Dodaj do ulubionych

PiS też ubezwłasnowolnił swoich posłów!

28.09.06, 23:14
Właśnie Lepper ujawinił, że parlamentarzyści PiS podpisali in blanco
oświadczenia, że rezygnują z mandatu. To Jarakowe zabezpiecznie na wypadek,
gdyby którys opuścił klub PiSu.

To jest jeszcze gorsze niż te przeklęte weksle!
Obserwuj wątek
    • andrzejg proszę o źródło informacji 28.09.06, 23:16
      nt
      • iza.bella.iza Re: proszę o źródło informacji 28.09.06, 23:21
        U LIsa Endrju przytoczył postulat Kaczyńskiego z 1997, który Jaruś umieścił w
        swojej książce wydanej przez wydawnictwo sejmowe. Jestem pewna, że to nie tylko
        postulat. Czeka tylko poczekac na dowody. Po wyborach, kiedy połowoa obecnych
        posłow PISu nie wejdzie do sejmu, napewno się znajdą.
    • strajker Re: PiS też ubezwłasnowolnił swoich posłów! 28.09.06, 23:25
      Powiedz mi Iza z kim według Ciebie ma rządzić po wyborach Platforma, bo że nie
      wygra tak żeby rządzić sama jest oczywiste?
      • idiotyzmy-kacze W ostatnim sondażu PO rządzi sama 28.09.06, 23:26
        A to dopiero początek zjazdu notowań PiS
        • potodno Re: W ostatnim sondażu PO rządzi sama 28.09.06, 23:29
          sondaze wasze wybory nasze
          12 listopada sie przekonasz
          ze tvn z begerowa wyswiadczyli POstkomucha niedzwiedzią przysługe
          • idiotyzmy-kacze racja, wyborcy lubią skorumpowanych polityków 29.09.06, 02:23
            Szczególnie takich, którzy przy okazji krzyczą o odnowie moralnej
        • aron2004 Re: W ostatnim sondażu PO rządzi sama 28.09.06, 23:51
          co z tego że PO rządzi sama, skoro Kaczor ma veto?
          • idiotyzmy-kacze Wiem, że ma weto - niedługo będzie wetował ustawę 29.09.06, 02:24
            lustracyjną. Ciekawe co wtedy wymyślą PiSowcy. Jak uzasadnią mataczenie kaczyńskich z lustracją
          • peer2 Re: W ostatnim sondażu PO rządzi sama 29.09.06, 07:49
            Taki psotnik z KAczora, że będzie wszystko wetował? To ma być Prezio?
            To nawet Kwach za AWS zachowywał się porządniej....
          • sierzant_nowak to sie s-syna zaszachuje TS za raport o WSI 31.07.07, 16:24
            i bedzie cichutko siedzial na kibelku, zamiast wetowac :]
      • elfhelm z kim? się zobaczy :) 28.09.06, 23:32
        jaki po wyborach będzie układ sił w Sejmie
        • pandada z kim by nie weszła w koalicję 28.09.06, 23:37
          to się obrazisz.
      • iza.bella.iza Re: PiS też ubezwłasnowolnił swoich posłów! 28.09.06, 23:36
        strajker napisał:

> Powiedz mi Iza z kim według Ciebie ma rządzić po wyborach Platforma, bo że nie
        > wygra tak żeby rządzić sama jest oczywiste?

Mnie na razie martwi co innego - co zrobić, żeby PiS oderwać od koryta jak
        najszybciej. A z kim będzie rządzić PO to się będę matwić po wyborach. Kaczyńscy
        wiele zrobili dla zasypania historycznego podziału między obozem
        postsolidarnościowym a postkomunistycznym. Po nieudolnej próbie budowy IVRP
        sojusz PO i SLD nie będzie już taki szokujący, gdyby okazał się konieczny dla
        stworzenia koalicji. Ja myślę jednak, że albo PO będzie miała większość, albo
        niewiele jej zabraknie i będzie się mogła podeprzeć PSLem, bo jestem pewna, że
        mimo złych notowań ludowcy jednak się zalapią do sejmu.
        A w ogóle to uważam, że po doświdczeniach ostatnich lat kolejny sejm powinien
        zawiązać się w konstutuantę, szybko uchwalić nową konstutucję (i nową ordynację)
        i rozpisać wybory wedle nowych zasad, pod rządami nowego prawa.
        • strajker Re: PiS też ubezwłasnowolnił swoich posłów! 29.09.06, 00:29
          A gdybyś miała możliwość wyeliminowania raz na zawsze ze sceny politycznej:

1. PiSu
          2. SLD i PSLu

to kogo byś wyeliminowała???
          (gdybyś nie miała możliwości wyeliminowania jednego i drugiego rzecz jasna)

Gdybyś musiała wyeliminować jedną z tych dwóch osób- podkreślam: jedną!- to
          kogo byś wyeliminowała?:

1. Kaczyński
          2. Kwaśniewski

Zakładając, że będzie w Polsce co 4 lata wahadełko- to jakie wahadełko wolisz:

1. 4 lata PO, 4 lata PiS, 4 lata PO, 4 lata PiS itd
          czy
          2. 4 lata PO, 4 lata SLD PSL, 4 lata PO, 4 lata SLD PSL

Inaczej mówiąc- kto gorszy PiS czy SLD???
          • 1_gb_miejsca_na_twoje_maile Re: PiS też ubezwłasnowolnił swoich posłów! 29.09.06, 00:34
            Gorszy PiS.

SLD dba o korzysci dla siebie. PiS przede wszystkim dba o szkody dla innych.
          • iza.bella.iza Strajker! Nie uprawiam hazardu. 29.09.06, 02:19
            Nie gram w bingo, czasem jedynie stawiam na "chybił-trafił" w totolotka.
            Wybierać nie będę, bo nie ma w czym. Kwaśniewski już do polityki nie wróci -
            zdobył w niej wszystko co mógł, czeka go los Wałęsy. Jego miejsce w SLD zajęli
            inni, a dawni jego kamraci przesiedli się do biznesu - to pewniejsze wszak
            źródło dochodów. SLD, PiS i PSL mogą sobie egzystować jako partie z poparciem
            nie przekraczającym 10%. Jeśli następny sejm nie zmieni konstutucji i ordynacji
            tak, żeby te zmiany gwarantowały zmianę obecnego systemu, to rzeczywiście będzie
            co 4 lta zmiana partii rządzącej, ale jakie to będą partie trudno teraz wróżyć.
            Wszak AWS, ZCHN, UW to niegdysiejsze partie rządzące, które odeszły w niebyt
            polityczny, a obecne SLD też niewiele ma wspólnego z SLD sprzed 8 lat. Gdzie
            jest Oleksy, Cimoszewicz, Miller - no gdzie?
            • strajker Re: Strajker! Nie uprawiam hazardu. 29.09.06, 10:32
              To nie uprawiaj; tak jak przypuszczałem nie ma w ogóle o czym z Tobą rozmawiać.
              Po prostu wolisz Błochowiak od Ziobro- no problem

pozdrowionka
              • iza.bella.iza Re: Strajker! Nie uprawiam hazardu. 29.09.06, 11:51
                strajker napisał:

> To nie uprawiaj; tak jak przypuszczałem nie ma w ogóle o czym z Tobą rozmawiać.
                > Po prostu wolisz Błochowiak od Ziobro- no problem
                >
                > pozdrowionka

Jak obrażasz z rozmysłem dawnych kolegow, to daruj sobie pozdrwionka.
    • el.wesoly Re: PiS też ubezwłasnowolnił swoich posłów! 29.09.06, 00:39
      izka raptem zaczela leperowi wierzyc

swiat do gory nagami sie wywrocil
      • maksimum Ludzie bez pomyslow na przyszlosc na PO glosuja. 29.09.06, 02:44
        iza.bella.iza napisała:

> strajker napisał:
        >
        > > Powiedz mi Iza z kim według Ciebie ma rządzić po wyborach Platforma, bo ż
        > e nie wygra tak żeby rządzić sama jest oczywiste?
        >
        > Mnie na razie martwi co innego - co zrobić, żeby PiS oderwać od koryta jak
        > najszybciej. A z kim będzie rządzić PO to się będę matwić po wyborach.

To jest typowa odpowiedz Polaka glupiego po szkodzie.

> Kaczyńscy
        > wiele zrobili dla zasypania historycznego podziału między obozem
        > postsolidarnościowym a postkomunistycznym. Po nieudolnej próbie budowy IVRP
        > sojusz PO i SLD nie będzie już taki szokujący, gdyby okazał się konieczny dla
        > stworzenia koalicji.

Jest to rzeczywiscie najlepszy gospodarczo i politycznie rok od 17 lat,a Iza
        pisze o nieudolnosci.
        Musialas sie niezle loserow typu Tusk i Rokita nasluchac.

> Ja myślę jednak, że albo PO będzie miała większość, albo
        > niewiele jej zabraknie i będzie się mogła podeprzeć PSLem, bo jestem pewna, że
        > mimo złych notowań ludowcy jednak się zalapią do sejmu.

A ja jestem pewien,ze PiS znowu wygra wybory i bezmozgie POwcy popelnia
        polityczne samobojstwo.

> A w ogóle to uważam, że po doświdczeniach ostatnich lat kolejny sejm powinien
        > zawiązać się w konstutuantę, szybko uchwalić nową konstutucję (i nową
        >ordynację) i rozpisać wybory wedle nowych zasad, pod rządami nowego prawa.

W bogatych Stanach wybory nowego rzadu odbywaja sie co 4 lata,a w biednej
        Polsce Iza proponuje wybory dokladnie co rok albo jeszcze czesciej-takie to
        ludzie sa glupie i narwane w Ciemnogrodzie.
        • iza.bella.iza Re: Ludzie bez pomyslow na przyszlosc na PO glosu 29.09.06, 03:05
          maksimum napisał:

> A ja jestem pewien,ze PiS znowu wygra wybory i bezmozgie POwcy popelnia
          > polityczne samobojstwo.
          >

To może jednak tym razem zabawię sie w hazard i założe się, że będzie dokładnie
          na odwrót? Ile stwiasz, Maciusiu?
          • maksimum Re: Ludzie bez pomyslow na przyszlosc na PO glosu 29.09.06, 05:34
            iza.bella.iza napisała:

> To może jednak tym razem zabawię sie w hazard i założe się, że będzie
            >dokładnie na odwrót? Ile stwiasz, Maciusiu?

Wysle Ci zaproszenie do USA,zebys sie mogla na miejscu demokracji nauczyc.
            • ave.duce Re: Ludzie bez pomyslow na przyszlosc na PO glosu 29.09.06, 05:41
              maksimum napisał:

>
              > Wysle Ci zaproszenie do USA,zebys sie mogla na miejscu demokracji nauczyc.

Tak też myślałam...

;(
            • iza.bella.iza Re: Ludzie bez pomyslow na przyszlosc na PO glosu 29.09.06, 11:52
              maksimum napisał:

> iza.bella.iza napisała:
              >
              > > To może jednak tym razem zabawię sie w hazard i założe się, że będzie
              > >dokładnie na odwrót? Ile stwiasz, Maciusiu?
              >
              > Wysle Ci zaproszenie do USA,zebys sie mogla na miejscu demokracji nauczyc.

Tchórzysz? Nie przyjmusz zakładu?
    • 1_gb_miejsca_na_twoje_maile Dlaczego nie odchodza z PiS? 29.09.06, 09:23
      Co trzyma tych ludzi? Cugowski potrafil dostrzec w co sie pograzyl i zawiesil
      swoje poparcie dla PiS serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3336818.html
      Dlaczego tylko on jeden? Teraz po takiej kompromitacji przyzwoici ludzie
      uwiklani w PiS przez naiwnosc powinni masowo rzucac legitymacje partyjne.
    • francuskilacznik Iza Prezydent dal tydzien na wyglupy 29.09.06, 09:24
      potem zacznie wszyscy skomlac ze strachu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka