zhureck 15.02.06, 03:47 ww2.tvp.pl/4528,20051110266637.strona a przydałoby się :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropek_oxford Mecenas? Alez oczywiscie, choc on to chyba inna 15.02.06, 03:53 Loza :) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck [...] 15.02.06, 03:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 15.02.06, 04:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Mecenas? Alez oczywiscie, choc on to chyba in 15.02.06, 04:05 Wildstein to któraś paryska, a Olszewski to pewnie w polskiej był/ jest? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: I innego rytu, nizli Wildstein. Na 100%. 15.02.06, 04:17 Na rytach, lożach i innych okolicznościach przyrody to się nie znam. Może jak Pospieszalski zrobi program o masonerii, to się w końcu czegoś ciekawego dowiem, ale obawiam się, że i tak skończy się a'la wykłady w księgarni Antyk. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Mylisz się, Kropek 15.02.06, 12:34 ... bo akurat Wildstein i Olszewski są (świadomie używam czasu teraźniejszego) tego samego rytu (czyli ogólnie rzecz biorąc szkockiego). Różnica polega tylko na tym, że Olszewski działał w kraju (bodajże jako "oddźwierny", ale można sprawdzić), Wildstein z lożą "zaprzyjaźnił się" na emigracji w Paryżu (choć twierdzi, że dziś już nie ma nic wspólnego z tą "przygodą"). Jeśli interesują was smaczki personalne, to powiem, że Wielki Wschód Polski (czyli wolnomularstwo "ateistyczne", choć to określenie może mylić!) - ryt francuski, opanowany jest w RP w większości przez ludzi związanych z b. PZPR (np. Zbigniew Gertych b. wicepremier PRL 1981-86, dziennikarka Agnieszka Wołk- Łaniewska z Tygodnika NIE i Trybuny, dziennikarz SD-ek z Życia Warszawy Adam W. Wysocki czy prof. Andrzej Rusław Nowicki, czołowy "nieprzyjaciel pana Boga" w okresie "komuny", ale po 1981 roku bezpartyjny). Z kolei ryt szkocki to generalnie ludzie, których światopogląd zbliżony jest troszkę do UW (jej lewicowej części), w większości dawni opozycjoniści "laiccy", należą tam np. prof. Cegielski (historyk, autor podręczników do szkół, syn. b wicepremiera z czasów PRL), przez 30 lat Wielkim Mistrzem był wskrzesiciel PPS Jan Józef Lipski, nalezał też Aleksander Małachowski czy właśnie Olszewski. Obecnie Wielkim Mistrzem jest Piotr Kuncewicz (felietonista Trybuny). Z rytem szkockim związany jest też np. wybitny znawca masonerii prof. Ludwik Hass (opozycjonista z czasów PRL) czy znawca literatury Cezary Leżeński. Kończę, bo trochę przydługo. Jednak warto się zainteresować masonerią. Na program Pospieszalskiego czekam z zapartym tchem - choć wiem, że będzie "z tezą". Może jednak uda im się zaprosić prof. Hassa albo Cegielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ze Olszewski to "Szkot" to wiedzialem, ale do 15.02.06, 13:31 Bronka jakos mi nie pasowal, myslalem ze Wielki Wschod;) Moze ze wzgledu na tow.Krola;) Dzieki za wszelkie informacje - niezwykle ciekawe i, jesli o mnie chodzi, to sie ie krepuj, dawaj ich coraz wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
po1rt Re: Mylisz się, Kropek 16.02.06, 10:30 freemason napisał: > choć wiem, że będzie "z > tezą". Może jednak uda im się zaprosić prof. Hassa albo Cegielskiego? a teza to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Dla równowagi nalezaloby zaprosic 15.02.06, 08:23 Bronka Gieremka i Lipskiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Puknij się najpierw 16.02.06, 00:57 a potem poczytaj o Lipskim. Dowiesz się, że od 15 lat nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Może Olszewski się też załapie? 15.02.06, 03:55 Trzeba też koniecznie zaprosić tego "nawróconego masona" z Australii, o którym lubi opowiadać OjDyr. Ów mason miał ujawnić w liście do Radyja-Ma-Ryja, że wolnomularze boją się na świecie tylko dwóch osób: "tego białego starca w Watykanie" i "tego zakonnika z Torunia". Ponieważ pierwszego z nich w międzyczasie nie stało, cały atak światowego spisku kieruje się od 2 kwietnia 2005 przeciwko umiłowanemu ojcu dyrektorowi. Jeśli tym australijskim "nawróconym masonem" jest p. Marian Kałuski, to zapowiada się rewelacyjny program (patrz niżej: sygnaturka). Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A moze ten Zyd, co to go Australijczycy scigaja 15.02.06, 03:57 listem gonczym? No, ten zlodziejski milioner, co pod skrzydelka Kaczki-prezia miasta, a teraz i prezia kraju sie przed sprawiedliwoscia schowal? Przypomnielibyscie mi jego nazwisko;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Może Olszewski się też załapie? 15.02.06, 04:01 Marian Kałuski jest rzeczywiście uroczy :/ Taki ktoś to kuriozum psychiatryczne ;) I chyba właśnie o takich MK Żurek mówi, że został zdobyty przez "modlitwę" Rydzyka. Ale rzeczywiście bluznął do ciebie miłością - rydzykową (no bo przecież nie chrześcijańską) - współczuję z całego serca. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Może Olszewski się też załapie? 15.02.06, 04:04 Dzięki, Wiewióreczko, za współczucie. Co prawda jestem już za duży, aby wierzyć w "oczy uroczne", ale Zły wszak nie próżnuje, więc poczułem zapach siarki po takim bombardowaniu miłością przez pana Mariana... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 15.02.06, 04:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Myślałem że będzie już w tym tygodniu. 15.02.06, 10:03 A ten pajac zaprosił Legutkę, koLibra i niezrównoważona feministkę. Nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: u Pospieszalskiego wkrotce o masonerii? 15.02.06, 10:12 Kiedy będzie o cyklistach? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Dobrze by było gdyby zaprosił jakiegoś masona. 15.02.06, 10:16 Wtedy pojechałbym do studia i zapytał sie go o to jak do nich mozna przystąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Dobrze by było gdyby zaprosił jakiegoś masona 15.02.06, 10:54 kosciol.mlodziezy.psychicznej napisał: > Wtedy pojechałbym do studia i zapytał sie go o to jak do nich mozna przystąpić. L. Hehe, dla Ciebie to specjalna loze winni stworzyc, loze dla psychicznych.... (Z kielniami z gumy?) J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Dla ciebie i ja jestem "wiesniakiem", a przyjeli:) 15.02.06, 13:33 Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Dla ciebie i ja jestem "wiesniakiem", a przyj 15.02.06, 14:59 kropek_oxford napisał: L. Pewnikiem do lozy im Nikodema Dyzmy..... J.C. > Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Zdziwisz sie: tej, co i Mec. Olszewskiego:) Choc 15.02.06, 15:23 na Wyspach. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck buahahaha. a przed chwilą freemason musiał 15.02.06, 15:34 tłumaczyć jej na czym polegają różnice między masoneriami! przyznajcie sami - czy człek który wypisuje takie bzdury może być NORMALNY NA UMYŚLE? żal mi cię gabi :( Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski [...] 15.02.06, 15:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Przecież zwykle tam gadają o jakimś Jezusie. 15.02.06, 16:01 Nie starcza ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck [...] 15.02.06, 17:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Aaaach! Przerwa w meczu to się odezwę. 15.02.06, 17:44 Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 15.02.06, 17:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: a kiedy będzie coiś o Żydach? 15.02.06, 18:48 Przeciez caly czas jest.O Zhurecku. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck [...] 15.02.06, 17:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A ty myslisz, ze to forum jest do UPRAWIANIA 15.02.06, 18:31 POLITYKI i wplywania na losy swiata? Biedny szaraczek, odlegly i od szmalu, i wladzy, znalazl sobie pocieche i zludzenie wlasnej waznosci. Zal mi ciebie - takie chaty sa po to, by sie BAWIC:) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck [...] 15.02.06, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach w Internecie? 15.02.06, 18:33 Każdy może być wszystkim. Skoro nawet ty możesz byc zupą, która pisze (żurkiem) ... Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck moze byc w internecie :) 15.02.06, 18:40 masz jakieś konkretne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: moze byc w internecie :) 15.02.06, 18:50 Propozycje? Jesli mozesz to podnies smoczka z kleczek.Wlasnie kleczy przed Giwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: UWAGA KONKURS. 15.02.06, 19:15 Żurek, ty nie dość, że nie rozumiesz tzw. emotek to jeszcze masz problemy ze znakami przestankowymi. Oj... Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck dobra, zapodam ci cos bez emotikonow 15.02.06, 19:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36829699&a=36871510 i jak twoja wrażliwa, lewicowa dusza zapatruje się na ten jawny rasizm? widocznie nijak, bo widzę, że gabrycha to jedna z twoich forumowych kumpel :( Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Mialem ci nie odpowiadac, bo granice tumanstwa 15.02.06, 19:56 niejakiego zhurka siegaja Domu Wariatow, ale odpowiem dla BARDZIEJ NORMALNYCH: MOWIENIE O RASIE NIE JEST RASIZMEM. I antropologia fizyczna zajmuje sie min, rasami. A termin "rasa kaukaska" nalezy do terminologii w antropologii fizycznej dosc nowej, napewno grubo pohitlerowskiej, i do dzisiaj powszechnie uzywanej - to dawna rasa biala. Prawda badawcza jest takze fakt, ze Slowianie wykazuja wiele wspolnych cech z rasami uznawami niegdys za zolte, o wiele wiecej, nizli zachod i polnoc Europy, co tez jest dosc oczywiste, chocby ze wzgledu na polozenie geograficzne i ... ze kiedys Tatar praprababcie dopadl;). Co wiecej: CELOWO wyrwales moj post z kontekstu: sam nigdy nie zaczepiam, ale odcinam sie bolesnie. I byla to moja odpowiedz na wyzywanie czy to mnie, czy innych od parchow czy zydow. Nie wyrwales? To podaj link do calosci watku, chory z zawisci etyczny i intelektualny konusie. PS: Twoja podlosc, zhurek, jest na tym forum wystarczajaco dobrze znana i zdolasz poszczuc reszte forumowiczow na ma skromna osobe, tak jak ci sie "udalo" w tym watku i w paru poprzednich, tj z ZADNYM: bo niestety, zwykly cienias jestes. I pora bys sie z tym pogodzil - bedzie ci latwiej w zyciu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck [...] 15.02.06, 20:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck aha i żeby było jasne ze gabi znowu klamie 15.02.06, 20:18 jedno z kłamstw gabci w poście wyżej: > I byla to moja odpowiedz na wyzywanie czy to mnie, czy > innych od parchow czy zydow. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=27531827&a=27534259 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25366134&a=25370700 aż dziw bierze, że takiej rasistce pozwala się na pisanie na poważnym, zdawałoby się, portalu :( Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tobie to i kolonica nie wyjasni: bo nie chcesz w 15.02.06, 20:24 dane nauki uwierzyc: Slowianie - powtarzam - maja o wiele wiecej cech azjatyckich nizli Nordycy i Anglosasi (co i na chlopski rozum kazdy normalny pokmie - zadna rewelacja). I te CECHY MONGOLSKIE az tak cie bola? A wiec KTO jest tutaj rasista? Mnie byloby wsio rawno:))) Koncze, bo nie mysle wiecej z uposledzonym na umysle rozmawiac. Szpanuj w swoim powiatowym NOP, zhurek - dresom moze i zaimponujesz...Zes nie "mongoid". A przynajmniej - nie do konca;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford PS: Wymien SAMK Z SOBA jeszcze z 10 postow: 15.02.06, 20:27 zalezy mi, by to info o Wildsteinie i Mecenasie Olszewskim jako o MASONACH pozostalo mozliwie dlugo na czolowym miejscu (dlatego tez zamrazam sobie bez odpowiedzi twoje inne posty w tym watku - uzyje ich, gdy watek opadnie). Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: dobra, zapodam ci cos bez emotikonow 15.02.06, 20:31 zhureck napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36829699&a=36871510 > i jak twoja wrażliwa, lewicowa dusza zapatruje się na ten jawny rasizm? > widocznie nijak, bo widzę, że gabrycha to jedna z twoich forumowych kumpel :( Wiesz, średnio mnie interesują twoje wojenki z Kropkiem oparte, jak sam przyznałeś, na donosach. Mnie tam Kropek nie obraża - bo żeby mnie obrazić, to trzeba mi nacisnąć na odcisk (np. odzywając się/ odnosząc do mnie w chamski sposób) albo na kompleksy. A że się odcina? Ma do tego prawo - nie musisz z nim rozmawiać. A że trafia w czułe punkty? Widocznie masz jakiś kompleks albocuś. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Bo to naziol i RASISTA. I dlatego te "cechy 15.02.06, 20:34 mongolskie" tak go bola, bo uwaza je za GORSZE. A poza tym to przypadek psychiczny:((( Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck no to co ty chcesz od takiego Bubla? :) 15.02.06, 20:39 przecież on cię nie obraża, ba, w porównaniu z "papistycznymi wyskrobkami" i "odpadami rasy kaukaskiej" - jego "pejsaty paplament" to pikuś. ech, wychodzi z ciebie lewacka obłuda :( Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: no to co ty chcesz od takiego Bubla? :) 15.02.06, 20:47 zhureck napisał: > przecież on cię nie obraża, ba, w porównaniu z "papistycznymi wyskrobkami" > i "odpadami rasy kaukaskiej" - jego "pejsaty paplament" to pikuś. Skąd wiesz, że nie jestem Żydówką? Poza tym - byłam kiedyś na stronie Bubla i tej jego faszystowskiej partyjki. "Pejsaty paplament" to pikuś w porównaniu do tego, co tam widziałam - mniej więcej ten sam język i obrazki, co w gazetach krajów islamskich można znaleźć na temat Izraela. Obleśne i obraźliwe dla każdego przyzwoitego człowieka, który nie życzy sobie postrzegania Polski i Polaków jako antysemitów i kretynów. Zresztą właśnie za to Bubel powinien zostać oskarżony i pewnie zostanie. > ech, wychodzi z ciebie lewacka obłuda :( A z ciebie wyłazi katolska obłuda. Potrafisz bronić tylko tego, co dla ciebie jest ważne - o rzeczach ważnych dla innych nie myślisz. To takie polaczkowe i katolicko-rydzykowe... Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck ło matko 15.02.06, 21:02 wiewiorzasta napisała: > zhureck napisał: > > > przecież on cię nie obraża, ba, w porównaniu z "papistycznymi wyskrobkami > " > > i "odpadami rasy kaukaskiej" - jego "pejsaty paplament" to pikuś. > > Skąd wiesz, że nie jestem Żydówką? a co to ma do rzeczy?? sugerujesz, iż przeciętny Żyd to rasista i nad stwierdzeniami typu: "Nie jestem antysemita, a wiec mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO PAPISTYCZNY WYSKROBEK nazywa ANGLOSASA. A Slowianie? Coz, zmongolizowane odpady rasy kaukaskiej..." przechodzi to porządku dziennego? > > Poza tym - byłam kiedyś na stronie Bubla i tej jego faszystowskiej partyjki. > "Pejsaty paplament" to pikuś w porównaniu do tego, co tam widziałam - mniej > więcej ten sam język i obrazki, co w gazetach krajów islamskich można znaleźć n > a > temat Izraela. Obleśne i obraźliwe dla każdego przyzwoitego człowieka, który ni > e > życzy sobie postrzegania Polski i Polaków jako antysemitów i kretynów. Zresztą > właśnie za to Bubel powinien zostać oskarżony i pewnie zostanie. no i? czy ja twierdze inaczej? zwracam ci uwagę tylko na twoją obłudę, która jest porażająca - jak u lewaków zresztą. biją Żydów czy pederastów - od razu klangor. ktoś obraża uczucia religijne, lży Słowian od odpadów - wszystko ok. szkoda słów. > > ech, wychodzi z ciebie lewacka obłuda :( > > A z ciebie wyłazi katolska obłuda. Potrafisz bronić tylko tego, co dla ciebie > jest ważne - o rzeczach ważnych dla innych nie myślisz. To takie polaczkowe i > katolicko-rydzykowe... > ech, i co tu komentować :( btw, co byś powiedziała gdybym zrobił małą podmianę: "mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO MOJZESZOWY WYSKROBEK nazywa POLAKA. Zydzi? Coz, zmongolizowane odpady rasy semickiej..." no jak robaczku, ukłuło teraz w serduszko? podoba ci się, nawet biorąc pod uwagę, iż jest to "odgrywanie się"? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: ło matko 15.02.06, 21:32 zhureck napisał: > a co to ma do rzeczy?? sugerujesz, iż przeciętny Żyd to rasista i nad > stwierdzeniami typu: Pisałam o Bublu, stąd mój ciąg dalszy. Może wyszło niespójnie, ale nieobrażanie mnie przez Kropka wyjaśniłam wcześniej. > no i? czy ja twierdze inaczej? Chyba tak, bo w pewnym sensie Bubla bronisz. Zresztą jak twoja koleżanka (?) z Kolibra, która nie potrafiła u Pospieszalskiego podobno odpowiedzieć, czy z równą żarliwością wystąpiłaby przeciwko Bublowi, co przeciwko Machinie. > zwracam ci uwagę tylko na twoją obłudę, która > jest porażająca - jak u lewaków zresztą. biją Żydów czy pederastów - od razu > klangor. ktoś obraża uczucia religijne, lży Słowian od odpadów - wszystko ok. > szkoda słów. Grupy mające silną czy bardzo silną (jak katolicy) pozycję w społeczeństwie mogą się spokojnie bronić same. Grupy słabe (i dlatego m.in. dyskryminowane) potrzebują wsparcia z zewnątrz tej grupy - na tym polega 'lewacka wrażliwość'. > ech, i co tu komentować :( > > btw, co byś powiedziała gdybym zrobił małą podmianę: > > "mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO MOJZESZOWY WYSKROBEK nazywa POLAKA. > Zydzi? Coz, zmongolizowane odpady rasy semickiej..." > > no jak robaczku, ukłuło teraz w serduszko? podoba ci się, nawet biorąc pod > uwagę, iż jest to "odgrywanie się"? Ukłuło. Z powodów, które wyżej opisałam. Wiem, że ciężko ci pewne rzeczy zrozumieć, bo myślimy zupełnie innymi kategoriami, ale spróbuj. A żebyś się nie nudził, tekst Hołdysa - trochę na temat - ale długi: rozrywka.interia.pl/wydarzenia/news?inf=717435 Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A mnie ZNOW kluje NIEUCTWO zhurka: Semici nie 15.02.06, 21:37 maja cech mongolskich, ich babek Tatar po stepie nie ganial i w jasyr nie bral:))) Skad sie takie tumany w niezle ponoc wyksztalconej populacji biora? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: A mnie ZNOW kluje NIEUCTWO zhurka: Semici nie 15.02.06, 21:53 kropek_oxford napisał: > maja cech mongolskich, ich babek Tatar po stepie nie ganial i w jasyr nie > bral:))) Odczep się :))) Moją przodkinię prawdopodobnie gonił Tatar po stepie i w jasyr wziął ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ja lubie u pan lekko skosne oczy...Sa takie 16.02.06, 00:49 erotyczne, bo jakby lekko zaspane;) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck tak podejrzewałem - kolejna rasistka :( 15.02.06, 22:19 wiewiorzasta napisała: > zhureck napisał: > > > a co to ma do rzeczy?? sugerujesz, iż przeciętny Żyd to rasista i nad > > stwierdzeniami typu: > > Pisałam o Bublu, stąd mój ciąg dalszy. Może wyszło niespójnie, ale nieobrażanie > mnie przez Kropka wyjaśniłam wcześniej. jeżeli podtrzymujesz, to znaczy się, że jesteś rasistką, bo obrażanie jednej rasy uważasz za coś niewartego najmniejszej krytyki, a lżenie drugiej, jako tej "równiejszej" jest karygodne. i nie wnikam już czy rasistką żydowską czy polską/słowiańską (self-hating), bo to na jedno wychodzi. > > > no i? czy ja twierdze inaczej? > > Chyba tak, bo w pewnym sensie Bubla bronisz. Zresztą jak twoja koleżanka (?) z > Kolibra, która nie potrafiła u Pospieszalskiego podobno odpowiedzieć, czy z > równą żarliwością wystąpiłaby przeciwko Bublowi, co przeciwko Machinie. nie przypominam sobie tego. poza tym w życiu bym się po pannie Najfeld takiej wybiórczości nie spodziewał. i nie trzeba nawet jej znać osobiście, wystarczy prześledzić jej działalność w necie. Bubla nie bronię, tylko jestem przeciwko skazywaniu go za jego poglądy, tak jak jestem przeciwko karaniu za obrazę uczuć religijnych. sprawy takie (wyłączając pozwy cywilne konkretnych, obrażonych osób) powinno załatwiać społeczeństwo, co zresztą czyni - Bubel w ostatnich wyborach dostał raptem kilkanaście tys. głosów. a tak nie dość, że robi mu się reklamę, to, w przypadku gdy go wsadzą, zrobi z siebie męczennika za wolność słowa i wcale nie będę mu się wtedy dziwił - co więcej, poprę go, tak jak poparłbym Metza gdyby go wsadzili za okładkę, którą raczył ozdobić swój szmatławiec. > > > zwracam ci uwagę tylko na twoją obłudę, która > > jest porażająca - jak u lewaków zresztą. biją Żydów czy pederastów - od r > azu > > klangor. ktoś obraża uczucia religijne, lży Słowian od odpadów - wszystko > ok. > > szkoda słów. > > Grupy mające silną czy bardzo silną (jak katolicy) pozycję w społeczeństwie mog > ą > się spokojnie bronić same. > Grupy słabe (i dlatego m.in. dyskryminowane) potrzebują wsparcia z zewnątrz tej > grupy - na tym polega 'lewacka wrażliwość'. a moja nie polega na dyskryminacji jakiejkolwiek grupy. i tym się różnimy. chociaż tu nawet nie o to chodzi, bo można przecież obiektywnie stwierdzić, iż coś jest rasizmem czy obrazą uczuć religijnych bez konieczności angażowania się w jakąś obronę. ciebie, jako rasistki, nie stać nawet na to. > > > ech, i co tu komentować :( > > > > btw, co byś powiedziała gdybym zrobił małą podmianę: > > > > "mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO MOJZESZOWY WYSKROBEK nazywa POLAKA. > > > Zydzi? Coz, zmongolizowane odpady rasy semickiej..." > > > > no jak robaczku, ukłuło teraz w serduszko? podoba ci się, nawet biorąc po > d > > uwagę, iż jest to "odgrywanie się"? > > Ukłuło. Z powodów, które wyżej opisałam. tylko potwierdzasz - jesteś rasistką. > > Wiem, że ciężko ci pewne rzeczy zrozumieć, bo myślimy zupełnie innymi > kategoriami, ale spróbuj. moje kategorie są proste: nie ma rasowych odpadków. twoje są widocznie inne i jako żywo przypominają ideologię wielkiego, narodowo-socjalistycznego myśliciela, który wyrżnął m.in. także 5 mln Żydów. co zresztą pokazuje, iż lewacy zawsze mieli ciągotki do rasizmu - także aktualnie, niezależnie od tego jak tolerancyjnymi i antynazistowskimi by się mienili. > > A żebyś się nie nudził, tekst Hołdysa - trochę na temat - ale długi: > > rozrywka.interia.pl/wydarzenia/news?inf=717435 Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta W zasadzie nie powinnam ci odpowiadać 15.02.06, 23:17 bo znowu chamstwo z ciebie wylazło, ale... > jeżeli podtrzymujesz, to znaczy się, że jesteś rasistką, bo obrażanie jednej > rasy uważasz za coś niewartego najmniejszej krytyki, a lżenie drugiej, jako > tej "równiejszej" jest karygodne. i nie wnikam już czy rasistką żydowską czy > polską/słowiańską (self-hating), bo to na jedno wychodzi. Chyba nie zrozumiałeś tego, co napisałam niżej. Napiszę więc prościej. Obrażane grupy słabe - bronię. Obrażane grupy silne - mogą się obronić same i niech to robią na zdrowie. Jeśli to jest rasizm, to chyba nie wiesz co to słowo znaczy. > nie przypominam sobie tego. poza tym w życiu bym się po pannie Najfeld takiej > wybiórczości nie spodziewał. i nie trzeba nawet jej znać osobiście, wystarczy > prześledzić jej działalność w necie. Bubla nie bronię, tylko jestem przeciwko > skazywaniu go za jego poglądy, tak jak jestem przeciwko karaniu za obrazę uczuć > > religijnych. sprawy takie (wyłączając pozwy cywilne konkretnych, obrażonych > osób) powinno załatwiać społeczeństwo, co zresztą czyni - Bubel w ostatnich > wyborach dostał raptem kilkanaście tys. głosów. a tak nie dość, że robi mu się > reklamę, to, w przypadku gdy go wsadzą, zrobi z siebie męczennika za wolność > słowa i wcale nie będę mu się wtedy dziwił - co więcej, poprę go, tak jak > poparłbym Metza gdyby go wsadzili za okładkę, którą raczył ozdobić swój > szmatławiec. Bubel został teraz skazany w procesie cywilnym. Wcześniej nie wsadzano go do pierdla właśnie dlatego, żeby nie został męczennikiem. Czy o działalności Nieznalskiej i jej skazaniu też miałeś podobne zdanie, jak w przypadku Machiny? > a moja nie polega na dyskryminacji jakiejkolwiek grupy. i tym się różnimy. A czy brak obrony jakiejś grupy od razu podpada pod dyskryminację? Ot, ciekawostka. > chociaż tu nawet nie o to chodzi, bo można przecież obiektywnie stwierdzić, iż > coś jest rasizmem czy obrazą uczuć religijnych bez konieczności angażowania się > > w jakąś obronę. ciebie, jako rasistki, nie stać nawet na to. Z tego co zauważyłam, to nie ja mam problem z uznaniem działalności Bubla jako obrażającą jakąś narodowość, a ty. I co na to twój radar antyrasistowski? > tylko potwierdzasz - jesteś rasistką. Tylko potwierdzasz - jesteś chamowaty, w dodatku masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu. > moje kategorie są proste: nie ma rasowych odpadków. Na moje oko twoje kategorie są trochę bardziej skomplikowane - obrażać można wszystkich, byle nie nas. Dałeś kilka przykładów w swojej działalności forumowej. [ciach], bo Żurek zabełkotał. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford On NADAL mysli, ze cechy mongolskie u Slowian to 16.02.06, 00:54 "obraza", a nie FAKT NAUKOWY: maja je liczni Polacy, a im dalej za Bug tym ich wiecej, co nawet golym okiem widac:). A obraza sie, zhurek-rasista, bo ani chybi uwaza owe cechy mongolskie za GORSZE od czysto kauskich. Powtarzam: co za NIEUK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck gabrycha, skup się, choć wiem, że w twoim 16.02.06, 02:59 stanie to trudne - tłumaczę jeszcze raz, tym razem najprościej jak mogę. rasizm wg encyklopedii PWN: RASIZM [fr. < wł.], zespół poglądów oparty na pseudonauk. tezie o nierówności ras ludzkich; kilka twoich stwierdzeń, naziolu (zwrócz uwagę na fragmenty w [nawiasach] - dodałem specjalnie dla ciebie): "Nie jestem antysemita, a wiec mam w nosie, jak jakis [NIZSZY RASOWO] PAPISTYCZNY WYSKROBEK nazywa ANGLOSASA. A Slowianie? Coz, zmongolizowane [odpady rasy] kaukaskiej..." "Dla mnie, Anglosasa, to ty jestes [nieczysty rasowo] - krotkoglowcu z szerokim pyskiem i perkatym nosem" "Czy ty, nie-Aryjczyku, jestes ANTYSEMITA? Myslisz naiwnie, [to cie do nas, Ariow zblizy?] Naiwny Slave(e) o szerokim mongoidalnym ryju!!!" oczywiście, gdyby odsiać rasizm, pozostaje kloaczne chamstwo, ale jako żeś się w rynsztoku chowała, to akurat nie tajemnica. a teraz rasiolu bierz w łapę swojego bejzbola i spie..j, bo zdaje się, że masz dzisiaj wespół z kumplami ze Storm Frontu obchod po muslimskiej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tak sie po klesce z MASONAMI naziolu pocieszasz? 16.02.06, 03:59 Rasizmu to ty jki nie wmowisz, bojowkarzu NOP, za dobrze cie i tu, i w polskiej policji znaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo zhureck wykazał twoje rasowe zacietrzewienie 16.02.06, 16:21 z ty dalej z anglosaskim ryjem??? Wstydzilaby sie. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck jak pisałem wcześniej - gabrycha jest w ostatniej 16.02.06, 17:47 fazie ciężkiej schizofrenii wywołanej po części kompleksem na tle własnego pochodzenia i takich pierdół jak rozumienie prostego tekstu wymagać od niej nie można. takoż wchodzenie z nią w dyskusję mija się z jakimkolwiek celem. tu już nawet lekarz nie pomoże :) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck ale przecież ty jesteś rasistką, więc stwierdzanie 16.02.06, 02:42 tego faktu do chamstwa ma się nijak wiewiorzasta napisała: > bo znowu chamstwo z ciebie wylazło, ale... > > > jeżeli podtrzymujesz, to znaczy się, że jesteś rasistką, bo obrażanie jed > nej > > rasy uważasz za coś niewartego najmniejszej krytyki, a lżenie drugiej, ja > ko > > tej "równiejszej" jest karygodne. i nie wnikam już czy rasistką żydowską > czy > > polską/słowiańską (self-hating), bo to na jedno wychodzi. > > Chyba nie zrozumiałeś tego, co napisałam niżej. Napiszę więc prościej. > Obrażane grupy słabe - bronię. Obrażane grupy silne - mogą się obronić same i > niech to robią na zdrowie. primo, nie ma takiej kategorii moralnej w ocenie zachowania danej grupy jak jej siła/liczebność tudzież słabość. secundo, jesteś rasistką, bo zacytowany przeze mnie passus z gabrychy: "Nie jestem antysemita, a wiec mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO PAPISTYCZNY WYSKROBEK nazywa ANGLOSASA. A Slowianie? Coz, zmongolizowane odpady rasy kaukaskiej..." gładko usprawiedliwiasz tym, że ON CIĘ NIE DOTYCZY i nie widzisz w nim NIC GODNEGO KRYTYKI. ergo, ów pogląd podzielasz. NIKT CI NIE KAŻE SŁOWIAN/POLAKOW BRONIĆ, choć elementarna przyzwoitość, w obliczu rasizmu, który jest ZJAWISKIEM NIJAK NIE ZALEŻĄCYM OD SILY/SŁABOŚCI DYSKRYMINOWANEJ GRUPY, by to nakazywała. chciałem jeno od ciebie wydusić stwierdzenie faktu, iż zacytowane słowa SĄ PRZEJAWEM RASIZMU. tego się nie doczekałem, przeciwnie otrzymałem USPRAWIEDLIWIENIE tych słów. równie dobrze przedstawiciel nacji, których Hitler nie prześladował, mogłyby stwierdzić, że rasistą nie był. a przecież był, prawda? kolejny dowód na to, iż takie stwierdzenia cię nie rażą to to, że z gabrychą gaworzysz sobie jakbyście były dobrymi kumpelami. ja na ten przykład kolesiowi, który ma wypisane na koszulce "Żydy to podludzie i kundle", ręki bym nigdy nie podał. natomiast strasznie oburza cię bliźniaczy tekścik: "mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO MOJZESZOWY WYSKROBEK nazywa POLAKA. Zydzi? Coz, zmongolizowane odpady rasy semickiej..." zatem, co wyłożyłem jasno wyżej, jeden rasizm podzielasz a na drugi reagujesz alergicznie. jesteś więc rasistką. cbdo > > Jeśli to jest rasizm, to chyba nie wiesz co to słowo znaczy. RASIZM [fr. < wł.], zespół poglądów oparty na pseudonauk. tezie o nierówności ras ludzkich; to, iż podzielasz ów pogląd, wykazałem wyżej. > > > nie przypominam sobie tego. poza tym w życiu bym się po pannie Najfeld ta > kiej > > wybiórczości nie spodziewał. i nie trzeba nawet jej znać osobiście, wysta > rczy > > prześledzić jej działalność w necie. Bubla nie bronię, tylko jestem przec > iwko > > skazywaniu go za jego poglądy, tak jak jestem przeciwko karaniu za obrazę > uczuć > > > > religijnych. sprawy takie (wyłączając pozwy cywilne konkretnych, obrażony > ch > > osób) powinno załatwiać społeczeństwo, co zresztą czyni - Bubel w ostatni > ch > > wyborach dostał raptem kilkanaście tys. głosów. a tak nie dość, że robi m > u się > > reklamę, to, w przypadku gdy go wsadzą, zrobi z siebie męczennika za woln > ość > > słowa i wcale nie będę mu się wtedy dziwił - co więcej, poprę go, tak jak > > > poparłbym Metza gdyby go wsadzili za okładkę, którą raczył ozdobić swój > > szmatławiec. > > Bubel został teraz skazany w procesie cywilnym. tak? a kto go pozywał? Wcześniej nie wsadzano go do > pierdla właśnie dlatego, żeby nie został męczennikiem. a teraz jest możliwość, że go wsadzą. twierdzisz, że za poglądy powinno się zamykać? > > Czy o działalności Nieznalskiej i jej skazaniu też miałeś podobne zdanie, jak w > przypadku Machiny? co do sankcjonowania prawnego - identyczne, tj. nie karać. > > > a moja nie polega na dyskryminacji jakiejkolwiek grupy. i tym się różnimy > . > > A czy brak obrony jakiejś grupy od razu podpada pod dyskryminację? Ot, ciekawos > tka. nie, nigdzie tego nie napisałem. ale pod hipokryzję owszem. > > > chociaż tu nawet nie o to chodzi, bo można przecież obiektywnie stwierdzi > ć, iż > > coś jest rasizmem czy obrazą uczuć religijnych bez konieczności angażowan > ia się > > > > w jakąś obronę. ciebie, jako rasistki, nie stać nawet na to. > > Z tego co zauważyłam, to nie ja mam problem z uznaniem działalności Bubla jako > obrażającą jakąś narodowość, a ty. I co na to twój radar antyrasistowski? gdzie zauważyłaś? zacytuj albo odwołaj to kłamstwo. > > > tylko potwierdzasz - jesteś rasistką. > > Tylko potwierdzasz - jesteś chamowaty, w dodatku masz problemy ze zrozumieniem > prostego tekstu. twój rasizm ci udowodniłem, więc żadnego chamstwa nie ma. > > > moje kategorie są proste: nie ma rasowych odpadków. > > Na moje oko twoje kategorie są trochę bardziej skomplikowane - obrażać można > wszystkich, byle nie nas. Dałeś kilka przykładów w swojej działalności forumowe > j. podaj te przykłady. > > [ciach], bo Żurek zabełkotał. nie, Żurek przywołał obiektywny, historyczny fakt. napisz czego w poniższym nie rozumiesz, a ci rozjaśnię, rasistko. "moje kategorie są proste: nie ma rasowych odpadków. twoje są widocznie inne i jako żywo przypominają ideologię wielkiego, narodowo-socjalistycznego myśliciela, który wyrżnął m.in. także 5 mln Żydów. co zresztą pokazuje, iż lewacy zawsze mieli ciągotki do rasizmu - także aktualnie, niezależnie od tego jak tolerancyjnymi i antynazistowskimi by się mienili." > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tumanku, wykaz lepiej, ze Slowianie NIE MAJA CECH 16.02.06, 03:58 MONGOLSKICH. Powolaj sie na jakies prace antropologiczne. Ale juz, bo tylko madrym ludziom swa durna osoba czas tutaj zajmujesz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Ty sie przejrzyl w lustrze 16.02.06, 16:23 moze cie jakis czarnuch robił??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Zurek, dorośnij w końcu... 16.02.06, 16:13 zhureck napisał: > primo, nie ma takiej kategorii moralnej w ocenie zachowania danej grupy jak > jej siła/liczebność tudzież słabość. Wydaje ci się. O stawaniu w obronie słabszych słyszałeś kiedyś czy rodzice nie przekazali takiego przesłania? > secundo, jesteś rasistką, bo zacytowany > przeze mnie passus z gabrychy: > > "Nie jestem antysemita, a wiec mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO PAPISTYCZNY > > WYSKROBEK nazywa ANGLOSASA. A Slowianie? Coz, zmongolizowane odpady rasy > kaukaskiej..." > > gładko usprawiedliwiasz tym, że ON CIĘ NIE DOTYCZY i nie widzisz w nim NIC > GODNEGO KRYTYKI. ergo, ów pogląd podzielasz. NIKT CI NIE KAŻE SŁOWIAN/POLAKOW > BRONIĆ, choć elementarna przyzwoitość, w obliczu rasizmu, który jest ZJAWISKIEM > NIJAK NIE ZALEŻĄCYM OD SILY/SŁABOŚCI DYSKRYMINOWANEJ GRUPY, by to nakazywała. Przestań się podniecać i krzyczeć, bo źle się to czyta. To, że jakiegoś poglądu nie krytykuję w twojej obecności, nie oznacza że go podzielam - możesz mi powiedziec skąd czerpiesz takie bzdety?. > chciałem jeno od ciebie wydusić stwierdzenie faktu, iż zacytowane słowa SĄ > PRZEJAWEM RASIZMU. tego się nie doczekałem, przeciwnie otrzymałem > USPRAWIEDLIWIENIE tych słów. Usprawiedliwienie? Zacytuj. > równie dobrze przedstawiciel nacji, których Hitler nie prześladował, mogłyby > stwierdzić, że rasistą nie był. a przecież był, prawda? kolejny dowód na to, iż > takie stwierdzenia cię nie rażą to to, że z gabrychą gaworzysz sobie jakbyście > były dobrymi kumpelami. ja na ten przykład kolesiowi, który ma wypisane na > koszulce "Żydy to podludzie i kundle", ręki bym nigdy nie podał. Masz problemy z percepcją, Kropek nie jest moją kumpelą, a znajomym z forum, a przed kimś, kto by miał napis na koszulce porównujący jakikolwiek naród do podludzi i kundli uciekłabym co najmniej na drugą stronę ulicy. Tobie również polecam. > natomiast strasznie oburza cię bliźniaczy tekścik: > > "mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO MOJZESZOWY WYSKROBEK nazywa POLAKA. > Zydzi? Coz, zmongolizowane odpady rasy semickiej..." > > zatem, co wyłożyłem jasno wyżej, jeden rasizm podzielasz a na drugi reagujesz > alergicznie. jesteś więc rasistką. cbdo Możesz sobie udowadniać na co ci tylko przyjdzie ochota, ani mnie grzeje twoja opinia, ani ziębi. > RASIZM [fr. < wł.], zespół poglądów oparty na pseudonauk. tezie o nierównoś > ci > ras ludzkich; > > to, iż podzielasz ów pogląd, wykazałem wyżej. Możesz jeszcze raz, bo coś ci kiepsko wyszło? (ale może to dlatego, że się za mocno podnieciłeś własną rolą) Tylko na temat i na podstawie moich wypowiedzi, jeśli łaska, a nie na podstawie swoich dowodów z palca wyssanych. > tak? a kto go pozywał? Osoby, które poczuły się przez niego urażone. > a teraz jest możliwość, że go wsadzą. twierdzisz, że za poglądy powinno się > zamykać? Za zagrażające bezpieczeństwu publicznemu poprzez wzywanie do przemocy - tak. Czy Bubel podpada pod tę kategorię publikowaniem swoich tekstów i obrazków? Już nie. Ale finansowo powinien odpowiedzieć, chociażby po to, żeby miał mniej pieniędzy na wydawanie kolejnych swoich obleśnych gazetek. > co do sankcjonowania prawnego - identyczne, tj. nie karać. Hmm... Aż się przypatrzę twoim komentarzom, jak się apelacja zakończy. A póki co - do boju, Żurek: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3167013.html > nie, nigdzie tego nie napisałem. ale pod hipokryzję owszem. No to nałgałeś - najwyżej jestem hipokrytką, a nie rasistką. > gdzie zauważyłaś? zacytuj albo odwołaj to kłamstwo. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36829699&a=36870002 Dla porównania tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36766796&a=36766796 > podaj te przykłady. Nie chce mi się gmerać w twoich wypocinach, wybacz. Ale wystarczy mi twoje granie 'w jednej drużynie' z Bladą czy innymi Młotami albo Mirmatami i uwielbiebienie dla Rydzyka, jakbyście byli dobrymi kumplami. Z jednej młodzieżówki czy wspólnota dusz? Przy okazji - posłuchałeś jak posłanka Sobecka namawia do moherowego obalenia poprzedniego rządu? Podałam ci wcześniej linka. > nie, Żurek przywołał obiektywny, historyczny fakt. napisz czego w poniższym nie > rozumiesz, a ci rozjaśnię, rasistko. > > "moje kategorie są proste: nie ma rasowych odpadków. twoje są widocznie inne i > jako żywo przypominają ideologię wielkiego, narodowo-socjalistycznego > myśliciela, który wyrżnął m.in. także 5 mln Żydów. Poproszę o udowodnienie, że powyższe jest prawdą, ale jak wyżej - na podstawie moich wypowiedzi, a nie wyssania z dużego palca u nogi. > co zresztą pokazuje, iż > lewacy zawsze mieli ciągotki do rasizmu - także aktualnie, niezależnie od tego > jak tolerancyjnymi i antynazistowskimi by się mienili." Twoje opinie o lewakach mnie nie interesują, zresztą - mogłabym równie dobrze napisać, że narodowcy i konserwatyści są rasistami na podobieństwo tego samego Hitlera i pewnie miałabym więcej racji chociażby na podstawie działalności polskich endeków czy innych Sokołów przedwojennych. Życzysz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck wiewióra, jeżeli ja nie dorosłem, to ciebie 16.02.06, 17:37 jeszcze nie poczęto :) wiewiorzasta napisała: > zhureck napisał: > > > primo, nie ma takiej kategorii moralnej w ocenie zachowania danej grupy j > ak > > jej siła/liczebność tudzież słabość. > > Wydaje ci się. O stawaniu w obronie słabszych słyszałeś kiedyś czy rodzice nie > przekazali takiego przesłania? nie rozumiesz. spróbuję innymi słowy (skup się). oceniając daną grupę pod względem etyki czy moralności, jej siła/słabość nie ma obiektywnie nic do rzeczy. wyobraź sobie kraj, w którym żyje 30% narodowości A i 70% narodowości B. rasizm wobec nacji A moralnie/etycznie nie rożni się NICZYM wobec rasizmu skierowanemu przeciwko nacji B, bo ma IDENTYCZNE podłoże - tezę o nierowności ras właśnie. capisce? > > > secundo, jesteś rasistką, bo zacytowany > > przeze mnie passus z gabrychy: > > > > "Nie jestem antysemita, a wiec mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO PAPIS > TYCZNY > > > > WYSKROBEK nazywa ANGLOSASA. A Slowianie? Coz, zmongolizowane odpady rasy > > kaukaskiej..." > > > > gładko usprawiedliwiasz tym, że ON CIĘ NIE DOTYCZY i nie widzisz w nim NI > C > > GODNEGO KRYTYKI. ergo, ów pogląd podzielasz. NIKT CI NIE KAŻE SŁOWIAN/POL > AKOW > > BRONIĆ, choć elementarna przyzwoitość, w obliczu rasizmu, który jest ZJAW > ISKIEM > > NIJAK NIE ZALEŻĄCYM OD SILY/SŁABOŚCI DYSKRYMINOWANEJ GRUPY, by to nakazyw > ała. > > Przestań się podniecać i krzyczeć, bo źle się to czyta. nie krzyczę tylko ułatwiam ci zrozumienie tego co piszę (a z tym masz spore kłopoty) podkreślając to, na które fragmenty masz zwrócić szczególną uwagę. > To, że jakiegoś poglądu nie krytykuję w twojej obecności, nie oznacza że go > podzielam - możesz mi powiedziec skąd czerpiesz takie bzdety?. ale ja, w ramach dyskusji, zapytałem cię po prostu o zdanie na temat rzeczonych słów. napisałaś, że cię ta ani dotyczy ani obraża, więc wnioskuję, iż nie widzisz w nich nic zdrożnego. natomiast gdy podmieniłem Polaka/Słowiana na Żyda od razu się twoje wrażliwe serduszko odezwało. ja rozumiem, że nie jesteś Polką/Słowianką niemniej powtarzam: rasizm antysemicki od rasizmu antysłowiańskiego niczym się jakościowo nie różni i jako taki winien być zwalczany. bo skoro razi cię jeden, a drugi już zupełnie nie, to niejako moralnie usprawiedliwiasz tow. Hitlera tudzież innych wyznających nierówność ras. > > > chciałem jeno od ciebie wydusić stwierdzenie faktu, iż zacytowane słowa S > Ą > > PRZEJAWEM RASIZMU. tego się nie doczekałem, przeciwnie otrzymałem > > USPRAWIEDLIWIENIE tych słów. > > Usprawiedliwienie? Zacytuj. masz sklerozę? "Mnie tam Kropek nie obraża - bo żeby mnie obrazić, to trzeba mi nacisnąć na odcisk (np. odzywając się/ odnosząc do mnie w chamski sposób) albo na kompleksy. A że się odcina? Ma do tego prawo - nie musisz z nim rozmawiać. A że trafia w czułe punkty? Widocznie masz jakiś kompleks albocuś." > > > równie dobrze przedstawiciel nacji, których Hitler nie prześladował, mogł > yby > > stwierdzić, że rasistą nie był. a przecież był, prawda? kolejny dowód na > to, iż > > takie stwierdzenia cię nie rażą to to, że z gabrychą gaworzysz sobie jakb > yście > > były dobrymi kumpelami. ja na ten przykład kolesiowi, który ma wypisane n > a > > koszulce "Żydy to podludzie i kundle", ręki bym nigdy nie podał. > > Masz problemy z percepcją, Kropek nie jest moją kumpelą, a znajomym z forum primo Kropek to gabrycha, rodzaj żeński. , a > przed kimś, kto by miał napis na koszulce porównujący jakikolwiek naród do > podludzi i kundli uciekłabym co najmniej na drugą stronę ulicy. Tobie również > polecam. ROTFL. i jak to skomentować? toż twoja znajoma, jak ją ładnie określiłaś, wyzywa właśnie inne nacje od podludzi, ludzi niepełnowartościowych, niższych ras. wytłumacz mi czym się jakościowo różni głoszenie rasizmu na forum internetowym od głoszenia tegoż na koszulce? > > > natomiast strasznie oburza cię bliźniaczy tekścik: > > > > "mam w nosie, jak jakis NIZSZY RASOWO MOJZESZOWY WYSKROBEK nazywa POLAKA. > > > Zydzi? Coz, zmongolizowane odpady rasy semickiej..." > > > > zatem, co wyłożyłem jasno wyżej, jeden rasizm podzielasz a na drugi reagu > jesz > > alergicznie. jesteś więc rasistką. cbdo > > Możesz sobie udowadniać na co ci tylko przyjdzie ochota, ani mnie grzeje twoja > opinia, ani ziębi. wiem, do rasistów, szczególnie tych lewicowych, wielce z samonadania tolerancyjnych i antyfaszystowskich, to, iż sami są rasistami dociera b. ciężko i powoli. > > > RASIZM [fr. < wł.], zespół poglądów oparty na pseudonauk. tezie o nie > równoś > > ci > > ras ludzkich; > > > > to, iż podzielasz ów pogląd, wykazałem wyżej. > > Możesz jeszcze raz, bo coś ci kiepsko wyszło? (ale może to dlatego, że się za > mocno podnieciłeś własną rolą) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36828751&a=36887211 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36828751&a=36896667 > > Tylko na temat i na podstawie moich wypowiedzi, jeśli łaska, a nie na podstawie > swoich dowodów z palca wyssanych. > > > tak? a kto go pozywał? > > Osoby, które poczuły się przez niego urażone. konkretnie kto? bo nic mi o nich niewiadomo. > > > a teraz jest możliwość, że go wsadzą. twierdzisz, że za poglądy powinno s > ię > > zamykać? > > Za zagrażające bezpieczeństwu publicznemu poprzez wzywanie do przemocy - tak. ale wzywanie do przemocy nie jest poglądem, tylko przestępstwem właśnie. > Czy Bubel podpada pod tę kategorię publikowaniem swoich tekstów i obrazków? Już > nie. Ale finansowo powinien odpowiedzieć, chociażby po to, żeby miał mniej > pieniędzy na wydawanie kolejnych swoich obleśnych gazetek. ale tylko w drodze procesu cywilnego, z pozwania przez KONKRETNE osoby. > > > co do sankcjonowania prawnego - identyczne, tj. nie karać. > > Hmm... Aż się przypatrzę twoim komentarzom, jak się apelacja zakończy. a przypatrz się. > > A póki co - do boju, Żurek: > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3167013.html mimo, iż takie mamy prawo - jestem temu przeciwny. a przy okazji: co myślisz o przymknięciu Irvinga za tzw. kłamstwo oświęcimskie (skoro jesteś za wolnością słowa odpowiedź jest jedna)? > > nie, nigdzie tego nie napisałem. ale pod hipokryzję owszem. > > No to nałgałeś - najwyżej jestem hipokrytką, a nie rasistką. rasistką i hipokrytą. zdanie, które komentowałaś dotyczyło owej obrony, a nie usprawiedliwiania rasizmu. > > > gdzie zauważyłaś? zacytuj albo odwołaj to kłamstwo. > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36829699&a=36870002 i to jest wyrazem czego?? > Dla porównania tu: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36766796&a=36766796 no i?? > > podaj te przykłady. > > Nie chce mi się gmerać w twoich wypocinach, wybacz. bo niczego nie znajdziesz. ergo zarzuciłaś mi rzecz nieprawdziwą więc n Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck cd. 16.02.06, 17:44 > Nie chce mi się gmerać w twoich wypocinach, wybacz. bo niczego nie znajdziesz. ergo zarzuciłaś mi rzecz nieprawdziwą więc nie dość, że jesteś rasiolem i hipokrytką to jeszcze bezczelnie kłamiesz :( > Ale wystarczy mi twoje > granie 'w jednej drużynie' z Bladą czy innymi Młotami albo Mirmatami i > uwielbiebienie dla Rydzyka, jakbyście byli dobrymi kumplami. Z jednej > młodzieżówki czy wspólnota dusz? a co to ma do rzeczy? wskaż mi posty, w których usprawiedliwiam rasizm, albo zmilcz. > Przy okazji - posłuchałeś jak posłanka Sobecka namawia do moherowego obalenia > poprzedniego rządu? Podałam ci wcześniej linka. a co mnie posłanka Sobecka? > nie, Żurek przywołał obiektywny, historyczny fakt. napisz czego w poniższym nie > rozumiesz, a ci rozjaśnię, rasistko. > > "moje kategorie są proste: nie ma rasowych odpadków. twoje są widocznie inne i > jako żywo przypominają ideologię wielkiego, narodowo-socjalistycznego > myśliciela, który wyrżnął m.in. także 5 mln Żydów. > Poproszę o udowodnienie, że powyższe jest prawdą, ale jak wyżej - na podstawie > moich wypowiedzi, a nie wyssania z dużego palca u nogi. przecież udowadniam ci cały czas. jesteś rasistką zatem na rasy masz pogląd podobny do innych raistów, także Adolfa et consortes. > co zresztą pokazuje, iż > lewacy zawsze mieli ciągotki do rasizmu - także aktualnie, niezależnie od tego > jak tolerancyjnymi i antynazistowskimi by się mienili." > Twoje opinie o lewakach mnie nie interesują, zresztą - mogłabym równie dobrze > napisać, że narodowcy i konserwatyści są rasistami na podobieństwo tego samego > Hitlera i pewnie miałabym więcej racji chociażby na podstawie działalności >polskich endeków czy innych Sokołów przedwojennych. Życzysz sobie? jestem konserwatystą (dokladnie ko-liberałem), więc wskaż mi ów rasizm w tej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Ciekawe czy zaproszą Krajskiego - ten ma odwage mó 15.02.06, 18:48 ...wić prawdę o masonerii ... . Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Ciekawe czy zaproszą Krajskiego - ten ma odwa 15.02.06, 19:13 Taaa... ten to ma odwagę - w księgarni Antyk - buhahahahaha :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 15.02.06, 19:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: A moze opierasz się na kłamliwej "realcji" ga 15.02.06, 19:51 Byli kiedyś moi dwaj koledzy - zdali mi relację bardzo podobną do tego, co przeczytałam w Gazecie kilka tygodni temu. A ty mógłbyś 'odkłamać' to, co zostało napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Kosciol potepia masonerie 15.02.06, 21:09 Pospieszalski bedzie kijem Wisle zawracac? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Kosciol potepia masonerie 15.02.06, 21:45 Czyli jak zwykle głupio postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Doprecyzowując 17.02.06, 02:58 frau_blada napisała: > Pospieszalski bedzie kijem Wisle zawracac? By trzeba było jeszcze sprecyzować który kościół. Kościoły protestanckie są np. bardzo otwarte na wolnomularstwo (zresztą np. w takiej Wielkiej Brytanii albo Stanach wolnomularstwo jest organizacją dość powszechną - być może właśnie ze względu na jego akceptację przez kościoły, w Polsce do masonerii należy może jakieś 1000 osób i nigdy ta liczba nie była wysoka). Inaczej jest z cerkwia prawosławną, muzułmanami czy ortodoksyjnymi żydami. Tradycyjnie masonerię potępiał rownież kościół katolicki: przy najmniej po części z powodów politycznych, choć chyba niezbyt konsekwentnie, bo np. prymas Polski Antoni Podoski (XVIII w.) był masonem, podobnie jak Narutowicz (a uzyskał błogosławieństwo prymasa Kakowskiego przed zaprzysiężeniem i pogrzeb miał zdaje się również katolicki). Nie miał chyba wielkich problemów z powodu przynależności do zakonu dzieci wdowy premier Jan Olszewski, a Aleksander Małachowski (członek loży Kopernik) uzyskał pogrzeb katolicki (chyba do końca życia pozostał katolikiem - mimo bardzo krytycznego stosunku wobec polskiego kleru). Może kompetentny byłby tu Kropek, ale zdaje się, że w Irlandii była długa tradycja przynależności księży katolickich do masonerii i było to tolerowane przez Watykan. Tak więc sprawa jest skomplikowana. Nawiedzeni "masonolodzy" tj. Krajski albo Giertych uważają, że wolnomularz nie może być zbawiony, bo nie wierzy w Boga osobowego, tylko jego symbol (Wielkiego Architekta Wszechświata). Ale skoro wedle posoborowego nauczania protestant czy żyd może dostąpić łaski zbawienia (a te kościoły przecież masoństwo akceptują), to tym samym zbawionym zostać może i mason - tak nakazywałaby logika. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nie demonizowalbym masonerii to raczej klub 15.02.06, 23:42 klub dyskusyjny ludzi w smiesznych fartuszkach, ktorym sie wydaje ze maja wplyw na losy swiata niz jakas powazna sila. Do takiego klubu o takim poziomie (jak dobrze pamietam jakichs tam bizonow to nawet Winston Flinstown z Jaskiniowcow nalezal) ... I to by bylo na tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Nie demonizowalbym masonerii to raczej klub 16.02.06, 00:46 No z tego co czytałem to niezupełnie masz rację. Do masonerii (tej rytu szkockiego) należało wiele wpływowych postaci w UK i USA. Mówi się nawet że USA miało być swego rodzaju ideałem państwa masońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: u Pospieszalskiego wkrotce o masonerii? 16.02.06, 00:14 zhureck napisał: > a przydałoby się :) Jedną z bardziej kompromitujących prawicę w moich (i każdego trzeźwo myślacego czlowieka) oczach jest głęboko zakorzeniona wiara w teorie spiskowe. Masoneria w ujeciu prawicowym to tajna organizacja rządzaca światem za pomocą działań chytrych i zakulisowych. Nie ma nic śmieszniejszego niż bredzący o masonerii fanatyk. Śmieszniejszego i bardziej żenującego. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: sPiSkiem można wytłumaczyć własną nieudolność 16.02.06, 02:45 buraque napisał: > zhureck napisał: > > > a przydałoby się :) > > Jedną z bardziej kompromitujących prawicę w moich (i każdego trzeźwo myślacego > czlowieka) oczach jest głęboko zakorzeniona wiara w teorie spiskowe. Masoneria > w ujeciu prawicowym to tajna organizacja rządzaca światem za pomocą działań > chytrych i zakulisowych. Nie ma nic śmieszniejszego niż bredzący o masonerii > fanatyk. Śmieszniejszego i bardziej żenującego. I po po jest "teoria sPiSkowa";((( Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To nie prawica, to TUMANY: Mec.Olszewski JEST 16.02.06, 04:02 MASONEM, a przeciez nie jest lewica i o niego ta cala bolszewicko- moherowa "prawica" przeciez kopie kruszy:) Nb. Zhurek wywolal wilka z lasu - bo tez zapewne tuman i od polskiej prawicy daleko, skoro o Olszewskim nie wiedzial:) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck gabrycha o Olszewskim (nb. socjaliście a nie 16.02.06, 17:50 prawicowcu, naziolu) to ja wiedziałem, a zwróciłem wszystkim uwagę na twoje urojenia. po byciu m.in. członikiem Izby Gmin i Torysów, korespondentem Financial Times, powieściopisarzem twoje urojenia weszły w fazę szcztyową - ubzdurałaś sobie, że jesteś członkiem masonerii rytu szkockiego. to tak gwoli wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś