Dodaj do ulubionych

Gilowska sPiSiala

16.02.06, 21:50

pieprzy jak Marcinkiewicz, przekreca jak Jurek,
wdzięczy sie jak Gosiewski ...

Co jest w tych kaczorach, ze juz po kilkunastu
tygodniach powoduja ze ich ludzie zachowuja sie jak pacynki.
Obserwuj wątek
    • franciszekszwajcarski Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widzenia 16.02.06, 21:57
      Kiedy była w PO nie zauważano jej wad, wierzono we wszystko co mówi i uznawano
      ją za bardzo mądrą i kompetentną osobę. Teraz nie jesteśmy już tak bezkrytyczni
      i dociera do nas to, że nawet Zyta potrafi czasami pieprzyć od rzeczy, jak
      każdy polityk. A poza tym będąc posłem opozycji znacznie łatwiej być "mądrym"
      niż będąc ministrem finansów.
      • wuj.truj Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:01
        To fakt. A funkcjonowanie w świecie pisiorkowych intryg i kłamstewek napewno nie
        pomaga.
        • miss.take Nie do konca 16.02.06, 22:07
          Zyta dokonala jednak wolty. Sluchajac jej wypowiedzi na temat chociazby ulg
          podatkowych, nie poznaje jej.
          • franciszekszwajcarski Re: Nie do konca 16.02.06, 22:30
            Ale to bardziej wpływ ministerstwa finansów niż PiSu.
      • niezapowiedziany ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta sama 16.02.06, 22:03
        :) zdziwilo mnie tylko jej "zastopowanie" wchodzenia do Euro. tzn z tego co powiedziala nie wynika wprost, ze nalezy opozniac, ale podane bylo to w takim kontekscie, ze nie nalezy sie spieszyc. nie mniej dzis slysze, ze ktos z rzadu mowi, ze 2009 jest docelowy.
        • elfhelm Re: ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta 16.02.06, 22:07
          Zyta się zna na finansach samorządu terytorialnego - mogłaby w tym zakresie coś
          opracować lepszego niż obecne prowizorki. Na MF przydałby się obecnie duet
          specjalizujący się w prawie budżetowym i podatkowym.
          I może warto jakąś agresywną reformę zaproponować - bo jak nie teraz to kiedy?
          • dr.szfajcner Re: ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta 16.02.06, 22:18
            elfhelm napisał:

> Zyta się zna na finansach samorządu terytorialnego - mogłaby w tym zakresie
            coś opracować lepszego niż obecne prowizorki.

Moze i sie zna, ale polityka PiSu raczej dazy do wzmacniana Centrum,
            kontynuujac antysamorzadowe dzialania SLD.
            Odwronie niz polityka Buzka.
            • elfhelm Re: ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta 16.02.06, 22:19
              To chyba oczywiste - przekazanie kompetencji z powrotem do wojewodów, gniot
              warszawski, etc.
        • franciszekszwajcarski w 2009 Polska ma być gotowa rozpocząć wchodzenie 16.02.06, 22:32
          A takie wchodzenie trwa 2 -3 lata. Więc mamy 2011 najwcześniej, a
          najprawdopodobniej 2012-2013.
      • loppe Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:05
        Nic tak pozytywnie nie wpływa na urodę i inteligencje jak bycie w opozycji - JM
        Rokita korzysta z tego ostatnio pełnymi garściami tłumacząc codzień w co
        najmniej trzech mediach jak prawidłowo rządzi sie takim krajem jak nasz
        • franciszekszwajcarski Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:33
          W końcu dorobiliśmy sie w tym kraju profesjonalnej opozycji. :)
      • dr.szfajcner Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:12
        franciszekszwajcarski napisał:

> Kiedy była w PO nie zauważano jej wad, wierzono we wszystko co mówi i
        uznawano ją za bardzo mądrą i kompetentną osobę.

Nie sadze.
        PiSomani maja charakterystyczny sposob wykręcania
        sie ze swoich wczesniejszych wypowiedzi.
        Gilowska w ekspresowym tempie przejmuje ich styl.

• karlin Re: Gilowska sPiSiala 16.02.06, 22:45
      dr.szfajcner napisał:

>Co jest w tych kaczorach, ze juz po kilkunastu
      > tygodniach powoduja ze ich ludzie zachowuja sie jak pacynki.
      --------------------------------------------------------------------

Hipnotyzerzy?
      • rydzyk_fizyk Czy przeszła już inicjację? 17.02.06, 00:13
        W Radiu Maryja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka