Dodaj do ulubionych

Sondaż PBS: nie podoba się atak na media

• todundliebe Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 08:47
      Zwolennicy PO cieniasy, wytresowani przez GW.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 08:51
        Pisuar i potrafi czytac :) ciekawe zjawisko .
    • tomekjot 60 proc na pewno nie popiera 16.03.06, 08:49
      To samo a jak brzmi inaczej. Tak a propo dlaczego za wszelkie zło w tym kraju
      obwinia sie jedną osobe, Były, bodaj cztery sejmy, ileś tam rządów. Ktoś chyba
      prywatyzował banki. bynajmniej nie Balcerowicz
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: 60 proc na pewno nie popiera 16.03.06, 08:52
        Plebs potrzebuje kozla ofiarnego : nie mamy zydow , ale mamy balcerowicza .
        • tomekjot Re: 60 proc na pewno nie popiera 16.03.06, 09:00
          Dwa lat byłem ankietere w pbs i dokładnie wiem kto odpowiada na pytania i w
          jakich miejscowościach. Śmiemn twierdzić że większość sondaży nie jest
          miarodajna.
          • dzieciatko_o_dyrektora Re: 60 proc na pewno nie popiera 16.03.06, 09:04
            sondaze nie maja byc miarodajne , tylko maja wywolywac dyskusje . Ludzie nie
            maja chleba , ale maja igrzyska .
      • losiu4 Re: 60 proc na pewno nie popiera 16.03.06, 18:12
        tomekjot napisał:

> To samo a jak brzmi inaczej. Tak a propo dlaczego za wszelkie zło w tym kraju
        > obwinia sie jedną osobe, Były, bodaj cztery sejmy, ileś tam rządów. Ktoś
        > chyba prywatyzował banki. bynajmniej nie Balcerowicz

a kto twierdzi, że za wszystko? Tylko za to, co spartolił. A teraz za
        stronniczosć, choć tak sie od niej odżegnuje.

Pozdrawiam

Losiu
    • konrad.ludwik02 Re: Sondaż PBS??? Zawsze się dziwię, ... 16.03.06, 08:52
      ... kiedy czytam wyniki tych sondaży nie przystające do powszechnych wyobrażeń:
      kogo oni tam sondują? Za Komuny było prosto: mieli listę ludzi o których
      wiedzieli, jak się wypowiedzą w sprawie np. miłości do władzy ludowej, no to
      zawsze ich ankietowali, kiedy tylko chcieli otrzymać jakieś optymistyczne
      wieści!
      Nie chce mi się wierzyć w wyniki ankiety o prof. Balcerowiczu: przecież Polacy
      nie mogli zapomnieć kto zlikwidował koszmarną inflację przełomu lat
      osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych!
      • losiu4 Re: Sondaż PBS??? Zawsze się dziwię, ... 16.03.06, 18:15
        konrad.ludwik02 napisał:

> Nie chce mi się wierzyć w wyniki ankiety o prof. Balcerowiczu: przecież
        > Polacy nie mogli zapomnieć kto zlikwidował koszmarną inflację przełomu lat
        > osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych!

to akurat trudne nie było, a sposób Balcerka (a raczej Sachsa tudziez wiadomego
        miedzynarodowego funduszu) to tylko jedna z możliwych dróg. Niekoniecznie
        najlepsza.

Pozdrawiam

Losiu
    • princealbert how typical... 16.03.06, 08:52
      taka wladza jacy ludzie.

O ile latwiej zrozumiec haslo 'Balcerowicz won' niz reguly prawa i ekonomii.
      • angor50 [...] 16.03.06, 08:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • losiu4 Re: how typical... 16.03.06, 18:20
        princealbert napisała:

> taka wladza jacy ludzie.
        > O ile latwiej zrozumiec haslo 'Balcerowicz won' niz reguly prawa i ekonomii.

nie ma czegoś takiego jak "reguły prawa i ekonomii" przynajmniej w sensie nauki
        ścisłej... no moze poza prosta buchalteria z dodawaniem i odejmowaniem złotówek
        czy innej waluty w sakiewce. Gdyby było inaczej, nie byłoby tzw. "szkół", które
        to każda ciągnie w swoja stronę przytaczajac jak najbardziej słuszne argumenty
        dla poparcia swoich tez.

Pozdrawiam

Losiu
    • deratyzacja11 Bezczelnosc niePolakow. Czas skonczyc farse 16.03.06, 08:53
      Walc/Gronkiewicz niedawno bezczelnie stwierdzila ze powolanie Komisji
      to "kampania przeciw jej kandydaturze na stanowisko prezydenta Warszawy". Do
      zludzenia przypomina to bezczelne twierdzenia nieROSJANINA Chodorowskiego ktory
      twierdzi ze trafil do wiezienia nie z powodu niezaplacenia 2.8 biliona
      podatkow, nie z powodu sprzeniewierzenia sie Rothschildowi lecz z
      powodow "politycznych" i ze jest "ofiara" przesladowan. "wolna prasa" wmawiala
      bezczelnie czytelnikom ze Chodorowski "sprywatyzowal" rosyjski przemysl naftowy
      majac $20. Prawda wyszla dopiero podczas proby konfiskaty mienia firmy
      Chodorowskiego - okazalo sie bowiem ze .... rajwach podniosl Rothschild.

Profesor reformator (genialnosc reformy i "prywatyzacji" widac po ilosci
      Polakow spiacych na chodnikach) wykluczyl przedstawiciela rzadu z posiedzenia
      podczas gdy sam przez swoja zone jest uwiklany w CONFLICT OF INTEREST i
      powinien najpierw WYKLUCZYC SAMEGO SIEBIE.

Do szefostwa niePOLAKOW:
      panowie niePOLACY, czy w waszym gronie naprawde nie macie sprytniejszych ludzi
      do wykonywania swoich polecen? WSTYD WSTYD WSTYD poslugiwac sie takimi
      nieudaczniakami.

OSWIEC KLAMCE BLASKIEM PRAWDY
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Bezczelnosc niePolakow. Czas skonczyc farse 16.03.06, 08:56
        wychodzi na ze w polsce mieszka tylko 40% polakow , a reszta to niepolacy
        uwiklani w "CONFLICT OF INTEREST" .
        :)
        • losiu4 Re: Bezczelnosc niePolakow. Czas skonczyc farse 16.03.06, 18:28
          dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> wychodzi na ze w polsce mieszka tylko 40% polakow , a reszta to niepolacy
          > uwiklani w "CONFLICT OF INTEREST" .

nie byłbym az tak drastyczny w ocenach, ale mógłbym powiedziec inaczej: 35%
          mysli samodzielnie, 5% brakujace do 40% dało sie przekonać, 30 niezdecydowanych
          procent ludzi jeszcze sie nie przekonało. Ostatnie 30% powtarza bezkrytycznie
          za wybiórcza tudziez "autorytetami" "Balcerek to guru i zbawienie nasze, bez
          Niego świat (a co namniej Polska) zginie marnie... Tusk i platforma rulez...
          PiS, Rydz i mohery są be". Szkoda jeno, ze takich jest 30 % (nadzieja w tym, ze
          częśc moze otrzeźwieje)... może teraz byc? :)

Pozdrawiam

Losiu
      • wuetend Re: Bezczelnosc niePolakow. Czas skonczyc farse 16.03.06, 08:56
        oswiec ignoranta blaskiem pokory

> Do szefostwa niePOLAKOW:
        > panowie niePOLACY, czy w waszym gronie naprawde nie macie sprytniejszych ludzi
        > do wykonywania swoich polecen? WSTYD WSTYD WSTYD poslugiwac sie takimi
        > nieudaczniakami.
        >
        > OSWIEC KLAMCE BLASKIEM PRAWDY
    • car_makary Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 08:55
      A, kto wierzy "GW" ?
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 08:56
        ksiadz z barwic
      • wuetend Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 08:57
        z pewnoscia nie forumowicze wystepujacy na witrynie niezaleznego ND :D

car_makary napisał:

> A, kto wierzy "GW" ?
    • widziane.inaczej Przykro mi Panie Drogie Adamowe Popychadło... 16.03.06, 09:02
      ale ja jestem człowiek wolny, i niezależny od nikogo, i Twoje insynuacje nie
      mają dla mnie żadnego znaczenia.
      A apropos Wybiórczej to muszę powiedzieć, że Wybiórczy Ściek wchodzi w moją
      przestrzeń życiową różnymi kanałami wbrew mojej woli, i ja zamierzam się bronić
      przed tym paskudztwem choćby w centrum tego Wybiórczego Szamba
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Przykro mi Panie Drogie Adamowe Popychadło... 16.03.06, 09:05
        To moze wyjdz z kanalu ?
      • angor50 Re: Tusk: Same PSY 16.03.06, 09:07

• 18261826www [...] 16.03.06, 09:17
          • widziane.inaczej Co tak się zapowietrzyłeś Adamowy Trybiku? 16.03.06, 10:00
      • wuetend [...] 16.03.06, 09:11
      • 18261826www [...] 16.03.06, 09:11
        • widziane.inaczej Widzisz jaki malutki jesteś Adamowy Trybiku 16.03.06, 09:15
        • angor50 [...] 16.03.06, 09:17
        • widziane.inaczej Rozumiem, że Adaś musi udzielić kolejnych lekcji 16.03.06, 09:17
    • wlodarcz2000 Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 09:06
      Biorąc pod uwagę błąd statystyczny, mamy w skrajnym przypadku 40-4,4 = 35,6% do 30+4,4 = 34,4%, czyli przewagę wynoszącą 1,2% To chyba nie jest wiele?
      • losiu4 Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 18:35
        wlodarcz2000 napisał:

> Biorąc pod uwagę błąd statystyczny, mamy w skrajnym przypadku 40-4,4 = 35,6%
        > do 30+4,4 = 34,4%, czyli przewagę wynoszącą 1,2% To chyba nie jest wiele?

przecałkuj to jeszcze po powierzchni, zlogarytmuj, wyciagnij pierwiastek,
        dolicz średnia amplitude falowania palmowych lisci w Burkina Faso i wyjdzie Ci
        205% popiera antykaczorową linie wybiórczej :)

Pozdrawiam

Losiu
        • wlodarcz2000 Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 17.03.06, 12:25
          Od razu widać, żeś łoś :-))))
    • maheda Sondaże, jakie są, każdy widzi 16.03.06, 09:10
      Widzieliśmy je również przed wyborami...
    • dzejti Re: Sondaż PBS: podoba sie PiS 16.03.06, 09:18
      szkoda komentowac, ale cos sie we mnie burzy, jak sobie uswiadamiam glupote
      Polakow. Jest mi coraz bardziej wstyd, ze urodzilem sie w tym smutnym, szarym
      kraju, gdzie rzadza ludzie zaslepieni jakas chora ideologia i sa popierani
      przez polowe spoleczenstwa - ludzi bez wyksztalcenia, nietolerancyjnych,
      przestraszonych swiata i wszystkiego, co by ich wyrwalo z tego marazmu, w
      ktorym tkwia pewnie od czasow komunizmu.
      choc przyznam, mlodzi fanatycy tez sie zdarzaja - a to jest jeszcze smutniejsze.
    • ewski 15 milionów kretynów, 16.03.06, 09:18
    • bloody_rabbit Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 09:19
      Świetny pomysł! Od jutra stopy procentowa ustalamy w sondażach! Kto głosuje za
      zerowymi?
    • ewski 15 milionów kretynów, 16.03.06, 09:19
      niemożliwe, żeby aż tylu dało się nabrać PISOwi
      • losiu4 Re: 15 milionów kretynów, 16.03.06, 18:41
        martwić należałoby się tym, ze aż tylu dało się nabrać wybiórczej i
        platformie...

Pozdrawiam

Losiu
    • piwi77 Dzien wolny na "Wyzszej" Szkole Medialnej? 16.03.06, 09:24
      A moze zajecia praktyczne? Bo straszny nalot, dzisiaj, forumowiczow, za ktorymi
      dlugo ciagnie sie zapaszek koscielnej, zapyzialej kruchty...
      • 18261826www Re: Dzien wolny na "Wyzszej" Szkole Medialnej? 16.03.06, 09:27
        Studenci ostatniego roku wlasnie rozwiazuja slupki z matematyki.
        • kwiecien45 Re: Dzien wolny na "Wyzszej" Szkole Medialnej? 16.03.06, 09:31
          18261826www napisał:

> Studenci ostatniego roku wlasnie rozwiazuja slupki z matematyki.

Na ostatnim roku to oni już Falskiego studiują samodzielnie.
          • 18261826www Re: Dzien wolny na "Wyzszej" Szkole Medialnej? 16.03.06, 09:38
            Obowiazujace lektury:-wesole przygody koziolka matolka
            -nad rzeczka.
            Nad rzeczka opodal krzaczka
            kaczke jebie padaczka.
            • ginlo Ja mysle, ze to dowod na upadek demokracji 16.03.06, 09:51
              Po takich wynikach swiatle "elyty" powinni saksowac demorkacje, ciemny narod
              zagnac d oobozu, w ktorym role kapo bedzie pelnilo SLD a chlopcy z PO stana na
              wierzach. Oficerami zostana PeDzie.pl Bo w nich jest morlane prawo, by pokazac
              narodowi co ma myslec. Tusk chyba zaczyna zalowac, ze w latach 80-tych wyglupial
              sie wieszajac rynny na blokach, zamiast zapisac sie jak Siwiec przykazal do
              ZSYPU, i glosowac w 98 na Jaruzela. On liczyl, ze zbuduje w ten sposob
              demokracje socjalistyczna, w ktorej PO bedzie partioa wladzy, nazwa demokracji
              bedzie liberalna, ale zasady zostana te sprzed 89. Moze by tak Panie Donaldzie i
              Panowie z Wyborczej z kazdym ankieterem chodzil policjant i jak nakieta bedzie
              przeciw Leszkowi to lomot o 48 godzin dla zmadrzenia. I kto tu lubi Bialorus
    • gromek1 Re: DonalD znów sie nie udało!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.03.06, 09:26
      Z midimaxem nidgy nic nie wiadomo. Najlepiej nie ruszać.
      Zdecydowanie wolałem MiniMax Kaczkowskiego w PR3
    • cintos Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 09:27
      A ja uważam że rząd nie ma racji i kręci. Jak można bowiem podważać zgodność
      decyzji Balcerowicza o wykluczeniu Cezarego Mecha z obrad KNB, Balcerowicz
      zastosował Kodeks Postępowania Administracyjnego, skoro potem rząd powołał się
      na ten sam kodeks przysyłając do KNB prokuratora. Balcerowicz jakoś nie
      protestował i nie twierdził że to bezprawne, tylko przyjął decyzję do
      wiadomości, a na wniosek prokuratury obrady KNB zostały przesunięte, tak jak
      chciał rząd. Rząd i PiS interpretują prawo tak jak im wygodnie, szkodzą Polsce
      i co najgorsze antagonizują społeczeństwo. Wystarczy, że ktoś powie że nie
      zgadza się z poglądami braci Kaczyńskich, że tak jak ja uważa że ostatnie 16
      lat to był duży skuces Polski, że Okrągły Stół to było jedno z najważniejszych
      wydarzeń w naszej historii a założę się że zwolennicy PiS-u zaraz zaczną mnie
      wyzywać od a)komucha b)obrońcy układu c)łżeelity d) coś jeszcze gorszego. A ja
      nie mam nic z tym wspólnego, uważam, że wiele rzeczy w Polsce trzeba zmienić,
      ale nie wolno podważać dorobku ostatnich lat, a zmiany powinny być ewolucyjne a
      nie rewolucyjne. Pozdrawiam
    • kwiecien45 "Na rydzomoheroinie uwalim Balcerowicza" 16.03.06, 09:30
      "Feromonem klonów samoobronna gnojowica,
      na rydzomoheroinie uwalim Balcerowicza!
      Podług russkowo pierwowzora,
      naślemy na niego prokuratora!
      Końska woń, sex, dużo owsa.
      Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła".
    • el_bigos Re: Omamic społeczenstwa tumanie:):)_ 16.03.06, 09:30
      dobrze, że juz ktoś inny ciebie głąbie podsumowal, bo inaczej bym sie tylko
      niepotrzebnie denerwowal
    • cyklista Ciekawe jak to się przekłada na statystykę ludzi 16.03.06, 09:31
      zaangażowanych w fundusze inwestycyjne, grę na giełdzie, trzeci filar, własną
      działalność gospodarcza, współpracę międzynarodową itd.
      Dla mnie ten sondaż to rozpaczliwe wołanie "komuno wróć", niecnie wykorzystywane
      przez socjotechników Pisu.
    • pslekkl A jaki procent stanowią matołki po podstawówce ?.. 16.03.06, 09:31
      ... bez podstawówki, ew. po zawodówie dla których liczy się tylko TV i piwo? To
      jest właśnie tragedia demokracji, że w wyborach taką samą wartość ma głos
      nieroba bez zasiłku jak i przetsiębiorcy zatrudniającego ludzi. Dzięki temu w
      Palestynie wygrywa Hamas a w Polsce PiS....
      • losiu4 Re: A jaki procent stanowią matołki po podstawówc 16.03.06, 18:50
        pslekkl napisał:

> ... bez podstawówki, ew. po zawodówie dla których liczy się tylko TV i piwo?

zapewne niewielki. Zarówno zamawiajacy jak i sposób przeprowadzenia sondazu
        preferuja raczej tych "młodych prężnych wykształconych" zwolenników PO :)

Pozdrawiam

Losiu
    • simon_r Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 09:33
      Tylko 40%??... to nieźle... po ostatnich wyborach możnaby przypuszczać że
      ekonomiczny debilizm naszego społeczeństwa jest jednak ciut bardziej zaawansowany
    • oryganion Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 09:48
      no to wiem wśród kogo żyję. Najwyższy czas sie wynosić
      Nie będę robił na tych ospałych leniwych beretowców I żaden ćwok nie będzie mi
      tłumaczył że to czego sie dorabialem całe życie pracując po 20 godzin na dobe
      teraz mi rokradna socjaliści - ile razy w życiu pokoleń ludzi kolejni złodzieje
      beda kwestionowac prawo do własności prywatnej i prawo do wolności gospodarczej
      ile razy mozna jeszcze słuchać pseudopatriiotów i oszołomów socjalistycznych
      i całego tego bredzenia - ile razy można patrzeć jak cie okradaja w biały dzień
      i wkładaja do głowy brednie socjalistyczne
      Balcerwowicz przegra ta batalię - bo w possowieckich łbach nic innego sie nie
      urodzi - biedny ten kraj - coraz bardziej mi brzydnie
      • losiu4 Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 18:59
        oryganion napisał:

> no to wiem wśród kogo żyję. Najwyższy czas sie wynosić
        > Nie będę robił na tych ospałych leniwych beretowców I żaden ćwok nie będzie mi
        > tłumaczył że to czego sie dorabialem całe życie pracując po 20 godzin na dobe
        > teraz mi rokradna socjaliści

powiedz to swiatłym posłom platformy głosującym za becikowym :)

> Balcerwowicz przegra ta batalię - bo w possowieckich łbach nic innego sie nie
        > urodzi - biedny ten kraj - coraz bardziej mi brzydnie

Balcerek powinien przegrac. Bynajmniej nie wskutek "posowieckich głów", a
        własnego nieudacznictwa, prywaty (mam nadzieję ze pamiętasz wskutek jakiego
        dilu został prezesem NBP, o kombinacjach z fundacjami nie wspominając), tudzież
        doktrynerstwa (choć akurat o to bym się specjalnie nie czepiał, kazdy ma
        swojego fioła)

Pozdrawiam

Losiu
    • australopitecus Re: Sondaż PBS: nie podoba się atak na media 16.03.06, 09:50
      Moze GW zrobi sonde na temat jak wyglada australopitecus. Zakladajac ze 40%
      zapytanych odpowie ze jestem piekielnie przystojny, czy na podstawie takiego
      wyniku mozna sadzic ze naprawde jestem? Warto sie nad tym zastanowic i nie
      robic glupot.
      • tomekjot A na czym się polacy nie znają 16.03.06, 09:57
        znają się na polityce, medycynie, prawie, budownictwie a jak przychodzi co do
        czego to spie,... wszystko
    • freelancer_1 piss on you!!! 16.03.06, 09:55
    • the.bill1 W takim razie REALnie jest 60 za PiS 16.03.06, 09:56
      Tak mniej więcej. Od zawsze mówiłem, że GW już nie zahipnotyzuje Polaków, ale
      ciągle idzie w zaparte. Czas układu sie kończy!!!
      Matryce propagandowe układu różówo-czerwonego trzeba zanieść do piwnicy albo
      spalic po prostu. Polska ma się rozwijać. Michnix przegrał!
      • monachus Re: W takim razie REALnie jest 60 za PiS 16.03.06, 09:58
        na szczescie sa jeszcze w kraju ludzie ktorzy nie pozwola aby czarna watykanska
        stoka i jej tuba PIS-uarowska wpedzily polske w mroki sredniowiecza!!
      • bloody_rabbit Re: W takim razie REALnie jest 60 za PiS 17.03.06, 20:20
        Taaak. Jasne. Skoro 60% nie powiedziało "jestem przeciw" to znaczy że
        powiedziało "jestem za".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka