Dodaj do ulubionych

SLD obroni Polskę.

31.05.06, 00:34
Sytuacja w kraju jest zła, a wiele spraw zmierza w złym kierunku. Dowodzą tego choćby ostatnie wydarzenia: zastrzeżenia Sojuszu związane ze sposobem finansowania bydowy Świątyni Opatrzności Bożej, coraz dziksza lustracja (która już dawno przestała przypominać cywilizowane działania) itp.

'W Polsce doszły do głosu, a nawet do rządowego znaczenia, środowiska kultywujące najgorsze tradycje polskiej prawicy. Twórcom rzekomej moralnej odnowy nie przeszkadza ani nacjonalizm ani populizm – to podglebie fanatyzmu i nienawiści. Nie uwiera ich historyczne doświadczenie.

Polska z kraju jednoznacznych gestów i jednoznacznych słów stała się krajem słów i gestów dwuznacznych. Nie zagłuszają ich odgłosy padających na kolana władz państwowych.

W Polsce robi się duszno. Potrzeba zdecydowanych działań rządzących, a nie telefonów z wyrazami współczucia.

Sojusz Lewicy Demokratycznej protestuje przeciwko tolerowaniu zła, które, jak dowodzą wypadki, w każdej chwili może obudzić demony.'

SLD wyraziło swoje niezadowolenie i możesz zapoznac się z nim w tym miejscu:
tiny.pl/g6k1
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: SLD obroni Polskę. 31.05.06, 00:37
      samo SLD nie obroni
      trzeba by lewica sie zjednoczyła w walce z tą ciemnotą
      • warka_strong Re: SLD obroni Polskę. 31.05.06, 00:42
        Zgadza się, zjednoczenie lewicy w walce jest konieczne. Jednak w chwili obecnej jesynie Sojusz jest w stanie przewodzić zjednoczonej lewicy. Innymi słowy - to Sojusz musi zostać (i zostanie) liderem tej walki.
    • tornson Oby tylko znowu nas (ludzi lewicy) nie wykołowali 31.05.06, 00:40
      jak w latach 2001-2005, prowadząc prawicową polityką. Mam nadzieję iż SLD się
      nauczyło iż nigdy nie zdobędą elektoratu gospodarczych liberałów i
      kato-narodowców, że mogą liczyć jedynie na poparcie ludzi lewicy i ich interesów
      mają bronić gdy będą u władzy.
      • rzewuski1 Re: Oby tylko znowu nas (ludzi lewicy) nie wykoło 31.05.06, 00:49
        prowadzili nawet dobra polityke
        ale Miller popełnił błedy
        nie powinien zgodzic sie na komisje sledcze
        nie powinien wyrzucac PSL z koalicji
        i nie powinien byc taki arogancki
        teraz rzeczywiscie SLD sie obroniło i jest najsilniejsza partia lewicowa
        zjednoczona lewica ma nawet szanse w wyborach w 2009r,prawica kontynuuje marsz
        ku nastepnej klesce ,
        • cerise.a Re: Oby tylko znowu nas (ludzi lewicy) nie wykoło 31.05.06, 00:54
          > teraz rzeczywiscie SLD sie obroniło i jest najsilniejsza partia lewicowa

Konstanty Ildefons Gałczyński
          Teatrzyk Zielona Gęś

ma zaszczyt przedstawić

"Idiotę"

Występują:

Idiota
          (monolog): Dziś oczywiście znów spałem cały dzień. A dlaczego? Bo oczywiście
          byłem poprzedniej nocy "Pod Aniołkami" i oczywiście zalałem się. Pod te
          aniołki. Ale dlaczego zalałem się? Zalałem się z rozpaczy i z protestu, czyli
          świętego oburzenia. Bo ja protestuję przeciwko temu, co się dzieje. (goli wódę
          i obęcwala się do reszty) Bo Wacio twierdzi, że wywożą spinacze. Co proszę? Spi-
          na-cze?! Miliardy wagonów ze spinaczami jadą na wschód. Słyszycie? A my
          zostaniemy bez spinaczy. Więc jeżeli oczywiście teraz np. będę chciał spiąć się
          z czymś, to oczywiście mowy nie ma, bo wywieźli. Bo tak nas wykantowali. Kantu-
          kantu z amarantu. A jeszcze Wacio twierdzi, że piasku dosypują do spinaczy.
          Więc gdyby np. połknąć garść spinaczy z piaskiem, to oczywiście naturalnie
          śmierć w męczarniach, czyli mówiąc naukowo angelologiczna agonia. Ja się
          załamuję. (załamuje się) A z tą demokratyczną ortografią? Przepraszam, to jak
          się dzisiaj pisze: "ucho" czy "ócho"? Nikt nie wie i wszyscy się boją. A ja się
          nie boję. Ja jestem gotów umrzeć za ortografię. Cyk i gotowe. Oto moja pierś
          grottgerowska. Tomasz, karabelę! Szumiały mu echa kawiarni. A ten Gałczyński to
          cynik i Trembecki demokracji. Polsko, buzi! (umiera automatycznie) Nagrobek
          TUTAJ LEżY Idiota,
      • emerytka2006 I dlatego trzeba stworzyć silny blok (coś na wzór 31.05.06, 01:00
        ... włoski), by nieco "usidlić" SLD i zmusić je do większej pokory.
        Trzeba zaprosić do współpracy Borowskiego, Centrolewicę, Zielonych, Unię Pracy,
        antyklerykałów i Partię Demokratyczną. Taki komitet może zebrać nawet do 25% w
        wyborach samorządowych i być drugą siłą w sejmikach.
        Prymat SLD (mimo dobrego wyniku w 2005r.) się już skończył...
        • warka_strong Re: I dlatego trzeba stworzyć silny blok (coś na 31.05.06, 15:31
          emerytka2006 napisała:

>
          > Prymat SLD (mimo dobrego wyniku w 2005r.) się już skończył...
          >
          =====
          Nie moge się z tym zgodzić. Żadna ze wspomnianych frakcji nie zblizyła się nawet do foteli w Sejmie. Owszem, silny front jest potrzebny, ale nie dla "usidlania" kogokolwiek.
    • sklerotycznylud Zgroza ! Oleksy wraca ? 31.05.06, 00:40
      Miler z Jakubowska ? Piotrowski szefem MSW ?
      • warka_strong Re: Zgroza ! Oleksy wraca ? 31.05.06, 00:43
        W Sojuszu jest bardzo dużo młodych i sprawnych działaczy.
        • sklerotycznylud Re: Zgroza ! Oleksy wraca ? 31.05.06, 00:53
          Zawsze bylo ich duzo i zawsze byli sprawni. Nadsprawni. Tak sprawowali wladze ze zanim sie
          zorientowales to juz pol Polski rozkradli. Jak zaczeles cos podejrzewac to w tym czasie drugie pol
          przywlaszczyli.
          • don.kichote Re: Zgroza ! Oleksy wraca ? 31.05.06, 00:59
            klerotycznylud napisał:

> zanim sie
            > zorientowales to juz pol Polski rozkradli. Jak zaczeles cos podejrzewac to w ty
            > m czasie drugie pol
            > przywlaszczyli.

A Tobie już nic nie zostało? Co?
            I stąd ta frustracja???
            • olek.komsomolec Poczekajny towarzysze do pażdziernika 31.05.06, 01:12
              i zróbmy rewolucję.
          • warka_strong Re: Zgroza ! Oleksy wraca ? 31.05.06, 01:19
            Jeżeli cała Polska jest "zawłaszczona" przez ludzi lewicy, to czemu niektóre z parii prawicowych gotowe sa poświęcić swój polityczny byt, byle tylko być w kręgu władzy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka