Dodaj do ulubionych

Anna Walentynowicz dla GP

10.05.06, 22:05
- Wierzy Pani, że Polska się teraz zmieni?
- Jestem przekonana. To zwycięstwo, które po latach udało się wywalczyć
ruchowi Solidarność, przeciekło nam przez palce. Teraz Boża Opatrzność daje
nam drugą szansę. Obyśmy jej nie zmarnowali. Obyśmy nie stracili IV
Rzeczypospolitej.

- Co trzeba zrobić żeby jej nie zmarnować?
- Trzeba wspierać Prawo i Sprawiedliwość, bo przegrana tej partii byłaby
katastrofą dla Polski. Panowie z SLD, Platformy itd. to politycy, którym
chodzi wyłącznie o własną skórę i własne kieszenie. Dlatego zachowują się w
Sejmie jakby to było ich prywatne ranczo. Kompromitują parlament. Jeśli nie
pomożemy tym, którzy chcą naprawić państwo polskie – to nie będziemy Polski
warci.

- Ale w rządzie PiS jest obecnie Samoobrona i LPR, siły, które wcale nie
wywodzą się z ruchów niepodległościowych i antykomunistycznych…
- To jest konieczność wynikająca z arytmetyki sejmowej. Jeśli PO wymusiła
taki sojusz parlamentarny – tym bardziej nie możemy jako wyborcy odwracać się
od PiS.
Obserwuj wątek
    • emeryt.z.mojrzeszowa Re: Anna Walentynowicz dla GP 10.05.06, 22:10

Brawo Pani Aniu!
    • nabucco4 Re: Anna Walentynowicz dla GP 10.05.06, 22:11
      czyba przestane szanować tę babę. Klimakter ma cy cóś?
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Anna Walentynowicz dla GP 10.05.06, 22:11
      Szkoda mi tej starszej pani.
    • n.krug Re: Anna Walentynowicz dla GP 10.05.06, 22:32
      Pani Anna zaprezentowała trafną ocenę sytuacji politycznej w Polsce,
      a przedstawiona charakterystyka sld i platformy jest genialna.
    • mysz_polna5 Re: Anna Walentynowicz dla GP. Slowa PRAWDY! 10.05.06, 22:35
      s.berkowicz napisał:

> - Ale w rządzie PiS jest obecnie Samoobrona i LPR, siły, które wcale nie
      > wywodzą się z ruchów niepodległościowych i antykomunistycznych…
      > - To jest konieczność wynikająca z arytmetyki sejmowej. Jeśli PO wymusiła
      > taki sojusz parlamentarny – tym bardziej nie możemy jako wyborcy odwracać
      > się
      > od PiS.

I to sa slowa PRAWDY, pod ktorymi sie podpisuje:
      mysz_polna5
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Anna Walentynowicz dla GP. Slowa PRAWDY! 10.05.06, 22:36
        mysz_polna5 napisała:

> I to sa slowa PRAWDY

Prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja.
        • po_godzinach to taka mysia prawda :) 10.05.06, 22:38
          • ratatatam 2 + 2 = ? kazdy ma inny wynik ?chyba w PO n/t 10.05.06, 22:42
            • pandada problem jest inny 10.05.06, 23:37
              bo wg pis 2 idiotów + 2 kłamców = 4 prawych i sprawiedliwych
        • qazqaz14 Re: Anna Walentynowicz dla GP. Slowa PRAWDY! 10.05.06, 23:20
          przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> mysz_polna5 napisała:
          >
          > > I to sa slowa PRAWDY
          >
          > Prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja.
          >
          Inteligentna analogia. Skoro każdy ma swoją prawdę, to może i każdy ma swój
          system wartości, a jeśli tak, to może każdy ma prawo popełniać zbrodnie, o ile
          nie jest to wbrew jego sumieniu. Skoro zakładamy relatywny model norm
          społecznych, to nie możemy karać, więc wygląda na to, że trzeba wprowadzić
          anarchię. Pukni się w łeb zanim napiszesz podobne glupoty.

Swoją drogą co to za wypowiedzi: "czyba przestane szanować tę babę. Klimakter ma
          cy cóś?". W ogóle nie widzę tu kszty szacunku, więc jak możesz przestać szanować
          panią Annę? Poza tym, napisałbyś chociaż dlaczego. Takie bezargumentowe rzucanie
          słów może było dobre jak było się w KC i słowo szefa było święte. Nie rozumiem
          jak można nie umotywować swojej wypowiedzi. Pokazuje to jedynie powierzchowność
          poglądów i brak jakiś głębszych refleksji. Wygląda po prostu na to, że jeśli coś
          jest niezgodne z linią TVP, TVN czy GW, to z założenia jest złe i nie trzeba
          tego rozważać, a to jest zgubne!

Ja szanuje p. Walentynowicz i zgadzam się z jej zdaniem.
          • mysz_polna5 Re: Anna Walentynowicz dla GP. Slowa PRAWDY! 10.05.06, 23:26
            qazqaz14 napisała:

> przyladek.dobrej.nadziei napisał:
            >
            > > mysz_polna5 napisała:
            > >
            > > > I to sa slowa PRAWDY
            > >
            > > Prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja.

Nawet nie doczytalam tego, co napisales.
            Natomiast slowa: "Prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja". Nie sa w cytowanym
            przez ciebie poscie moimi slowami. Yeah!
        • przedostatni_mohikanin Re: Anna Walentynowicz dla GP. Slowa PRAWDY! 10.05.06, 23:53
          przyladek.dobrej.nadziei napisał:

>
          > Prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja.

To dlaczego tak wielu liże cudzą ?!..
    • jack20 Re: Anna Walentynowicz dla GP 10.05.06, 22:35
      Ta pani powinna sobie dac juz spokoj z polityka.
      Nigdy nie mowila nic madrego i tak czy inaczej byla zawsze manipulowana.
    • ratatatam brawo Pani Anno! 10.05.06, 22:40
      czekalismy 16 lat, nie zmarnujemy tej szansy , bo nastepnej moze nie byc ...
      • mysz_polna5 Nie wQrwiajta sie przeciwnicy. Prawda~to prawda! 10.05.06, 22:43
        Ot co! And Ho ho!
        • zablokowany Chora Kobieta 10.05.06, 22:47
          Powinni wobec niej zastosować metodę rozwiązywania problemu chorych osób tak
          jak to czyniono w XVII wiecznej Szwecji.
          Takie wypociny to może Księdzu Jankowskiemu wmawiać i jemu podobnym...
          • mysz_polna5 Re: Chora Kobieta 10.05.06, 22:49
            Calkiem serio. Dlaczego tak uwazasz?
            Czy stac cie na serio odpowiedz, a nie na pIrdUly czatowskie?
            • zablokowany Chora Kobieta 10.05.06, 23:23
              Uważam, że ta Pani straciła kontakt z rzeczywistością jaka ją otacza. Po tym
              można było usłyszeć z jej usta podczas tzw. mszy nienawiści za ks. Jankowskiego
              (po 2000 roku) to powinna się wstydzić i nie wypowiadać.
              I druga sprawa jej wypowiedź traktuję w kategoriach typowej członkini komsomołu
              wygłaszającej peany na cześć Stalina....
              I to by było na tyle.
          • lux_et_veritas Towarzyszu Ubeku 10.05.06, 22:55
            Kiedy ta "chora kobieta" walczyła o niepodległość, wyście lizali dupę tow.
            Kiszczakowi. Więc choć teraz miejcie trochę przyzwoitości i nie zaśmiecajcie
            forum swym bełkotem.
            • zablokowany Towarzyszu radziecki 10.05.06, 23:26
              Nigdzie nie podważam jej roli w walce z obcym ideowo mi systemem politycznym.
              Gdybyście śmierdzący bolszewiku wiedzieli co robiłem w czasach kiedy ona
              walczyła to szybko prosilibyście o wybaczenie. Macie to szczęście, że ścierwa
              olewam. Spieprzaj dziadu do toruńskiej sekty radiowo-telewizyjnej ryrać Tadzia.
              Tylko uważajcie żebyście jakiejś choroby nie załapali.
              • lux_et_veritas Czerwony pajacu, tyle razy ci już pisałem - nie 10.05.06, 23:34
                jesteś wśród swoich, w chlewiku, jeno na publicznym forum. Także daruj sobie
                tego "towarzysza" i przy okazji nie opowiadaj bzdetów, bezpieczniacka
                popłuczyno, bo nikt tu ci w nie nie uwierzy.
                • zablokowany Towarzyszu radziecki 10.05.06, 23:36
                  Spieprzajcie dziadu !!!
              • nurni Re: Towarzyszu radziecki 10.05.06, 23:52
                zablokowany napisał:

> Gdybyście śmierdzący bolszewiku wiedzieli co robiłem w czasach kiedy ona
                > walczyła to szybko prosilibyście o wybaczenie.

Niech zgadne.
                Towarzysz robil wtedy to samo co dzis.
                Walczyl o demokracje a moze (kto wie...) nawet i o pokoj.

• snajper55 Re: Anna Walentynowicz dla GP 10.05.06, 23:02
      s.berkowicz napisał:

> - Wierzy Pani, że Polska się teraz zmieni?
      > - Jestem przekonana. To zwycięstwo, które po latach udało się wywalczyć
      > ruchowi Solidarność, przeciekło nam przez palce. Teraz Boża Opatrzność daje
      > nam drugą szansę. Obyśmy jej nie zmarnowali. Obyśmy nie stracili IV
      > Rzeczypospolitej.

Jednak wiek robi swoje. Czas jest dla umysłów bezwzględny.

S.
      • joannabarska Re: Anna Walentynowicz dla GP 10.05.06, 23:06
        Wiek nie wszystkich tak szczypie...Pani Walntyunowicz nieco teraz bredzi,ale
        przeciez i poprzednio nie mowila zbyt mądrze. Moze inaczej - w Berlinie (NRD),
        gdzie pojechała na Festiwal Mlodziezy i Studentow z ramienia ZMP. Ach,kiedyz to
        było...
        • 1normalnyczlowiek Panią już dawno szczypnął 10.05.06, 23:19
          joannabarska napisała:
          > Wiek nie wszystkich tak szczypie...

> Moze inaczej - w Berlinie (NRD),
          > gdzie pojechała na Festiwal Mlodziezy i Studentow z ramienia ZMP. Ach,kiedyz to
          > było...
          ---> Zabrała Pani młodszą koleżankę ze sobą? I co nocne rozmowy nic nie dały.
          Nie pozwoliła się otumanić.
          • joannabarska Jak to "normalny" to jak wyglada nienormalny? 11.05.06, 00:25
            1normalny człowiek - widzisz,ja wtedy w Berlinie na Festiwalu nie bylam,bo mnie
            akurat nikt nie wytypowal. Najpierw sie zapytaj,a nie komentuj,i to bez sensu.
            • 1normalnyczlowiek Ale garniturek został na pamiątkę. 11.05.06, 00:31
              joannabarska napisała:
              > widzisz,ja wtedy w Berlinie na Festiwalu nie bylam
    • frau_blada Madry czlowiek i wspaniala kobieta. 10.05.06, 23:05

• pandada i tak efektownie płacze /nt 10.05.06, 23:41

• elfhelm Są dwie Anny Walentynowicz 10.05.06, 23:07
      ta pierwsza - bohaterska i rozsądna skończyła się w drugiej połowie lat 80-tych
      • 1normalnyczlowiek Re: Są dwie Anny Walentynowicz 10.05.06, 23:24
        elfhelm napisał:
        > ta pierwsza - bohaterska i rozsądna skończyła się w drugiej połowie lat 80-tych

---> Podwójne standardy i podwójna tożsamość to wasza specjalność - nie jej.
        • mysz_polna5 Re: Są dwie Anny Walentynowicz 10.05.06, 23:30

Jest to kobieta, ktora zaluguje na SZACUNEK. To wszystko chamy!
          • zablokowany Re: Są dwie Anny Walentynowicz 10.05.06, 23:33
            Jako kobieta zasluguje na szacunek. Jej poglądy polityczne niekonieczne.
            Natomiast chamów to masz wśrod swoich koalicjantów...Nawet milicjanta tam można
            znaleźć..Lepiej?
            • mysz_polna5 Ja nie wybieralam koalicjantow. Wybrala ich PO! 10.05.06, 23:36

Patrz, i miej orientacje! Ot co
              • zablokowany Nie wygłupiaj się 10.05.06, 23:43
                Oczywiście PO też jest winna temu, że Legia Warszawa wygrała z Wisłą Kraków
                wyścig o tytul mistrza Polski w piłce nożnenj w sezonie 2005/2006...
                • mysz_polna5 Re: Nie wygłupiaj się 10.05.06, 23:47
                  zablokowany napisał:

> Oczywiście PO też jest winna temu, że Legia Warszawa wygrała z Wisłą Kraków
                  > wyścig o tytul mistrza Polski w piłce nożnenj w sezonie 2005/2006...

Zacznij grac w ping~ponga. I spoko!
                  • zablokowany Narazie grywam 10.05.06, 23:50
                    w inne gry, bardziej rozwijające umysl...
                • 1normalnyczlowiek Kibice krzyczeli:Premier z Krakowa i wiślacy ze 10.05.06, 23:50
                  zablokowany napisał:
                  > Oczywiście PO też jest winna temu, że Legia Warszawa wygrała z Wisłą Kraków
                  > wyścig o tytul mistrza Polski w piłce nożnenj w sezonie 2005/2006...

---> śmiechu tarzali się w trawie zamiast grać.
                  • zablokowany Oczywiście w/g hołoty nic się nie stało oprócz 10.05.06, 23:54
                    tego,ze pobili piłkarzy Arki Gdynia...jak zwykle to wina PO...
              • pandada A co będzie jak kiedyś PO nie rozepnie Jarusiowi 10.05.06, 23:47
                rozporka na czas? Z mokrą plamą na przedzie w telewizji - z winy PO.

Daj myszo spokój z bredniami. Na etacie u Kaczyńskich chyba nie jesteś. Przecież PO jest w układzie, więc Jaruś nigdy tak naprawdę nie był skłonny z nią współpracować.

A może jest inaczej? Przedstaw myszo jakąś teoryjkę. Może Jaruś się zorientował o łżeelitarności plaatfusów dopiero po odrzuceniu przez tę partię warunków koalicji z PiS?

Sam Jaruś publicznie przyznał, że właściwie to on koalicji z PO nie chciał. Komorowski to powtórzył, aby się upewnić. Jaruś nic nie powiedział.
                • 1normalnyczlowiek Re: A co będzie jak kiedyś PO nie rozepnie Jarusi 10.05.06, 23:57
                  pandada napisał:
                  > Może Jaruś się zorientował o łżeelitarności plaatfusów dopiero po odrzuceniu
                  >przez tę partię warunków koalicji z PiS?

---> Razem z cimoszenką dopilnujecie, jak przystało na specjalistów, zapinania
                  na czas rozporków.
                  Platfusy chciały same siebie sprawdzać, żądając MSW.
                  • pandada masz rację 11.05.06, 00:00
                    jak gęba zawiązuje koalicję z naleśnikiem, to nie daje mu widelca.

Taka to miała być współpraca?
      • sierota.po.ud Szmaciarz elfhelm jest jeden. 12.05.06, 00:12
    • gorby oto pani suwnicowa,sluchaczka RM - wielki polityk 10.05.06, 23:35
      Buahahahaha.
      • mysz_polna5 Re: oto pani suwnicowa,sluchaczka RM - wielki pol 10.05.06, 23:40
        gorby napisał:

> Buahahahaha.

Jest to Przyzwoity czlowiek.
        A teraz 'spieprzaj dziadu', bo slowo 'przyzwoity' nie znajduje sie w twoim
        slowniku.
        • gorby1 "przyzwoita" jak kazda babcia-dewota na stare lata 10.05.06, 23:53
          Dla kogo ta pani moze byc autorytetem w kwestiach politycznych ? Ona ma chyba
          z osiemdziesiatke. hehehehe
          • mysz_polna5 Re: "przyzwoita" jak kazda babcia-dewota na stare 10.05.06, 23:55
            gorby1 napisał:

> Dla kogo ta pani moze byc autorytetem w kwestiach politycznych ? Ona ma
            chyba
            > z osiemdziesiatke. hehehehe

Jedno slowo: duren!
            • gorby1 Re: "przyzwoita" jak kazda babcia-dewota na stare 10.05.06, 23:58
              cztery slowa "chamska propagandzistka z RM".
              • mysz_polna5 Re: "przyzwoita" jak kazda babcia-dewota na stare 11.05.06, 00:02
                gorby1 napisał:

> cztery slowa "chamska propagandzistka z RM".

Jedno slowo: duren!
                • gorby1 ja do szkoly nie chodzilam,jak mysz polna5 11.05.06, 00:26
                  "Ja do szkoły nie chodziłam, tyle co przed wojną, skończyłam wtedy cztery
                  klasy, choć w papierach podaję, że siedem" - powie w roku 1981 Hannie Krall. W
                  1950 zapisała się na kurs spawaczy. Zatrudniła się w Stoczni Gdańskiej, gdzie
                  przepracowała 30 lat. Należała do ZMP i Ligi Kobiet. Była przodowniczką pracy,
                  robotnicą z propagandowych plakatów. Nie zapisała się do PZPR. "Najpierw
                  odmawiałam, bo uznałam, że ja, prosta robotnica, jeszcze nie jestem godna
                  takiego zaszczytu. Wówczas sekretarz partii był dla mnie autorytetem, co
                  najmniej jak ksiądz proboszcz. Później doszłam do wniosku, że to właśnie
                  poczucie godności nie pozwala mi podpisać deklaracji" - pisze we wspomnieniach.
                  • mysz_polna5 Re: ja do szkoly nie chodzilam,jak mysz polna5 11.05.06, 00:28
                    gorby1 napisał:

> "Ja do szkoły nie chodziłam, tyle co przed wojną, skończyłam wtedy cztery
                    > klasy, choć w papierach podaję, że siedem" - powie w roku 1981 Hannie Krall.
                    W
                    > 1950 zapisała się na kurs spawaczy. Zatrudniła się w Stoczni Gdańskiej, gdzie
                    > przepracowała 30 lat. Należała do ZMP i Ligi Kobiet. Była przodowniczką
                    pracy,
                    > robotnicą z propagandowych plakatów. Nie zapisała się do PZPR. "Najpierw
                    > odmawiałam, bo uznałam, że ja, prosta robotnica, jeszcze nie jestem godna
                    > takiego zaszczytu. Wówczas sekretarz partii był dla mnie autorytetem, co
                    > najmniej jak ksiądz proboszcz. Później doszłam do wniosku, że to właśnie
                    > poczucie godności nie pozwala mi podpisać deklaracji" - pisze we
                    wspomnieniach.

Dobranoc! Idz spac!
                    • gorby1 babcia byla w ZMP,co ty na to spiaca myszo polna5? 11.05.06, 00:41
                      • mysz_polna5 Re: babcia byla w ZMP,co ty na to spiaca myszo po 11.05.06, 00:49

oceniasz moja rodzine wg wlasnej? A won w buraki!
                        • gorby1 nie plugawie porownaniami mojej z twoja 11.05.06, 00:53
                          Do sprzatania gnoju,rydzykowy chamie !
                          • mysz_polna5 Re: nie plugawie porownaniami mojej z twoja 11.05.06, 01:01
                            gorby1 napisał:

> Do sprzatania gnoju,rydzykowy chamie !

Zapytam spokojnie.
                            Czy to, co wyzej napisales mam traktowac jako dyskusje, argument, roztroj
                            nerwowy czy reakcje twojego zoladka?
                            Zreszta niewazne. Jest to swiadectwo twojego chamstwa, ktore sam sobie
                            wystawiles! Zalosc i zenada po prostu!
      • 1normalnyczlowiek Spawacz, to był polityk-słuchacz Radia Kreml,ohoho 10.05.06, 23:41
        oto pani suwnicowa,sluchaczka RM - wielki polityk
        gorby napisał:
        > Buahahahaha.
        • gorby1 i przodownica pracy socjalistycznej kiedys 11.05.06, 00:44
    • pure_truth Brawo!!!! 11.05.06, 00:00
      Anna Walentynowicz ma juz swoje lata, pracowala ciezko fizycznie, a mimo to
      nijak nie pasuje do lansowanego przez salony portretu prymitywnego polskiego
      robola, co to tylko chlaniu mysli, ewentualnie wpada w dewocje.
      I pewnie dlatego jest o niej tak cicho.
      • blyskawica11 Re: Brawo!!!! za co 11.05.06, 00:06
        Pani Anna ma racje to jest rzad 2 swietych 30 zlodzieji i 5 bankrutow.
        • pure_truth Re: Brawo!!!! 11.05.06, 00:17
          a ty bys wolal 6 szpiegow rosyjskich, 12 rodzimych paserow i 2 bankierow niemieckich
          • blyskawica11 Re: Brawo!!!! za co 11.05.06, 00:25
            Ja juz nic nie wole nawet juz wstyd sie przyznac ze jest sie Polakiem,a te
            Kaczory znowu gdakaja tymi dziobami.
            • pure_truth Re: Brawo!!!! za co 11.05.06, 00:30
              blyskawica11 napisała:

> Ja juz nic nie wole nawet juz wstyd sie przyznac ze jest sie Polakiem,a te
              > Kaczory znowu gdakaja tymi dziobami.

Jak cos ci sie nie podoba to stworz wlasna partie, zwerbuj do niej uczciwych i
              wartosciowych, wygraj wybory i bedzie git, zamiast lamentowac jak stara baba.
              • blyskawica11 Re: Brawo!!!! za co 11.05.06, 00:54
                Masz racje juz nad tym myslalem,bedzie trzeba zrobic cos nowego i przyciagnac
                mlodych ludzi,moze przeciez powstac nowa partia z nowym programem bo od tych
                Kaczorow i Tuskow mozna dostac oczoplasow.
    • nie_trawie_glupcow Teraz sobie przypomnieli? Nie, gdy babcia na leki 11.05.06, 03:33
      nie miala? Co za smrody, sprzedajne i koniunkturalne smrody...Horror!
      • blyskawica11 Re: Teraz sobie przypomnieli? Nie, gdy babcia na 12.05.06, 00:06
        Kaczory nadrabiaja swoje straty,mysla ze dzieki medalowi dla Anny wzrosnie ich
        popularnosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka