maciej_maciej 13.12.06, 12:35 Czy ktos mi jest w stanie powiedzieć jakiej dziedziny nauki jest profesorem pan Bartoszewski? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna.berta Re: Pan Bartoszewski pseudonim Profesor 13.12.06, 12:38 maciej_maciej napisał: > Czy ktos mi jest w stanie powiedzieć jakiej dziedziny nauki jest profesorem > pan Bartoszewski? > Z góry dziękuję. Z dziedziny nauki mozna napisac doktorat. Profesorura jest przyporzadkowana do uczelni, ktora ja nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: Pan Bartoszewski pseudonim Profesor 13.12.06, 12:38 Prowokujesz czy nie potrafisz korzystać z dobrodziejstw internetu? pl.wikipedia.org/wiki/Władysław_Bartoszewski Wykształcenie Absolwent Gimnazjum im. św. Stanisława Kostki w Warszawie (1937) oraz Liceum Humanistycznego Towarzystwa Wychowawczo-Oświatowego "Przyszłość" w Warszawie (matura w 1939). Od października 1941 do początku 1944 studiował polonistykę na tajnym Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Warszawskiego. W grudniu 1948 został przyjęty na trzeci rok polonistyki na Wydziale Humanistycznym UW. Studia zostały przerwane w związku z aresztowaniem w grudniu 1949 i pięcioletnim pobytem w więzieniu. W listopadzie 1958 został przyjęty na studia polonistyczne na Wydziale Filologicznym UW w trybie eksternistycznym. Złożył na ręce prof. Juliana Krzyżanowskiego pracę magisterską, jednak decyzją rektora UW został w październiku 1962 skreślony z listy studentów. Ponadto posiada tytuł profesorski nadany mu decyzją rządu Bawarii, gdzie wykładał na uniwersytetach w latach 1983-1990. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Pan Bartoszewski pseudonim Profesor 13.12.06, 12:47 bazy.opi.org.pl/ludzie/os_inf_f.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_maciej Re: Pan Bartoszewski pseudonim Profesor 13.12.06, 16:48 hmm wyklady w Bawarii i juz profesor... z mianowania ichniego wojewody...To taki profesor... To Kawsniewskiego tez juz mozna tytulowac profesorem bo wyklada w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pan Bartoszewski pseudonim Profesor 13.12.06, 16:51 maciej_maciej napisał: > To Kawsniewskiego tez juz mozna tytulowac profesorem bo wyklada w USA? Na takie samej zasadzie jak Kaczyńskiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś