echo_o 12.05.06, 10:32 Spójrzcie na głosowanie : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3340364.html Pędzę dalej, czekałam tylko na wynik głosowania... :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratatatam Re: Jest CBA ! 12.05.06, 10:36 to tylko 43 poslow balo sie faszystowskiej policji politycznej????? 43 sprawiedliwych! Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.jesienny Re: Jest CBA ! 12.05.06, 10:49 ratatatam napisał: > to tylko 43 poslow balo sie faszystowskiej policji politycznej????? > > 43 sprawiedliwych! No nie. Jeszcze dodatkowo 20 nie wiedziało o co siem rozchodzi :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Juz wczoraj bylo wiadomo, ze i PO ustawe poprze. 12.05.06, 10:38 Jesli nie w calosci, to przynajmniej takie byly zalecenia kierownictwa - zadna niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
savena Re: Juz wczoraj bylo wiadomo, ze i PO ustawe popr 12.05.06, 10:49 to po co platforma pyskowala przez pol roku na ta ustawe. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Poprawki. Tych chciala i LPR (wyraznie linia 12.05.06, 10:53 thatcherowska, o dziwo!) - chodzi o kontrole na stylu prywatny przedsiebiorca- prywatny przedsiebiorca, to moze byc ingerencja panstwa w biznes, bo kogo to obchodzi czy pan Kowalski panu Wisniewskiemu daje lapowki czy zwie to prowizja? Nie widzialem calosci ustawy, ale to bardzo niebezpieczny punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Bo w znacznej części jest źle napisana 12.05.06, 20:06 ale głosując za PO wytrąciła PiSowcom i ich postkomunistycznym sojusznikom ewentualne przyszłe bełkotliwe argumenty. A ustawa i tak by przeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Proponuję umundurowanie 12.05.06, 10:50 dla funkcjonariuszy CBA. Lateksowe wdzianka bez kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
olek.komsomolec Platforma tajnym koalicjantem? 12.05.06, 10:53 Głosuje tak jak Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.jesienny Re: Platforma tajnym koalicjantem? 12.05.06, 10:59 olek.komsomolec napisał: > Głosuje tak jak Samoobrona. Po co judzisz? Platforma wyraźnie deklarowała poparcie dla tych ustaw, które uzna za sensowne. Jesli się z tego wywiązuje, to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Jest CBA ! 12.05.06, 20:04 W dzisiejszym Dzienniku sylwetka przyszłego szefa powołanego dziś do zycia CBA - Mariusza Kamińskiego : 'Wieczny antykomunista' [...]Antykomunizm Kamiński wyssał - jak powiada - z mlekiem matki. Jako 15- latek zakradł się w nocy pod budynek powiatowego komitetu PZPR w rodzinnym Sochaczewie i namazał na murze 'Katyń pomścimy'. Zerwał czerwoną flagę i zwiał. Tak się zaczęło...' Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Jest CBA ! 12.05.06, 20:08 "wyssał - jak powiada - z mlekiem matki" "Jako 15-latek" A mówią, że długie karmienie piersią powoduje, ze dziecko wyrasta na duże, silne i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Jest CBA ! 12.05.06, 20:09 Słów cięcie/gięcie to w zasadzie nieszkodliwe hobby... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Jest CBA ! 12.05.06, 20:08 A ustawę już przeczytał? Bo wczoraj Fakty mu udowodniły istotne braki. No i to historyczne wykształcenie... Może zajmie się korupcją ministra Czechowicza, sprawą utrąconą jakieś 80 lat temu. Mogli powołać apolitycznych fachowców w rodzaju Polko, Janusza Kaczmarka, Rapackiego. Wolą dać polityka, w przeszłości lidera zadymiarzy. W ten sposób zawsze narażają się na "polityczny smrodek". Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Jest CBA ! 12.05.06, 20:17 elfhelm napisał: > w przeszłości lidera zadymiarzy. ``````````````````````````````````````````` Cytujesz Szmaję ! Jak ślicznie! 'Kamiński to wybitny zadymiarz [...]- mówi z przekąsem Jerzy Szmajdziński, szef klubu SLD' (Dziennik) Pieszczota dla oczu: WYBITNY zadymiarz! Trudno o lepszą laudację :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Kochanie ty moje 12.05.06, 23:14 ja w przeciwieństwie do ciebie, nie cytuję nikogo i nie przepisuję kolejnych artykułów niedostępnych online. Po prostu lubię samodzielnie myśleć, po drugie mam dobrą pamięć odnośnie wyczynów chudego Kamińskiego. Po trzecie opinia eseldowskiego genseka mało mnie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Tjaaaa.... 12.05.06, 23:39 elfhelm napisał: > Po prostu lubię samodzielnie myśleć ``````````````````````````````````````````` Lubić nie oznacza móc. Ty nie możesz... Sprzecznościami i niekonsekwencją, unikami i zwodami, przekorą dla samej swady - tym są Twoje wypowiedzi. Kłócisz się sam ze sobą. PO zagłosowało za CBA. Ciągnie resztkami instynktu samozachowawczego. Bez radykalnego zwrotu na końcu tunelu czeka wywrotka. I nie ma to nic wspólnego z PiS (więc nie odbijaj piłeczki w tę stronę - przestrzelisz...) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Tjaaaa.... 13.05.06, 00:00 > Kłócisz się sam ze sobą. Ło matko - imponujący zarzut schizofreMii (to po kaczyńskiemu). Jestem rozczarowany. Proponowałbym zarzucić mi coś bardziej wystrzałowego - np. nazwać mnie lewactwem czy przynajmniej łże-elitą :))) Ewentualnie zaimponować mi wiedzą z Der Dziennik (np. o topieniu Pałacu Kultury w jez. Hańcza)... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni nie to zebym sie teraz chwalil.... 12.05.06, 20:17 Ale chodzilem z MK do jednego liceum. Przez te dwadziescia lat - nie zmienil sie ani troche, co wrozy towarzyszom ale i kombinatorom bez pzpr-owskiego rodowodu po prostu fatalnie :) To wlasnie MK jest najwiekszym atutem CBA. Swoja droga - jak to jest z tym zawlaszczaniem panstwa skoro i Kanminski i Wildstein to osoby absolutnie nie sterowalne? Toz uparcie zawlaszczajacy panstwo Jaroslaw Kaczynski nie ma instynktu samozachowawczego! :) Oczywiscie jesli wierzyc temu co sie mozna naczytac w prasie.... Ze zawlaszcza. Czy ja moge teraz troche poskakac do gory? Bardzo sie ciesze ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: nie to zebym sie teraz chwalil.... 12.05.06, 20:25 nurni napisał: > Ale chodzilem z MK do jednego liceum. Pamiętam. Kiedyś mi o tym napisałeś :) To musiała być dobra szkoła! Tak w ogóle :) > To wlasnie MK jest najwiekszym atutem CBA. Też tak sądzę, to po części zresztą jego autorski projekt. Powli puzzle dopełniają się. Choć... (w tym wątku nie będę siać defetyzmu, nie pora...) > > Swoja droga - jak to jest z tym zawlaszczaniem panstwa skoro i Kanminski i > Wildstein to osoby absolutnie nie sterowalne? Dla ludzi, którym wrodzony jest serwilizm, którzy oceniają innych poprzez proste stereotypy poddańczości, Twój tok myślenia będzie i tak nieprzyswajalny :) > Czy ja moge teraz troche poskakac do gory? > Bardzo sie ciesze ! :) Skacz ile sił ! :))) Wiem, że czekałeś na ten dzień. Nie Ty jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: nie to zebym sie teraz chwalil.... 12.05.06, 20:35 mamy komisje oooooooo no to mozna czesc policji i prokurytury na pysk wylac nie potrafili zlapac zlodzieja ,lapowkarza ,malwersanta pare plotek komisja zlapie za 70 000 000 zl rocznie reszta bedzie sie smiac do rozpuku Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: nie to zebym sie teraz chwalil.... 12.05.06, 23:54 > no to mozna czesc policji i prokurytury na pysk wylac > nie potrafili zlapac zlodzieja ,lapowkarza ,malwersanta Tak, rzeczywiście z Rydzykiem nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: nie to zebym sie teraz chwalil.... 12.05.06, 23:22 > Powli puzzle dopełniają się. > Choć... brakuje jeszcze nowego prymasa Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: nie to zebym sie teraz chwalil.... 12.05.06, 23:40 elfhelm napisał: > brakuje jeszcze nowego prymasa Rydzyk? :D Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: nie to zebym sie teraz chwalil.... 13.05.06, 02:05 echo_o napisała: > > To wlasnie MK jest najwiekszym atutem CBA. > > > Też tak sądzę, to po części zresztą jego autorski projekt. > Powli puzzle dopełniają się. > Choć... > (w tym wątku nie będę siać defetyzmu, nie pora...) Jest jeszcze apolityczny Trybunal Konstytucyjny wybrany glosami apolitycznych UWi SLD - jeszcze nie zawlaszczony :) TK moze "stanac na wysokosci zadania" i ukrecic CBA glowe.Sposob w jaki rozprawiono sie z korporacjami adwokackimi wskazuje na to ze apolityczni sedziowie wstydu nie maja. A CBA to prawdziwy gwozdz do trumny - kazdy sposob na ukrecenie tej incjatywy bedzie dobry. > > Swoja droga - jak to jest z tym zawlaszczaniem panstwa skoro i Kanminski > i > > Wildstein to osoby absolutnie nie sterowalne? > > Dla ludzi, którym wrodzony jest serwilizm, którzy oceniają innych poprzez > proste stereotypy poddańczości, Twój tok myślenia będzie i tak > nieprzyswajalny :) No tak. Kazdego mozna kupic, kazdy mogl miec "nieszczescie" zostac donosicielem itd itd. W dzisiejszym Dzienniku przy okazji Kaminskiego kilka slow o Riedlu z Dzemu, dlatego dodam jeszcze : kazdy chce zyc... Wychodzi na to ze nie kazdy i nie za wszelka cene. > Skacz ile sił ! :))) Od wczoraj (Wildstein) skacze caly czas! :) Teraz WSI i lustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: nie to zebym sie teraz chwalil.... 12.05.06, 23:39 > To wlasnie MK jest najwiekszym atutem CBA. Problem w tym, że w przypadku ustawowej agencji jej atutami powinny być odpowiednia organizacja i przygotowanie, a nie szef, który prędzej czy później się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
hochsztapler-przestepca Jest CBA?:-) ..no nie;) oni mnie mogom.. !!:-) n/t 12.05.06, 23:18 Odpowiedz Link Zgłoś
hochsztapler-przestepca Jest CBA?, no nie mariuszku, jak będziesz grzeczny 12.05.06, 23:30 może i pozwole ci poPiSzczec trochę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Jest CBA ! 12.05.06, 23:23 No to nareszcie pod przywodztwem Polskie i Sjednoczonej Placy będą żyli z godnością i w dostatku:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Jest CBA ! 13.05.06, 02:19 hrabia.m.c napisał: > No to nareszcie pod przywodztwem Polskie i Sjednoczonej > Placy będą żyli z godnością i w dostatku:))))))) No tak... CBA nie wyprodukuje nawet jednej pary butow i nie wydobedzie chocby cwierc tony wegla... Odpowiedz Link Zgłoś