Dodaj do ulubionych

michalkiewicz ma przeprosic

06.04.06, 11:58
Powiedzial wlasnie marek jurek - ma przeprosic publicznie na antenie RM

Jurek przeszedl do ukladu. Moze kaczor po prostu uciekl a nam szykuje sie
przewrot? :)

Donald prowadz :) Na sejm! na sejm ;)
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Wszyscy z ZChN są podejrzani 06.04.06, 12:07
      O już Jarek ich zlustruje.
      A Jacek pokaże jak powinien wyglądać członek PiS.
      • www.nasznocnik.pl Re: Jacek pokaże jak powinien wyglądać członek PiS 06.04.06, 15:48
        Ten post jest godzien osobnego wątku ;-)
        • rydzyk_fizyk Re: Jacek pokaże jak powinien wyglądać członek Pi 06.04.06, 16:04
          Dzięki.
          Jeśli zamierzasz takowy założyć to nie krępuj się :)

BTW twój nick też niezły.

www.nasznocnik.pl napisał:

> Ten post jest godzien osobnego wątku ;-)
    • buraque Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:08
      marcus_crassus napisał:

> Powiedzial wlasnie marek jurek - ma przeprosic publicznie na antenie RM

widzę, że wystarczy tupnięcie nogą nuncjusza a już jurek nawołuje
      Michalkiewicza do skruchy...

od razu widać kto tu rządzi
      • po_godzinach Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:10
        Będzie, jak z Kurskim, nie łudź się.

Tu każe mu się przeprosić, tam się go dopieści: w swoim czasie.
        • buraque Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:11
          po_godzinach napisała:

> Będzie, jak z Kurskim, nie łudź się.
          >
          > Tu każe mu się przeprosić, tam się go dopieści: w swoim czasie

no pewnie, ale liczy się sam fakt
          • po_godzinach Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:13
            Nie przywiązywałabym większej wagi do koniunkturalnych, pustych gestów.
            • scoutek Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:15
              rowniez

a tak poza tym, Szczuka przeprosila Madzie B., Kuba Wojewodzki rowniez... to za
              co kara pieniezna, he?
            • buraque Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:19
              po_godzinach napisała:

> Nie przywiązywałabym większej wagi do koniunkturalnych, pustych gestów.

o to tez nie chodzi, mnie dziwi, że trzecia osoba w państwie zabiera głos w
              sprawie jakiegoś publicysty w niepaństwowym radiu po interwencji kościelnego
              ambasadora, to jest symptomatyczne
              • po_godzinach Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:28
                Nie mam podstaw, aby podejrzewać Jurka o nieprzyzwoitość, pomimo, ze się z nim
                nie zgadzam.

Ale pamiętajmy o kilku sprawach:
                - Watykan ostrzega nie po raz pierwszy, a ton tych ostrzeżeń jest coraz
                bardziej surowy,
                - zbliża sie wizyta Benedykta i warto "cos zrobić" - chocby na pokaz,
                - Marek Edelman ma ogromny autorytet na całym świecie (tylko nie w Polsce, jak
                zwykle :) ) i jego głos może spowodować dla Polski pewne kłopoty

To się zbiegło w czasie.

Gdyby w Polsce opinia publiczna poszłaby za ciosem i wsparła Marka Edelmana -
                to byłoby coś.
                Mam na myśli to, że powinniśmy podawać do sądu RM z paragrafu "obrazy naszych
                uczuć" :)
                • scoutek Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:34
                  po_godzinach napisała:

masz racje
                  mnie boli to, ze ludzie tacy jak Marek Edelmann musza zabierac glos w takich
                  sprawach, zeby wreszcie cos drgnelo...
                  • po_godzinach Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:36
                    Ludzie tacy, jak Marek Edelman poniekąd od tego są :)

Tyle, że to bardzo stary, chory człowiek. Duzo go to musi kosztować.
                    • scoutek Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:38
                      wiem, ze sa
                      ale chodzi mi o to, ze powinnien wystarczyc protest zwyklych, szarych
                      sluchaczy lub czytelnikow, a nie ludzi AZ takiego wymiaru, rozumiesz?
                      zeby kazdy glos liczyl sie tak samo...
                      • po_godzinach Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:40
                        No cóż, nalezałoby więc wziąć się do roboty.

Najgorsze z tego wszystkiego jest to, ze na początek trzeba zacząć tego radia
                        słuchać - i robić notatki lub nagrywać :)
                        • scoutek Re: michalkiewicz ma przeprosic 06.04.06, 12:42
                          po_godzinach napisała:

> No cóż, nalezałoby więc wziąć się do roboty.
                          >
                          > Najgorsze z tego wszystkiego jest to, ze na początek trzeba zacząć tego radia
                          > słuchać - i robić notatki lub nagrywać :)

zobaczymy co teraz bedzie
                          moze sie okaze, ze to juz niepotrzebne
                          mam nadzieje, ze tak bedzie
    • w11mil za określenie Holocaust Industry? 06.04.06, 12:17
      i to Michalkiwicz ma przeprosić?

marcus_crassus napisał:
      > Powiedzial wlasnie marek jurek - ma przeprosic publicznie na antenie RM
      • po_godzinach zadajesz w kółko te same pytania, 06.04.06, 12:19
        ludzie Ci odpowiadają - Ty jednak dalej nie "rozumiesz".

Więc może juz nie pytaj.
        • w11mil nie dostałem jeszcze odpowiedzi 06.04.06, 12:44
          • po_godzinach i nie dostaniesz 06.04.06, 13:02
            nie widze bowiem sensu tego Ci tłumaczyć
            • w11mil a wiec Michalkiewicz jest ofiara oszczerstwa 06.04.06, 13:04
              po_godzinach napisała:

> nie widze bowiem sensu tego Ci tłumaczyć
              • po_godzinach czy Ty rozumiesz, co sie do Ciebie pisze? 06.04.06, 13:05
                • w11mil pytalem za co ma przeprosic Michalkiewicz 06.04.06, 13:08
                  jak dotad brak sensownej odpowiedzi tylko same emocje
                  • po_godzinach spytaj marszałka Jurka 06.04.06, 13:09
                    • w11mil nie mam takiej mozliwosci, moze na FK ktos wie? 06.04.06, 13:10
                      • scoutek Re: nie mam takiej mozliwosci, moze na FK ktos wi 06.04.06, 13:19
                        mozesz napisac maila
                        www.sejm.gov.pl/organy/marszalek.htm
                        • w11mil mam wrazenie ze wiele osób na FK wie za co 06.04.06, 13:30
                          konkretnie Michalkiewicz ma przepraszac
                          ale dlaczego nikt nie podaje jakichs argumnetów?
                          • incognitto Re: mam wrazenie ze wiele osób na FK wie za co 06.04.06, 14:29
                            w11mil napisała:

> konkretnie Michalkiewicz ma przepraszac
                            > ale dlaczego nikt nie podaje jakichs argumnetów?

ales Ty niegramotny:)

Michałkiewicz napisał, że Żydzi chca od Polski jakichś pieniędzy, a przecież
                            to NIEPRAWDA (tak wynika z tonu oburzonego pana Edelmana).
                            Wydaje mi sie, że gdyby osoby zainteresowane i zbulwersowane takim posądzeniem napisały do pana felietonisty, ze to NIEPRAWDA, oraz nakazały odpowiednim mediom żydowskim nie pisanie takich informacji, to przecież
                            pan felietonista nigdy wzyciu by czegoś takiego nie powiedzial, a moze nawet przeprosil za mylna interpretacje głosów amerykańskich Żydów, bo moze oni powiedzieli, że nam coś dadzą, a pan Michałkiewicz źle zrozumiał??

Tak ja to widzę.
                            • w11mil moze p. Edelman nie jest zorientowany w sytuacji? 06.04.06, 14:34
                              incognitto napisał:
                              > Michałkiewicz napisał, że Żydzi chca od Polski jakichś pieniędzy, a przecież
                              > to NIEPRAWDA (tak wynika z tonu oburzonego pana Edelmana).
                              • maria.11 Re: moze p. Edelman nie jest zorientowany w sytua 06.04.06, 14:38
                                Pan Edelman nie pisał o Michalkiewiczu, tylko o Radiu Maryja.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3263512.html
                                • w11mil p. Edelmanowi RM kojarzy sie z hitlerowcami? 06.04.06, 14:45
                                  maria.11 napisała:

> Pan Edelman nie pisał o Michalkiewiczu, tylko o Radiu Maryja.
                                  >
                                  > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3263512.html
                                  • maria.11 Re: p. Edelmanowi RM kojarzy sie z hitlerowcami? 06.04.06, 14:47
                                    w11mil napisała:

> maria.11 napisała:
                                    >
                                    > > Pan Edelman nie pisał o Michalkiewiczu, tylko o Radiu Maryja.
                                    > >
                                    > > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3263512.html

Gdybyś była Żydówką w czasie Holocaustu, tez by ci się tak kojarzyło.
                                    • w11mil rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 14:50
                                      maria.11 napisała:
                                      > Gdybyś była Żydówką w czasie Holocaustu, tez by ci się tak kojarzyło.
                                      z calym szacunkiem ale oszczerstwo pozostaje oszczerstwem
                                      • maria.11 Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 14:57
                                        To nie jest oszczerstwo, Radio Maryja szerzy treści ksenofobiczne,
                                        szowinistyczne i antysemickie. Tak uważa wielka część Polaków, miłośnicy Radia
                                        Maryja tego nie widzą, bo wyznają taką samą jak radio ideologię. Nie liczę na
                                        to, że przyjmiesz moje słowa do wiadomości.
                                        • scoutek Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 14:59
                                          maria.11 napisała:

> To nie jest oszczerstwo, Radio Maryja szerzy treści ksenofobiczne,
                                          > szowinistyczne i antysemickie. Tak uważa wielka część Polaków,

nie jest wazne, ze tak uwaza czesc Polakow, czy druga tak nie uwaza...
                                          wazne, ze tak wlasnie jest
                                          i do tego robi to majac na ustach Chrystusa i Maryje...
                                        • incognitto Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:01
                                          maria.11 napisała:

> To nie jest oszczerstwo, Radio Maryja szerzy treści ksenofobiczne,
                                          > szowinistyczne i antysemickie. Tak uważa wielka część Polaków, miłośnicy Radia
                                          > Maryja tego nie widzą, bo wyznają taką samą jak radio ideologię. Nie liczę na
                                          > to, że przyjmiesz moje słowa do wiadomości.

w takim razie jakie jest wyjście ??

Zamknąc RM, a jego milosnikow do ... rezerwatu??
                                          We własnym kraju ??
                                          • maria.11 Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:03
                                            Wyjściem jest iść droga Jezusa Chrystusa i nie siać nienawiści.
                                            • incognitto Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:05
                                              maria.11 napisała:

> Wyjściem jest iść droga Jezusa Chrystusa i nie siać nienawiści.

o jakim sianiu nienwiści mowisz??
                                              widzisz jakies namacalne skutki? spadł w Polsce jakiemuś Żydowi włos z głowy
                                              z nakazu Radia Maryja??
                                              • scoutek Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:07
                                                incognitto napisał:
                                                > o jakim sianiu nienwiści mowisz??

a tekst "zatopic platforme" to wg Ciebie wyznanie milosne?
                                                • w11mil ataki na PO to antysemityzm? 06.04.06, 15:08
                                                  scoutek napisała:
                                                  > a tekst "zatopic platforme" to wg Ciebie wyznanie milosne?
                                                  • scoutek Re: ataki na PO to antysemityzm? 06.04.06, 15:10
                                                    nie, ja napisalam o sianiu nienawisci
                                                    a Ty reagujesz po pisiacku...
                                                    zagadujesz bo nie masz nic do powiedzenia...
                                                • incognitto Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:09
                                                  scoutek napisała:

> incognitto napisał:
                                                  > > o jakim sianiu nienwiści mowisz??
                                                  >
                                                  > a tekst "zatopic platforme" to wg Ciebie wyznanie milosne?

haha
                                                  o matko kochana jaka ta platforma biedna:0
                                                  było się uczyc pływać:)
                                                  • scoutek Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:11
                                                    incognitto napisał:
                                                    > haha
                                                    > o matko kochana jaka ta platforma biedna:0
                                                    > było się uczyc pływać:)

no wlasnie
                                                    pustka
                                                    j.w.
                                                  • incognitto Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:14
                                                    scoutek napisała:

> incognitto napisał:
                                                    > > haha
                                                    > > o matko kochana jaka ta platforma biedna:0
                                                    > > było się uczyc pływać:)
                                                    >
                                                    >
                                                    > no wlasnie
                                                    > pustka
                                                    > j.w.
                                                    >

nasza wymiana zdan dotyczyła (nie)słuszności opinii Michałkiewicza, reakcji Edelmana itd, a ty wyjeżdżasz z platformą

słyszalas w ogole w jakim kontekscie te slowa padły , czy powtarzasz jak papuga "zatopić platforme"?:)
                                                  • scoutek Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:16
                                                    incognitto napisał:
                                                    > > nasza wymiana zdan dotyczyła (nie)słuszności opinii Michałkiewicza, reakcji
                                                    Ede
                                                    > lmana itd, a ty wyjeżdżasz z platformą

aaaa
                                                    zapomnialam, ze wy jak rozmawiacie to rozmawiacie o jednym zdaniu
                                                    nie kumacie wcale szerszych kontekstow....
                                                    moze wlasnie dlatego lubicie to radio i nie jarzycie, ze jestescie oglupiani...
                                                    no to sorry...
                                                  • incognitto Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:27
                                                    scoutek napisała:

> incognitto napisał:
                                                    > > > nasza wymiana zdan dotyczyła (nie)słuszności opinii Michałkiewicza,
                                                    > reakcji
                                                    > Ede
                                                    > > lmana itd, a ty wyjeżdżasz z platformą
                                                    >
                                                    > aaaa
                                                    > zapomnialam, ze wy jak rozmawiacie to rozmawiacie o jednym zdaniu
                                                    > nie kumacie wcale szerszych kontekstow....
                                                    > moze wlasnie dlatego lubicie to radio i nie jarzycie, ze jestescie oglupiani...
                                                    > no to sorry...
                                                    >
                                                    alez ja nie napisałam, że lubie to radio, nie napisałam, ze go słucham, ja tylko napisałam, że mnie wkurzyło, że Michalkiewiczowi wmawia się nienawiśc dlatego, ze NIE uważa za słuszne by Polacy coś Żydom płacić powinni,
                                                    niech napisze pan Edelman co i jak w tej sprawie uważa, ze to nieprawda, a nie nakazuje zamykac radio.
                                              • maria.11 Re: rozumiem, ale prawda jest wazniejsza 06.04.06, 15:07
                                                Napisałam to we wcześniejszym poście.
                                        • w11mil zestawianie RM z hitlerowcami jest oszczerstwem 06.04.06, 15:09
                                          maria.11 napisała:

> To nie jest oszczerstwo,
                                          • maria.11 Re: zestawianie RM z hitlerowcami jest oszczerstw 06.04.06, 15:19
                                            Hasło Szturmera "Żydzi są naszym nieszczęściem" przewija się w Radiu Maryja
                                            oraz na tym forum.

Nie będę cię więcej przekonywać, bo widzę, że jesteś miłośniczką radia, więc
                                            nie musisz mi odpisywać.
                                            • w11mil to akurat haslo Palestynczyków 06.04.06, 15:23
                                              maria.11 napisała:

> Hasło Szturmera "Żydzi są naszym nieszczęściem" przewija się w Radiu Maryja

w RM źle mówi sie nie o wszystkich Żydach, tylko o tych szkodzących Polsce
                                              • maria.11 Re: to akurat haslo Palestynczyków 06.04.06, 15:29
                                                Nie, to hasło Szturmera, którego autorem był nazista Heinrich von Treitschke.
                                                Pozostanę przy swoim zdaniu. Żegnam.
                                • incognitto Re: moze p. Edelman nie jest zorientowany w sytua 06.04.06, 14:45
                                  maria.11 napisała:

> Pan Edelman nie pisał o Michalkiewiczu, tylko o Radiu Maryja.
                                  >
                                  > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3263512.html

w tym artykule widac scisły zwiazek:
                                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3262442.html
                                  zamiast domagac sie zamknięcia naszego polskiego, katolickiego radia
                                  niech lepiej zdementuje, podwazy, zarzuty Michałkiewicza.
                                  Tak będzie prosciej i jasniej.
        • pandada w11 ma taką funkcję 06.04.06, 12:47
          zawsze czegoś nie zrozumie. W dłuższym wywodzie zazwyczaj jednego zdania, a nawet słowa. W ten sposób rozbija dyskusję.
          • w11mil dyskusja oparta jest na pytaniach i odpowiedzach 06.04.06, 12:50
            pandada napisał:
            > W ten sposób rozbija dyskusję.

a moze Ty odpowiesz za co konkretnie ma przeprosic Michalkiwicz?
    • artsg A czy Żydów przeprosili już: 06.04.06, 12:38
      Francuzi: tiny.pl/mzb4
      Rosjanie: tiny.pl/mzbn
      Niemcy: tiny.pl/mzb2 - pobita Żydówka
      Naziści: tiny.pl/mzb8
      Arabowie: tiny.pl/mzb6

I czy Żydzi sami siebie też przeprosili?
      www.neturei-karta.dog.pl/
      • w11mil jaki to ma zwiazek z felietonem Michalkiewicza? 06.04.06, 12:45
        artsg napisał:

> Francuzi: tiny.pl/mzb4
        > Rosjanie: tiny.pl/mzbn
        > Niemcy: tiny.pl/mzb2 -
        pobita Żydówka
        > Naziści: tiny.pl/mzb8
        > Arabowie: tiny.pl/mzb6
        >
        > I czy Żydzi sami siebie też przeprosili?
        > www.neturei-karta.dog.pl/
        >
        • atak.spawacza Już przeprosił Dorna, Bielana i Ujazdowskiego. 06.04.06, 12:48
          Wassermanna i Gelberga jutro, Wildsteina w szabas.
          Schetyna nie czuje się obrażony, a Szurmiej ze Strejlauem są na wczasach w
          Dżalalabadzie.
        • artsg Re: jaki to ma zwiazek z felietonem Michalkiewicz 06.04.06, 12:49
          Nie ma żadnego związku, ale ma związek z umiłowaniem Żydów do ich ciągłego
          przepraszania.
      • pandada A w Ameryce Murzynów biją /nt 06.04.06, 12:48

• artsg Re: A w Ameryce Murzynów biją /nt 06.04.06, 12:52
          Murzyni to też powinni Żydów przeprosić, tak na zaś - profilaktycznie.
    • po_godzinach pierwsze echo: 06.04.06, 12:55
      "Marek Edelman scandalisé par l'antisémitisme de Radio Maryja polonaise"
      actu.voila.fr/Depeche/ext--francais--ftmms--media/060404144102.ztyufm04.html

• atak.spawacza Wildstein podobno już się nie gniewa, ale z koleji 06.04.06, 13:03
        ... Dorn się znowu obraził.
        • po_godzinach niech się napije meliski, to uspokaja 06.04.06, 13:04
          • buraque Re: niech się napije meliski, to uspokaja 06.04.06, 13:12
            może powinien skoczyć do ośrodka dla znerwicowanych prawicowców? ;)
            • atak.spawacza Re: niech się napije meliski, to uspokaja 06.04.06, 16:22
              buraque napisał:

> może powinien skoczyć do ośrodka dla znerwicowanych prawicowców? ;)
              Zwali łacha i Mu przejdzie.
    • frank_drebin W kwestii technicznej. Czy Jurek i Michalkiewicz 06.04.06, 13:32
      sa w takich zaleznosciach sluzbowych lub cywilno-prawnych, ze Jurek moze
      cokolwiek kazac Michalkiewiczowi ????
      Jesli nie to Jurek moze rownie dobrze pisac na Berdyczow lub do Radia Erewan ...
      • kropek_oxford A wiesz kim jest pismak olewajacy prosbe Marszalka 06.04.06, 15:14
        Sejmu? A potem to juz latwo o paragrafy, az po "dzialanie na szkode
        ojczyzny" :)))
    • kwakwa11 Milosnicy wolnosci nisczyli rzezbe JPII i opinnie 06.04.06, 13:49
      pani kustosz (bo byla ponoc Zydowka).
    • kropek_oxford Musi, bo nie da sie ukryc, ze powielil Der Sturmer 06.04.06, 15:11
      Wiesz, "kapital zydowski rzadzi swiatem" i z nie-Zydow "niewolnikow i nedzarzy
      robi", do wyjazdow za chlebem ich wypycha etc.etc. Jak tutaj:
      www.calvin.edu/academic/cas/gpa/images/sturmer/ds8.jpg
      A wierszyk do tych "Judensslaven" mozna znalezc tu w przekladzie na angielski:
      www.calvin.edu/academic/cas/gpa/sturmer.htm
      • w11mil to na pewno nieprawda 06.04.06, 15:12
        kropek_oxford napisał:
        > Wiesz, "kapital zydowski rzadzi swiatem"
        • kropek_oxford Mowa o podobienstwach, nie zas meritum. 06.04.06, 15:16
          A poza tym, kto ci zabronil zostac Rockefellerem?
          • w11mil jakie jest "meritum"? 06.04.06, 15:19
    • diabelek_x Kogo Michalkiewicz ma przeprosic? 06.04.06, 15:45
      Czy ma przeprosic przewodniczacego Swiatowego Kongresu Zydow, czy red.
      naczelnego Gazety Wyborczej?
      Sluchalem tego felietonu jeden raz w zeszlym tygodniu.
      Pamietam, ze Gazeta Wyborcza porownana zostala do piatej kolumny, ktora w
      konflikcie interesow Panstwa Polskiego i zagranicznych organizacji trzyma
      strone tych wlasnie zagranicznych organizacji.
      Jezeli obywatele polscy zgineli w latach czterdziestych ubieglego wieku z rak
      niemieckich najezdzcow i okupantow, a pozostawiony przez nich majatek zostal
      przez Niemcow zrabowany i nieruchomosci zostaly po wojnie przez PRL
      znacjonalizowane, to na podstawie jakiego prawa Rzeczpospolita Polska ma placic
      z pieniedzy swoich podatnikow jakies odszkodowania zagranicznym organizacjom,
      ktorych liderzy ani sie w Polsce nie urodzili, ani nigdy nie zamieszkiwali, ani
      z Polska nie maja nic wspolnego ???
      • w11mil na pewno ktos tu odpowie na to pytanie 06.04.06, 15:49
        diabelek_x napisał:
        > Jezeli obywatele polscy zgineli w latach czterdziestych ubieglego wieku z rak
        > niemieckich najezdzcow i okupantow, a pozostawiony przez nich majatek zostal
        > przez Niemcow zrabowany i nieruchomosci zostaly po wojnie przez PRL
        > znacjonalizowane, to na podstawie jakiego prawa Rzeczpospolita Polska ma >
        >placic z pieniedzy swoich podatnikow jakies odszkodowania zagranicznym
        >organizacjom, ktorych liderzy ani sie w Polsce nie urodzili, ani nigdy nie
        >zamieszkiwali, ani z Polska nie maja nic wspolnego ???
        • diabelek_x Re: na pewno ktos tu odpowie na to pytanie 07.04.06, 01:47
          W waznych sprawach nikt nie ma niczego do powiedzenia :-(
      • kropek_oxford A kiedy Polska przeprowadzila procesy spadkowe 07.04.06, 01:54
        zgodnie z obowiazujacym w cywilizowanej Europie prawem? Organizacjom zapewne
        sie nic nie nalezy, jesli na ich rzecz zadnego testamentu nie ma, niemniej
        wlasnie fakt przeprowadzenia takich procesow, nim sie dobra "martwej reki"
        chciwie ZAGARNELO, uchronil min. Francje przed podobnymi roszczeniami.
        • diabelek_x Re: A kiedy Polska przeprowadzila procesy spadkow 07.04.06, 02:22
          Jak to "chciwie zagarnelo" ?
          Nalezalo wszysko doszczetnie zburzyc? Co w zwiazku z tym odzyskalby teraz taki
          np. Ron Balamut z Ameryki- dwie przyczepy gruzu?
      • jack20 Re: Kogo Michalkiewicz ma przeprosic? 07.04.06, 02:36
        Bo na tym tzn. wymuszaniu haraczy dla gmin zydowskich od wszelkich mozliwych
        panstw polega holocaustindustry wlasnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka