Dodaj do ulubionych

Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic

• a.k.traper Jaka koalicja taki premier 15.04.06, 10:28
      Ciekawe jaki reszta ekipy rządzącej i PISu ma humorek?Dalej maja ambicje
      dorównywać ambicji i inteligencji swojego "wodza"? Przeciez ludzie z innych
      ugrupowań to mówili i to jest znana prawda.Nie ma cos takiego jak
      odpowiedzialność za państwo, jest chorobliwa ambicja i uposledzenie
      polityczne.Wesołych Świąt.
    • rtg Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 10:34
      > Andrzej zna już wszystkie tajemnice i nie potrzebuje żadnego extra dost.ępu
      do
      > informacji niejawnych...

Tak... wie co kotek Jarka w piasek zagrzebał. KACZYŃSCY przeprowadzają odnowę
      Państwa Polskiego z pomocą przestępców, żałosne.
    • maciej.sm [...] 15.04.06, 10:40
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • judas1 "Kariera Nikodema Dyzmy" 15.04.06, 11:02
      Jak wiemy: "historia lubi sie powtarzać"
      Nie wiemy tylko (możemy się domyślać) jak zakończy się (tragizm) cała "przygoda"
      pana L. z polska polityką.
      Ale tak czy siak - dobrze to nie wróży (czas pomyśleć o azylu politycznym np. w
      Mongolii?).

Wesołych Świąt i jak mawiał Freddy Mercury: "show must go on".
    • jugi7 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 11:10
      Nie jestem zwolennikiem A.Leppera, ale o ile pamiętam nie został on skazany za
      przestępstwa pospolite jak : pedofilię, rabunek , włamanie, gwałt itp., lecz
      czyny związane z działalnością związkowo - polityczną / np. wysypanie zboża,
      którego nie powinno być w Polsce - importowanego podczas jego nadmiaru w kraju,
      obrazę polityków, którzy taką obrazę powinni mieć wliczoną w tzw." ryzyko
      zawodowe" i sami nierzadko potrafią "dołożyć" innym politykom itd. /. Raz
      stałem zatrzymany na szosie przez blokadę chłopską, ale muszę stwierdzić, że
      nie byłem zagrożony - nikt niczego nie demolował, nie rzucano kamieniami.
      Inaczej wyglądała chociażby demonstracja Solidarności ze Śląska w Warszawie.
      Przyznam ,że nie wiem, czy któryś z działaczy Solidarności został skazany przez
      Sąd za zdemolowanie miasta, ale nie sądzę....A Lepper nie wszystkim musi się
      podobać, ale przestępca to raczj z niego żaden.
      • judas1 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 11:14
        "...A Lepper nie wszystkim musi się
        podobać, ale przestępca to raczj z niego żaden."

Nie zmienia to teorii, że styczność z polityką powien mieć jedynie poprzez
        oglądanie TV.
        Inaczej grozi nam coś o czym nie należy nawet myśleć.
      • kropek_oxford Jego adwokat mowi co innego:) Chodzi min. o lincz 15.04.06, 11:18
        na komorniku przy pomocy cepa, pozbawienie tegoz komornika wolnosci etc. I nie
        chodzilo tu o dobro publiczne, ale o wlasne maszyny tegoz Leppera, ktoremu
        komornik na mocy wyroku sadowego mial zajac:))))
      • xtrin Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 12:01
        Można ewentualnie przymknąć oko na wyroki za znieważanie funkcjonariuszy
        publicznych.
        Ale Lepper ma też na koncie wyroki za nielegalne blokady oraz za pobicie. Jak
        dla mnie pospolity przestępca.
    • sumienie.lk Wstyd mi, że jestem Polakiem 15.04.06, 11:44
      Nie spodziewałem się tego, że Kaczyńscy okażą się ludźmi tak niskiego lotu.
      Nigdy nie miałem do nich zaufania, bo zawsze uważałem ich za oszołomów, ale
      obecny flirt z Lepperem to po prostu wstyd, który odbieram bardzo osobiście
    • the.bill1 Chroń oczy - nie czytaj Wyborczej! Powód. 15.04.06, 11:46
      jest prosty. Ona już nie jest gazetą informacyjną w sferze polityki.
      Nie dowiecie się (bo to zasługa PiS, że sie normalny rząd zgodził) z niej
      waznych dla każdego rzeczy jak ta :

Od lipca 2007 roku płatnicy składek przy przesyłaniu do ZUS dokumentów będą
      mogli korzystać z oprogramowania dowolnych producentów, działającego w różnych
      systemach operacyjnych - powiedział "Rz" Przemysław Przybylski, rzecznik ZUS.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060415/ekonomia/ekonomia_a_3.html
      • sumienie.lk Nie jesteś nazbyt rozgarnięty... 15.04.06, 12:05
        Bo co ci przyjdzie z tej "swobody" skoro już dziś wiadomo, że zusowskie
        programy nie wydolą, gdy przyjdzie im współpracować z oprogramowaniem innych
        producentów? Moim zdaniem twoje zadowolenie z wolności wyboru jest tak naprawdę
        zadowoleniem wieprzka pędzonego do rzeźni (a tenże wieprzek cieszy się, ża ma
        taaaaką swobodę).
    • nyad Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 12:08
      Przecież Prezydent RP może premiera Leppera ułaskawić i zarządzić zatarcie
      skazania i po problemie, a Premier może dać certyfikat dostępu do spraw tajnych
      wbrew woli ABW, tak robił juz L.Miller ,więc nie róbcie sztucznego problemu.W
      tym kraju prawo jest tak skonstruowane,że wszystko można załatwić zgodnie
      z "prawem".
    • phun ŁzePatriota kaczynski i jego lumpen dworacy 15.04.06, 12:09
      Staraja sie ukryc ciemne sprawki jakie maja za uszami, kwestia katowania
      Irakijczykow na terytorium RP na zlecenia quasifaszystowskiego rzadu w
      waszyngtonie dla nadwornej prostytutki ukladu globalnego PL, jest tutaj tym cvo
      byc moze agent CIA Sikorski i jego protektor Kaczynski chca ukryc.
    • donald_2005 Robią z nas pośmiewisko 15.04.06, 12:11
      Niektórzy wybitni politycy -wielcy taktycy i stratedzy (na pewno za takich
      sięuważają) - robią wszystko żeby nas świat nie traktował poważnie. Żebyśmy
      byli członkiem drugiej kategorii UE i NATO. I trzeba przyznać - odnoszą
      sukcesy. Dużo większe niż Prezydent Putin i jego czekiści, którym zależy na
      tym samym. Oni już nic nie muszą robić żeby odseparować Polskę od pozostałych
      członków UE i NATO, bo Polska separuje się sama. Chyba jeszcze nigdzie w
      Europie tak nie było, żeby w rządzie i to bardzo wysoko były osoby z wyrokami.
      Witaj Trzeci Świecie!
    • duckoff [...] 15.04.06, 12:13
    • kaczeniec21 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 12:15
      Lepper premierem(Vice)
      Czas umierać a jeszcze żyć się chce.
      Niestety w tych warunkach nie da się żyć.
      A szkoda...
    • wrojoz Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 12:30
      Wszystkiemu winien Kaczyński. Odsunąć też od tajemnic.
    • piotrkuchta Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 12:33
      Pan Lepper nie powinien zasiadać w sejmie powinien odsiadywać wyroki immunitet
      poselski powinien mu być zabrany,za takich polityków musimy się wstydzić przed
      całym światem. A teki wice premiera absolutnie nie!!!!!
    • walniss Re: lepper i tajemnica 15.04.06, 12:35
      po co jemu certyfikat bezpieczeństwa. On i tak nic z tego nie rozumie.70 TYS.
      potencjalnych ministrow siedzi w więzieniach i PIS ma kadry na długie lata.
    • rakozio Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 12:37
      Zamiast IV RP-II PRL, oto istota "dzieła" Kaczyńskich.
    • me-e lepper to male piwo...cenzuruja ...bolka... 15.04.06, 12:47
      ...ten to ze swym sb-kiem mial dopiero dostep...sprawa dla olejnik i innych
      ludzi honoru...)))

Emisja filmu o "Bolku" wstrzymana

Lech Wałęsa
      (fot. AFP)

Telewizja nie dopuściła do emisji reportażu o sprawie tajnego
      współpracownika "Bolka" - pisze "Życie Warszawy".

• zgodnik1 [...] 15.04.06, 13:41
    • aleksandra991 Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 12:49
      Może się uda uniknąć kompromitacji z Lepperem? Może Święta natchną pisiorki do
      rozumnego podejścia do sprawy i utworzenia, choć na krótko, rządu
      mniejszościowego. Mniejszy to wstyd, niz to, co teraz sie kroi...
      • seawolfie Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 14:36
        No, przecież widać, że taki rząd będzie kompletnie sparaliżowany. To juz było i
        po prostu nie działa. Niech juz robia tę koalicję i niech sie skończy ten chaos.
    • stagra władza tuż, tuż, wystarczy nic nie robić 15.04.06, 12:52
      mamy do czynienia z przeniewierzaniem się PiS swej "ideologii" dosłownie. Oni
      sie po prostu sprostytuowali, by nie powiedzieć skur...
      Supozycje dot pp Kaczyńskich:
      - chcą faktycznie dzierżyc władzę, by zreformowac Polskę
      - sojusz choćby z diabłem, by móc robic, co sie uważa za słuszne
      - chcą dzierżyć wadzę, bo władza im się podoba
      - chcą dzierżyć władzę, bo nie mają nic innego do roboty
      - chcą wziąść władzę, bo ona po to jest, by ją brać
      - władza jest sposobem na dowartościowanie ich ego

Przyznam sie, że nie mam ochoty na eliminowanie niesłusznych supozycji i
      podpieranie tego dowodami.
      Między napluciem w twarz komuś, a amortyzacją opinii człowieka w powszechnej
      świadomości jest tzw związek przyczynowo-skutkowy
      Nie wiem dlaczego, ale przychodzą mi w tym kontexcie takie wydarzenia jak-
      niekaralność kandydatów do sprawowania publicznych funkcji, wierność
      artykułowanym zasadom, dobro Polski i takietamjeszczeróżnenicnieznaczącesłowa.
      Chciałbym wszystkim uczestnikom rozmów życzyć wesołych świąt i byśmy doczekali
      lepszych czasów, keep out brudnych spraw
    • me-e leeper straszy papa ...a malpa chlasta brzytwa... 15.04.06, 12:58
      ...chlopa leppera mozna jeszcze zrozumiec ...naturalna reakcja na prowokacje
      dziennikarza...

...c e n z u r a...

...Dokument pt. "Plusy dodatnie - plusy ujemne" opowiada o sprawie tajnego
      współpracownika "Bolka". Film Grzegorza Brauna kończy się wywiadem z byłym
      prezydentem Lechem Wałęsą. Były prezydent oburzony materiałami przedstawionymi
      przez dziennikarza podarł kopie dokumentów z IPN.

REKLAMA...

sok z marchewki to dobra pamiec do grobu...

Byłem zawiedziony reakcją prezydenta Wałęsy. Myślałem, że skomentuje w jakiś
      sposób przedstawione materiały, czym rzuci na nie nowe światło - mówi Grzegorz
      Braun. Tak się nie stało, a zachowanie byłego prezydenta jest aż nadto dobitne -
      dodaje reżyser.

• zaytzev Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 13:04
      Już nie będę komentował, bo brak mi słów. Ale jeżeli ten oszołom zostanie wicepremierem, to zareaguję jak francuska młodzież na wieść o zmianie prawa pracy.
    • zuckerman Tym gorzej dla ustawy. 15.04.06, 13:10
      że nie pasuje do gościa.
    • asd616 BUAHahahahaha! 15.04.06, 13:38
      Już kolejny raz ludzie zapodaja linki do strony PiSu - po prostu PIĘKNE. Przypomina mi się 1984 i jak władza tam zmieniała wrogów i sojuszników. LOL
      • kropek_oxford Wlasnie giwi linki usunela, a wiec powtarzam: 15.04.06, 18:53
        66.249.93.104/search?q=cache:zREORaYzMS8J:www.pis.org.pl/article.php%3Fid%3D3421+Samoobrona+-+tajna+bron+WSI&hl=en&ct=clnk&cd=1
        www.eurojihad.org/Article2796.html
    • wiarusstary Re: Wicepremier Lepper bez dostępu do tajemnic 15.04.06, 13:51
      LEPPER winien zostać Prezesem NBP. W skład zarządu winni wejść jeszcze Beger,
      Hojarska i inni z tej ferajny ,Zresztą co 2 z nich się do tego nadaje,a może
      nawet wszyscy. Jak to mówił kiedyś Przewodniczący L."Dysponujemy odpowiednim
      potencjałem intelektualnym".
      No i problem z głowy.
    • zuckerman Bolkek rozsądzi? 15.04.06, 13:52
      Telewizja nie dopuściła do emisji reportażu o sprawie tajnego współpracownika
      "Bolka". Trzeba go poprawić - tłumaczy Romuald Bokun, kierownik redakcji
      programów TVP3.

Prawie godzinny dokument pt. "Plusy dodatnie, plusy ujemne" - opowiada o sprawie
      tajnego współpracownika "Bolka". Film Grzegorza Brauna kończy się wywiadem z
      byłym prezydentem Lechem Wałęsą. Były prezydent oburzony materiałami
      przedstawionymi przez dziennikarza podarł kopie dokumentów z IPN - donosi "Życie
      Warszawy".

REKLAMA

- Byłem zawiedziony reakcją prezydenta Wałęsy. Myślałem, że skomentuje w jakiś
      sposób przedstawione materiały, czym rzuci na nie nowe światło - mówi Grzegorz
      Braun. - Tak się nie stało, a zachowanie byłego prezydenta jest aż nadto dobitne
      - dodaje reżyser.

W reportażu autor przedstawia relacje świadków oraz dokumenty z początku lat 70.
      i późniejsze dotyczące "Bolka" oraz Lecha Wałęsy. Zastrzega, że nie chce
      przesądzać o tym, czy dotyczą tej samej osoby. - Pozostawiam to ocenie widzów -
      mówi Braun. - Ale w moim przekonaniu, film nie pozostawia cienia wątpliwości,
      jakie były fakty - dodaje reżyser.

Innego zdania byli uczestnicy kolaudacji, podczas której miały zapaść decyzje o
      dalszych losach reportażu. W zebraniu wziął udział także przedstawiciel IPN oraz
      prawnicy. Materiał został słabo oceniony. Marek Maldis z TVP3, jeden z
      uczestników zebrania, twierdzi, że zarzucano mu głównie brak symetrii i nierówno
      rozłożone akcenty. Podważono także rzetelność dziennikarską i historyczne
      podejście do sprawy.

Autor reportażu nie zgadza się z tym. Uważa, że dopełnił wszelkiej staranności w
      zbieraniu materiałów. Podkreśla, że dotąd nie ma naukowych opracowań dotyczących
      tej sprawy, liczył, że jego reportaż wniesie do tego tematu nowe, ciekawe wątki.

Ewelina Wolańska, prawniczka Lecha Wałęsy, nie chce tłumaczyć zachowania byłego
      prezydenta podczas wywiadu. Wyjaśnia, że ewentualne insynuacje, jakoby miał być
      tajnym współpracownikiem są bezpodstawne. - Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów
      na to, by Lech Wałęsa kiedykolwiek współpracował z SB. To, czym posługują się
      osoby, które go o to oskarżają, to sfabrykowane przez SB materiały stworzone po
      to, by go skompromitować - mówi Wolańska. Przypomina, że Lech Wałęsa został
      pozytywnie zlustrowany, otrzymał także status pokrzywdzonego.

Romuald Bokun, kierownik redakcji programów regionalnych TVP3, zapewnia, że losy
      reportażu nie są przesądzone. - Zaleciliśmy autorowi wprowadzenie poprawek -
      mówi Bokun. - Pojawiło się wiele uwag. Reportaż został zrobiony w innej formule,
      niż początkowo zakładał scenariusz - dodaje.

(PAP)
      fakty.interia.pl/news?inf=739120
      • me-e Re: Bolkek rozsądzi? 15.04.06, 14:03
        ...demokracja...a wiec demokracji obowiazkiem...obowiazkiem wynikajacym z samej
        demokracji...jest poznawanie prawdy...a nie zaslanianie ( kneblowanie
        demokracji ) sie tzw prawym...bo czyz praw nie mamy roznych...prawo w rosji nie
        uznaje ludobojstwa katynskiego...bialorus ma tez swoje prawa...

Ewelina Wolańska, prawniczka Lecha Wałęsy, nie chce tłumaczyć zachowania byłego
        prezydenta podczas wywiadu. Wyjaśnia, że ewentualne insynuacje, jakoby miał być
        tajnym współpracownikiem są bezpodstawne. - Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów
        na to, by Lech Wałęsa kiedykolwiek współpracował z SB. To, czym posługują się
        osoby, które go o to oskarżają, to sfabrykowane przez SB materiały stworzone po
        to, by go skompromitować - mówi Wolańska. Przypomina, że Lech Wałęsa został
        pozytywnie zlustrowany, otrzymał także status pokrzywdzonego.
        • zgodnik1 [...] 15.04.06, 15:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka