zaraz_zaraz 15.02.06, 07:21 Kultura członków rządu gwałtownie obniża loty. Ziobro pluje na oślep. Marionetkiewicz "przejęzycza się" w Sejmie. Wychodzi na to, że w chwili próby z członków PiS wychodzi tylko "spi....aj dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziadzio1 Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 07:23 Ziobro to oszołom ale prawdą też jest że, to co sie dzieje w Polskich Sądach to paranoja, znam paru sędziów i oni myślą że są najmądrzejsi, i wszystko wiedzą a poza tym cały czas dają do zrozumienia że problemu szaraczków ich nie dotyczą, oni są ponad wszystko. Nikt nic im nie może zrobić i tak ma być zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Był w PZPR 9 lat ale się nie zaciągał... 15.02.06, 09:16 Wśród sygnatariuszy tego listu prawie wszyscy byli "tylko" 9 albo 10 lat w PZPRze a w głębi duszy byli antykomunistami :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Był w PZPR 9 lat ale się nie zaciągał... 15.02.06, 09:20 Nie, większość nigdy nie była, a za sprzeciw wobec czerwonych często płaciła sporą cenę. Strzembosz, Zoll, Rzepliński, czy te nazwiska coś ci mówią? Co ty wtedy robiłeś? Masz jeszcze ten swój czerwony krawat? Legitymację oddałeś, czy leży w najniższej szufladzie? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksanderstanek1 Re: Był w PZPR 9 lat ale się nie zaciągał... 15.02.06, 14:04 Nie ten akurat kre....yn zjadl ja. A plucie i gadanie PIS-owskich oszolomstw , to jedyne co umie , choc pewnie i tak nie rozumie , co mowi Odpowiedz Link Zgłoś
po1rt Re: Był w PZPR 9 lat ale się nie zaciągał... 16.02.06, 09:57 aleksanderstanek1 napisał: > Nie ten akurat kre....yn zjadl ja. A plucie i gadanie PIS-owskich oszolomstw , > to jedyne co umie , choc pewnie i tak nie rozumie , co mowi kultury, netykiety by sie przydalo Odpowiedz Link Zgłoś
shadok111 Re: Był w PZPR 9 lat ale się nie zaciągał... 15.02.06, 10:15 a ty gdzie wtedy byłeś? u mamusi w brzuszku? a może za granicą i stamtąd zagrzewałeś przez telefon do walki o niepodległość? aldo jak idol Lepper w POP PGR? widać,że nie znasz realiów tamtych lat... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Ziobro obsikuje nogawki 15.02.06, 14:43 Nagle się okazuje, że wszyscy byli w opozycji i to już w przedszkolu. Kogoś, kto naprawdę rozwalał zbrodniczy system mozna bezkarnie opluć. Różnica między Ziobrą a Ćwiąkalskim, Zollem, Strzemboszem, Rudnickim jest taka, że Ziobro może im co najwyżej próbować obsikać nogawkę, a oni może tego nawet nie zauważą. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Wzięli go siłą! Jak dziadka Tuska do Wehrmachtu! 15.02.06, 13:35 m635 napisał: > Wśród sygnatariuszy tego listu prawie wszyscy byli "tylko" 9 albo 10 lat w > PZPRze a w głębi duszy byli antykomunistami :-))) To możliwe, znam kilku sygnatariuszy i przeszłość mają, delikatnie mówiąc, nie najlepszą... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Prof. Ćwiąkalski a sędzia Kryże 15.02.06, 11:40 Sędzia WiceZiobro w stanie wojennym skazywał w procesach pokazowych działaczy opozycji. Prof. Ćwiąkalski odszedł z partii w sierpniu 81 r., doradzał "S", pomagał m. in. Klichowi. Więc niech chłoptyś z kompleksami się opanuje? Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Prof. Ćwiąkalski a sędzia Kryże 15.02.06, 21:32 Po ostatniej nomninacji na ministra skarbu, zaczynam wierzyc ze przyczyna niecheci PiS do ludzi nie jest ich byla przynaleznosc do PZPR ale... dzialalnosc opozycyjna ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Prof. Ćwiąkalski a sędzia Kryże 15.02.06, 23:21 colombina napisała: > Po ostatniej nomninacji na ministra skarbu, zaczynam wierzyc ze przyczyna > niecheci PiS do ludzi nie jest ich byla przynaleznosc do PZPR ale... > dzialalnosc opozycyjna ;-((( Nie żartuj, że dopiero dziś to zauważyłaś. > Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Prof. Ćwiąkalski a sędzia Kryże 16.02.06, 02:04 ano jestem taka malo spostrzegawcza ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Ziobro nie powinien być mnistrem 15.02.06, 07:24 Jasno rzeczowo przedstawia swoje argumenty prof. Ćwiąkalski. Rzeczowo i spokojnie. W świetle tych argumentów widać, że młody ambitny Ziobro jest zbyt młody i zbyt ambitny na stanowisko ministra sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Czy mógłbyś jaśniej? 15.02.06, 07:34 Do czego Ci wystarczy? ---------------------- Złe cechy prawicy to: nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Kłamca Zi0br0 15.02.06, 11:37 Popatrzcie - kiedy Zi0br0 został nazwany przez Millera zerem, od razu szykował się pozew o zniesławienie. Ale kiedy on rzuca kalumnie na innych to wszystko gra? Minister "sprawiedliwości" który kłamie - czy to nie jest przypadkiem oksymoron? Wielkie brawa dla prof. Ćwiąkalskiego - pokazał klasę, na jaką naszego "ministra" nigdy nie będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Niestety po takim nieudaczniku jak Ziobro... 15.02.06, 07:58 trudno spodziewać się kultury czy rozsądku. Był nieudacznikiem na studiach i z trudem przebrnął do końca. Był nieudacznikiem po studiach i z wielkim trudem przebrnął przez aplikację. Do pracy w zawodzie już się nie dostał, bo nikt nie chciał takiego matoła. No to poszedł do polityki. Mam nadzieję, że następnym razem panowie profesorowie zastanowią się, zanim dadzą jakiemuś kolejnemu Ziobrze 3 z litości. Prawo w Polsce wymaga napraw, ale bardziej w administrowaniu sądami niż poprzez grzebanie w przepisach. Narzędzia już w prawie są, trzeba tylko dać sądom możliwości, żeby z nich korzystały. No ale Ziobro nie zna prawa (ani teorii ani praktyki), więc skąd może o tym wiedzieć? Więc rzuca populistyczne hasła i liczy na to, że ludzie nie znają i nie rozumieją prawa, więc dopóki nie zorientują się, że jest gorzej niż było, będzie miał poklask. A to parę lat może potrwać... Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Niestety po takim nieudaczniku jak Ziobro... 15.02.06, 08:56 rt7 napisał: > Mam nadzieję, że następnym razem panowie profesorowie zastanowią się, zanim > dadzą jakiemuś kolejnemu Ziobrze 3 z litości. Tak, to bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Niestety po takim nieudaczniku jak Ziobro... 15.02.06, 08:56 Mniej niz Zero dostal jednak najwiecej glosow w wyborach na posla. I on wlasnie reprezentuje swoich wyborcow, ktorzy mu wierza a nie jakichs profesorow, ktorym spoleczenstwo nie zaufalo. Elity mialy okazje do rozpraw moralnych cale 16 lat. Mordy trzymaly w kublach. Teraz kolej na nastepne pokolenie - zwyczajnie budzacych zaufanie, z pasja broniacych prawa. Wam, Cwiakalski, juz dziekujemy. Pora na odpoczynek. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Niestety po takim nieudaczniku jak Ziobro... 15.02.06, 09:13 Odezwła się kolejna zwolenniczka ustalania w drodze głosowania co jest prawdą a co nie jest. Jeśłi ktoś wygrał wybory, to ma prawo do dowolnego draństwa i jest to OK, bo wygrał wybory. Ktoś, kto nie startował w wyborach nie ma racji. Zapamietaj sobie, nieszczęsca kobvieto, te znienawidzone przez ciebie "elity" te4z są częścią społeczeństwa i nie tylko mają prawo, ale też moralny obowiązek przypominać, że czarne jest czarne, białe jest białe, i że tego nie rozstrzyga się w referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Niestety po takim nieudaczniku jak Ziobro... 15.02.06, 09:44 Dostał głosy w wyborach na posła a nie w wyborach na ministra. Ministra powinno się dobierać bardziej racjonalnie. Jeśli oczywiście ma się z kogo wybierać. No ale jestem pewien, że tak jak piszesz, tacy posłowie jak Ziobro, Giertych czy Lepper na pewno rozprawią się moralnie ze wszystkim. Budzą przecież zaufanie i bronią prawa z pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Społeczeństwo też nie chce płacić podatków, 15.02.06, 11:42 chciałoby jeździć bez pasów z prędkością 80 km/h w zabudowanym, wybrało Millera i jego ekipę... Nie znaczy, że zawsze ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Niestety po takim nieudaczniku jak Ziobro... 15.02.06, 20:38 Popieram Aniu, jeżeli mogę sobie pozwolić na spoufalenie. Oni będą ciągle udowadniać, że czarne jest czarne a białe białe. Nie rozumieją, że w naukach humanistycznych nic nie jest oczywiste, są różne opcje, przy czym każda równorzędna i ani lepsza, ani gorsza od poprzedniej. A to, którą realizujemy zależy od woli społeczeństwa, które wybiera parlament. Te "elyty" prezentują swój program prawa i mają do tego prawo, ale najpierw niech te "elyty" wygrają wybory a potem wprowadzają zmiany. Do zmian dołączyłbym jeszcze powszechną lustrację majątkową III władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 I po co takie głupoty publicznie pisać.... 17.02.06, 07:52 Może zajmij się rzeczywiście pisaniem nowej wersji prawdy. np. czarne jest zielone a białe niebieskie. Jednak zanim będziesz to chciał wcielać w zycie na 35 mln narodzie, jedz z paroma ochotnikami na jakąś wyspę i sprawdz czy to zadziała. Ja obstawiam 100 do 1 iż z wyspy żywy wyś nie wrócił. Zajmij się więc czymś mniej ambitnym bo w głowie to masz siano. Życzliwy Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: I po co takie głupoty publicznie pisać.... 17.02.06, 10:44 17 lat zmarnowane, teraz nareszcie pojawił się rząd, który myśli po polsku. Szczekajcie , szczekajcie i tak nic to nie da. Zmiany zostaną wprowadzone. I dalej hołdujcie humanitarnemu traktoiwaniu bandytów, dalej domagajcie się nadzwyczajnego złagodzenia kary dla zbrodniarzy, ale nie w Polsce... nie tym razem. Społeczeństwo przejrzało na oczy po 17 latach oszukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Re: I po co takie głupoty publicznie pisać.... 18.02.06, 13:14 Obsesyjne widzenie w każdym kto myśli inaczej wroga to poważna choroba. Ty coś chcesz zdrobić, ale droga którą chcesz to osiągnąć jest z góry skazana na porażkę. Ty nienawidzisz nikogo kto myśli inaczej. Żal mi cie. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: I po co takie głupoty publicznie pisać.... 18.02.06, 13:29 Ci, którzy myślą inaczej jak minister Ziobro mieli czas aby swoje przemyślenia wprowadzić w życie. Jak wyszło? Każdy widzi. Więc w jakim celu teraz protesty? Społeczeństwo domaga się zmian w prawie- przeczytaj sondaże, przeczytaj opinie. Pochlebne o trzeciej władzy wyrażają tylko ci, którzy dziś mają z niej jakąś korzyść (pracownicy systemu i ich pociotki). Przecież to oczywiste, że jak nie pochodzisz z klanu, otrzymanie pracy w systemie po aplikacji graniczy z cudem. I ta kasta zajadle szczeka, bojąc się utraty przywilejów. Trzeba być ślepym by tego nie zauważyć. A oficjalnie wrzeszczą dla "ciemnych" mas, że to powrót PRL, że to zamach na demokrację. Ale te "ciemne" masy nie dadzą się po raz kolejny wyprowadzić w pole, uwierz mi. Mieliście czas na swoje teorie. Co zrobiliscie, to Wasza sprawa. Teraz nie przeszkadzajcie w tak oczekiwanych zmianach, bo się ośmieszacie w oczach opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: I po co takie głupoty publicznie pisać.... 17.02.06, 12:19 I jeszcze jedno. Kończy się cenzura poprawności politycznej i wolno mi pisać, to co uważam za słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
wap1202 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 08:18 Czy pan profesor widząc ujadającego na niego psa, tez odpowiada mu szczekaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 08:24 tylko, że ujadający pies może conajwyżej kogoś ugryźć a ujadający ziobro doprowadzićmoże do katastrofy, i że byl było jasne dla elektoratu Pis. Prof Cwiąkaliski jest profesorem i adwokatem - więc nie piszcie, że się boi Ziobry, że Ziobro uderza w jego interesy - zejdę na wasz poziom : Ziobro mu może naskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Ćwiąkalski nie ma jak bronić "interesów" 15.02.06, 11:44 Nie ma immunitetu, złożył oświadczenie lustracyjne, otwarcie korporacji mu i tak nie szkodzi z takim doświadczeniem i autorytetem, nie składa oświadczenia majątkowego. I dlatego jakoś jest bardziej wiarygodny od Zi0br0. Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:21 -Na to min. Ziobro: ' A wie pani, że prof. Ćwiąkalski był towarzyszem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej Ćw.-Moja przynależność do PZPR trwała od 1972 r. do sierpnia 1981 r. ----- W latach 1978-82 był prezesem zwalczanego przez władze Towarzystwa Asystentów UJ, jednej z pierwszych w PRL niezależnych organizacji prof. Ćwiąkalski zawsze był 'po właściwej stronie'. Czyli co? Kłamstwem jest , że był a PZPR bo był jak sam przyznaje - tak ? Był zawsze po właściwej stronie - czyli PZPR była strona wlaściwą ? To jest róznica poglądów a nie kłamstwo. Był szefem TA UJ jak był w PZPR - czy to nie pachnie nomenklaturą ? a przy tym schizofrenia bo TA UJ miało być zwalczane, czyli PZPR zwalczała tych z PZPR (owszem byly frakcje) w opozycji? do PZPR ? do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: na czym polega to kłamstwo ? na tym : 15.02.06, 08:25 Na to min. Ziobro: " A wie pani, że prof. Ćwiąkalski był towarzyszem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej i był w jednym komitecie z panem towarzyszem Jaskiernią, kiedy moi koledzy siedzieli w więzieniu i wtedy słowem nie krzyczał o łamaniu zasad praworządnego państwa, a teraz oskarża mnie Kiszczakiem i PRL- em". cały cytat - nie wyruwaj z kontekstu mały manipulatorze Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Re: na czym polega to kłamstwo ? na tym : 15.02.06, 08:32 każdy może sobie przeczytać całośc. W sprawach zasadniczych jest zgodnośc a nie kłamstwo. tow. Jaskierania był w tym samym czasie ( a także po 1981) w PZPR także na UJ, więc o co chodzi ? czy koledzy Ziobro w tym czasie kiedy prof był w PZPR siedzieli ? - na to nie ma odpowiedzi, prof. powienien sie zrócic o podanie ich nazwisk dla wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: na czym polega to kłamstwo ? na tym : 15.02.06, 08:34 kto siedział, jak ziobro mial 14 lat ? iinsynuacja była taka, że ciwąkalski z jaskiernią w komitecie siedzieli niech se ziobro tatusia zlustruje, co sekretarzykiem byłw powiecie czy gminie - to takl na marginesie jezuuu, jaką wy macie ciężką robotę, tak tłumaczyć te wszystkie pisowskie kłamstwa i manipulacje Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:43 kto siedział, jak ziobro mial 14 lat ? wielu siedziało ! co w szkole nie uczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:46 jak mieli 14lat, to siedzieli ale za stalina, a nie za jaruzela. w szkole nie uczyli ? - ja jestem niewiele młodszy od ziobry , to pamiętam co się działo (tzn za jaruzela, a nie za stalina ) Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:51 kto siedział, jak ziobro mial 14 lat ? - jak miał Ziobro a nie mieli inni . jak się nie rozumie co się samemu pisze to trzeba iść do szkoły, dobrej szkoly gdzie uczą rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
nobody000 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 09:02 on mial 14 lat a oni juz siedzieli.. fajnych ma kolegow, swoja droga. nie wiem, czy chce ich poznac. Prosze przedmowcow o zaniechanie wycieczek osobistych, jakies prymitywne sa.. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: na czym polega to kłamstwo ? na tym : 15.02.06, 11:38 > każdy może sobie przeczytać całośc. W sprawach zasadniczych jest zgodnośc a nie > > kłamstwo. tow. Jaskierania był w tym samym czasie ( a także po 1981) w PZPR > także na UJ, więc o co chodzi ? Tow. Jaskiernia studiował z prof. (kiedyś towarzyszem) Ćwiąkalskim ale też z Wassermannem? Czyżby Wassermann witając się między wykładami ze swoim kolegą Jaskiernią też stał się politycznie nieczysty? Nie wiem kiedy się urodziłeś, co przeżyłeś. Ale mam wrażenie, że wygodne jest dla ciebie szczekanie zza klawiatury bez konsekwencji. Dla takich jak Ty wszystko jest proste. PZPR to bandyci, uczestnicy okrągłego stołu to zdrajcy (Jarek z Leszkiem siedzacy obok Wałęsy też?) itd. itp. Ciekawe tylko, czy byłbyś takim chojrakiem stojąc w demonstracji naprzeciwko szpaleru ZOMO, czy też zsrałbyś się ze strachu w gacie? Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: na czym polega to kłamstwo ? na tym : 15.02.06, 12:32 > Na to min. Ziobro: " A wie pani, że prof. Ćwiąkalski był towarzyszem Polskiej > Zjednoczonej Partii Robotniczej i był w jednym komitecie z panem towarzyszem > Jaskiernią, kiedy moi koledzy siedzieli w więzieniu i wtedy słowem nie krzyczał > > o łamaniu zasad praworządnego państwa, a teraz oskarża mnie Kiszczakiem i PRL- > em". Gdzie Ziobro powiedział nieprawdę? W w 70 i 76 PZPR napie..ła w opozycję. Gdzie był i co robił wtedy prodfesor? Karierę za pomocą PZPR... Przecież sam pisze, że wystapił dopiero w 81... Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:28 Profesor Ćwiąkalski uważa, ze "nasze" prawo jest the best. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:32 czy wy na kursach się uczycie manipulacji - gdzie masz w tekście o tym, co za dobre prawo uważa prof ćwiąkalski. tekst jest tylko o tym, jak zbnek łże jak piesek i koniec, punkt po punkcie a może was nie uczą manipulacji, tylko wy po prostu czytac ze zrozumienien nie potraficie Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 15:46 znaczy sie prawo mamy dobre, a Ziobro jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:34 O tym, czy ktoś kłamie czy nie, decyduje Wydział Propagandy "Gazety Wyborczej". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:36 podyskutuj o tym na www.radiomaryja.pl/forum tam jest tylko prawda w najczystszej postaci Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:37 W Polsce są dwa ośrodki jedynie słusznej prawdy - RM i "GW". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:39 ale za to toczy się niczym nieskrępowana dyskusja na forum tym i jeszcze na tym opisanym w mojej stopce a rożnica miedzy tymi forami to właśnie róznica między kłąmstwem a prawdą - tak mniej więcej Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:50 Tak, forum "GW" to taki fatalny wypadek przy pracy. Wymknął się spod kontroli. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:53 wiesz, że nie masz racji, a ja wiem, że cię nie przekonam ale ja zkolei już nie mam czasu na dyskusje, bo muszę siąść do roboty - mi za siedzenia na FK nikt nie płaci :( Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:54 obseerwator napisał: > wiesz, że nie masz racji, a ja wiem, że cię nie przekonam Ha, ha, ha, ha! Niech żyje Ojciec Nadredaktor i jego Prawda Objawiona! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 PiS znowu kłamie! 15.02.06, 08:59 Dziadek Tusk nie był w Wehrmachcie, a prof.Ćwokalski nie był w PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś
awe Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:57 sądząc po ilości postów, które napisałeś, chyba jesteś na etacie GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 08:58 Samodzielnie tego nie potrafisz ocenić? Potrzebujesz, żeby ktoś za ciebie zdecydował? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 09:04 Przecież masz w tytule "Ziobro kłamie", co tu oceniać? Jeszcze powinni dać tytuł: "Ziobro kłamie jak Kwaśniewski". Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 09:09 t-800 napisał: > Przecież masz w tytule "Ziobro kłamie", Czyżby nie kłamał? Po raz kolejny został złapany na kłamstwie i to jest akurat fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 09:22 t-800 napisał: > Przecież masz w tytule "Ziobro kłamie", co tu oceniać? Jeszcze powinni dać > tytuł: "Ziobro kłamie jak Kwaśniewski". *********************************** Po co? Wystarczy, że Ziobro kłamie, jak... Ziobro. Czy kłamstwa Kwasniewskiego usprawiedliwiają kłamstwa Ziobry? Współpracownikiem Ziobry jest Kryże, który zawsze staje własciwszej stronie, niz Ćwiąkalski, bliżej żłobu. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: na czym polega to kłamstwo ? 15.02.06, 09:26 maruda.r napisał: > t-800 napisał: > > > Przecież masz w tytule "Ziobro kłamie", co tu oceniać? Jeszcze powinni da > ć > > tytuł: "Ziobro kłamie jak Kwaśniewski". > > *********************************** > > Po co? Wystarczy, że Ziobro kłamie, jak... Ziobro. Czy kłamstwa Kwasniewskiego > usprawiedliwiają kłamstwa Ziobry? A co? Nie? Ulubiona metoda niektórych "polemistów" na tym forum: "a u was biją Murzynów..." > Współpracownikiem Ziobry jest Kryże, który zawsze staje własciwszej stronie, niz > Ćwiąkalski, bliżej żłobu. Oraz koledzy z roku, którzy już w wueku 13 lat siedzieli. Ładnych ma kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
yjg nowe "elity" 15.02.06, 09:44 ...a mnie ,jakos,te dwa nazwiska bardzo nie podobaja sie ! (brzmienie,znaczenie, p o c h o d z e n i e). ...powstaja szczegolne elity? ...jest to objaw galopujacej demokratyzacji kraju /powstawanie "tych" elit- naturalnie/ jakie to wszystko smutne i zle rokujace! ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny T-800 Czy to nowszy model? 15.02.06, 22:48 Czy T-800 to nowszy model "Rudego" (to był bodajże T-34) Posuwa się z grzmotem silników, tylko wizjery jakby mu nieco błotem zachlapało :-] -------------------- Złe cechy prawicy to: nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Pan profesor rżnie głupa ? 15.02.06, 09:38 Zapisał się do PZPR wkrótce po wypadkach Grudnia 1970 r (w okresie największych represji reżimu PZPR). Pogratulować! Wystąpił zaś w 1981 roku [tu przyznam rację anonimowym "opozycjonistom z Krakowa", którzy nie mają wątpliwości, że prof. Ćwiąkalski zawsze był "po właściwej(?) stronie"]. Na tym samym roku studiował młody i obiecujący aktywista Jaskiernia-byli zatem w tej samej POP PZPR (Podstawowa Organizacja Partyjna-tak to się wtedy nazywało)-Ziobro nazwał to "komitetem"-ja kojarzę o co chodzi-pan prof. jakby nie bardzo. Nie wszyscy koledzy Ziobry z np PiS są w jego wieku - ci starsi mogli siedzieć w latach 1981-85 w więzieniu - prawda panie profesorze? I jeszcze jedno pytanie : czy pan Ćwiękalski(i jemu podobni) równie "ostro" skrytykowali kolejną nowelizację kodeksu karnego skarbowego, radykalnie zaostrzająca kary wobec obywateli-podatników ? Przecież ci panowie zgodnym chórem twierdzą, że "nie surowość kary, ale jej nieuchronnośc" ma odstraszać. Czy "ta polityka" zaostrzania kks nie skończy się - w myśl wyznawanej przez nich doktryny - "takim samym fiaskiem"? Jakoś nie słyszę gromkich protestów szacownego grona..a(ł)torytetów.... Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Krytyka Kiszczakowskiej ustawy 15.02.06, 10:03 Karniści krytykują pomysły Ziobra, bo są kiepskie. Wielu karnistów jest zdania, że należy usprawnić sądownictwo, ale żaden normalny nie popiera ustaw-potworków proponowanych przez prawnego dyletanta. Nie dziwi Cię, że żaden sędzia z solidarnościowym rodowodem nie chciał z nim współpracować i musiał sobie dobrać Kryżego, który skazywał opozycję? Wtedy był dyspozycyjny i teraz jest dyspozycyjny. Uczciwy by na to nie poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Pan profesor rżnie głupa ? 15.02.06, 10:49 Czym więcej kryminalistów na wolności tym więcej roboty mają ci panowie. A kiedy doczekam prawa które przestanie za wielomilionowe przekręty karać kilkuletnimi wyrokami. Dawniej groziła za to kara śmierci. Dlaczego leczy się samookaleczenia więżniów. Jak ktoś się chce uszkodzić to niech ponosi konsekwencje. To jest nie wychowawcze. Jak brakuje więzień to czy więżniowie nie mogą sobie pobudować nowych? Hitler , czy współcześnie chińczycy napewno nie dokładali do utrzymania więżnia. To też jest nie wychowawcze aby społeczeństwo utrzymywało więżniów. Oni powinni się wyżywić sami.Tyle jest byłych PGR. Tylko trzeba chcieć i odpowiednio to zorganizować. Napewno dla więżniów taki pobyt na świeżym powietrzu lepiej by zrobił i byłby bardziej wychowawczy a niż bezczynne siedzenie w celi. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Pan profesor rżnie głupa ? 15.02.06, 11:53 No więc wyobraź sobie taka sytuację: kierujesz samochodem (o ile jesteś już w wieku w którym mozna mieć prawo jazdy), jedziesz tak jak wszyscy, a więc jakieś 20-30km/h szybciej niż przepisy pozwalają. Samochód niestety nie jset sprawny, o czym nie wiesz. Nagle pod koła na przejściu dla pieszych wchodzi Ci człowiek, chcąc go ominąć uciekasz w bok, w grupę pieszych. Zabijasz powiedzmy piecioro. Masz jak w banku kilkuletni wyrok bez zawieszenia. A przecież jesteś uczciwym obywatelem, nie bandytą, nigdy nic złego nie zrobiłeś. Czy nadal chciałbys chińskiego modelu więziennictwa w Polsce? Czy Ty w ogóle zastanowiłeś się choć przez chwilę zanim napisałes to co napisałeś myślącyszaryczłowieku? Jeśli tak, to współczuję. Jeśli nie, to wiedz że kazdy, zawsze powinien liczyć się z tym, że trafi do więzienia. Nawet przez pomyłkę, wystarczy że posiedzi w areszcie w jednej celi z bandziorami w oczekiwaniu na to, aż jakiś policjant czy prokurator zorientuje się, że sie pomylił. Czy nadal podoba Ci się chińskie więzienie? Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Re: Pan profesor rżnie głupa ? 15.02.06, 12:41 A kto Ci każe jeździć szybciej i w dodatku niesprawnym samochodem? Łamiesz prawo-odpowiadasz, nie dbasz o samochód-odpowiadasz. Poza tym - nie wiesz, że przed "zebrą" trzeba zachować szczególną ostrożność? Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Pan profesor rżnie głupa ? 15.02.06, 13:01 Wiem to wszystko. Opisałem typową sytuację, w jakiej może się znaleźć każdy. Jak Ci nie pasuje, wymyśl sobie inną. Naprawdę nie trzeba wiele zachodu, żeby nawet poważny człowiek przezgłupotę albo nieuwagę zrobił coś za co go zapuszkują. Albo też zrobią to przez pomyłkę. nie o to chodzi, tylko o przywoływanie chińskich wzorców. Nikomu nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
po1rt Re: Pan profesor rżnie głupa ? 16.02.06, 10:10 zzyxyryzzy napisał: > Wiem to wszystko. Opisałem typową sytuację, bardzo typowa sytuacja. Tylko jemu sie przytrafila. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Pan profesor rżnie głupa ? 15.02.06, 12:20 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > Czym więcej kryminalistów na wolności tym więcej roboty mają ci panowie. > A kiedy doczekam prawa które przestanie za wielomilionowe przekręty karać > kilkuletnimi wyrokami. Dawniej groziła za to kara śmierci. Owszem orzekł ją Kryże - senior w aferze mięsnej. Jak rozumiem Twoim zdaniem słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Pan profesor rżnie głupa ? 15.02.06, 18:21 roalb napisał: > Zapisał się do PZPR wkrótce po wypadkach Grudnia 1970 r (w okresie największych > represji reżimu PZPR). Pogratulować! Wystąpił zaś w 1981 roku [tu przyznam racj > ę > anonimowym "opozycjonistom z Krakowa", którzy nie mają wątpliwości, że prof. > Ćwiąkalski zawsze był "po właściwej(?) stronie"]. Na tym samym roku studiował > młody i obiecujący aktywista Jaskiernia-byli zatem w tej samej POP PZPR > (Podstawowa Organizacja Partyjna-tak to się wtedy nazywało)-Ziobro nazwał to > "komitetem"-ja kojarzę o co chodzi-pan prof. jakby nie bardzo. Nie wszyscy > koledzy Ziobry z np PiS są w jego wieku - ci starsi mogli siedzieć w latach > 1981-85 w więzieniu - prawda panie profesorze? Ale Ćwiąkalski wtedy już nie był w partii, więc kłamstwo Ziobra pozostaje kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
eduszka1 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 09:42 Panowie o kim wy mówicie. Faktycznie nie on "mniej niż zero" to mała gnida. merbert Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 UBekistan łże ws. min. Ziobry 15.02.06, 09:44 co jest kłamstwem? .......11 lat w PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś
takityp Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 10:01 Bozia dała każdemu coś co nazywamy rozumem.Potem powiedziała ,korzystajcie z tego daru po to go wam daję.Niestety są tacy ,którzy wierzą tylko w dogmaty uwalniające od myślenia.Do takich należy facet o "ksywce" "0" a raczej :00" Odpowiedz Link Zgłoś
korekt prof. Ćwiąkalskiego auto beatyfikacja 15.02.06, 10:17 Jak na profesora to świetnie ułożony karierowicz z absolutnym wyczuciem czasów.Na studiach,starosta w ciężkich latach 1972-1981 jak na komucha przystało w PZPR.Jest was dzisiaj tylko stu mutantów.....a jutro mniej Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: czy B. Wróblewski 15.02.06, 10:44 to ten pan - sprawozdawca sądowy, co się tak zachwycał urodą niejakiej "Inki"? Co zresztą rozreklamował do tego stopnia, że na rozprawie zaczepił mnie jeden ze sprawozdawców siedzący obok i pąsowy na twarzy wydukał :- Czy pani też uważa, że ona taka piękna? Nie, nie uważam, ale jak Wyborcza coś ustali, to tak ma być! :) Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 10:52 Czym więcej kryminalistów na wolności tym więcej roboty mają ci panowie. A kiedy doczekam prawa które przestanie za wielomilionowe przekręty karać kilkuletnimi wyrokami. Dawniej groziła za to kara śmierci. Dlaczego leczy się samookaleczenia więżniów. Jak ktoś się chce uszkodzić to niech ponosi konsekwencje. To jest nie wychowawcze. Jak brakuje więzień to czy więżniowie nie mogą sobie pobudować nowych? Hitler , czy współcześnie chińczycy napewno nie dokładali do utrzymania więżnia. To też jest nie wychowawcze aby społeczeństwo utrzymywało więżniów. Oni powinni się wyżywić sami.Tyle jest byłych PGR. Tylko trzeba chcieć i odpowiednio to zorganizować. Napewno dla więżniów taki pobyt na świeżym powietrzu lepiej by zrobił i byłby bardziej wychowawczy a niż bezczynne siedzenie w celi. Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 14:30 Zwracam uwagę wszystkich państwa na wyrażane dwukrotnie na tym forum poglądy "myślącegoszaregoczłowieka1"! Rozumiem, że są to poglądy bardzo reprezentatywne dla zwolenników rządzącej partii PiS. Przestrzegam więc: pod niekontrolowanymi niczym rządami tej partii i takiego ministra "sprawiedliwości" jakim jest pan Ziobro dojdziemy więc szybko do takich zdobyczy "demokracji" 21 wieku jak model chiński, białoruski itp. Rozumiem więc, że perspektywa obozów pracy /czytaj: łagrów/ i publicznych egzekucji na stadionach jest więc już bliska! A wtedy los takich ludzi jak pan prof. Ćwiąkalski jest przesądzony. To bowiem min. Ziobro będzie decydował o tym który z byłych członków PZPR jest winny a który nie. Rozumiem, że ojciec pana ministra oraz sędzia Kryże mogą spać spokojnie ale n.p. pan profesor Strzembosz i inni, którzy z patriotycznej troski o dobro Ojczyzny, podpisali "listę 100", już nie! "Kto nie jest z nami ten jest przeciw nam" - skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Przecież to proste: dobrzy mówią dobrze, 15.02.06, 11:05 źli mówią źle. Myślę że nie za długo zastrajkują różni komicy, nikt nie lubi jak mu zabierają chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A co Zero zabiera profesorom? 15.02.06, 11:46 Podpisujący się pod listem nie są w większości sędziami (w tym chyba żaden nie jest czynnym orzekającym). Nie mają immunitetów, będący adwokatami składali ośw. lustracyjne, nie są objęci zmianami. Wielu współpracowało z Solidarnością. Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 11:22 Zbigniew Ziobro : "A wie pani, że prof. Ćwiąkalski był towarzyszem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej ..." Zbigniew Ziobro o swoin ojcu należał do partii "jak wielu inteligentów w tamtych czasach, którzy, choć należeli do partii, wcale się z nią nie utożsamiali". Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 11:57 Czy teraz ktoś jeszcze uważa Ziobra za człowieka z klasą? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 22:02 piotr7777 napisał: > Czy teraz ktoś jeszcze uważa Ziobra za człowieka z klasą? Tak. Ta klasa to "zerówka". Odpowiedz Link Zgłoś
aleksanderstanek1 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 14:14 No pewnie , bo w pewnym czasie nalezalo okolo 3,5 miliona ludzi . I teraz ich wszystkich zastrzelic ? Ja nie nalezalem , bo nie chcialem i pewnie bylem za mlody ,ale nie potepiam wszystkich , ktorzy zapisali sie , zeby miec spokoj , bo tego wymagalo np. ich stanowisko . Takie byly czasy. Mozna ich potepiac za czyny , choc nie znaczy , ze trzeba chwalic za przynaleznosc. Tylko tyle i az tyle . Panowie z PIS-u . Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Jaka teraz jest definicja autorytetu moralnego? 15.02.06, 12:02 W 1972r, cztery lata po marcu, to jak na autorytet moralny przystalo, nalezalo byc raczej we frakcji pulawskiej a nie natolinskiej. Od kiedy to pulawianie zaczeli zaliczac natolinczykow w poczet autorytetow moralnych? Czy ogloszono juz moze ten "historyczny kompromis"? Odpowiedz Link Zgłoś
romero_bein Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 12:22 Kiedy odejdzie ten łysy Cyrankiewicz z gorzówka? Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 12:42 Ziobro raz po raz udowadnia, że swoim poziomem intelektualnym jest ciągle na poziomie wyszczekanego dwudziestolatka, który nie zapomniał jeszcze o liceum, ma za nic autorytety i wyjątkowo krótka pamięć. I brak rozumu. No bo skoro teraz przynależność prof. Ćwiąkalskiego do PZPR to dla Ziobro zarzut, to rozumiem że opluwając Ćwiąkalskiego napluł w gębę w tym samym momencie własnemu ojcu, równiez kiedyś członkowi PZPR, choć jak mówi Ziobro przwojtemu. No cóż, coraz bardziej widać, jakie cieniasy (to nie obelga, to cytat z premiera) siedzą w PiSie. Smutne tylko, że reprezentują ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 12:43 Można by jeszcze nadmienić że za zastępcę Ziobro wziął człwoieka, który w 1985 r. na pewno milczał w sprawie zaostrzania prawa karnego a może nawet mu kibicował jako przewodniczący wydziału w sądzie wojewódzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Kto kłamie? 15.02.06, 13:09 Na to min. Ziobro: " A wie pani, że prof. Ćwiąkalski był towarzyszem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej i był w jednym komitecie z panem towarzyszem Jaskiernią, kiedy moi koledzy siedzieli w więzieniu i wtedy słowem nie krzyczał o łamaniu zasad praworządnego państwa, a teraz oskarża mnie Kiszczakiem i PRL- em". Profesor na to napisał, że Ziobro kłamie. Wiemy, że profesor był w PZPR. Zapisał się niedługo po tym, jak strzelano do robotnikow na wybrzeżu. Był w partii, kiedy bito i zamykano do więzień robotników z Radomia. Był w partii jak przesladowano i sadzano do więzień opozycjonistów i potencjalnych przeciwników tzw. władzy ludowej. Nietrudno więc byłoby znależć kolegów Ziobro z PIS i nie tylko z tej partii, którzy w tym okresie siedzieli w więzieniu. Jeżeli prawdą jest, że Jaskiernia był w tym okresie co profesor członkiem partii na UJ to mogli byc w tym samym Uczelnianym Komitecie PZPR, ale prawdopodobnie chodzi o przynależność do tej samej o r g a n i z a c j i PZPR UJ. Wynika z tego, ze Pan profesor niepotrzebnie uniosl się gniewem. A gniew zaslepia. Zapomniał Pan profesorze, że w Polsce, jak do tej pory nikt jeszcze nie został ukarany za przynależność do PZPR i niech juz tak zostanie. Ale komuś się może nie podobać, że Pan do niej należał, tym bardziej,że podpisując się pod listem stał się Pan osobą publiczną. Dlatego chociaż nie podoba mi się styl Pana Ziobro, w tym przypadku dochodzę do wniosku odmiennego. Dlaczego Pan, profesorze próbuje nas okłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Ziobro kłamie o kolegach 15.02.06, 15:05 bo Ćwiąkalski wystąpił w 1981 r. Michnik siedział wcześniej, ale jego kolegą Ziobry nazwać nie można. Kolegą Ziobry można za to nazwać sędziego Kryżego. W stanie wojennym Ćwiąkalski doradzał jako adwokat prześladowanym działaczom (patrz wyp. Klicha). Kryże w tym czasie wydawał wyroki polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 inteligencja pana profesora 15.02.06, 16:02 Jak można z wieku Ziobry wyciągać wniosek, że jego koledzy nie siedzieli w więzieniu za komuny? Ziobro nie powiedział przecież "równieśnicy". Ja np. mogę powiedzieć "mój znajomy był w AK" i będzie to szczera prawda, chociaż urodziłem się po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: inteligencja pana profesora 15.02.06, 16:06 tad9 napisał: > Jak można z wieku Ziobry wyciągać wniosek, że jego koledzy nie siedzieli w > więzieniu za komuny? Ziobro nie powiedział przecież "równieśnicy". Ja np. mogę > powiedzieć "mój znajomy był w AK" i będzie to szczera prawda, chociaż urodziłem > > się po wojnie. Ubiegłeś mnie :) Podobnie zresztą to siedzenie z Jaskiernią w komitecie nie musi być dosłowne. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: inteligencja pana profesora 15.02.06, 16:08 > Ubiegłeś mnie :) > Podobnie zresztą to siedzenie z Jaskiernią w komitecie nie musi być dosłowne. Jasne - od oponentów wymagamy odpowiedzialności za słowo, od swoich nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: inteligencja pana profesora 15.02.06, 17:13 piotr7777 napisał: > > Ubiegłeś mnie :) > > Podobnie zresztą to siedzenie z Jaskiernią w komitecie nie musi być dosło > wne. > Jasne - od oponentów wymagamy odpowiedzialności za słowo, od swoich nie. A co było nieodpowiedzialnego we fragmencie o którym mówi Tad9 i ja? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: inteligencja pana profesora 15.02.06, 17:28 > A co było nieodpowiedzialnego we fragmencie o którym mówi Tad9 i ja? 1. Ziobro musiałby wykazać, że ma kolegów, którzy siedzieli w więzieniu w latach 1972-81. Można mieć co do tego poważne wątpliwości. 2. Ziobro muisałby dokładnie wykazać o jaki "wspólny komitet"mu chodzi 3. Ziobro kłamie mówiąc, że Ćwiąkalski NIGDY nie reagował wypadku naruszeń praw człwoeika. Słowo "niogdy" co prawda w jego wypowiedzi nie pada, ale wynika z kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Związki Ziobry ze światem przestępczym? 15.02.06, 22:41 > kataryna.kataryna napisała: > Podobnie zresztą to siedzenie z Jaskiernią w komitecie nie musi być dosłowne. Kierując się taką logiką mogę spokojnie stwierdzić: "Niepokojące są trwające od jakiegoś czasu głębokie związki ministra Ziobry ze światem przestępczym." Jest to zdanie jak najbardziej prawdziwe, a jednocześnie jest to manipulacja. Taką manipulacją posługuje się Ziobro. Jest to nieuczciwe i niegodne. Kataryna świetnie o tym wie, ale czy można oczekiwać, że w pracy Kataryna będzie pisać o tym co wie? W pracy pisze to za co jej płacą... -------------------- Złe cechy prawicy to: nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: inteligencja pana profesora 15.02.06, 16:37 tad9 napisał: > Jak można z wieku Ziobry wyciągać wniosek, że jego koledzy nie siedzieli w > więzieniu za komuny? Ziobro nie powiedział przecież "równieśnicy". Pytanie tylko, czy ci "koledzy" (pewnie parę lat starsi koledzy ze szkoły) w ogóle wiedzieli że istnieje ktoś taki jak Ziobro i uważa się za ich kolegę? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek za takiego "kolegę " dziękujemy 15.02.06, 17:03 jurek7 napisał: > tad9 napisał: > > > Jak można z wieku Ziobry wyciągać wniosek, że jego koledzy nie siedzieli > w > > więzieniu za komuny? Ziobro nie powiedział przecież "równieśnicy". > > Pytanie tylko, czy ci "koledzy" (pewnie parę lat starsi koledzy ze szkoły) w > ogóle wiedzieli że istnieje ktoś taki jak Ziobro i uważa się za ich kolegę? A najważniejsze jest pytanie, czy ci którzy siedzieli za walkę z komuną dzisiaj chcieliby mieć takiego "kolegę" jak młody bolszewik Ziobro. Bardzo wątpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 13:30 Panie Profesorze ja uwazam ze nie ma Pan racji,niech Pan sie wezmie za wlasciwe wychowanie mlodych studentow w duchu patriotyzmu i lojalnosci nich Pan i panscy koledzy zostawia Pana Ministra ZIOBRO i pozwolcie mu robic to co Wam sie nie udalo przez cale wasze zycie,zrobcie sobie rachunek sumienia z waszej dzialalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 14:54 A może to jednak wybiórcza kłamie i sieje nienawiść wobec min. Ziobro i całego rządu? W końcu Ćwiąkalski był w PZPR więc co się rzuca? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 22:13 1309alek napisał: nich Pan i panscy > > koledzy zostawia Pana Ministra ZIOBRO i pozwolcie mu robic to co Wam sie nie > udalo przez cale wasze zycie,zrobcie sobie rachunek sumienia z waszej > dzialalnosci. Tak jest! Ziobro już zrobił sobie rachunek sumienia (nie będziesz dawał fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu). Ponieważ saldo wyszło ujemne, wyspowiadał go o. Rydz i rozgrzeszył. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Ćwiąkalski byl w PZPR. Swinia - powinien 15.02.06, 15:01 sie wstydzic, a nie tlumaczyc. To PZPR-owskie bydlo zalatwilo Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 15:08 Cóż - pewnie Ziobro zaliczył lufę od Ćwiąkalskiego to teraz się mści... Rrrrrrewenge! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego 15.02.06, 15:44 Ludzie czy ziobromania Wam wszystko zaślepia? Ćwiąkalski był w PZPR, ale z niej wystąpił przed jej rozwiązaniem. Rozumiem, że dla Was to niewybaczalny grzech, choć prawie wszyscy członkowie Waszej ulubionej partii (w tym i Ziobro) mają ojców z PZPR a np. Wojciech Jasiński należał nawet wtedy kiedy już Ćwiąkalski wystapił. Gdyby Ziobro tak cenił sobie prawdę jak twierdzi nie przemilczałby faktu wystąpienia Ćwiąkalskiego z PZPR i jego chwalebnej działalności w latach 80. Zdanie "Paweł z Tarsu był faryzeuszem i mordercą chrześcijan" też jest w sumie prawdziwe. Reasumując - dla PiS-ofanów świat jest prosty - Naszym wolno mieć PZPR-owskie korzenie, naszym wrogom nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Tacy Wielcy Polacy jak prof. Ziobro nie klamia!!!! 15.02.06, 17:10 ! Oni zawsze maja racje! Historia to pokazala!! ps. Ziobro to ty masz kolegow??? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Tacy Wielcy Polacy jak prof. Ziobro nie klami 15.02.06, 17:11 Owszem, zawsze mają rację, ale do czasu. W Niemczech mieli przez 12 lat, w Rosji nieco dłużej. Ziobro kolegów miał - na studiach. Znana historia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Mały gnojek, to niewystaraczające 15.02.06, 17:15 określenie na Ziobrę, ale tego co mam na końcu języka mi chyba 'cenzura' nie przepuści. Odpowiedz Link Zgłoś