Dodaj do ulubionych

panstwo przestepca

06.07.06, 16:05
jedna z tv poinformowala, ze panstwo rocznie okrada przedsiebiorcow z 1.5 mld
nieslusznie wyegzekwowanego podatku. Nie znam sie na ekonomii, ale przypadek
np. Kluski sledzilem dosc dokladnie a teraz widze, ze nie jest to wyjatnkiem
a regula. W tym materiale telewizyjnym mowiono rowniez ze czesc urzedow po
prostu nastawiona jest na maksymalne robienie kasy. Pytam wiec jak tro jest:
nie ma jednolitych przepisow podatkowcyh? Kto nad tym wszystkim panuje? Jaka
jest wreszcie pewnosc ze nie tylko przedsiebiorca ale i zwykly obywatel nie
sa rabowani w imieniu prawa i w blasku przepisow? Jak to zmienic? Tylko
tlumaczcie mi klarownie bo nie jestem ekonomista. =)
Obserwuj wątek
    • porannakawa Prawo polskie stanowione jest przez przestepcow ! 06.07.06, 16:22
      kicior99 napisał:

> jedna z tv poinformowala, ze panstwo rocznie okrada przedsiebiorcow z 1.5 mld
      > nieslusznie wyegzekwowanego podatku. Nie znam sie na ekonomii, ale przypadek
      > np. Kluski sledzilem dosc dokladnie a teraz widze, ze nie jest to wyjatnkiem
      > a regula. W tym materiale telewizyjnym mowiono rowniez ze czesc urzedow po
      > prostu nastawiona jest na maksymalne robienie kasy. Pytam wiec jak tro jest:
      > nie ma jednolitych przepisow podatkowcyh? Kto nad tym wszystkim panuje? Jaka
      > jest wreszcie pewnosc ze nie tylko przedsiebiorca ale i zwykly obywatel nie
      > sa rabowani w imieniu prawa i w blasku przepisow? Jak to zmienic? Tylko
      > tlumaczcie mi klarownie bo nie jestem ekonomista. =)
      Prawo w Polsce stanowione przez przestepcow w Sejmie do stosowania jest
      ustawione nie do stosowania sie do niego lecz do interpretowania przez urzednika.
      W ten sposob nikt nie moze byc pewnym dnia ani godziny i o to chodzi.
      Prawo polskie stanowione jest dla interpretowania a nie stosowania i wykonywania.
      • kicior99 Re: Prawo polskie stanowione jest przez przestepc 06.07.06, 16:26
        czy mozna to jakos zmienic? Niezaleznie od metod? Nie podoba mi sie, ze byle
        zasrany urzedniczyna moze terroryzowac obywatela. Aby nie byc goloslownym
        podam, ze osoba mieszkajaca w UK nie palci podatku o ile na Wyspy prezeniosla
        swoje "centrum zyciowych interesow". Co to qrva jest? Od kiedy zaczyna sie
        interes polski a konczy angielski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka