Dodaj do ulubionych

PO: Internet w każdym domu

10.10.06, 15:55
Internet w każdym domu, i laptop na stoliku każdego ucznia szkoły
ponadpodstawowej, to dwie najbardziej spektakularne obietnice, jakie złożyli
wczoraj liderzy małopolskiej Platformy Obywatelskiej na konferencji
inaugurującej kampanię do samorządów - pisze "Gazeta Krakowska".
fakty.interia.pl/prasa/news/po-internet-w-kazdym-domu,799697,16
Chyba kazdy uzytkownik internetu i normalny czlowiek powinien pomoc PO w
realizacji tego programu. Jak ? Warto popytac Estonczykow.
Obserwuj wątek
    • loppe Re: PO: Internet w każdym domu 10.10.06, 15:56
      elektryfikacja wsi?
      • zdrajcy.na.pal Re: PO: Internet w każdym domu 10.10.06, 15:58
        loppe napisał:

> elektryfikacja wsi?

i browser ustawiony na gazeta.pl
        • k0pytko Re: PO: Internet w każdym domu 10.10.06, 16:00
          Realizacja tych obietnic to koszty sięgajęce setek milionó. Wyobrażacie sobie te
          przekręty przy realizacji?
          • polonus9 a potem sie obrazacie gdy sie mowi o Polakach 10.10.06, 16:05
            ze to narod pekajacy w szach od zlodzieji i przekretow, a maly zlodziej
            zazdrosci duzemu.
            • zdrajcy.na.pal to fajnie wszyscy obejz wreszcie film o bolku 10.10.06, 16:14
              polonus9 napisał:

> ze to narod pekajacy w szach od zlodzieji i przekretow, a maly zlodziej
              > zazdrosci duzemu.

gloryfikujesz zydokomune i efekty zla jakie wywolala.

blszewickie bolki wyciagaly od nas zaufanie nie dziwota ze ludzie walczyli
              ekonomicznie. zlo pilo polska krew i przylazlo od zydokomuny.

polacy to narod surowego prawa chetnie by nawlekli bolka na pal.

a jak wszedzie bedzie internet to wszyscy beda wiedziec jakim walesa byl podlym
              tucznikiem.

video.google.com/videoplay?docid=216725698588181980
              • polonus9 idz sie leczyc,paranoiku z pisuaru ! 10.10.06, 16:20
                • zdrajcy.na.pal kołki im ciosać 10.10.06, 18:46
                  nie wiem jak czy da sie wyleczyc rane po dzewcu wbitym w dupe

ja tu nie widzę żadnej paranoii. Paranoja to wyimaginowany strach. Ja sie tu
                  bynajmiej niczego nie obawiam. To jest raczej satyswakcja. Chociaż bym wolał by
                  nie było zdrajców w polskim narodzie. (wywodzą sie z żydokouny)

Niech śię martwią ci co chcieli stołki a dostaną kołki. Co zdradzili urzędu
                  stolec - kołek im w stolec.

• latryna.latryna A ty pewnie wolałbyś... 10.10.06, 15:59
        ...pisuar w każdej wygódce ? ;)
        • loppe Re: A ty pewnie wolałbyś... 10.10.06, 16:04
          popieram internetyzację, laptopizację oraz karmienie - wg Polsatu 1/3 dzieci
          chodzi spać głodna w Polsce
          • polonus9 nie popierasz pewnie za to 10.10.06, 16:12
            kontroli wydatkow budzetowych przez sejm oraz reformy finansow. Gdyby nie
            pasozyt KK w Polsce nie byloby glodnych dzieci i wystarczyloby pieniedzy na
            Internet dla wszystkich.
            • loppe Re: nie popierasz pewnie za to 10.10.06, 16:14
              popiram internet, KK, latryny, laptopy i co tam komu trzeba do szczęścia
              (ludzie maja rózne potrzeby:)
    • dewot007 Re: PO: Internet w każdym domu 10.10.06, 16:01
      Wspaniałe marzenie !

Partie powinne konkurować między sobą w realizacji marzeń społecznych, a nie we
      wzajemnym oczernianiu się i kopach.

. . .

"Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent
      bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" –
      Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06
      • mgr.imprezio Czy niemanie internetu w domu będzie karalne? 10.10.06, 16:04

• hummer "Niemanie" tak :) 10.10.06, 16:05
          Szczególnie świateł mijania :) ORMOwcu jeden.
        • latryna.latryna Owszem - przymusowym zainstalowaniem... 10.10.06, 16:06
          ...dekodera TV Trwam ;P
        • polonus9 tak .Banicja do Torunia 10.10.06, 16:09
    • sodoma4 Takie hasła to i ja mogę wygłaszać. 10.10.06, 16:04
      Lecą w „balona” kto to kupuje takie hasła nie stać ich na coś mądrzejszego,
      a może im chodzi o „internat w każdym domu”

• polonus9 w Estonii nikt nie bylo brednii o "haslach" 10.10.06, 16:07
        ale dzialanie. Uczcie sie od madrzejszych,nieszczesni Polacy.
        • kika113 Niedożywione dzieci 10.10.06, 16:14
          o obiadkach :)))), albo będa się mogły sprzedawać na ineternecie starym
          pedofilom za zupę
    • kevin_michnik w rzeszowie już jest darmowy wireless 10.10.06, 16:13
      teraz pewnie się odezwie chórek zwolenników rządu, że to lewak załatwił tego
      wirelessa i że po jest jak sld:). to naprawdę da się zrobić i wreszcie
      zobaczylibyśmy te słynne pieniądze z unii:).
      • polonus9 Najwyzsze wyrazy szacunku dla orgganizatorow 10.10.06, 16:17
        jednak sie da,a UE napewno w tym pomoze. Mozna sciagnac poza tym za psie
        pieniadze troche podstarzale komutery z zachodnich krajow i obdarzyc nimi
        najbiedniejsze rodziny.
        • kika113 na portalu np kuchnia 10.10.06, 16:21
          dzieci zobaczą jak obiad wygląda
          • zirby Zamiast bełkotać bez sensu 10.10.06, 16:24
            lepiej przydaj się na coś
            www.pajacyk.pl/
            Masz absolutnie unikatową okazję poczuć się jak coś przynajmniej częsciowo
            pokrewne Homo sapiens, a nie jak zwykły smieć którym jesteś :)
            • kika113 tak łaskawco tylko ty jeden klikasz w pajacyka 10.10.06, 16:25
              • polonus9 Jarek dawal na schroniska dla zwierzat 10.10.06, 16:28
                podobno 1/3 swojej pensji. Widac psy i koty maja dla niego wieksze znaczenie
                niz dzieci.
                • kika113 PO jest POnad takie problemy 10.10.06, 16:30
                  oni są ustawiona elita, a ta głodna chołota sama sobie winna, no nie!
              • zirby No widzisz? Zrozumiales szczytna idee :) 10.10.06, 16:29
                Sa wyrazne korzysci z forum - przygłup kika113 zrozumiał że można komuś pomóc
                za pomocą internetu:) Dziękować nie musisz, podziękowania motłochu i przygłupów
                są mi zbędne :)
                • kika113 Twój post mówi o tobie 10.10.06, 16:31
                  nie o mnie POwcu
                  • zirby Re: Twój post mówi o tobie 10.10.06, 16:33
                    kika113 napisała:

> nie o mnie POwcu

ROTFL!!!
                    Proponuje znaleźć kogoś kto ci go przeczyta i wytłumaczy, bo ciebie to wyraznie
                    przerasta :) Ale cóz, nihil novi... :)
                    • kika113 pobluzgaj na mnie jeszcze trochę 10.10.06, 16:35
                      to świadczy o twojej bezsilności i chamowatej osobowości, ty POwcu he, he
                      • zirby Alez przeceniasz sie, rybciu:) 10.10.06, 16:38
                        kika113 napisała:

> to świadczy o twojej bezsilności i chamowatej osobowości, ty POwcu he, he

Ty mnie po prostu bawisz... :)) Z ta twoją "silnością"... A może
                        wszechwładzą?:) Światło już spowalniasz? Czy dopiero zakrzywiasz? Pzez etap
                        wskrzeszania z matwych juz przeszłaś?:)
                        • kika113 Prymitywom dziękujemy 10.10.06, 16:40
                          choćby się wysilali i tak słoma z butów wylezie.
                          • zirby Skup swoją uwagę, rybciu:) 10.10.06, 19:20
                            Niepotrzebnie sie fatygujesz. Przeciez juz ci napisalem rybciu, ze
                            podziekowania motłochu i przygłupów są mi kompletnie zbędne :)
        • gniewko_syn_ryba Re: Najwyzsze wyrazy szacunku dla orgganizatorow 10.10.06, 16:37
          polonus9 napisał:

> jednak sie da,a UE napewno w tym pomoze. Mozna sciagnac poza tym za psie
          > pieniadze troche podstarzale komutery z zachodnich krajow i obdarzyc nimi
          > najbiedniejsze rodziny.

I podobnie jak stajemy się złomowiskiem starych samochodów tak staniemy się
          złomowiskiem starych komputerów... Bo zamiast płacić za ich utylizację taniej
          będzie wysłać je do Polski, a polonus9 będzie jeszcze dobroczyńców po nogach
          całował... :-P
    • gniewko_syn_ryba Re: PO: Internet w każdym domu 10.10.06, 16:21
      A ja mam takie przyziemne pytanie: skąd PO weźmie na to kasę ?... ;)))

Aha, już wiem - gdy po nowych wyborach dojdzie do koalicji PO-PiS, to internet
      będzie w każdym z 3 mln nowych mieszkań... ;)))))))))))))))))))))))
      • hummer Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 16:23
        gniewko_syn_ryba napisał:

> A ja mam takie przyziemne pytanie: skąd PO weźmie na to kasę ?... ;)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50100393&a=50101375
        • kika113 PO jak Maria Antonina 10.10.06, 16:27
          przed rewolucją: Lud nie ma chleba? Więc niech je ciasteczka!
          • kevin_michnik PiS jak Maria Antonina 10.10.06, 17:13
            lud nie ma chleba? niech się cieszy zakurzonymi karteluszkami z teczek:)

kika113 napisała:

> przed rewolucją: Lud nie ma chleba? Więc niech je ciasteczka!
          • trouble_maker You mean... 10.10.06, 19:44
            ...cookies ? ;)
        • zuzanna162 Re: Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 16:31
          Polonus ty zamiast szczekac pokaż jaką kase sam na ten szczytny cel wyłożyłeś.
          • zuzanna162 Re: Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 16:32
            A może handlujesz przechodzonymi komputerami?
            • hummer To chyba nie do mnie :) 10.10.06, 16:42
              zuzanna162 napisał:

> A może handlujesz przechodzonymi komputerami?
              • polonus9 oszolomscy degeneraci traktuja wszystkich 10.10.06, 16:48
                ktorzy rzeczywiscie maja jakies pomysly na wyciagniecie tego kraju z
                oszolomskiego g.. i idotyzmu za zlodzeji,kombinatorow i drani. Kazdy sadzi wg
                siebie, a oszolomy to kupa lajdakow i wrogow interesow Polski.
        • gniewko_syn_ryba Re: Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 16:32
          To w Rzeszowie rządzi PO ???...
          • hummer Re: Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 16:42

> To w Rzeszowie rządzi PO ???...

Gorzej SLD :)
        • polonus9 nie brac VATu od darowanych komputerow 10.10.06, 16:35
          to jedno;zobowiazac ambasady do bezplatnego pozyskiwania na Zachodzie uzywanych
          komputerow; oplacic ich transport do Polski ze srodkow budzetowych;dawac
          komputaery za darmo wszystkim chetnym rodzinom o dochodach ponizej 700 PLN na
          osobe zaczynajac od najbiedniejszych; zwolnic na okres 5 lat z podatkow
          dostawcow tanich uslug internetowych;wprowadzic finansowane z budzetu lekcje
          obslugi komputerow w kazdej szkole .. Te rzeczy sa do zrobienia o ile ma sie
          ochote je zrobic.
          • gniewko_syn_ryba Re: nie brac VATu od darowanych komputerow 10.10.06, 17:14
            Ty sie dobrze czujesz ???... Ah, rozumiem, własnie dowiedziałem się z
            "Teleekspresu", że dziś jest Dzień Chorych Psychicznie... Stąd pewnie ta
            aktywność i "genialne" pomysły... :-PPP
        • gniewko_syn_ryba Re: Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 16:40
          Aha, ja internet już mam, do jakiej unijnej instytucji więc mam się zwrócić,
          żeby UE płaciła za mnie abonament ?...
          • hummer Re: Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 16:43

> Aha, ja internet już mam, do jakiej unijnej instytucji więc mam się zwrócić,
            > żeby UE płaciła za mnie abonament ?...

Premiera Rady Ministrów :) Tego samego co płaci Ci teraz :)
            • gniewko_syn_ryba Re: Tak samo jak Rzeszów z UE :) 10.10.06, 17:06
              hummer napisał:

> gniewko_syn_ryba napisał:
              >
              > > Aha, ja internet już mam, do jakiej unijnej instytucji więc mam się zwróc
              > ić,
              > > żeby UE płaciła za mnie abonament ?...
              >
              > Premiera Rady Ministrów :) Tego samego co płaci Ci teraz :)

Premier nic mi nie płaci !!! Za internet płacę sam !!!
    • pandada Internet będzie instalowany 10.10.06, 16:35
      także w 3 milionach, obiecanych przez kaczki, nowych mieszkań

PO i PiS - jak mówią, tak mówią (a potem inaczej).
      • gniewko_syn_ryba Re: Internet będzie instalowany 10.10.06, 16:38
        Nie powtarzaj moich postów, papugo !!! :-P
      • polonus9 3 mln mieszkan to kacza paranoja i glipota Polakow 10.10.06, 16:38
        ktorzy we bzdury uwierzyli. Komputery i Internet sa
        • polonus9 3 mln mieszkan to 15to milionowe miasto,glupku ! 10.10.06, 16:41
          tylko kertyn mogl uwierzyc w kacze idiotyzmy. Komputery i internet sa realne,
          bo nie kosztuja tak wiele, zwlaszcza gdy UE moze w tym DUUZO pomoc.
          • gniewko_syn_ryba Re: 3 mln mieszkan to 15to milionowe miasto,glupk 10.10.06, 16:43
            To niech UE mi pomoże i płaci za mnie abonament !!! ;))) A tak na marginesie,
            czy w państwach "starej" UE już mają internet w każdym domu ?... ;)))
            • polonus9 Re: 3 mln mieszkan to 15to milionowe miasto,glupk 10.10.06, 16:45
              ma go kazdy kto ma na to ochote.Biedakom pomaga panstwo.
        • gniewko_syn_ryba Re: 3 mln mieszkan to kacza paranoja i glipota Po 10.10.06, 16:41
          Internet w każdym domu to kacza (Donald też kaczor !) paranoja i glipota PO... :-P
      • karbat Re: Internet powinien byc instalowany 10.10.06, 16:41
        jakos bardziej mi przemawia do wyobrazni przylaczenie internetu do kazdego
        domu w kraju ( niech bedzie 80 % a bedzie super)

niz odlewanie i stawianie 350 -tego pomnika Wojtyly w Polsce

• polonus9 realizacja tego programu wymaga pewnie 3 -5 lat. 10.10.06, 16:43
          • kevin_michnik ile potrwa budowa milionów mieszkań:)? 10.10.06, 16:51

• w11mil p. Tusk powinien zostać prezydentem? 10.10.06, 16:46
      polonus9 napisał:
      > Chyba kazdy uzytkownik internetu i normalny czlowiek powinien pomoc PO w
      > realizacji tego programu. Jak ?
      • polonus9 gdyby nie kacze lajdactwo bylby nim 10.10.06, 16:50
    • lux_et_veritas Populizm i sOcjalizm n/t 10.10.06, 17:07

• kevin_michnik miało być Populizm i Socjalizm?:) 10.10.06, 17:10

• lux_et_veritas W tym wątku jest zdaje się mowa o populistach 10.10.06, 17:20
          z PO. Bo mniemam, iż na te laptopy i Internet sami łożyć nie będą. Dla porządku
          przypomnijmy inne wspaniałe plany narodowych socjalistów od Tuska: Narodowy
          Program Nauki Języków Obcych, Narodowy Program Informatyczny, Narodowy Program
          "Samodzielność i wiedza", Narodowy Program Ujawniania Zdolności Młodzieży i
          Wspomagania Jej Rozwoju itede, itepe.
          • kevin_michnik W tym wątku jest zdaje się mowa o populistach 10.10.06, 17:28
            nie przepadam za szefowstwem po, ale pomysł z internetem jest świetny i jak
            pokazuje przykład rzeszowa jest wykonalny, w przeciwieństwie do milionów mieszkań.

chcesz tuska rozliczyć z realizacji programu w ramach rządu w którym po nie
            uczestniczy?

lux_et_veritas napisał:

> z PO. Bo mniemam, iż na te laptopy i Internet sami łożyć nie będą. Dla porządku
            > przypomnijmy inne wspaniałe plany narodowych socjalistów od Tuska: Narodowy
            > Program Nauki Języków Obcych, Narodowy Program Informatyczny, Narodowy Program
            > "Samodzielność i wiedza", Narodowy Program Ujawniania Zdolności Młodzieży i
            > Wspomagania Jej Rozwoju itede, itepe.
            >
            >
            • lux_et_veritas Re: W tym wątku jest zdaje się mowa o populistach 10.10.06, 18:31
              kevin_michnik napisał:

> nie przepadam za szefowstwem po, ale pomysł z internetem jest świetny i jak
              > pokazuje przykład rzeszowa jest wykonalny, w przeciwieństwie do milionów mieszk
              > ań.
              >
              > chcesz tuska rozliczyć z realizacji programu w ramach rządu w którym po nie
              > uczestniczy?

Żaden pomysł stymulowania czegoś z państwowego (czyli unijnego też) pieniądza
              nie jest dobry. Poza tym wszystko wskazuje na to, iż uwzględniając biurokrację
              towarzyszącą redystrybucji i wielkość naszej składki wyjdzie na to, że
              prawdopodobnie do interesu pt. dotacje unijne dołożymy. W takiej sytuacji z
              tego, iż w Rzeszowie, Poznaniu czy Międzyzdrojach powstaną jakieś hot spoty za
              "unijne" nic pozytywnego nie wynika.

PS. A propos Estonii - jej (jeszcze) trwająca prosperita wynika z reform i
              posunięć poczynionych w zeszłej dekadzie, a nie z dopłat. Tamże przeprowadzono
              uczciwą prywatyzację, reprywatyzację i znaczne uwolnienie rynku, a wszystko to w
              połączeniu z dekomunizacją i deagenturalizacją. Czyli coś czego w Polsce nie
              było i coś co rzeczywiście może służyć nam za przykład. A w temacie nowych
              technologii najlepiej spójrzmy na telekomunikacyjny boom, który dzieje się od
              kilku lat w Somalii, w której nie dość, że do owej telekomunikacji nikt nie
              dokłada, to jeszcze nie ma tam żadnego centralnego rządu, który mógłby ją przez
              jakiś urząd regulować.

>
              >
              > lux_et_veritas napisał:
              >
              > > z PO. Bo mniemam, iż na te laptopy i Internet sami łożyć nie będą. Dla po
              > rządku
              > > przypomnijmy inne wspaniałe plany narodowych socjalistów od Tuska: Narodo
              > wy
              > > Program Nauki Języków Obcych, Narodowy Program Informatyczny, Narodowy Pr
              > ogram
              > > "Samodzielność i wiedza", Narodowy Program Ujawniania Zdolności Młodzieży
              > i
              > > Wspomagania Jej Rozwoju itede, itepe.
              > >
              > >
              >
              >
              • kevin_michnik Re: W tym wątku jest zdaje się mowa o populistach 10.10.06, 19:45
                lux_et_veritas napisał:

> Żaden pomysł stymulowania czegoś z państwowego (czyli unijnego też) pieniądza
                > nie jest dobry.

po co w takim razie państwo?

Poza tym wszystko wskazuje na to, iż uwzględniając biurokrację
                > towarzyszącą redystrybucji i wielkość naszej składki wyjdzie na to, że
                > prawdopodobnie do interesu pt. dotacje unijne dołożymy.

zgadzam się i dlatego biurokracja wcześniej czy później walnie przyczyni się do
                upadku systemu. zarówno komuniści (marks, róża luksemburg), jak neoliberałowie
                (buchanan, tullock) widzieli w rozroście biurokracji zagrożenie (inna rzecz, że
                stalin i bush tego nie widzą). rozrost biurokracji wynika zarówno z walki klas
                jak i egoistycznej antropologii szkoły public choice.

od wolnego rynku wolałbym wolnych ludzi. bez jakiejś formy zrównania szans
                każdej jednostki nie widzę możliwości połączenia tych rzeczy a założenie
                darmowego internetu jest, tak jak darmowa nauka czytania etc. szansą na bardziej
                równy "start". jestem gotów do tego dokładać.
    • pink.freud Re: PO: Internet w każdym domu 10.10.06, 17:10
      Obowiązkowy abonament dla każdego????????
      Fajnie:))))))))))
      A ile marża dla profesora Kulczyka i aferałów?:)
      Czy to może sfinansują z tej subwencji, co to jej nie wzięli?:)))))))))))))
    • ja.wars Zadbajcie napierw, zeby dzieci nie glodowaly 10.10.06, 17:16
      Okradliscie Polakow z calego mienia, teraz mamicie ich internetem. Nawet durnen
      nie nabierze sie na wasze judaszowe obietnice. nakarmic ludzi, to znaczy oddac
      kradzione. Na to was nie stac,ale my odbierzemy swoje.
      • kevin_michnik Re: Zadbajcie napierw, zeby dzieci nie glodowaly 10.10.06, 17:22
        kto "wy"? że niby potencjalni radni cię okradli? kto to "my"?

ja.wars napisał:

> Okradliscie Polakow z calego mienia, teraz mamicie ich internetem. Nawet durnen
        >
        > nie nabierze sie na wasze judaszowe obietnice. nakarmic ludzi, to znaczy oddac
        > kradzione. Na to was nie stac,ale my odbierzemy swoje.
    • frank_drebin Kielbasa internetowo/laptopowa wyborcza ..... 10.10.06, 17:40

• sodoma4 Re: Suchary wyborcze. 10.10.06, 20:08
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka