Dodaj do ulubionych

Czy PiS poprze wniosek platformy

21.09.06, 08:39
o samorozwiązanie sejmu? Bez PiSu nie da rady, bo potrzebnych jest 307 głosów
za wnioskiem. Tak, czy owak, wniosek trzeba złożyć. Przestaną wreszcie
straszyć się wzajemnie nasi koalicjanci. Zamknięcie się ich dziobów jest
wartością samą w sobie.
Obserwuj wątek
    • voxipop1 Czemu PO nie poparła wniosku PiS 21.09.06, 08:52
      o samorozwiazanie sejmu w kwietniu 2006 r?

Uzasadnienie Komorowskiego znamy:
      www.bronislawkomorowski.pl/wiadomosci/181/
      • m.rycho Re: Czemu PO nie poparła wniosku PiS 21.09.06, 08:55
        Pewnie dlatego,że liczyła na poprawę w sondażach.
      • kontrasygnata Re: Czemu PO nie poparła wniosku PiS 21.09.06, 08:55
        Wtedy PiS był zbyt silny, teraz się wykrwawia. Moim zdaniem PO powinna poczekać
        jeszcze trochę aż PiSuarowi mocniej opadnie.
    • galba Pan Tusk jak zwykle zaspał... 21.09.06, 08:54
      Co zresztą nie jest dziwne gdy tak się o siebie nie dba (kto bywa czasem w
      hotelu sejmowym ten wie o czym mowa).

Ten wniosek był głosowany jakieś pół roku temu. Fajnie, że w końcu się
      zdecydował, szkoda jednak, że po czasie.
      • cics Re: Pan Tusk jak zwykle zaspał... 21.09.06, 08:57
        Niezgadzając się na wybory w kwietniu pan Tusk dał nam możliwość obejrzenia co
        potrafią panowie Kaczyńscy. A jeśli Sejm wyrazi zgodę, to da nam również
        możliwość szybkiego wystawienia im oceny.
        • galba A ja... 21.09.06, 08:59
          ... chcę dalej oglądać co potrafią panowie Kaczyńscy i nie życzę sobie, żeby
          jakiś nieudacznik Tusk zmieniał mi kanał.
          • cics Re: A ja... 21.09.06, 09:03
            galba napisał:

> ... chcę dalej oglądać co potrafią panowie Kaczyńscy i nie życzę sobie, żeby
            > jakiś nieudacznik Tusk zmieniał mi kanał.

Ale dysponujesz tylko 1 pilotem do zmiany kanałów. A tych pilotów jest ponad 20
            milionów.
            • galba Coś się zmieniło? 21.09.06, 09:10
              > Ale dysponujesz tylko 1 pilotem do zmiany kanałów. A tych pilotów jest ponad
              20
              >
              > milionów.

Pół roku temu pilotów było mniej więcej tyle samo (może nawet trochę więcej).
              • haen1950 Zmieniła się koalicja, zmienił się Lepper 21.09.06, 10:58
                Zagrał sobie z pisiorkami w ch..ki.
                Wielbiciele Kaczyńskich to jednak zaślepiony ciemny lud. W żaden sposób nie
                mogą zrozumieć, że Jędruś musi, powtarzam, musi rozwalić tę koalicję jeżeli
                chce przetrwać w polityce. Inaczej czeka go los Romcia Giertycha. Swoje w
                rządzie już zrobił, odebrał PiSowi ten elektorat, który go pół roku temu
                opuścił dla większych w polityce.
                Dzisiaj sondaże są jeszcze korzystne dla PiSu, ale na wiosnę, po dalszych
                atakach Jędrusia mogą się okazać zaledwie jednocyfrowe. Odrzucając wniosek
                platformy pisiorki mogą iść do sklepu po łopatę.
                • kura56 Re: Zmieniła się koalicja, zmienił się Lepper 21.09.06, 11:43
                  A co będzie jak PIS poprze wniosek PO o zmianę ordynacji wyborczej zabraniający
                  zasiadania w ławach sejmowych posłom skazanym prawomocnym wyrokiem? Na to się
                  bardzo poważnie zanosi. Poza tym dzis zebranie wszystkich posłow PIS na
                  Nowogrodzkiej. Szykują się zmiany.
                  • haen1950 Re: Zmieniła się koalicja, zmienił się Lepper 21.09.06, 12:16
                    kura56 napisała:

> A co będzie jak PIS poprze wniosek PO o zmianę ordynacji wyborczej
                    zabraniając
                    > y
                    > zasiadania w ławach sejmowych posłom skazanym prawomocnym wyrokiem? Na to się
                    > bardzo poważnie zanosi. Poza tym dzis zebranie wszystkich posłow PIS na
                    > Nowogrodzkiej. Szykują się zmiany.

Platforma to nie dziwka i wniosku nie wycofa. To raczej PiS ma swoje zasady
                    tylko w gębie i jeszcze gdzieś indziej. Te zebranko będzie ciekawe, może się
                    wreszcie wielkiemu małemu oberwie za jego głupawe pomysły. Jak sadzisz,
                    kompletnie już wyprano szare komórki szarych członków tej organizacji?
          • alistair-p Re: A ja... 21.09.06, 11:59
            galba napisał:

>
            Jeśli pasuje ci siedzenie w kanale ściekowym to dalej głosuj na PiS i przystawki.
          • bush_w_wodzie Re: A ja... 21.09.06, 12:25
            galba napisał:

na szczescie to akurat nie ma znaczenia. istotne jest to czy znajdzie sie
            potrzebna do ogloszenia nowych wyborow wiekszosc sejmowa. osobiscie - watpie w
            to. jeszcze tym razem sie dogadaja
      • dr.szwajcner Re: Pan Tusk jak zwykle zaspał... 21.09.06, 11:00
        galba napisał:

> Ten wniosek był głosowany jakieś pół roku temu. Fajnie, że w końcu się
        > zdecydował, szkoda jednak, że po czasie.

Kłamiesz oczywiscie.
        Ten wniosek nie byl jeszcze glosowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka