Dodaj do ulubionych

Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic

15.04.06, 07:05
Andrzej zna już wszystkie tajemnice i nie potrzebuje żadnego extra dost.ępu do informacji niejawnych...

file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Nurni/Pulpit/Leper%20WSI.htm
Obserwuj wątek
    • 18261826www Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiata. 15.04.06, 07:10
      Wybor kryminalisty na urzad wicepremiera zapewne poglebi stereotypy o nas jako
      narodzie i naszym kraju.Czy naprawde jestesmy tacy ,jakimi widza nas inni?
      • tekameka Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 07:21
        a w archiwach grzebał
        • miss.take Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 07:25
          Ale ani Kaczynscy go nie forsowai ani sam Michnik nie pchal sie w wicepremiery.
          • behemot68 [...] 15.04.06, 08:11
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • plmlp Niech Prezydent Bąbel da mu za to łopatę. 15.04.06, 08:19
              • plmlp Nie wycinaj. Sram na nich i tak! 15.04.06, 08:59
                • navaira Ależ według nowej definicji przestępstwa wg PiSs.. 15.04.06, 09:41
                  ...Andrju jest niewinny, bo nikogo nie zamordował, a cała reszta pasuje idealnie
                  do definicji "prawa" i "sprawiedliwości" według braci Kaczkodanów. Nieprawdaż?
                  • rtg Re: Ależ według nowej definicji przestępstwa wg P 15.04.06, 10:41
                    navaira napisał:

> ...Andrju jest niewinny, bo nikogo nie zamordował, a cała reszta pasuje
                    idealni
                    > e
                    > do definicji "prawa" i "sprawiedliwości" według braci Kaczkodanów. Nieprawdaż?

jest juz niewinny bo wstąpił do własciwego UKŁADu i nie należy do PO.
                    • przemjod __Jaskiernia mógłby praktykować w PiS... 15.04.06, 14:36
                      sztukę interpretacji prawa, sprawiedliwości i poczucia przyzwoitości ;-)))
                      • a7721 --- Dopuścili na salony buraka, to mają... --- 15.04.06, 14:52
                        Dzięki tej decyzji PiS jest już przekreślony. Szkoda, bo działalność
                        Kaczyńskiego w ministerstwie sprawiedliwości bardzo doceniałem. Teraz jednak
                        skompromitował się całkowicie.
                        Wstyd dla Polski!
                        • mirmat1 Czy agent PRLu Olechowski mial dostep do tajemnic? 16.04.06, 22:26
                          a7721 napisał:
                          > Dzięki tej decyzji PiS jest już przekreślony. Szkoda, bo działalność
                          > Kaczyńskiego w ministerstwie sprawiedliwości bardzo doceniałem. Teraz jednak
                          > skompromitował się całkowicie.
                          > Wstyd dla Polski!
                          "Przestepcami" byli Martin Luter King czy Mandela (ten ostatni za akt
                          teroryzmu). Smiech, mnie bierze kiedy wielcy zlodzieje z ukladu
                          Okraglostolowego wieszaja u Monisi Olejnik czy u Lisa malych.
                          • plmlp Cyniczne Kaczory wyruchały nie tylko swoich wyborc 17.04.06, 20:56
                            ów. Swoich co prawda bez mydła ale i resztę tez, choć z mydłem.
                            • szymek.jajcarz.z.tvn Michnik Grzebał w Teczkach MSW 4 tygodnie !!!!!!!! 17.04.06, 22:24
                              Żydokomuch Michnik grzebał niekontrolowany
                              w teczkach MSW przez 4 tygodnie !!!!!!!!

Ciakawe co on tam robił i jakim prawem ???????
                              Prokuratura powinna wszcząć
                              śledztwo w tej sprawie !!
                            • porte-parole Re: Cyniczne Kaczory wyruchały nie tylko swoich w 18.04.06, 17:05
            • stagra Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 11:33
              straciłeś widzę behemocie cierpliwość
            • tekameka oho, szybko się uczysz 15.04.06, 13:20
              weź kilka lekcji boksu od Leppera, lub od Potockiego , czy jak mu tam
            • wlodwoz Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 13:53
              Popieram Cię w całości.Tylko teraz "człowiek kulturalny" mówi: W PAPĘ!!!
              • grali1 Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 14:55
                On się pomylił, chciał powiedzieć w mordę.
            • henrykblajet Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 14:16
              Za plucie na Michnika i porównanie do Lepera,dostałbyś odemnie soczystego kopa w
              d..ę,baranie.Abyś mógł skręcić w odpowiedni kierunek myślenia.
            • mariasz77 Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 14:57
              Nareszcie ktoś powiedział prawdę o Lepperze. To zwyczajny awanturnik
              polityczny. Najlepiej zna go żona, która nie chce zmieniać swojego miejsca, bo
              ten jego awans polityczny wbrew woli większości Polaków nie skończy się dobrze,
              a porównanie go do A. Michnika jest obrazą dla tych wszystkich, którzy zdają
              sobie sprawę, jak wielką rolę w zlikwidowaniu komuny w Polsce zrobił Michnik.
          • sw.patryk Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 09:17
            O czym ty piszesz . michnik siedzial w pudle za polityke w czasach komuny , a
            nie za chuliganstwo w czasach demokracji.Do jakich czasow dozylismy , ze taki
            burak jest porownywany z cywilizowanymi ludzmi .To juz dno upadku.
          • jola_z_dywit Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 10:13
            I jak w przypadku Leppera są to wyroki polityczne.
            Postuluję zatem zabronić maczania Michnikowskich łap w ogłupiaczu wybiórczym i
            jakimkolwiek medium tym typkom ,jeśli miało być to powodem sekowania Samoobrony
            i Andrzeja Leppera
            • calcinus Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 10:29
              Byli karani za to zebys dzieki nim mogla tu na forum wypisywac swoje glupoty
              idiotko!
              • jola_z_dywit Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 10:32
                Karana politycznie byłam też przez niby polskie i niby niezawisłe sądy w
                trzeciej RP Adama Michnika.

• bloody_rabbit Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 10:52
                  III RP to PRL.

Wolność jest zniewoleniem.

Czarne jest białe.
                  • przemjod Świniopasy wszystkich krajów - łączcie się... 15.04.06, 14:42
                    Już wkrótce będzie kraj, w którym wasi przedstawiciele będą realizować (s)RAJ na
                    ziemi!!!
                • hanauma [...] 15.04.06, 11:14
                • ar.co Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 11:15
                  Przede wszystkim to Bozia cię pokarała. Na rozumie.
                • nurnii [...] 15.04.06, 11:23
                  • jola_z_dywit Re: Do inteligentnego! 15.04.06, 15:40
                    a za co byli karani Michnik, Kuroń i Niesiołowski?
                    > a Twój czerwonoskóry Endriu był karany za pospolite przestępstwa...cieńki pospo
                    > lity Bolek
                    Bolek to wasz fan!
                    A wyroki polityczne za obronę Narodu to nie pospolite przestępstwa tylko honor.
                    A gdzie honor malwersantów i zwykłych złodzieji prywatyzacyjnych z opcji
                    Michiczo niesołowej od PO po SLD.
                    Tylko Kuroń miał na tyle przyzwoitości że przeprosił robotników za los który mu
                    haniebnie zgotował.
                    • konread Re: Do inteligentnego! 15.04.06, 16:08
                      Jolka no przyznaj się może iluż to agentów w wachych szeregach się znajduje? Już
                      o Łyżwińskim i Maksymiuki wszyscy wiedzą:P
                      • bernard_mark Re: Do inteligentnego! 17.04.06, 02:27
                        ( skopiowane z net'u...)

Ja pracowałam w oborze i kurniku
                        Autor: jola_dywity
                        Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                        W oborze musiałam czyścić miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonów,
                        dojenie itd. W kurniku opiekowałam się sie kurami i kurczakami oraz jednym
                        kogutem
                        który był ślepy i którego gospodarz chciał zabić na rosół. Udało mnie sie
                        uprosić gospodarza - ten miał darować kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie
                        nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co
                        pozwolilo mi na udział w radzie kur (odbywa sie co miesiąc) dotyczcej
                        szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam
                        miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki.
                        Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem
                        co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury
                        zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc
                        mial on miec seks z dwiema kurami na raz...
                        Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji
                        studiow.

P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach
                        i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily.

JANISZEWSKA JOLANTA
                        zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity
                        tel. 697259317.
                        14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Zawód: technik
                        żywienia
                        Miejscowość: Dywity
                        Partia (poparcie): członek Samoobrony RP
                        Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie
                        byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w
                        rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy

14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik
                        żywienia
                        City: Dywity
                        Party (support): członek Samoobrony RP
                        Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam, nie pełniłam służby ani nie

• Re: manipulacje jolki

Przeczytaj komentowany artykuł »
                        prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz

WM.pl :: Zobacz temat - BARDZO ZŁA KOSIARKA Z SAMOOBRONY ???
                        www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf
                        Zdjęcie Jolki_z_Dywit na samym dole artykułu … urocze !?..
                        Była nie tylko na jednych wyborach:
                        Państwowa Komisja Wyborcza: Wybory samorządowe
                        Wybory 2005

prywatne forum frontu zdrowego rozsądku?....

• misiek.s Re: Do inteligentnego! 15.04.06, 19:22
                      Jolka wypociała: "a za co byli karani Michnik, Kuroń i Niesiołowski?
                      > a Twój czerwonoskóry Endriu był karany za pospolite przestępstwa...cieńki
                      pospolity Bolek>
                      Bolek to wasz fan!"

Fan? Jolu, może jednak idol?
                      Czy obrałaś sobie za cel, pracą u podstaw, ogłupiać i spowadzać ludzi do
                      poziomu niedouczonego czwartoklasisty?
                    • nurnii wystarczy nie spłacać kredytów i głośno... 17.04.06, 20:26
                      ...drzeć mordę gdy przyjdzie komnornik, aby zostać uznanym przez Ciebie za obrońcę Narodu?
                      "Honorowi" z Was złodzieje.

a admin widzę...przeszedł do Samoobrony.
                • konread Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 11:40
                  jola_z_dywit napisała:
                  > Karana politycznie byłam też przez niby polskie i niby niezawisłe sądy w
                  > trzeciej RP Adama Michnika.

Jolu i bardzo dobre, bo głupocie powinno się przeciwstawiać z całom
                  stanowczościom i godnościom osobistom...;)
                  A za co Ciebie mogli karać? Za wyłudzone kredyty, czy za burdy paraliżujące
                  komunikację w całym kraju, z powodu których cierpieli niewinni ludzie nawet nie
                  interesujący się polityką. a w międzi czasie rząd się przemieszczał śmigłowcami
                  mając Ciebie i twoje blokady w poszanowaniu.
                • elkabe Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 13:26
                  jola_z_dywit napisała:

>
                  nie przesadzaj, za głupote w III Najjasniejszej nie karali.
                • koloratura1 Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 14:06
                  jola_z_dywit napisała:

Co zrobiłaś?
                  • bernard_mark Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 17.04.06, 02:28
                    ( skopiowane z net'u...)

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                    kogutem
                    studiow.

JANISZEWSKA JOLANTA
                    tel. 697259317.
                    żywienia

żywienia

Wybory 2005

• zaciekawiony4 [...] 15.04.06, 15:39
              • porte-parole Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 18.04.06, 17:18
            • tadddd J O L A jest czysta jak łza 15.04.06, 10:52
              ani jednej plamik, ogólnie pusto i czytso
              MÓZG teź .... biał plam w organiźmie
            • blackmoore samabrona karana za rozróby 15.04.06, 11:07
              kolejny raz Jolka daje przykład demokracji - w imieniu samejbrony ktora ma
              kilka procent poparcia postuluje zamknąć buzie ludziom ktorzy maja inne
              poglądy. Typowy przejaw faszyzującej organizacji pod znakiem Stalina. Juz
              kiedyś prosiłem, pokaż jakikolwiek wyrok Leppera otrzymany za jego
              wątpliwą "działalność" na arenie politycznej. Takiego wyroku nie ma i nie
              będzie. Nie gloryfikuj kogoś kto jest zwykłym przestępcą i nie przypisuj też
              sobie wyroków politycznych. Jedyną sprawę jaka miałaś to za blokowanie drogi i
              jeżdzenie po drogach publicznych kosiarką która nie ma homologacji. To się
              właśnie nazywa według samejbrony "wyrok polityczny". To jest zwykłe
              rozrabiactwo, chęć pokazania siebie w jakiejś legendzie która nie istnieje.
              Sprawdź swoje akta, są śmieszne a policja do dziś się śmieje z waszych
              wyczynów "politycznych". Jesteś juz mdła ze swoimi poglądami i sposobem ich
              prezentowania. Wklejasz ciągle idiotyczne teksty mając nadzieje na jakis
              poklask, a kompromitujesz sie pisząc coś od siebie. Robisz wtedy błędy na
              poziomie szkoły podstawowej. To ma się w porównaniu do wklejanych tekstów jak
              pięść do nosa. Robisz z siebie idiotke bez honoru i czci. Cierpisz na jakieś
              niedowartościowanie. I pamiętaj raz na zawsze, wyroki polityczne dostawali
              ludzie za działalność w różnych organizacjach niepodległościowych, w
              niezależnych związkach zawodowych też. Puszczani byli przez ścieżki zdrowia,
              siedzieli po kilka lat w więzieniach. A Lepper co wtedy robił? Siedział na
              jakimś lokalnym plenum PZPR i głosował za tym całym bezprawiem. Zrobił się
              działaczem jak już skończyły się kapturowe sądy polityczne. W czasach
              demokracji przypisujesz jemu i sobie wyroki za politykę? Jesteś strasznie
              płytka ze swoja znajomością najnowszej historii. A może czekasz żeby znowu ktoś
              tutaj Ci naubliżał po prostu? I znowu pokażesz całkowity brak honoru bo na
              plucie Ci w twarz odpowiesz ze deszcz pada? Weź również pod uwagę jakie macie
              poparcie w kraju, może cos koło 10%. Nie upoważnia to waszej bandy
              hohsztaplerów to wypowiadania sie w imieniu pozostałych 90%. Tylko że masz
              podejście dyktatorskie. Za mało wiesz o tym zeby zabierac tu głos i agitować za
              swoja bandą. Przeprowadź się do Korei Północnej, tam będziesz miała pole do
              popisu
              • tim7 Re: samabrona karana za rozróby 15.04.06, 12:10
                Podzielam zdanie w całej jego rozciągłości.
                pozdrawiam.
              • bernard_mark Re: samabrona karana za rozróby 17.04.06, 02:29
                ( skopiowane z net'u...)

skasujcie post

+ odpowiedz

kogutem
                studiow.

JANISZEWSKA JOLANTA
                tel. 697259317.
                żywienia

żywienia

Wybory 2005

• wlodwoz [...] 15.04.06, 13:56
            • prawy.prosty czy znajdzie sie cela dla viceleppera? 15.04.06, 14:45
              Prawomocne,kryminalne wyroki szefa Samoobrony

Słupsk, 1993 r. Półtora roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata za pobicie
              zarządcy majątku popegeerowskiego.

Lublin, 1997 r. Rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata i 3 tys. zł grzywny za
              lżenie naczelnych organów państwa, w tym prezydenta Lecha Wałęsy.

Łódź, marzec 2001 r. 2 tys. zł grzywny za nazwanie wicepremiera Janusza
              Tomaszewskiego "bandytą z Pabianic".

Gdańsk, maj 2001 r. 20 tys. zł grzywny za znieważenie prezydenta Aleksandra
              Kwaśniewskiego oraz wicepremierów Leszka Balcerowicza i Janusza Tomaszewskiego.

Elbląg, 2003 r. 8 tys. zł grzywny za nazwanie rządu Jerzego Buzka
              rządem "zdrady narodowej", wicepremiera Tomaszewskiego - "bandytą", ministra
              rolnictwa Jacka Janiszewskiego - "pajacem", a Mariana Krzaklewskiego -
              "towarzyszem z KC AWS".

Gorzów Wlkp., kwiecień 2003 r. Rok i cztery miesiące więzienia w zawieszeniu na
              cztery lata za zorganizowanie blokady terminalu w Świecku.

We wszystkich tych sprawach akty oskarżenia były wnoszone przez prokuraturę, a
              więc były ścigane z oskarżenia publicznego. - To są przestępstwa popełniane z
              winy umyślnej - powiedział nam prof. Leszek Kubicki z Instytutu Nauk Prawnych
              PAN, znawca prawa karnego
              Za:
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060414/kraj/kraj_a_4.html
            • grali1 [...] 15.04.06, 14:57
            • myszonez Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 16:12
              Wyroki Leppera - polityczne ???
              Porównanie zupełnie nietrafione.
              A czym się niby objawia sekowanie Samoobrony???
            • grzesie2k Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 16:52
              jola_z_dywit napisała:

> I jak w przypadku Leppera są to wyroki polityczne.

Pobicie to sprawa polityczna? Chyba kpisz.

PS. Niesiołowski został uniewinniony.
            • nurnii Poczytaj to głupiutka Jolu: 15.04.06, 17:49
              Samoobrona - tajna broń WSI

Chociaż szefem Wojskowych Służb Informacyjnych jest człowiek prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego - Marek Dukaczewski, to niemal wszyscy nasi rozmówcy, wywodzący się ze służb specjalnych III RP uważają, że ani prezydent, ani rząd nie kontrolują tego, co dzieje się w WSI. Eksperci nie mają wątpliwości: WSI wywierają wpływ na polityków, a ostatnio bardzo ważne dla wojskowych służb stały się wpływy w Samoobronie.

Spośród partii, które mają szansę wygrać przyszłe wybory, tylko Samoobrona opowiada się za pozostawieniem wojskowych służb w obecnej formie.

Wojskowe Służby Informacyjne powstały w 1991 r., z połączenia wywiadu i kontrwywiadu wojskowego. Oficerów nie poddano nigdy żadnej weryfikacji. WSI stanowią nietykalne państwo w państwie, choć przynajmniej trzy afery - współudział w FOZZ, nielegalny handel bronią i wyłapanie w ich szeregach kilku szpiegów Moskwy - kwalifikowały je do rozwiązania.

Były szef UOP Zbigniew Nowek uważa, że wszelkie zmiany w WSI to przetasowania w rodzinie. W zależności od konstelacji politycznej na stanowiskach wymieniali się ludzie blisko ze sobą współpracujący i mający podobne interesy. Przed wyborami posłowie SLD zapewniali, że chcą połączyć wywiad cywilny z wojskowym. Jednak w trakcie prac nad ustawą o WSI, Sojusz zmienił zdanie.

Ogromny i niedoceniany przez obserwatorów udział w zachowaniu potęgi WSI miała Samoobrona. Dwaj posłowie tego ugrupowania - Andrzej Grzesik i Zbigniew Dziewulski, referując stanowisko klubu, wsparli rządową wersję ustawy o WSI, która zachowywała obecną pozycję wojskowych służb. Poseł Andrzej Grzesik argumentował: - Oceniamy, iż zaproponowana w projekcie ustawy instytucjonalna jedność służb wywiadu i kontrwywiadu wojskowego jest rozwiązaniem optymalnym, wynikającym z faktycznie realizowanych obecnie przez WSI zadań, w tym sojuszniczych, oraz ich roli w systemie ochronnym państwa. (...)

Pod dyktando służb

Według naszych informatorów, współpraca SLD i Samoobrony we wspomnianej sprawie nie była incydentem.

Były wysoko postawiony oficer UOP mówi wprost: - To oficerowie WSI organizowali bezpośrednie spotkania szefa SLD, Leszka Millera z szefem Samoobrony, Andrzejem Lepperem. Spotkania te miały miejsce jeszcze przed objęciem władzy przez SLD.

Poseł Konstanty Miodowicz (PO), członek sejmowej komisji ds. służb specjalnych uważa, że styl wystąpień parlamentarzystów Samoobrony zdradza coś więcej niż tylko układ zawarty z SLD. Jego zdaniem opinia Samoobrony, wygłoszona podczas debaty nad losami WSI sprawiała wręcz wrażenie "materiału wytworzonego przez służby specjalne". Chodziło między innymi o specyficzny żargon.

Doradcą Samoobrony w czasie prac nad ustawą był Marek Mackiewicz. W niedawnym tekście w "Rzeczpospolitej" na temat WSI, Mackiewicz występuje jako były szef kontrwywiadu wojskowego.

Konstanty Miodowicz tak wspomina udział Mackiewicza w powstawaniu ustawy o WSI:

- Mackiewicz kilkakrotnie występował na forum sejmowej komisji służb specjalnych. Nie ukrywał swoich związków z Samoobroną. Zdaniem Miodowicza, Mackiewicz nie jest wyjątkiem w Samoobronie. Znalazło się tam sporo osób związanych z PRL-owskimi służbami specjalnymi, w tym ze służbami wojskowymi.

Sprawa ustawy to nie jedyny przykład działań partii Leppera zbieżnych z interesami WSI. Zbigniew Wassermann pamięta, jak Samoobrona próbowała forsować na eksperta sejmowej komisji ds. służb specjalnych Kazimierza Głowackiego - w połowie lat 90. szefa WSI.

O WSI rozmawialiśmy z Andrzejem Lepperem. Powiedział, że służb nie należy likwidować - najwyżej zreformować. Przyznał, że Samoobrona korzysta z różnego typu doradców, w tym również związanych z WSI: - Liczy się to, co potrafią, a jeśli w przeszłości popełnili jakieś błędy, to należy ich rozliczyć z tego, co robili, a nie z tego, gdzie byli.

Były wysoki oficer UOP: - Jeden z najbardziej znanych w Polsce biznesmenów o inicjałach "KG", znajdujących się w otoczeniu Andrzeja Leppera, to były współpracownik wojskowych służb specjalnych PRL. Lepper atakuje wrogów byłego szefa WSI.

Wokół Leppera kręci się także Konstanty Malejczyk, w latach 1994-96 szef WSI, zamieszany w aferę związaną z nielegalnym handlem bronią. Malejczyk w wojsku związany był z generałem Tadeuszem Wileckim, który współpracował blisko z Mieczysławem Wachowskim (dziś związany z Samoobroną) i prezydentem Lechem Wałęsą. Wilecki i Malejczyk należeli w 1994 r. do inicjatorów tzw. "obiadu drawskiego", podczas którego generałowie wypowiedzieli posłuszeństwo ministrowi obrony narodowej, Piotrowi Kołodziejczykowi. Jednym z celów tej grupy było wyjęcie WSI spod władzy ministra obrony narodowej i podporządkowanie jej szefowi Sztabu Generalnego.

Po przemówieniu sejmowym, w którym Andrzej Lepper zarzucił korupcję wielu politykom, tygodnik "Przegląd" zwrócił uwagę na fakt, że lider Samoobrony atakuje przeciwników Wileckiego i Malejczyka. Obu wojskowych z funkcji odwołał premier Włodzimierz Cimoszewicz.

Według "Przeglądu" w konflikcie z Wileckim i Malejczykiem był też Jerzy Szmajdziński, wtedy szef komisji obrony narodowej, bo wbrew generałom opowiedział się za cywilną kontrolą nad armią. Gdy w otoczeniu Leppera pojawił się Malejczyk, Szmajdziński i Cimoszewicz stali się obiektem najostrzejszych ataków Leppera.

W jego książce z 1993 r. odnaleźliśmy postulaty bliskie generałom: "Minister obrony narodowej powinien mieć kwalifikacje wojskowe, natomiast powinien być wspierany przez grono specjalistów cywilnych różnych dziedzin".

W 2000 r. Wilecki wraz z Samoobroną stworzył na wybory prezydenckie Blok Ludowo-Narodowy. Sojusz się rozpadł, bo do wyborów wystartował zarówno były szef sztabu, jak i szef Samoobrony.

Zielone mundurki

W Samoobronie - zarówno w jej warszawskiej centrali, jak i w terenie - roi się od wojskowych. Były rzecznik partii Krzysztof Socha był oficerem politycznym - pułkownikiem LWP. Generał Zenon Poznański, dziś jeden z najbliższych doradców Andrzeja Leppera, opowiadał na łamach "Rzeczpospolitej", jak to na polowaniu koledzy generałowie chwalili go za związanie się z Samoobroną. Odszedł z armii na znak protestu przeciwko zmianom wprowadzonym po "okrągłym stole". Gdy koalicja SLD-PSL rządziła w latach 1993-97, został - mimo protestów opozycji - mianowany szefem Obrony Cywilnej. W ostatnich latach doradzał SLD. W Rzeszowie radnym z listy Samoobrony został Janusz Chara, były szef I Batalionu Strzelców Podhalańskich, którego wojskowa kariera załamała się w 1996 roku. Prokuratura wojskowa oskarżyła go wtedy o pobicie zastępcy. Sąd wojskowy uznał go winnym i zakazał pełnienia funkcji dowódczych przez 10 miesięcy.

Samoobrona strzela do grubego zwierza

Oprócz wojskowych w Samoobronie roi się od myśliwych. Jak pisaliśmy, w stworzeniu Samoobrony duży udział mieli ludzie z Polskiego Związku Łowieckiego - organizacji, skupiającej w PRL głównie partyjnych prominentów. PZŁ, według "Rzeczpospolitej", był w znacznym stopniu kontrolowany przez wojskowe służby, które czerpały zyski z dewizowych polowań. Dziś w sejmie działa Parlamentarny Zespół Myśliwych i Sympatyków Łowiectwa. Na 76 członków zespołu, 52 to obecni i byli parlamentarzyści Samoobrony.

Polowania były nie tylko dogodnym miejscem spotkań oficerów i agentury, ale także - werbunku.

Tymiński się wyprowadza, wprowadza się Lepper

Nasi informatorzy uważają, że pomysł WSI, by ugrać swoje przy pomocy radykalnych partii populistycznych, takich jak Samoobrona, ma historię tak starą jak III RP.

- Były szef MSW Andrzej Milczanowski mówił mi wprost, że Tymiński i partia X to był pomysł WSI, wskazywał nawet konkretnych ludzi, którzy tę operację organizowali - wspomina Jarosław Kaczyński, lider PiS. Tymiński i Lepper znają się. W połowie lat 90. zdobywająca dopiero popularność Samooobrona i dogorywająca Partia X współpracowały bardzo ściśle. W pewnym momencie utworzyły nawet wspólną organizację "Samoobrona Mieszkańców". Gdy w 1995 r. Stan Tymiński zapowiedział, że będzie kandydował
            • behemot68 Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 19:10
              Ależ ta gazeta obiektywna?!Admin wykasował mi post, w którym napisałem o biciu po pysku porównaujących buraka leppera do Michnika. Rzeczywiście straciłem cierpliwość i coraz bardziej ją tracę. Bo skoro na forum gazety może bredzić jola_z_dywit i bana nie zarabia, to ja już się chyba na te fora nie nadaję.
              • stagra Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 15.04.06, 22:15
                behemot, nie rób mi tego, bez Ciebie to juz nie będzie to. Bez Ciebie nie
                będzie równowagi
            • janma46 Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 17.04.06, 10:46
              Dałaś popis swojej elokwencji.Gratuluję.
            • janma46 Re: Michnik,Kuroń Niesiołowski karani ! 17.04.06, 10:48
              Ty chyba jesteś przysłowiową blondynką.
          • sandowal Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 12:32
            Po co od razu na "świecznik"? Szara eminencja, vel Rasputin, to lepsze,
            pewniejsze, i na dłuższą metę wystarczy...
        • 18261826www Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowiek 15.04.06, 07:36
          Przezyl zycie godnie i z godnoscia walczyl o prawdziwa wolnosc i demokracje dla
          Polski i Polakow.Jest jednym z najwiekszych autorytetow moralnych naszych
          czasow.Jego Gazeta Wyborcza Jest wiarygodnym zrodlem informacji ,na ktora
          powoluja sie wszystkie agencje z calego swiata.
          • ohne.zucker Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 07:37
            18261826www napisał:

> Przezyl zycie godnie i z godnoscia walczyl o prawdziwa wolnosc i demokracje
            dla
            >
            > Polski i Polakow.Jest jednym z najwiekszych autorytetow moralnych naszych
            > czasow.Jego Gazeta Wyborcza Jest wiarygodnym zrodlem informacji ,na ktora
            > powoluja sie wszystkie agencje z calego swiata.

przestan bo zajadow dostane....
            • 18261826www Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 07:50
              ohne.zucker napisa?:
              Mit zucket aber ohne zahne
              i zajadow nie dostane!
            • jola_z_dywit [...] 15.04.06, 10:21
              • kropek_oxford [...] 15.04.06, 10:36
                • jola_z_dywit Re: No i mamy "sprawiedliwosc" po chamsku: karac 15.04.06, 10:44
                  Powiedz to rodzinom zamordowamym przez rodzinkę dobrotliwego Michnika.
                  • kropek_oxford A o co zaklad, ze chamow wsrod nich nie bylo? 15.04.06, 10:46
                    Cham to wowczas radosnie "z panskiehgo bral" - spytaj elektoratu Leppera:)))
                  • tadddd No i mamy "sprawiedliwosc" wg. JOLI 15.04.06, 10:56
                    powiedz głodnym ze zboże wysypywane na tory zaspokoi ich głód
                  • nurnii [...] 15.04.06, 11:28
                  • gilu33 Re: No i mamy "sprawiedliwosc" po chamsku: karac 15.04.06, 14:26
                    a ty durna babo idż z kondolencjami do rodziny zliczowanego przez Leppera
                    zarządcy PGR-u. No chyba, że też podoba ci się Jakub Szela i jego metody. Możesz
                    też złożyć kondolencje rodzinie kobiety, która zginęła w wypadku samochodowym z
                    powodu blokady niedaleko Bedlna kilka lat temu. Blokada była dziełem tępych,
                    pijanych buraków z flagą Samoobrony, które to buraki protestowały przeciwko
                    podwyżkom cen na wyroby Monopolu Spirytusowego..Kiedy doszło do wypadku, na
                    miejscu dość szybko pojawiły się karetki,policja ale buraków już nie
                    było.Uciekali zygzakami przez pola w panice. Trza trochę rozumu żeby widzieć
                    totalne zagrożenie dla Polski pod rządami pierwszego buraka i kryminalisty -
                    Leppera.No ale jak się świat ogląda poprzez pryzmat obory w Dywitach i
                    Klewkach,trudno miec jasne postrzeganie..
                    • jola_z_dywit Re: No i mamy "sprawiedliwosc" po chamsku: karac 16.04.06, 15:26
                      a ty durna babo idż z kondolencjami do rodziny zliczowanego przez Leppera
                      > zarządcy PGR-u. No chyba, że też podoba ci się Jakub Szela i jego metody. Możes
                      > z
                      > też złożyć kondolencje rodzinie kobiety, która zginęła w wypadku samochodowym z
                      > powodu blokady niedaleko Bedlna kilka lat temu. Blokada była dziełem tępych,
                      > pijanych buraków z flagą Samoobrony, które to buraki protestowały przeciwko
                      > podwyżkom cen na wyroby Monopolu Spirytusowego..Kiedy doszło do wypadku, na
                      > m Leppera.No ale jak się świat ogląda poprzez pryzmat obory w Dywitach i
                      > Klewkach,trudno miec jasne postrzeganie..

Biedny sfrustrowany prymitywie.

Komornik zmarł?
                      Z powodu objazdu wszyscy ulegają śmiertelnym wypadkom?

Samoobrona musi wygrać z tak prymitywnymi osobnikami stanowiącymi jej konkurencję!
                      • gilu33 Nie komornik a zarządca, fanatyczko z Dywit .! 16.04.06, 20:15
                        A kobieta która zginęła pod Bedlnem, zginęła dokładnie z powodu blokady
                        urządzonej przez pijaną,ciemną tłuszczę z flagami samoobrony. Byłem tam i
                        widziałem, więc wiem co piszę.Kobieta nie wyhamowała przed manewrującym i
                        wyjedżającym z blokady TIR-em. Gdyby nie blokada narżniętych gumofilców z
                        Samejbrony, nie byłoby kolejki i nie byłoby wypadku, prosta zależność. Jak ktoś
                        ma łeb zapchany metanem z gnojówki to takiej zależności nie kuma.. A zarządca
                        kimkolwiek by nie był, nie zasłużył na to co mu zrobiła gromada
                        tępych,ograniczonych buraków pod wodzą oberburaka Leppera. Wyrok który dostał i
                        więzienie które zaliczyl, to nie były fanaberie sędziego tylko sprawiedliwa
                        ocena tego co Lepper zrobił. Gdybym to ja był synem tego zarządcy albo kimś z
                        jego rodziny,Lepper dawno zaliczyłby podobną imprezę. Stary Testament:oko za
                        oko, ząb za ząb..
                    • bernard_mark Re: No i mamy "sprawiedliwosc" po chamsku: karac 17.04.06, 02:36
                      ( skopiowane z net'u...)

skasujcie post

+ odpowiedz

kogutem
                      studiow.

JANISZEWSKA JOLANTA
                      tel. 697259317.
                      żywienia

żywienia

Wybory 2005

• rtg Re: No i mamy "sprawiedliwosc" po chamsku: karac 15.04.06, 10:55
                  kropek_oxford napisał:

> brata! A za stryja? Ciotke? to juz nie.
                  > Bo za dziadka to sie wg PiSuaru karze:))) Oj, prymitywy, nazistowskie
                  > prymitywy - co dziesiatego z was jak leci pod mur?

wystarczy dwa procent reszta po wymuszonej zdarzeniem defekacji zmieni poglądy
                  o 180 stopni. Bedzie to bardziej humanitarnie.
                • posik No i mamy "tolerancję" po chamsku: pod mur 15.04.06, 12:43
                  Tolerancja wg wybiórczej każe ci stawiać przeciwników politycznych pod
                  murem? "Autorytet moralny" cię tego uczył???
              • rtg Re: BRAT michnika jeszcze szlachetniejszy bo mord 15.04.06, 10:52
                jola_z_dywit napisała:

> Brat Adama Michnika specjalizował się między innymi w: wyrywaniu paznokci,
                bici
                > u
                > do nieprzytomności itd .To jest bardzo pożądny człowiek.
                > Zresztą to u nich rodzinne.Mamusia fałszowała książki historyczne a tatuś
                chcia
                > ł
                > siłą przyłączyć Polskę do ZSRR .
                > Ta długa i piękna tradycja rodzinna przyświeca tym ludziom od lat.
                > Co gorsza ma wielu zwolenników na tym forum.

Byłeś przy tym?? czy tylko ojciec dyrektor ( ten od okradania staruszków ) ci
                to objawił???
            • rtg Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 10:50
              ohne.zucker napisał:
              [...]
              > przestan bo zajadow dostane....

to nie "rozdziawij sie" jak usłyszysz jakąś prawdę, o której nie było
              powiedziane w radio MaRyja i TVsram i nie napisał o tym Nasz Dziennik
          • miro99 Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 07:54
            > Przezyl zycie godnie i z godnoscia walczyl o prawdziwa wolnosc i demokracje
            dla
            >
            > Polski i Polakow.Jest jednym z najwiekszych autorytetow moralnych naszych
            > czasow.Jego Gazeta Wyborcza Jest wiarygodnym zrodlem informacji ,na ktora
            > powoluja sie wszystkie agencje z calego swiata.

Mówisz poważnie czy żartujesz?
            • 18261826www Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 08:05
              miro99 napisa?:

Mówisz powaz˙nie czy z˙artujesz?
              ==============================================================================
              Jeden jedyny ,ktory odniosl sukces i szanuje go za to.
              Wszyscy wielcy jak do tej pory odchodza przegrani.
              Rydzyk tez jest przykladem czlowieka sukcesu(jak do tej pory)choc jego droga do
              tego sukcesu raczej nie zasluguje na szacunek.
              • 18261826www Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowie 15.04.06, 08:09
                Powinienem byl napisac Lepper zamiast Rydzyk, choc oba przypadki sa do siebie
                podobne.
                • zaifi nie przejmuj się nimi,oni nie trawią A,Michnika! 15.04.06, 08:45

na samą wzmiankę o Nim dostają białej gorączki,coś o tym wiem,musiał im nieżle
                  zaleść za skórę!Znając jego dociekliwość,powiedziałabym-był to bolesny
                  prztyczek w nos?
              • eddi4 Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 12:13
                lepper jest skorumpowany po czubek swojej siwej pały,czy ci którzy o nim piszą
                dobrze ,nie słuchają radia nie oglądają TV.hipokryta i wół zaprzęgowy,śmieje sie
                z nas,zbudował swoje imperium i ma w d...e co o nim myślimy,jak można być takim
                MERINOSEM żeby na niego głosować???ile ludzi wydalił z parti bo nie chcieli
                tańczyć na jego dożynkach?płacić kasy itp.ktoś kiedyś powiedział:"zło sie samo
                zniszczy"jak będa nowe wybory to znowu osły idzcie na niego głosować!! i nie
                zapomnijcie o tym mocherowym grzybie z jego dinozaurami.
          • jerzy3b Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 08:13
            Poczytaj sobie listę Polaków ,którzy są powiązani z międzynarodowym biznesem?????
            to się dowiesz co to za gagatek ten Twój Michniczek???
            • plmlp Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 08:34
              swoich socjalistycznych (tylko, ze takich prawdziwych) przekonań. Odpowiadam: 1 na mniej więcej 40 mln, czyli własnie Michnik.
              • kiks11 Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 08:38
                plmlp napisał:

> swoich socjalistycznych (tylko, ze takich prawdziwych) przekonań. Odpowiadam:
                1
                > na mniej więcej 40 mln, czyli własnie Michnik.

a tak bliżej, jakbyś mógł, z tekstami źródłowymi do poczytania
                • plmlp Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 08:44
                  Michnik przekazał swoje akcje Agory o wartości ok 30 mln $ do podziału wśród pracowników . To znany fakt, choć jak widać, nie trąbi się o tym specjalnie. Była o tym mowa np. w czasie komisji Rywina. Michnika szczególnie ubodło, że narażał zycie za komuny, siedział w pierdlu, oddał miliony a na koniec Rywin zaproponował mu "koszerny" interes, checheche. Nie dziwę się, że dostał ku..cy.
                  • kiks11 Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 09:15
                    faktycznie przeleciało mi to między uszami, ale w mojej ocenie to nie jest
                    naganna postawa, chyba, że mam zachwiane poczucie sprawiedliwości społecznej
                    • plmlp Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 09:24
                      Myslę, że kierując się miłością chrześcijańską powinniśmy mu to wybaczyć. Ale taka pogarda dla pieniędzy i rozdawanie ich byle komu jest silną podstawą do ubezwłasnowolnienia oraz swiadczy jednak o wątpliwej moralności.
                      • kiks11 Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 09:27
                        czy ja wiem, może on nie potrzebuje aż takiej kasy, może realizując swoje
                        potrzeby codzienne i zbytki doszedł do wniosku, że całej kasiorki nie zje i do
                        grobu nie zabierze, chyba tak ostro nie oceniałbym tego. Zastanów się przez
                        chwilę co zrobiłbyś z 30mln baksów? Krótkie zachłyśnięcie się, domy, auta,
                        podróże może kasyno, może dzieła sztuki ale co potem, nuda.
                        • plmlp Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 09:31
                          Właśnie. Ale mógłby powiedzieć tym, którzy tę kapuchę wzieli przynajmniej zwykłe "dziękuję"! Tego z jego ust niestety nie słyszałem.
                          • kiks11 Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 09:40
                            taki lajf. pzdr
                        • ar.co Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 11:18
                          Ale większość wolałoby kasę zabrać do grobu, niż przekazać komukolwiek.
                          • plmlp Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 11:28
                            Ale czy takie szastanie milionami nie jest plunięciem w twarz Narodowi Polskiemu?
                            • asd616 Re: Ciekaw jestem, ilu oddałoby 30 mln $ dla 15.04.06, 15:59
                              Jest coś takiego jak prawo własności. Co zarobił to jego i robi z tym co zechce. Dotyczy to każdego, zarówno Michnika, Rywina czy Misztala. A Tobie chmmmm do tego. (Ty pewnie złotówki na WOŚP nawet nie dałeś :P )
          • ylemai Re: Adam Michnik to szlachetny i powazany czlowi 15.04.06, 14:51
            To Słońce Prasy, Geniusz Ludzkości, Mistrz Płynnej Wymowy, Symbol Polskiego
            Seksu i Opiekun Uciśnionych niewątpliwie będzie doceni Twe starania w Jego obronie.

• a.k.traper Twoje porównanie świadczy o Tobie...... 15.04.06, 08:16
          Bez komentarza
        • abstracto Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 08:41
          Debilna istoto. Owszem Michnik był karany. I przekiblował chyba z siedem lat.
          Pytanie tylko za co siedział.
          Swoją drogą czy to nie dziwne, że Kaczki (choć są dwie) tak wiele pyszczą, a nie
          przesiedzili chyba ani miesiąca? Bo Lepper to już zupełnie inna kategoria i jemu
          przy Michniku to nawet stać nie wypada.
        • australopitecus Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 08:43
          Michnik byl wiezniem politycznym, walczyl o wolna Polske i byl przesladowany
          przez komunistow. To zupelnie co innego niz kara za pospolite przestepstwo.
        • rudy_harnas Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 08:45
          tekameka napisał:

> a w archiwach grzebał
          ------------------------------------
          Ty też możesz,np.w KRS-sie,ale to nie są tajemnice państwowe.
          A poza tym"co ma piernik do wiatraka"?
        • dr.szfajcner Chrystus tez zawisl na krzyzu za kare. 15.04.06, 09:02
          tekameka napisał:

> a w archiwach grzebał
        • piss-on-pis4 Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 09:17
          tekameka napisał:
          > a w archiwach grzebał

Nawet Ci się nie zdaje
        • rtg Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 10:38
          tekameka napisał:

> a w archiwach grzebał
          a ty jeszcze nie byłeś karany, to bedziesz tylko Endju weżmie sie do roboty. W
          zakładach karnych do karania zawsze biorą sie tacy po wyrokach.
        • bloody_rabbit Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 10:50
          Był, w PRL. Za działalność opozycyjną. Porównywanie tego z wyrokami Leppera
          jest śmieszne i obrzydliwe zarazem.
        • ar.co Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 11:14
          A Maksymilian Kolbe też był karany, przez Niemców zdaje się, kryminalista
          jeden.
        • sandowal Re: Michnik też był karany zdaje się, 15.04.06, 12:29
          Grzebał "po znajomości" z tymi samymi esbekami, którym kiedyś za 30 srebrników
          kapował... . Panie Redaktorze - może pokuta jakaś? Wszystkiego nie da się
          zatrzeć...
      • frant3 Re: Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiat 15.04.06, 08:02
        A co Andrzeja Leppera obchodzą tajemnice UE czy NATO. Andrzeja obchodzi Polska i Polacy. Dla nich wyjąłby serce.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        humor, satyra, krytyka

• 18261826www Re: Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiata 15.04.06, 08:07
          Narod wybiera przywodcow na obraz i podobienstwo swoje.
        • nurnii niech wyjmie... 15.04.06, 08:24
          ...ale czy burak ma serce?
        • sandowal Re: Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiat 15.04.06, 12:44
          "Wyjął by serce" . Chyba z piersi każdego Polaka.
      • elkabe Re: Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiat 15.04.06, 13:22
        a ja spokojnie czekam kiedy do rządu wejdzie "Masa" albo jakiś inny gangster.
        Chyba długo nie będę czekał.
      • umghhh Re: Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiat 15.04.06, 15:42
        no z tym wplywem leppera na wszystkich ludzi poza granicami polski to jest
        zdecydowana przesada. Niewatpliwe jest jednak to ze lamana jest polska
        konstytucja bo skoro przepisy mowia ze nie mozna kyminalisty zatrudniac na
        stanowisku o parameterach wicepremeiera to nie nalezy tego robic. Chocby i
        chodzilo o Leppera i sterte ziemniakow przed wejsciem do gabinetu prezydenta. To
        ze nie nalezy sobie robic takich zartow z prawa nie znaczy ze tak sie nie
        stanie. I to jest znacznie gorsze niz ew. zszargana opinia Polski. Brak szacunku
        dla prawa na najwyzszych szcgeblach hierarchi panstwowej daje przyklad jak
        nalezy postepowac przecietnemu obywatelowi.
        Ciagle jednak moze to byc szansa dla opozycji i dla demokracji oraz dla panstwa
        prawa. Mozna taka nomionacje przeciez zaskarzyc do sadu albo do trybunalu konst.
        i zobacdzyc jak niezawisle sa sady w polsce.

//
      • skipper.j Re: Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiat 16.04.06, 09:40
        18261826www napisał:

> Wybor kryminalisty na urzad wicepremiera zapewne poglebi stereotypy o nas
        jako
        > narodzie i naszym kraju.Czy naprawde jestesmy tacy ,jakimi widza nas inni?

Wesołych Świąt Polsko.
        Już niżej spaść nie można.To polityczne dno,ale po nim może być tylko lepiej.
        Do zobaczenia w 2009 r.
        Europejczyk

• majster2003 Re: Kompromitacja Polski i Polakow w oczach swiat 17.04.06, 11:09
        Andrzej nie jest żadnym kryminalistą.
        Żeby nie on to wiele spraw nie ujrzałoby światła dziennego.
        To On pierwszy miał cywilną odwagę powiedzieć w sejmie kto jest złodziejem.
    • werbus Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 07:29
      Wolicie tego wielkoluda o długich ,lepkich rekach esbeckiego specjalisty
      kandydata na prezydenta.
      Ole.
      • nurnii czyżby Olo konkurował z Leperem o stołek...? 15.04.06, 07:34
        nie pij tyle, wszystko Ci się miesza...
    • japoetaipatriota [...] 15.04.06, 07:32
    • radiomaryja1 powinny to być wszystkie posiedzenia... 15.04.06, 07:39
      ale zresztą po co? on i tak niewiele z tego zrozumie
    • antonioni1 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 07:42
      Biedna ta Polska. Stanęła na czele zmian w całej Europie. Narody odzyskały
      wolność, a sama będzie w pułapce najśmieszniejszych polityków Europy. A mogło
      być tak dobrze. Słomiany ogień. Tylko słomiany ogień.
    • jerzy3b Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 07:43
      A złodzieje mieli dostęp do tych informacji przez 16-cie lat,i do czego
      doprowadzili polskę???
      • miro99 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 07:57
        jerzy3b napisał:

> A złodzieje mieli dostęp do tych informacji przez 16-cie lat,i do czego
        > doprowadzili polskę???

Slowo "Polska" pisze się z dużej litery.
        • ar.co Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 11:19
          Dla ludzi pokroju "jerzego" to jest jednak tylko polska.
        • grali1 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 15:15
          miro99 - doprowadzili do tego, że w tym kraju produkuje się rzeczy
          konkurencyjne na eksport tam z kąd kiedyś każde wartosciowe towary
          sprowadzaliśmy. Doprowadzono do pełnych sklepów. Doprowadzili do tego, że już
          można przymierzać się do euro. Rozglądnij się po wioskach i miastach tam gdzie
          ludzie wzięli swoje sprawy w swoje ręce; nowe elewacje, nowechodniki itp itd.
          Czas transformacji z zapyziałego pseudo socjalizmu do normalnych zachodnich
          warunków musi troszkę potrwać, ale z Kaczyńskim i przede wszystkim z Leperem
          niestety to się przedłuży.
          Jasne że są straszne dysproporcje posiadania w Polsce i z tym musi być zrobiony
          pewien porządek, ale nie są tego w stanie zrobić łże-partie takie jak PiS i
          Samabrona.
    • haen1950 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 07:46
      Też sie przejmujecie. Jarek nikim był i najtajniejsze dokumenty o spec słuzbach
      w Samoobronie braciszek mu do lektury dawał. Jędruś teraz będzie obsługiwany
      przez obu braciszków razem. Jak sitwa to sitwa.
    • jerzy3b Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 07:49
      Twarde dyski z posiedzeń rady ministrów do sprzedania na bazarze w KABULU???
    • t.ommy Nawet jeśli 15.04.06, 08:12
      Nawet jeśli ten hmm burak wice bedzie miał dostęp do takich informacji to i tak
      nic nie zrozumie...
      • sw.patryk Re: Nawet jeśli 15.04.06, 09:21
        A jesli ten w istocie burak ma polaczenia z kolegami z GRU ? To wtedy ,to juz
        przestaje byc smieszne.
    • writer Czy The Duck Brothers mogą przestać kompromitować 15.04.06, 08:15
      ten kraj? Nie chcę takiej "odnowy moralnej" gdzie skazany będzie wicepremierem.
      Rządzą nami ludzie zupełnie oderwani od rzeczwistości. "Mumie egipskie" które
      sprawiają wrażenie że ostatnie kilkanaście lat spały w swoich sarkofagach. Żal
      mi mojego kraju. Żal mi tych paru lat które stracimy. Żal mi tych ludzi których
      stracimy bo nie chca żyć w maraźmie, ani budować ducksocjalizmu.
    • folio33 Kaczka faszerowana burakami.To nowa potrawa 15.04.06, 08:16
      wielkanocna
    • kp7 ustawę się zmieni i po problemie... 15.04.06, 08:32
      • kiks11 uatawę tak, ale nie dyrektywę UE, na szczęście 15.04.06, 08:36
    • zaifi Jedyną korzyść,jaką odniesiemy! 15.04.06, 08:35

jest to,że Leper nie bedzie v-ce marszałkiem Polski!to mnie w tym całym
      załganym manewrze Jarka cieszy!Następni,nigdy go na to stanowisko nie
      powołają,koniec kariery Nikosia na tym stanowisku!
    • vortex21 Kryminalista premierem - zart z ktorego smiac sie 15.04.06, 08:36
      bedzie caly swiat!
      • killpis dr konsul Anrew 'Dyzma' Lepper 15.04.06, 08:44
        namaszczony przez mega-obłudników z pisu.
        A Kaczy szydzi: "Polacy wreszcie dostaną to na co ..." zasłużyli heh.
      • jola_z_dywit Re: Kryminalista wydaje antypolską gazetę ! 15.04.06, 10:52
        Żałosny finał solidarności,
        • tadddd JOLA czyta antypolską gazetę ! 15.04.06, 11:02
          z zapałem
        • gilu33 Re: Kryminalista wydaje antypolską gazetę ! 15.04.06, 14:30
          jola_z_dywit napisała:

> Żałosny finał solidarności,
          a coż Ty wiesz o Solidarności gospodyni domowa z Dywit ? kiedy Solidarność
          walczyła o wolność i demokrację,Lepper ganiał za krowami na bizonach z
          legitymacją partyjną na szybie maszyny.. Sądząc z Twoic zdjęć Madame Jolu
          Dywity, w owym czasie miałaś typowe dla siusiumajtek problemy wieku dojrzewania,
          więc Solidarność znać możesz z przekazów histroycznych. O ile w Dywitach
          sprzedawano wtedy prasę, a telewizor w świetlicy gminnej był czynny ...
          • zaciekawiony4 Re: Kryminalista wydaje antypolską gazetę ! 15.04.06, 15:44
            Dziwne że Jolka w ogóle czytać potrafi. Że u niej na wsi to wstydu nie przynosi
            takiem łinteligenckie umiejętności.
            • gilu33 Jolka umie czytać-okólniki Leppera...! 15.04.06, 19:31
              naumiała sie czytać dziewczęciem dorastającym będąc,donosiła na blokady posiłki
              w postaci mięsiwa,zup napędowych typu grochówka i napojów energetyzujących ze
              zboża polskiego typu żytniówka albo też samogon. Przy okazji niejako poznała
              słowo drukowane które to słowo zapisane było na okólnikach Przewodniczącego
              Leppera. Okólniki zaierały instrukcje jak: kogo przepuszcząć przez blokady i za
              ile, numer konta Cysorza któremu należało oddać pobrane myto, oraz wskazania
              pierwszej pomocy w przypadkach nagłego zejścia blokadowicza z powodu wypicia
              nadmiernej ilośći napojów rozgrzewających.. I w ten to sposób dziewczątko
              wówczas, a apologet Cysorza obecnie, poznała literki. Bynajmniej nie z
              elemntarza Falskiego..
        • hatteras Antypolska kryminalistka z Dywit czyta polska gaze 16.04.06, 13:42
          sprostowanie
    • irini Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 08:43
      No tak i znowu cyrk po polsku. A za co pan Andrzej miał te wyroki, jesli można
      zapytać?
      • irini Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 08:45
        irini napisała:

> No tak i znowu cyrk po polsku. A za co pan Andrzej miał te wyroki, jesli
        można
        > zapytać?
        Działacze Solidarności i kilku innych organizacji też mieli wyroki, z takowych
        mgliście przypominam sobie "za zaśmiecanie ulic", kiedy w istocie szło o
        rozrzucanie ulotek, więc?
        irenka40.blog.onet.pl/
    • lmblmb Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 08:50
      > Andrzej zna już wszystkie tajemnice i nie potrzebuje żadnego extra dost.ępu do
      > informacji niejawnych...
      >
      > file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Nurni/Pulpit/Leper%20WSI.htm

Dore, Panie, dobre! Załączasz link do localhosta! To w sam raz na poziom samoobrony.
    • zaifi To co bedzie,trędowaty w rządzie! 15.04.06, 08:58

ciężka musiała być narada"trzech",te podania sobie rąk bez patrzenia w oczy,też
      były znamienne!
      • piss-on-pis4 To co bedzie,trędowaty w rządzie! a chciałeś tego? 15.04.06, 09:31
        zaifi napisała:
        > ciężka musiała być narada"trzech",te podania sobie rąk bez patrzenia w oczy,też
        > były znamienne!

Oczywiście, że tak te błazny to urządziły. Zmiana zasad na podstawie 'układu
        koalicyjnego' to specialite de la maison tylko PiSu. Wszyscy ludzie na świecie
        tym cywilizowanym w ogóle dziwią się, że ktoś z trzema wyrokami może zasiąść
        w fotelu vicepremiera.

To dopiero czyni Polskę trędowatą.
    • rezydent.klamczynski Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 09:20
      Za to prosty poseł Kaczyński z dostępem, he, he ...
    • old.european A skad nagle te narzekania? 15.04.06, 09:21
      W niczym Lepper nie gorszy od Kaczynskich, czy Giertycha?
      Wszyscy sa kolejnym wydaniem bolszewika, jedynie w nieco innym zabarwieniu.
      System bolszewicki trwa i ma sie dobrze a z nim ci, co u wladzy.
      • goleo88 Nie bać się Lepera,jest tam agent CIA Sikorski 15.04.06, 09:23
        • piss-on-pis4 Nie bać się Lepera,jest tam agent CIA Sikorsk 15.04.06, 09:36

Ty musiałeś głosować na SLD ew. na Leppera.

Widzisz, to przez takich jak Ty DUPKÓW my, Polacy,
          musimy świecić oczami a nawet w lustro obawiamy się
          zerknąć bo nam wstyd.
          • ar.co Re: Nie bać się Lepera,jest tam agent CIA Sikorsk 15.04.06, 11:22
            No nie całkiem. Świecić oczami to musimy rónież przez tych "dupków (stosując
            twoją frazeologię), które głosowały na PiS. Na szczęście obecnie znaczna część
            tychże dupków zaczyna jakby odzyskiwać rozum.
            Na marginesie - nie głosowałem ani na SLD, ani na Leppera, ani, oczywiście, na
            PiS.
          • phun PIS = CIA 15.04.06, 12:29
            PIS powstala na zlecenie i pieniadze CIA i amerykanskich funduszy kredytowych po
            to by Ameryka mogla w dlaszym ciagu kontrolowac to Panstwo
            • seawolfie phun= FSB 15.04.06, 14:37
    • zaifi To posunięcie Jarka,zniecheciło,załamało 15.04.06, 09:25

społeczeństwo w Polsce,kogokolwiek spytać,zagadnąć o to,jest zniechęcony!
      zniesmaczony,uprawianiem takiej polityki.Polityka Kaczyńskich sięgneła głębi
      dna,jest destrukcyjna.Rodzi pesymizm.Nam patriotom tej Ojczyzny na święta
      zafundowano smutek i rozgoryczenie!Leper,miej honor,chociaż ty,weż za przykład
      sprzedawczyka Jaruzelskiego,jeśli cię na to stać,oszczędz nam goryczy,wycofaj
      się!
      • piss-on-pis4 Re: To posunięcie Jarka,zniecheciło,załamało 15.04.06, 09:42
        zaifi napisała:
        > społeczeństwo w Polsce,kogokolwiek spytać,zagadnąć o to,jest zniechęcony!
        > zniesmaczony,uprawianiem takiej polityki.Polityka Kaczyńskich sięgneła głębi
        > dna,jest destrukcyjna.Rodzi pesymizm.Nam patriotom tej Ojczyzny na święta
        > zafundowano smutek i rozgoryczenie!Leper,miej honor,chociaż ty,weż za przykład
        > sprzedawczyka Jaruzelskiego,jeśli cię na to stać,oszczędz nam goryczy,wycofaj
        > się!

A co nie wiedziałeś o tym wcześniej? I poszedłeś głosować/
        Shame on you, boy.
        Gdybym miał taką władzę pozbawiłbym Cię i Tobie podobnych
        prawa wyborczego.

Jak się głosuje 'na Jarka' w nadziei, że tan da popis
        rozpieprzu, to zdziwinie jest hipokryzją.

Tego chciałeś, to masz a możesz mieć dużo mniej,
        więc zaraz jedź tam, gdzie najlepsze dla Ciebie
        miejsce Na Białoruś. Tam czegoś się nauczysz i będziesz
        się jak w domu.
        • zaifi spokojnie nie szalej! 15.04.06, 09:59

Jarek,to jest mój brak szacunku do tej osoby na tym forum wszyscy oprócz Ciebie
          wiedzą,że glosowałam na PO i że jestem kobietą,skąd się urwałeś,szkoda że tak
          póżno zaczynasz.Gdybyś walczył ze mną wcześniej,może razem coś zdziałalibysmy a
          tak walisz na oślep!
    • giuseppe53 PiS = Przestępcy i Samowola 15.04.06, 09:33
    • plzoltek Andrzeju, pokaź co potrafisz 15.04.06, 09:39
      • piss-on-pis4 Andrzeju, pokaź co potrafisz 15.04.06, 09:44

To Ty nie wiesz, że on potrafi tyle co Ty.
        Do szkoły nie chodził, dla SB pracował w kołchozie
        i czegpo się mógł nauczyć?
        • zaifi stac Cię na atak i to motto,przyświecajace Tobie! 15.04.06, 10:07

stać Cię powinno,jako godnego mężczyznę na przeprosiny za nieuzasadniony
          atak,prawdziwego mężczyznę byłoby stać więc czekam,miej honor!
    • ghj1 W rządzie Kaczyńskiego większość to ... 15.04.06, 09:41
      ... nieudacznicy typu Dorn, Jurgiel, Wasserman czy Ziobro. Jeden prymityw
      więcej niewiele zmieni.
    • zgodnik1 Kaczyńscy i PIS, to PZPR--bis ! 15.04.06, 09:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka