Dodaj do ulubionych

Giertych siegnal dna

30.08.06, 20:13
Mam na mysli jego wystapienie w Katowicach:

"(...)Ja nie twierdzę, że Jacek Kuroń był agentem Służby Bezpieczeństwa, ja
twierdzę coś znacznie gorszego i zawsze tak twierdziłem - że to porozumienie,
które zostało zawarte przy Okrągłym Stole m.in. przez niego, było
porozumieniem, które szkodziło Polsce i było zdradą ideałów milionów ludzi,
którzy należeli do Solidarności (...)"

Giertych poczul krew, Kaczynscy ciesza sie z tego, ze kupa g..wna stanowiaca
podwaliny IV RP rosnie z godziny na godzine i toleruja w rzadzie czlowieka,
ktory po tej wypowiedzi stracil wszelkie moralne prawo nie tylko do uprawiania
normalnej polityki, ale glownie do kierowania edukacja w Polsce.
Tego szamba juz Kuron by nie wybaczyl.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3584072.html
Obserwuj wątek
    • figi.gov.pl nie jakiś tam Giertych, tylko Minister Edukacji 30.08.06, 20:15
      Rządu Rzeczypospolitej Polskiej
    • leszek.sopot Kaczory podają mu ręce 30.08.06, 20:16
      a jeśli podają to znaczy, że podzielają te gó..ane słowa.
      • wirwieder Re: Kaczory podają mu ręce 30.08.06, 20:18
        Taka to Rzeczpospolita jak jej minister edukacji...Tylko splunąć!
      • bryt.bryt Re: Kaczory podają mu ręce 30.08.06, 20:19
        leszek.sopot napisał:

> a jeśli podają to znaczy, że podzielają te gó..ane słowa.

Gdyby ten rzad byl kierowany przez czlowieka kierujacego sie choc troche
        moralnoscia w zyciu publicznym, Giertycha nie byloby juz w rzadzie. Zeszta tak
        samo jak Macierewicza. Ale fakty sa takie, ze zasada "cel uswieca srodki"
        osignela apogeum. Szambo wylewa sie zewszad.
    • douglasmclloyd Ile razy mam powtarzac? 30.08.06, 20:18
      Dno, trzy metry mulu i dopiero PiSiory, Giertych, LPR i ich przyjaciele z Samoobory.
      • mariner4 Myślimy, że to jest juz dno, 02.09.06, 09:54
        a tu ktoś jeszcze puka z dołu!
        M.
    • 3promile Re: Giertych siegnal dna 30.08.06, 20:21
      Ciekawe, jak to się ma do synowskiej miłości wobec Macieja, znanego piewcy stanu
      wojennego...
      • douglasmclloyd Re: Giertych siegnal dna 30.08.06, 20:22
        3promile napisał:

> Ciekawe, jak to się ma do synowskiej miłości wobec Macieja, znanego piewcy stan
        > u
        > wojennego...

Tak mialo zostac, a tu taki Kuron i inni zniweczyli nadzieje Giertychow na
        wieczny sojusz PRLu z Rosja.
      • bryt.bryt Re: Giertych siegnal dna 30.08.06, 20:22
        3promile napisał:

> Ciekawe jak to się ma do synowskiej miłości wobec Macieja, znanego piewcy stanu
        > wojennego...

Nie wiadomo. Tego nie da sie juz logicznie tlumaczyc przyjmujac za punkt wyjscia
        zwykla ludzka przyzwoitosc.
    • kozaki_wiesi Re: Giertych siegnal dna 30.08.06, 20:22
      To fakt. Tak źle to jeszcze nie było. Nie przypuszczałam, że to powiem ale
      lepsze były postkomuchy, których szczerze nienawidzę. To jak nazwać to uczucie,
      które żywię względem obecnie rządzących? Obrzydzenie to za mało.
      • bryt.bryt Re: Giertych siegnal dna 30.08.06, 20:24
        kozaki_wiesi napisała:

> To fakt. Tak źle to jeszcze nie było. Nie przypuszczałam, że to powiem ale
        > lepsze były postkomuchy, których szczerze nienawidzę. To jak nazwać to uczucie,
        > które żywię względem obecnie rządzących? Obrzydzenie to za mało.

Mi tez brakuje okreslen. Czuje, ze w kolejnych wpisach na FK sie powtarzam i nie
        wiem, jak nazywac kolejne stopnie tej groteski, choc opisuje nowe zdarzenia.
      • wartburg4 gorliwi uczniowie 01.09.06, 12:06
        kozaki_wiesi napisała:

> To fakt. Tak źle to jeszcze nie było. Nie przypuszczałam, że to powiem ale
        > lepsze były postkomuchy, których szczerze nienawidzę. To jak nazwać to
        uczucie,
        >
        > które żywię względem obecnie rządzących? Obrzydzenie to za mało.

Tylko dla kogoś naiwnego komuna była monolitem. Każdy, kto pamięta tamte czasy,
        wie, że taka jedność nie istniała i że można było odgrywać jedynie w zakłamanym
        teatrze pierwszomajowych demonstracji.

Po cichu w opozycji do ideologicznej bredni stało nie tylko społeczeństwo, ale
        i spore części aparatu partyjnego.

Tylko beton, esbecja i sąsiedzi ze Wschodu dbali o czytelność kursu. Kanalie w
        rodzaju Macierewicza, Kurskiego i Giertycha dzisiaj kontynuują ich dzieło. Są
        ich przedłużeniem albo jak kto woli - ich najgorliwszymi uczniami.
    • figi.gov.pl rewolucja moralna 30.08.06, 20:35
      w szczytowej fazie rozwoju
    • sugarbox Re: Giertych siegnal dna 30.08.06, 20:42
      Giertych udał sie w tournee po kraju i bredzi...im dalej od Warszawy tym ma
      gorszy zasieg:))
      Dzisiejsze kwiatki: Wildstein won w ciągu miesiąca i jeszcze teraz o
      Kuroniu...coś przeoczyłam?

Tak to jest jak się zapomina wziąć w podróż leki...
      • hrabia.m.c Re: Giertych siegnal dna,szamba!! 30.08.06, 20:44
        gowno zeby nie wiem jak sie wysilalo to róza nie bedzie.
        • azp11 Re: Giertych siegnal dna,szamba!! 30.08.06, 20:49
          Właśnie to udowodniłeś.
        • zgryzik1 Re: Giertych siegnal dna,szamba!! 30.08.06, 20:52
          Takiemu to nawet od k...sów nawymyślać nie można - brak słów - brak określeń i
          punktu odniesienia.
          Niech pluje pod wiatr, niech się błaźni jak tow. Siwak z KC PZPR. Tamtemu też
          mądrzejsi od niego (wszyscy) przeszkadzali.
        • cics Re: Giertych siegnal dna,szamba!! 31.08.06, 09:03
          hrabia.m.c napisał:

> gowno zeby nie wiem jak sie wysilalo to róza nie bedzie

Ale miejmy nadzieję, na dobrym nawozie wyrastają potem piękne róże. Cierpliwie
          poczekajmy.
    • daktylek Re: Giertych siegnal dna 30.08.06, 21:18
      Co Ty chcesz od kogoś, kto miał całe życie pod górkę?
      Biedaczysko, tatuś temu Romusiowi dobrze namieszał w głowie.W domu pewnie
      słyszał tylko to jedno:
      "Przyjąłem zasadę maksymalnego nagłaśniania moich poglądów politycznych.
      Moi „słuchacze” chętnie mnie podpytywali, bo dzięki temu mieli o czym pisać...
      Mówiłem dużo o moich poglądach, moją ocenę sytuacji politycznej Polski i
      świata. Zachwalałem też działalność pisarską mego ojca oraz opowiadałem, jak mu
      pomagam wyszukując pewne rzeczy dla niego w polskich bibliotekach i
      księgarniach."
      Opoka w Kraju, numer 32(53) z grudnia 1999 r.

A potem się okazało, że mówił też co innego:
      "Politycznie nie wolno nam rezygnować z oparcia o Rosję. Potrzebny nam u steru
      ktoś, kto zapewni trwałość sojuszu ze wschodnim sąsiadem. Tylko pan, panie
      przewodniczący, może nam to zagwarantować.
      O Wojciechu Jaruzelskim na posiedzeniu Rady Państwa 17 lipca 1989 roku."

mu wciskał, że Związek Radziecki jest najlepszy
    • trawozerca Giertych mial 9 lat.. 31.08.06, 06:48
      ..gdy sie zaczela "Solidarnosc". Wiec swoja wiedze o historii Polski skad ma?
      Od ojca? Bo chyba nie z wykladow na uniwerku.. Żenada. Ten facet jest chory na
      mozg.
      • daktylek Re: Giertych mial 9 lat.. 31.08.06, 07:46
        Roman GIERTYCH

Wykształcenie: wyższe

Nazwa szkoły i kierunek:
        Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Prawa - mgr
        Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Historii - mgr

Jak wiadać skończył dwa kierunki i to na renomowanym uniwersytecie. Pytanie
        tylko, czy to uniwerek zszedł tak na psy czy też Romek studiując na dwóch
        kierunkach nie poradził sobie.
        Jako historyk zaproponował podział na dwa przedmioty: historia Polski i
        historia powszechna, przy czym na historii powszechnej nauczano by WOS'u.
        Jako prawnik zaproponował amenestię maturalną oraz zachowanie przez
        nauczycieli, którzy nie uzupełnili przez 6 lat wykształcenia, dotychczasowych
        poborów.

• bryt.bryt to nie jest choroba 31.08.06, 09:00
        trawozerca napisał:

> ..gdy sie zaczela "Solidarnosc". Wiec swoja wiedze o historii Polski skad ma?
        > Od ojca? Bo chyba nie z wykladow na uniwerku.. Żenada. Ten facet jest chory na
        > mozg.

Nie jest chory, jest zdegenerowany.
        Wladza jakoby cywilizuje, w prasie ukazalo sie juz wiele tekstow z opinia, ze
        tak PiS, jak i LPR, jak i Samoobrona spuscily z tonu po wejsciu do rzadu. Wielu
        dalo sie nabrac, ze obawy byly bezzasadne, ze wieszczenie wewnetrznej wojny i
        obrzucania sie g..wnem to wymysly. Otoz nie sa to wymysly, a Giertych zwyczajnie
        jest soba. Sek w tym, ze jego naturalne zachowanie wprawia mnie (mimo wszystko)
        w oslupienie i przyprawia o odruchy wymiotne.
        • haen1950 Re: to nie jest choroba 31.08.06, 09:17
          Według mnie to facet w rozpaczy. Kaczorki zabrały mu wszystko, z Rydzykiem na
          czele. On chciałby zapisać się już do pisiorków, ale ci mu nie ufają, słusznie
          zresztą. Te wybory sromotnie przerżnie, uczniaki i studenci też się do tego
          przyłożą. Wydaje mi się, że to kwestia czasu, opuszczą go wszyscy i przejdą do
          PiS. To medialny polityk, gwiazda sezonu. Przystąpienie do tej koalicji okazało
          się dla niego fatalnym postępkiem.
          Proszę z drugiej strony zauważyć PSL, też niby schyłkowe, ale liczy się i
          odbudowuje swoją polityczną pozycję w opozycji.
        • trawozerca Re: to nie jest choroba 31.08.06, 09:36
          bryt.bryt napisał:

> Nie jest chory, jest zdegenerowany.
          > Wladza jakoby cywilizuje, w prasie ukazalo sie juz wiele tekstow z opinia, ze
          > tak PiS, jak i LPR, jak i Samoobrona spuscily z tonu po wejsciu do rzadu.
          Wielu
          > dalo sie nabrac, ze obawy byly bezzasadne, ze wieszczenie wewnetrznej wojny i
          > obrzucania sie g..wnem to wymysly. Otoz nie sa to wymysly, a Giertych
          zwyczajni
          > e
          > jest soba.

Nie moge oprzec sie wrazeniu ze piarowcy pracujacy dla PiSu i Lpru probuja
          stosowac metody innego piarowca Goebbelsa.
          Bo jak inaczej wytlumaczyc fakt ze wpierw Kaczynscy teraz tez Giertych i spolka
          wmawiaja ludziom od tak mniej wiecej od czasu afery z teczkami Macierewicza ze
          Polska to kraj agentow? Czego ci ludzie oczekuja? Ze Polacy w koncu uwierza w
          te brednie? Ze w Polsce zapanuje taki lek jak za Stalina ze czlowiek bal sie
          odezwac nie wiedzac kto jutro na niego nakabluje???

To, co sie odbywa jest chore. Gdyby ten głąb Giertych miał jakieś _dowody_. Ale
          nie ma nic, jak i inni. A od paru lat poza takimi rodzynkami jak ks Czajkowski
          wszystko polega jedynie na aluzjach i żąglerce werbalnej.
          A najsmutniejsze, ze mozna takie rzeczy robic w RP bezkarnie.
          Bo co mozna zrobic Giertychowi, ktory na dodatek jest wicepremierem? Mozna mu
          wskoczyc.
          • bryt.bryt Re: to nie jest choroba 31.08.06, 09:41
            trawozerca napisał:

(...)
            > Bo co mozna zrobic Giertychowi, ktory na dodatek jest wicepremierem? Mozna mu
            > wskoczyc.

Z punktu widzenia dobrych obyczajow, przywoitosci, moralnosci i innych tego
            rodzaju dyrdymalow nie mozna mu zrobic nic. Ale mozna popierac jego udzial w
            rzadzie, bo to gwarantuje marginalizacje Giertycha. A im bardziej Giertych
            bluzga, tym bardziej Jarek musi go przy sobie utrzymywac majac w perspektywie
            budowe wielkiej partii, gdzie na prawo od niej (ideologicznie, swiatopogladowo,
            bo nie gospodarczo) nie ma wlasciwie nic. A im bardziej Romek jest blizej Jarka,
            tym mniej faktycznie znaczy.
            • trawozerca troche offtop. odnosnie zdrobnien imion politykow 01.09.06, 12:17
              Kataryna probowala tlumaczyc te nowa mode na zdrobnienia na FK. Dla mnie to
              jest sztuczne. Albo (w jez. polskim i w Polsce) traci lekcewazeniem, albo dla
              odmiany sugeruje jakies zazyle relacje z politykiem.

Osobiscie wole opcje troche inna, aby nawet wobec politykow z ktorymi sie jest
              w realu per ty - tutaj wypowiadac sie oficjalnie per Igrekowski, Iksinska.

Co innego, gdy siedzi sie w pare osob ktore sie znaja, a co innego gdy nikt nie
              wie kto czyta te posty.
    • ave.duce Re: Giertych siegnal dna - analogie z szamba 31.08.06, 09:07
      ... Co o propozycji posłów LPR sądzi szef partii Roman Giertych? Pytany przez
      dziennikarzy na konferencji prasowej, czy należy usunąć nazwisko Kuronia z
      podręczników szkolnych, minister edukacji powiedział: - Nie, tak samo jak
      Szczęsnego Potockiego czy Janusza Radziwiłła nie należy usuwać z podręczników
      historii ...

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060831/kraj/kraj_a_6.html
      Szkoda słów.

;(((
      • jrjrjr Re: Giertych siegnal dna - analogie z szamba 31.08.06, 09:22
        Girtych nie sięgnął dna - on zawsze przebywał na tym poziomie.
        • b6165 [...] 31.08.06, 09:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ave.duce Re: O, odezwał się numerowany = sprawny 31.08.06, 09:58
            umysłowo inaczej, czyli a la Edgar.

;)))

b6165 napisał:

> Polska to nie Izrael i panu Giertychowi to wy możecie skoczyć, choćbyście
            > zebrali pedałów z całej PRL.
    • bryt.bryt "polityczny bandyta" 01.09.06, 10:02
      "(...)Wypowiedzi wicepremiera i ministra edukacji oburzyły historyków i
      działaczy peerelowskiej opozycji. - To polityczny bandyta - ostro komentuje w
      rozmowie z "Rz" historyk i wiceprzewodniczący Kolegium IPN prof. Andrzej Paczkowski.
      Tymczasem Ministerstwo Edukacji pracuje nad nową podstawą programową historii.
      Według niej będą powstawały szkolne podręczniki.
      Czy MEN chce uczyć historii najnowszej tak, jak mówi o niej Giertych? Minister
      edukacji nie znalazł czasu na rozmowę z "Rz". Na nasze pytanie odpowiedział jego
      zastępca Mirosław Orzechowski. - Polskim dzieciom musi być przedstawiana
      prawdziwa historia, dlatego tak dużą wagę przywiązujemy do historii najnowszej,
      bo ona kształtuje dzisiejszych Polaków. Jesteśmy przekonani, że ujawnienie
      zasobów IPN pokaże, jak naprawdę kształtowała się najnowsza historia. Znawcy
      mówią, że trzeba ją będzie napisać od nowa - mówi Orzechowski. - I w związku z
      tym polskie dzieci należy uczyć prawdziwej historii, a nie tej sfabrykowanej -
      obojętne, czy fabrykowali ją komuniści, czy ludzie Okrągłego Stołu.(...)"

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060901/kraj/kraj_a_3.html
      • piotr7777 Re: "polityczny bandyta" 01.09.06, 12:21
        Podejrzewam, że R.G. wpłynie na również na program nauczania geografii ( nie
        uznaje usunięcia Plutona z listy planet), biologgi (jak ojciec jest
        przeciwnikiem teorii ewolucji) no i oczywiście zmieni listę lektur
        (zamiast "Doliny Issy" Miłosza "Dziedzictwo" Dmowskiego).
    • ave.duce Re: Marek Jurek - zaskoczenie in plus ! ;) 02.09.06, 09:24
      "...W obronie Kuronia zdecydowanie stanął marszałek Sejmu Marek Jurek. - Przez
      całą działalność opozycyjną byłem oponentem ideowym Jacka Kuronia. Wiele razy z
      nim polemizowałem. Ale to jest człowiek, który odegrał kluczową rolę w historii
      - powiedział.

Jurek uznał wypowiedzi Giertycha za "godne ogromnego ubolewania".

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060902/kraj/kraj_a_10.html
      ;)
      • jrjrjr A co na to Pan Prezydent? 02.09.06, 10:00
        Pan Prezydent oświadczył, że dwaj weszpolacy przesadzili nieco, domagając się
        pozbawienia Jacka Kuronia orderu Orła Białego. Przesadzili??? A jak byłoby "w
        sam raz"???
        • ave.duce Re: A co na to Pan Prezydent? 02.09.06, 10:06
          jrjrjr napisał:

> Pan Prezydent oświadczył, że dwaj weszpolacy przesadzili nieco, domagając się
          > pozbawienia Jacka Kuronia orderu Orła Białego. Przesadzili??? A jak byłoby "w
          > sam raz"???

Może niepociumany Mamrotek miał na myśli, że powinni zażądać zwortu Orła, a
          zostawic Białego w spokoju?

;)

g.o2.pl/file_cms/2006/04/01/180003.jpg
          ;)))
    • zona_jarka A przecież na niego jest sposób! 02.09.06, 10:13
      A kto się zna najlepiej na poskramianiu znarowionej szkapy? Chłop! I takiego
      przecież mamy w rządzie, chyba już wiecie wszysztko ha ha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka