u3manek 07.03.06, 07:27 Tanie linie stomatologiczne?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arius5 Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 07:36 Powinni zatrudnic stomatologow na pronach do Szwecji i Danii, zabieg i zakupy bez koniecznosci wysiadania w porcie. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 10:29 Tylko ze w czasie sztormu wyrwalby nie tego zeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
jnowakowski Ogladalem ten program w angielskiej TV 07.03.06, 13:22 ...istotnie, babka opowiadala jak wstawila sobie dwie plobmy za ktore zaplacila niecale 20 funtow. Ale nie powiedzila o dodatkowych kosztach jak np. taksowka tam i z powrotem, wiec podejrzewam, ze koszty tej podrozy byly wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Wg. BBC kretynka oszczedzila do 50 funtow. :))) 07.03.06, 13:30 Nie nalezy sie dziwic - Nottingham pare lat temu mial najnizszy poziom wyksztalcenia w calej Anglii (na miejscowym dobrym uniwersytecie - 5/6 miejsce w rankingach Times, studiowalo "az" 12 % miejscowych). I jak sadze, te pozycje dotad utrzymal - ze wzgledu na sredni poziom inteligencji tamtejszej populacji:)))) To taki "Wachock" angielskich dowcipow i ...publikacji medialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford PS: 50 funtow to dniowka sprzataczki. W 07.03.06, 13:33 Nottingham, bo w Londynie wyciaga wiecej;)A kretynka stracila ze 2-3 takie dniowki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: Wg. BBC kretynka oszczedzila do 50 funtow. :) 07.03.06, 21:34 Nieważne że to "tylko" 50Ł, ważniejsze że to co wydała zostawiła u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_ble Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Polski 07.03.06, 07:48 bez przesady nie 350 funtow, bylem i zaplacilem 100..chociaz i tak jak dla mnie wpiz** drogo :P Odpowiedz Link Zgłoś
chp1955 u nas też będzie drogo 07.03.06, 11:33 Nie ma się z czego cieszyć. Turystyka stomatologiczna, czy też medyczna spowoduje niewątpliwie szybki wzrost cen za zabiegi. Tak, że my, już niedługo, będziemy musieli jeżdzić do dentysty na Ukrainę albo do Kazachstanu. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 07:55 I dobrze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gluglaczek Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 08:14 "Nie dziwi mnie dobra opinia o polskich lekarzach, przecież inaczej nie byliby masowo zatrudniani na Zachodzie. Sam zdobyłem już zaufanie pacjentów z Anglii, Włoch, Rosji, a nawet USA. Zachęca ich przede wszystkim cena, bo sprzęt i materiały mamy takie same jak za granicą - mówi dr Jarek Cynkier, łódzki stomatolog." Dawno nie czytalem takich glupot. "Materialy mamy takie same .." chcialbym to zobaczyc. Podczas ostatniego pobytu w Polsce bylem przypadkiem w hurtowni stomatologicznej i widzialem te materialy. Na tych materialach to pracowalo sie w Niemczech przed 10-ciu laty. Pana dr. Cynkiera zapraszam do mnie do Berlina niech sobie troche popatrzy na czym ja teraz pracuje. Pozdrawiam. P.s. Mialem juz wielu pacjentow ktorzy byli na Wegrzech i w Polsce porobic sobie mosty i implantaty. Po paru miesiacach mosty pekaly i zrobil sie problem z reklamacja. Pacjenci skomleli zeby im to naprawic i konczylo sie na tym ze trzeba bylo robic wszystko od nowa. Najgorsza z tego wszystkiego jest jednak jakosc prac technikow stomatologicznych. B. rzadko zdaza sie dobry odlew z porcelany Odpowiedz Link Zgłoś
hol3k Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 08:44 na prawdę warto ostatnio znalazłem stronkę www.dentaltravelpoland.co.uk widać Polak potrafi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
keras Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 08:56 nie bardzo rozumiem jaka masz wiadomosc do przekazania gluglaczek? czy chcesz powiedziec "bo My w Niemczech to..."? Sa dobre i zle przyklady stomatologi w Polsce i Niemczech. Wierze ze Ty jestes swietny. Jezeli wziac pod uwage stosunek jakosci do ceny to jestem przekonany ze wypada to na korzysc Polski, i nie kazdy musi jezdzic Mercedesem, bo po prostu nie kazdego na to stac. A i jeszcze jedno, nie jestem stomatologiem i popraw mnie jesli sie myle, ale koncowy rezultat nadal przede wszystkim zalezy od doswiadczenia i dokladnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
keras Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 09:13 aha to moze porozamawiamy o konkretach, tak sie skalda, ze tez mieszkam w Niemczech i ostatnio dowiadywalem sie o cene i technologie implantu w Polsce aby moc dokonac dokladnego porownania w Niemczech: zaproponowano mi implant firmy amerykanskiej "3I" oraz membrane Biogiole (Biooss(Geistlich)- szwajcarska) jako facowiec prosze ocen czy jest to przestarzala lub niskiej jakosci technologia. Odpowiedz Link Zgłoś
gluglaczek Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 13:21 ... to jest to samo co sie uzywa w Niemczech aktualnie. Sprawa polega jak zwykle na tym ze jak juz pisal przedmowca nie material robi cuda, lecz lekarz ktory go uzywa. Polecalbym sie dowiedziec ile tych implantatow juz w tej praktyce wyknano i w jakim okresie czasu to zrobiono. Wtedy masz mniej albo wiecej mozliwa ocene doswiadczenia w tym zakresie (implantaty) danego stomatologa Odpowiedz Link Zgłoś
gluglaczek Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 13:36 jak nie rozumiesz to Ci wytlumacze. Przeczytaj dokladnie moja wiadomosc jeszcze raz to moze zrozumiesz. Ja napisalem ze podczas ostatniego pobytu w Polsce bylem w hurtowni stomatologicznej (z moimi przyjaciolmi ze studiow tez stomatolodzy) i widzialem oferowane tam materialy. Nie byly najnowsze. Z drugiej strony mialem paru pacjentow ktorzy byli na Wegrzech/Polsce i przyszli bo im protezy/mosty popekaly. Ewidentnie zla jakosc wykonania. Co bylo przyczyna, albo zly wycisk (lekarz) albo zle wykonanie (technik stomatologiczny). Nie napisalem ani slowem ze wszyscy stomatolodzy tam to patalachy. To tak samo jakbym powiedzial do przyjaciol ze studiow ze nie maja pojecia o tym co robia bo pracuja w Polsce. Czarne owce sa takze tutaj w Niemczech i to wiecej niz sie wydaje. Co do Mercedesa to kwestia smaku i gustu. Jak chcesz sie dowartosciowac to kup co chcesz. Ja jezdze VW. Twoim ostatnim zdaniem trafiles w sedno sprawy i podzielam je calkowicie z Toba w jednym punkcie bym je tylko poszerzyl jezeli pozwolisz ".. od doswiadczenia i dokladnosci i szczescia w wyborze technika z ktorym wspolpracujesz" Dewiza jest taka; jestes dobry w swoim fachu i w obejsciu z ludzmi to wszedzie przezyjesz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Co ty z tymi protezami?Tu wiekszosc klasy sredniej 07.03.06, 13:41 i po 60-tce ma wlasne zeby, wymagaja co najwyzej koronek - czy dla aktorskiego usmiechu - tzw. licowania. A ten a piat' i a piat' o bezzebnych i szczerbatych:))) Ukraina czy co na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 08:59 Czy Ty, Gluglaczek,, aby nie bronisz własnego ogona? Boisz się, że stracisz pacjentów? Bo coś mi się nie bardzo chce wierzyć, że w obecnych czasach akuat dobre materiały dentystyczne stanowią wyłączność jakiegoś kraju unijnego. Wszystko zależy od konkretnego dentysty, a taki, który nastawi się na leczenie pacjentów z Anglii czy Niemiec, już na pewno postara się o materiały nie gorsze niż te, na których Ty pracujesz. Jedyny problem dla nas, Polaków, to ten, że grożą nam wyższe ceny u dobrych dentystów. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 09:25 > P.s. Mialem juz wielu pacjentow ktorzy byli na Wegrzech i w Polsce porobic sobi > e > mosty i implantaty. Po paru miesiacach mosty pekaly i zrobil sie problem z > reklamacja To Ty jakiś genialny jesteś. Ja robiłem sobie protezę górną i dolną w Niemczech. Kosztowało majątek (na szczęście AOK się dołożyło). Takiego dna jeszcze nie widzialem. Góra wypadała bez przerwy, trzeba było kilo Haftkremu, bo ust się nie dawało otworzyć. Potem wszystko zaczęło się psuć na dole pod mostkiem. Na szczeście wróciłem do kraju i tu na miejscu dołożyłem do interesu parę tysięcy, ale wszystko jest w najwiekszym porządu, żadnych problemów. Już parę lat żadnych problemów. Jeśli ktoś chce mieć spokój za "umiarkowaną" cenę, to tylko w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 10:44 jak ja chcę sobie zrobić protezę to postępuję podobnie jak ta Angielka - wsiadam do swojego helikoptera i lecę do Senegalu, usługa wykonana na czarno kosztuje mnie tylko garść koralików. Można też polecieć na Syberię (wielu tamtejszych stomatologów mówi po polsku) tam wyrwanie protezy to tyle kosztuje ile rady dadzą wypić wieczorem. Nocleg i zagrycha gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina jaruzel, swietny komentarz 07.03.06, 11:32 Najwazniejsze jest zeby znac reputacje lekarza i wiedziec zawczasu jak wyglada jego praktyka. To dotyczy KAZDEGO lekarza i WSZEDZIE. Ja pomimo, ze mieszkalam w Lodzi nigdy nie mialam szczescia trafic do dobrego stomatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
oooo Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 16:25 <rotfl> jestes boski:P Odpowiedz Link Zgłoś
wojec bzdury serdeńko piszesz 07.03.06, 12:43 boisz się waćpan po prostu konkurencji - pisz prawdę a nie trele-morele!! Materiały są teraz wszędzie takie same -kwestia tylko kasy-mam porcelanowe mosty i koronki już 10 lat i są jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Jest taka piosenka 07.03.06, 08:55 Every town Has its ups and down Sometime ups Outnumber the downs But not in Nottingham Odpowiedz Link Zgłoś
eudia Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 09:27 To swietnie, skoro rozwija sie usluga dentystyczna to i rozwinie sie hotelarstwo, gastronomia i wszystkie inne uslugi. Lepiej dla Polski aby ceny sie nie zrownaly z innymi krajami, bo to nasza szansa na odbicie sie od dna - trzeba postawic na dobry marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 [...] 07.03.06, 10:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 dentystyczna turystyka do Polski 07.03.06, 12:02 Z usług polskich dentystów korzystają przede wszystkim Szwedzi! Nie trzeba nawet wyjeżdżać do Polski! W Sztokholmie i w Goeteborgu działają już kliniki dentystyczne zatrudniające polskich specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
juniorbristol Re: dentystyczna turystyka do Polski 07.03.06, 12:37 bylam u angielskiego dentysty, prywatnie, bo do panstwowego nawet Anglicy ni moga sie dopchac. nigdy NIGDY WIECEJ NIE POJDE, CHOCBYM MIALA SAMA ZEBA WYRWAC. po przyjezdzie do Polski moja dentystka zalamala rece, bo zamiast malej bialej plomby mam amalgamat na calego zeba. nastepny krok to koronka. mam 25 lat i nie snilo mi sie wydawac 400 funtow na koronke w Anglii, mam za swoje. Anglicy szybko poznaja sie na polskich dentystach, a ceny w Polsce dla Polakow raczej nie powinny podskoczyc, bo i po co? nie kazdy dentysta zna angielski i nie codziennie przyleci pelen Anglikow samolot. nie dajmy sie zwariowac, po prostu doceniajmy polskich lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
xandau Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 12:59 Ja bym bardzo sie chcial dowiedziec jak sie leci do Polski za 150zl w ta i z powrotem, (bez miesiecznej przynajmniej rezerwacji) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie wiem: link do idiotki w BBC tutaj: 07.03.06, 13:44 news.bbc.co.uk/1/hi/england/nottinghamshire/4698680.stm Placila ponoc za lot 30 funtow tam i nazad. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 15:06 xandau napisał: > Ja bym bardzo sie chcial dowiedziec jak sie leci do Polski za 150zl w ta i z > powrotem, (bez miesiecznej przynajmniej rezerwacji) A kto Ci powiedział, że "bez miesięcznej przynajmniej rezerwacji"? Ktoś, kto chce w Polsce wyremontować sobie zęby, zarezerwuje przelot i pół roku wcześniej. (Pewnie, że ktoś, kogo akurat ząb rozbolał, pójdzie do dentysty na miejscu i natychmiast.) Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Wielka Brytania: dentystyczna turystyka do Po 07.03.06, 19:49 koloratura1 napisała: > A kto Ci powiedział, że "bez miesięcznej przynajmniej rezerwacji"? Ta pani z artykulu tak wlasnie zrobila, zabolal ja zab i nie chcialo jej sie czekac w kolejce u miejscowego dentysty, wiec sie wziela i zdenerwowala, wsiadla w samolot (za 150ZP) i przyleciala do dentysty do Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ta idiotka zlozyla sobie 2 plomby. Gruntowny 07.03.06, 20:38 remont? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford GW d e z i n f o r m u j e - nie turystyka, a 07.03.06, 13:38 ZATRUDNIANIE POLSKICH DENTYSTOW W NHS; news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4753334.stm Nb. linkow n/t jest w BBC wiecej. Zatrudnianie polskich dentystow musi byc powazne, skoro napedza stracha...miejscowym stomatologom. Odpowiedz Link Zgłoś