Dodaj do ulubionych

Odwalcie się od Lema!

28.03.06, 00:52
Pokażcie (za przeproszeniem) swoje drzewa genealogiczne. Śmiało!

Obserwuj wątek
    • sierzant_nowak Lem ich ma na poziomie sredniej warstwy 28.03.06, 01:27
      podeszew u sandalow :]
    • maymonides Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:29
      d3b3 napisała:

> Pokażcie (za przeproszeniem) swoje drzewa genealogiczne. Śmiało!

Mówisz tak, jakby pochodzenie żydowskie było czymś złym. Sam jestem Żydem i nie
      wcale się tego nie wstydę, a wręcz przeciwnie. Czasami lubię utrzeć nosa tym,
      którzy chcą, aby czuł się z tego powodu kimś gorszym od innych.
      • sierzant_nowak Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:47
        >
        > wcale się tego nie wstydę, a wręcz przeciwnie. Czasami lubię utrzeć nosa tym,
        > którzy chcą, aby czuł się z tego powodu kimś gorszym od innych.

i tak trzeba, tak trzeba. Niech sfrustrowane polaczki topia sie w swojej zolci :] Vide koles ze slynnego filmu o dniach radia maryja... Tego "prawdziwego polaka", kur.. jego mac, walacego w kamere piescia z okrzykiem "RAUS ZYDY" :D
      • d3b3 Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:50
        Nie chciałam nikogo urazić.

Jako typowy mazowiecki mieszaniec (chłopsko - holendersko - żydowsko -
        robotniczo - duńsko - rosyjski) mam czasem ochotę zobaczyć "prawdziwie polskie
        drzewo genealogiczne".

Rozrywka taka...

• maymonides Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 02:05
          d3b3 napisała:

> Jako typowy mazowiecki mieszaniec (chłopsko - holendersko - żydowsko -
          > robotniczo - duńsko - rosyjski) mam czasem ochotę zobaczyć "prawdziwie polskie
          > drzewo genealogiczne".

Mówić brzydko i brutalnie Żydzi rzadko "kojarzyli" się z Polakami ze względu na
          hermetyczność gmin żydowskich, które robiły co mogły, aby ograniczyć małżeństwa
          z gojami. Dopiero w XIX wieku nastąpił pewien stopień liberalizacji, ale wtedy
          znowu tatusowie żydowskiego pochodzenia stawali na uszach, aby wydawać córki
          wyłącznie za inteligentnych, zaradnych i zamożnych mężczyzn - byli nawet
          skłonni dopłacić do interesu ;). Dlatego małżeństwa żydowsko-chłopskie, tudzież
          żydowsko-robotnicze należały do rzadkości, stąd skala tego zjawiska nigdy nie
          była masowa.
          • maymonides Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 02:06
            maymonides napisał:

> Mówić

Miało być: "Mówiąc"
      • zhureck Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:09
        i kawał xuja, który kabluje internautów do tepsy i prokuratury.

maymonides napisał:

> d3b3 napisała:
        >
        > > Pokażcie (za przeproszeniem) swoje drzewa genealogiczne. Śmiało!
        >
        > Mówisz tak, jakby pochodzenie żydowskie było czymś złym. Sam jestem Żydem i
        nie
        >
        > wcale się tego nie wstydę, a wręcz przeciwnie. Czasami lubię utrzeć nosa tym,
        > którzy chcą, aby czuł się z tego powodu kimś gorszym od innych.

"Jutro wyjeżdżam do Izraela z moją dziewczyną, pacanki... I tyle zobaczycie
        waszego "pedała Szymusia"... Ale łacha równo z was ciągnąłem przez długie
        miesiące. Będzie mi was trochę brak, ale nie ma tego złego... ;)"

