Gość: p IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.03, 21:57 SMACZNEGO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr No Re: Orient bary do kontroli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 22:18 Tak to prawda ! ostatnio jak jadłem,to w mięsie były resztki budy łańcucha od burka. złamałem dwa zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x KIEDYS W W-WIE VIETNAMCE SKUPOWALI GOLEBIE ! IP: 217.153.49.* 23.01.03, 10:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanislaw Re: Orient bary do kontroli IP: proxy / *.prem.tmns.net.au 22.01.03, 23:26 Nad cym tu dyskutowac wygonic to scierwo do wietnamu niech tam zra co im sie podoba ,a w ogole to co robia te smrudki w cywilizowanym kraju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Orient bary do kontroli IP: *.dsl.de.colt.net 22.01.03, 23:55 co robia? Pewnie to samo co wielu naszych rodakow - dla przykladu przebywajacych w ... Austrii - wedruja tam za chlebem. Znamy to czyz nie? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Orient bary do kontroli IP: *.interpacket.net 23.01.03, 08:40 Gość portalu: . napisał(a): Dowiedz sie madralo, ze Au to Australia, a nie Austria. Poza tym my i Austryjacy, czy Australijczycy nie roznimy sie kulturowo i obyczajowo tak bardzo jak Europejczycy czy Australijczycy , a Azjaci. Wiem, bo jestem w Azji, a czesto bywam w Australii, a bywalam w Austrii. Dla Azjatow zycie nie ma duzej wartosci. Sa bardzo okrutni dla zwierzat i siebie nawzajem. Zeby kozy zbyt szybko nie biegaly najlepiej uciac jedna noge... Psy sa takim samym zrodlem pozywienia jak kury i czescia dobytku. Troche podrosna i trach do garnka. Czy sa gorsi Dla mnie tak, ale mozna powiedziec, ze sa po prostu inni. Najgorsze jest to, ze nasi chciwi wiesniacy tak bardzo sie do nich upodabniaja. Za flaszke zamorduja czyjegos wiernego przyjaciela. Zgadzam sie z tym, ze Wietnamczycy powinni swoje obyczaje zostawic u siebie w domu, a w goscinie sie dostosowac, tak jak to robia bardziej rozwiniete narody. To wcale nie jest rasizm tylko racjonalizm. Pozdrawiam. > co robia? Pewnie to samo co wielu naszych rodakow - dla > przykladu przebywajacych w ... Austrii - wedruja tam za chlebem. > Znamy to czyz nie? > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Orient bary do kontroli IP: *.sbs.de / 139.21.195.* 23.01.03, 11:58 Droga Gosiu, Ciesze sie ze jestes takim obierzyswiatem. Mysle wiec, ze powinnas byc bardziej wyczulona na rasistowskie pohukiwania naszych kochanych rodakow. Zgadzam sie z Toba w pelni, ze pewnie kultury(?) licza sie mniej z losem np. zwierzat niz inne. Sa tez niestety kraje, gdzie bezlitosnie i masowo morduje sie ludzi bo pochodza z innego plenienia, wioski, etc. Nie trzeba jechac do Afryki aby sie o tym przekonac. Stad ciezko jest mi sie pogodzic z przejawami polskiego rasizmu ktorego korzeni mozna upatrywac sie jedynie w skrajnej glupocie, ale to nie jest zadna okolicznosc lagodzaca. Ps. To nie ladnie ale Ci troche zazdroszcze tej Australii. Bylem prawie na wszystkich kontynentach ale tam mnie jeszcze nie 'zawialo'... Pozdrawiam . (Madrala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Orient bary do kontroli IP: *.sbs.de / 139.21.195.* 23.01.03, 12:08 Gosiu, jeszcze drobiazg. Austria to *.at, oczywiscie. Nurtuje mnie jeszcze jedna mysl - czym rozni sie opisana sprawa od sytuacji w wieju polskich ubojniach? Skala? Fakt, nikt, mam nadzieje, nie zabila tam psow czy kotow ale zwierzeta rzezne tez odczuwaja bol, tylko budza mniej sympatii w naszej strefie kulturowej... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Orient bary do kontroli IP: *.proxy.aol.com 23.01.03, 05:20 Zawsze uwazalem "orient bary " za miejsca gdzie jesc sie nie powinno . Ale to wszyscy konsumenci musza zrozumiec. I jeszcze jedno . Mafie krajow dalekiej Azji sa daleko lepiej zorganizowane niz sie nawet Policji wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Orient bary do kontroli IP: *.b.005.syd.iprimus.net.au 23.01.03, 05:37 To okrotne, tragiczne, smutne.. Najgorsze ze polscy "wiesniacy" sa takimi ignorantami i nie szanuja zwierzat. Wyjscie? Skontrolowac porzadnie WSZYSTKIE budy z takim jedzeniem i surowo, surowo karac, nie tylko wietnamcow ale polakow ktorzy im te biedne zwierzatka sprzedawali!!! A wszystko to z biedy. Ludzie, jak wy mozecie pozwalac na rujnowanie kraju przez wszystkie te partie i partyjki..? Nie mieszkam w polsce i nie chce tam wracac, nie dlatego ze sie boje ale dlatego ze tam kroluje glupota.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Trybusz to debil i nieuk! IP: *.summit01.nj.comcast.net 23.01.03, 06:55 Ludzie, gdzie takiego debila jak Trybusz mozna obciazyc obowiazkami glownego inspektora sanitarnego??? Przeciez to jest skandal - ten czlowiek ledwie sie kwalifikuje na sprzatanie ulic na Pradze ze swoim poziomem wyksztalecnia - a i przy sprzataniu trzeba wiedziec jak ta miotle trzymac. Co za kompletny idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epidemiolog Re: Trybusz to debil i nieuk! IP: 213.146.56.* 23.01.03, 12:54 Gość portalu: Robo napisał(a): > Ludzie, gdzie takiego debila jak Trybusz mozna obciazyc > obowiazkami glownego inspektora sanitarnego??? Przeciez to jest > skandal - ten czlowiek ledwie sie kwalifikuje na sprzatanie > ulic na Pradze ze swoim poziomem wyksztalecnia - a i przy > sprzataniu trzeba wiedziec jak ta miotle trzymac. > Co za kompletny idiota! Pan doktor nauk medycznych generał w stanie spoczynku Trybusz jest lekarzem wiec kolego drogi nie wiem czy Prage sprzataja ludzie z doktoratem moze tak, dlatego jest tam taki syf, w koncu to tez niekomptetencja doktor nauk medycznych-smieciarzem,z niekomptetencja na stanowisku GIS-a tez trudno dyskutowac Trybusz posiada specjalizacje z higieny i epidemiologii oraz jest psychiatra tak jak obecny min zdrowia. Mozna Trybuszowi zarzucic brak wiedzy weterynaryjnej (ale od czego ma wpolpracownikow) Inna sprawa ze te stanowisko objal jako byl szef Sluzby zdrowia Wojska Polskiego a to sa juz duze uklady... To wszystko nie upowaznia jednak nikogo do tak chamskich wypowiedzi, chyba ze jest sie samemu smieciarzem z Pragi (nic im nie ujmujac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooti Pozdrowienia od wegetarian dla miesozernych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 07:33 A mnie sie znowu wydaje, ze ta cala akcja to totalne nieporozumienie i obluda. A jaka (poza - oczywiscie - prawna) jest roznica miedzy swinia, malym cielakiem, a psem czy kotem ? I to - i to jest zwierzeciem, czuje, cierpi, mysli i jest na rozne sposoby zabijane. A potem ludnosc delektuje sie czym tam chce. Cielecinka?: prosze bardzo: mniam!!! ALe pieska lub kotka to juz nikt nie chce, bo takie ma w domu i spi z tym lozku, wiec nie wypada. A nie pomyslal ktos, ze moze zabijanie tzw zwierzat rzeznych to takie samo zdemoralizowanie jak wrzucanie kota do wrzatku? Odpowiedz Link Zgłoś
_joe Re: Pozdrowienia od wegetarian dla miesozernych 23.01.03, 14:40 Gość portalu: rooti napisał(a): > A mnie sie znowu wydaje, ze ta cala akcja to totalne > nieporozumienie i obluda. A jaka (poza - oczywiscie - prawna) > jest roznica miedzy swinia, malym cielakiem, a psem czy kotem ? Na pewno Cię nie przekonam do jedzenia jakiegokolwiek mięsa (sam za nim nie przepadam), ale wyjaśnię Ci krótko różnicę, o którą pytasz: w przyrodzie, jeżeli chodzi o SSAKI, mięsożercy zjadają roślinożerców. Roślinożercy nie jadają (poza wyjątkowymi sytuacjami) mięsa, a mięsożercy nie jadają (poza wyjątkowymi sytuacjami) innych mięsożerców. Co najwyżej odbierają im ich zdobycz. Jest jeszcze jedna kategoria mięsożerców, pochodząca z Azji, ale to raczej wybryk natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Orient bary do kontroli IP: serwer:* / 10.0.0.* 23.01.03, 08:23 sądząc po cenie za żywego psa czy kota, nie chodzi tu o to, żeby było taniej, tylko smaczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Nie ma to jak.... IP: 217.153.25.* 23.01.03, 08:44 Burek w pięciu smakach, lub Mruczek z grzybem. To, ze zabijaja psy i koty i je jedza to juz ich sprawa - taka kultura. Ale niech nie serwuja nam tego jako pospolitego kuraka, wieprza i innych takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAL Re: Orient bary... Kontrakcja McDonalda!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 09:54 Ludzie!!! Nie macie wyjścia! Albo McDonald's, albo 'chińczyk', albo ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Orient bary... Kontrakcja McDonalda!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 10:09 Gość portalu: JAL napisał(a): > Ludzie!!! Nie macie wyjścia! Albo McDonald's, albo 'chińczyk', > albo ...? albo 1 000 innych barów i restauracji z kuchnią gruzińską, grecką, francuską , polską żydowską. Przynajmniej w Krakowie. W Warszawie jak widać mniejszy wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEWIE- mleczarz Re: Orient bary... Kontrakcja McDonalda!!! IP: 81.15.164.* 23.01.03, 11:28 Gość portalu: JAL napisał(a): > Ludzie!!! Nie macie wyjścia! Albo McDonald's, albo 'chińczyk', > albo ...? O kurne ale się porobiło , tak szczerze mówią to ja już wolę , żeby ruskie wróciły ... tak z cała stanowczością zamawiam podwójną porcję ruskich pierogów , tylko kurne z cebulką i skwareczkami !!!!!! A wszystkim skośnookim "burkojadnym" to ja "wypinam back of my body" !!! Widzisz " JAL " wyjście jednak jest , tylko kurne trzeba zamawiać ruuuuuuuuuuuuskie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
starzec1 Re: Orient bary do kontroli 23.01.03, 12:16 Za dużo tych psiaków trzeba część zjeść ! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLBe Re: Orient bary do kontroli IP: *.*.*.* 23.01.03, 13:16 Sposób na takie praktyki jest wyjątkowo prosty. Zwyczajnie trzeba sprawę nagłośnić, tak jak się to właśnie dzieje, a ludzie przestaną tam chodzić i bary umrą śmiercią naturalną. Pojawiły się głosy A co w zamian? - mamy rynek, powstaną inne, przynajmniej na początku z uczciwym żarciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Orient bary do kontroli IP: proxy / 213.77.7.* 23.01.03, 14:21 Najbardziej smieszy mnie to że wszyscy użalają się nad biednymi pieskami i kotkami, ale nikt nie zauważa jakie szkody może to poczynić u ludzi, którzy takie mięso spożywają. Leczenie pasożytów układu pokarmowego czy chorób "brudnych rąk" nie należy do najtańszych. Uważam, że każdego Wietnamczyka złapanego na handlu mięsem bez odpowiednich badań (a mięso psów i kotów do takich należy!!!) należałoby karać grzywną, zamykać mu biznes i dokładnie przyjrzeć się jego źródłom finansowania. Każdy warszawiak wie że mafia wietnamska to jedna z najgroźniejszych organizacji w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: munio Re: Orient bary do kontroli IP: *.156.34.203.Dial1.Denver1.Level3.net 23.01.03, 16:48 niesamowite.....to w jaki sposob traktuje sie zwierzeta mowi duzo o tym jak traktuje sie ludzi....rece opadaja....katolicki kraj...hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soko Re: Orient bary do kontroli IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 12:40 Ja już nie jem u żółtych. Zawsze wystrój tych sklepów był mi wtrętny: czerwono czarny plastik. Odpowiedz Link Zgłoś