Dodaj do ulubionych

Wielki sukces IPN

19.12.06, 13:26
"Spotkanie promujące książkę dr. Dariusza Iwaneczki i dr. Krzysztofa Kaczmarskiego w poniedziałek o godz. 13 w Sali Wójtowskiej wrocławskiego ratusza"
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3799197.html
Dziś wtorek. Wiadomo już, że sprawą zainteresowało się aż około 50 wrocławian w 600 tysięcznym mieście. :)
Sukces. Tylko czy koszty nakładu się zwrócą? :)
Obserwuj wątek
    • kotek.filemon Re: Wielki sukces IPN 19.12.06, 13:29
      hummer napisał:

> Dziś wtorek. Wiadomo już, że sprawą zainteresowało się aż około 50 wrocławian w
      > 600 tysięcznym mieście. :)
      > Sukces. Tylko czy koszty nakładu się zwrócą? :)

Bo też taka jest skala zainteresowania społecznego lustracją. Nie patrz na
      Forum, bo tu jest nadreprezentacja onanistów lustracyjnych...
      • woda.woda Otóż to. 19.12.06, 13:30
        • hummer Re: Otóż to. 19.12.06, 13:41
          Swoje książki mogli by wydawać w Internecie
          Taniej by wyszło w tanim państwie
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54190421
      • hummer Re: Wielki sukces IPN 19.12.06, 13:35
        kotek.filemon napisał:

> Bo też taka jest skala zainteresowania społecznego lustracją. Nie patrz na
        > Forum, bo tu jest nadreprezentacja onanistów lustracyjnych...

Zauważ, że sprawa dotyczyła znanego każdemu wrocławianinowi - Wojciecha hr. Dzieduszyckiego. Co by było, gdyby akta dotyczyły Xińskiego? Sami historycy na spotkaniu i nikt więcej. :)
        • humbak Re: Wielki sukces IPN 19.12.06, 13:43
          Co by było, gdyby akta dotyczyły Xińskiego? Sami historycy na spo
          > tkaniu i nikt więcej. :)

Sorki, a czego Wy się spodziewacie? Że opracowanmiami IPN, które nie są
          książkami popularnonaukowymi, tylko specjalistycznymi książkami naukowymi będzą
          się interesować ikińscy? Apeluję o rozsądek w traktowaniu zagadnienia.
          • hummer Re: Wielki sukces IPN 19.12.06, 13:48
            humbak napisał:

> Co by było, gdyby akta dotyczyły Xińskiego? Sami historycy na spo
            > > tkaniu i nikt więcej. :)
            >
            > Sorki, a czego Wy się spodziewacie? Że opracowanmiami IPN, które nie są
            > książkami popularnonaukowymi, tylko specjalistycznymi książkami naukowymi będzą
            > się interesować ikińscy? Apeluję o rozsądek w traktowaniu zagadnienia.

Z taką nagonką medialną możnaby oczekiwać większego zainteresowania społeczeństwa. :) Ciekawe czy książki filozofów też będą nagłaśnianie w mediach :)
            • humbak Re: Wielki sukces IPN 19.12.06, 13:52
              Oj nie wiem... Mogę powiedzieć na moim prypadku: lustracja mnie interesuje, a za
              książkami IPN sie nie rozglądałem. Teraz to nie mam gdzie się rozglądać, ale to
              już inna sprawa;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka