Gość: Pytający Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.ae.poznan.pl 26.11.02, 14:24 Komuś z dużą forsą nie podoba się ktoś inny z równie dużą forsą. Czy jest sens idealizować ludzi, nawet chrześcijan ? Każdy z nas ma coś za uszami, bo jesteśmy po prostu ludźmi. Czy nie lepiej ze sobą rozmawiać, niż obrzucać się błotem ? Czy nie jest tak, że prawda tkwi gdzieś pośrodku? Czy w całej tej sprawie jedna strona jest rzeczywiście czarna a druga biała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aramis Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.pkobp.pl 26.11.02, 14:32 podziwiam tego redemptorystę który miał odwagę i wystąpił (pokazując twarz)we wczorajszym filmie, pewnie ma już przeje..... , ciekawe czego bała się p. prokurator, znam też babcie które poszły by za rydzykiem w ogień (piekielny pewnie też). wychodzi na to, że narazie na tego "grzyba" nie ma mocnych, ale dobrze jest że sprawa jest nagłośniona i wzbudza takie zainteresowanie - świadczy o tym chocby liczba opinii do tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.u-bourgogne.fr 26.11.02, 14:31 slodki napisał: > A tak na poważnie to władze kościoła w Polsce powinny zrobić coś > z tym odmieńcem i jak się okazuje kryminalistą. A tak na jeszcze powazniej - mam w nosie co z nim zrobia wladze Kosciola. Ja ich nie wybieralem. Mnie ciekawi dlaczego nic nie robia wladze panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostatni sprawiedliwy Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.hell.net.pl 26.11.02, 14:36 Ciekawe ile rydzyk ma kasy na własnym koncie.Skoro tak usilnie próbował nie dopuścić do emisji programu to jest jasne że coś ukrywa.Nareszcie może ktoś dorwie sie do jego du..On nie jest ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 26.11.02, 14:38 Włos się jeży na głowie od głupot jakie tu są wypisywane i od impotencji umysłowej niektórych ludzi. Znam ze studiowania historii takich niby obywateli, co to za jedyny argument mieli, że są najlepszymi Polakami i mają wyłączność na rację. Niestety była to zaściankowość i pieniactwo w najlepszym wydaniu. Ograniczone umysły, które doprowadziły do upadku państwa. Druga sprawa to wieszanie psów na GAZECIE, która szanownym forumowiczom udostępniła miejsce do dyskusji. Nie mieści się w granicach kultury obrażanie gospodarza, zwłaszcza, że nie GAZETA jest autorem filmu i nie GAZETA go wyemitowała. Film jest ślędzwem D Z I E N N I K A R S K I M, a nie wywiadem na salonach i taką formę zachował. Poza tym chwała, że mamy odważnych dziennikarzy, którzy będą tropić trudne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.ae.poznan.pl 26.11.02, 15:10 Gość portalu: sandwich napisał: > Włos się jeży na głowie od głupot jakie tu są wypisywane i od > impotencji umysłowej niektórych ludzi. Znam ze studiowania > historii takich niby obywateli, co to za jedyny argument mieli, > że są najlepszymi Polakami i mają wyłączność na rację. Niestety > była to zaściankowość i pieniactwo w najlepszym wydaniu. > Ograniczone umysły, które doprowadziły do upadku państwa. > Gratuluję !!! Rzeczywiście masz rację... > Druga sprawa to wieszanie psów na GAZECIE, która szanownym > forumowiczom udostępniła miejsce do dyskusji. Wieszanie psów na O. Rydzyku to jest śledztwo, a wieszanie psów na Gazecie to jest wieszanie psów- gratulacje po raz drugi... Nie mieści się w > granicach kultury obrażanie gospodarza, zwłaszcza, że nie GAZETA > jest autorem filmu i nie GAZETA go wyemitowała. > > Film jest ślędzwem D Z I E N N I K A R S K I M, a nie wywiadem > na salonach i taką formę zachował. Poza tym chwała, że mamy > odważnych dziennikarzy, którzy będą tropić trudne tematy. Ciekawe, kto im przyprawił białe skrzydełka i przed kim odpowiadają de facto za to co napiszą- chyba tylko przed Bogiem i historią !!!!!!! Pozdrawiam i prosze powtórnie- nie idealizujmy przeciwnej strony, nie oczekujmy że drudzy to anioły i nie czekajmy na najmnieszy błąd żeby dowalić, Tą metodę łatwo można zastosować do nas samych, do każdego- bo to jest zwykła SOCJOTECHNIKA MEDIÓW. Radzę przeczytać ksiązkę Cialdiniego "Wywieranie wpływu".... Pozdrawiam Pytający Odpowiedz Link Zgłoś
annemon Tajemnice Adama Michnika 26.11.02, 14:48 slodki napisał: > Wyemitowany? Przecież film jeszcze trwa :) > A tak na poważnie to władze kościoła w Polsce powinny zrobić coś > z tym odmieńcem i jak się okazuje kryminalistą. Nie ma bata na > tych wszystkich Rydzyków, Jankowskich, Paetzów i tym podobnych? Nikt nie jest kryminalistą, jeśli nie został osądzony i skazany! Ten film nie pokazał nic, co byłoby dowodem jakiegokolwiek przestępstwa. Cały "dokument" opiera się na pomówieniach, sugestiach, klimacie jak z filmów szpiegowskich ale poza tym nic. Oczywiście telewizja "publiczna" musiała to wyemitować za moje pieniądze. O.Rydzyk nie jest mi nic winny, bo mu nigdy grosza nie dałem, ale od telewizji oczekuję faktów, nie pomówień. I na koniec dwie refleksje: 1.Nie takie silne to radio Maryja- nie udało im się nie dopuścić do emisji filmu. Amway bije ich na głowę skutecznością działania, im się udało skutecznie wyeliminować z obiegu film "Witajcie w życiu"... 2.Jak to się stało, że pan Michnik zniża się do poziomu Urbana? Stare układy z Magdalenki dają znać o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Tajemnice Adama Michnika IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 26.11.02, 14:56 Jebnij ty się w ten głupi dekiel i pomyśl logicznie. Gdyby dziennikarze nie mieli prawa do tropienia n i e j a s n o ś c i to prokuratura czasanmi by nie wiedziała gdzie węszyć. Dzięki temu ( nazywa się to czwarta władza ) mam niedzieje, że nie obudze się w kraju do cna zżartym korupcją. Jebnij się teraz drugi raz i pomyśl, co ma wspólnego Michnik z wyemitowanym filmem. Chyba, że jak w taki kawale ... Tobie się wszystko z Michnikiem kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
annemon Re: Tajemnice Adama Michnika 27.11.02, 08:42 Gość portalu: sandwich napisał: > Jebnij ty się w ten głupi dekiel i pomyśl logicznie. Nie takim językiem ze mną kolego. Gdyby > dziennikarze nie mieli prawa do tropienia n i e j a s n o ś c i > to prokuratura czasanmi by nie wiedziała gdzie węszyć. Mają to prawo i nikt im go nie odbiera. Powiedz dlaczego nie tropią niejasności rónież gdzie indziej? Np. w sprawie moskiewskiej pożyczki pana Millera? Nie wiesz? To ja powiem: bo TVP jest telewizją pana Millera, nie publiczną. Nie jest to zatem żadna czwarta władza, bo jest tylko rządową tubą. Dzięki > temu ( nazywa się to czwarta władza ) mam niedzieje, że nie > obudze się w kraju do cna zżartym korupcją. Jebnij się teraz > drugi raz i pomyśl, co ma wspólnego Michnik z wyemitowanym > filmem. Wydawało mi się, że komentujemy artykuł w gazecie, której redaktorem naczelnym jest pan Michnik, a który dotyczy wyemitowanego filmu o działalności o. Rydzyka. Pan Michnik przyłącza się do wniosków dziennikarzy z TVP, co wywołuje moją konkluzję o obniżeniu lotów pisma do poziomu NIE Urbana. Naucz się czytać ze zrozumieniem, ja wiem, że 60% społeczeństwa tego nie potrafi. I nie wierz we wszystko, co telewizja pokaże, czasem manipulują tobą, naprawdę. Chyba, że jak w taki kawale ... Tobie się wszystko z > Michnikiem kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panzer Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 15:02 Dobrze, że ktoś wreszcie odważył się powiedzieć prwdę o tym złodzieju. Normalne radio po takich aferach już dawno byłoby zamknięte, a ci działają w najlepsze. Do tej ich siedziby trzebaby wysłać policję i urząd skarbowy, może wreszcie ktoś się za to weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elik Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 15:17 Tadziu! Odejdź, jak powiedział wczoraj Twój kolega-ksiądz. Twoja obecność w Radiu Maryja i w szeregach wielebnych, po prostu szkodzi. Dodatkowo sam - swoimi "sztuczkami" pozbawiłeś się prawa do miana człowieka uczciwego. Czy to co robisz, to Twoja posługa, którą wskazał Ci Pan??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.abo.wanadoo.fr 26.11.02, 15:18 To ze Rydzyk nielegalnie robi pieniadze to jedna sprawa. Od tego jest fisk.Druga, grozniejsza sprawa jest jego ekstremizm, nietolerancja, ksenofobia i agresja. To wszystko czego Kosciol nie powinien i nie chce reprezentowac. Przerazajace ze Rydzyk ma wielu zwolennikow i sluchaczy, ktorzy stopniowo zmieniaja sie w oszolomow groznych dla spoleczenstwa.Dla ogolnego dobra wladze powinny odebrac Rydzykowi koncesje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.radom.pilickanet.pl 26.11.02, 15:21 Uważam ,że o. Rydzyk powinien zrezygnować z zajmowanego stanowiska. Co więcej - przestać "nauczać", bo sam nie należy do osób godnych naśladowania. Wszystkimi MALWERSACJAMI powinien zająć się Urząd Skarbowy a może nawet i UOP, bo jak wyjaśnić sprawę nadajników w Rosji czy innych ciemnych interesów. W cale się nie zdziwię kiedy ktoś odkryje Jego powiązania ze światem przestępczym. Będę czekał na dalszy bieg wydarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.ae.poznan.pl 26.11.02, 15:22 Gość portalu: sandwich napisał: > Włos się jeży na głowie od głupot jakie tu są wypisywane i od > impotencji umysłowej niektórych ludzi. Znam ze studiowania > historii takich niby obywateli, co to za jedyny argument mieli, > że są najlepszymi Polakami i mają wyłączność na rację. Niestety > była to zaściankowość i pieniactwo w najlepszym wydaniu. > Ograniczone umysły, które doprowadziły do upadku państwa. GRATULUJĘ !!! RZECZYWIŚCIE MASZ RACJĘ... > Druga sprawa to wieszanie psów na GAZECIE, która szanownym > forumowiczom udostępniła miejsce do dyskusji. WIESZANIE PSÓW NA O.RYDZYKU TO JEST ŚLEDZTWO, A WIESZANIE PSÓW NA GAZECIE TO JEST WIESZANIE PSÓW- GRATULUJĘ PO RAZ DRUGI !!! Nie mieści się w > granicach kultury obrażanie gospodarza, zwłaszcza, że nie GAZETA > jest autorem filmu i nie GAZETA go wyemitowała. > > Film jest ślędzwem D Z I E N N I K A R S K I M, a nie wywiadem > na salonach i taką formę zachował. Poza tym chwała, że mamy > odważnych dziennikarzy, którzy będą tropić trudne tematy. CIEKAWE KTO IM PRZYPRAWIŁ BIAŁE SKRZYDEŁKA I PRZED KIM ODPOWIADAJĄ DE FACTO DZIENNIKARZE ZA TO CO NAPISZĄ (RZ, GW) CZY SFILMUJĄ- CHYBA PRZED BOGIEM I HISTORIĄ !!! SKORO NP.W PRASIE NACZELNY ZGADZA SIĘ NA PUBLIKACJĘ TO WIADOMO ŻE BEDZIE BRONIŁ SWOJEGO DZIENNIKARZA A TAKIEJ PUBLIKACJI NIE POWIERZA SIĘ DO NAPISANIA BYLE KOMU. ZATEM- GDZIE TUTAJ JEST WASZA ODPOWIEDZIALNOŚĆ, KOCHANE ANIOŁKI ? ZAKOŃCZENIE: Pozdrawiam i prosze powtórnie- nie idealizujmy przeciwnej strony, nie oczekujmy że drudzy to anioły i nie czekajmy na najmnieszy błąd żeby dowalić, Tą metodę łatwo można zastosować do nas samych, do każdego- bo to jest zwykła SOCJOTECHNIKA MEDIÓW. Radzę przeczytać ksiązkę Cialdiniego "Wywieranie wpływu".... Pozdrawiam wszystkich komentujących ten upadek odpwiedzialności za słowo i kulturę dyskusji- nie widzę w tym nic konstruktywnego chociażby język dyskusji nie pokazuje woli porozumienia- ktoś atakuje, ktoś odpiera ... bez sensu dla mnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalista do Pytającego IP: 217.153.107.* 26.11.02, 15:40 Kilka razy czytałem Twoje ip, ale jednak wzrok mi się nie popsuł: stoi jak byk ae.poznan.pl ! Też kończyłem AE, ale nie trzeba być ekonomistą, żeby ocenić przedstawione w filmie suche fakty: brak księgowości, torby pełne banknotów, przemyt waluty przez granicę, finansowanie znikąd, wielkie traksakcje z pominięciem kont bankowych... Rydzyka od Bagsika, Gawronika czy Habicha różnią tylko sutanna i koloratka. a co do krytyki prasowej, to każdy ma prawo się przed nią bronić (są sądy), ale nie odmawiaj dziennikarzom prawa do ich śledztw; niestety w naszym kraju często muszą oni wyręczać prokuraturę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: do Pytającego IP: *.solutions.net.pl / *.west.tarnow.pl 26.11.02, 17:17 W pełni zgadzam się z legalistą .Powyższa dyskusja świadczy niestety o tym,że daleko nam Polakom do cywilizacji.Nie ma mowy o : faktach,dowodach ,poszanowaniu prawa, że już nie wspomnę o zwykłej przyzwoitości (ktoś wczesniej napisał,że o.Rydzyk wymieniając przykazania omija siódme).Jest natomiast idiotyczna ideologia ,którą zawsze można wszystko wytłumaczyć (wiadomo-"winni Żydzi i masoni")- a która niestety tafia do ludzi "ubogich umysłem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: do Pytającego IP: *.ae.poznan.pl 27.11.02, 13:05 A gdzie ja o tym napisałem ?????????? O Żydach i masonach ?????? Przeczytaj uwaznie to co piszę, i odnieś się do mojej wypowiedzi a nie ładuj sloganów i stereotypów !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: do Pytającego IP: *.ae.poznan.pl 27.11.02, 12:52 Szkoda, że przyjmujesz tezy filmu tak właśnie jakby były one już udowodnione i rzeczywiście prawdziwe. To jest właśnie ten efekt socjotechniki Gazeta i Rz w tym wyapdku stają się sądem, sądem nad którym nikt de facto nie ma władzy. Pozdrawiam Pytający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: do Pytającego IP: *.ae.poznan.pl 27.11.02, 12:54 Szkoda, że przyjmujesz tezy filmu tak właśnie jakby były one już udowodnione i rzeczywiście prawdziwe. To jest właśnie ten efekt socjotechniki Gazeta i Rz w tym wyapdku stają się sądem, sądem nad którym nikt de facto nie ma władzy. Pozdrawiam Pytający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Partia Was docenia! IP: *.czajen.pl / 192.168.3.* 26.11.02, 15:33 W imieniu Biura Politycznago SLD chciałem podziękować naszym młodym jak sądzę towarzyszom za udział w tej twórczej dyskusji. Zainteresowanie audycją przeszło nasze najśmielsze oczekiwania i uświadomilismy sobie jak wielki stanowicie potencjał. Dlatego w imieniu Biura Politycznego i osobiście tow. Millera mam zazsczyt zaprosić młodych towarzyszy ktorzy nie mają jeszcze legitymacji, do wstępowania w nasze szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Partia Was docenia! i wyb orcza też IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 15:59 Ja rowniez popieram . masy do partii, A swoja drogą to wszyscy pisza pierdoły. Ot głupota mas. Może zacznijcie sie przyglądać autorowi artykułu. Jako redaktor, powtarza po telewizji niepotwierdzone informacje. oglądałem i same domysły. Nic konkretnego. Gazeta niestety juz od dawna jest tuba SLD. Może chodzi o odwrócenie uwagi od czegos ważniejszego. Własnie przysolili Wam podatki, głupi naród nic . zazdrośc, głupota . Gratuluje wszystkim czytelnikom. A na artykuły wybórczej nie nalezy zwracac uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Rydzyk Re: Partia Was docenia! IP: proxy / 217.153.35.* 26.11.02, 20:14 Gość portalu: Towarzysz Szmaciak napisał: > W imieniu Biura Politycznago SLD chciałem podziękować naszym młodym jak sądzę > towarzyszom za udział w tej twórczej dyskusji. Zainteresowanie audycją przeszło > > nasze najśmielsze oczekiwania i uświadomilismy sobie jak wielki stanowicie > potencjał. Dlatego w imieniu Biura Politycznego i osobiście tow. Millera mam > zazsczyt zaprosić młodych towarzyszy ktorzy nie mają jeszcze legitymacji, do > wstępowania w nasze szeregi. Gdzie Pan się tego wszystkiego nauczył? Odpowiedz Link Zgłoś
indris PRAWDZIWA tajemnica ojca Rydzyka 26.11.02, 16:01 Prawdziwą tajemnicą o. Rydzyka NIE są jego (prawdziwe lub nie) machinacje finansowo-podatkowe, fortuna, która dysponuje, ilość kontrolowanych instytucji. W każdej z tych dziedzin można znaleźć wielu jemu podobnych albo i bardziej zaawaansowanych. Prawdziwą tajemnica jest jego wpływ na ludzi. NIKT w Polsce nie ma tak wielu i tak fanatycznych zwolenników. Oczywiście więcej ma JP II, ale on nie rezyduje w Polsce. I TO jest właśnie ciekawostka do wyjaśnienia. Mnie osobiście ten zakonnik działa na nerwy swoim prymitywizmem, ale nie mogę nie zauważyć liczby jego fanów i stopnia ich sfanatyzowania. Wystarczy posłuchać "Rozmów niedokończonych". Niestety dyskutowany tu film nawet nie "liznął" tego zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: PRAWDZIWA tajemnica ojca Rydzyka IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 17:03 Masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: PRAWDZIWA tajemnica ojca Rydzyka IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.02, 17:40 Rydzyk ma-ryja i nikt mu go nie utrze, nawet Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Rydzyk Re: PRAWDZIWA tajemnica ojca Rydzyka IP: proxy / 217.153.35.* 26.11.02, 20:25 indris napisał: > > W każdej z tych dziedzin można znaleźć wielu jemu podobnych albo i bardziej > zaawaansowanych. Prawdziwą tajemnica jest jego wpływ na ludzi. NIKT w Polsce > nie ma tak wielu i tak fanatycznych zwolenników. Czas poważnie porozmawiac o sektach. Zespół kalek językowych i sposób komunikacji jest dość charakterystyczny. Tak samo model słuchacza/wyznawcy. Radio okazuje się bardziej przydatne w praniu mózgów niż kokolwiek by sie spodziewał. JPII nie ma takiego wpływu nie dlatego, ze jest w Watykanie, tylko dlatego, ze nie używa określonej retoryki i nie ucieka się do psychomanipulacji. Oczywiście ta ostatnia obecna jest stale w życiu codziennym (patrz - reklamy), ale agresywność eteru RM przydaje jej naprawdę poważnej siły. Żeby wpaść w łapy sekty trzeba mieć albo predyspozycje, albo być w trudnym, przełomowym, stresującym momencie życia, albo jedno i drugie. To nie wszystkie drogi, ale najczęstsze i najmniej wyrafinowane. Tadeusz R. doskonale o tym wie i własciwie dobiera sobie słuchacza/wyznawcę. Ludzi biednych, zagubionych w nowej rzeczywistości, porzuconych przez nią. Myślę, że jest naprawdę niebezpieczny. Wie co robi i ma już wyrobiony dwór. Nie myślcie, że kiedy rzuci hasło marszu na episkopat lub Watykan (w razie jakiejś odpowiedzi tychże na zarzuty wobec niego), to wyznawcy sie zawahają. Nie mają wyjścia. Presja grupy to potężna siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mua Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: 213.158.197.* 26.11.02, 16:17 Cześć wszystkim. Na początek powiem tylko, że reportarzu nie ogladalem ale przeczytałem 1/3 tych postów i musze powiedzieć, że jestem przerażony poziomem intelektualnym większości dyskutantów. Panowie- to nie jest ring wolnej amerykanki a 21 wieczne medium komunikacji. Wiem wiem. Pewnie większość z was zaraz mnie tu ostro skrytykuje (obrzuci błotem) ale będzei to zgodne ze zwyczajami tu panującymmi. Narzekacie na metody prowadzenia reportarzu przez dziennikarza. Ale niestety nikt nie dał odpowiedzi w jaki sposób można inaczej przedstawić to co się dzieje za murami rozgłośni. Dziennikarz to niestety taki zawód, który polega na poszukiwaniu sensacji. I nic nie zmieni tego faktu- taki po prostu zawód. Bohater tego story- O.Rydzyk nigdy nie byłby tak wpływowy gdyby postępował zgodnie z normami obyczajowymi i społecznymi. On też jest swego rodzaju dziennikarzem. Nie widzę problemu w tym, że wygłasza antysemickie hasła czy miesza się w politykę.Nie jest złe że wygłasza takie a nie inne poglądy. Żyjemy w końcu w wolnym kraju. Taka jest rola dziennikarza czy nam sie podoba to czy nie. Ale to, że równocześnie z zawodem dziennikarza uprawia on zawód przestępcy gospodarczego to już zupełnie inna sprawa. Piszecie że od tego są sądy i prokuratura. Szkoda tylko że takowa jest w naszym państwie wogóle niewiarygodna. Iloż to afer, korupcji i nadużyć zostało puszczone płazem. Dlatego też uważam, że reportarz był jak najbardziej potrzebny. I nie ma dla mnie znaczenia jakim sposobem dziennikarz wszedł w posiadanie informacji, które później przedstawił. Sposób przedstawienia może budzić też kontrowersje ale to nie to powinniśmy oceniać. Pytanie jest tylko jedno ile było w tym prawdy? I powiem tylko jedno że gdyby było w tym reportarzu tylko 1/3 prawdy to i tak wielebny dyrektor powinien siedzieć w więzieniu. Wiem skadinąd, że tej prawdy mogło być znacznie więcej czy to się obrońcom świętego Rydzyka podoba czy też nie. I to niestety dyskredytuje go jako pasterza dusz, chrześcijanina i kapłana. Nawet gdyby dziennikarz wlazł z butami do jego łóżka i sfilmował coś odrażającego to ocenić musimy czyn jako fakt a nie łagodzić zło poprzez złe zachowanie dziennikarza. howgh pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.fn.pl / *.fn.pl 26.11.02, 16:38 o czym tu dyskutowac , przeciez to ewidentny SKANDAL!!!! I nic nie można mu zrobić?????? To jakiś obłęd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.euv-frankfurt-o.de 26.11.02, 16:39 Szkoda, ze i Gazeta wchodzi w ten brudny interes. Ale niestety chyba - jak juz zwykle z Gazeta bywa - zwyciezyla linia poprawnosci politycznej. Powszechnie bowiem wiadomo, ze Radio Maryja jest be, i trzeba je opluwac, gdyz tego wymaga wlasnie poprawniosc. Slucham Radia Maryja, chociaz nie przepadam za ojcem Rydzykiem, jednakze kampania ta przypomina mi to, co nie tak dawno chciano zrobic z L. Kaczynskim (wtedy jeszcze ministrem. Ten sam ton wypowiedzi, ta sama atmosfera... Podroze do wenezueli, wywiady z kryminalistami. Zenujace widowisko!!! Moze Pan Lizut zajalby sie wyjasnieniem i naglosieniem sprawy FOZZ, ktora i tak sie przedawni (o czym nikt w tym kraju nie smie glosno powiedziec), moze trzeba powrocic do pieniedzy moskiewskich dla PZPR, uwlaszczen nomenklaturowych... Ale czego ja wymagam, obowiazuje przeciez poprawnosc polityczna. A Gazeta Wyborcza? Hm, juz dawno przestala byc taka, jaka byla wczesniej. Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzior KTO NIE RY(D)ZYKUJE TEN NIE SIEDZI IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Znalazl sie domorosly filozof IP: *.euv-frankfurt-o.de 26.11.02, 16:56 Kabaret ale w bardzo zlym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myller Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.11.02, 16:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Pani Maria Potyńska IP: *.lodz.pl 26.11.02, 16:54 >Przy pisaniu tekstu korzystałem z pracy magisterskiej Marii >Potyńskiej "Społeczne skutki powstania i funkcjonowania >katolickiego nadawcy Radia Maryja" napisanej w Instytucie >Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego Ciekaw jestem co o tym wszystkim mysli pani Maria Potyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myller Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.11.02, 17:04 Tak trzymać Towarzysze,kośćiół jest wrogiem klasowym . Uzyskane podatki od Rydzyka proponuję przeznaczyc na podwyżki emerytur dla P.T.Towarzyszy z pierwszego frontu walki ideologicznej.Jeżeli będzie brakowało ,obniżyc emerytury nauczycielom i innym z przeznaczeniem dla Towarzyszy z UB i S B oraz TW . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myller Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.11.02, 17:04 Tak trzymać Towarzysze,kośćiół jest wrogiem klasowym . Uzyskane podatki od Rydzyka proponuję przeznaczyc na podwyżki emerytur dla P.T.Towarzyszy z pierwszego frontu walki ideologicznej.Jeżeli będzie brakowało ,obniżyc emerytury nauczycielom i innym z przeznaczeniem dla Towarzyszy z UB i S B oraz TW . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Re: Tadek ma papiery - i dla tego milcza! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 17:08 A kto mu je dal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam pani Maria Potyńska IP: *.lodz.pl 26.11.02, 17:11 >Przy pisaniu tekstu korzystałem z pracy magisterskiej Marii >Potyńskiej "Społeczne skutki powstania i funkcjonowania >katolickiego nadawcy Radia Maryja" napisanej w Instytucie >Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego Ciekaw jestem co o tym wszystkim mysli pani Maria Potyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mua Re: pani Maria Potyńska IP: 213.158.197.* 26.11.02, 17:31 Z tej całej dsykusji wyniosłem jedno. Kraj nasz składa się w 80 % z debili z czego 40% jest nieuleczlnie chora z powodu fanatyzmu a drugie 40 % z powodu nienawiści do tego fanatyzmu i do RM. Obydwie choroby są nistety nieuleczlne i aby doczekać się mądrzejszego społeczeństwa musimy poczekać jedno pokolennie. Ja jestm jeszcze stosunkowo młody to morze i dożyję ale większość najbardziej swarliwych i najbardziej zarażonych tego na pewno nie doczeka. PZDR Mua Odpowiedz Link Zgłoś
manekin1 Re: pani Maria Potyńska 26.11.02, 17:45 Hehe, A ja już wiem, że 20% do których zalicza się "Mua" to ortograficzni troglodyci :)) Oj ta Polonia dzisiaj to straszna restituta... P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: RYDZYK JEST Crazy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 18:19 Przemyslalem jego postepowanie i mysle, ze : - ojca zabili mu w obozie Hitler&c.o. - zbija kase na dewotkach - lekka choroba psychiczna... I MAMY WYBUCHOWA MIEszanke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.02, 18:10 Z tego całego filmu wynikaja tylko dwie rzeczy. Pierwsza, że mamy w Polsce gówniane prawo i jeszcze gorsze jego organy, a po drugie, że to chyba Ojciec dyrektor był pomysłodawcą ustawy o abolicji podatkowej, którą ku radości społeczeństwa sprokurował pan prof. Kołodko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: 213.25.195.* 26.11.02, 18:11 Czy to prawda, że Agora S A zmieniła nazwę na Agora S B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAR Re: Tajemnice ojca Rydzyka IP: *.futuro.pl 26.11.02, 19:06 Ludzie zabierzcie sie do pracy i róbcie swoje.Rozumiem zacietrzewienie wielu osób.Sam pomimo, że jestem katolikiem wstyd mi za o.Rydzyka..Zrobił w prawdzie wiele dobrego dla ludzi starych, schorowanych dla których RM daje kontakt ze światem zewnetrznym, ale reguła "cel uświeca środki" nie powinna być stosowana przez ludzi duchownych. Licze na to, że odpowiednie władze zajmął się sprawą poważnie.Łatwo jest osądzać innych i patrzeć w cudze kieszenie (szczególnie kleru). Dziwne jest to, że najwięcej do powiedzenia nt.Kościoła mają osoby dla których religia jest zupełnie obca. Czyżby to zazdrość i nienawiść??? Róbmy swoje Polacy, róbmy swoje, a mniej gadajmy. Odpowiedz Link Zgłoś