmy by na tym nie straciły(osoby
      prawne mają 19%, a firmy osób fizycznych o dużych dochodach już dawno przeszły
      na 19% podatek liniowy), a dla budżetu czysty zysk. Gdyby tak jeszcze
      opodatkować różne na dziś zwolnione od podatku(np dochody z dywidend NFI) -
      myślę że spokojnie starczyłoby pieniędzy na realizację tego genialnego
      projektu. Marzy mi się taki filmik : Balcerowicz otwiera lodówkę-a tu z półek
      szczerzą się gęby Jana-Marii i Donalda. Marzenie....
      • radio4u PO co podwyższać POdatki? obniżyć im pensje 13.02.06, 09:48
      • wojtekmt Re: A PiS powinien propozycję PO poprzeć ! 13.02.06, 09:48
        Jestem za.
        W końcu Pis by sie zdeklarował na jakiej grupie wyborców mu zależy, zamiast
        siedzieć okrakiem w tzw " centrum"
      • louzack Pudło! 13.02.06, 09:52
        PISuary już ostro wymieniają ludzi na tych stanowiskach na swojaków. A Swoim nie
        odbiera sie niczego ...
      • evald Re: A PiS powinien propozycję PO poprzeć ! 13.02.06, 09:59
        Po tych zmianach bylaby to propozycja klamcow z PiSu a takze niezgodne z ich
        haslami wyborczymi. POza tym mala rada do Ciebie. Zapisz sie do lekarza, tam
        kolejki sa dosc dlugie, a potrzebna pilna pomoc..
      • ukos Co tak skromnie? 13.02.06, 11:07
        Czemu się krępujesz? Powiedz od razu, żeby wodzuś coś znacjonalizował!
      • pierwszywprawo Re: A PiS powinien propozycję PO poprzeć ! 13.02.06, 13:05
        "koszty tej operacji ponieśliby pierdziele, których pensje windują średnią
        płacę, czyli kolesie grzejący tyłki na ciepłych posadkach w spółkach skarbu
        państwa,bankach, spółdzielniach,funduszach,agendach,zarządach NFI i innych
        przytuliskach"

Chyba żartujesz - PiS miałby uderzyć we własnych partycjnych kolesiów? Przecież
        koalicja jest właśnie zajęta obsadzaniem tych wszystkich stanowisk, które
        wymieniasz, ludźmi PiSu, LPRu i Samoobrony. Już nawet tam, gdzie nie było
        partyjniactwa, bo wprowadzono konkursy, konkursów nie będzie, bo Jarkowi się nie
        podobają. Więc jeśli chcesz, żeby PiS obciążył fiskalnie własnych partyjnych
        pasożytów, to jestem ZA, ale Twoja propozycja ma marne szanse realizacji.

• zadarek Wiecie dlaczego Tusk i PO przegrało wybory ??? 13.02.06, 09:48
      ...to proste bo za mało obiecywało wyborcom a ludzie oczekują gwiazdki z nieba
    • radio4u a co elektorat PO interesują obietnice PiS ? 13.02.06, 09:52
      niech się zajmą swoim programem
      • radio4u dobrze, że PiS POdebrał fachowców a nie demagogów 13.02.06, 09:54
        dopiero by było !!!
      • pierwszywprawo Re: a co elektorat PO interesują obietnice PiS ? 13.02.06, 13:08
        Właśnie się zajmują swoim programem, i to bardzo rozsądnie, bo projektpodatku
        liniowego PO nie ma szansy przejść, więc PO idzie na kompromis i stawia na
        rozwiązanie trochę gorsze, ale zgodne z jej programem - czyli to, które
        obiecywał PiS. Teraz PiS wypiera się własnego programu i własnych obietnic
        wyborczych. Może jeszcze tego nie zauważyłeś, więc zauważ.
    • knurszczur Ale podnieta!!! 13.02.06, 09:54
      A i tak nic się nie zmieni. PO zgłosi swój projekt, a PiS go odrzuci głosami
      swoimi, Samoobrony i LPR. Wytłumaczy się z tego w sposób następujący: "po 100
      dniach rządów w naszej umęczonej Rzeczpospolitej Pomrocznej mamy świadomość
      spustoszenia jakie pozostawił po sobie postkomunistyczny rząd kolesi,
      przestępców oraz baronów SLD. Jesteśmy zszokowani skalą nadużyć oraz
      niegospodarnością. Dopiero teraz mamy świadomość ile pracy trzeba będzie włożyć
      zanim zaczniemy reformować podatki. Nie zapomnieliśmy o naszych propozycjach
      zmian. One nastąpią, obiecujemy to naszym wyborcom. Najpierw jednak, będziemy
      musieli oczyścić wszystkie sfery życia gospodarczego i publicznego. Bowiem
      proces usuwania komunistycznych świń, proces odnowy moralnej, proces
      odpolityczniania elit dopiero się rozpoczął. To nie są dobre warunki do
      obniżenia podatków. Dlatego jesteśmy zmuszeni do odłożenia naszych planów na
      przyszłość". A ciemny lud polski i tak to kupi. I nie ma co się podniecać.

Przed nami narodowy test wiedzy ekonomicznej. Już czuję w gnatach, że będzie z
      czego boki zrywać!
    • stefa12 Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 09:55
      PO, zgłoście, tylko nic nie przekręćcie
    • brynk Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 09:55
      • wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 09:57
        Jak to gdzie.
        Posłuchaj kaczyńskiego i marcinkiewicza:
        w dużej częsci realizuje go PiS.....
        • brynk Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:02
          wojtekmt napisał:

> Jak to gdzie.
          > Posłuchaj kaczyńskiego i marcinkiewicza:
          > w dużej częsci realizuje go PiS.....
          Wojtek - nie sądzę , zeby Twoje poglady były racjonalne , rtoche wiecej
          obiektywizmu ... , pozdrawiam
      • brynk Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 09:59
        .... nie ma własnego , wiec korzysta z cudzego ! Obłuda bez granic płynie z
        tych z platfusiałych "cieniasów"
        • wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:02
          Powinienes sie cieszyć,że ktoś pilnuje realizacji programu Pis'u....
          • brynk Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:03
            wojtekmt napisał:

> Powinienes sie cieszyć,że ktoś pilnuje realizacji programu Pis'u....
            wojtus - to co robi PO to obłuda bez granic
            • wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:05
              PO tylko uczy sie od PiS'u - mistrza obłudy i hipokryzji.
              z obłudnikami nie da sie walczyc fer....
              • piotr.marcinkowski Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:27
                A co jesli uczen przescignie mistrza? Lubisz igrac z ogniem?
                • wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:44
                  Jak kuba Bogu tak Bóg kubie.
                  Z łysolem mz kijem bejsbolowym prowadzic kulturalne rozamowy,że nie powinien?
                  Metody działania nalezy dostosowac do przeciwnika.
                  Jesli ty grasz fer i on gra fer - doskonale, jest uczciwa walka.
                  Ale jesli on nie gra fer - to przegrywasz.

• piotr.marcinkowski Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 12:08
                    Polityka nie jest gra fair. Chodzi tylko o to, zeby nie przekroczyc pewnych
                    granic (w tym smiesznosci, jak w przypadku tego pomyslu PO).
            • brynk Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:06
              brynk napisał:

> wojtekmt napisał:
              >
              > > Powinienes sie cieszyć,że ktoś pilnuje realizacji programu Pis'u....
              > wojtus - to co robi PO to obłuda bez granic
              Wojtus - oby nie przyszło Tobie zyc za 700zł , pamietaj o tym .
              • wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:14
                A co to ma do realizacji programu wyborczego PiS ?
                Co do zycia za 700 PLN :
                nikt mi nie dał nigdy ani grosza-wszystko zarobiłem uczciwie sam
                płacę uczciwie wysokie podatki z których nic nie mam (solidarność społeczną?)
                mam 3 dzieci które muszę wychować (czyli jestem prorodzinny....)
                i nie mam zamiaru dłuzej sponsorować tego bajzlu.
                Nie pozwole sie wiecej doić (w sumie tracę 40% dochodów brutto).
                Po prostu wyjadę - ze swoimi umiejętnościami znajdę bez problemu pracę w
                cywilizowanym państwie.
                Zrobi tak wiekszość ludzi w mojej sytuacji - ciekawe skąd wtedy weźmiecie kasę ?
                Jak zarabiasz za mało do do nauki i do roboty.
                Ja sie uczyłem (uczę się dalej)
                W poszukiwaniu pracy zmieniłem miejsce zamieszkania
                Inni nie mogą ?
                Jasne - lepiej przejść na socjał i pluc na tych którym jeszcze sie chce pracować

• wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:22
                  Mogę jeszcze dodać tylko jedno : jestem uczciwym frajerem
                  Ale zaczynam miec tego dość
                • rafvonthorn Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:25
                  Stary, 40% to Ci zabierają z samych zarobionych pieniędzy. Jak doliczysz VAT w
                  każdym towarze i usłudze, za które zapłacisz, akcyze na paliwo i alkohole, to
                  się okaże, że państwu oddajesz 75-80% zarobionych pieniędzy...

Z tego wynika, że wszyscy polacy to frajerzy :P.
                • brynk Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:26
                  wojtekmt napisał:

> A co to ma do realizacji programu wyborczego PiS ?
                  > Co do zycia za 700 PLN :
                  > nikt mi nie dał nigdy ani grosza-wszystko zarobiłem uczciwie sam
                  > płacę uczciwie wysokie podatki z których nic nie mam (solidarność
                  społeczną?)
                  > mam 3 dzieci które muszę wychować (czyli jestem prorodzinny....)
                  > i nie mam zamiaru dłuzej sponsorować tego bajzlu.
                  > Nie pozwole sie wiecej doić (w sumie tracę 40% dochodów brutto).
                  > Po prostu wyjadę - ze swoimi umiejętnościami znajdę bez problemu pracę w
                  > cywilizowanym państwie.
                  > Zrobi tak wiekszość ludzi w mojej sytuacji - ciekawe skąd wtedy weźmiecie
                  kasę
                  > ?
                  > Jak zarabiasz za mało do do nauki i do roboty.
                  > Ja sie uczyłem (uczę się dalej)
                  > W poszukiwaniu pracy zmieniłem miejsce zamieszkania
                  > Inni nie mogą ?
                  > Jasne - lepiej przejść na socjał i pluc na tych którym jeszcze sie chce
                  pracowa
                  > ć
                  >
                  > wojtus - jestes młody wiec zycie przed Toba , ja nie jestem jeszcze na
                  socjalu , ale wczuj sie w sytuacje ludzi , którzy "odziedziczyli" taka sytuacje
                  jaką mają po rządach komuny , cóz oni maja zrobic , ja te moje wywody opieram
                  na sytuacji moich rodziców , bardzo prosze nie obrazaj ich i im podobnych ,
                  prosze o wiecej szacunku dla nich , a to co Ty prezentujesz - chodzi o poglady
                  to własnie są typowe dla PO ,dla liberała : żebym tylko ja miał dobrze , a
                  reszta niech .... i to by było na tyle .Pozdrawiam
                  • rafvonthorn Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:29
                    Co miesiąc wysyłam do ZUSu na moje konto ponad 700 pln, a potem dopstaje
                    rozliczenie, na którym widać, że na moje konto emerytalne "doszło" 159 pln. Co
                    miesiąc wydaje więcej na utrzymanie tych, co budowali socjalizm, niż na lekcje
                    języków obcych i paliwo.
                    Ile jeszcze chcesz mi zabrać w imię bycia ze mną solidarnym?
                  • wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:33
                    Ja tez mam rodziców którzy odziedziczyli renty po PRL.
                    I moge ponosic część kosztów , ale w granicach rozsądku.
                    Wiec nie truj mi tutaj o liberalnym egoizmie.
                    Typowy PiS'uar z buźką pełną ideałów i wznioslych słów-ale tylko dla innych.
                    Owce sie strzyże , a nie obdziera ze skóry, tak jak to sie robi u nas.
                    Jak tego nie rozumiesz, o masz problem.
                    Nie mam zamiaru dalej byc frajerem jak widzę na co idą moje pieniadze:
                    na drogi ?
                    na słuzbę zdrowia (z której nie korzystam, bo muszę pracować a nie stac w
                    kolejce) ?
                    Ta kasa idzie na kolene wymysły paranoików PiS. Na kolejne "superurzędy". Na
                    kolejne stołki dla "swojaków" i "niekoalicjantów".
                    "Tanie państwo"

• wojtekmt Re: Gdzie jest program PO ? - no gdzie? 13.02.06, 10:41
                    Powiedz , cwaniaczku, jaki jest twój udział w "solidarnosci społecznej" ?
                    Masz typowe poglady dla "biorących", lub tych którzy skutecznie sie migaja od
                    dawania.
            • pierwszywprawo Gdzie tu obłuda? 13.02.06, 13:10
              Obłuda byłaby wtedy, gdyby PO robiła coś odwrotnego niż obiecywała. A tak nie
              jest. PO miała program radykalnego obniżenia podatków, PiS miał program mniej
              radykalnego obniżenia podatków. PO nie przeprowadzi swojego programu w wersji
              radykalnej, więc idzie na kompromis w takim stopniu, w jakim jest jej z
              programem PiS po drodze - zgadza się na mniej radykalne obniżenie podatków. Jest
              to zgodne z programem PO i z obietniacami PiS-u.

Obłuda będzie wtedy, jak PiS wyprze się własnego programu i własnych obietnic.
    • p26 TO NAJBARDZIEJ ODPOWIEDZIALNY POMYSL PO. 13.02.06, 10:00
      Ten pomysł wbrew pozorom wcale nie jest niedpowiedzialny. To fragment/część
      tego co obiecywała sama platforma. Propozycje pisuaru szły w tą samą stronę
      tylko były trochę mniej radykalne. Chodziło zapewne o przejecie części
      elektorantu platformy.
      Argumenty o zagrożeniu dla budżetu to tak zwane połprawdy. Dało by się to
      zrobić gdyby budżet nie był tak to rozdymany przez nieodpowiedzialne propozyje
      LPR i Samobrony. Przyjęcie propozycji PO i tym samym wywiązanie się przez
      PISuar ze swoich obietnic wyborczych wymusi rezygnację z części populistycznych
      propozycji LPR, Samobrony i PISU. Wymusi też reformy w finansach publicznych. A
      jeżeli PISuar się na to niezgodzi to zepchnie się do narożnika - będzie takim
      klonem LPRu. Przedsiębiorcy i ci co znają podstawy ekonomi nie dadzą się już
      drugi raz oszukać.
      Ergo, to najbardziej odpowiedzialny i najbardziej trafny z puktu widzenia
      przyszłej kampani wyborczej oraz PR, pomysł PO.
      • radio4u ergonomiczne ! zaprawdę POwiadam Ci 13.02.06, 10:04
      • shapleyvalue dobry tekst n/t 13.02.06, 11:32
    • radio4u partia pisana przez S(SLD) wszystko upraszcza 13.02.06, 10:00
      określając jednym ulubionym słowem - "hucpa"

a życie jest bardziej złożone, bynajmniej mnie się tak wydaje
    • uran92 PO zgłosi propozycje PiSu bo nie ma swojego progra 13.02.06, 10:04
      ...
    • e.v.q.a PO = cyrk 13.02.06, 10:05
      coraz bardziej PO udowadnia, ze jako opozycja nie zamierza wnosic nic
      pozytywnego... opozycja tez ma mozliwosc wnoszenia projektow etc - oczywiscie
      tych idiotycznych tez... PO juz pokazala przy glosowaniu nad becikowym, ze jako
      opozycja nie zamierza probowac robic nic konstruktywnego, ewentualnie
      konstruktywnego w tym wzgledzie, ze bedzie bawila sie w wojne podjazdowa -
      tragedia.

skoro PO tak chetnie bedzie chciala 'odnawiac' obietnice PiSu z kampanii to
      dlaczego nie zadomowi sie u ojca rydzykownego?? to byloby bardzo ciekawe :))
      zobaczyc Donalda u ojca dyrektora :)) bo Rokity to za samo nazwisko by nie
      zaprosili ;) chociaz kto wie ;) moze kiedys doczekamy sie katolandu II? ;)

faktem jest, ze PiSiory dorwaly sie do koryta jak malo kto, ale to, co robi
      Platforma jest po prostu smieszne. ciekawe jak by to bylo gdyby teraz wybory
      wygrala PO tez tak glupio mala roznica glosow, ze bez koalicji moga sobie
      porzadzic tylko na papierze? otoz bylaby czysta na stolkach nr 2 - kazdy
      mianowany przez PiSiorow wylecialby na zbity pysk a stolki dostaliby 'zasluzeni'
      - tak jest i bedzie zawsze a ponadto Platforma pokazala, ze nie potrafi byc 'w
      mniejszosci' i jezeli to nie ona jest na wierzchu to 'nie bierze udzialu w
      zabawie' - nie na tym polega polityka!!!!! i moze czas zeby liderzy PO to
      zrozumieli, a najlepiej byloby gdyby zostali zmienieni...

widzac ten caly cyrk zastanawiam sie kto w nastepnych wyborach zaglosuje na PiS
      lub na PO (bo o Samooborze czy lpr nie wspominam)? im dluzej ten cyrk trwa tym
      lepiej dla tych, ktorych tam w ogole nie ma :)
      • piotr.marcinkowski Re: PO = cyrk 13.02.06, 10:32
        Coz, niestety w wiekszosci zgadzam sie z Toba
      • 13sw Re: PO = cyrk 13.02.06, 10:58
        Tak sądzisz? Nie uważasz, że lepiej uzyskać obniżenie podatków, nawet gdyby
        miało się je uzyskać wybierając gorszy z programów?

PO się wreszcie nauczyła nie bawić się w Mumię Wolności, tylko zachowywać tak,
        by ciemna większość narodu rozumiała także ich, a nie tylko PiS-LPR-SO.
        • piotr.marcinkowski Re: PO = cyrk 13.02.06, 13:22
          Nie podoba mi sie pomysl ulg prorodzinnych, nawet jesli jest to zwiazane z
          obnizeniem podatkow. System podatkowy nie powinien byc instrumentem pomocy
          panstwa dla rodzicow. Sa bardziej skuteczne pomysly na to, dlatego dla mnie
          dzialania PO sa absurdalne, chyba ze zmieniaja w tym zakresie poglady, ale
          wtedy upodabniaja sie do PiS (zmiana pogladow, przecwnicy PO powiedzieliby
          oszustwo wyborcze)
    • sp25 Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 10:05
      Brawo PO !!!!. Satyra jest znacznie silniejszą bronia niż mocne (na pograniczu
      dobrego smaku) słowa J.M. Rokity
    • pawel.m7 Kolejny dowod miernoty i glupoty tzw. polskich 13.02.06, 10:13
      elit politycznych.
      • hotrod404 Re: Kolejny dowod miernoty i glupoty tzw. polskic 13.02.06, 10:15
        pomysł PO może kiepski, ale pozorne "zmiany podatkowe" PiS jeszcze gorsze!!!!
    • b.krakus to nic nie da… 13.02.06, 10:14
      marcinkiewicz wyjdzie, przeprosi i ludność się uspokoi
    • tja22 Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 10:18
      Panie niedoszły premierze Rokita...
      Widzę, że nie może pan przeboleć podwójnej porażki. Żałuję, że straciłem swój
      głos oddając go na pożal się Boże partyjkę....
      A wasze propozycje będą niewątpliwie ostatnim gwoździem do trumny PO, czego wam
      z całego swerca życzę AMEN!!!!!
      • rt7 Re: Kolejny ostatni gwoździk? 13.02.06, 10:26
        Już tyle razy dobijaliście PO a oni ciągle mają się dobrze. I ciągle tylu ludzi
        ich popiera. Frustrujące, co?
    • awe PO przyznaje, że PiS miało lepszy pomysł :) 13.02.06, 10:32
      • 13sw Re: PO przyznaje, że PiS miało lepszy pomysł :) 13.02.06, 11:00
        Tak :)
        Jeśli tak obniżą w Polsce podatki, to można przyznawać, że 18 to mniej niż 15.
      • jorn Może ustalmy sekwencję zdarzeń... 13.02.06, 11:35
        ... bo widzę, że zwolennicy PiS usiłują nam wmówić, że PiS miało świetny
        projekt zmian w systemie podatkowym, ale jeżeli miałby on być zgłoszony przez
        PO, to stałby się projektem beznadziejnym, szkodliwym i destabilizującym. Wielu
        zwolenników PO na niniejszym forum dało sie na to złapać pisząc, że jest to
        destabilizacja, ale destabilizacja konieczna.
        SEKWENCJA ZDARZEŃ
        ETAP I - kampania wyborcza
        1. PO ogłasza pomysł 3x15 (obniżenie wszystkich głównych podatków i
        wprowadzenie liniowego PIT dla wszystkich).
        2. PiS ogłasza własny projekt, idący w tym samym kierunku, ale nie idący tak
        daleko (obniżenie stawek PIT z 19, 30 i 40% do 18 i 32% plus ulgi dla rodzin z
        dziećmi).
        3. PiS gwałtownie atakuje PO (jednocześnie stale powtarzając, jaka ta PO
        agresywna), dzięki czemu (i dzięki poparciu Rydzyka) niespodziewanie wygrywa
        wybory.
        ETAP II - po wyborach
        1. PiS pokazuje wyborcom wała mówiąc, że swojego programu nie zrealizuje.
        2. PO zapowiada wniesienie do Sejmu projektu ustawy zgodnego z przedwyborczym
        projektem PiS, co jest częściową realizacją własnego programu (propozycja zmian
        idąca w tym samym kierunku - obniżenia i uproszczenia podatków - całkowity
        program PO z oczywistych względów obecnie zrealizowany być nie może)
        3. PiS twierdzi, że ich własny pomysł jest szkodliwy, bo przedstawia go PO.
    • artsg Szanowny Panie 13.02.06, 10:38
      Tym wpisem objawia Pan swoją wyjątkową arogancję i na dodatek głupotę.
      Poczekajmy do końca kadencji. Wyborcy rozliczą PIS z programu z którym szli do
      wyborów.
    • kataryna.kataryna Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 10:42
      "Czeka nas bój o podatki. Platforma zapowiada, że wkrótce w Sejmie zgłosi
      podatkowe propozycje z kampanii wyborczej Prawa i Sprawiedliwości"

A dlaczego Platforma nie chce zgłaszać swoich propozycji z kampanii wyborczej?
      • adas313 Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 11:58
        A kto je poprze?

Skoro pomysły PiSu zgłasza PO, to znaczy że jest skora za nimi zagłosować.
        Tego samego można oczekiwać od PiSu, a więc jest konieczna większość.

Taka realpolitik.
      • piotr.marcinkowski Re: Co z ulgą prorodzinną? 13.02.06, 12:14
        Na to wlasnie czekam, po to oddalem na PO glos, a czuje powoli, ze robili mnie
        w konia z tym, ze swoja propozycje traktuja prawdziwie
    • dalfin Podatki i datki.. 13.02.06, 10:44
      Dajcie ludziom zarabiać z ich własnej pracy.
      Po prostu nie utrudniajcie np. podnosząc wciąż ZUS...
    • jaslon Co z ulgą prorodzinną? Jestem ZA. 13.02.06, 10:52
      I jest mi obojętne, kto tą propozycję zgłosi. Będę uważnie obserwował, kto w
      Sejmie będzie głosował za tą propozycją. W porównaniu do wszystkich innych ulg,
      przeszłych i obecnych, ta jest najuczciwsza wobec społeczeństwa i państwa.

Osoby o wysokich dochodach wybudowały sobie z ulg domy i mieszkania, średniacy
      mogli je remontować, cwaniacy wykorzystali pozostałe (trochę przesadzone ;)), a
      średnio i słabo zarabiający borykają się z wychowaniem dzieci.

Pewnie znów usłyszę, że państwa na to nie stać, aby zajmować się problemami
      społecznymi. Chcę to usłyszeć i zobaczyć w Sejmie. Będę wiedział, dla kogo
      SPOŁECZEŃSTWO jest podmiotem troski, a dla kogo przedmiotem manipulacji.
    • poramancz To jakiś idiotyzm. Przecież w kampanii krytykowali 13.02.06, 11:00
      pomysły podatkowe PiS, nie zostawiali na nich suchej nitki. A teraz zgłaszają?
      Pomysły, któr - ich zdaniem - są złe? Schizofrenia PO chyba nie ma granic.
      • wojtekmt Re: To jakiś idiotyzm. Przecież w kampanii krytyk 13.02.06, 11:03
        Cos ci sie pomyliło:
        To kampania PiS'u była oparta na negacji programu PO (którego rzekomo nie było)
        PO nie negowało podatków Pis, tylko twierdziło ,że ich zmiany są za płytkie.
        Wygrał Pis. wie nie ma szans na realizacje programu PO.
        ale niech PiS zrealizuje chociaż swoj program.....
      • zirby Krytykowali? A moze jakiś przykład przytocz? 13.02.06, 11:04
        wystarczy taki, o, malutki :) Tylko nie "bo mi sie wydaje", tylko z odwołaniem
        do źródła. Albo nie zabieraj głosu w sprawch o których nie masz pojęcia :)
        • poramancz Re: Krytykowali? A moze jakiś przykład przytocz? 13.02.06, 15:52
          Nie wiedziałem, że żeby zabierać głos na publicznym forum trzeba mieć co
          najmniej doktorat z ekonomii lub politologii.
          Chcesz przykłady - proszę bardzo. Nie kto inny jak Rokita (chyba jest w PO,
          prawda?) nazywał program gospodarczy PiSu socjalistycznym. Nie kto inny, ale
          Gronkiewicz (też raczej z PO) na zorganizowanej przez siebie konferencji
          prasowej podawała dokładne straty, jakie będą się wiązać z "chorymi pomysłami"
          PiSu w zakresie prawa podatkowego. Nie kto inny, jak wspomniany już Rokita
          mówił, że PiS chce państwa opiekuńczego i że do tego dążą wszystkie propozycje
          gospodarcze. Przypomnij sobie dyskusje wyborcze, gdzie bardzo ostro postawione
          było rozróżnienie pomiędzy państwem kapitalistycznym PO i państwem opiekuńczym PiS.
          Mam nadzieję, że te trzy przykłady wystarczą, żeby Cię choć minimalnie
          usatysfakcjonować. I - zgodnie z prośbą - nigdzie nie napisałem, że mi się
          cokolwiek wydaje. Opisalem fakty, wprawdzie bez podania źródeł, bo na
          wyszukiwaie nie mam ani czasu ani ochoty, ale jeżeli obserwowałeś kampanię
          wyborczą i masz habilitację z wymienionych przeze mnie kierunków, to raczej tych
          informacji nie muszę potwierdzac.
      • ukos Iddiotyzm to wrzaski PiSu przeciw swemu programowi 13.02.06, 11:10
        Czyste kretyństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka