dr.szfajcner 16.02.06, 21:50 pieprzy jak Marcinkiewicz, przekreca jak Jurek, wdzięczy sie jak Gosiewski ... Co jest w tych kaczorach, ze juz po kilkunastu tygodniach powoduja ze ich ludzie zachowuja sie jak pacynki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franciszekszwajcarski Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widzenia 16.02.06, 21:57 Kiedy była w PO nie zauważano jej wad, wierzono we wszystko co mówi i uznawano ją za bardzo mądrą i kompetentną osobę. Teraz nie jesteśmy już tak bezkrytyczni i dociera do nas to, że nawet Zyta potrafi czasami pieprzyć od rzeczy, jak każdy polityk. A poza tym będąc posłem opozycji znacznie łatwiej być "mądrym" niż będąc ministrem finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.truj Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:01 To fakt. A funkcjonowanie w świecie pisiorkowych intryg i kłamstewek napewno nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Nie do konca 16.02.06, 22:07 Zyta dokonala jednak wolty. Sluchajac jej wypowiedzi na temat chociazby ulg podatkowych, nie poznaje jej. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Nie do konca 16.02.06, 22:30 Ale to bardziej wpływ ministerstwa finansów niż PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta sama 16.02.06, 22:03 :) zdziwilo mnie tylko jej "zastopowanie" wchodzenia do Euro. tzn z tego co powiedziala nie wynika wprost, ze nalezy opozniac, ale podane bylo to w takim kontekscie, ze nie nalezy sie spieszyc. nie mniej dzis slysze, ze ktos z rzadu mowi, ze 2009 jest docelowy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta 16.02.06, 22:07 Zyta się zna na finansach samorządu terytorialnego - mogłaby w tym zakresie coś opracować lepszego niż obecne prowizorki. Na MF przydałby się obecnie duet specjalizujący się w prawie budżetowym i podatkowym. I może warto jakąś agresywną reformę zaproponować - bo jak nie teraz to kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta 16.02.06, 22:18 elfhelm napisał: > Zyta się zna na finansach samorządu terytorialnego - mogłaby w tym zakresie coś opracować lepszego niż obecne prowizorki. Moze i sie zna, ale polityka PiSu raczej dazy do wzmacniana Centrum, kontynuujac antysamorzadowe dzialania SLD. Odwronie niz polityka Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: ja tam nadal uwazam ze jest bardzo dobra i ta 16.02.06, 22:19 To chyba oczywiste - przekazanie kompetencji z powrotem do wojewodów, gniot warszawski, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski w 2009 Polska ma być gotowa rozpocząć wchodzenie 16.02.06, 22:32 A takie wchodzenie trwa 2 -3 lata. Więc mamy 2011 najwcześniej, a najprawdopodobniej 2012-2013. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:05 Nic tak pozytywnie nie wpływa na urodę i inteligencje jak bycie w opozycji - JM Rokita korzysta z tego ostatnio pełnymi garściami tłumacząc codzień w co najmniej trzech mediach jak prawidłowo rządzi sie takim krajem jak nasz Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:33 W końcu dorobiliśmy sie w tym kraju profesjonalnej opozycji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Zyta jest ta sama. To my zmieniamy punkt widz 16.02.06, 22:12 franciszekszwajcarski napisał: > Kiedy była w PO nie zauważano jej wad, wierzono we wszystko co mówi i uznawano ją za bardzo mądrą i kompetentną osobę. Nie sadze. PiSomani maja charakterystyczny sposob wykręcania sie ze swoich wczesniejszych wypowiedzi. Gilowska w ekspresowym tempie przejmuje ich styl. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Gilowska sPiSiala 16.02.06, 22:45 dr.szfajcner napisał: >Co jest w tych kaczorach, ze juz po kilkunastu > tygodniach powoduja ze ich ludzie zachowuja sie jak pacynki. -------------------------------------------------------------------- Hipnotyzerzy? Odpowiedz Link Zgłoś