Dodaj do ulubionych

Anysemityzm Polaków a poparcie RP dla USA

10.07.06, 08:00
w sprawie Iraku i generalnie prowadzonej proizraelskiej polityki
międzynarodowej przez administrację G. Busha.

Czy oby wspierajaca od lat palestyńczyków i inne kraje muzułmanskie polityka
Francji, antyamerykańskie nastroje w całej poprawnej politycznie Europie,
chołubienie swojego czasu Arafata i potępianie Ariela Szarona w jego
zdecydowanych działaniach w strefie gazy nie jest przejawem szalejacego
antysemityzmu.
Antysemityzmu w skutkach przewyzszajacego nasz polski, szczególnie kiedy
zestawi się napisane szczeniacka reką sprayem na przystanku "żydzi do gazu" a
tysiace ofiar zamachów na świecie, których ofiarą padają obywatele Izraela?
Obserwuj wątek
    • venus99 Re: Anysemityzm Polaków a poparcie RP dla USA 10.07.06, 08:38
      hołubić a nie chołubic.
      o reszcie nie wspomnę bo adekwatne do ortografii.
      • asienka32 Re: Anysemityzm Polaków a poparcie RP dla USA 10.07.06, 08:41
        Zawsze warto zrobić ortografa, żeby lewactwo mogło się popisać wiedzą.

Ale dzieki za zwrócenie uwagi, faktycznie pisze się hołubić.
        • venus99 Re: Anysemityzm Polaków a poparcie RP dla USA 10.07.06, 08:44
          lewactwo nie musi sie popisywać wiedzą.lewactwo wiedzę ma.
    • paganinni To Izrael jest wsciekle antysemicki 10.07.06, 09:02
      bo od dziesiecioleciu masowo modruje semitow Palestynczykow.
    • eboshi Sojusze polityczne to biznes i dyplomacja 10.07.06, 09:52
      Tylko gó..arze łączą politykę z sentymentami (słynne "w politikie sentimentow
      niet" Wisarionowicza).

Antysemityzm to właśnie wypisywanie sprayem na murze, wyzywanie w szkołach "ty
      żydku", deprecjonowanie ludzi "bo wiadomo, że to żyd", etc...

Państwa nie mogą być antysemickie, ani filosemickie - ludzie tak.

Dziwi mnie że takie głupoty ostatnio wypisujesz :)
      • asienka32 Re: Sojusze polityczne to biznes i dyplomacja 10.07.06, 10:01
        > Państwa nie mogą być antysemickie, ani filosemickie - ludzie tak.

Chcesz powiedziec, że to nie III Rzesza tylko Hans z Helmutem byli
        antysemitami???

> Antysemityzm to właśnie wypisywanie sprayem na murze, wyzywanie w
        szkołach "ty
        > żydku", deprecjonowanie ludzi "bo wiadomo, że to żyd", etc...

Antysemityzm to przede wszystkim dążenie do zagłady narodu żydowskiego.
        Antysemityzmem jest terroryzm skierowany przeciwko obywatelom Izraela i ludziom
        pochodzenia żydowskiego. Pisanie bredni na murach to chuligańskie szczeniackie
        wybryki dzieciaków, które na oczy żyda nie widziały.
        A stwierdzenie o Michniku, ze wiadomo, że to Żyd jako przejaw antysemityzmu ...
        no cóż, pozostawię bez komentarza :)

> Dziwi mnie że takie głupoty ostatnio wypisujesz :)
        Ciekawe, ze politycznie poprawni przyjaciele narodu żydowskiego nazywają akty
        terroru na Żydach głupotą.
        A głupotę niektórych Polaków nazywają antysemityzmem.
        • scoutek Re: Sojusze polityczne to biznes i dyplomacja 10.07.06, 10:05
          niestety, asienka
          twoja glupote trudno nawet nazwac
        • eboshi Litości żabciu - nie wymyślaj własnych teorii 10.07.06, 10:12
          bo nie masz do tego głowy :)

asienka32 napisała:

> > Państwa nie mogą być antysemickie, ani filosemickie - ludzie tak.
          >
          > Chcesz powiedziec, że to nie III Rzesza tylko Hans z Helmutem byli
          > antysemitami???

Antysemityzm – uprzedzenie, postawa wrogości w stosunku do przedstawicieli
          narodów mających korzenie semickie, najbardziej jednak ukierunkowana w stosunku
          do Żydów oraz osób pochodzenia żydowskiego.

> Antysemityzmem jest terroryzm skierowany przeciwko obywatelom Izraela i
          > ludziom pochodzenia żydowskiego. Pisanie bredni na murach to chuligańskie
          > szczeniackie wybryki dzieciaków, które na oczy żyda nie widziały.

I w tym tkwi jądro antysemityzmu - jeśliby mnie ktoś skrzywdził, a ja bym miał
          do niego o to pretencje to byłoby normalne. Antysemityzm to UPRZEDZENIE - czyli
          właśnie irracjonalna wrogość wobec innych ludzi tylko z powodu ich urodzenia,
          religii, etc.. Ty jesteś antysemitką bo nienawidzisz żydów mimo iż żaden żyd
          nigdy nie wyrządził ci krzywdy.

> A stwierdzenie o Michniku, ze wiadomo, że to Żyd jako przejaw antysemityzmu ...
          >
          > no cóż, pozostawię bez komentarza :)

A szkoda - bo chętnie poczytałbym twój komentarz do nieistniejącego
          stwierdzenia. To byłoby ciekawe i pouczające :)

> Ciekawe, ze politycznie poprawni przyjaciele narodu żydowskiego nazywają akty
          > terroru na Żydach głupotą.

Nie głupotą, a barbarzyństwem i nie na żydach ale wogóle.
          Wysadzanie w powietrze autobusu z żydami, arabami, czy kimkolwiek niczym się nie
          różni.

> A głupotę niektórych Polaków nazywają antysemityzmem.

A skąd to wniosłaś ?
          Zapewne twój antysemityzm w pewnym sensie wynika z twojej głupoty ale to bodajże
          jedyna relacja pomiędzy tymi zjawiskami :)
          • asienka32 Re: Litości żabciu - nie wymyślaj własnych teorii 10.07.06, 10:27
            Ty jesteś antysemitką bo nienawidzisz żydów mimo iż żaden żyd
            > nigdy nie wyrządził ci krzywdy.

Doprawdy?
            Mój antysemityzm objawia sie tym, że zawsze popierałam Ariela Szarona i
            zdecydowaną politykę Izraelczykow wobec arabusów, uwazając, że jako katolicy i
            naród wywodzący się z cywilizacji Zachodniej Żydzi są nam kulturowo bliżsi?
            Popierałam i popieram również politykę USA w kwestii bliskiego wschodu, a tu
            akurat jednoznacznie jest ona prożydowska i proizraelska.
            Jako wojująca antysemitka nie napisałam nigdy złego slowa o osobie pochodzenia
            żydowsskiego.
            Mój antysemityzm w zasadzie sprowadza się do występowania przeciwko gojom,
            którzy nie wiedzieć czemu chcą byc bardziej semiccy niż ortodoksyjny żydzi.
            I to jest według Ciebie ta nienawisć do Zydów.
            Ech ...myśleć to też trzeba umić :)

> > A stwierdzenie o Michniku, ze wiadomo, że to Żyd jako przejaw antysemityz
            > mu ...
            > >
            > > no cóż, pozostawię bez komentarza :)
            >
            > A szkoda - bo chętnie poczytałbym twój komentarz do nieistniejącego
            > stwierdzenia. To byłoby ciekawe i pouczające :)

A w kwestii Adama Michnika i jego żydowskiego pochodzenia to zdaje się on jest
            nawet z tego dumny i się z tym specjalnie nie kryje. No ale znowu na posterunku
            są nasi kochani prosemiccy goje :)))
            • scoutek Re: Litości żabciu - nie wymyślaj własnych teorii 10.07.06, 10:28
              asienka32 napisała:
              > Ech ...myśleć to też trzeba umić :)

no wlasnie
              • asienka32 Re: Litości żabciu - nie wymyślaj własnych teorii 10.07.06, 10:29
                scoutek napisała:

> asienka32 napisała:
                > > Ech ...myśleć to też trzeba umić :)
                >
                > no wlasnie

A ja nie wierzyłam, że Polacy czytają tylko to co im się wyróżni.
                • scoutek Re: Litości żabciu - nie wymyślaj własnych teorii 10.07.06, 10:30
                  asienka32 napisała:

> A ja nie wierzyłam, że Polacy czytają tylko to co im się wyróżni.

cwicz
                  nadal ci nie wychodzi
            • eboshi Re: Litości żabciu - nie wymyślaj własnych teorii 10.07.06, 10:43
              Sądziłem, ze jesteś fanką Michalkiewicza ?
              Jeśli nie to przepraszam :)

BTW. Jak już napisałem antysemityzm może śmiało koegzystowac z postawą
              proizraelską. Czym innym uprzedzenie wobec osób o (domniemanych) korzeniach
              zydowskich, a co innego polityka miedzynarodowa. Wystarczy, że ktoś bardziej nie
              lubi "arabusów" niż "żydków". Jednym słowem jest bardziej rasitą niż antysemitą :)

> A w kwestii Adama Michnika i jego żydowskiego pochodzenia to zdaje się on jest
              > nawet z tego dumny i się z tym specjalnie nie kryje. No ale znowu na
              > posterunku są nasi kochani prosemiccy goje :)))

Nie wiem czy Michnik jest żydem czy nie i nic mnie to nie obchodzi. Jest mi
              gancegal kim był czyjś dziadek czy pociotek. Nie jestem ani antysemitą ani
              filosemitą :)

• gat45 Dziwna definicja antysemityzmu 10.07.06, 10:19
          asienka32 napisała:

(...)
          >
          > Antysemityzm to przede wszystkim dążenie do zagłady narodu żydowskiego.
          > Antysemityzmem jest terroryzm skierowany przeciwko obywatelom Izraela i
          ludziom
          >
          > pochodzenia żydowskiego. ....

==============
          Dziwna ma Pani teorie antysemityzmu. W mysl Pani definicji, afera Dreyfusa na
          przyklad nie mialaby z antysemityzmem nic wspolnego.

Moze zechce Pani jednak troche sie zastanowic, przestudiowac historie stosunkow
          poszczegolnych panstw i narodow do zamieszkalych w ich kraju Zydow ?

Naprawde nie nalezy stawiac znaku rownosci miedzy panstwem Izrael a obywatelami
          jakiegos kraju, posiadajacymi pochodzenie zydowskie. Panstwo Izrael zreszta
          zamieszkuja wg mnie przez Izraelczycy a nie Zydzi, bo inherentna cecha Zyda w
          tradycyjnym europejskim rozumieniu jest to, ze wlasnego kraju nie posiada - to
          raczej sytuacja paradoksalna, gdzie Izraelczycy traktuja "swoich"
          Palestynczykow jak inne panstwa Zydow.

• biedronka24 eboshi przejdzmy do konkretow 10.07.06, 10:09
        nie wiem jakie moga byc panstwa ale bardzo wielu wie jaka moze byc mlodziez. Ja
        poznalam jedna pod Kadafim a teraz wycieczki z Izraela w Polsce zachowuja sie b.
        podobnie. Kadafi bawil sie w filmy na ktorych byli ´zaborcy´ z dzikiego zachodu.
        Nie wiem w co sie bawia edukatorzy z Izraela, ale demolowanie hoteli przez
        wycieczki mlodziezy izraelskiej w Polsce jest niezbitym faktem. I nie powiem-
        hotelarze sie ciesza z remontow tylko do licha - co z tej dzikiej dzieciarni
        wyrosnie- to nietrudno zgadnac.....
        • eboshi Co ma piernik do wiatraka ? 10.07.06, 10:15
          Na zdziczenie obyczajów i upadek młodzieży narzekał już Pliniusz Starszy.
          Nie ma żadnych granic geograficznych czy kulturowych.
          Dzieciaki dowolnej nacji jak się zerwą ze smyczy to na ogół zmalują jakąś głupotę.

Twoje jak nie widzisz zachowują się niewiele lepiej :)
          • biedronka24 ale to tylko o TE wycieczki z Izraela chodzi 10.07.06, 10:18
            ktore tak lubia hotelarze..
            Ja tez nie wiem co ma wandalizm na polskich hotelach wspolnego z deklarowanym
            celem wizyt ´edukacyjnych´ ale statystycznie ma.
            Co do przyczyn - mozna spekulowac. Ciekawam jaki ty masz pomysl kolego ;)
            • eboshi Czy poza własnymi urojeniami masz coś na poparcie 10.07.06, 10:24
              swojej tezy ? Jakieś statystyki policyjne albo cokolwiek ?

Widzisz, to co teraz robisz to jest własnie antysemityzm.
              Nie masz kompletnie nic poza własnym przeświadczeniem, ale to już tobie
              wystarcza aby tworzyć rozległe i ogólne teorie.

Widziałąś chlew jaki zostawili po sobie katolicy po wizycie papieża ?
              Jakie z tego wyciągnęłabyś wnioski ?

biedronka24 napisała:

> Co do przyczyn - mozna spekulowac. Ciekawam jaki ty masz pomysl kolego ;)

To proste - żrąc mace z krwią polskich dzieci dostają amoku.
              Pasuje do twojej wizji świata ?
              • biedronka24 zajrzyj do rozliczen hotelarskich - he, he 10.07.06, 10:28
                z faktow nie da sie zrobic urojen. Chocbys byl samym papciem Michnikiem...
                Hotelarze nie zglaszaja bo posazni inwestorzy placa. Ale jak masz grosz wiedzy o
                ksiegowosci to nie problem wiedziec. Zreszta to zadna tajemnica. Wszyscy
                hotelarze wiedza :)))))))
                Ja sie pytalam czym tlumaczyc wandalizm na oknach, futrynach itd po wizytach np
                w Oswiecimiu...
                Czy to ta mlodziez, ktora tak pragnie wiedzy i czy to jest metoda na uczenie jej
                jak nalezy traktowac przeszlosc historyczna? Placenie za szkody? A moze jakas
                drobna uwaga do owej mlodziezy? Oczywiscie ze to nie moja mlodziez. Moja po
                takiej akcji dostalaby w tylek, bo ja niestety milionerka na pokrywanie
                bezzasadnych szkod nie jestem ;)
                • eboshi Re: zajrzyj do rozliczen hotelarskich - he, he 10.07.06, 10:50
                  biedronka24 napisała:

> z faktow nie da sie zrobic urojen. Chocbys byl samym papciem Michnikiem...
                  > Hotelarze nie zglaszaja bo posazni inwestorzy placa. Ale jak masz grosz wiedzy
                  > o ksiegowosci to nie problem wiedziec. Zreszta to zadna tajemnica. Wszyscy
                  > hotelarze wiedza :)))))))

No to przestań konfabulowac tylko podaj te dane.
                  BTW. Zaciekawiłaś mnie - księgowość mam w małym palcu ale nijak nie mogę pojąc
                  jakich narzedzi ksiegowych chcesz użyć aby udowodnić swoją teze. Koniecznie
                  przedstaw dane (liczby) i swoje wyliczenia - śmiech do porannej kawki dobrze mi
                  zrobi :)

> Ja sie pytalam czym tlumaczyc wandalizm na oknach, futrynach

Najpierw ustalmy czy istnieje zjawisko.
                  Tzn.: czy dzieciaki z izraela statystycznie dokonują wiecej aktów wandalizmów od
                  dzieciaków innych nacji. Jak juz to ustalimy wtedy będziemy mogli sie
                  zastanawiąć nad przyczynami.
                  • asienka32 Re: zajrzyj do rozliczen hotelarskich - he, he 10.07.06, 10:54
                    Zaciekawiłaś mnie - księgowość mam w małym palcu ale nijak nie mogę pojąc
                    > jakich narzedzi ksiegowych chcesz użyć aby udowodnić swoją teze.

zestawienie obrotów i sald konta: pozostale przychody operacyjne lub
                    rozrachunki z dostawcą X, czyli w tym wypadku organizatorem wycieczek.
                    • biedronka24 Dzieki asienko. Ten eboshi najwyrazniej z 10.07.06, 11:01
                      KOSMOSU nadaje.
                      Nie moze uwierzyc ze jego malenstwa cosik broja....
                      Ciekawe czy uwierzy jak zamorduja czlowieka.....
                      Ja w kazdym razie wiem calkiem niezle od czego sie bierze pierwszy kamien w
                      wozku dzieciecym. Bo takie cos juz nieraz przezylam.
                      Wiec jak sie ambasady biora za czyjas mlodziez to niech zaczna od swojej
                      moze...Kazdemu to najlepiej robi w ogolnym rozliczeniu. Czy ksiegowym (naprawa
                      tych szkod jest kosztowna;), czy tez jakimkolwiek innym)
                      • asienka32 Re: Dzieki asienko. Ten eboshi najwyrazniej z 10.07.06, 11:08
                        pomieszało się niestety w biednych główkach i dla takich jak eboshi
                        stwierdzenie, ze młodzież izraelska cos zdemolowała jest sianiem nienawisci
                        między narodami, bez względu na to, jak bardzo prawdziwe stwierdzenie by to nie
                        było.
                        Politycznie poprawna doktryna mówi, że niewygodne fakty tracą status faktów a
                        kazdy kto próbuje je przytoczyć od razu dostaje łatkę antysemity.

A że do żydów ani tych mieszkających w Polsce ani tych w Izraelu nic nie mamy,
                        ani Ty ani ja - kogo to obchodzi.
                        • biedronka24 Jeden z lepszych znajomych 10.07.06, 11:31
                          mojego meza, zreszta pod b. wieloma wzgledami Polak patriota ma dziadka w
                          pejsach na honorowym miejscu w biurze ;).
                          Tak sie sklada ze Polakow pochodzenia zydowskiego mamy niemalo wbrew troskom
                          roznych Michnikow i innych zatroskanych z tzw. zagranicy.
                          Tyle ze oni - w przeciwienstwie do tych w Niemczech czy gdzie indziej szanuja
                          swoja historie. Bo taki ten nasz kraj w ogolnym rozliczeniu jest. Naklania do
                          szacunku dla siebie i dla innych a nie odwrotnie. Nawet jak sie trafia
                          gdzieniedzie zakapiory i targowiczanie. Ale gdziez ich nie ma. Tylko ze
                          kosmopolidiotyzm na szczescie ma jeszcze u nas w wiekszosci status idiotyzmu, a
                          gdzieniegdzie juz roznie z tym bywa. Narzedziem zas do jego popularyzacji
                          zreszta najczesciej w imie interesow mafijnych jest wlasnie potepianie wszelkiej
                          tradycji rodzinnej, patriotyzmu, wspolnoty lokalnej i wszystkiego co jak
                          najbardziej naturalne czlowiekowi, naturalne jego kulturze. O wiele bardziej
                          naturalne niz podstepny, jak najbardziej sekciarski i jak najbardziej
                          rasistowski interes mafijny, ktory jak sie dobrze przyjrzec zawsze tkwi gdzies
                          gleboko u zrodel owej kosmopoloideologii.
                    • eboshi No i... 10.07.06, 11:11
                      asienka32 napisała:

> Zaciekawiłaś mnie - księgowość mam w małym palcu ale nijak nie mogę pojąc
                      > > jakich narzedzi ksiegowych chcesz użyć aby udowodnić swoją teze.
                      >
                      > zestawienie obrotów i sald konta: pozostale przychody operacyjne lub
                      > rozrachunki z dostawcą X, czyli w tym wypadku organizatorem wycieczek.

jednym słowem w zależności od szczegółowości analityki mamy wysokośc obrotów
                      i/lub przychodów i/lub rentownośc poszczególnych kontrahentów lub rodzajów
                      działalności w jakimś hotelu.

Ale gdzie tu u licha są dane statystyczn pozwalające na wysnucie tezy, że
                      młodzież z Izraela bardziej rozrabia od innych nacji ? Jakieś dane chociażby w
                      skali kraju by sie przydały (a i to za mało bo w Polsce wycieczki z Izraela są
                      nadreprezentatywne).

Uogólnienia na podstawie fragmentarycznych danych są niebezpieczne - np.:
                      kobiety są głupie, a Niemcy pierdzą.
                      mamy wiec informacje o wysokości obrotów z kontrahentem lub wysokośc przychodów
                      z różnych źródeł (
                      • asienka32 Re: No i... 10.07.06, 11:15
                        Na koncie pozostałe przychody operacyjne księgowane są przychody spoza
                        działalności podstawowej czyli w tym wypadku hotelarskiej.
                        Przychody z tytułu świadczenia usług hotelarskich to są po prostu pzrychody ze
                        sprzedazy.
                        A więc wystarczy przeanalizowac zestawienie tych przychodów i tytułu aby
                        wyłapać ew. odszkodowania z tytulu poniesionych strat.

Mój Ty kandydacie na księgowego roku :)
                        • eboshi Re: No i... 10.07.06, 11:33
                          asienka32 napisała:

> Na koncie pozostałe przychody operacyjne księgowane są przychody spoza
                          > działalności podstawowej czyli w tym wypadku hotelarskiej.
                          > Przychody z tytułu świadczenia usług hotelarskich to są po prostu pzrychody ze
                          > sprzedazy.
                          > A więc wystarczy przeanalizowac zestawienie tych przychodów i tytułu aby
                          > wyłapać ew. odszkodowania z tytulu poniesionych strat.

Wyłapywać można insekty.
                          Dane statystyczne się przetwarza i na tej podstawie oblicza korelacje i trendy.
                          Gdzie w danych księgowych z jednego hoteliku masz materiał do badań statystycznych.

Masz jakieś konto pt.: "przychody z odszodowań z żydowskich wycieczek"

> Mój Ty kandydacie na księgowego roku :)

Moja ty kandydatko na blondynkę roku :)
                          • asienka32 Re: No i... 10.07.06, 11:40
                            > Dane statystyczne się przetwarza i na tej podstawie oblicza korelacje i
                            trendy.
                            > Gdzie w danych księgowych z jednego hoteliku masz materiał do badań
                            statystyczn
                            > ych.

Generalnie księgowosć w szanujacej się firmie prowadzi się dla celów
                            statystycznych /z obowiązku/, podatkowych /rownież z obowiązku a także
                            informacyjnych dla właścicieli /to już nie jest obowiazek/.
                            Pytaleś jak sprawdzić czy wydarzenia miały miejsce przy pomocy urządzeń
                            księgowych i ja ci odpowiedziałam. Trzeba było zadać pytania, w jakim roczniku
                            statystycznym znajdziesz te dane.
                            Chcesz dyskutować, naucz się zadawać pytania!
                            Biedrona pisze o incydentach a nie statystyce. Znajdź mi lepiej badania
                            statystyczne na temat szalejącego w Polsce antysemityzmu :)

> Masz jakieś konto pt.: "przychody z odszodowań z żydowskich wycieczek"

Ustawa o rachunkowości nie broni tworzyć analityki według własnych potrzeb.
                          • asienka32 Re: No i... 10.07.06, 11:41
                            > Moja ty kandydatko na blondynkę roku :)

Tutaj też pudło :)
                          • biedronka24 To nie sa dane z jednego hoteliku 10.07.06, 11:43
                            juz mowilam ze procz danych konkretnych chodzi o opinie ludzi z branzy. OGOLNA
                            opinie. Mowilam tez, ze to w Polsce zadna tajemnica. W Polsce (moze nie wiesz,
                            jak wielu z tych co tu pisze) mamy ludzi raczej zaradnych. I szybko sie
                            orientuja w sytuacji. Danych konkretnych z oczywistych powodow ci nie podam. A
                            jesli uwazasz ze opinia ogolna nie zgadza sie z tym co byc chcial wiedziec- zrob
                            sam statystyki, wtedy pogadamy. Mnie akurat szkoda czasu. Wole go przeznaczyc na
                            bardziej dochodowe sprawy- sama hotelarstwem sie nie zajmuje, a raczej badaniem
                            zachowania i to jest jedyna sprawa, ktora mnie w tym temacie szczegolnie
                            interesuje. Na temat efektow takiego wychowania znajdziesz zas sporo w
                            literaturze- poczynajac od Korczaka. Trzeba tylko byc troche dociekliwym i
                            wykazac ociupinke dobrej woli.
                  • biedronka24 Koszty remontow i ich koincydencja czasowa 10.07.06, 10:54
                    z wycieczkami. W malym palcu kotus to masz pewno troche kostek i troche miesni.
                    Ale mozgu tam nie szukaj, chyba zes dinozaur.
                    Oczywistosci dowodzic nie bede. Udowodnij lepiej kotus ze tak nie jest :))))))).
                    To forum to nie miejsce na podawanie dat, nazwisk. Ja nie gustuje w aferach.
                    Powiedzialam mieszkasz w Polsce- zapytaj kogokolwiek kto z hotelarstwem
                    prawdziwym a nie urojonym ma cokolwiek wspolnego...
                    I daruj sobie ten watpliwy sposob moderacji....
                    • eboshi Zdecydowanie dyskusja z blondynkami mija się z 10.07.06, 11:19
                      celem :(

Ja za to zauważam wyraźną koincydencję pomiędzy upałami, menstrucają i
                      niedyspozycją intelektulaną forumowiczek.

Jeszcze raz:
                      Postawiłaś tezę, że dzieciaki z Izraela demolują Polskie hotele i zadałas
                      dramatyczne pytanie "skąd to się bierze".

Przedstaw jakiekolwiek dane (fakty, liczby) przemawiające za tym, że tak jest w
                      istocie. Jeśli policja podaje teze, że pijani kierowcy częściej są sprawcami
                      wypadków, to na poparcie przedstawiają statystyki i sprawa jest klarowna i
                      bezdyskusyjna. Zrób to samo - przedstaw jakiekolwiek wyliczenia, z których by
                      wynikało, że przeciętna wycieczka szkolna z Izraela jest sprawcą wiekszych szkód
                      niż przeciętna wycieczka szkolna z np.: Polski czy Francji.

Jeśli takie korelacje występują to mamy o czym gadać. Jeśli nie to znaczy, że
                      temat powstał w twojej główce zmęczonej upałem.
                      • asienka32 Żaden hotel nie popelni biznesowego sepuku 10.07.06, 11:27
                        i nie ujawni zlych informacji o swoich klientach, szczególnie jesli zwrócą
                        pieniadze za wyrządzone straty.
                        O manierach wycieczek izraelskich slyszalam od osób pracujacych jako kelnerzy w
                        restauracjach - z grubsza pokrywały się one z tym co pisze biedronka.
                        A że wyplacalni byli i są- nikt na nich złego słowa oficjalnie nie powie.
                        • eboshi Nowy rodzaj logiki :) 10.07.06, 11:45
                          asienka32 napisała:

> i nie ujawni zlych informacji o swoich klientach, szczególnie jesli zwrócą
                          > pieniadze za wyrządzone straty.

Logika PiSowska - brak dowodów jest najlepszym dowodem :)

> O manierach wycieczek izraelskich slyszalam od osób pracujacych jako kelnerzy
                          > w restauracjach - z grubsza pokrywały się one z tym co pisze biedronka.

Mamy wiec dowód na homoseksualizm i rozwiązłośći seksualnią polskiego kleru.
                          Wiadomo, ze domy publiczne i sutenerzy nie ujawniają takich danych, zwłaszcza,
                          że kler suto opłaca swoje dewiacje. No i zgadza się to z powszechnie panującymi
                          plotkami.

Co chcesz, zebym jeszcze "udowodnił" twoją metodą ?
                          • biedronka24 jak jestes dociekliwy to poszukaj 10.07.06, 11:52
                            dla szukajacych prawdy przeszkod nie ma. Kiepskiej baletnicy zawsze rabek
                            przeszkadza.
                            Zapewniam ze interes hoteli jest w tym by tajemnicy dochowac ale jesli beda
                            roszczeniowcy roznej masci glosowac w roznych miejscach, to powod do trzymania
                            tych spraw w tajemnicy sie skonczy :)))))))))
                      • biedronka24 witam brunetke 10.07.06, 11:32
                        wobec tego. I chyle czola przed kolejnym wyznawca komsopoloidiotyzmu ;)
                      • biedronka24 Dane z drog 10.07.06, 11:37
                        to nie to samo co dane z hoteli. Sa w duzej mierze zastrzezone. Jak chcesz
                        odkryc, co juz dawno odkryte- polecam zrob sam zestawienie a dowiesz sie tego o
                        czym ci tu piszemy. To bardzo proste.
                        Ja opieram sie na relacji kogos kto hotelarstwem sie od dawna zajmuje. W roznych
                        firmach. Ale z pewnoscia jego danych chronionych podawac nie bede.
                        Jesli zas chodzi o model wychowawczy a propos tego synka malzenstwa - tez nie
                        bede podawac nazwisk bo to b. mili znajomi. Najwyrazniej jednak nie widza nic
                        niezwyklego w zachowaniu dziecka, moze dlatego ze uczeszcza do szkol w Izraelu.
                        Dla porownania moje dzieci nie biegaja z kijami za doroslymi, zwlaszcza
                        mezczyznami. Choc pod kazdym wzgledem sa bardzo sprawne. Np moje dziecko bez
                        problemu sie wspina, kopie pilke, choc jest tez calkiem niezle z matmy.
    • cimoszewicz Co bierzesz asienko? 10.07.06, 10:10
      asienka32 napisała:

> tysiace ofiar zamachów na świecie, których ofiarą padają obywatele Izraela?

"tysiace" ??????
      • scoutek Re: Co bierzesz asienko? 10.07.06, 10:11
        moze nawet miliardy
      • asienka32 Re: Co bierzesz asienko? 10.07.06, 10:17
        W wyniku samej Intifady z rąk palestyńczyków zginęlo prawie 1000 izraelczyków,
        o rannych nie wspomnę.
        Ale to nie jest antysemityzm, tylko /jak to pan eboshi napisał/ stosunki
        dyplomatyczne.

Antysemityzm zionący i ten, z którym trzeba walczyć jest wtedy kiedy staruszka
        z postępująca miażdżycą dodzwoni sie do ulubionego radia i wypowie na antenie
        jakieś brednie.
    • indris Wyraźnie mylisz różne sprawy 10.07.06, 10:36
      Czym INNYM jest antysemityzm, a czymś innym poparcie dla aktualnej polityki
      państwa Izrael. A czymś jeszcze innym proamerykański serwilizm władz i "elyt"
      RP.
      • asienka32 Re: Wyraźnie mylisz różne sprawy 10.07.06, 10:45
        Wytlumacz mi proszę w takim razie, jak to możliwe, że ksenofobiczny rzad
        wybrany przez antysemicką częsć naszego narodu /wniosek wyciagnięty z dyskusji
        na FK, nie mój/ popiera proizraelską administrację prezydenta Busha.

A może po prostu prawdziwy /a nie wydumany/ problem antysemityzmu w Polsce
        zaczyna i kończy się na bzdurnym napisie na murze???
        • forum-i-ja poniewaz ZAWSZE warto byc z silnym.I poniewaz 10.07.06, 11:05
          Polska jest cos winna USA.
          Gdzie bylibysmy dzis gdyby nie polityka poprzednich prezydentow i wynikajacy z
          niej rozpad ZSRR ??
          • indris Jeżeli Polska jest coś winna USA... 10.07.06, 11:33
            ..to NA PEWNO nie jest zobowiązania do popierania ich każdej głupoty i
            draństwa, jak agresja na Irak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka