asienka32 30.06.06, 10:47 chętnych do wziecia udziału w konkurencji zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariner4 To tylko od koloru zalezy. 30.06.06, 10:48 Jak czarny to jarmułka, a jak purpurowy, albo czerwony? M. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: rzut jarmułką 30.06.06, 10:57 asienka, a co to ma byc? miala byc prowokacja a wyszla glupota w odroznieniu do jarmulki beret moherowy nie jest nakryciem glowy noszonym podczas uroczystosci religijnych Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jeszcze nie. 30.06.06, 10:59 Ale kto wie? O kurczę, rymneło mi się. Deszcz pada, może to jest przyczyna mojego poetyckiego nastroju? M. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Czy od upałów gorączki dostałaś ? 30.06.06, 10:58 bo nie wiem, do czego Twóje zaproszenie przyczepić. Do konkurencji rzutu beretem. Już kiedyś był podobny. Rzut beretem a antenką. Ale gdzie jest Sas, a gdzie jest las? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany to moze rzut stułą? 30.06.06, 10:58 jak bylem w podstawowce, a to bylo chyba zanim RM powstalo takie konkurencje jak rzut beretem byly (i pewnie o tym wiesz). nadawanie temu takiego politycznego wymiaru jest kompromitacja. ten beret w ogole nie byl nawet moherowy (juz abstrahujac od wszystkiego). a to ponoc inni obrazaja mowiac o beretach. sami nadajecie temu takie znaczenie... nie mowiac o twoim poscie, ktory calkiem niezle odzwierciedla twoja mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: rzut jarmułką 30.06.06, 11:00 Ależ chytrze wyskoczyłaś z tą jarmułką ! Wy moherowi ludzie zawsze potraficie wynaleźć jakiś przeciwstawny przykład, gdy atakowane są wasze świętości. Potwierdzasz tym samym, że beret już do tych świętości się zalicza. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ani beret ani jarmułka nie są świętością 30.06.06, 11:01 a juz na pewno nie symbolem religijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 A może warto się po prostu zastanowić, zanim się 30.06.06, 11:03 bezmyślnie obrazi drugiego człowieka. I nie ma znaczenia czy chodzi o rabina, księdza czy moherową babcię. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:04 wlasnie Ciebie to tez dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach to może też 30.06.06, 11:05 wyrugować z języka stare powiedzenie "blisko, jak rzut beretem"? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:06 A więc stuła, jarmułka i moherowy beret to pokrewne przedmioty ? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:09 ewa8a napisała: > A więc stuła, jarmułka i moherowy beret to pokrewne przedmioty ? A co brak Ci sensownych argumentów na obronę tezy, ze żyjesz z państwie wyznaniowym, ze koniecznie chcesz ze mnie wydusić, ze dla Polaków moher to obiekt kultu??? Przykro mi, rozczaruję, ale nie jest i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 To nie obraza uczuć tylko brak szacunku 30.06.06, 11:18 do starszych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach dlaczego? 30.06.06, 11:21 taka zabawa w rzut beretem była zawsze podobnie, jak wyścigi w workach to taka nasza, polska tradycja - ta tradycja obraża staruszki? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: dlaczego? 30.06.06, 11:24 po_godzinach napisała: > taka zabawa w rzut beretem była zawsze > > podobnie, jak wyścigi w workach A nie wiesz, że worki też źle się kojarzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: dlaczego? 30.06.06, 11:25 > A nie wiesz, że worki też źle się kojarzą ? Nie pomyślałam :)) Pozostaje wyścig z jajkami w zębach :) > Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: dlaczego? 30.06.06, 11:30 Z Jajkami ? To też zależy jakiego ptaka. Wszystko mozna odpowiednio skojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: dlaczego? 30.06.06, 11:29 > to taka nasza, polska tradycja - ta tradycja obraża staruszki? Oczywiście stosując filozofię walca drogowego - rzut moherowym beretem nie jest niczym oburzającym. A jednak chyba dzici nie powinny się nabijac ze staruszek. Ps. widzisz moje posty? funkcja "nie pokazuj..." nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach dalej nie rozumiem 30.06.06, 11:31 "dzici nie powinny się nabijac ze staruszek." dlaczego starodawna zabawa plenerowa ma obrazać staruszki Umiesz wyjasnić? PS - nie stosuję takiego zabiegu Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Nie wszyscy starsi to mohery 30.06.06, 12:09 więc nie obrażaj starszych, przyznaj że godzi to w twoje mało myślące odczucia, cóż się dziwić, berecik ma głowie w taki upał to może zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:13 asienka32 napisała: > A co brak Ci sensownych argumentów na obronę tezy, ze żyjesz z państwie > wyznaniowym, ze koniecznie chcesz ze mnie wydusić, ze dla Polaków moher to > obiekt kultu??? > Przykro mi, rozczaruję, ale nie jest i nie będzie. no wlasnie a jarmulka jest noszona przez ortodoksyjnych Zydow PODCZAS uroczystosci religijnych do synagogi sie w niej wlasnie wchodzi tak jak do meczetu na bosaka dobrze, ze widzisz roznice ale to, ze ja znasz powoduje, ze to tobie teraz powinno byc glupio dlatego prosilam, zebys sie juz nad soba zlitowala i nie kompromitowala wiecej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:16 W tej chwili nie zajmuję się obroną tezy, że zyję w państwie wyznaniowym. Przeciwstawiając moherowemu beretowi jarmułkę, sama udowodniłaś, że jest to przedmiot kultu religijnego. Na dodatek oburzylaś się z powodu pomysłu rzucania stułą, choć sama zaproponowałaś rzut jarmułką w odpowiedzi na rzut beretem. Czyli wszystkie te trzy przedmioty mają taką samą rangę. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:31 A jarmułka i stuła są obiektem kultu? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:35 Są symbolami religijnymi. Od dzisiaj wiem, że beret także. Przyczyniłaś się do rozjasnienia mi umysłu. Dziękuję zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 12:05 ewa8a napisała: > Są symbolami religijnymi. Od dzisiaj wiem, że beret także. Przyczyniłaś się do > rozjasnienia mi umysłu. Dziękuję zatem. Przecież o tym wiesz już od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A może warto się po prostu zastanowić, zanim 30.06.06, 11:36 poczytaj uparta babo, szczegolnie koniec o czytaniu Tory: pl.wikipedia.org/wiki/Jarmu%C5%82ka jeszcze nie slyszalam, zeby przy czytaniu Biblii byl wymagany na glowie beret moherowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ani beret ani jarmułka nie są świętością 30.06.06, 11:03 To dlaczego tak się tą sprawą przejęłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ani beret ani jarmułka nie są świętością 30.06.06, 11:03 asienka, nie kompromituj sie juz dluzej, zlituj sie nad soba przede wszystkim.... Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Może ukuc termin Aszyzm 30.06.06, 11:07 do istniejącej już pary Kaczyzm, faszyzm Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Jak Wszechświat 30.06.06, 11:21 Rozszerzająca się i nieskończona jest głupota Asieńki. Odpowiedz Link Zgłoś