skin.polski 23.02.06, 15:10 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=dd&dat=20060223&id=dd04.txt - nawet fajna ta rymowanka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frau_blada Re: wierszyk o tolerancji 23.02.06, 15:12 Miłośników postępu jedna dziś łączy racja: Całemu światu zagraża pewna radiowa stacja! Zagłuszyć, zburzyć, zaorać, a ludzi wsadzić za kratki! Potem zmienić im klimat i wywieźć blisko Kamczatki. Przez taką małą rozgłośnię wspaniały system się chwieje, Już nawet Śpiewak się martwi, a cały salon szaleje... W tygodniu nie chcą tam Środy i wolnej nie chcą Sobotki, Za to zbyt często się modlą tamte radiowe dewotki! A te modlitwy to po co? To jedna nienawiść chora! Miał rację jeden sąsiad jednego znanego doktora. Radio zaś, razu pewnego, słyszała i żona sąsiada. Nie tylko, że prawie zemdlała, bo była też mocno blada! Ze szwagrem sąsiada nie lepiej, do dzisiaj się trochę stracha, We śnie razy kilka już widział przeraźliwego maybacha! Kiedyś w noc ciemną z kamerą na auto robił obławę, Niestety! Ktoś go obudził... i szwagier zawalił sprawę. - Maybacha jeszcze złapię! - do siebie czasem gdera. - Złapię! Choćby się schował do podwodnego helikoptera! Tolerancji przypadki takie trudno tłumaczyć dziś światu... "Tolerancja"? Czy to nowa nazwa domu wariatów? No i jak ladnie sie nam poezja rozwija. :) Oczywiscie zaraz sie znajda oburzeni podtekstami swiatopogladowymi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Podteksty podtekstami 23.02.06, 15:14 ale co z pewną Panią mocno bladą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
great.one frau blada jest jedna z naiinteligentniejszych 23.02.06, 15:16 osob tutaj i dziwie sie ze wdaje sie w dialog z kreatura twierdzaca ze murzyn to zwierze a nie czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Z jaka kreatura? 23.02.06, 15:21 A gdzie ja dyskutuje o zwierzecosci murzynow? Ja od dziecka mam niezwykly sentyment do Afryki, ktory w sobie poteguje Kapuscinskim. great.one napisał: > osob tutaj i dziwie sie ze wdaje sie w dialog z kreatura twierdzaca ze murzyn > to zwierze a nie czlowiek ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada No dobra. Przyznam sie ta zwrotka, to o mnie 23.02.06, 15:22 Radio zaś, razu pewnego, słyszała i żona sąsiada. Nie tylko, że prawie zemdlała, bo była też mocno blada! Krazenie mi staje, jak slysze RM. Dlatego slucham umiarkowanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
great.one znam krotszy:wybila straszna godzina,znowu 23.02.06, 15:14 przeczytam skina Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony No i tu już zahaczamy o sztukę: 23.02.06, 15:26 a konkretnie o ,,Dziady'' ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony Piotr Tomczyk chciał dosadnie - wyszła grafomania 23.02.06, 15:21 Niestety... ale Rydzyk pewnie pochwalił, no bo to w stylu TV Trwam. Ot ,,apostolat mediów'' pełną gębą! he he he Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 znam krotszy i moim zdaniem lepszy 23.02.06, 15:34 W ramach gwarancji dla tolerancji antysemitom mordy obito Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski pokręciłeś coś..w oryginale wierszyk ten brzmi tak 23.02.06, 15:41 W ramach gwarancji > dla tolerancji > FILO-semitom > mordy obito Odpowiedz Link Zgłoś