Dodaj do ulubionych

Ojczyznę nazywają Ubekistanem

30.09.06, 23:35
Tak nam w twarz pluć mogli tylko wrogowie - np. prusacy i ruscy w czasie
zaborów. Był to czas, kiedy to była "Polska czyli nigdzie". Dziś w ten sposób
plują rodacy. Wyzywają od debili, kretynów i swołoczy. Oślepia ich jakaś
partyjniacka wierność swoim wodzom, którzy na Ojczyznę mówią Ubekistan.
Nikogo to nie boli? Dlaczego tylu jest zadowolonych i piszczy z zachwytu gdy
obrażany jest kraj, który coraz bardziej wygląda jak obity bezdomny pies?
Te fałszywe uśmiechy, uprzejma mowa, której towarzyszy tak wiele łatwo
rozpoznawalnych fałszywych i nerwowych gestów... Czy walcząc o swoje cele
polityczne ci ludzie bez żadnych zasad mogliby szanować kraj, w którym się
urodzili? Dlaczego się tak pysznią i są tak zadowwoleni gdy mówią o
Ubekistanie? Z czego czujecie radość rodacy? Pewnie z tego, że w ten sposób
obrażacie swych politycznych konkurentów a nie myślicie o tym, że jest to
pogardliwe wyzywanie Ojczyzny.
Nazwa "Ubekistan" upowszechniła się od czasu wywiadu premiera. Tym słowem
zaczęli się posługiwać dziennikarze i wielu internautów. Słowo stało się
modne.
Szkoda mi dzieci, które widzą i słyszą jak dorośli mówią o Polsce. Nauczą
się, że o Polsce można mówić w dowolnie obraźliwy sposób. Słowo to pada
bowiem nie tylko wśród polityków i ludzi dorosłych. Słyszy się je ciągle w
mediach. Premier Kaczyński nauczył, że Polska = Ubekistan. To jest dopiero
lekcja patriotyzmu:(
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 30.09.06, 23:35
      michalkiewicz.pl/ncz_29-09-2006.php
      • leszek.sopot Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 30.09.06, 23:38
        Moeżesz ten bełkot jakoś sam od siebie skomentować?
        • dr.szwajcner Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 10:41
          leszek.sopot napisał:

> Moeżesz ten bełkot jakoś sam od siebie skomentować?

he! he! he!
          • zdrajcy.na.pal proszę Wasmościowie i z wiernem prawem 22.10.06, 01:11
            I po tych, gdy to im wszystko czytane, przyznali i tego potwierdzili. Przetoż
            proszę Wasmościowie i z wiernem prawem, dostatecznej i dalszej z nich świętej
            sprawiedliwości według prawa. Aby za takową swoię złą robotę i tak wielkie
            ekscessy, które popełniali, słuszną i prawną zapłatę odnieśi.

Ja jako instygator, skarżę się przed sądem zacnym WaszychMości na tych ludzi
            bezbożnych, którzy niepamiętając na bojaźń Bożą i na surowość prawa, takową
            robotę robieli, ludzi ubogich ubożyli, łupieli z dóbr ich i męczyli,
            zabijali, kradli, tak jako się sami już tak to dobrowolnie lub też i na
            mękach przyznają.

Sąd tedy niniejszy, wójny i radziecki, wysłuchawszy skargi i obżałowania ,
            proszącego świętej sprawiedliwości wzwyż pomienionych złoczyńców, którzy ważyli
            się, wprzód nie pamiętając na przykazanie boże, a potym na surowość prawa
            pospolitego, przeto dla ich złych uczynków takich dekreta takie skazał, gdyż
            oni, wiedząc, czyniąc, zezwalając, tak jako prawo każe i uczy, jako takowi mają
            być karani, ponieważ się na pytania dobrowolnie i potym na torturach wyznali o
            takowym swoim złym uczynku. Tedy aby się wprzód prawu bożemu i prawu
            pospolitemu we wszystkim dosyć stało, ten, pomieniony M....., który nie
            pamiętał na dobrodziejstwa swego, chleb nasz jedząc, był zdrajcą nawodząc na
            dobr pospolite, nie mniej i na zdrowie, po raz, drugi i trzeci,
            drugiejkompaniej nabywając, z pomocą im był, karany ma być wprzód napośród
            rynku ucięciem ręki, gdyz dobrami Polskimi szafując był zdrajcą, a potym żywo
            ćwiertowany będzie na miejscu naznaczonym, na cztery części, tych zaś inszych,
            jako 1,2,3... wprzód śmiercią ściętą, a potym na cztery części ćwiertowane będą
            i te części powieszać, głowy na ukajanie i uspokojenie inszych wielu na palu
            nad nimi będą powbijane.
      • elfhelm Tylko 2 razy "żyd" w tym tekście się pojawia? 30.09.06, 23:40
        co się stało z SM?
      • frank_drebin Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 30.09.06, 23:41
        Troche sie pomylil bo akcja nie za bardzo wypalila, ale w kwestiach ogolnych
        jak zwykle ma racje.
        t-800 napisał:

> michalkiewicz.pl/ncz_29-09-2006.php
      • idiotyzmy-kacze Michalkiewicz robi z siebie brudną ścierkę 01.10.06, 01:01
        od PiSuaru a ty go pogrążasz wklejając ten link ? Nie dobijaj trupa.
    • mmikki Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 30.09.06, 23:37
      a czego się spodziewasz po pomiocie carskich żołdaków i komunistycznych
      prokuratorów wojskowych?
    • nielubiegazety2 To jestem wrogiem. Już kiedyś ochrzcił mnie Pan 30.09.06, 23:39
      faszystą
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28577366&a=28577366
      mogę być i wrogiem. Siwych włosów od tego mi przybędzie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28577366&a=28577366
      Świat się Panu wali na głowę. To Pański problem nie mój.
      • leszek.sopot "Co to jest ojczyzna?" 30.09.06, 23:44
        Norwid Cyprian Kamil
        "Co to jest ojczyzna?"
        Żeby zapytał kto Jana III-go
        idącego pod Wiedeń,
        co to jest Ojczyzna?-
        odpowiedziałby:
        "Jest to miejsce,
        w którym najmilej spocząć i umrzeć -
        kiedy się ma gotowość nieustanną życia,
        i utrudzania się tam,
        gdzie w każdym czasie danym
        najdzielniej o Ludzkość idzie."

Na tych prawach moralnych
        wyprowadził Jan III-ci wojsko
        poza Polskę przeciw prawom Polski.
        Toż samo zrobił Napoleon Wielki z Francją.

Albowiem - szlachetny człowiek
        nie mógłby wyżyć dnia jednego w Ojczyźnie,
        której szczęście nie byłoby tylko procentem
        od szczęścia Ludzkości.

Wszyscy dziadowie
        i
        Ojcowie Rzeczypospolitej Polskiej
        tak pojmowali sprawę polską.
        • nielubiegazety2 Re: "Co to jest ojczyzna?" 01.10.06, 00:08
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31808362&a=31811681
          :)

Niestety za półtora miesiąca nie mogę dać UP i będę musiał spamować.
          Panu polecam tych poetów:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44499900
          • leszek.sopot Re: "Co to jest ojczyzna?" 01.10.06, 00:19
            Czy twoje przekonania polityczne uprawniają ciebie do plucia na Polskę?
            • nielubiegazety2 Na Polskę??? 01.10.06, 00:22
              Proponuję melissę.
              Gdy Polską rządzili sowieccy namiestnicy też na nią nie plułem, tylko na
              namiestników.
              • leszek.sopot Re: Na Polskę??? 01.10.06, 00:26
                Nie ja zrównałem Polskę ze słowem Ubekistan.
                • nielubiegazety2 Re: Na Polskę??? 01.10.06, 00:29
                  Ja tez nie.
        • bat_na_szuje Sopotkoski jak Zenon Kliszko Norwidem sie podpiera 01.10.06, 18:40
          i demagog z Sopotkowskiego tez calkiem calkiem -

slyszal kiedys Sopotkowski takie wyrazenie: "panstwo w panstwie"?

UBekistan to panstwo w panstwie polskim od 60 lat.

Sopotkowski sie z nim zzyl i dobrze mu tak.

Stad ten zal. A moze ma bardziej konkretne powody?
      • dr.szwajcner Re: To jestem wrogiem. Już kiedyś ochrzcił mnie 01.10.06, 10:44
        nielubiegazety2 napisał:

> faszystą

Slusznie.
        Faszysci to ci co posluguje sie fszystowskimi metodami.
    • elfhelm Kaczyńscy chcą dobra Polski przy jednym założeniu 30.09.06, 23:42
      mianowicie takim, że słowa Polska i PiS oznaczają to samo.

Niestety tak nie jest, a warto cały czas przypomnieć, że na ich partię
      zagłosowała ledwo 1/4 głosujących i 1/10 uprawnionych do głosowania.
      • joannabarska Re: Kaczyńscy chcą dobra Polski przy jednym założ 30.09.06, 23:44
        Za nazywanie w ten sposob Polski należy ludzi karać, Panie Prokuratorze Ziobro!
        • 1normalnyczlowiek Kłamiesz jak ...Zacytuj - Kiedy tak nazwał Polskę? 01.10.06, 15:19
          joannabarska napisała:
          > Za nazywanie w ten sposob Polski należy ludzi karać, Panie Prokuratorze Ziobro!
      • frank_drebin Kolejny, ktoremu demokracja sie nie podoba ;) 30.09.06, 23:48
        Wyniki wyborow byly jakie byly, frekwencja byla jaka byla. Nieobecni nie maja
        racji .....
        elfhelm napisał:

> mianowicie takim, że słowa Polska i PiS oznaczają to samo.
        >
        > Niestety tak nie jest, a warto cały czas przypomnieć, że na ich partię
        > zagłosowała ledwo 1/4 głosujących i 1/10 uprawnionych do głosowania.
      • echo_o Re: Kaczyńscy chcą dobra Polski przy jednym założ 30.09.06, 23:51
        elfhelm napisał:

> a warto cały czas przypomnieć, że na ich partię
        > zagłosowała ledwo 1/4 głosujących i 1/10 uprawnionych do głosowania.

```````````````````````````````````````````

Klituś bajduś swoje...

Ale podejmując tę pokrętną logikę:

Warto przypomnieć, że na PO głosowało jeszcze mniej.
        I dlatego chcąc w końcu dorwać się do władzy realizuje pucz z komuchami.
        Demokracja a'la PO :)))
        • elfhelm Czy liderzy PSL, PO itp. działają jak liderzy PiS 01.10.06, 00:08
          czyli gardzą i wyzywają wszystkich, którzy nie zgadzają się z ich
          schizofrenicznymi metodami?
          • 1normalnyczlowiek Tak- w przeciwieństwie do PiS gardzą i wyzywają... 01.10.06, 15:03
            elfhelm napisał: Czy liderzy PSL, PO itp. działają jak liderzy PiS
            > czyli gardzą i wyzywają wszystkich, którzy nie zgadzają się z ich
            > schizofrenicznymi metodami?
            • logo.vlad Błąd - nie "w przeciwieństwie" a "podobnie"... 01.10.06, 17:59
              ...choć z mniejszym natężeniem.
    • iza.bella.iza Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 30.09.06, 23:48
      Jasny gwint - zgadzam się z każdym zdaniem z postu leszka.sopot:)
      No, Kaczyńscy zrobili naprawdę wiele dla zasypania historycznych podziałow:)
    • joella.r tak, Leszku, bardzo mnie to dotknęło 01.10.06, 00:05
      i poruszyło i nawet zabolało
      premier publicznie mówi o swoim kraju "Ubekistan"
      ile w tym pogardy
      • daktylek Re: tak, Leszku, bardzo mnie to dotknęło 01.10.06, 00:24
        Ciekawe, co na to wicepremier Giertych powie na lekcji wychowania
        patriotycznego.
        Ciekawe, czy będzie niósł biało-czerwone flagi Ubekistanu na manisfestacji 7
        października?
        A najciekawsze jest to, że chyba żaden z polityków głośno nie zaprotestował
        • haen1950 Re: tak, Leszku, bardzo mnie to dotknęło 01.10.06, 00:32
          Grubo, grubo wcześniej zwracałem uwagę na ideologię pisiorków opartą na
          pogardzie dla ludzi spoza kregu wtajemniczonych i posłusznych. Dziś, gdy władza
          wymyka się z ich ciężkich łap, gdy są bezsilni dzięki prawdzie i tej kulawej
          demokracji wyłazi z nich coś obrzydliwego, antymoralnego, antyludzkiego.
        • leszek.sopot Re: tak, Leszku, bardzo mnie to dotknęło 01.10.06, 00:49
          daktylek napisał:

> A najciekawsze jest to, że chyba żaden z polityków głośno nie zaprotestował

To mnie bardzo uderzyło. Wszyscy są pochłonięci bieżącą walką polityczną. Każdy
          kalkuluje i specjalizuje się w coraz lepszych sposobach. Także nigdzie w
          mediach nie zwrócono na to uwagę. Wszyscy skupili się na walce politycznej.
          Nikt chyba nie myśli o wartościach wyższych.
          • hrabia.mileyski Leszek widzi, czego inni nie widzą i odwrotnie 01.10.06, 14:11
            leszek.sopot napisał:

Także nigdzie w
            > mediach nie zwrócono na to uwagę. Wszyscy skupili się na walce politycznej.

Byłby to świetny element do walki politycznej, ale nawet wśród antypisowskiej
            opozycji zrozumiano rzeczywiste znaczenie tego określenia. Tylko Leszek pojął
            inaczej i próbuje manipulować, choćby tylko na forum.
            • leszek.sopot Re: Leszek widzi, czego inni nie widzą i odwrotni 01.10.06, 15:20
              Być może nie widzą dlatego, gdyż uważają, że dotej pory żyli we wrogim kraju
              rządzonym przez zdrajców i agentów wrogich sił. Ja tak mego kraju nie widzę.
              Widzę, że w Polsce jest wiele nieprawidłowości, które nalezy usunąć.
              Najbardziej boli mnie wszechobecne upartyjnienie i tworzenie politycznych
              pajęczyn paraliżujących obywatelską aktywność, uzależniających bardzo wiele
              spraw od poglądów politycznych. Politycy PiS tworzą chyba pisoubekistan by móc
              w nim swobodnie robić kariery, śledzić i okradać kogo popadnie. Broń Boże
              należy pilnować się by przed jakąś osobą od której cokolwiek może zależeć
              wypowiedzieć swoją opinię. Platfus oskarży o oszołomstwo a pisuar o bronienie
              układu. Partyjniacy są pozbawieni własnego ropzumu. Myślą tylko w stadzie.
      • 1normalnyczlowiek Ubekistan to kraina Waszej świadomości 01.10.06, 15:22
        joella.r napisała: tak, Leszku, bardzo mnie to dotknęło
        > i poruszyło i nawet zabolało
        > premier publicznie mówi o swoim kraju "Ubekistan"
        > ile w tym pogardy
        ---> Z czyich to ust ciągle słyszymy o polaczkach?
        • leszek.sopot Świadomość opluwacza 01.10.06, 15:35
          Opluwacz myśli, że brudzi tego na kogo jego charki spadają. Czasem warto by
          stanął obok siebie i spojrzał jak wygląda plujący człowiek. Wygląda jak cham,
          który nikogo do swoich racji nie przekona. On wcale nie jest czysty, sam mówiąc
          o Ubekistanie staje się ubekiem. Cała jego filozofia polega na dzieleniu i
          flekowaniu tych, którym się jego plucie nie podoba.
          Solidarność nie była zwrócona przeciwko komuś, miała łączyć ludzi przy
          pozytywnych wartościach. Kreowanie wrogów i wyzywanie to sposoby ubeckie i
          komunistyczne. Opluwacz tego nie rozumie. Wierzy, że im dalej splunie tym ma
          więcej racji.
    • dr.krisk Bo Bulgotek palantem jest..... 01.10.06, 00:07
      Niestety.
      Dlatego nigdy nie będzie moim premierem. Jest facetem tymczasowo zajmującym
      stanowisko premiera rządu RP.
    • francois.jenois Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 00:46
      Po raz kolejny obrażają Naród nie czując w swym zadufaniu o własnej wielkości i
      nieomylności. Wyrocznie wszystkiego co jest do zaszeregowania co nadaje się do
      jedynego słusznego osądu, począwszy od prawa przez moralność, po utrącanie
      autorytetów i kreowania własnej wersji wszystkiego. Nie tędy droga Panowie.
      skopiowałem z wcześniejszego wątku po wg mnie pasuje do tematu :
      obejrzałem dzisiaj scenkę z jakiegoś kabaretonu.
      Reporter przepytuje piłkarza (nasz typowo polski typ) Wynikało z rozmowy, że
      dał wzorem Zidanna z banki komuś na meczu. Na pytanie co takiego powiedział
      przeciwnik..nasz piłkarz odpowiada : żle się wyraził o Naszym Prezydencie.

Puenta jest taka, że w USA gdzie Kraj znaczy Kraj, gdzie żyje się w śmiesznej
      dla nas przesadzie do manifestowania amerykańskości, fakt dania z bańki mając
      taki powód byłby dla Amerykanów większym rozgrzeszeniem niż dla Zidanna honor
      siostry łącznie z honorem matki nawet w przypadku gdyby pochodził z Palermo.

A u nas pojawia się na scenie kabaretu wzbudzając ogólną wesołość do której i
      ja się przyłaczyłem.
    • frank_drebin A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe czy 01.10.06, 00:51
      zalozyciel watku byl tak samo "oburzony" jak pijany "magister" "tanczyl" na
      grobach w Charkowie ?
      • iza.bella.iza Re: A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe 01.10.06, 00:59
        frank_drebin napisał:

> zalozyciel watku byl tak samo "oburzony" jak pijany "magister" "tanczyl" na
        > grobach w Charkowie ?

Sprawdź to sobie w wyszukiwarce. A poza tym to, co ewentualne oburzenie lub jego
        brak z powodu pijanego Kwacha ma wspólnego z poruszanym tu tematem? Czy w były
        prezydent w Charkowie powiedzaił coś obraźliwego o swojej ojczyźnie?
        • frank_drebin Re: A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe 01.10.06, 01:05
          Nic nie powiedzial tylko "tanczyl" ..........
          iza.bella.iza napisała:

> frank_drebin napisał:
          >
          > > zalozyciel watku byl tak samo "oburzony" jak pijany "magister" "tanczyl"
          > na
          > > grobach w Charkowie ?
          >
          >
          > Sprawdź to sobie w wyszukiwarce. A poza tym to, co ewentualne oburzenie lub
          jeg
          > o
          > brak z powodu pijanego Kwacha ma wspólnego z poruszanym tu tematem? Czy w były
          > prezydent w Charkowie powiedzaił coś obraźliwego o swojej ojczyźnie?
          • iza.bella.iza Re: A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe 01.10.06, 01:12
            frank_drebin napisał:

> Nic nie powiedzial tylko "tanczyl" ..........

Tak? A możesz to udowodnić? Kamera sfilmowała tylko to, że się chwiał na nogach
            i wyglądał na pijanego. Pijak swym stanem zamroczenia obraża tylko siebie i niko
            więcej. Trzeźwy człowiek (a chyba Kaczyński był trzeźwy, gdy mówił o
            Ubekistanie) publicznie używa obelżywych słów pod adresm swojej ojczyzny po to,
            żeby z rozmysłem obrazić.
            • frank_drebin Re: A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe 01.10.06, 01:18
              Hyhy dobre a gdzie ten majestat RP, ze wzgledu na ktory wtedy "dziennikarze"
              postanowili, ze nie bedzie relacji z nawalonym "magistrem" z Charkowa ? ;)
              Czyli mam rozumiec, ze jak "magister" byl nawalony podczas oficjalnej
              uroczystosci pelniac obowiazki prezydenta RP to jego prywatna sprawa ?

iza.bella.iza napisała:

> frank_drebin napisał:
              >
              > > Nic nie powiedzial tylko "tanczyl" ..........
              >
              > Tak? A możesz to udowodnić? Kamera sfilmowała tylko to, że się chwiał na
              nogach
              > i wyglądał na pijanego. Pijak swym stanem zamroczenia obraża tylko siebie i
              nik
              > o
              > więcej. Trzeźwy człowiek (a chyba Kaczyński był trzeźwy, gdy mówił o
              > Ubekistanie) publicznie używa obelżywych słów pod adresm swojej ojczyzny po
              to,
              > żeby z rozmysłem obrazić.
              • iza.bella.iza Re: A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe 01.10.06, 01:33
                frank_drebin napisał:

> Hyhy dobre a gdzie ten majestat RP, ze wzgledu na ktory wtedy "dziennikarze"
                > postanowili, ze nie bedzie relacji z nawalonym "magistrem" z Charkowa ? ;)
                > Czyli mam rozumiec, ze jak "magister" byl nawalony podczas oficjalnej
                > uroczystosci pelniac obowiazki prezydenta RP to jego prywatna sprawa ?
                >
                >

Czy leszek.sopot jest dziennikarzem? Zdaje się, że wpieprzyłeś się do tego wątku
                z pretensjami do jego autora o to, że zamiast oburzać na Kaczyńskiego powinien
                oburzac się na Kwaśniewskiego. Jeśli nadal przeżywasz traumę z powodu wydarzeń w
                Charkowie to założ wątek na ten temat i nie rozmydlaj problemu, o którym tu
                piszemy. Pisuarskie "a u was bija murzynów" jest już śmiertelnie nudne, tak
                nudne aż komiczne.
              • francois.jenois Re: A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe 01.10.06, 01:36
                frank_drebin napisał:

> Hyhy dobre a gdzie ten majestat RP, ze wzgledu na ktory wtedy "dziennikarze"
                > postanowili, ze nie bedzie relacji z nawalonym "magistrem" z Charkowa ? ;

No właśnie zaczynam rozumieć sposób pojmowania rzeczywistości typowego wyznawcy
                pisizmu. Nie wpadnie Ci do głowy w tym zaślepieniu, że majestatem w tym
                przypadku mogły być groby?
            • reakcjonista1 On tam reprezentował moj kraj 01.10.06, 10:57
              moralna wydmuszko
              • iza.bella.iza On tam reprezentował twój Ubekistan 01.10.06, 15:07
                moralna wydmuszko
      • joella.r a czy kiedykolwiek źle sie wyraził o Polsce? 01.10.06, 01:00
        z taka pogardą?
      • leszek.sopot Re: A w kwestii formalnej wysokie tony ;) Ciekawe 01.10.06, 01:29
        frank_drebin napisał:

> zalozyciel watku byl tak samo "oburzony" jak pijany "magister" "tanczyl" na
        > grobach w Charkowie ?

Tak. A co to ma do rzeczy?
        • iza.bella.iza A tyle ma to rzeczy:) 01.10.06, 01:35
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49558763&a=49561244
          • leszek.sopot Re: A tyle ma to rzeczy:) 01.10.06, 01:41
            iza.bella.iza napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49558763&a=49561244

Jak nie powiedział a tylko tańczył to ja przecież o tym jak tańczy premier nie
            pisałem. Nawet nie wiem czy umie.
            • iza.bella.iza Re: A tyle ma to rzeczy:) 01.10.06, 01:46
              leszek.sopot napisał:

> Jak nie powiedział a tylko tańczył to ja przecież o tym jak tańczy premier nie
              > pisałem. Nawet nie wiem czy umie.
              >

Poprzedni - Kazio M. się wykazał w tym względzie. Cała Polska widziała jak się
              pojawił z nagłą gospodarską wizytą na studniówce i tańcował z wydekoltowaną
              maturzystką:)
    • snajper55 Wiedzą co mówią. 01.10.06, 00:52
      W końcu ojciec Kłamczyńskich budował po wojnie zręby tegoż Ubekistanu, za co
      został wynagrodzony żoliborską willą.

S.
    • pink.freud Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 01:24
      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Kurde.. zawsze się wzruszam jak takie typy zaczynają nucić Sztoby Polsza, sztoby Polsza.. i to jeszcze przy dziatkach:))))))))
      Duch św. Jacusia nie zaginął w narodzie:)))
      • iza.bella.iza Ruski agent napisał? 01.10.06, 01:35
        pink.freud napisał:

> :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        > Kurde.. zawsze się wzruszam jak takie typy zaczynają nucić Sztoby Polsza, sztob
        > y Polsza.. i to jeszcze przy dziatkach:))))))))
        > Duch św. Jacusia nie zaginął w narodzie:)))
    • frank_drebin Stawiam dolary przeciwko orzechom, ze ten watek 01.10.06, 01:29
      bedzie przypiety :)
      • leszek.sopot widziałbyś w tym spisek? 01.10.06, 01:33
        Masz zwyczaj zadawania pytań. Spieszę więc już z odpowiedzią. Byłem
        przeciwnikiem szpilowania. Nie wierzysz? Sprawdź w wyszukiwarce.
        • iza.bella.iza sPiSek i Układ:) n/t 01.10.06, 01:36
        • frank_drebin Re: widziałbyś w tym spisek? 01.10.06, 01:45
          Widzialbym w tym tylko sympatie modaretorow z Agory ....
          leszek.sopot napisał:

> Masz zwyczaj zadawania pytań. Spieszę więc już z odpowiedzią. Byłem
          > przeciwnikiem szpilowania. Nie wierzysz? Sprawdź w wyszukiwarce.
    • etykieta.zastepcza A jakie było oburzenie jak mówiono "RywinLand" 01.10.06, 01:46
      Tia, jak można było o Polsce mówić "Rywinland"!?!?!?!?!?
      A teraz ci sami, co tak się wtedy oburzali mówią o moim kraju per "Ubekistan".

SKANDAL!!!

Kaczyński (jeden i drugi) - do dymisji.
    • lux_et_veritas Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 01:49
      > Wyzywają od debili, kretynów i swołoczy.

Prof. Zybertowicz debilami, kretynami, swołoczą, tudzież młodymi gnojkami,
      gardłującą hołotą czy też szambem nigdy nie rzucał. A obrońcy Ubekistanu owszem.

Oślepia ich jakaś
      > partyjniacka wierność swoim wodzom, którzy na Ojczyznę mówią Ubekistan.

Typowo socjalistyczne utożsamianie Ojczyzny z państwem, które ową Ojczyznę ma we
      władaniu. Idąc tym tropem można by rzecz przejaskrawić (aczkolwiek pozostając w
      logicznej spójności) i odmówić praw uczciwemu Niemcowi do psioczenia na III
      Rzeszę tudzież Rosjaninowi na Związek Sowiecki.
      • leszek.sopot Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 01:57
        lux_et_veritas napisał:

> > Wyzywają od debili, kretynów i swołoczy.
        >
        >
        > Prof. Zybertowicz debilami, kretynami, swołoczą, tudzież młodymi gnojkami,
        > gardłującą hołotą czy też szambem nigdy nie rzucał.

Nie pisałem o Zybertowiczu. Poczytaj sobie wątki na forum to będziesz wiedział
        kogo miałem na myśli.

> A obrońcy Ubekistanu owszem.

Masz na myśli mnie? Zauważ człowieku, że przytoczyłem jedynie opinie
        zwolenników określania Polski mianem Ubekistanu.

>
        > Oślepia ich jakaś
        > > partyjniacka wierność swoim wodzom, którzy na Ojczyznę mówią Ubekistan.
        >
        > Typowo socjalistyczne utożsamianie Ojczyzny z państwem, które ową Ojczyznę ma
        we władaniu. Idąc tym tropem można by rzecz przejaskrawić (aczkolwiek
        pozostając w logicznej spójności) i odmówić praw uczciwemu Niemcowi do
        psioczenia na III Rzeszę tudzież Rosjaninowi na Związek Sowiecki.

Masz duuuuże kłopoty z rozumieniem pojęcia Ojczyzna.
        • lux_et_veritas Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 02:14
          leszek.sopot napisał:

> lux_et_veritas napisał:
          >
          > > > Wyzywają od debili, kretynów i swołoczy.
          > >
          > >
          > > Prof. Zybertowicz debilami, kretynami, swołoczą, tudzież młodymi gnojkami
          > ,
          > > gardłującą hołotą czy też szambem nigdy nie rzucał.
          >
          >
          > Nie pisałem o Zybertowiczu. Poczytaj sobie wątki na forum to będziesz wiedział
          > kogo miałem na myśli.
          >
          >
          > > A obrońcy Ubekistanu owszem.
          >
          >
          > Masz na myśli mnie? Zauważ człowieku, że przytoczyłem jedynie opinie
          > zwolenników określania Polski mianem Ubekistanu.

Ciebie nie, a kogo, to chyba można z powyższego wywnioskować.

>
          >
          > >
          > > Oślepia ich jakaś
          > > > partyjniacka wierność swoim wodzom, którzy na Ojczyznę mówią Ubekis
          > tan.
          > >
          > > Typowo socjalistyczne utożsamianie Ojczyzny z państwem, które ową Ojczyzn
          > ę ma
          > we władaniu. Idąc tym tropem można by rzecz przejaskrawić (aczkolwiek
          > pozostając w logicznej spójności) i odmówić praw uczciwemu Niemcowi do
          > psioczenia na III Rzeszę tudzież Rosjaninowi na Związek Sowiecki.
          >
          >
          > Masz duuuuże kłopoty z rozumieniem pojęcia Ojczyzna.
          >

Wedle swojego mniemania kłopotów nie mam i nikt mnie jeszcze od takiego o
          Ojczyznie przekonania merytorycznie odwieść nie zdołał. To Ty żenisz epitet
          tyczący się państwa, jego struktur, z Ojczyzną. Przeto pytam: czy konsekwetnie
          odmówiłbyś normalnemu Niemcowi prawa do nazywania III Rzeszy np. państwem bandyckim?
          • francois.jenois Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 02:27

lux_et_veritas napisał:

> Wedle swojego mniemania kłopotów nie mam i nikt mnie jeszcze od takiego o
            > Ojczyznie przekonania merytorycznie odwieść nie zdołał. To Ty żenisz epitet
            > tyczący się państwa, jego struktur, z Ojczyzną. Przeto pytam: czy konsekwetnie
            > odmówiłbyś normalnemu Niemcowi prawa do nazywania III Rzeszy np. państwem bandy
            > ckim?

normalny Niemiec ma takie samo prawo wypowiadać się na temat swojego kraju tak
            samo swobodnie jak np ja i Ty tutaj. Ubekistanem natomiast po roku rządów nazywa
            kraj osoba piastująca stanowisko państwowe, które jest zaszczytem, a w
            przysiędze widnieją odwołania do Honoru.
            • lux_et_veritas Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 02:37
              Bo to ciągle Ubekistan jest, choć po robocie Antka już w mniejszym stopniu.
              Niemniej trzeba przeprowadzić jeszcze kilka chirurgicznych cięć, aby te
              chwalebne miano odeszło w przeszłość. Nie oznacza to rzecz jasna, iż to co
              nastąpi po Ubekistanie jakoś przesadnie będzie dać się lubić. Przynajmniej do
              momentu kiedy państwo owo przestanie ze mnie zdzierać 3/4 mojego dochodu tudzież
              karać moje przyszłe dziatki tzw. obowiązkiem szkolnym :-)
        • mgr.imprezio Terminem UBekistan na FK posługuję się od lat. 01.10.06, 02:27
          Pod nickami UBek-kubek, SLD-UPek, olek-komsomolec i aktualnym pisząc UBekistan
          nie mam na myśli Polski, a patologiczny układ o UBeckich korzeniach od lat
          rządzący tym krajem. Ostatni spisek UBeckiego TVNu nazwałem n.p. kotratakiem
          UBekistanu. Uważam że mam prawa autorskie do UBekistanu i zamierzamdalej używać
          tej nzwy w znaczeniu jak dotychczas. Przyzwoity Polak nie poczuje się
          dotknięty, bo wie że to nie o nim.
          • torpeda.wulkaniczna Re: Terminem UBekistan na FK posługuję się od lat 01.10.06, 09:19
            Ma Pan rację,Panie Magistrze.
            Zabieg utożsamiania państwa z Ojczyzną ma prowadzić do tego,że Polacy mieliby
            się określeniem "Ubekistan" obrazić.
            Ciśnienie na wywrotkę rządu jest olbrzymie.Każdy chwyt dozwolony.
            Myślę,że 07.10.06 będzie gorąco.
    • andrzejzb Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 09:39
      A'propos ubekistanu - 7 października Platforma Obywatelska zaplanowała "błękitny
      marsz". Data znamienna, ponieważ 7 października 1944 roku PKWN wydał dekret
      powołujący do zycia Milicję Obywatelska i od tamtej pory był to Dzień Milicji
      Obywatelskiej i Służby Bezpieczeństwa. I tu pytanie: Czy to będzie tylko marsz,
      czy może szykują się tez inne punkty obchodów? Uroczysta akademia? Prelekcje?
      Wręczanie odznaczeń zasłużonym funkcjonariuszom? Wie ktoś?
      • peer2 Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 12:52
        PiS uczci rocznicę rozpędzając "błękitny marsz" Platformy. Jak za starych
        czasów.
        • andrzejzb Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 22.10.06, 01:05
          A słowo kupą się stało ;)
    • gruby190 Bo to pewnie nie ich ojczyzna :-( 01.10.06, 09:51
      j.w.
      • pies_na_czarnych Pozwac gamonia do sadu! 01.10.06, 10:03
        Obraza uczuc patriotycznych!
    • nielubiegazety2 Lesio chachmęci jak zwykle. Był sobie pewen Pan. 01.10.06, 10:16
      Zalecał, by prl wymawiać, jak splunięcie.
      Bardzo kochał swoją ojczyznę, ten Pan od poezji.
    • bogucjusz I za takie slowa nalezy sie po prostu "w pape". 01.10.06, 10:36
    • jack20 Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 10:37
      To co napisales to typowa i czysta manipulacja.
      Czytam podobnie jak Ty rewelacje o Ubekistanie ale do glowy by mi nie przyszlo,
      podobnie prawdopodobnie politykom, ba hierarchi koscielnej itp,, ze jest
      to "opluwanie" wzglednie brukanie OJCZYZNY.
      Traktuje to podobnie jak kazdy chyba normalny czlowiek jako opis i nazwa
      panujacego czy panowanego systemu ukladow czy powiazan (jesli taki istnieje,
      co jest do udowodnienia) w kraju zwanym Polska.
      I Ty sie dziwisz, albo udajesz nie rozumiec postepowania "drugiej strony" choc
      podobne srodki uzywasz?
      • jack20 P.S. 01.10.06, 10:46
        Ze zdziwieniem przeczytalem tu wypowiedzi wielu forumowiczow uwazajacych sie
        zapewne za inteligentnych, ktorych skutecznie "nabrales" na swoja interpretacje.
      • leszek.sopot Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 10:54
        O czym ty piszesz? Nazwa Ubekistan określa przecież Polskę przed rządami PiS.
        To nie nazwa układów, szarej pajęczyny, zmowy agentów itp. ale nazwa kraju,
        który pozbył się radzieckich baz wojskowych, wstąpił do NATO i UE. To
        pogardliwe słowo przecież nie tylko ma pognębić takich ludzi jak Wałęsa,
        Mazowiecki, Geremek czy Buzek ale to wszystko co działo się przed 2006 rokiem.
        • nielubiegazety2 Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 11:04
          Jaką Polskę chachmęcie????
          ;[
    • reakcjonista1 Patriota Mazowiecki Ubekistan budował 01.10.06, 10:51
      i go wzmacniał. Ojczyzna to pojęcie nieadekwatne do sytuacji. Państwo polskie
      jest postkomunistyczne, a nie ojczyzna. Partia do władzy zaprosiła swoich
      agentów i dzięki pomocy pożytecznych idiotów z istytucji naukowych i
      opiniotwórczych zbudowała na polskiej ziemi pseudoodnowione państwo. Prawda jest
      taka, ze zamiast kontrrewolucji w roku 1989 do dzisiaj trwa nieudolna ewolucja z
      postoswieckiego potworka w państwo eurosocjalistyczne gdzie wpływy ludzi dawnej
      władzy są chronione lepiej niż interes narodowy Polaków. Obok nielichych
      sukcesów III RP i Polaków ewolucja społeczna i gospodarcza przy zakonserwowaniu
      pustkomunistycznej rzeczywistosci ukrytej pod dywanem tworzy z państwa polskiego
      ale i Ojczyzny nielogiczne monstrum.
      • nielubiegazety2 Mazowiecki Ubekistan budował niechcący. Siwicki 01.10.06, 11:01
        i Kiszczak podczas posiedzeń cały czas trzymali go na muszce.
        • wirwieder Kaczylandia 01.10.06, 11:16
          Kaczylandia z Kłamczyńskimi na czele. Lepiej od takiego kraju trzymac sie z
          daleka.
    • abstrakt2003 To jego ojczyzna 01.10.06, 11:41
      asdghjkl.blox.pl/resource/UBu_Krol.JPG
      • marcowsky Re: To jego ojczyzna 01.10.06, 15:17
        Ojczyzna pisowcow to ubekistan!Z Polska demokratyczna,tolerancyjna nie maja duzo
        wspolnego!
    • nefil Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 12:33
      Dla Kaczyńskich liczy się tylko władza. To są ludzie chorzy na nią. I stąd to
      stwierdzenie w wywiadze dla "Rzeczpospolitej": "Możemy podjąć taką decyzję, aby
      władzy nie oddać".
      "Władza to nie środek do celu. Władza to cel". Tylko tyle i aż tyle
      dowiedzieliśmy się od ministra Lipińskiego.
    • feretron Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 12:50
      Parszywy bon mot Kaczyńskiego. Wypowiedzi oczerniające Polskę, przemiany jakie
      się w niej dokonały przez ostatnie kilkanaście lat sa już nie do zniesienia.
      Szybkie nowe wybory i zwycięstwo Platformy są jedyną szansa na normalizację
      • nefil Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 12:55
        feretron napisał:

> Parszywy bon mot Kaczyńskiego. Wypowiedzi oczerniające Polskę, przemiany jakie
        > się w niej dokonały przez ostatnie kilkanaście lat sa już nie do zniesienia.
        > Szybkie nowe wybory i zwycięstwo Platformy są jedyną szansa na normalizację
        I to jest niestety smutne, że oferta pO jest równie nędzna. Co politycy
        Platformy mają do zaoferowania? Najpierw chcieli być PiS-bis, teraz chcą byc
        antyPiSem, ale co z tego wynika?!
        • mysz_polna5 Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 14:06
          Hehehehehehehe!

Wystarczy przeczytac nicki. Wiekszosc to wlasnie UBekistan.
          I o takich mowil Kaczynski. To byla ojczyzna dla takich i stworzona przez
          takich! Ha!
          A lesiu jak wykle udaje Greka z Sopotu:))))))))))))))))))))!
    • don.kichote Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 13:10
      A co na to ci PRAWDZIWI, GENETYCZNI Polacy, szczególnie wyczuleni na
      A N T Y P O L O N I Z M Y ???
      • imagistyk Re: Ojczyznę nazywają Ubekistanem 01.10.06, 13:51
        Podejrzewam ,że nie ma lekarza,który miałby wątpliwości co do stanu zdrowia psychicznego obydwu braci.W historii znane są przypadki władców niepoczytalnych.Byli to jednak tyrani.A Polską rządzą chorzy psychicznie ludzie,których na stanowiska wybrali Polacy.Jeżeli przyśpieszone wybory odbędą się,to i tak PO rządzić będzie z "przyjaciółmi z PiS-u".Kariera braciszków jest świadectwem stanu społeczeństwa polskiego:zarówno poziomu wykształcenia ,jak i aktywności społecznej(frekwencja wyborcza przykładem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka