kozaki_wiesi 08.03.06, 13:33 mam mieszane uczucia - z jednej strony czerwona kanalia a z drugiej wolność słowa. a jakie jest wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ubek-kubek Należy zorganizować paradę gejów w obronie 08.03.06, 13:36 towarzysza Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Należy zorganizować paradę gejów w obronie 08.03.06, 13:37 ???? tobie się wszystko z gejami kojarzy? co na to twój psychiatra? Odpowiedz Link Zgłoś
great.one dokladnie.Dzis Urban,jutro kazdy z nas 08.03.06, 13:36 W dodatku chodzi o szefa INNEGO panstwa,ktore sie NIE skarzylo. Gdyby to nie byl JPII,nikt by tego nawet nie zauwazyl. Jest jeszcze stare przyslowie: Polak bardziej swiety niz sam papiez. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea To bezprawie! Sądy mogą skazywać tylko ludzi 08.03.06, 13:48 sprawnych umysłowo. Upośledzony pawian nie może być sądzony, wedle polskiego prawa. Natychmiast uniewinnić, zamknąć w zoo i dać bananów ! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Moim zdaniem Urban nie zapłaci 08.03.06, 13:52 Da się zamknąć i wyjdzie na bohatera. Skazano go za obrazę głowy innego panstwa. Mnie się Urbana wypowiedź o JP2 nie podoba. Ale mam pytanie do sędziów. Czy gdyby Urban obraził dyktatora Koreii Płn. to czy też był by ukarany? M. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Każda obelga pod zdresem Kima i tak jest zgodna 08.03.06, 13:54 z prawdą, jego się nie da obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea A Polska jest Polską, Polacy są Polakami. Jestem 08.03.06, 14:06 ateistą i nawet ja widzę kim jest Jan Paweł II dla Polaków. Szmata, ostatnia szmata może w Polsce obrażać Papieża, i z wolnością słowa nie ma to absolutnie nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dudus45 [...] 08.03.06, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Obelga... 08.03.06, 14:19 ..z definicji nie jest prawdziwa ani fałszywa. Kryteria prawdziwości stosuje się do ZNIESŁAWIENIA, ale na to jest odrębny paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach ciekawe, co by było, gdyby 08.03.06, 14:19 (nielubiany przeze mnie) Urban podawał do sądu wszystkich, którzy go obrażają ... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Ciekawe, co by było, gdyby udowodnić związki 08.03.06, 14:22 między nienawistnymi tekstami czerwonego zbrodniarza o księdzu Popiełuszce i jego śmiercią w dniach następnych? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach ale to juz całkiem inny temat 08.03.06, 14:23 my tu mówimy o skazywanie za obrazę słowem dziś i teraz Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Mówimy o zbrodniarzu, który przez twoich idoli 08.03.06, 14:26 jest nazywany "człowiekiem honoru" i tyle. Tu się wszystko łączy w jedno. Sygnaturkę skasowała cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach nie, mówimy o fakcie obrażania słowem 08.03.06, 14:27 jednego człowieka przez innego. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Człowiek został obrażony, nawet wiele milionów, 08.03.06, 14:32 ale nie człowiek obrażał, lecz czerwony zbrodniarz, podgatunek Homo Sapiensa, jaki wyewoluował w Moskwie w latach 20-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Nie przeczę 08.03.06, 14:35 i wcale nie staję w obronie Urbana. Tylko tak sobie myślę, że jeśli stoimy na stanowisku, że nie wolno obrażać ludzi (a ja na takim stanowisku stoję) - powinniśmy wszystkich, którzy obrażają mierzyć jedną miarą. Tak więc - równie złe jest obrażanie papieża, jak i Urbana (cokolwiek nie myślelibyśmy o nim). Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Nie. Każdy człowiek może zrobić ze swoim życiem 08.03.06, 14:42 co chce. Przy końcu dni danej persony publicznej, ludzie mają prawo ocenić dorobek życia. Jan Paweł II stał się tym kim stał, świętym za życia dla jednych, niekwestionowanym autorytetem dla innych, nawet dla ateistów, jak ja. Urban przeżył swój żywot jak przeżył, i stawianie w jakiejkolwiek płaszczyźnie, tych dwu ludzi, jest absurdem. Nie są oni równi. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Drogi Lorteo 08.03.06, 14:47 Piszesz tu o ocenie jakości zycia dwóch ludzi. Nie kwestionuję tego, co piszesz i w tym zgadzam się z tobą. Jednak - z drugiej strony - będę broniła prawa każdego człowieka, nawet zbrodniarza, do szacunku dla jego osoby - tak, jak nakazuje chrześcijaństwo oraz nasza europejska cywilizacja. Prawo do szacunku rozumiem jako prawa do nieobrażania, prawo do sądu i prawo do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Urban prawomocnie skazany 08.03.06, 14:24 Oczekuje,ze po tym wyroku na Urbana w identyczny sposob zostana potraktowani wszyscy,ktorzy w podobnym tonie wypowiadaja sie o glowach takich panstw, jak Bialorus,Kuba,Korea.Skoro glowy panstwa Watykan krytykowac nie wolno,to innych tez. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Urban prawomocnie skazany 08.03.06, 14:28 Moim zdaniem papiez który został kardynałem na wyraźne życzenie komunistycznej bezpieki autorytetem byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Prawda w oczy kole moherów 08.03.06, 14:38 Weź sobie poczytaj troszke. W tamtych latach do nominacji kardynalskiej musiała się przychylić bezpieka, kościół miał swojego kandydata który został odwalony przez komunistów. Dziwnym trafem bezpieka poparła młodego biskupa który zrobił dziwnie szybka kariere... To by tez wyjaśniało zamach na niego, może przestał być posłuszny? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Nie w tym rzecz. 08.03.06, 14:42 Nie tobie sądzić, kto dla kogo i dlaczego jest autorytetem :) Pomijam już, że twoje gołosłowne oskarżenia są, no ... (powstrzymam się) niezbyt ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Nie w tym rzecz. 08.03.06, 15:00 To nie oskarżenia, to fakty połączone z moimi domysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-ciemnogrodu Re: Urban prawomocnie skazany 08.03.06, 14:39 Bogu niech będą dzięki..skończył sie czas szydzenia z prawdziwych autorytetów moralnych i naigrywania się z wartosci moralnych z religii itp Odpowiedz Link Zgłoś