Dodaj do ulubionych

brak poczucia humoru

09.08.06, 12:30
Batalia o młode kartofle z "Die Tageszeitung" potwierdziła znaną powszechnie
zasadę: brak poczucia humoru świadczy najczęściej o kompleksach niższości i
ograniczonej inteligencji. Niestety bracia Kaczyńscy nie potrafią zarządzać
średniej wielkości państwem europejskim. Założę się, że w Afryce czuliby się
lepiej.

Brakuje im wiedzy o świecie, elastyczności oraz dystansu do tego, kim są i co
mogą. Żart jest dla nich przeżyciem traumatycznym, przyprawiającym ich o
duchowy paraliż. Sam fakt natomiast, że mimo tych ułomności bliźniakom udało
się zajść tak daleko, nie wystawia najlepszego świadectwa tym, którzy na nich
głosowali.
Obserwuj wątek
    • asienka32 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 12:41
      a jaki według Ciebie kompleks ma senator Niesiołowski skoro podał do sądu
      Tymochowicza za nazwanie go w jakimś wywiadzie ukrytym gejem?

:)))
      • bush_w_wodzie Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 12:45
        asienka32 napisała:

> a jaki według Ciebie kompleks ma senator Niesiołowski skoro podał do sądu
        > Tymochowicza za nazwanie go w jakimś wywiadzie ukrytym gejem?
        >

dobre pytanie. przeciez to bardziej zakrawa na zart niz nazwanie kaczynskich
        kartoflami. co innego gdyby ktos probowal insynuowac ze ukrytym gejem jest
        jakis dzielny polityk rzadzacej koalicji. to by na zart nie wcale
        wygladalo :))))
        • asienka32 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 12:57
          > dobre pytanie. przeciez to bardziej zakrawa na zart niz nazwanie kaczynskich
          > kartoflami. co innego gdyby ktos probowal insynuowac ze ukrytym gejem jest
          > jakis dzielny polityk rzadzacej koalicji. to by na zart nie wcale
          > wygladalo :))))

To Ty tak twierdzisz, nie ja.
          • bush_w_wodzie Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 13:05
            asienka32 napisała:

> > dobre pytanie. przeciez to bardziej zakrawa na zart niz nazwanie kaczynsk
            > ich
            > > kartoflami. co innego gdyby ktos probowal insynuowac ze ukrytym gejem jes
            > t
            > > jakis dzielny polityk rzadzacej koalicji. to by na zart nie wcale
            > > wygladalo :))))
            >
            >
            > To Ty tak twierdzisz, nie ja.

ja tylko antycypuje co by sie stalo gdyby tymochowicz tak powiedzial o jakims
            waznym polityku rzadzacej koalicji (naturalnie z wykluczeniem leppera - ktorego
            dyskalifikuje jako ukrytego geja jego grubianska reakcja na wiesc o gwalcie
            dokonanym na prostytutce). myslisz ze np romek giertych obrocilby to w zart?
            hmmm. moze warto sprobowac?
            • asienka32 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 13:20
              > ja tylko antycypuje co by sie stalo gdyby tymochowicz tak powiedzial o jakims
              > waznym polityku rzadzacej koalicji (naturalnie z wykluczeniem leppera -
              ktorego
              >
              > dyskalifikuje jako ukrytego geja jego grubianska reakcja na wiesc o gwalcie
              > dokonanym na prostytutce). myslisz ze np romek giertych obrocilby to w zart?
              > hmmm. moze warto sprobowac?

Problem w tym, że ja nie zwykłam żartować z osobistych spraw kogokolwiek. I
              rownież nie bawią mnie zarty na ten temat.
              Jedni manifestują tolerancję dla gejów na ulicy a ja się po prostu nie
              interesuję tym kto i w jaki sposób robi rzeczy nleżące do sfery intymnej.
              Czy Niesiołowski albo Kaczyński są gejami czy nie - naprawdę nie interesuje
              mnie to.
              • bush_w_wodzie Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 17:43
                asienka32 napisała:

>
                > Problem w tym, że ja nie zwykłam żartować z osobistych spraw kogokolwiek.

z wyjatkiem osobistych spraw niesiolowskiego?

> I rownież nie bawią mnie zarty na ten temat.

nawet wlanse?

> Jedni manifestują tolerancję dla gejów na ulicy a ja się po prostu nie
                > interesuję tym kto i w jaki sposób robi rzeczy nleżące do sfery intymnej.

mnie w tej kwestii interesuje raczej problem hipokryzji i zaklamania

> Czy Niesiołowski albo Kaczyński są gejami czy nie - naprawdę nie interesuje
                > mnie to.

a jednak powyzej wyrazilas zainteresowanie kompleksami niesiolowskiego
            • ayran Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:27
              bush_w_wodzie napisał:

> ja tylko antycypuje co by sie stalo gdyby tymochowicz tak powiedzial o jakims
              > waznym polityku rzadzacej koalicji

Tego akurat nie trzeba antycypowac - wystarczy przeprowadzić retrospekcję.
              Tymochowicz powiedział, że gejem jest Zbigniew Ziobro, choć faktem jest że nie
              mówił że gejem ukrytym, a że jest to rzecz wszystkim wiadoma. No a Ziobro w
              żart tego wprawdzie nie obrócił, ale Tymochowicza, mimo niewątpliwych
              możłiwości, do sądu nie pozwał.
      • wartburg4 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 12:47
        Who is Tymochowicz? Oświeć mnie, bo nigdy o nim nie słyszałem i nie znam
        sprawy. Wschodząca gwiazda satyry?

asienka32 napisała:

> a jaki według Ciebie kompleks ma senator Niesiołowski skoro podał do sądu
        > Tymochowicza za nazwanie go w jakimś wywiadzie ukrytym gejem?
        >
        > :)))
        • asienka32 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 12:55
          Tymochowicz to spec od kreowania wizerunku osób publicznych. Z buraka Leppera
          zrobił europejskiego opalonego buraka Leppera :)
          • alistair-p Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 13:00
            Pozwolę sobie zauważyc że Niesiołowski pozwał Tymochowicza prywatnie.Kaczyńscy
            uruchomili całą machinę i do tego skończyło sie to powołaniem urzędu do ochrony
            wizerunku.Sledztwo kartoflane chyba trwa do dzisiaj.To sie nie dzieje za
            darmo,to są nasze pieniądze.
          • bush_w_wodzie Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 13:02
            asienka32 napisała:

> Tymochowicz to spec od kreowania wizerunku osób publicznych. Z buraka Leppera
            > zrobił europejskiego opalonego buraka Leppera :)

znacznie wiecej: z przestepcy i pzpr-owca zrobil wiceprepiera rzadu
            ortodoksyjnych antykomunistow ktorego premier posluguje jest szefem partii o
            nazwie `prawo i sprawiedliwosc'
          • jack20 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 13:15
            To tylko Tymochowicz jest o tym przekonany i wierzy w magie "fachowo" zrobione
            image delikwentowi. Ani to nie jest prawda ani wlasciwym srodkiem. O czym
            swiadczy 90% "niewypalow" tych fachmanow.
      • xtrin Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:44
        Pomijając już fakt, że Niesiołowski sprawę założył prywatnie, to jest pewna
        różnica między określeniem "ukryty gej", które może zostać uznane za prawdziwe,
        a nazwaniem "kartoflem". No chyba, że Kaczyńscy udowodnią, iż spora ilość
        Niemców rzeczywiście uwierzyła w to, że Polską rządzą warzywa :).
    • scoutek Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 13:03
      zawsze mowilam, ze Kaczynskich charakteryzuje absolutny brak poczucia humoru,
      wynikajacy z ich glebokich kompleksow... a te widac rowniez w chorobliwej
      podejrzliwosci, jaki prezentuja ...
      • wartburg4 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:19
        Ktoś opowiadał mi właśnie o dziennikarzu z dużego europejskiego kraju, który
        przyjechał do Polski, żeby zrobić reportaż o IV RP i o Kaczyńskich. Spotkało
        go rozczarowanie. Bracia nie zgadzają się. Nie pomogły prośby.

Nikomu nie wolno robić materiałów na ich temat. Żadnych wywiadów, żadnych zdjęć
        we dwójkę. Boją się śmieszności i żyją w całkowitej konspiracji, co też
        świadczy o ich "poczuciu humoru".
        • alistair-p Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:26
          To że boją się śmieszności,mogę zrozumieć.
          • xtrin Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:51
            A ja niezbyt. Troszkę już za późno na takie obawy.
        • mysz_polna5 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:40
          wartburg4 napisał:

> Nikomu nie wolno robić materiałów na ich temat. Żadnych wywiadów, żadnych
          zdjęć

> we dwójkę. Boją się śmieszności i żyją w całkowitej konspiracji, co też
          > świadczy o ich "poczuciu humoru".

*******************************************************************************

To twoja interpretacja i niemieckich 'gazetow'. Zreszta nie wszystkich.
          Kaczynscy nie musza przypodobywac sie mediom, tak ja np. robila to rodzina
          Kwasniewskich. Oni maja swoje publicity na podstawie tego, co robia, a co
          pewnych ludzi, a nawet kregi tych ludzi przyprawia o nerwowa reakcyjna
          drzaczke. Ot chocby takie, jak ostrzezenia i grozby UE, na samo tylko
          wspomnienie, ze prezydent Kaczynski jest zwolennikiem stosowania kary smierci.
          I jeszcze jedno. Kaczynscy juz swoje filmowe role odegrali. Byli filmowymi
          gwazdami, i takiej slwy pewnie maja dosyc.

ps. i jeszcze troche na temat'poczucia humoru'. Gerhard Schroeder to mial
          poczucie humoru, gdy razem z Putinem za pomoca baltyckiej 'rury' wywalili
          jezyki i zagrali na nosie calej UE / ze, o osobistych korzysciach G.S z
          tego 'poczucia humoru', nie wspomne/. Hi hi hi hi!

Nie roztkliwiaj sie tak na Kaczorami, bo zardzewiejesz :)))))))))))))))))))))))!
          • scoutek Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:42
            mysz_polna5 napisała:
            > Oni maja swoje publicity na podstawie tego, co robia, a co
            > pewnych ludzi, a nawet kregi tych ludzi przyprawia o nerwowa reakcyjna
            > drzaczke.
            dokladnie
            dlatego maja negatywny wizerunek WSZEDZIE poza zswoim srodowiskiem
            bo albo nic nie robia
            albo opluwaja innych
            • mysz_polna5 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:46
              scoutek napisała:

> dlatego maja negatywny wizerunek WSZEDZIE poza zswoim srodowiskiem
              > bo albo nic nie robia
              > albo opluwaja innych

********************************************************************************

Plucie, to tez robota! Ze tak powiem ... wpadajac w twoj
              ton :))))))))))))))))))!

• wartburg4 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:58
            mysz_polna5 napisała:

>
            >
            > To twoja interpretacja i niemieckich 'gazetow'. Zreszta nie wszystkich.
            > Kaczynscy nie musza przypodobywac sie mediom, tak ja np. robila to rodzina
            > Kwasniewskich. Oni maja swoje publicity na podstawie tego, co robia, a co
            > pewnych ludzi, a nawet kregi tych ludzi przyprawia o nerwowa reakcyjna
            > drzaczke. Ot chocby takie, jak ostrzezenia i grozby UE, na samo tylko
            > wspomnienie, ze prezydent Kaczynski jest zwolennikiem stosowania kary
            smierci.
            > I jeszcze jedno. Kaczynscy juz swoje filmowe role odegrali. Byli filmowymi
            > gwazdami, i takiej slwy pewnie maja dosyc.

A pewnie. Kopnąć te wszystkie gazety. Niech zjeżdżają.
            >
            >
            > ps. i jeszcze troche na temat'poczucia humoru'. Gerhard Schroeder to mial
            > poczucie humoru, gdy razem z Putinem za pomoca baltyckiej 'rury' wywalili
            > jezyki i zagrali na nosie calej UE / ze, o osobistych korzysciach G.S z
            > tego 'poczucia humoru', nie wspomne/. Hi hi hi hi!

A niech cię.... Za to ty masz poczucie humoru :))))))))))))))))))))
            >
            >
            > Nie roztkliwiaj sie tak na Kaczorami, bo
            zardzewiejesz :)))))))))))))))))))))))
            > !
        • andrzej.sawa Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:54
          A co z tego,że z dużego europejskiego kraju?To gó..ana rekomendacja.W dużych
          europejskich krajach nie wierzyli w zbrodnie stalinowskie.No i.....
      • ayran Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:32
        Nie zgadzam się. Pamiętam przesłuchanie Kaczyńskiego Lecha przed komisją
        śledczą ds. Rywina i - moim zdaniem - wykazał się tam całkiem sporą dozą humoru.
        • wartburg4 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:34
          ayran napisał:

> Nie zgadzam się. Pamiętam przesłuchanie Kaczyńskiego Lecha przed komisją
          > śledczą ds. Rywina i - moim zdaniem - wykazał się tam całkiem sporą dozą
          humoru
          > .

Możesz przypomnieć? Bo ja jakoś nie pamiętam. I nawet wyobrazić sobie nie
          potrafię.
          • ayran Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:39
            Chwilowo niemozliwe:
            www.sejm.gov.pl/404/?url=/komisje/komspec/pos7.pdf
            • wartburg4 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:50
              Czyżby urząd do spraw ochrony wizerunku zaczął już działać? :)

ayran napisał:

> Chwilowo niemozliwe:
              > www.sejm.gov.pl/404/?url=/komisje/komspec/pos7.pdf
              • ayran może łatwiej z tym 09.08.06, 15:06
                www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030605/kraj/kraj_a_4.html?k=on;t=2003060520030605
                • wartburg4 Re: może łatwiej z tym 09.08.06, 17:20
                  dzięki za link :)

Nie przeczę. W czasie przesłuchań komisji Rywina kartofel mógł sporadycznie
                  błysnąć dowcipem i nawet miło się uśmiechać. Ale była to sytuacja pod wieloma
                  względami niebywała. To nie on wychodził na durnia, tylko upierdliwy
                  Lewandowski oraz posłanka Błochowiak, co to "Playboyowi" golizny odsłaniać nie
                  chciała.

Mógł podejść do tego przesłuchania z poczuciem wyższości, w którym utwierdzały
                  go ubawione po uszy media i życzliwi komentatorzy. Gdyby był mądrzejszy,
                  mógłby spróbować przenieść ów stan duchowej wyższości na obecne wyzwania
                  prezydentury. Jest to jednak dla niego, jak się wydaje, za trudne. Chce, ale
                  nie może, gdyż czuje, że nie może i że nie dorasta.

Świat przestał być życzliwy, a on nie potrafi się rozluźnić i pada ofiarą
                  swoich niezliczonych kompleksów....

ayran napisał:

> www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030605/kraj/kraj_a_4.html?
                  k=on;t=2003060520030605
                  • mysz_polna5 Re: może łatwiej z tym 09.08.06, 17:42
                    wartburg4 napisał:

> dzięki za link :)

> Nie przeczę. W czasie przesłuchań komisji Rywina kartofel mógł sporadycznie
                    > błysnąć dowcipem i nawet miło się uśmiechać. Ale była to sytuacja pod
                    wieloma
                    > względami niebywała. To nie on wychodził na durnia, tylko upierdliwy
                    > Lewandowski oraz posłanka Błochowiak, co to "Playboyowi" golizny odsłaniać
                    nie
                    > chciała.

> Mógł podejść do tego przesłuchania z poczuciem wyższości, w którym
                    utwierdzały
                    > go ubawione po uszy media i życzliwi komentatorzy. Gdyby był mądrzejszy,
                    > mógłby spróbować przenieść ów stan duchowej wyższości na obecne wyzwania
                    > prezydentury. Jest to jednak dla niego, jak się wydaje, za trudne. Chce, ale
                    > nie może, gdyż czuje, że nie może i że nie dorasta.
                    >
                    > Świat przestał być życzliwy, a on nie potrafi się rozluźnić i pada ofiarą
                    > swoich niezliczonych kompleksów....

********************************************************************************

Qrde, ales ty zatroskany:)))) Ho Ho!
                    Ale czytam cie, bo bardziej lubie zatroskanych ~ niz nerwusow i upierdliwcow.
                    A takich tu nie brak. Ot co!
    • kura_w_butach Nic dodać nic ująć z tego co napisałeś 09.08.06, 14:30
    • losiu4 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:34
      wartburg4 napisał:

> Batalia o młode kartofle z "Die Tageszeitung" potwierdziła znaną powszechnie
      > zasadę: brak poczucia humoru świadczy najczęściej o kompleksach niższości i
      > ograniczonej inteligencji

czy ja wiem, czy to przypadłość Kaczek... nie na darmo już ładny kawał czasu
      temu krążył dowcip o postępowych feministkach:

pytanie do feministki:
      ile feministek trzeba, by wykręcić żarówkę
      odpowiedź:
      to wcale nie jest śmieszne

Pozdrawiam

Losiu
    • jack20 Re: brak poczucia humoru 09.08.06, 14:58
      To o czym akurat napisales nie swiadczy o braku czy posiadaniu poczucia humoru.
      Osobiscie go tez nie znasz. Swiadczy to o innych cechach charakteru.
      Brak im wyczucia sytuacji, nie znaja miedzynarodowych standartow, ktore powinny
      obowiazywac prezydenta czy premiera to juz blizej.
      • maksimum Ty wartburg jestes kompletnie nawiedzony!!!!!!!! 09.08.06, 17:39
        wartburg4 napisał:

> Ktoś opowiadał mi właśnie o dziennikarzu z dużego europejskiego kraju, który
        > przyjechał do Polski, żeby zrobić reportaż o IV RP i o Kaczyńskich. Spotkało
        > go rozczarowanie. Bracia nie zgadzają się. Nie pomogły prośby.

Nie zgadzaja sie na co?
        Na robienie reportazu?
        Na to im zadne pozwolenie nie jest potrzebne.
        Nie zgadzaja sie na spotkanie z jakims dziennikarzem z jakiegos europejskiego
        kraju? Maja do tego swiete prawo.
        Sa konferencje prasowe,na ktore zgania sie dziennikarzy i tam moga sobie
        zadawac pytania.A pozniej jest czas pracy dla prezydenta i premiera lub ich
        czas wolny.I to by bylo na tyle.
        Chyba nie spodziewales sie,ze prezydent i premier Polski bedzie stal na
        bacznosc i czekal na wywiad jakiegos dziennikarza,ktory przyjechal z jakiegos
        tam europejskiego kraju?
        Ja jak przyjade do Polski tez nie bede mial czasu spotkania sie z tymi,ktorzy
        chca sie ze mna spotkac i wybiore tylko te spotkania,ktore mnie interesuja.

> Nikomu nie wolno robić materiałów na ich temat. Żadnych wywiadów, żadnych
        >zdjęć we dwójkę.

Jak dziennikarze chca robic reportarz,to niech robia i nie prosza premiera i
        prezydenta o pomoc.

> Boją się śmieszności i żyją w całkowitej konspiracji, co też
        > świadczy o ich "poczuciu humoru".

A Ty zaprowadzisz na forum IV Rzeczpospolita,w ktorej kazdy bedzie mial takie
        same poczucie humoru jak Ty.
        To ze jakis dziennikarzyna chce sie stac slawny za przeprowadzenie wywiadu z
        premierem i prezydentem Polski,to natychmiast Kaczynscy musza mu w tym
        pomoc!!!!!

PS.Dawno byles u psychiatry?
        • mysz_polna5 Re: Ty wartburg jestes kompletnie nawiedzony!!!!! 09.08.06, 17:50
          Hej, hej maksimum.

Wartburg ma wieksze trudnosci z rachunkami, niz mysz_polna5. Ja sie juz do tego
          pare razy przyznalam, a on twardo tkwi przy swoim.
          Tlumaczysz mu jak komu dobremu, ze 2+2=4
          Chyba z wrodzonego 'oporu', poda ci inna odpowiedz.
          Zaczekam ... i poczytam sobie.'I have spare time today'. Hej ho!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka