24.07.06, 15:08
Pani Milewicz i wszyscy dzienikarze zachwycali się expose, piali zachwytami
że Kaczynski się zmienil, że nie wpomniał o układzie i IV RP, że nie mówił o
układzie. Milewicz twierdziła, że "To był wielki odwrót", expose było pokorne:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3494479.html?nltxx=825593&nltdt=2006-07-19-18-20

pisałem na forum o expose premiera, "zaskakująco twarde", "niesłychanie
twarde" - i dzisiaj, po pięciu dniach czytam w Dzienniku Michalskiego:

"Wielu komentatorów ucieszyło się przedwcześnie, że expose nowego premiera
było spokojne. Jarosław Kaczyński mówił spokójnie, bo wybrał radykalne
działania, zamiast radykalnych słów. Kilka dni później mamy w Polsce
rewolucyjne przyspieszenie (... )

(...) w państwie takim jak III RP samym egzekwowaniem prawa - powszechnym,
bez politycznych czy towarzyskich gwarancji nietykalności - można wywołać
rewolucję. Rewolucję, która doprowadzi do wymiany znacznej części elit
politycznych, urzędniczych, biznesowych i wzbudzi opór wyrażany zarówno w
kraju, jak i na forum międzynarodowym.

czyli jednak rewolucja :))
Obserwuj wątek
    • nautilus.pompilius Re: rewolucja 24.07.06, 15:11
      Rewolucja zeżre własne dzieci. Ciekawe, który kaczor którego poprowadzi na gilotynę.
      • rekontra od siedmiu miesięcy się karmicie dziećmi 24.07.06, 15:25
        nautilus.pompilius napisał:

> Rewolucja zeżre własne dzieci.

dzieciojady jedne, i jesteście zapędzeni w kąt :))
    • kotek.filemon Re: rewolucja 24.07.06, 15:12
      > czyli jednak rewolucja :))

Mowa o gwałtownym nasileniu dolegliwości dyspeptycznych? Faktycznie, w ludowej
      tradycji zwykło się tak określać...
    • michal00 zboczenie zawodowe 24.07.06, 15:18
      pismakom sie wydaje, ze slowa tworza rzeczywistosc. nie biora pod uwage, ze
      mowa jest po to, aby ukryc mysli.
      • joannabarska Re: zboczenie zawodowe 24.07.06, 15:20
        Ile czasu dajemu p.J.Kaczynskiemu?
        • rekontra ile czasu?? 24.07.06, 15:23
          joannabarska napisała:

> Ile czasu dajemu p.J.Kaczynskiemu?

do końca roku 2006, ma bardzo mało czasu. Ale mogę ciebie poinformaować,
          że zwykł czasu nie marnować

ostrzeż znajomków, niech skruszeją i się zgłoszą gdzie trzeba :))
    • bi_em_dablju Re: rewolucja 24.07.06, 15:23
      Super! Nie mogę się doczekać widoku Renaty Beger w więzieniu.
      • rekontra Re: rewolucja 24.07.06, 15:24
        bi_em_dablju napisała:

> Super! Nie mogę się doczekać widoku Renaty Beger w więzieniu.

nie piszę że jej widok gdziekolwiek jest mi miłym, na marginesie Joli K.
        prezencja nie jest o wiele lepsza, ale nich się znajdzie tam gdzie powinna.
        • bi_em_dablju Re: rewolucja 24.07.06, 15:27
          A co ma wspólnego Kwaśniewska z Beger? Kwaśniewska ma jakiś wyrok?
          • rekontra kwestia perspektywy 24.07.06, 15:43
            bi_em_dablju napisała:

> A co ma wspólnego Kwaśniewska z Beger? Kwaśniewska ma jakiś wyrok?

napisałeś, że nie możesz doczekać się widoku Beger, ja tak samo reaguję na
            Jolkę.
            • bi_em_dablju Re: kwestia perspektywy 24.07.06, 15:50
              Kwaśniewska nie ma wyroku. Beger ma i wciąż jest posłem. Jak to pogodzić z
              prawem i sprawiedliwością? Nie uważasz, że władza powinna zaczynać leczyć
              państwo od siebie?
              • rekontra bolączka tego forum 24.07.06, 16:03

całkowity brak poczucia humoru
                • bi_em_dablju Re: bolączka tego forum 24.07.06, 16:08
                  Skazany polityk wciąż zasiadający w ławach sejmowych - trzeba mieć zaiste
                  niesamowite poczucie humoru by to wywoływało uśmiech. Ten smutny i oburzający
                  fakt źle świadczy o obecnej władzy. Dowodzi, że ta, jak raczyłeś się
                  wyrazić, 'rewolucja' to pusty slogan dla ciemnego ludu.
                  • rekontra Beger to płoteczka 24.07.06, 16:13
                    bi_em_dablju napisała:

> Skazany polityk wciąż zasiadający w ławach sejmowych - trzeba mieć zaiste
                    > niesamowite poczucie humoru by to wywoływało uśmiech. Ten smutny i oburzający
                    > fakt źle świadczy o obecnej władzy. Dowodzi, że ta, jak raczyłeś się
                    > wyrazić, 'rewolucja' to pusty slogan dla ciemnego ludu.

jeżeli sądzisz, że osoby takie jak Beger są tym rakiem jaki toczy Polskę, to
                    naprawdę masz małe wymagania. Oskarżonymi i skazanymi będą politycy aferałowie
                    z pierwszych stron gazet, nie jakaś tam posłanka umysłowości Błochowiak.
                    • bi_em_dablju Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:17
                      Bla,bla,bla,bla...

Beger to sygnał - możesz oszukiwać, fałszować i kłamać. Nawet jeśli cię złapią
                      a sąd skaże to włos ci z głowy nie spadnie dopóki jesteś NASZ. Gdzie tu
                      szacunek do prawa i sprawiedliwości??? Gdzie równość wobec prawa???

Oskarżonymi i skazanymi będą politycy aferałowie
                      > z pierwszych stron gazet, nie jakaś tam posłanka umysłowości Błochowiak.

BĘDĄ. poczekajmy na wyrok sądu. a miejsce tych JUŻ skazanych nie jest w ławach
                      sejmowych!!! Czy ty naprawdę tego nie widzisz???
                      • capitalissimus Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:25
                        daj sobie beemwucha spokoj z tym klamca, to dyzurny pisuaru na forum
                        oddelegowany do klamania i macenia.
                        • bi_em_dablju Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:27
                          Ok, puszczam wyszukiwarkę w ruch.

ps. Twoja sygnaturka, jeśli prawdziwa, jest bardzo obiecująca!
                          • rekontra rozbawiłeś mnie 24.07.06, 16:34
                            bi_em_dablju napisała:

> Ok, puszczam wyszukiwarkę w ruch.

rozbawiłeś mnie, puściłem wyszukiwarkę w ruch i co znalazła?

Znaleziono: 2 nowe wyszukiwanie

[1] Re: Zdjęcia Jolandy z Olkiem
                            autor: bi_em_dablju data: 2006-07-23 22:16:37

[2] Re: Ostro, ale jak znam zycie pewnie paru sie na
                            autor: bi_em_dablju data: 2006-07-23 22:14:00

a ten koleżka capicośtam, jest z lekka niedorozwinięty, ale się stara :))

>
                            > ps. Twoja sygnaturka, jeśli prawdziwa, jest bardzo obiecująca!
                        • rekontra Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:32
                          capitalissimus napisał:

> daj sobie beemwucha spokoj z tym klamca, to dyzurny pisuaru na forum
                          > oddelegowany do klamania i macenia.

zakompleksiony człeczek forumowy się pojawił ? nie możesz jakiegoś wątku sobie
                          założyć? na forum panuje swoboda, nie musisz świecić odbitym światłem,
                          na początek możesz przepisać jakieś info, dać link, rzucić pytanie.
                          Rozwiń się chłopcze.
                        • bi_em_dablju Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:39
                          O Matko, miałeś rację, to jakiś świr... I ten post o cenzurze. To prawdziwy
                          zniewolony umysł, który każdą podłość swojej drużyny wytłumaczy.
                          • rekontra Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:42
                            bi_em_dablju napisała:

> O Matko, miałeś rację, to jakiś świr... I ten post o cenzurze. To prawdziwy
                            > zniewolony umysł, który każdą podłość swojej drużyny wytłumaczy.

żałosny "duecik", capicośtam zakompleksiony oraz szczególny dyskutant
                            bi_em_dablju, który do wczoraj napisał dwa listy, a dzisiaj kontynuuje swój
                            rozwój :))

ale staraj się, powodzenia
                            • bi_em_dablju Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:45
                              Nie dość, że jesteś, hmmm, dziwny to jeszcze się obrażasz. Znalazłam ten post z
                              sygnaturki Capitalissimusa - faktycznie coś z Tobą nie tak.
                              • rekontra Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:48
                                bi_em_dablju napisała:

> Nie dość, że jesteś, hmmm, dziwny to jeszcze się obrażasz. Znalazłam ten post
                                z
                                > sygnaturki Capitalissimusa - faktycznie coś z Tobą nie tak.

musiałbyć się potrudzić, żeby mnie obrazić. Zadanie dla ciebie - napisz około
                                100 listów, w tym około 50 samodzielnie, i wówczas wróć. trolle nie mogą
                                obrazić, nie są w stanie.
                                • bi_em_dablju Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:49
                                  Myślałam, że jakość się liczy. A ta w Twoim wykonaniu jest żałosna, spamerze.
                                  • rekontra Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:51
                                    bi_em_dablju napisała:

> Myślałam, że jakość się liczy.

myślenie nieprzyzwyczajop0nym szkodzi

> A ta w Twoim wykonaniu jest żałosna, spamerze.

:)))

ps. słownik pod poduszkę
                                    • bi_em_dablju Re: Beger to płoteczka 24.07.06, 16:56
                                      To zacznij wreszcie samodzielnie myśleć a nie wykonywać polecenia partii, która
                                      nakazuje Ci usprawiedliwiać każdą podłość. A słowników używam i Tobie też radzę.
    • witek.bis Re: rewolucja 24.07.06, 15:27
      A w czym przejawia się to "rewolucyjne przyspieszenie", o którym pisze "Dziennik
      Michalskiego"?

> (...) w państwie takim jak III RP samym egzekwowaniem prawa - powszechnym,
      > bez politycznych czy towarzyskich gwarancji nietykalności - można wywołać
      > rewolucję.

Można. Ale wygodniej jest występować w Telewizji kierowanej przez ewidentnego
      aferzystę. I dlatego żadnej "rewolucji" nie ma i nie będzie. Zmieniają się tylko
      aferzyści.
      • ave.duce Re: rewolucja 24.07.06, 15:29
        Kaczyści z bliźniakiem starszym na czele stanowią wzorzec złodzieja, który
        najgłośniej krzyczy.

;)
      • rekontra Milewicz 24.07.06, 15:41
        witek.bis napisał:

> Można. Ale wygodniej jest występować w Telewizji kierowanej przez ewidentnego
        > aferzystę.

w jakim znaczeniu używasz słowa aferzysta?

> I dlatego żadnej "rewolucji" nie ma i nie będzie.Zmieniają się tylko aferzyści

doprawdy? przez kilkanaście lat próbowano upolować aferzystów od mitycznego
        telegrafu.

ps. Nawet Mlewicz, wytrawna czytelniczka i tak samo wytrawna dziennikarska
        pisarka nie zrozumiała co Kaczynscy mówili o powtórnej prezydenturze Wałęsy.
        Aferzyści czekają aż rozlegnie się bicie dzwonu. Chyba że skr=uszeją.
        • witek.bis Re: Milewicz 24.07.06, 15:49
          rekontra napisał:

> witek.bis napisał:
          >
          > > Można. Ale wygodniej jest występować w Telewizji kierowanej przez ewident
          > nego
          > > aferzystę.
          >
          > w jakim znaczeniu używasz słowa aferzysta?

:))

Przpomniałeś mi stary dowcip:

- Jesteś Pan idiotą!
          - A co Pan chce przez to powiedzieć?

>
          >
          > > I dlatego żadnej "rewolucji" nie ma i nie będzie.Zmieniają się tylko afer
          > zyści
          >
          > doprawdy? przez kilkanaście lat próbowano upolować aferzystów od mitycznego
          > telegrafu.

No i co? Mityczny Zalewski już wyszedł, czy wciąż jeszcze siedzi?

>
          > ps. Nawet Mlewicz, wytrawna czytelniczka i tak samo wytrawna dziennikarska
          > pisarka nie zrozumiała co Kaczynscy mówili o powtórnej prezydenturze Wałęsy.
          > Aferzyści czekają aż rozlegnie się bicie dzwonu. Chyba że skr=uszeją.
          >

???
          • rekontra Re: Milewicz 24.07.06, 16:02
            witek.bis napisał:

> > w jakim znaczeniu używasz słowa aferzysta?
            >
            > :))
            >
            > Przpomniałeś mi stary dowcip:
            >
            > - Jesteś Pan idiotą!
            > - A co Pan chce przez to powiedzieć?

równasz do poziomu człeczka decapita, a pytanie jest na rzeczy. Takimi samymi
            aferzystami są uwłaszczeńcy na giewu

> No i co? Mityczny Zalewski już wyszedł, czy wciąż jeszcze siedzi?

widzisz jak kłamiesz? już Lis przepraszał akczyńskiego za podobne insynuacje.

> ???

nie dziwię się
            • witek.bis Re: Milewicz 24.07.06, 16:42
              rekontra napisał:

> witek.bis napisał:
              >
              > > > w jakim znaczeniu używasz słowa aferzysta?
              > >
              > > :))
              > >
              > > Przpomniałeś mi stary dowcip:
              > >
              > > - Jesteś Pan idiotą!
              > > - A co Pan chce przez to powiedzieć?
              >
              >
              > równasz do poziomu człeczka decapita, a pytanie jest na rzeczy. Takimi samymi
              > aferzystami są uwłaszczeńcy na giewu

Taki samymi, mówisz? Przeprowadzili (nielegalną) zbiórkę pieniędzy na Stocznię
              Gdańską, a uzyskaną w ten sposób kasę utopili w eseldowskiej spółce?

>
              > > No i co? Mityczny Zalewski już wyszedł, czy wciąż jeszcze siedzi?
              >
              > widzisz jak kłamiesz? już Lis przepraszał akczyńskiego za podobne insynuacje.

Nie wiem jakiego "akczyńskiego" przepraszał Lis. Nie znam człowieka (tego
              "akczyńskiego", bo Lisa to znam). Wielokrotnie natomiast czytałem, za co został
              skazany Zalewski. Ot, choćby tutaj:

[2005-03-29 19:36]
              Maciej Zalewski rozpoczął odbywanie kary 2,5 roku więzienia

Brama więzienia na warszawskim Służewcu zamknęła się we wtorek za Maciejem
              Zalewskim - byłym posłem Porozumienia Centrum i ministrem w Kancelarii
              Prezydenta Lecha Wałęsy, skazanym na 2,5 roku więzienia za wyłudzenie w 1991 r.
              od szefów Art-B, w tym Bogusława Bagsika, pieniędzy dla spółki "Telegraf".

dziennik.pap.com.pl/index.html?dzial=PRZ&poddzial=POL&id_depeszy=16253690

> > ???

>
              > nie dziwię się
              >

I trudno żebyś się dziwił. Jeśli jeszcze raz przeczytałeś to, coś napisał, to
              chyba już wiesz, że nie sposób tego zrozumieć.
              • rekontra odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 16:46
                witek.bis napisał:

> Nie wiem jakiego "akczyńskiego" przepraszał Lis. Nie znam człowieka (tego
                > "akczyńskiego", bo Lisa to znam).

nie widzisz jak jesteś żałosny?
                • bi_em_dablju Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 16:48
                  A widzisz jaki Ty jesteś żałosny? Stać Cię na odrobinę samokrytycyzmu?
                • witek.bis Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 16:48
                  I to wszystko, co Rekontra ma do powiedzenia?
                  • rekontra Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 16:49
                    witek.bis napisał:

> :)))
                    > I to wszystko, co Rekontra ma do powiedzenia?

w tej sytuacji na pewno wszystko, jeżeli tego nie rozumiesz to współczuję,
                    trop dalej na forum - chociaż pewnie będziesz udawał że nie wiesz o co
                    chodzi :))
                    • witek.bis Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 16:53
                      "W tej sytauacji"? A jakąż to mamy "sytuację"? Dlaczego ta "sytuacja" ma
                      uniemozliwiać prowadzenie dyskusji? No i jak z tym Zalewskim? Za co on w końcu
                      został skazany?
                      • rekontra Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 17:10
                        witek.bis napisał:

> "W tej sytauacji"? A jakąż to mamy "sytuację"?

jesteś mało obcykany w literaturze

> Dlaczego ta "sytuacja" ma uniemozliwiać prowadzenie dyskusji?

odniosłeś wrażenie, że dyskutujesz?

> No i jak z tym Zalewskim? Za co on w końcu został skazany?

doczytałeś notkę prasową do końca? proponuję.
                        • witek.bis Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 17:54
                          rekontra napisał:

> witek.bis napisał:
                          >
                          > > "W tej sytauacji"? A jakąż to mamy "sytuację"?
                          >
                          >
                          > jesteś mało obcykany w literaturze

Być może. Ale o o Ci konkretnie chodzi? O braci Grimm, czy o "Braci Karamazow"?

>
                          > > Dlaczego ta "sytuacja" ma uniemozliwiać prowadzenie dyskusji?
                          >
                          > odniosłeś wrażenie, że dyskutujesz?

Odniosłem. A teraz odnoszę wrażenie, że Ty się nadąłeś.

> > No i jak z tym Zalewskim? Za co on w końcu został skazany?
                          >
                          > doczytałeś notkę prasową do końca? proponuję.
                          >
                          >

Doczytałem tę notatkę do końca. I odnoszę wrażenie, że ten pan siedział za to,
                          że domagał się łapówy dla Telegrafu. Ale kto wie? Być może brał wyłącznie dla
                          siebie i żaden "akczyński" nie miał z tym nic wspólnego? Pożyjom - uwidim ;-)
                          • rekontra Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 18:24
                            > Doczytałem tę notatkę do końca. I odnoszę wrażenie, że ten pan siedział za to,
                            > że domagał się łapówy dla Telegrafu. Ale kto wie? Być

to rozróźnij o co był oskarżony, co mówił Bagsik i Gąsiorowski, od tego za co
                            był skazany, czyli doczytaj :)
                            • witek.bis Re: odrobina samokrytycyzmu 24.07.06, 18:29
                              A ja postanowiłem zaufać Tobie jak Pani Matce. Za co ten czlowiek przesiedział
                              tyle czasu w więzieniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka