xtrin PiS - strata czasu. 12.08.06, 16:34 > Odpowiedzcie szczerze Zawsze jestem szczera. > Czy sluchajac expose Premiera w Sejmie nie mieliscie > dawno nie spotykanego uczucia ze wreszcie kieruje > naszym krajem ktos szczerze oddany Polsce? Nie. Miałam poczucie obezwładniającego strachu, że kieruje naszym krajem paranoik. > ze mozemy sie poczuc dumnie ze jestesmy Polakami. Dumnym to można być z czegoś, co się zrobiło. A nie z tego, że urodziło się w tym, a nie innym zakątku świata. > Ze mozemy wstac z kolan w stosunku do innych > krajow Europy? - to co Jaroslaw Kaczynski > nazwal polityka wiecznego aspiranta. Ooo tak, teraz za to będziemy tupać nóżką! I obrażać się, że zła Erika zrobiła wystawę! To pokaże naszą dumę! Yes yes yes! > Nie tak jak za Aleksandra Kwasniewskiego,ktory > cieszyl sie z samego faktu ze gdzies go zaprosili. Przynajmniej jeździł, a się nie obrażał. > Ten czlowiek wie co to znaczy Polska Racja Stanu. A w każdym razie jest święcie przekonany, że wie. > Albo to o nauczycielach ze beda miec status > funkcjonariusza publicznego i skonczy sie bezkarne > nakladanie nauczycielom kosza na smieci Hehe, to rzeczywiście genialnie proste rozwiązanie na problemy oświaty. Tyle, że to zbijanie gorączki zamiast leczenia choroby która ją wywołała. > Napisalem to szczerze,tak uwazam.Za czasow rzadu > PiS Polska sie zmienia na korzysc. Kpisz? Te cyrki z teczkami, gonienie za cieniem Układu, polityczne szantaże i posunięty do granic absurdu TKM to ma być zmiana na korzyść? Przez te miesiące PiS nie zrobił NIC konstruktywnego. Zajmuje się wyłącznie zagrabianiem stanowisk i medialnym szumem dla ludu. Igrzyska, bez chleba. W takim tempie to pod koniec kadencji oni wciąż będą dopiero zaczynać. A Polski nie stać na tracenie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: PiS - strata czasu. 12.08.06, 16:50 xtrin napisała: wsrod mlodziezy PiS nie ma zbyt wielkiego poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: PiS - strata czasu. 12.08.06, 17:52 snatcher napisał: > xtrin napisała: > > wsrod mlodziezy PiS nie ma zbyt wielkiego poparcia. A mnie się wydaje, że xtrin naPiSała n/t PiSu i straty czasu o wiele więcej... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45614139&a=46809438 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: PiS - strata czasu. 12.08.06, 22:07 > wsrod mlodziezy PiS nie ma zbyt wielkiego poparcia. Nic dziwnego, młodzież chce dla siebie przyszłości, a PiS tego niewątpliwie jej nie da. Tylko nie za bardzo rozumiem - czy to o młodzieży miało być odpowiedzią na mój post? A co to ma do rzeczy? Czy to może sugestia, że ja się do młodzieży zaliczam? Cóż... w moim wieku to już komplement, dziękuję :). Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: PiS - strata czasu. 12.08.06, 22:33 xtrin napisała: > > wsrod mlodziezy PiS nie ma zbyt wielkiego poparcia. > > Nic dziwnego, młodzież chce dla siebie przyszłości, a PiS tego niewątpliwie jej > nie da. > Tylko nie za bardzo rozumiem - czy to o młodzieży miało być odpowiedzią na mój > post? A co to ma do rzeczy? Czy to może sugestia, że ja się do młodzieży > zaliczam? Cóż... w moim wieku to już komplement, dziękuję :). > Po prostu jak slucham takich opowiesci ze Kwasniewski przynajmniej jezdzil a sie nie obrazal to zakladam od razu ze to ktos mlody i mu wisi historia itp.Moglbym zakladac ze popierasz SLD ale wole to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: PiS - strata czasu. 12.08.06, 22:47 > Po prostu jak slucham takich opowiesci ze Kwasniewski > przynajmniej jezdzil a sie nie obrazal to zakladam > od razu ze to ktos mlody i mu wisi historia itp. > Moglbym zakladac ze popierasz SLD ale wole to pierwsze. Pudło, ani jedno ani drugie :). Po prostu setnie mnie bawią prezydent i ex-premier obrażający się na świat i ostentacyjnie pokazujący im cztery litery. To jest dopiero dziecinada i niedojrzałość. Czy raczej - bawiliby mnie, gdyby nie chodziło o prezydenta i premiera mojego kraju. Historia powinna być nauczycielką. PiS za to nic się z historii nie uczy, zato usilnie próbuje ją rozliczać, co mnie osobiście wisi i powiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: PiS - strata czasu. 12.08.06, 23:38 xtrin napisała: > Historia powinna być nauczycielką. PiS za to nic się z historii nie uczy, zato > usilnie próbuje ją rozliczać, co mnie osobiście wisi i powiewa. Na szczescie twoje widzi mi sie nie ma nic do rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: PiS - strata czasu. 13.08.06, 00:15 > Na szczescie twoje widzi mi sie nie ma nic do rzeczy :) Ma do rzeczy tyle, co mój głos. Którego nigdy na PiS nie zmarnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Niech żyje Polska Mocarstwowa! 12.08.06, 16:40 Marszałek Śmigły-Rydz - Niech Żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Wodzu Prowadź!! 12.08.06, 16:41 na-Ko-wno-na-Ko-wno-na-Ko-wno-na-Ko-wno!! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wodzu Prowadź!! Teraz na Berlin !!! ;))))))))) 12.08.06, 17:31 lewa_piers napisał: > na-Ko-wno-na-Ko-wno-na-Ko-wno-na-Ko-wno!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46774358&a=46793200 :P Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Wodzu Prowadź!! 13.08.06, 00:53 Żądamy Kolonii dla Polski!! Niech żyje Polska od morza do morza!! Rzucimy Brukselę na kolana!! Jeszcze przyjdą się prosić!! Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Co zrobił z Warszawą L.Kaczyński i jego "fachowcy" 12.08.06, 16:57 -zakompleksiony,nieudaczny, prymitywny i pełen kompleksów zestaw stołecznych aktywistów PiS.Taki sam los czeka Polskę niezależnie od PR i intencji JarosławaK.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Co zrobił z Warszawą L.Kaczyński i jego "fach 12.08.06, 17:05 danuta49 napisała: > -zakompleksiony,nieudaczny, prymitywny i pełen kompleksów zestaw stołecznych > aktywistów PiS.Taki sam los czeka Polskę niezależnie od PR i intencji > JarosławaK.!!! DANUTO to sa tylko POBOZNE zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Co zrobił z Warszawą L.Kaczyński i jego "fach 12.08.06, 17:28 snatcher napisał: > danuta49 napisała: > > > -zakompleksiony,nieudaczny, prymitywny i pełen kompleksów zestaw stołeczn > ych > > aktywistów PiS. bialecki.net.pl/lech.htm > Taki sam los czeka Polskę niezależnie od PR i intencji > > JarosławaK.!!! To są złe intencje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re:Co zrobił z Warszawą Kaczyński i jego"fachmani" 13.08.06, 00:51 Co zrobił? WIELKIE NIC. Może to i dobrze, że NIC. Całą kadencję nieudacznik zmarnował i tylko Muzeum zrobił. Może to i dobrze, że nic... Odpowiedz Link Zgłoś
wannassermann Polska potrzebuje was ... w Indonezji... 12.08.06, 17:38 Jedzcie tam Kaczorki i dajcie nam spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log Re: Polska potrzebuje was ... w Indonezji... 27.09.06, 21:37 wannassermann napisała: > Jedzcie tam Kaczorki i dajcie nam spokoj. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
albisia1 Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 12.08.06, 17:59 Słuchając expose miałam wrażenie, że coś podobnego już było. Po chwili uświadomiłam sobie, że w podobnym stylu przemawiał kiedyś Hitler. Jazgotał, bełkotał, zapluwał się. To było bez kartki, bez sensu i niestrawne. Ale i lekko przerażające. Teraz wszyscy będą śledzeni, inwigilowani, podsłuchiwani a szczytem policyjności jest utworzenie CBA. Koniec z domniemaniem niewinności. Witamy domniemanie winy i dziką lustrację! Dla mnie to sto razy gorsze od PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 12.08.06, 20:03 albisia1 napisała: > Słuchając expose miałam wrażenie, że coś podobnego już było. Po chwili uświadom > iłam sobie, że w podobnym stylu przemawiał kiedyś Hitler. Jazgotał, bełkotał, z > apluwał się. To było bez kartki, bez sensu i niestrawne. Ale i lekko przerażają > ce. Teraz wszyscy będą śledzeni, inwigilowani, podsłuchiwani a szczytem policyj > ności jest utworzenie CBA. Koniec z domniemaniem niewinności. Witamy domniemani > e winy i dziką lustrację! Dla mnie to sto razy gorsze od PRL-u. Dobre ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 12.08.06, 20:21 snatcher napisał: Forum PiS ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 12.08.06, 21:43 > Czy sluchajac expose Premiera w Sejmie nie mieliscie dawno nie spotykanego > uczucia ze wreszcie kieruje naszym krajem ktos szczerze oddany Polsce? Nie. ze > mozemy sie poczuc dumnie ze jestesmy Polakami. Nie. Ze mozemy wstac z kolan w > stosunku do innych krajow Europy? Nie. Masz jeszcze jakieś inne głupie pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 12.08.06, 22:34 james_bond007 napisał: > > Czy sluchajac expose Premiera w Sejmie nie mieliscie dawno nie spotykaneg > o > > uczucia ze wreszcie kieruje naszym krajem ktos szczerze oddany Polsce? > > Nie. > > ze > > mozemy sie poczuc dumnie ze jestesmy Polakami. > > Nie. > > Ze mozemy wstac z kolan w > > stosunku do innych krajow Europy? > > Nie. > > Masz jeszcze jakieś inne głupie pytania? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jarosław Kaczyński i PiS - potrzebują..? 12.08.06, 22:48 img178.imageshack.us/img178/584/ktospojdziezatosiedziec3yb.jpg snatcher napisał: Fajnie ze trafilem na wasze forum ! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=46802668&a=46802668 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log snatcher, Sprawiedliwie i Prawomyślnie zasługujesz 12.08.06, 22:58 na miano Wielkiego FKaczego Doopka ! :-)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=46802668 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42098&w=46806369&v=2&s=0 snatcher napisał: > Odpowiedzcie szczerze :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Czytając snatchera... 12.08.06, 23:20 Miałem wrażenie, że w tym kabarecie wciskają same odgrzewane kawały (i to kiepskie). Zaś w odpowiedzi na pytanie: > Czy sluchajac expose Premiera w Sejmie nie mieliscie dawno nie spotykanego uczucia Odpowiem szczerze: Miałem. Że zwrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Czytając snatchera... 12.08.06, 23:22 ... mam wrażenie, że po prostu za to mu płacą. Te same "argumenta", prezentowane z małą dozą przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Czytając snatchera... 12.08.06, 23:42 xtrin napisała: > ... mam wrażenie, że po prostu za to mu płacą. Te same "argumenta", prezentowan > e > z małą dozą przekonania. Ostatni moj post na dzisiaj :) UFF:) Ja nie jestem tutaj zeby kogokolwiek przekonywac pamietaj.Chyba nadal nie wierzysz ze PiS moze popierac osoba ktora nie jest fundamentalista rodem z Toruna.Po prostu mnie sie nie da sprowokowac i stad moge byc zdystansowany.Jak ktos chce niech nazywa mnie pisiorem,niech sie smieje z tego co pisze,uwaza mnie za oszoloma,kaczyste ale mi to wiesz wisi bo ja naprawde wiem jakiego pokroju ludzie glosuja na PiS..ale powtarzalem to setki razy. I czekam na kolejne poczyniania PiS zeby TUTAJ je OBWIESCIC :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Czytając snatchera odnoszę nieomal graniczące 13.08.06, 00:00 z pewnością przeświadczenie, że jest prawdziwym jego miano - Wielki FKaczy Doopek ! :-) snatcher napisał: > I czekam na kolejne poczyniania PiS zeby TUTAJ je OBWIESCIC :) Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Czytając snatchera... 13.08.06, 00:14 snatcher napisał: > I czekam na kolejne poczyniania PiS zeby TUTAJ je OBWIESCIC :) O kurde! Jeszcze jeden, co nas koniecznie chce na siłę "ubogacić". Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Czytając snatchera... 13.08.06, 00:16 > I czekam na kolejne poczyniania PiS zeby TUTAJ je OBWIESCIC :) Możesz długo czekać :). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No to czekaj.... 13.08.06, 01:07 snatcher napisał: > I czekam na kolejne poczyniania PiS zeby TUTAJ je OBWIESCIC :) Jeżeli chodzi o poczynania PiS to faktycznie - jest co obwieszczać :) Natomiast jeżeli chodzi o dokonania.. :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: No to czekaj.... 14.08.06, 10:15 dr.krisk napisał: > snatcher napisał: > > > I czekam na kolejne poczyniania PiS zeby TUTAJ je OBWIESCIC :) > Jeżeli chodzi o poczynania PiS to faktycznie - jest co obwieszczać :) > Natomiast jeżeli chodzi o dokonania.. :(((( Ja tu juz wczesniej wpisywalem dokonania PiS , tylko trzeba je CHCIEC DOSTRZEC. Czytajac niektore posty mam wrazenie ze gdyby Kaczynscy ukradli ksiezyc to dopiero byliby zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 13.08.06, 00:57 "W tym watku na Forum Kraj co jakis czas wpisuje dokonania PiS ktore mi sie podobaja." ????????? :-))))))))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42098&w=46806369 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Napisal ci on tak szczerze, tak uwazam. ! :-))) 13.08.06, 01:13 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html młodzian PiS'd'nowy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Napisal ci on tak szczerze, tak uwazam. ! :-) 13.08.06, 01:15 henryk.log napisał: > szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html młodzian PiS'd'nowy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re:Napisal ci on tak szczerze, tak uwazam. ! :-) 13.08.06, 11:30 Polska potrzebuje was..a wlasciwie to waszych pieniedzy.Wy lepiej zostancie tam gdzie was los rzucil.Tylko kase przysylajcie. Polska potrzebuje was.Do wydojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Nikt nam nie zrobi nic!! 13.08.06, 13:35 Nikt nam nie zrobi nic!! Nikt nam nie zrobi nic!! Bo z nami jest, bo z nami jest... Marszałek Śmigły-Rydz Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje Was 15.08.06, 16:22 Panie Prezydencie gratuluje dobrego przemowienia ! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3550445.html Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje Was 17.08.06, 19:51 snatcher napisał: > Panie Prezesie.. gratuluje dobrego przemowienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Wystartowala bankowa komisja sledcza 21.08.06, 14:44 Artur Zawisza: zbadajmy prywatyzację Banku Handlowego i Pekao SA Artur Zawisza: zbadajmy prywatyzację Banku Handlowego i Pekao SA PAP/IAR - dodane 1 godzinę i 24 minuty temu (aktualizowane 27 minut temu) Rozpoczęła działalność sejmowa bankowa komisja śledcza. W pierwszym dniu obrad poseł Artur Zawisza wniósł o zbadanie prywatyzacji Banku Handlowego i Pekao SA. Złożył także wniosek o zbadanie fuzji Pekao SA z BPH. Parlamentarzysta PiS wskazał na liczne nieprawidłowości i wątpliwości, jakie pojawiają się w tych trzech sprawach. Wcześniej, podczas dyskusji nad porządkiem obrad komisja odrzuciła wniosek o wezwanie Leszka Balcerowicza do rezygnacji ze stanowiska prezesa Narodowego Banku Polskiego. Wniosek w tej sprawie złożył poseł LPR Szymon Pawłowski. Chciałbym zgłosić wniosek o rozszerzenie porządku obrad o rozpatrzenie dezyderatu komisji śledczej w sprawie wezwania Leszka Balcerowicza do zrzeczenia się zajmowanej przez niego funkcji prezesa NBP - powiedział Pawłowski. Wyjaśnił, że składa taki wniosek w związku z informacjami, które mogą podważać wiarygodność Balcerowicza. Pawłowski stwierdził, że prezes NBP pozostaje w "permanentnym" konflikcie interesów i stracił wiarygodność. Członkowie komisji zajmowali się również apelem Kazimierza Marcinkiwicza o niepowoływanie Hanny Gronkiewicz-Waltz jako świadka. Poseł PiS Artur Zawisza, odnosząc się do apelu zwrócił uwagę, że do komisji nie wpłynął pisemny wniosek byłego premiera w tej sprawie. Wskazał, że komisja może się później zająć tą kwestią. Artur Zawisza przewodniczy pracom komisji. Członkowie komisji z PO zarzucają PiS, że apel ma podtekst wyłącznie wyborczy. Kazimierz Marcinkiewicz apelował do komisji, aby nie przesłuchiwała Gronkiewicz-Waltz do czasu zakończenia samorządowej kampanii wyborczej. Były premier i posłanka PO mają walczyć jesienią o stanowisko prezydenta Warszawy. Komisja do spraw banków ma zbadać prywatyzację banków i działalność nadzoru bankowego od 1989 do 2006 roku. Hanna Gronkiewicz-Walz była wieloletnią szefową NPB i według członków komisji może być kluczowym świadkiem w sejmowym śledztwie. Podczas pierwszego po wakacyjnej przerwie posiedzenia, sejmowa komisja śledcza do spraw banków ma zdecydować, kogo w pierwszej kolejności wezwać na przesłuchanie. Podczas posiedzenia posłowie mają także określić listę spraw, którymi będą chcieli sie zająć w pierwszej kolejności. Wiele wskazuje na to, że pierwszym świadkiem komisji może być Leszek Balcerowicz. W ostatnich dniach głośno było bowiem o możliwym konflikcie interesów między pełnieniem przez prezesa Narodowego Banku Polskiego funkcji szefa Komisji Nadzoru Bankowego a fundacją CASE, której szefuje żona Leszka Balcerowicza. CASE finansowana jest między innymi przez banki, dlatego według części członków komisji może zachodzić konflikt z decyzjami podejmowanymi przez KNB wobec tych banków. Niewykluczone, że posłowie będą omawiać też sprawę domniemanej notatki WSI o łapówce w wysokości kilkudziesiesięciu milionów dolarów, którą za prywatyzację PKO SA miał przyjąć Leszek Balcerowicz. Przed posiedzeniem komisji jej członek Aleksander Grad (PO) powiedział, że jego zdaniem komisja powinna zawiesić prace na czas kampanii przed wyborami samorządowymi, aby jej działalność nie mogła być wykorzystywana do rozgrywek politycznych. Zawisza uważa, że komisja nie powinna przerywać pracy na ten czas, ale - jak powiedział - tę decyzję podejmie cała komisja. Komisja ds. banków ma zbadać prywatyzację banków i działalność nadzoru bankowego od 1989 r. do 2006 r. Wśród pięciu kluczowych "obszarów badawczych" komisji znalazła się m.in. geneza powstania systemu bankowego po 1989 r. W lipcu prezydium komisji określiło 15 spraw, nad którymi będzie pracować komisja. Trzy "przekrojowe" sprawy są związane z działalnością nadzoru bankowego, Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz Ministerstwa Skarbu Państwa, w tym strategii prywatyzacyjnej i zobowiązań inwestycyjnych. 12 kolejnych "problemowych" spraw to m.in połączenie Banku Inicjatyw Gospodarczych i Banku Gdańskiego, prywatyzacja BGŻ, sprzedaż Banku Staropolskiego, prywatyzacja Banku Handlowego, prywatyzacja Pekao SA i sprzedaż Polskiego Banku Inwestycyjnego Kredyt Bankowi. Jeszcze podczas majowego posiedzenia komisji jako możliwych świadków wymieniano wszystkich ministrów finansów i prezesów NBP po 1989 r. (sm) Odpowiedz Link Zgłoś
darthtm Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 21.08.06, 14:51 snatcher napisał: > mozemy sie poczuc dumnie ze jestesmy Polakami.Ze mozemy wstac z kolan w > stosunku do innych krajow Europy? - to co Jaroslaw Kaczynski nazwal polityka > wiecznego aspiranta. > Nie tak jak za Aleksandra Kwasniewskiego,ktory cieszyl sie z samego faktu ze > gdzies go zaprosili. > Jestesmy Polska ! i macie nas traktowac jak wszystkich na rownych warunkach! - > to stwierdzenie J.K ze doplaty nie sa przywilejem tylko ze wzgledu na > historie sa koniecznoscia bardzo mi sie podobalo! Te słowa Kaczyńskiego to zwyczajne pieniactwo. Jako kraj nie mamy większej siły przebicia z racji licznych obiektywnych słabości. Podobne słowa i gesty, jak przez ciebie przytoczone Snatcher, są odbierane jako gniewne tupanie nogą zasmarkanego berbecia. Nie twierdzę, że mamy być wasalami (choć USA liżemy buty, a PiS się cieszy:) ale przydałaby się pokora. I szacunek dla wizji wspólnej Europy. A my ciągle "suwerenne państwo" na każdym kroku krzyczymy. Jasne, że tak. Ale nie w taki sposób. Duma dumą, ale interes i przyszłość narodu są ważniejsze. Także jeśli to przyszłość w Zjednoczonych Stanach Europy choćby. Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 30.08.06, 18:38 darthtm napisał: > snatcher napisał: > > > mozemy sie poczuc dumnie ze jestesmy Polakami.Ze mozemy wstac z kolan w > > stosunku do innych krajow Europy? - to co Jaroslaw Kaczynski nazwal polit > yka > > wiecznego aspiranta. > > Nie tak jak za Aleksandra Kwasniewskiego,ktory cieszyl sie z samego faktu > ze > > gdzies go zaprosili. > > Jestesmy Polska ! i macie nas traktowac jak wszystkich na rownych warunka > ch! - > > to stwierdzenie J.K ze doplaty nie sa przywilejem tylko ze wzgledu na > > historie sa koniecznoscia bardzo mi sie podobalo! > > Te słowa Kaczyńskiego to zwyczajne pieniactwo. Jako kraj nie mamy większej siły > > przebicia z racji licznych obiektywnych słabości. Podobne słowa i gesty, jak > przez ciebie przytoczone Snatcher, są odbierane jako gniewne tupanie nogą > zasmarkanego berbecia. Nie twierdzę, że mamy być wasalami (choć USA liżemy > buty, a PiS się cieszy:) ale przydałaby się pokora. I szacunek dla wizji > wspólnej Europy. A my ciągle "suwerenne państwo" na każdym kroku krzyczymy. > Jasne, że tak. Ale nie w taki sposób. Duma dumą, ale interes i przyszłość > narodu są ważniejsze. Także jeśli to przyszłość w Zjednoczonych Stanach Europy > choćby. Nie podzielam twojej opinii - takiej ze powinnismy siedziec CICHO i przyjmowac wszystko co jest ogolnie pojete za wlasciwie czyli w interesie Francji i Niemiec.Jestesmy jednym z wiekszych panstw w Europie i trzeba nalezycie wykorzystywac swoja pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jarosław Kaczyński i PiS - .. potrzebuje ? 25.08.06, 20:05 ..to niech se wysupła parę zet i się uda do mhm..domu! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jarosław Kaczyński i PiS - ..potrzebuje 27.08.06, 11:53 osiągnięć, a ty snatcher nie dotrzymujesz obietnic !! :-) "W tym watku na Forum Kraj co jakis czas wpisuje dokonania PiS ktore mi sie podobaja." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42098&w=46806369&a=46806369 Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Jarosław Kaczyński i PiS - ..potrzebuje 30.08.06, 18:39 Panie Premierze bardzo dobre wystapienie w Brukseli ! wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8482019&rfbawp=1156955920.803&ticaid=123ca Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jarosław Kaczyński i PiS - ..potrzebuje 30.08.06, 20:50 snatcher napisał: "Obaj rozmówcy ocenili atmosferę spotkania jako "przyjacielską"." Mówi ci coś jako - "przyjacielską" snatcher? :-) Panie Prezesie.. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jarosław Kaczyński i PiS - ..potrzebuje 03.09.06, 18:08 Pewnie Tusk napoil oberkaczora blekotem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje ?? 04.09.06, 20:04 kliknij Men da Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 15.09.06, 22:31 trzymamy za nich kciuki i wspierajmy ich Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 16.09.06, 12:16 dzisiaj jaszcze bardziej wspieramy was Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log dzisiaj jaszcze bardziej wspieramy was? :-) 23.09.06, 11:15 Men da Koryto IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
roje_os Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 11.04.07, 03:21 > trzymamy za nich kciuki i wspierajmy ich Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log Jarosław Kaczyński i PiS i Polska Was potrzebuje ! 23.09.06, 11:03 Wizjoner Men da Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 23.09.06, 11:17 Przedwczesne wybory sa potrzebne - co chciał przez to powiedzieć JK? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 23.09.06, 11:19 Że Lepper dla niego jest konkurencją, bo ma leppsze garnitury. A JK tego dłużej nie wytrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 23.09.06, 13:37 cookies3 napisała: > Przedwczesne wybory sa potrzebne - co chciał przez to powiedzieć JK? Mysle ze jak sie nie uda zebrac wiekszosci to beda wybory ale ..chyba sie uda. Ja osobiscie chcialbym wyborow zeby sprawdzic poparcie Polakow za rok rzadow PiS i tym samym pozamykac ujadajacych zwolennikow SLD,PO ze PiS jest w rozsypce. Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 23.09.06, 22:39 jestesmy z wami Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 25.09.06, 00:12 jest nas coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Jarosławie Kaczyński i PiS- Polska Nas potrzebuje! 26.11.06, 16:42 > jest nas coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja J&L Kaczyńscy, i PiS i Polska Nas potrzebuje!!! 03.12.06, 22:03 z_pis_ja napisała: > jest nas coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 23.09.06, 11:20 tak jest bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
hochsztapler-przestepca P.Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 23.09.06, 11:57 Pana Premiera A. Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: P.Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuj 23.09.06, 13:26 Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
hochsztapler-przestepca P.Jarosław Kaczyński i PiS i Polska potrzebują 23.09.06, 13:56 Pana Premiera Andrzeja Leppera a nie byle bezjajowych pokurczów!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 25.09.06, 08:57 jesteśmy za Jarkiem Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 25.09.06, 22:00 kacosk napisała: > ;P > jesteśmy <a href="krotki.pl/11I6."w większości</a> za Jarkiem Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log No co p.snatcher, J. Kwaczyński i PiS i Polska 26.09.06, 21:13 już was nie potrzebuje? ..rzuconom Nam Rękawicom - Zwyciężymy! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log No co p.snatcher, J. Kwaczyński i PiS i Polska 27.09.06, 01:13 naprawdę Was potrzebuje? ;-( ..rzuconom Nam Rękawicom - Zwyciężymy! Odpowiedz Link Zgłoś
feretron Potrzebuje - ale nie w strukturach władzy 26.09.06, 22:10 Niech się ci panowie realizują na innych niwach, bo rządzenie krajem jest dla nich zbyt trudne. Nie da się rządzic patrząc tylko w tył. A oni tak robią. I dlatego powinni odejść. I móc realizowac się gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje Was 27.09.06, 01:22 kaczyści! kataryna Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Jarosław Kaczyński i PiS - Polska potrzebuje 27.09.06, 21:39 Zwolenników zw. Kaczystami.Nikogo więcej:( Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Polacy : nie potrzebujemy Pisu 27.09.06, 21:39 ogladajac tego .... mialem wrazenie ze uroil sobie ze naprawia POlske podczas gdy ja psuje i widzi to kazdy . nie jest oddany Polsce jest oddany swojemu urojeniu Odpowiedz Link Zgłoś
leon97 Re: Polacy : nie potrzebujemy Pisu 27.09.06, 22:04 Wiem że dobrze jest krytkować PiS w takich chwilach jednak ja uważam że nie ma większego polityka i stratego niż Pan Premier Jarosław Kaczyśki. Stałem się jego twardym elektoratem i dodam że świadomie - z tego jestem dumny chodź kiedyś myślałem że PO to fajna partia bo taka na luzie, nie znałem się na polityce i dojrzałem. NIe wiem czy go zniszczą czy nie. Boje się jednej rzeczy - jeśli go obalą może już długo nie być w rządzie Polskiego Premiera PATRIOTY. Chodź uważam że da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log Re: Polacy : nie potrzebujemy Pisu ? 28.09.06, 17:31 adam81w napisał: > ogladajac tego .... mialem wrazenie ze uroil sobie ze naprawia POlske podczas > gdy ja psuje i widzi to kazdy . nie jest oddany Polsce jest oddany swojemu uroj > eniu Spoko Adamie81w:) Bardzo potrzebujemy PiSu! semantycznie Odpowiedz Link Zgłoś