d3b3 28.03.06, 00:52 Pokażcie (za przeproszeniem) swoje drzewa genealogiczne. Śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierzant_nowak Lem ich ma na poziomie sredniej warstwy 28.03.06, 01:27 podeszew u sandalow :] Odpowiedz Link Zgłoś
maymonides Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:29 d3b3 napisała: > Pokażcie (za przeproszeniem) swoje drzewa genealogiczne. Śmiało! Mówisz tak, jakby pochodzenie żydowskie było czymś złym. Sam jestem Żydem i nie wcale się tego nie wstydę, a wręcz przeciwnie. Czasami lubię utrzeć nosa tym, którzy chcą, aby czuł się z tego powodu kimś gorszym od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:47 > > wcale się tego nie wstydę, a wręcz przeciwnie. Czasami lubię utrzeć nosa tym, > którzy chcą, aby czuł się z tego powodu kimś gorszym od innych. i tak trzeba, tak trzeba. Niech sfrustrowane polaczki topia sie w swojej zolci :] Vide koles ze slynnego filmu o dniach radia maryja... Tego "prawdziwego polaka", kur.. jego mac, walacego w kamere piescia z okrzykiem "RAUS ZYDY" :D Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:50 Nie chciałam nikogo urazić. Jako typowy mazowiecki mieszaniec (chłopsko - holendersko - żydowsko - robotniczo - duńsko - rosyjski) mam czasem ochotę zobaczyć "prawdziwie polskie drzewo genealogiczne". Rozrywka taka... Odpowiedz Link Zgłoś
maymonides Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 02:05 d3b3 napisała: > Jako typowy mazowiecki mieszaniec (chłopsko - holendersko - żydowsko - > robotniczo - duńsko - rosyjski) mam czasem ochotę zobaczyć "prawdziwie polskie > drzewo genealogiczne". Mówić brzydko i brutalnie Żydzi rzadko "kojarzyli" się z Polakami ze względu na hermetyczność gmin żydowskich, które robiły co mogły, aby ograniczyć małżeństwa z gojami. Dopiero w XIX wieku nastąpił pewien stopień liberalizacji, ale wtedy znowu tatusowie żydowskiego pochodzenia stawali na uszach, aby wydawać córki wyłącznie za inteligentnych, zaradnych i zamożnych mężczyzn - byli nawet skłonni dopłacić do interesu ;). Dlatego małżeństwa żydowsko-chłopskie, tudzież żydowsko-robotnicze należały do rzadkości, stąd skala tego zjawiska nigdy nie była masowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maymonides Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 02:06 maymonides napisał: > Mówić Miało być: "Mówiąc" Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:09 i kawał xuja, który kabluje internautów do tepsy i prokuratury. maymonides napisał: > d3b3 napisała: > > > Pokażcie (za przeproszeniem) swoje drzewa genealogiczne. Śmiało! > > Mówisz tak, jakby pochodzenie żydowskie było czymś złym. Sam jestem Żydem i nie > > wcale się tego nie wstydę, a wręcz przeciwnie. Czasami lubię utrzeć nosa tym, > którzy chcą, aby czuł się z tego powodu kimś gorszym od innych. "Jutro wyjeżdżam do Izraela z moją dziewczyną, pacanki... I tyle zobaczycie waszego "pedała Szymusia"... Ale łacha równo z was ciągnąłem przez długie miesiące. Będzie mi was trochę brak, ale nie ma tego złego... ;)" "Jaja sobie z was robiłem. W istocie mam poglądy prawicowe i liberalne (jestem zwolennikiem UPR), lubię kobitki, no i jestem stuprocentowym Polakiem wychowanym w wielodzietnej, biednej rodzinie, któremu jednak udało się wyemancypować ;) A z resztą z kim ja gadam.. Z polaczkami takimi samymi jak ja :) Słyszeliści o czym takim jak konwersja? Jak dobrze pójdzie to pod koniec tego miesiąca będą mógł na pełnych prawach modlić się w synagodze... " tiny.pl/mv2c Może ustalisz w końcu jedną wersję Żydzinko/Polaczku? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maymonides Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:11 Nigdy niczego takiego nie napisałem. Musisz wziąc pod uwagę, że na pl.soc.polityka pojawia się wiele podszywek podpisanych moim pseudonimem. A to, że jestem Polakiem jest oczywistą prawdą. Żydowskie pochodzenie niewiele zmienia w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:15 Napisałeś, napisałeś, pajacu - nagłówka njusa (w tym mejla) nie zmienisz :)) > Nigdy niczego takiego nie napisałem. Musisz wziąc pod uwagę, że na > pl.soc.polityka pojawia się wiele podszywek podpisanych moim pseudonimem. A to, > > że jestem Polakiem jest oczywistą prawdą. Żydowskie pochodzenie niewiele > zmienia w tej kwestii. "Stuprocentowym", osiołku :) Odpowiedz Link Zgłoś
maymonides Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:16 zhureck napisał: > Napisałeś, napisałeś, pajacu Przestań mnie obrażać. Ostatni mówię, że to nie ja jestem autorem tego idiotycznego artykułu, który zacytowałeś. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
maymonides Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:17 maymonides napisał: Ostatni raz mówię[...] Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Ależ oczywiście, że jesteś. 28.03.06, 02:22 I dobrze o tym wiesz, robaczku. Trzeba było zapobiegawczo nie archiwizować, kretynku, a tak niezbite dowody pozostały :) Odpowiedz Link Zgłoś
maymonides Re: Ależ oczywiście, że jesteś. 28.03.06, 02:25 zhureck napisał: > I dobrze o tym wiesz, robaczku. Trzeba było zapobiegawczo nie archiwizować, > kretynku, a tak niezbite dowody pozostały :) Naprawdę nie mam zamiaru się z tobą wykłócać o rzeczy, co do których prawdziwości mam pewność od zawsze. Dla ciebie mogę być wszystkim i niczym. Próbowałem nawiązać z tobą merytoryczną dyskusję, lecz ty wolałeś zwyzywać mnie od "bolszewików". Teraz posłałeś kolejną wiązankę inwektyw i na dodatek próbujesz przypisać mi cudze słowa, perfidnie opatrzone moim pseudonimem. To wystarczy, aby zacząć ignorować każdy twój post, co niniejszym czynię. Żegnam ozięble... Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Dobrze, już, dobrze, szewczyku. 28.03.06, 02:54 Sam wiesz, iż sprawa jest po prostu nie do obrony :) Czas zmienić ksywę, Szymciu, o ile wcześniej pewna toruńska kancelaria, której pracownicy nieopatrznie zapędzili się na fora portalu gazeta.pl i przydybali twój oszczerczy i pomawiający znaną postać o zdradę stanu artykuł, nie zwróci się za pomocą odpowienich organów do Agory SA o udostępnienie dokładniejszych danych. Wtedy już nie będzie czasu na zabawę :( Żegnam... Autor: Szymon Inkowski dratevka@NOSPAM.gazeta.pl Data: 08-01-2006, 00:37:25 From: "Szymon Inkowski" <dratevka@gazeta.pl> Newsgroups: pl.soc.polityka Subject: =?ISO-8859-2?Q?=AFegnam...?= Date: Sat, 7 Jan 2006 23:37:25 +0000 (UTC) Organization: "Portal Gazeta.pl -> www.gazeta.pl" Lines: 9 Message-ID: <dppjbl$ac5$1@inews.gazeta.pl> NNTP-Posting-Host: auw91.neoplus.adsl.tpnet.pl Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1136677045 10629 172.20.26.237 (7 Jan 2006 23:37:25 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 7 Jan 2006 23:37:25 +0000 (UTC) X-User: dratevka X-Forwarded-For: 172.20.6.64 X-Remote-IP: auw91.neoplus.adsl.tpnet.pl Xref: news.gazeta.pl pl.soc.polityka:1303806 Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Widze, ze ubecki kapownik zhurka nadal wiernie 28.03.06, 02:55 mu sluzy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Gabciu, PRL już się skończył, mamy państwo 28.03.06, 03:03 prawa, w którym każdy pomówiony ma prawo się bronić. Art. 178. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób lub instytucję o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć je w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny. § 2. Kto podnosi lub rozgłasza nieprawdziwy zarzut o postępowaniu lub właściwościach innej osoby, grupy osób lub instytucji w celu poniżenia ich w opinii publicznej lub narażenia na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 3. (86) W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec na rzecz pokrzywdzonego albo na rzecz Polskiego Czerwonego Krzyża lub na inny cel społeczny wskazany przez sąd nawiążkę w wysokości od 25 do 2.500 złotych. § 4. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwa11 Re: Gabciu, PRL już się skończył, mamy państwo 28.03.06, 03:06 masz prawo, a masz pieniadze na procesowanie sie? Dzieki demokracji, najwieksze pieniadze maja najwiecej prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie mow naziolom o prawie - ten tak doradzil 28.03.06, 03:07 forumowemu skinowi, ze ... biedak grzywne placil:) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie bredz - sam zapisy w swoim ubeckim kapowniku 28.03.06, 03:06 nam tu objawiles:) A dla kogo ubecka szuja dzisiaj pracuje, to sie jeszcze okaze.:))) PS: ABW cie jeszcze nie odwiedzilo w zwiazku z powiazaniami slaskiego NOP z Blood &Honour? Ciekawe...Widac dochodzenie rozwojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zhureck Ech, Gabryś :) 28.03.06, 03:20 Za te twoje oszczerstwa sam chętnie bym się z tobą poprocesował, ale primo - nie mam tyle determinacji co na ten przykład chłopaki z Torunia, a secundo - przecież wiesz, że cię lubię (ze współczucia, rzecz jasna) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie krec, lze-komuchu:)) Prokurator i tak dojdzie 28.03.06, 03:25 prawdy - tych powiazan twojego NOP z B&H. Odpowiedz Link Zgłoś
lux_veritatis Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:53 Ale wątek o pochodzeniu Lema założył zdaje się jakiś "tolerasta". To potwierdza fakt, iż kwestie te najbardziej podniecają lewicowców. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Tak. I wlasnie dlatego plotka o tym, 28.03.06, 02:15 ze w SLD Olejniczak pokazywal napletek Kaliszowi przyjelaby sie rownie dobrze, jak ta o Kurskim i LPR :D Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwa11 Sprzedano dotad 30 milionow ksiazek Lema 28.03.06, 02:58 ktory inny polski i katolicki pisarz mial takie naklady za zycia? Nawet JP II nie mial tyle, a pzreciez jego knoty wydawali by mu kadzic. Teraz juz nie beda na zachodzie ich wydawali, a Lem bedzie nadal autorem bestsellerow. Odpowiedz Link Zgłoś