strajker 01.03.06, 23:31 Podobno leci tam dalej konfrontacja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
po.sld.to.dno Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:32 tak własnie mi leca konfrontacje Odpowiedz Link Zgłoś
lola.ferrari Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:33 po.sld.to.dno napisał: > tak > własnie mi leca konfrontacje To relacjonuj nam tu bo nie wszystkim działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
po.sld.to.dno Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:38 Ziemkiewicz wolnych mediów nie ma tak jak nie ma wolnych polityków Kurski TVN i Tusk -dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
po.sld.to.dno Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:43 teraz Charków i były prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
po.sld.to.dno Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:45 podsumowanie cd za 2 tygodnie mamy 30 % wolnosci mediów Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:46 po.sld.to.dno napisał: > podsumowanie cd za 2 tygodnie > mamy 30 % wolnosci mediów to słyszałem, co było wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
po.sld.to.dno Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:48 o jeszcze podziekowali za udział w transmisji Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:34 po.sld.to.dno napisał: > tak > własnie mi leca konfrontacje Jakie masz łącze??? Odpowiedz Link Zgłoś
po.sld.to.dno Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:39 strajker napisał: > po.sld.to.dno napisał: > > > tak > > własnie mi leca konfrontacje > > Jakie masz łącze??? 1Mb Odpowiedz Link Zgłoś
lola.ferrari Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:32 strajker napisał: > Podobno leci tam dalej konfrontacja Łącza nie wytrzymały zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:33 www.itvp.pl/konfrontacja/ Dużo ciekawsze niż część pierwsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:36 wiewiorzasta napisała: > www.itvp.pl/konfrontacja/ > Dużo ciekawsze niż część pierwsza :) Nie denerwuj mnie:) Serwer mają przeładowany:( Nie da się wejść:(((( > Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:37 mamablues napisała: > Nie denerwuj mnie:) > Serwer mają przeładowany:( Nie da się wejść:(((( Jestem cwana, bo od początku tak oglądam :) Ale są zapisy na stronie wszystkich odcinków chyba w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:40 wiewiorzasta napisała: > mamablues napisała: > > > Nie denerwuj mnie:) > > Serwer mają przeładowany:( Nie da się wejść:(((( > > Jestem cwana, bo od początku tak oglądam :) Ech, ja wybrałam wygodę i szansę na poprasowanie:( > > Ale są zapisy na stronie wszystkich odcinków chyba w całości. Nie doczekam się, umrę z ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:41 wiewiorzasta napisała: > Jestem cwana, to bądź też uprzejma i relacjonuj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:46 strajker napisał: > to bądź też uprzejma i relacjonuj :-) Nic z tych rzeczy - jestem stronnicza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:47 wiewiorzasta napisała: > Nic z tych rzeczy - jestem stronnicza :))) w którą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:51 strajker napisał: > w którą stronę? Heh :))) Dobre :) 'Nieważne, żeby media były obiektywne, ważne żeby były stronnicze w naszą stronę'? Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: jestem stronnicza 01.03.06, 23:50 Czyżbyś uwierzyła w "zorganizowane krzywoprzysięstwo" ?... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: jestem stronnicza 01.03.06, 23:50 www.nasznocnik.pl napisał: > Czyżbyś uwierzyła w "zorganizowane krzywoprzysięstwo" ?... ;-) :))))))))))))))))) No ba! Odpowiedz Link Zgłoś
piekny.arkadiusz Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:34 niestety nie... chyba serwery im nie wyrabiają... Ten program wywoła chyba lawinę... Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:35 Nie dziala... :( Bedzie zapis? Odpowiedz Link Zgłoś
lola.ferrari Re: Działa Wam itvp??? 01.03.06, 23:36 piekny.arkadiusz napisał: > niestety nie... chyba serwery im nie wyrabiają... > Ten program wywoła chyba lawinę... Nic dziwnego. Na przykład wątek dziennikarza niedwuznacznie szantażującego prokuratora Kaczmarka wymaga na pewno wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: rewelacja 01.03.06, 23:48 strajker napisał: > zaskoczyło i Latkowski: > "Musimy kończyć" Wrrrrrrrr... A z ciekawości - Ziemkiewicz powiedział chociaż pół zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: rewelacja 01.03.06, 23:54 mamablues napisała: > Wrrrrrrrr... > A z ciekawości - Ziemkiewicz powiedział chociaż pół zdania? Powiedział - IMO jedno z najciekawszych stwierdzeń w programie - właśnie przez niego napisałam, że ciekawsze niż wcześniej :) Potem się rozczarowałam, bo państwo zaczęli się z lekka przepychać, a Kurski znowu się zKurścił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Re: rewelacja 01.03.06, 23:48 A mnie tylko podziękowali za transmisję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: rewelacja 01.03.06, 23:50 zhureck napisał: > A mnie tylko podziękowali za transmisję :) A co do części telewizyjnej - wywiad ze Skalskim był już drukowany, czy będzie w jutrzejszym "Ozonie"? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: rewelacja 01.03.06, 23:54 mamablues napisała: > zhureck napisał: > > > A mnie tylko podziękowali za transmisję :) > > A co do części telewizyjnej - wywiad ze Skalskim był już drukowany, czy będzie > w jutrzejszym "Ozonie"? O Skalskim już było. Tylko zapomniał powiedzieć, że tym o których mówił esbekom wcale tego nie relacjonował. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: rewelacja 02.03.06, 00:03 kataryna.kataryna napisała: > O Skalskim już było. Tylko zapomniał powiedzieć, że tym o których mówił esbekom > > wcale tego nie relacjonował. Dziękuję, kurczę, przegapiłam:( Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: rewelacja 02.03.06, 00:31 a o co chodzi ze Skalskim, bo nie slyszalem tego fragmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Moja osobista konkluzja i mój osobisty niedosyt : 01.03.06, 23:53 1. Anita Gargas (brawo!) dotknęła sedna: Skoro IV władza czuje się uprawniona do recenzowania, weryfikowania, komentowania, kontrolowania (i słusznie!) trzech pozostałych władz, to nie może uchylać się przed samorecenzowaniem, samoweryfikacją, komentowaniem siebie samej, samokontrolą... 2. Temat ledwie liźnięty, mała strużka w 35 minutowym wejściu na antenę to drastycznie mikre potraktowanie meritum. Trzeba debaty, trzeba więcej i mocniej i głębiej. Latkowski zapowiedział cdn. Oby znaleźli się inni odwazni, którym się czakramy odblokują... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Moja osobista konkluzja i mój osobisty niedos 01.03.06, 23:59 echo_o napisała: > 1. Anita Gargas (brawo!) dotknęła sedna: > Skoro IV władza czuje się uprawniona do recenzowania, weryfikowania, > komentowania, kontrolowania (i słusznie!) trzech pozostałych władz, > to nie może uchylać się przed samorecenzowaniem, samoweryfikacją, komentowaniem > > siebie samej, samokontrolą... Widać IV władza wie, że ma u siebie tak zabagnione, że bardziej jej się opłaca walczyć o status świętej krowy niż się samooczyszczać. > 2. Temat ledwie liźnięty, mała strużka w 35 minutowym wejściu na antenę to > drastycznie mikre potraktowanie meritum. Trzeba debaty, trzeba więcej i mocniej > > i głębiej. Latkowski zapowiedział cdn. Oby znaleźli się inni odwazni, którym > się czakramy odblokują... Dwa wątki były niezłe, wywiad z prokuratorem Kaczmarkiem i jego relacje z rozmów z dziennikarzami, a zwłaszcza z tym co z tajemniczych względów nie chciał pisać o sensacyjnym protokole ale wykorzystał go do "zachęcania" Kaczmarka do współpracy. Co za syf. Drugi ciekawy wątek to spięcie między Gorzelińskim i Czuchnowskim. Właśnie sobie przejrzałam co Rzepa wtedy o tym napisała. Niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Moja osobista konkluzja i mój osobisty niedos 02.03.06, 00:06 kataryna.kataryna napisała: > Dwa wątki były niezłe, wywiad z prokuratorem Kaczmarkiem i jego relacje z > rozmów z dziennikarzami, a zwłaszcza z tym co z tajemniczych względów nie > chciał pisać o sensacyjnym protokole ale wykorzystał go do "zachęcania" > Kaczmarka do współpracy. Co za syf. Drugi ciekawy wątek to spięcie między > Gorzelińskim i Czuchnowskim. Właśnie sobie przejrzałam co Rzepa wtedy o tym > napisała. Niezłe. "Odwołuję przeprosiny!" - ładne:) Szkoda, że tyle czasu zmarnowało się na dziadka Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Moja osobista konkluzja i mój osobisty niedos 02.03.06, 00:09 kataryna.kataryna napisała: > Dwa wątki były niezłe, wywiad z prokuratorem Kaczmarkiem i jego relacje z > rozmów z dziennikarzami, a zwłaszcza z tym co z tajemniczych względów nie > chciał pisać o sensacyjnym protokole ale wykorzystał go do "zachęcania" > Kaczmarka do współpracy. Co za syf. Drugi ciekawy wątek to spięcie między > Gorzelińskim i Czuchnowskim. Właśnie sobie przejrzałam co Rzepa wtedy o tym > napisała. Niezłe. ``````````````````````````````` Kto wie, kto wie, cholerka - a choćby i spec komisja. Why not ? Niech pretekstem będzie Lech Kaczyński, po którym przejechać się dziś chcą ci i tamci. Tym (PO) dziwię się, że tak na skróty się podkładają. Szkoda, że to Rokita zerwał się z tym pomysłem, jak z choinki... Tamtym (SLD) z passusami o Łukaszence (JK) wtóruję, bo aż się prosi wziąć to badziewie na tapetę. Baczyński dziś podrzucił do ognia, nerwy puściły i o reżimowych PiS-mediach bajdurzył (przejechali się po nim solidarnie i gremialnie w TOKUu). Otóż przesiliło nam się medialnie i to bardzo. W ogóle nam się przesila. Nie mam czasu na bieżączki (za Zarembą) - praca, praca, praca ... ale cosik pierdyknie, że się tak wyrażę. W mediach też trzeszczy. Spać! ps. dobrze, że się pokazałaś TU, bo był brak, ledwie kilka osób do pogadania... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot przecież napisała knota 02.03.06, 00:08 echo_o napisała: > 1. Anita Gargas (brawo!) dotknęła sedna: > Skoro IV władza czuje się uprawniona do recenzowania, weryfikowania, > komentowania, kontrolowania (i słusznie!) trzech pozostałych władz, > to nie może uchylać się przed samorecenzowaniem, samoweryfikacją, komentowaniem siebie samej, samokontrolą... Przeczytałem jej tekst w OZONIE i według mnie jest bardzo niestarannie napisany. Mieszane są różne przypadki, których nie rozróżnia. Co np. wśród agentów robi Urban lub Passent, którz na zawołanie władzy wszystko pisali - jacy z nich agenci skoro wszystko z ich tekstów można wyczytać? Co do Skalskiego i Giełżyńskiego, to przecież wiadome jest, że żaden dziennikarz nie mógł wyjechać za granicę bez podpisania odpowiednich kwitów i zdawania później relacji - to była normalna rzeczywistość PRL. Gargas wszystko wrzuciła do jednego worka, zrobiła bigos, który starała się jeszcze pikantnie doprawić dla lepszego efektu, by ktoś móg napisać "brawo!". Bardziej zaciemniła sprawę niż ją wyjaśniła. Jej artykuł niczym się nie różni od bulwarowego dziennikarstwa, czyli tworzenie atrakcji dla żądnych sensacji. Zapytałbym panią Anitę czy dziennikarze w mediach PRL służyli partii czy SB, bo wydaje mi się, ze tego też nie potrafii rozróżnić. Ja przynajmniej tego w jej tekście nie dostrzegłem. Ha, a zapomniała jeszcze o czymś takim jak cenzura. Swoją drogą po przeczytaniu jej tekstu pewnie mało kto niezorientowany będzie wiedział, że propagandę w PRL nie robiła SB tylko sterowała tym PZPR. Po prostu nie można mylić realizowanie partyjnej propagandy z donosami na kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: przecież napisała knota 02.03.06, 00:13 leszek.sopot napisał: > Co np. wśród > agentów robi Urban lub Passent, A gdzie Gargas nazywa Urbana czy Passenta agentem? > Co do Skalskiego i Giełżyńskiego, to przecież wiadome jest, że żaden > dziennikarz nie mógł wyjechać za granicę bez podpisania odpowiednich kwitów i > zdawania później relacji - to była normalna rzeczywistość PRL. No właśnie - kablowali na potęgę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot link do OZONU 02.03.06, 00:21 tad9 napisał: > leszek.sopot napisał: > > > Co np. wśród > > agentów robi Urban lub Passent, > > A gdzie Gargas nazywa Urbana czy Passenta agentem? Tekst jest tak napisany, że wszyscy mają wyglądać na agentów, a o Urbanie jest napisane tak: "Rzecznik rządu Jerzy Urban ściśle konsultował swe kroki z bezpieką". Przecież to bzdura na kółkach, aby rzecznika rządu nie instruował premier Jaruzelski tylko bezpieka. Niech Gargas się podszkoli, a później pisze. Link na tekst (audycji w TVP nie widziałem) www.ozon.pl/a_tygodnikozon_2_15_940_2005_35_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Panie Leszku zaraz mnie Pan zezłości. Partia, 02.03.06, 00:27 Partia, i jeszcze raz Partia instruowała rzecznika. Może to Pana zmartwi lub zdziwi, ale Partia instruowała też SB - nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Panie Leszku zaraz mnie Pan zezłości. Partia, 02.03.06, 00:29 nielubiegazety2 napisał: > Partia, i jeszcze raz Partia instruowała rzecznika. > Może to Pana zmartwi lub zdziwi, ale Partia instruowała też SB - nie odwrotnie. Acha, i Urban leciał konsultować do SB co ma powiedzieć na konferencji prasowej o śpiworach dla bezdomych Amerykanów. Weź pan trochę pomyśl. To Urban był jednym z najważniejszych autorów partyjnej propagandy, i co najwyżej to SB z nim musiała konsultować a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Urban dostawał z SB materiały. Nie wiem czy je 02.03.06, 00:44 zamawiał. Poza tym ja nie o SB tylko o przewodniej sile narodu pisałem. Takiego np. autora artykułu o garsonierze obywatela Popiełuszki nie udało się zidentyfikować. A to już była gra operacyjna wymyślona na Rakowieckiej. Zgadzam, że Urban rozdawał karty, że to była figura. Ale jedno nie wyklucza drugiego. Tyle, że Urbana trzeba było poprosić. Innym dawano rozkaz. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Urban dostawał z SB materiały. Nie wiem czy j 02.03.06, 01:13 nielubiegazety2 napisał: > zamawiał. Poza tym ja nie o SB tylko o przewodniej sile narodu pisałem. > Takiego np. autora artykułu o garsonierze obywatela Popiełuszki nie udało się > zidentyfikować. A to już była gra operacyjna wymyślona na Rakowieckiej. > > Zgadzam, że Urban rozdawał karty, że to była figura. Ale jedno nie wyklucza > drugiego. Tyle, że Urbana trzeba było poprosić. Innym dawano rozkaz. Urbanowi też wydawano rozkazy, ale nie drygowali nim panowie z SB, ale w generalskich mundurach, choć on sam pewnie wolał spędzać czas z bardziej inteligentnym Rakowskim czy Cioskiem. Pewnie, że w swoje propagandowe wystapienia opierał także na materiałach z SB, ale po to by SB mogła komuś cos kazać, to musiała wiedzieć co ma kazać. Instrukcje szły więc z MSW, która otrzymywała polecenia z KC lub wyższego szczebla. Samowola w resorcie była nie do pomyślenia - w dziedzinie propagandy i cenzury w szczególności. Na potrzeby partyjnej propagandy musieli pisać na pewno partyjni dziennikarze, którym jednak czasem tez się udawało napisać prawdę. Czasem nawet dali dobrą prognozę pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: link do OZONU 02.03.06, 00:38 leszek.sopot napisał: > Tekst jest tak napisany, że wszyscy mają wyglądać na agentów, a o Urbanie jest > napisane tak: "Rzecznik rządu Jerzy Urban ściśle konsultował swe kroki z > bezpieką". Przecież to bzdura na kółkach, aby rzecznika rządu nie instruował > premier Jaruzelski tylko bezpieka. Żarty sobie robisz? Po pierwsze, nie "instruował", tylko "konsultował", po drugie w państwie policyjnym rzecznika rządu bezpieka instruować jak najbardziej może (a może i nie tylko w państwie policyjnym), tyle, że Urban był na tyle wysoko, że to on raczej tworzył instrukcje, te konsultacje są określeniem jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: przecież napisała knota 02.03.06, 00:14 Nie czytałam tego tekstu Anity Gargas. Jak dotrę doń to ew. popolemizuję... Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Drogi Panie Leszku. Przepraszam, że zapytam. 02.03.06, 00:16 komu służyła SB? Moim zdaniem służyła partii. Zatem Pana pytanie jest cokolwiek alogiczne. W tym jest sęk. SB służyło PZPR. I każda, ale to każda niegodziwość, każdy złamany człowiek, każde złamane sumienie idzie na konto kierownictwa PZPR złożonego jak to dziś wiadomo z Ludzi Honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Drogi Panie Leszku. Przepraszam, że zapytam. 02.03.06, 00:27 nielubiegazety2 napisał: > komu służyła SB? > Moim zdaniem służyła partii. Zatem Pana pytanie jest cokolwiek alogiczne. Nie. Bo SB miała także swoje tzw. cele operacyjne i to podczas nich najczęściej gnojono ludzi. Natomiast takie gnidy jak Pasent to był ten "lepszy" sort dziennikarstwa, który po prostu realizował ściśle linię KC PZPR, a że miał dobre pióro to miał większe możliwości. Nichby jakiś esbek chciał mu podskoczyć to na pewno poleciałby na skargę do KC i esbek dostałby opieprz. Dla mnie to były gorsze gnidy od dziennikarskich TW, które oplotkowywały kolegów przed esbekami, tak samo jak oplotkowywały w redakcjach. > W tym jest sęk. SB służyło PZPR. I każda, ale to każda niegodziwość, każdy > złamany człowiek, każde złamane sumienie idzie na konto kierownictwa PZPR > złożonego jak to dziś wiadomo z Ludzi Honoru. Albo cos się pisze poważnie, albo przegina z "ludźmi honoru". Niech się pan zdecyduje. Na tanie pyskówki i propagandę ochoty nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Co do Passenta pełna zgoda. Gnida. To nie wy- 02.03.06, 00:37 klucza, że dziennikarze i to ci ze świecznika dostawali zlecenia opracowane merytorycznie w SB. Jak np. w sprawie Przemyka szczegółowe instrukcje rozpisane na nazwiska dziennikarzy (m.in. Atlasa) gdzieś zginął mi link (pisała o tym niedawno Gazeta Polska). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Co do Passenta pełna zgoda. Gnida. To nie wy- 02.03.06, 00:42 nielubiegazety2 napisał: > Jak np. w sprawie Przemyka szczegółowe instrukcje rozpisane na nazwiska > dziennikarzy (m.in. Atlasa) gdzieś zginął mi link (pisała o tym niedawno Gazeta Polska). Jest o tym w tekście Gargas. I to tak niedbanie rzucone, nie wiadomo w zasadzie o co chodzi. Jest chlapnięte, że Atlas ma coś zrobić, a nie że zrobił. To napisał czy nie napisał? Wierzyć w czas przyszły niedokonany i w SB czy nie wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Choć jest późno poszukam Panu dosłowne zlecenie 02.03.06, 00:45 SB w papierowej Gazecie Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Już mam. Proszę bardzo: 02.03.06, 00:55 "Bezpieka opracowała również wytyczne dla mediów po wydaniu wyroku w sprawie morderstwa Grzegorza Przemyka. Sąd za winnych jego śmierci uznał sanitariuszy pogotowia. MSW widziało potrzebę działań propagandowych prasy, radia i telewizji, które osłabiłyby oskarżenia wysuwane wobec mi-licjanlów. W tym celu esbecy opracowali specjalny plan „przedsięwzięć propagandowych", w którym m.in. wskazali autorów publikacji: „- red. red. Bil i Fryszkiewicz z <Żołnierza Wolności» w obszernej publikacji podejmą agresywną polemikę z Radiem Wolna Europa i innymi ośrodkami wrogiej propagandy (2-3 odcinki), - red. Sławomir Orłowski z „Expressu Wieczornego" i Janusz Orłowski z „Dziennika Ludowego" w obszernych publikacjach będą polemizować z wyrokiem sądu oraz obnażą prawdziwe oblicze środowiska B. Sadowskiej (2-3 odcinki),. - red. Janusz Atlas z AP „Interpress" po zapoznaniu się z materiałami audiowizualnymi i aktami sprawy - przeprowadzi analizę sprzeczności występujących w poszczególnych łazach postępowania procesowego (...), - red. Jerzy Bielecki z „Trybuny Ludu" opracuje ostry felieton adresowany do środowiska opozycjonistów, którzy wyrok wydali już w maju 1983 r. (...), - red. Marek Lewicki przygoluje 3-4 felietony radiowe, w których wykorzysta oryginalne nagrania z wyjaśnień Wysockiego i Szyzdka oraz innych uczestników procesu. (...) - felieton red. B. Okulicz w „Muzyce i Aktualnościach" komentujący wyrok w sprawie w zestawieniu z uprzednimi atakami opozycji oraz obiektywnością śledztwa (z udziałem pełnomocników B. Sadowskiej) i rozprawy sądowej (...)." Gazeta Polska nr 8/2006 "Dziennikarze pod kontrolą SB" Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot dzięki 02.03.06, 01:03 przeczytałem: "- red. Janusz Atlas z AP „Interpress" po zapoznaniu się z materiałami audiowizualnymi i aktami sprawy - przeprowadzi analizę sprzeczności występujących w poszczególnych łazach postępowania procesowego (...)," Jest czas przyszły niedokonany: "przeprowadzi". Oby nie było tak jak z Hejmo, który miał napisać i wydrukować "W drodze" tekst, którego tam nie wydrukowano. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dzięki 02.03.06, 01:09 Atlas przeprowadził w np.prasie trójmiejskiej wiele akcji publicystycznych. "Dziwię" się,że nie pamiętasz. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: dzięki 02.03.06, 01:15 homosovieticus napisał: > Atlas przeprowadził w np.prasie trójmiejskiej wiele akcji publicystycznych. > "Dziwię" się,że nie pamiętasz. Nic w głowie z jego dziennikarstwa nie mam. Chyba w życiu nic jego nie czytałem, za to pamiętam, że kiedyś często pokazywała go TV, ale co i w jakich okolicznościach się pojawiał też nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dzięki 02.03.06, 01:26 Kontynuował akcję podjętą, jeśli dobrze pamiętam przez Urbana, przeciwko ks. Jankowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: dzięki 02.03.06, 01:30 homosovieticus napisał: > Kontynuował akcję podjętą, jeśli dobrze pamiętam przez Urbana, przeciwko ks. > Jankowskiemu. Przeciwko Jankowskiemu nie trzeba było podejmować żadnej akcji. Sam się przecież podkładam robieniem politycznych Grobów Pańskich i poszukiwaniem Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot jakie lata 80? 02.03.06, 01:40 W latach 80. ks. Janowski szukał Żydów? Wtedy to on jeszcze brylował, a myśmy u niego mieli tajne spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: jakie lata 80? 02.03.06, 01:56 Lata stanu wojennego i.... po stanie. Dziwnie wybiórczą masz pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: jakie lata 80? 02.03.06, 02:18 homosovieticus napisał: > Lata stanu wojennego i.... po stanie. Dziwnie wybiórczą masz pamięć. W stanie wojenny Jankowski też szukał Żydów, a na Groboie Pańskim malował swastykę, sierp i młot oraz gwiazdę dawida, przyozdabiał Grób nazwami partii politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dzięki 02.03.06, 01:53 I właśnie dlatego wymyślono akcję o tym,że Ojciec Ks.Jankowskiego podpisał volklistę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Sopocki uprawia dezinformację:) 02.03.06, 01:00 nielubiegazety2 napisał: > komu służyła SB? > Moim zdaniem służyła partii. Zatem Pana pytanie jest cokolwiek alogiczne. W dzisiejszym Dzienniku Polskim jest: "Twarze aparatu represji w PRL Rozmowa z Wojciechem Frazikiem i Filipem Musiałem, historykami z krakowskiego IPN - W swej książce "Twarze krakowskiej bezpieki. Obsada stanowisk kierowniczych Urzędu Bezpieczeństwa i Służby Bezpieczeństwa w Krakowie. Informator personalny" przekonują Panowie, że stosowanie terminu "służby specjalne" w odniesieniu do aparatu bezpieczeństwa w PRL, czyli UB i SB, jest niewłaściwe. Dlaczego? ..." Dalszy ciąg tylko na papierze ale ten papier mam i coś zacytuję, bo to szalenie ważne. To jest wywiad z autorami tej książki i pada m.in. takie stwierdzenie dziennikarza, że UB i SB w dalszym ciągu usiłuje się przedstawiać jako normalne służby specjalne (także w podręcznikach szkolnych) potrzebne w każdym państwie i pada taka odpowiedź: "- To rezultat propagandy komunistycznej, kóra - z czego nie wszyscy zdają sobie sprawę - nie skończyła się w roku 1989, ale jest nadal sączona przez beneficjentów byłego reżimu, czyli byłych członków partii komunistycznej, funkcjonariuszy policji politycznej, agenturę itp. Usiłują oni przekona opinię publiczną o rzekomej analogii pomiędzy działaniami UB-SB a wywiadem i kontrwywiadem państw demokratycznych. Ta propaganda jest, niestety, najbardziej skuteczna w odniesieniu do najmłodszego pokolenia, które PRL-u nie pamięta." Natomiast w innym miejscu: "Bezpieczeństwo, umieszczone w nazwie, oznaczało ochronę władzy, nie zaś ochronę społeczeństwa." I najciekawsze (dedykuję sopockiemu): " - Często jednak daje się słyszeć, że w niekórych okresach PRL-u to bezpieka rządziła partią. - Nigdy tak nie było, natomiast teza ta jest bardzo wygodna dla działaczy partii komunistycznej. Na zagdnienie to trzeba spojrzeć z dwóch stron. Z jednej - to partia zawsze podejmowała kluczowe decyzje, co do kierunków działania, z drugiej - decyzeje te uwzględniały informacje płynące z bezpieki. Tak więc impuls zawsze szedł z góry od szefów PPR, a później PZPR. (...) Pamiętajmy, że warunkiem przyjęcia kogoś do aparatu represji była pozytywna opinia PPr-PZPR. Bez niej nie mógł on awansować na kierownicze stanowiska. (...) Obowiązkiem członka partii komunistycznej - na co wskazuje wiele dokumentów - było udzielanie pomocy bezpiece." Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot chyba ty! 02.03.06, 01:06 Przecież ja właśnie twierdzę to, co ty zacytowałaś: " - Często jednak daje się słyszeć, że w niekórych okresach PRL-u to bezpieka rządziła partią. - Nigdy tak nie było, natomiast teza ta jest bardzo wygodna dla działaczy parti i komunistycznej. Na zagdnienie to trzeba spojrzeć z dwóch stron. Z jednej - to partia zawsze podejmowała kluczowe decyzje, co do kierunków działania, z drugiej - decyzeje te uwzględniały informacje płynące z bezpieki. Tak więc impuls zawsze szedł z góry od szefów PPR, a później PZPR. Jakiej ja dezinformacji się dopuściłem? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus zastanawiające,że wśród ludzi słowa a do takich 02.03.06, 02:01 niewątpliwie należą dziennikarze tk wielu to ludzie ze zwichniętą lub całkiem wykoślowioną moralnością. Przyczyn, nie treudno się domyśleć :(( Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: zastanawiające,że wśród ludzi słowa a do taki 02.03.06, 02:19 homosovieticus napisał: > niewątpliwie należą dziennikarze tk wielu to ludzie ze zwichniętą lub całkiem > wykoślowioną moralnością. > Przyczyn, nie treudno się domyśleć :(( Wśród duchownych, zakonników, pilotów, marynarzy, wojskowych, lekarzy, nauczycieli, robotników i oczywiście cyklistów także. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: zastanawiające,że wśród ludzi słowa a do taki 02.03.06, 02:22 Znikomą część wsród ludzi słowa stanowią ludzie z nadwątloną inteligencją. :)) Odpowiedz Link Zgłoś