"Jaja sobie z was robiłem. W istocie mam poglądy prawicowe i liberalne (jestem
        zwolennikiem UPR), lubię kobitki, no i jestem stuprocentowym Polakiem
        wychowanym w wielodzietnej, biednej rodzinie, któremu jednak udało się
        wyemancypować ;) A z resztą z kim ja gadam.. Z polaczkami takimi samymi jak
        ja :) Słyszeliści o czym takim jak konwersja? Jak dobrze pójdzie to pod
        koniec tego miesiąca będą mógł na pełnych prawach modlić się w synagodze... "

tiny.pl/mv2c
        Może ustalisz w końcu jedną wersję Żydzinko/Polaczku? :))
        • maymonides Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:11
          Nigdy niczego takiego nie napisałem. Musisz wziąc pod uwagę, że na
          pl.soc.polityka pojawia się wiele podszywek podpisanych moim pseudonimem. A to,
          że jestem Polakiem jest oczywistą prawdą. Żydowskie pochodzenie niewiele
          zmienia w tej kwestii.
          • zhureck Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:15
            Napisałeś, napisałeś, pajacu - nagłówka njusa (w tym mejla) nie zmienisz :))

> Nigdy niczego takiego nie napisałem. Musisz wziąc pod uwagę, że na
            > pl.soc.polityka pojawia się wiele podszywek podpisanych moim pseudonimem. A
            to,
            >
            > że jestem Polakiem jest oczywistą prawdą. Żydowskie pochodzenie niewiele
            > zmienia w tej kwestii.

"Stuprocentowym", osiołku :)
            • maymonides Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:16
              zhureck napisał:

> Napisałeś, napisałeś, pajacu

Przestań mnie obrażać. Ostatni mówię, że to nie ja jestem autorem tego
              idiotycznego artykułu, który zacytowałeś.

EOT
              • maymonides Re: Inkowski - bajarz, łgarz, oszczerca, troll 28.03.06, 02:17
                maymonides napisał:

Ostatni raz mówię[...]

• zhureck Ależ oczywiście, że jesteś. 28.03.06, 02:22
                I dobrze o tym wiesz, robaczku. Trzeba było zapobiegawczo nie archiwizować,
                kretynku, a tak niezbite dowody pozostały :)
                • maymonides Re: Ależ oczywiście, że jesteś. 28.03.06, 02:25
                  zhureck napisał:

> I dobrze o tym wiesz, robaczku. Trzeba było zapobiegawczo nie archiwizować,
                  > kretynku, a tak niezbite dowody pozostały :)

Naprawdę nie mam zamiaru się z tobą wykłócać o rzeczy, co do których
                  prawdziwości mam pewność od zawsze. Dla ciebie mogę być wszystkim i niczym.
                  Próbowałem nawiązać z tobą merytoryczną dyskusję, lecz ty wolałeś zwyzywać mnie
                  od "bolszewików". Teraz posłałeś kolejną wiązankę inwektyw i na dodatek
                  próbujesz przypisać mi cudze słowa, perfidnie opatrzone moim pseudonimem. To
                  wystarczy, aby zacząć ignorować każdy twój post, co niniejszym czynię.

Żegnam ozięble...
                  • zhureck Dobrze, już, dobrze, szewczyku. 28.03.06, 02:54
                    Sam wiesz, iż sprawa jest po prostu nie do obrony :)

Czas zmienić ksywę, Szymciu, o ile wcześniej pewna toruńska kancelaria, której
                    pracownicy nieopatrznie zapędzili się na fora portalu gazeta.pl i przydybali
                    twój oszczerczy i pomawiający znaną postać o zdradę stanu artykuł, nie zwróci
                    się za pomocą odpowienich organów do Agory SA o udostępnienie dokładniejszych
                    danych. Wtedy już nie będzie czasu na zabawę :(

Żegnam...
                    Autor: Szymon Inkowski dratevka@NOSPAM.gazeta.pl
                    Data: 08-01-2006, 00:37:25
                    From: "Szymon Inkowski" <dratevka@gazeta.pl>
                    Newsgroups: pl.soc.polityka
                    Subject: =?ISO-8859-2?Q?=AFegnam...?=
                    Date: Sat, 7 Jan 2006 23:37:25 +0000 (UTC)
                    Organization: "Portal Gazeta.pl -> www.gazeta.pl"
                    Lines: 9
                    Message-ID: <dppjbl$ac5$1@inews.gazeta.pl>
                    NNTP-Posting-Host: auw91.neoplus.adsl.tpnet.pl
                    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
                    Content-Transfer-Encoding: 8bit
                    X-Trace: inews.gazeta.pl 1136677045 10629 172.20.26.237 (7 Jan 2006 23:37:25
                    GMT)
                    X-Complaints-To: usenet@agora.pl
                    NNTP-Posting-Date: Sat, 7 Jan 2006 23:37:25 +0000 (UTC)
                    X-User: dratevka
                    X-Forwarded-For: 172.20.6.64
                    X-Remote-IP: auw91.neoplus.adsl.tpnet.pl
                    Xref: news.gazeta.pl pl.soc.polityka:1303806
                    • kropek_oxford Widze, ze ubecki kapownik zhurka nadal wiernie 28.03.06, 02:55
                      mu sluzy:)))
                      • zhureck Gabciu, PRL już się skończył, mamy państwo 28.03.06, 03:03
                        prawa, w którym każdy pomówiony ma prawo się bronić.

Art. 178. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób lub instytucję o takie
                        postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć je w opinii publicznej lub
                        narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub
                        rodzaju działalności,
                        podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
                        § 2. Kto podnosi lub rozgłasza nieprawdziwy zarzut o postępowaniu lub
                        właściwościach innej osoby, grupy osób lub instytucji w celu poniżenia ich w
                        opinii publicznej lub narażenia na utratę zaufania potrzebnego dla danego
                        stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
                        podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
                        § 3. (86) W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
                        na rzecz pokrzywdzonego albo na rzecz Polskiego Czerwonego Krzyża lub na inny
                        cel społeczny wskazany przez sąd nawiążkę w wysokości od 25 do 2.500 złotych.
                        § 4. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
                        • kwakwa11 Re: Gabciu, PRL już się skończył, mamy państwo 28.03.06, 03:06
                          masz prawo, a masz pieniadze na procesowanie sie? Dzieki demokracji, najwieksze
                          pieniadze maja najwiecej prawa.
                          • kropek_oxford Nie mow naziolom o prawie - ten tak doradzil 28.03.06, 03:07
                            forumowemu skinowi, ze ... biedak grzywne placil:)
                        • kropek_oxford Nie bredz - sam zapisy w swoim ubeckim kapowniku 28.03.06, 03:06
                          nam tu objawiles:) A dla kogo ubecka szuja dzisiaj pracuje, to sie jeszcze
                          okaze.:)))
                          PS: ABW cie jeszcze nie odwiedzilo w zwiazku z powiazaniami slaskiego NOP z
                          Blood &Honour? Ciekawe...Widac dochodzenie rozwojowe.
                          • zhureck Ech, Gabryś :) 28.03.06, 03:20
                            Za te twoje oszczerstwa sam chętnie bym się z tobą poprocesował, ale primo -
                            nie mam tyle determinacji co na ten przykład chłopaki z Torunia, a secundo -
                            przecież wiesz, że cię lubię (ze współczucia, rzecz jasna) :))
                            • kropek_oxford Nie krec, lze-komuchu:)) Prokurator i tak dojdzie 28.03.06, 03:25
                              prawdy - tych powiazan twojego NOP z B&H.
    • lux_veritatis Re: Odwalcie się od Lema! 28.03.06, 01:53
      Ale wątek o pochodzeniu Lema założył zdaje się jakiś "tolerasta". To potwierdza
      fakt, iż kwestie te najbardziej podniecają lewicowców.
      • sierzant_nowak Tak. I wlasnie dlatego plotka o tym, 28.03.06, 02:15
        ze w SLD Olejniczak pokazywal napletek Kaliszowi przyjelaby sie rownie dobrze, jak ta o Kurskim i LPR :D
    • kwakwa11 Sprzedano dotad 30 milionow ksiazek Lema 28.03.06, 02:58
      ktory inny polski i katolicki pisarz mial takie naklady za zycia?
      Nawet JP II nie mial tyle, a pzreciez jego knoty wydawali by mu kadzic.

Teraz juz nie beda na zachodzie ich wydawali, a Lem bedzie nadal autorem
      bestsellerow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka