Dodaj do ulubionych

A to jest coś, czego jako jedna z nielicznych osób

20.07.06, 07:32
na forum piszaca nienajgorzej o PiS nigdy nie pojmę:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3495552.html
W czwartek przed rozpoczęciem obrad Sejmu, w sejmowej kaplicy zostanie
odprawiona msza święta w intencji deszczu, zamówiona przez klub parlamentarny
PiS.
Ten komunikat odczytał w środę wieczorem sekretarz obrad. Sala zareagowała
gromkim śmiechem.
Marszałek Sejmu Marek Jurek podkreślił, że "kpina z liturgii razi bardzo
wielu posłów na tej sali. Więc proszę o odrobinę kultury" - zaapelował.
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Nie mart się... 20.07.06, 07:33
      blada wpadnie w zachwyt! Ty nie musisz.
      • asienka32 Nie sądzę. 20.07.06, 07:36
        Jeśli nawet coś napisze na ten temat, to będzie raczej prowokacja niż faktyczny
        zachwyt.
        Szczególnie, że będac na urlopie ostatnią rzeczą o jaką człowiek sie modli to
        deszcz :)))

Chociaz ja z forumowej przekory powinnam się dołączyć do modlitwy, bo mi
        trawnik wysycha.... ale nie mogę, nie mogę, nie mogę <paw> ;)
        • abstrakt2003 A to dobre :) 20.07.06, 07:47
          PiS taką świnię bladej podłozył!
          :)))))))))))))))))))))))))))))))
          • asienka32 Da se radę :) 20.07.06, 07:48
            • abstrakt2003 Re: Da se radę :) 20.07.06, 08:15
              Kupi parasol i żywca!
              img.search.com/0/03/300px-Porter_zywiec.jpg
              • asienka32 Re: Da se radę :) 20.07.06, 08:25
                O odpowiednią odziez wierzchnią:

www.polskaludowa.com/codzienne/plaszcz_pdeszczowy.htm
    • ksiundz Ja ostatnio przeżyłem szok z powodu posła Suskiego 20.07.06, 07:41
      który ratował pracę dla TW rozstrojem żałądka, aleć jeśli nie PiS to co ? :)))
      Nie ma nic poza PiS.
      • asienka32 Re: Ja ostatnio przeżyłem szok z powodu posła Sus 20.07.06, 07:47
        ksiundz napisał:

> który ratował pracę dla TW rozstrojem żałądka, aleć jeśli nie PiS to co ? :)))
        > Nie ma nic poza PiS.

Ja wciąz wierzę, że ludzie skupieni wokół UPR na tyle urosną w siłę, że zaczna
        się liczyć w polityce.
        Chociaż masz rację, ze dzisiejszych realiach PiS pomimo ewidentnych baboli w
        dziedzinie PR /skutecznie nagłaśnianych przez zaniepokojone losem Polski media/
        w ocenie faktycznych skutków rzadzenie nie wypada najgorzej.
        • ksiundz Re: Ja ostatnio przeżyłem szok z powodu posła Sus 20.07.06, 07:50
          > Chociaż masz rację, ze dzisiejszych realiach PiS pomimo ewidentnych baboli w
          > dziedzinie PR /skutecznie nagłaśnianych przez zaniepokojone losem Polski
          media/
          >
          > w ocenie faktycznych skutków rzadzenie nie wypada najgorzej.

Ano na razie nie ma alternatywy. A skala zajadłości mediów jest dla mnie miarą
          skuteczcności PiS :)
          • asienka32 Re: Ja ostatnio przeżyłem szok z powodu posła Sus 20.07.06, 07:55
            > Ano na razie nie ma alternatywy. A skala zajadłości mediów jest dla mnie
            miarą
            > skuteczcności PiS :)

Tu się zgadzamy.
            Im bardziej politycznie poprawni dostają rozwolnienia z powodu PiS, tym więcej
            sympatii mam do Kaczorów.
            • ksiundz A więc dalej na barykady wnuki redaktora S ! 20.07.06, 07:58
              a takoż jego mentalni wychowankowie z dziennikarstwa i nauk tego i owego :)))

> Tu się zgadzamy.
              > Im bardziej politycznie poprawni dostają rozwolnienia z powodu PiS, tym
              więcej
              > sympatii mam do Kaczorów.
        • abstrakt2003 Re: Ja ostatnio przeżyłem szok z powodu posła Sus 20.07.06, 07:52
          asienka32 napisała:

> Ja wciąz wierzę, że ludzie skupieni wokół UPR na tyle urosną w siłę, że
          zaczna
          > się liczyć w polityce.
          ===========================================================================
          What!!!!!?????????
          Jak ty możesz na socjalistów z PiS głosować!?
          Mi to sie w głowie nie mieści!
          Jak można na tę socjal-narodową swołocz głosować!?
          Ja jestem liberałem i na PO głosuję! Choc muszę przyznać że strasznie mnie PO
          ostatnio wkurza swą nieporadnością!
          ============================================================================
          > Chociaż masz rację, ze dzisiejszych realiach PiS pomimo ewidentnych baboli w
          > dziedzinie PR /skutecznie nagłaśnianych przez zaniepokojone losem Polski
          media/
          >
          > w ocenie faktycznych skutków rzadzenie nie wypada najgorzej.
          =========================================================================
          Nie wypada najgorzę bo NIC NIE ROBI! 9 miesięcy i NIC dlatego niczego jeszcze
          nie popsuli!
          No ale teraz bedzie przyspieszenie! :)
          • kacza.republika.bananowa Re: Ja ostatnio przeżyłem szok z powodu posła Sus 20.07.06, 07:58
            abstrakt2003 napisał:

> asienka32 napisała:
            >
            > > Ja wciąz wierzę, że ludzie skupieni wokół UPR na tyle urosną w siłę, że
            > zaczna
            > > się liczyć w polityce.
            > ===========================================================================
            > What!!!!!?????????
            > Jak ty możesz na socjalistów z PiS głosować!?

bo ważne dla wielu UPRowców najważniejsze jest to co powie Michnik, żeby mu
            zrobić na złość poprą każdą komunistyczną bzdurę. Zabawne to nawet jest.

• asienka32 Re: Ja ostatnio przeżyłem szok z powodu posła Sus 20.07.06, 08:02
            > What!!!!!?????????
            > Jak ty możesz na socjalistów z PiS głosować!?

Nie mogę i nie głosuję.
            Tzn. zagłosowałam tylko w wyborach prezydenckich, ale to bardziej był głos na
            nie-Tuska.

> Ja jestem liberałem i na PO głosuję! Choc muszę przyznać że strasznie mnie PO
            > ostatnio wkurza swą nieporadnością!
            No właśnie.Co z tego, że ktoś ma liberalne hasła, skoro:
            a/ nie potrafi skutecznie wygrać wyborów, które były od miesięcy niemalze
            wygrane
            b/ twórca programu liberalnego PO zostaje ministrem finansów PiS
            c/ póki co socjalizm z programu wyborczego nie jest za bardzo realizowany, wiec
            bardziej zarzuciłabym dziś im kłamstwo w obietnicach wyborczych niż socjalną
            politykę.
            A program UPR jest z połowie zbliżony do liberałów gospodarczych z PO a w
            drugiej połowie do konserwatywnych obyczajowo i celujacych w układ spec-służb
            PiS.
            Czytujac dziś Korwina nie potrafię oprzeć się wrazeniu,ze czesciej sprzyja tym
            ostatnim.

> Nie wypada najgorzę bo NIC NIE ROBI! 9 miesięcy i NIC dlatego niczego jeszcze
            > nie popsuli!
            > No ale teraz bedzie przyspieszenie! :)

Nie zmienia to faktu, że lepiej niż mieliby szkodzić.
            A na to przyśpieszenie /euro i litr benzyny po 6 złotych/ coś czekamy, czekamy
            i nic :)
            • abstrakt2003 Jeśli chodzi o mnie to 20.07.06, 08:14
              o konserwatyzm obyczajowy mogę zadbać sam.
              ale o liberalną gospodarkę muszą niestety dbać rządzący.
              =============================================================
              Mnie przeraża jedna rzecz. ROZDAWNICTWO! Od górników po maturzystów! Wszystkim
              coś się daje, obiecuje nie zwracając uwagi na konsekwencje!
              Utrwala się w ludzkiej śwaidomosci mit że ludziom coś sie NALEŻY!
              Rozdawanie kasy naprawdę może sie źle skończyć i nie mozna mieć pretensji do
              ludzi którzy przed tym ostrzegają.
              • asienka32 Re: Jeśli chodzi o mnie to 20.07.06, 08:19
                No tak, ale becikowe dla wszystkich przegłosowala PO.
                W kwestii podziału zysków w kopalniach to się zgadzam, ale to i tak jest nic w
                porównaniu do przywilejów jakie dawały im kolejne ekipy rządzace, w tym również
                AWS i UW, która jakby nie było są kolebką obecnych Platfusów.

Temat matur to zdaje się PiS równiez skrytykował, przyznając jednoczesnie rację
                głosom, że skoro publicznie coś obiecał przedstawiciel rzadu odpowiedzialny
                zaedykację- to trzeba się z tego wywiązać.
                • abstrakt2003 Re: Jeśli chodzi o mnie to 20.07.06, 08:26
                  asienka32 napisała:

> No tak, ale becikowe dla wszystkich przegłosowala PO.
                  > W kwestii podziału zysków w kopalniach to się zgadzam, ale to i tak jest nic
                  w
                  > porównaniu do przywilejów jakie dawały im kolejne ekipy rządzace, w tym
                  również
                  >
                  > AWS i UW, która jakby nie było są kolebką obecnych Platfusów.
                  ==============================================================================
                  Nie pamiętasz jak było? Jakie numery UW wycinało AWS? Jak głosowało razem ż SLD?
                  Wtedy też szlag mnie trafiał.
                  >
                  > Temat matur to zdaje się PiS równiez skrytykował, przyznając jednoczesnie
                  rację
                  >
                  > głosom, że skoro publicznie coś obiecał przedstawiciel rzadu odpowiedzialny
                  > zaedykację- to trzeba się z tego wywiązać.
                  Nieprawda! W takiej sytuacji członek rządu powinien stracić posadę!
                  Istnieją ZASADY których wszyscy powinni przestrzegać czy inm sie podba czy nie.
                  We Francji co roku nie zdaje maturę 20% ucznów i uwaza się to za rzecz
                  naturalną.
                  PS
                  PiS jest liderem koalicji i odpowiada za wszelkie działania tego rządu!
                  Zresztą koalicjanci odpowiadają solidzarnie za wszelkie decyzje rządu. Jesli
                  nie chcą odpowiadać to powinni wyjąć z koalicji, porzucić posady.....
                  • abstrakt2003 A to dobre :) 20.07.06, 08:29
                    Oczywiście to AWS głosował niejednokrotnie z SLD przeciw racjonalnym
                    propozycjom UW :)
                    • asienka32 Re: A to dobre :) 20.07.06, 08:35
                      AWS czyli Rokita, Komorowski, Niesiolowski, Wałęsa ... ?

PiS jako PC zresztą tez.
                  • asienka32 Re: Jeśli chodzi o mnie to 20.07.06, 08:33
                    > Nieprawda! W takiej sytuacji członek rządu powinien stracić posadę!
                    > Istnieją ZASADY których wszyscy powinni przestrzegać czy inm sie podba czy
                    nie.
                    > We Francji co roku nie zdaje maturę 20% ucznów i uwaza się to za rzecz
                    > naturalną.

I co uważasz, że w miejsce Giertycha posadę ministra powinna dostać jakaś
                    idiotka-nuczycielka z nauczycielskiej solidarności?
                    To już ćwiczyliśmy przez ostatnie 4 lata.
                    Uczciwie powiedz, co się obiektywnie strasznego stało w wyniku decyzji
                    Giertycha, jak przyznałam i to nie raz - nienajszczesliwszej.
                    Dużo większym, chociaz zupełnie nie nagłośnionym problemem zwiazanym z maturami
                    jest bardzo późny termin ogłaszania ich wyników i zwiazany z tym bałagan przy
                    rekrutacji na studia. Ale tego nijak się nie da przypiąć Giertychowi ani ekipie
                    PiS i cisza w mediach jak po śmierci organisty.
                    • abstrakt2003 Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 08:38
                      berzwzględu na wszystko minister nie powinien zmieniać zasad w trakcie trwania
                      egzaminu. Działanie Giertycha ma podłoże czysto populistyczne. Ma osłabić
                      sprzeciw ucznów. Źle sie dzieje gdy minister posiwięca zasady dla popularności.
                      • asienka32 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 08:44
                        Nie powinien.
                        Zgadzam się, ale czy to jest od razu powód do dymisji?
                        Marzeniem PO jest punktować każde najmniejsze potkniecie członków rzadu i
                        agitacja za czestymi dymisjami, ale chyba nie łudzisz suę, ze tu chodzi o
                        destabilizację rzadu a nie o czystość w polityce.
                        • abstrakt2003 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 08:50
                          asienka32 napisała:

> Nie powinien.
                          > Zgadzam się, ale czy to jest od razu powód do dymisji?
                          > Marzeniem PO jest punktować każde najmniejsze potkniecie członków rzadu i
                          > agitacja za czestymi dymisjami, ale chyba nie łudzisz suę, ze tu chodzi o
                          > destabilizację rzadu a nie o czystość w polityce.
                          ========================================================
                          Tak to jest powód do dymisji! W tym wypadku trudno sobie wyobrazić wiekszy (no
                          chyba tylko jakiś obyczajowy z uczennicami w tle)! Decyzja ministra jest
                          awychowawcza, wpływa demoralizująco na młodzież. Czego by nie mówić to matura
                          jest dla wszystkich najważniejszym egzaminem w życiu.
                          A jak tu można być dumnym gdy już tera ludzie mówią o "gierychowych
                          maturzystach" tak jak kiedyś mówiło się o marcowych docentach :(
                          • asienka32 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 08:53
                            A buntowanie mlodzieży, żeby "spontanicznie" protestowała przeciwko ministrowi
                            jest wychowawcze i nie wpływa demoralizująco na młodzież?
                            Giertycha nie zdymisjonują, bo to oznaczałoby upadek koalicji i przy okazji
                            rządu i sku..ele z PO dobrze o tym wiedza, krzyczac o dymisji.

• abstrakt2003 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 08:57
                              asienka32 napisała:

> A buntowanie mlodzieży, żeby "spontanicznie" protestowała przeciwko
                              ministrowi
                              > jest wychowawcze i nie wpływa demoralizująco na młodzież?
                              > Giertycha nie zdymisjonują, bo to oznaczałoby upadek koalicji i przy okazji
                              > rządu i sku..ele z PO dobrze o tym wiedza, krzyczac o dymisji.
                              =============================================================================
                              Młodzieży nikt nie buntował. Sam sie zbuntowała! I to było piękne! To znaczy że
                              młodym jednak sie chce!
                              • asienka32 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 09:00
                                > Młodzieży nikt nie buntował. Sam sie zbuntowała! I to było piękne! To znaczy
                                że
                                >
                                > młodym jednak sie chce!

Ha ha ha!!!
                                Tylko GW informowała na pierwszej stronie kiedy i gdzie mają się stawić :) a
                                protesty organizowały lewackie niszowe ugrupowania, w tym również sldowska
                                młodzieżówka.
                                • abstrakt2003 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 15:11
                                  asienka32 napisała:

> > Młodzieży nikt nie buntował. Sam sie zbuntowała! I to było piękne! To zna
                                  > czy
                                  > że
                                  > >
                                  > > młodym jednak sie chce!
                                  >
                                  > Ha ha ha!!!
                                  > Tylko GW informowała na pierwszej stronie kiedy i gdzie mają się stawić :) a
                                  > protesty organizowały lewackie niszowe ugrupowania, w tym również sldowska
                                  > młodzieżówka.
                                  ===========================================================================
                                  A wiesz gdzie młodzież ma takie apele i takich organizatorów?
                                  ====================================================================
                                  Asieńko jeśli młodzieży by nie zależało to na nic by sie zdały apele i
                                  organizacje!
                                  Młodych nie da się do niczego zmusić!
                                  • asienka32 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 15:29
                                    > A wiesz gdzie młodzież ma takie apele i takich organizatorów?
                                    > Asieńko jeśli młodzieży by nie zależało to na nic by sie zdały apele i
                                    > organizacje!
                                    > Młodych nie da się do niczego zmusić!

Ciekawe jaki rzeczowy argument przeciwko Giertychowi mieli protestujący 17,18-
                                    latkowie oprócz tego, że pan minister ma wygląd Frenkensteina?
                                    A w kwestii tego, że dzieciaki same chciały, wiesz co to jest socjotechnika i
                                    jak prosto jest jej używać do sterowania emocjami młodych zbuntowanych
                                    przeciwko szkole i starym - dzieciom?
                                    • abstrakt2003 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 15:37
                                      asienka32 napisała:

> > A wiesz gdzie młodzież ma takie apele i takich organizatorów?
                                      > > Asieńko jeśli młodzieży by nie zależało to na nic by sie zdały apele i
                                      > > organizacje!
                                      > > Młodych nie da się do niczego zmusić!
                                      >
                                      > Ciekawe jaki rzeczowy argument przeciwko Giertychowi mieli protestujący 17,18-
                                      > latkowie oprócz tego, że pan minister ma wygląd Frenkensteina?
                                      > A w kwestii tego, że dzieciaki same chciały, wiesz co to jest socjotechnika i
                                      > jak prosto jest jej używać do sterowania emocjami młodych zbuntowanych
                                      > przeciwko szkole i starym - dzieciom?
                                      ============================================================================
                                      No tak "ciemny lud...."
                                      Asieńko przeprowadź eksperyment - wybierz się do jednego z warszawskich liceów
                                      i zastosują tę całą socjotechnikę... posteruj emocjami... zapewniam ciebie że
                                      dzieciaki śmiechem cię zabiją!
                                      Pozdr.
                                      • asienka32 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 15:42
                                        > No tak "ciemny lud...."
                                        > Asieńko przeprowadź eksperyment - wybierz się do jednego z warszawskich
                                        liceów
                                        > i zastosują tę całą socjotechnikę... posteruj emocjami... zapewniam ciebie że
                                        > dzieciaki śmiechem cię zabiją!
                                        > Pozdr.

Nie muszę przeprowadzać eksperymentów, bo ja akurat nie jestem dobrym
                                        materiałem na pedagoga, ale uwierz, że dane mi jest czasem obserwować, co można
                                        zrobić przy pomocy kilku prostych i elementarnych sztuczek z grupą trudnych
                                        przedstawicieli naszej populacji.
                                        • abstrakt2003 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 16:15
                                          asienka32 napisała:

> > No tak "ciemny lud...."
                                          > > Asieńko przeprowadź eksperyment - wybierz się do jednego z warszawskich
                                          > liceów
                                          > > i zastosują tę całą socjotechnikę... posteruj emocjami... zapewniam ciebi
                                          > e że
                                          > > dzieciaki śmiechem cię zabiją!
                                          > > Pozdr.
                                          >
                                          > Nie muszę przeprowadzać eksperymentów, bo ja akurat nie jestem dobrym
                                          > materiałem na pedagoga, ale uwierz, że dane mi jest czasem obserwować, co
                                          można
                                          >
                                          > zrobić przy pomocy kilku prostych i elementarnych sztuczek z grupą trudnych
                                          > przedstawicieli naszej populacji.
                                          Ależ wierzę Tobie!
                                          Wystarczy popatrzeć co wyprawiał opinią publiczna trefniś z Gorzowa!
                                          Aż mnie mdliło gdy go widziałem a to na tańcach, a to w remizie.... drugi
                                          Gierek!
                                          • asienka32 Re: Matury powinny być traktowane powaznie 20.07.06, 16:25
                                            > Ależ wierzę Tobie!
                                            > Wystarczy popatrzeć co wyprawiał opinią publiczna trefniś z Gorzowa!
                                            > Aż mnie mdliło gdy go widziałem a to na tańcach, a to w remizie.... drugi
                                            > Gierek!

No właśnie.
                                            Dzieciakom wystarczy zaimponować czymś i można nimi sterować, jak się da. A
                                            Giertych jest akurat wdzięcznym tematem do buntowania "przeciw". Choćby z racji
                                            nietuzinkowej gęby :)))
                                            • biedronka24 Spokojnie 20.07.06, 16:32
                                              nie wszystkie dzieci sa sierotami pod opieka panstwa.
                                              Generalnie- ci co chca sie uczyc - ucza sie zamiast tracic czas na inspirowanych
                                              przez innych rewolucje. Zawsze tak bylo i bedzie.

Dopoty, dopoki nie bedzie jak za naszych czasow- tzn. zagrozenia np blokowaniem
                                              drogi naukowej itd. dopoty bedzie wiadomo kto sie buntuje naprawde a kto z
                                              inspiracji.
        • trouble_maker Re: ludzie wokół UPR na tyle urosną 20.07.06, 15:34
          Prędzej Pan Prezes urośnie ;-)
    • pawka.morozow Jola Kwaśniewska na pewno by się pomodliła 20.07.06, 07:55
      i czy lewica by się gromko śmiała z ikony lewicy??
      a może wolą pijaną lwicę lewicy co miała mężne serce w kształtnej piersi?
      • asienka32 Re: Jola Kwaśniewska na pewno by się pomodliła 20.07.06, 08:08
        pawka.morozow napisała:

> i czy lewica by się gromko śmiała z ikony lewicy??
        > a może wolą pijaną lwicę lewicy co miała mężne serce w kształtnej piersi?

:)))
        Ona prawdopodobnie modli się codziennie o deszcz dla rolników i jednocześnie
        slońce dla turystów, tyle, że w zaciszu własnego domu a nie tak o! pod publikę.
        Z całą pewnoscię podzieli się z tym intymnym przeżyciem wyłącznie z
        czytelniczkami Gali.
        • d.z Re: proponuję jeszcze modlitwy o: 20.07.06, 08:34
          1. Spadek bezrobocia
          2. Wzrost gospodarczy
          3. Powstanie autostrad
          4. Wybudowanie mieszkań
          no i wiele innych jeszcze...
          • pawka.morozow zapomniałeś o innych intencjach 20.07.06, 08:38
            1/ o respektowanie zapisów konstytycji że zapewnia się wolność praktyk
            religijnych

2/ o tolerancję

3/ aby nie szydzić z innych światopoglądów

Jolanta Kwaśniewska by ci musiała to wytłumaczyć, bo dla ciebie to powód do
            szydzenia.
            • d.z Re: zapomniałeś o innych intencjach 20.07.06, 08:46
              pawka.morozow napisała:

> 1/ o respektowanie zapisów konstytycji że zapewnia się wolność praktyk
              > religijnych
              >
              > 2/ o tolerancję
              >
              > 3/ aby nie szydzić z innych światopoglądów
              >
              > Jolanta Kwaśniewska by ci musiała to wytłumaczyć, bo dla ciebie to powód do
              > szydzenia.

Ja Tobie powiem tak.
              Modlitwa "w intencji" jest jak najbardziej wskazana i proszę mi powiedziec w
              którym to ja momencie szydziłem z czegokolwiek???
              No???
              Czy mnie, wyborcy nie wolno zaproponowac posłom intencji modlitwy?
              • incognitto ..Asieńko, a o co Ciebie chodzi??:) 20.07.06, 15:08
                asienka32 napisała:

> na forum piszaca nienajgorzej o PiS nigdy nie pojmę:

nie czytałam całego watku, ale po tym wpisie rozumiem, że jestes zbulwersowana tym faktem, że posłowie beda uczestniczyć we mszy świętej odprawianej w kaplicy sejmowej
                a dlaczego?
                jest kaplica, są katolicy, jest msza
                coz w tym dziwnego?

ja uważam, że kaplica w sejmie nie jest konieczna, tak samo jak krzyż
                w sali sejmowej, i religia w szkolach i..itd.

ale skoro juz jest to niech sie modlą, w tej intencji zwłaszcza.
                • asienka32 Re: ..Asieńko, a o co Ciebie chodzi??:) 20.07.06, 15:20
                  Chodzi mi o pajacowanie z modlitwą.
                  Jeśli chcą się modlić, to niech każdy to zrobi rano na mszy przed wejsciem do
                  sejmu a nie pod publiczkę.
                  Mają w mediach okropny wizerunek, może ktoś by w PiSie pomyślał nad
                  niepogłębianiem tego?
                  • incognitto Re: ..Asieńko, a o co Ciebie chodzi??:) 20.07.06, 15:42
                    asienka32 napisała:

> Chodzi mi o pajacowanie z modlitwą.
                    > Jeśli chcą się modlić, to niech każdy to zrobi rano na mszy przed wejsciem do
                    > sejmu a nie pod publiczkę.

oczywiście masz rację, ale mało to u nas religijnych przedstawień 'pod publiczkę" na ktorymi nie idą żadne prawdziwe wartości?
                    dlaczego piętnowac akurat to, tym bardziej ,że wszyscy czekamy na deszcz, a nie
                    tylko lesnicy i rolnicy jak mowi Krecik od pogody.

> Mają w mediach okropny wizerunek, może ktoś by w PiSie pomyślał nad
                    > niepogłębianiem tego?
                    • asienka32 Re: ..Asieńko, a o co Ciebie chodzi??:) 20.07.06, 15:43
                      Włąsnie dlatego, że:
                      > > Mają w mediach okropny wizerunek, może ktoś by w PiSie pomyślał nad
                      > > niepogłębianiem tego?
                      • incognitto Re: ..Asieńko, a o co Ciebie chodzi??:) 20.07.06, 16:05
                        asienka32 napisała:

> Włąsnie dlatego, że:
                        > > > Mają w mediach okropny wizerunek, może ktoś by w PiSie pomyślał nad
                        >
                        > > > niepogłębianiem tego?

no własnie tego nie rozumiem:)

mamy narod katolicki na kazdym kroku, w każdej dziedzinie zycia odwolujący sie do wartości katolickich
                        mamy religię w szkolach, msze w radiu i telewizji w kilku progranmach naraz, na każdej uroczystości biskupa z kropidłem,
                        no i wreszcie mamy kaplice w Sejmie więc cóż w tym złego, że partia odwolująca się do w/w odprawi sobie tam mszę?
                        dlaczego z tego powodu Pis mialby pogłebić zly wizerunek w katolickom elektoracie??
                        ma się wstydzić praktyk religijnych?
                        niech sie elektorat zdecyduje jak ma wygladac nasze praktykowanie religijne
                        i niech bedzie jasnośc w tym temacie.

jakby JPII żył i przyjechal odprawić tę msze to nawet sld by polecialo, i nikt by nie byl zgorszony
                        oto jak wyglada ta nasza 'wiara'
    • berenika44 Re: A to jest coś, czego jako jedna z nielicznych 20.07.06, 15:25
      Opozycja wczoraj zarzucała premierowi,że nie powiedział , w jaki sposób chce
      osiągnąć swoje cele przedstawione w expose. Teraz już jest jasne - przez
      modlitwę. Tylko to im zostało tzn. rządzącym, aby wyjść z twarzą. Wielkim
      grzechem,którego się dopuszczają to doprowadzenie do ogromnej radykalizacji
      postaw. Nie pamiętam, aby ludzie wywodzący sie z tego samego nurtu
      solidarnościowego tak byli ze sobą skłóceni i na taką skalę. Zwycięsko może
      wyjść z tego tylko lewica.
    • ave.duce Re: A to jest coś ! ;))) Kot Alik czy Rudolf ?;))) 20.07.06, 15:32
      www.koty.wb.pl/ilustr/kotlit90.gif
      ;)
      • asienka32 Re: A to jest coś ! ;))) Kot Alik czy Rudolf ?;)) 20.07.06, 15:37
        A to dobre i na czasie jest :)
    • douglasmclloyd Re: A to jest coś, czego jako jedna z nielicznych 20.07.06, 15:44
      asienka32 napisała:

> na forum piszaca nienajgorzej o PiS nigdy nie pojmę:
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3495552.html
      > W czwartek przed rozpoczęciem obrad Sejmu, w sejmowej kaplicy zostanie
      > odprawiona msza święta w intencji deszczu

PiS w calej krasie. Niech zamowia szamana!
    • biedronka24 to lepsza intencja niz Michnik ministrant 20.07.06, 15:59
      w kwestii swojego koncernu i interesow w Unii.
      Nie sadzisz?
      Afiszowac sie moze nie powinni. Ale z drugiej strony maja sie wstydzic? Kogos to
      obraza? Jesli ktos ma z tym problem- to trudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka