Gość: MAX IP: *.zax.pl 25.11.02, 22:17 BONIECKI SPRZEDAŁ SWA SKÓRE DIABŁU. TO TYPOWY LEWAK I MASON. tp NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIÓLEM KATOLICKIM. SZKODA MI TEGO KOMETAWOĆ...CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hustawek [...] IP: *.nsm.pl / 192.168.170.* / *.chelmnet.pl 25.11.02, 22:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max [...] IP: *.zax.pl 25.11.02, 22:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 25.11.02, 22:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hustawek Re: To tak ladnie byc antysemita i LPRakiem? IP: *.nsm.pl / 192.168.170.* / *.chelmnet.pl 25.11.02, 22:43 a bo widzisz .. sa ludzie i taborety.. choc tak szczerze mowiac to ani antysemita ani lprowkskie costam .. to nawet do taboreta nie jest podobne :] ha ha :> ale wkoncu ktos rydzykowi w dupe daje hyhy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: BONIECKI TO glupek! IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 25.11.02, 22:37 "Jestem przekonany, że ten cały gigantyczny biznes Radia Maryja o. Rydzyk stworzył po to, by służyć dziełu bożemu, a nie własnej wygodzie." Czy ktos o zdrowych zmyslach wymyslilby takie zdanie? Moze on tez siedzi w kieszeni o dyktatora, ups dyrektora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. bzdury IP: *.pool.uni-leipzig.de 26.11.02, 12:52 Gość portalu: Rob napisał: > "Jestem przekonany, że ten cały gigantyczny biznes Radia Maryja o. Rydzyk > stworzył po to, by służyć dziełu bożemu, a nie własnej wygodzie." > > Czy ktos o zdrowych zmyslach wymyslilby takie zdanie? > Moze on tez siedzi w kieszeni o dyktatora, ups dyrektora! Dziwi mnie, ze osoba ktora pretenduje do bycia inteligentem, polinteligentem przynajmniej (o czym swiadczy poczatek odpowiedzi) ma naprawde tak malo do powiedzenia. "Ten caly gigantyczny biznes" trzeba nieco inaczej rozumiec, niz by sie to Panu wydawalo. Wielokrotnie widzialem, jak swietne projekty Kosciola spelzaly na niczym z braku wystarczajacych funduszy. A dobre public relations, dobre zaplecze sciagaja inwestorow - raczej banal, ale widze ze nie kazdy jest tego swiadom. Nie znaczy to, ze jestem twolnennikiem Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: BONIECKI TO OSZUST IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.02, 02:02 Niech Ojciec Redaktor nie przejmuje sie tak szalenie losem Ojca Dyrektora! Dlaczego Ojcowie Marianie nie przejma rozglosni od Ojcow Redemptorystow? Bedzie bardziej...... No i potem przejac "Nasz Dziennik", przemianowac na np. "Nasz Tygodnik Powszechny". Wtedy znikna inne radia z eteru no i oczywiscie brukowce jak GW i SE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul PIOTREK TO OSZUST IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:23 Gość portalu: Piotrek napisał: > > Niech Ojciec Redaktor nie przejmuje sie tak szalenie losem Ojca > Dyrektora! > Dlaczego Ojcowie Marianie nie przejma rozglosni od Ojcow > Redemptorystow? Bedzie bardziej...... No i potem przejac "Nasz > Dziennik", przemianowac na np. "Nasz Tygodnik Powszechny". > Wtedy znikna inne radia z eteru no i oczywiscie brukowce jak GW > i SE.. A ty nie przejmuj sie tak losem ks.Redaktora i nie wypisuj bolszewickich bredni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lim Drogi Księże IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 22:58 Ks. Boniecki czy musi ksiądz na wszystkie tematy i sprawy wypowiadać się w TV i w "Wyborczej"? Gratuluję omnipotencji. Proszę jednak skupić się na "Tygodniku Powszechnym", bo jak tak dalej pójdzie to szybko padnie. No, chyba, że na siłę będą go dofinansowywać lewicowe siły. Kiedyś byłem stałym prenumeratorem "Tygodnika", czytałem od A do Z. Już kilka ostatnich lat nie czytam. Podobnie postąpili moi znajomi i przyjaciele. Boli mnie to, że ks. Adam nie ma tyle mądrości i kultury. Daje się wciągnąć w gry tym, którym nie zależy na dobru Kościoła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Drogi Księże 26.11.02, 06:08 Gość portalu: Lim napisał: > Ks. Boniecki czy musi ksiądz na wszystkie tematy i sprawy > wypowiadać się w TV i w "Wyborczej"? Gratuluję omnipotencji. > Proszę jednak skupić się na "Tygodniku Powszechnym", bo jak tak > dalej pójdzie to szybko padnie. No, chyba, że na siłę będą go > dofinansowywać lewicowe siły. > Kiedyś byłem stałym prenumeratorem "Tygodnika", czytałem od A do > Z. Już kilka ostatnich lat nie czytam. Podobnie postąpili moi > znajomi i przyjaciele. Boli mnie to, że ks. Adam nie ma tyle > mądrości i kultury. Daje się wciągnąć w gry tym, którym nie > zależy na dobru Kościoła. Pozdrawiam Wasz Dziennik lepszy. Wszystko jasne, czarne na białym. Nie zmusza do myślenia, no i głowa nie boli, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2 Re: Drogi Księże IP: proxy / *.prem.tmns.net.au 26.11.02, 08:11 O wyzszosci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy czyli dyskusja glempa z rydzykiem. Tylko szkoda ze rzecz dzieje sie u krola Ubu w Polsce czyli nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Drogi Księże IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:30 Gość portalu: Lim napisał: > Ks. Boniecki czy musi ksiądz na wszystkie tematy i sprawy > wypowiadać się w TV i w "Wyborczej"? Gratuluję omnipotencji. > Proszę jednak skupić się na "Tygodniku Powszechnym", bo jak tak > dalej pójdzie to szybko padnie. No, chyba, że na siłę będą go > dofinansowywać lewicowe siły. > Kiedyś byłem stałym prenumeratorem "Tygodnika", czytałem od A do > Z. Już kilka ostatnich lat nie czytam. Podobnie postąpili moi > znajomi i przyjaciele. Boli mnie to, że ks. Adam nie ma tyle > mądrości i kultury. Daje się wciągnąć w gry tym, którym nie > zależy na dobru Kościoła. Pozdrawiam Jak sie go pytają to odpowiada a twoi pupile nie chcą . Grę to ja widzę w twojej wypowiedzi . Nie wierzę żebyś czytał kiedykolwiek Tygodnik Powszechny , nie byłbyś takim głąbem . A dobra Rydzyka nie utożsamiaj z dobrem Kościoła , to nie to samo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary P. Szanowny Ksieze Boniecki to nie ladnie!!!! IP: 151.35.17.* 25.11.02, 22:50 Nie wypada wylewac dziecka z kapiela. Coz, Ojcu Rydzykowi udalo sie dotrzec do milionow sluchaczy. W radiu - prosze szanownego Ksiedza Bonieckiego jest czas na modlitwe i kontakt ze sluchaczem. Byc moze jest to jedyna rozglosnia, w ktorej prosty czlowiek moze zabrac glos, wypowiadajac sie tak jak potrafi - i zazwyczaj bywa cierpliwie wysluchany. Troche to smutne, ze czlowiek odpowiedzialny za katolickie pismo kulturalne "dramatyzuje" postac Ojca Rydzyka,nie biorac pod uwage niedojrzalych struktur demokratycznego przeplywu mysli w Polsce. A tak przy okazji to sie troche dziwie, ze szanowny Ksiadz nie zamartwia sie spadajaca liczba czytelnikow dotowanego przez panstwo (nagrody etc.) Tygodnika Powszechnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Coz, Ojcu Rydzykowi udalo sie... IP: *.rdu.bellsouth.net 25.11.02, 23:02 Coz, Ojcu Rydzykowi udalo sie dotrzec do milionow sluchaczy. I UKRASC IM MILIONY ZLOTYCH. RESZCIE OSZUKANYCH PLATNIKOW PODATKOW TEZ UKRADL MILIONY NIEZAPLACONYCH PODATKOW. JAK DLUGO? Gość portalu: Cezary P. napisał: > Nie wypada wylewac dziecka z kapiela. Coz, Ojcu Rydzykowi udalo > sie dotrzec do milionow sluchaczy. W radiu - prosze szanownego > Ksiedza Bonieckiego jest czas na modlitwe i kontakt ze > sluchaczem. Byc moze jest to jedyna rozglosnia, w ktorej prosty > czlowiek moze zabrac glos, wypowiadajac sie tak jak potrafi - i > zazwyczaj bywa cierpliwie wysluchany. Troche to smutne, ze > czlowiek odpowiedzialny za katolickie pismo > kulturalne "dramatyzuje" postac Ojca Rydzyka,nie biorac pod > uwage niedojrzalych struktur demokratycznego przeplywu mysli w > Polsce. A tak przy okazji to sie troche dziwie, ze szanowny > Ksiadz nie zamartwia sie spadajaca liczba czytelnikow dotowanego > przez panstwo (nagrody etc.) Tygodnika Powszechnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koozmin Re: Szanowny Ksieze Boniecki to nie ladnie!!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.11.02, 01:42 Niedawno w "Tygodniku" ks. Boniecki przytaczał wypowiedź w podobnym tonie: "nie ma co wylewać dziecka z kąpielą, bo przecież to Radio ma 90% treści zgodnych z nauką Kościoła i wartościowych". Po czym zauważył, że przecież właśnie o te nieszczęsne 10% treści chodzi! One nie są wydzielone, np. w bloku "dyskusje", tylko przeplatają się z modlitwami. To taka sprytna socjotechnika, znana przez propagandystów - przeplatać treści ogólnie akceptowane swoimi treściami. Radio Maryja zbudowało sobie imperium ślepo poddanych fundamentalistów katolickich, którzy są tak zakochani w swojej pobożności, że nawet nie zauważyli, jak bardzo odchodzą od chrześcijaństwa. Nic to, że Papież powtarza "nie lękajcie się". Lepiej posłuchać Radia, gdzie 24 godziny na dobę wykorzystuje się ludzkie lęki i frustracje, żeby stworzyć sobie rzeszę zwolenników. Cóż, władza upaja... Specjalnością Radia jest wymawianie jednym tchem sformułowań typu "atak na Kościół, Papieża, Polskość, Ojca Rydzyka i Radio Maryja". Czyli Radio i Rydzyk = Kościół, Polskość... To jest manipulacja. I to bardzo groźna. Radio nie ma w tej chwili wiele wspólnego z chrześcijaństwem. Wiem, bo jestem chrześcijaninem i staram się czasem przysłuchiwać temu, co się dzieje na jego częstotliwości. A "Tygodnik Powszechny" czytam między innymi z szacunku dla jego postaci. Ksiądz Boniecki jest na ich czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Szanowny Ksieze Boniecki to nie ladnie!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.02, 15:49 Gość portalu: Koozmin napisał: > > > Radio Maryja zbudowało sobie imperium ślepo poddanych > fundamentalistów katolickich, którzy są tak zakochani w swojej > pobożności, że nawet nie zauważyli, jak bardzo odchodzą od > chrześcijaństwa. > A z czego zbudował swe imperium Michnik - na tej stronie znalazłem informacje że Agora ma ponad 30 stacji radiowych i sieć billboardów i chciał jeszcze kupić Polsat - po co? po to żeby mieć monopol na prawdę i jedyną słuszną linię !!!!! O. Tadeusz Rydzyk jest jego solą w oku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Szanowny Ksieże Boniecki to ładnie !!!! IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 00:13 Gość portalu: Koozmin napisał: > Niedawno w "Tygodniku" ks. Boniecki przytaczał wypowiedź w > podobnym tonie: "nie ma co wylewać dziecka z kąpielą, bo > przecież to Radio ma 90% treści zgodnych z nauką Kościoła i > wartościowych". Po czym zauważył, że przecież właśnie o te > nieszczęsne 10% treści chodzi! One nie są wydzielone, np. w > bloku "dyskusje", tylko przeplatają się z modlitwami. To taka > sprytna socjotechnika, znana przez propagandystów - przeplatać > treści ogólnie akceptowane swoimi treściami. > Radio Maryja zbudowało sobie imperium ślepo poddanych > fundamentalistów katolickich, którzy są tak zakochani w swojej > pobożności, że nawet nie zauważyli, jak bardzo odchodzą od > chrześcijaństwa. Nic to, że Papież powtarza "nie lękajcie się". > Lepiej posłuchać Radia, gdzie 24 godziny na dobę wykorzystuje > się ludzkie lęki i frustracje, żeby stworzyć sobie rzeszę > zwolenników. Cóż, władza upaja... > Specjalnością Radia jest wymawianie jednym tchem sformułowań > typu "atak na Kościół, Papieża, Polskość, Ojca Rydzyka i Radio > Maryja". Czyli Radio i Rydzyk = Kościół, Polskość... To jest > manipulacja. I to bardzo groźna. Radio nie ma w tej chwili > wiele wspólnego z chrześcijaństwem. Wiem, bo jestem > chrześcijaninem i staram się czasem przysłuchiwać temu, co się > dzieje na jego częstotliwości. A "Tygodnik Powszechny" czytam > między innymi z szacunku dla jego postaci. Ksiądz Boniecki jest > na ich czele. Nareszcie jakiś mądry wyważony tekst . Nic dodać nic ująć .Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klak Re: Szanowny Ksieze Boniecki to nie ladnie!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.11.02, 01:52 Ale TP jest w przeciwienstwie do RM katolicki! BO w Radiu Maryja oprócz modlitwy nie ma nic katolickiego. Bo katolicka nie jest nienawiść, dyskryminacja i nietolerancja. I nie mówcie że powtarzam zasłyszane slogany bo w przeciwienstwie do sluchaczy RM sledze uwaznie nie tylko media które popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpi Re: Film dla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.02, 22:56 Facet, ty chyba ślepy jesteś albo umaczany w tym błocie z o. rodzynkiem. Szykuje się największy szwindel podatkowy III RP. Grobelny , Baksik i inni do kupy wzięci to pikuś przy o.rodzynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amk Re: Film dla IP: 212.182.96.* 25.11.02, 23:03 Czy poza ks. Bonieckim sa duchowni w Polsce? Dosyc mam tego dyzurnego "teologa" i paru jemu podobnych. Moze wreszcie ktos z normalnych duchownych zabral by glos, nie tylko w tej konkretnej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Film dla IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 25.11.02, 23:20 Gość portalu: amk napisał: > Czy poza ks. Bonieckim sa duchowni w Polsce? Dosyc mam tego > dyzurnego "teologa" i paru jemu podobnych. Moze wreszcie ktos z > normalnych duchownych zabral by glos, nie tylko w tej > konkretnej sprawie. Ta reszta zawija w pospiechu reklamowki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold17 Re: Film dla IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 23:21 Gość portalu: amk napisał: > Czy poza ks. Bonieckim sa duchowni w Polsce? Dosyc mam tego > dyzurnego "teologa" i paru jemu podobnych. Moze wreszcie ktos z > normalnych duchownych zabral by glos, nie tylko w tej > konkretnej sprawie. Ksiądz Boniecki jest właśnie normalnym księdzem. Stać go na wyważoną i umotywowaną opinię, nie zieje nienawiścią, o Rydzyku też wypowiadał się z umiarem. To smutne, że w Polsce nie jest uważany za normalnego ksiądz dobrze wykształcony, otwarty na teraźniejszość {a nie o poglądach z wczesnego średniowiecza), taki który ma odwagę powiedzieć swoje zdanie, inne niż większość jego kolegów i przełożonych. Zresztą- chętnie bym usłyszał opinię innych: przede wszystkim samego Rydzyka, a także biskupów, którzy odpowiadają za to, że tak dobrze prosperuje sekta zdzierająca ciężkie pieniądze z biednych i ogłupianych ludzi. Niektórzy w tym radiu zresztą sami występują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 25.11.02, 23:30 Gość portalu: witold17 napisał: > Gość portalu: amk napisał: > > > Czy poza ks. Bonieckim sa duchowni w Polsce? Dosyc mam tego > > dyzurnego "teologa" i paru jemu podobnych. Moze wreszcie ktos z > > normalnych duchownych zabral by glos, nie tylko w tej > > konkretnej sprawie. > Ksiądz Boniecki jest właśnie normalnym księdzem. Stać go na wyważoną i > umotywowaną opinię, nie zieje nienawiścią, o Rydzyku też wypowiadał się z > umiarem. To smutne, że w Polsce nie jest uważany za normalnego ksiądz dobrze > wykształcony, otwarty na teraźniejszość {a nie o poglądach z wczesnego > średniowiecza), taki który ma odwagę powiedzieć swoje zdanie, inne niż > większość jego kolegów i przełożonych. > Zresztą- chętnie bym usłyszał opinię innych: przede wszystkim samego Rydzyka, a > > także biskupów, którzy odpowiadają za to, że tak dobrze prosperuje sekta > zdzierająca ciężkie pieniądze z biednych i ogłupianych ludzi. Niektórzy w tym > radiu zresztą sami występują. Nareszcie jakiś normalny umiarkowany głos w tej sprawie . Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Film dla IP: 80.51.253.* 26.11.02, 16:40 znam paru oficjeli w koloratkach, którzy chętnie by ukrócili " teologię" o. Rydzyka, nie mówiąc o jego "przemożnej" uczciwości wzgledem państwa i innych podatników. Niestety tylko Watykan musi sie mu zabrać za tyłek. Ojczulkowie Redemptoryści już zaniechali. Moze ta "afera" filmowa w końcu da do myślenia w Rzymie. Licze na taki rezultat jak z biskupem Pecem ( tez zaczeło sie od "głupich domysłów i pomówień" przez wrogów Ojczyzny i wiary!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an03 Re: Film dla IP: *.pt-2.petrotel.pl 25.11.02, 23:37 To jest porażające .Niejasne interesy niczym nie różniące sie od tego typu pożal się Boże biznesmenów . Czym predzej doradzałbym dobrego Prokuratora jako antidotum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Film dla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.02, 23:42 Ks. Boniecki jest jedną z najbardziej autentycznych postaci Kościoła. Zawsze kiedy tylko wypowiada się na jego temat mówi bez kłamstwa, czego nie można powiedzieć o innych. Mówił o wykorzystywaniu seksualnym w seminarium w Poznaniu przez bp. Peatza, właściwie jego upór w tej sprawie doprowadził ją do końca. O księżach zdzierających pieniądze ze swoich parafian, a teraz o ojcu Rydzyku. Dodam, że nie chodzę do kościoła, ponieważ jest w nim zbyt mało właśnie takich ludzi. Szczerze go podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Film dla 'Gazety' komentuje ks. Adam Boniecki 25.11.02, 23:54 Gość portalu: MAX von ZAX napisał: > BONIECKI SPRZEDAŁ SWA SKÓRE DIABŁU. TO TYPOWY LEWAK I MASON. tp > NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIÓLEM KATOLICKIM. SZKODA MI TEGO Mnie się ta wypowiedź podobała. > KOMETAWOĆ... Masz na myśli: "komętąwać"? > CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL Wasz dziennik, to sobie sami czytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torgh Re: Film dla IP: *.media / 10.10.4.* 25.11.02, 23:59 Boniecki to cyklista!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Film dla IP: *.rsp.ca 26.11.02, 00:18 Czemu tego filmu nie puszczono przed wyborami do rad narodowych? Czyzby ktos sie bal ze wybory moga nie pojsc tak jak potrzeba? Albo moze koalicje w sejmikach moglyby sie rozsypac? Jesli film mowi o prawdzie to czego sie bac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Film dla IP: *.clubnet.pl 26.11.02, 00:24 Wyrazy szacunku dla ks. Bonieckiego. Na takich Kapłanach opiera się Kościół. Ojca Rydzyka można podziwiać za głowę do interesów. Szkoda , że brudnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek boniecki jestes zalosny IP: *.tnt26.mia5.da.uu.net 26.11.02, 00:23 wyspowiadaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: boniecki jestes zalosny IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 00:46 Kościół jest chory! Starych ludzi oddaje Rydzykowi, a młodzi odchodzą bo nie widzą w Kościele autorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: boniecki jestes zalosny IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:34 Gość portalu: czarek napisał: > wyspowiadaj sie Sam się wyspowiadaj , tylko nie Rydzykowi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: pytanie do Bonieckiego IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 26.11.02, 00:58 Boniecki pisze: "Film zrobił na mnie ogromne wrażenie. Jest wyważony: pokazuje to, co wiadomo na sto procent, i to - czego nie wiadomo." Pytanie: jak mozna pokazac "to - czego nie wiadomo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Polak, Katolik Re: Film dla IP: *.cip.uni-regensburg.de 26.11.02, 01:07 Wszyscy parlamentarzysci to masoni, a ich moralnym i fizycznym guru jest rada trzech , ktora stanowia Kwasniewski , Miller i Balcerowicz. Dzialaja oni z premedytacja na szkode Ojca R., ktory jest niczym prorok na tym zalanym przez lzy prawdziwych Polakow padole. Dzieki nieustepliwosci Ojca R. w walce z tym szatanskim nasieniem, objawiajacym sie rowniez pod postacia zielonych ludkow, internetu, nauce i co najgorsze filmom po 23!!! wszyscy ludzie beda szczesliwszy, bedzie mniej zawalow serca, mniej siwizny na i tak lekko siwych glowach...a na ziemi zapanuje pokoj...hallo a dlaczego tu nie ma klamek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che od razu widać, żeś student IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 09:16 ze szkoły o. Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lik Re: Film dla IP: *.acn.pl 26.11.02, 01:25 no tak , co tam Boniecki i Tygodnik Powszechny...Nasz dziennik! Alez trzeba byc ograniczonym aby tak powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: FREDRO BONIECKI IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.02, 02:07 Ojcowie Marianie powinni przejac radiostacje w Toruniu z Ojcem Redaktorem AB na czele. A potem i "nasz dziennik"... GW, SE i inne duperele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawalony Re: Film dla 'Gazety' komentuje ks. Adam Boniecki IP: *.osowa.gda.osk.pl / 192.168.0.* 26.11.02, 02:08 student polak atolik Boże żeby wszysce byli tacy, jak ty nawalony Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Film dla 'Gazety' komentuje ks. Adam Boniecki 26.11.02, 02:26 Gość portalu: MAX napisał: > BONIECKI SPRZEDAŁ SWA SKÓRE DIABŁU. Za samolot? > TO TYPOWY LEWAK I MASON. tp > NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIÓLEM KATOLICKIM. Jaką sektę i założył? > SZKODA MI TEGO > KOMETAWOĆ... Komentować trzeba umieć. > CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL Czytajcie sobie sami, towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Film dla 'Gazety' komentuje ks. Adam Boniecki IP: proxy / *.lublin.mm.pl 26.11.02, 02:44 > > CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL > > Czytajcie sobie sami, towarzysze. > Ci z waszego dziennika tu przychodzą podyskutować na forum, ponieważ sami takowego forum nie posiadają na stronach ND, heh, heh heh... Czyżby się obawiano mało eleganckich wypowiedzi wiernych czytelników dziennika? a może nalotu masonów? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Film dla 'Gazety' komentuje ks. Adam Boniecki 26.11.02, 02:47 Gość portalu: anty napisał: > > > > > CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL > > > > Czytajcie sobie sami, towarzysze. > > > > Ci z waszego dziennika tu przychodzą podyskutować na forum, ponieważ sami > takowego forum nie posiadają na stronach ND, heh, heh heh... > Czyżby się obawiano mało eleganckich wypowiedzi wiernych czytelników dziennika? > a może nalotu masonów? Odpowiedź jest prozaiczna. Wasz Dziennik boi się prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tex Re: Film dla IP: *.hsc.tamus.edu 26.11.02, 03:15 Gość portalu: MAX napisał: > BONIECKI SPRZEDAŁ SWA SKÓRE DIABŁU. TO TYPOWY LEWAK I MASON. tp > NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIÓLEM KATOLICKIM. SZKODA MI TEGO > KOMETAWOĆ...CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL Hej ludkowie, poczytajcie sobie zaprawde "Nasz Dziennik". Mozna skonac ze smiechu! Zamieszczam tu probke: "Znaczenie objawienia Cudownego Medalika jest dla nas jednoznaczne. Matka Boża zajmuje się nie tylko całą ludzkością i całymi narodami, ale i każdym człowiekiem z osobna. Mówi do Katarzyny: "Ta kula przedstawia cały świat, a szczególnie Francję, oraz każdego człowieka z osobna". Maryja trzyma nas w swych dłoniach, chroni, roztacza opiekę. Jest naszą Matką, a my Jej ukochanymi dziećmi. Kurwa, kula przedstawia swiat a szczegolnie Francje oraz kazdego czlowieka z osobna!!!!!!!!!! Nawet nie mam sily sie smiac. Co za pojeby!! 3majcie sie, Rydzyk-Srydzyk niech spierdala. Tylko zeby zapalcil przedtem podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Film dla IP: proxy / *.lublin.mm.pl 26.11.02, 03:24 a po co w sumie ma płacić? przecież kaskę "zarobił" od tych wszystkich dewot, co to dzieciom i wnukom nie pomagają tylko emeryturkę co miesiąc przekazem na poczcie na radyjo łożą? Tylko szkoda że potem te dewoty chcą leki za złotówkę z naszych podatków. A rydzol swego czasu najeżdżał na Owsiaka, coby te babiszony przypadkiem na Orkiestrę nie rzuciły grosza, tylko na jego Imperium.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Film dla IP: *.new-york-03rh15rt-ny.dial-access.att.net 26.11.02, 03:17 Czyli mamy swojego Bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:44 Gość portalu: qq napisał: > Czyli mamy swojego Bin Ladena. O.Rydzyka ? Odważne porównanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asygulin Re: Film dla IP: proxy / 19.58.16.* 26.11.02, 04:11 Ksieze Boniecki> Plakac sie chce nad twoimi kolejnymi wypocinami dla "Gazety". Komu ty w koncu sluzysz? - najwyzszy czs bys przejrzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: Film dla IP: *.enterpol.pl 26.11.02, 05:02 Ciekawe, co powiedzą inni dyżurni komentatorzy? Na przykład bp Pieronek albo ks. Czajkowski... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Film dla 26.11.02, 05:11 Gość portalu: asygulin napisał: > Ksieze Boniecki> Plakac sie chce nad twoimi kolejnymi wypocinami > dla "Gazety". Komu ty w koncu sluzysz? - najwyzszy czs bys > przejrzal. Ksiądz Boniecki zbłądził. Nie zauważył swiętości ojca boksera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:47 Gość portalu: asygulin napisał: > Ksieze Boniecki> Plakac sie chce nad twoimi kolejnymi wypocinami > dla "Gazety". Komu ty w koncu sluzysz? - najwyzszy czs bys > przejrzal. Nikomu nie służy . Ty w swojej bolszewickiej mentalności uważasz że trzeba zaraz komuś służyć . Może wystarczy po prostu mówic prawdę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: Film dla IP: *.25.204.67.Dial1.Detroit1.Level3.net 26.11.02, 05:59 Nie wiem kim pan jest Panie Boniecki i nie wiem komu Pan sluzy. Jedno jest pewne, Polsce naszej umilowanej Pan nie sluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Film dla 26.11.02, 06:02 Gość portalu: thomas napisał: > Nie wiem kim pan jest Panie Boniecki i nie wiem komu Pan sluzy. > Jedno jest pewne, Polsce naszej umilowanej Pan nie sluzy. Kolejny białorusin na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lit Re: Film dla IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.11.02, 22:10 douglasmclloyd napisał: > Gość portalu: thomas napisał: > > > Nie wiem kim pan jest Panie Boniecki i nie wiem komu Pan sluzy. > > Jedno jest pewne, Polsce naszej umilowanej Pan nie sluzy. > > Kolejny białorusin na forum. A co, to forum tylko dla Żydów piszących po polsku? Nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Film dla 27.11.02, 22:17 Gość portalu: Lit napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Gość portalu: thomas napisał: > > > > > Nie wiem kim pan jest Panie Boniecki i nie wiem komu Pan sluzy. > > > Jedno jest pewne, Polsce naszej umilowanej Pan nie sluzy. > > Kolejny białorusin na forum. > A co, to forum tylko dla Żydów piszących po polsku? Nie wiedziałem. Jak widać forum jest dla wszystkich Białorusinów, Żydów, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 22:49 Gość portalu: thomas napisał: > Nie wiem kim pan jest Panie Boniecki i nie wiem komu Pan sluzy. > Jedno jest pewne, Polsce naszej umilowanej Pan nie sluzy. Jak nie wiesz kim jest ks.Boniecki to nie zabieraj głosu , durniu . A z Polską to ty nie masz nic wspólnego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Koścół powinien uporać się z kolejną sektą... IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 06:32 ...która wyrasta ze środowiska rafia maryja...Toz przecież od dawna o.Rydzyk jest bardziej papieski od papieża...A prymas wg niego zmanipulowany przez masońskich biskupów....To jakaś paranoja, że nie nałozono na niego kary kościelnej.. Kośćiół Polski tylko traci na tolerancji tego oszołoma.. Co ciekawe Rosjanie z nim współpracują....Tym to raczej zależy na rozbiciu polskiego Kościoła.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Film dla IP: *.rydultowy-ob.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 06:32 wy zakłamane pieski - budujecie imperia na ziemi a miliony umiera z głodu, i jeszcze plujecie nienawiścią. na szczęście jest jedna sprawiedliwość - umrzecie tak jak wszyscy, a ja będę codziennie błagał Boga o to żeby tacy ludzie jak wy umierali długo i w straszliwych mękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Film dla IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 07:55 Może o. R. jest agentem obcego Panstwa, który chce doprowadzic do rozłamu w Polskim kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBAMM Re: Film dla IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 26.11.02, 08:24 Podpisuję się oburącz pod tym co napisał Ks. Boniecki. Szkoda, że tak wyważonych opinii ze strony przedsawicieli Kościoła jest tak mało. Opinie moich szanownych przedmówców ? Adekwatne do ich poziomu. Taki inwektywy pod adresem ludzi postępowych w naszej historii już przerabialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś