hummer 13.01.07, 20:31 Bo coś mi się wydaje, że ku temu zmierza Polska kierowana przez Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belkot_belkot_belkot Re: Czy zło można zwyciężyć złem? 13.01.07, 20:33 Można świństwa zwalczać świństwami i szalbierstwa - szalbierstwami Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Dalej pozostając szalbierzem i świnią :) 13.01.07, 20:47 belkot_belkot_belkot napisał: > Można świństwa zwalczać świństwami i szalbierstwa - szalbierstwami Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly321 Re: Czy zło można zwyciężyć złem? 13.01.07, 20:36 A tak bliżej? "śprawiedliwość dziejowa" mówi Ci coś? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czy zło można zwyciężyć złem? 13.01.07, 20:46 zwykly321 napisał: > A tak bliżej? > "śprawiedliwość dziejowa" mówi Ci coś? Lenin dążył do sprawiedliwości dziejowej. Czy to miałeś na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly321 Re: Czy zło można zwyciężyć złem? 13.01.07, 20:58 Dokładnie. Czy więc rozliczenie owej "sprawiedliwości dziejowej" jest zwalczaniem złem zła? To Miałeś na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Rozliczał już Robespier 13.01.07, 21:35 zwykly321 napisał: > Dokładnie. Czy więc rozliczenie owej "sprawiedliwości dziejowej" jest > zwalczaniem złem zła? To Miałeś na myśli? Wiesz jak skończył? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 To zależy, co się zamierza osiągnąć 13.01.07, 21:12 hummer napisał: > Bo coś mi się wydaje, że ku temu zmierza Polska kierowana przez Jarosława. Inne zło, czy zła unicestwienie. W przypadku a) - owszem. Wp rzypadku b) - wykluczone Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jarosław Voodoo twierdzi, że odnowę moralną 13.01.07, 21:37 gat45 napisała: > hummer napisał: > > > Bo coś mi się wydaje, że ku temu zmierza Polska kierowana przez Jarosława > . > > > > Inne zło, czy zła unicestwienie. W przypadku a) - owszem. Wp rzypadku b) - > wykluczone Czyli chyba chodzi mu o przypadek b). :) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Czy zło można zwyciężyć złem? 13.01.07, 21:51 tak,zwycięża większe zło ,a mniejsze się poddaje Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Matematycznie rozumując 13.01.07, 21:55 maureen2 napisała: > tak,zwycięża większe zło ,a mniejsze się poddaje Zło - dobro + -1000 + -1 = -1001 Faktycznie sukces. :) Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl pewnie że można! 13.01.07, 21:58 tylko potem postaje nowy problem, co zrobić ze zwycięzcami? - i cała nadzieja już tylko w tym, że się powybijają nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Czy zło można zwyciężyć złem? 13.01.07, 22:00 ależ oczywiście... przykład - socjalizm, walczący bohatersko z konsekwencjami socjalizmu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl Jarosław Wspaniały 13.01.07, 22:03 zdaje się stać na stanowisku, że mniejszym złem można zwyciężyć większe, co jest oczywistą bzdurą, bo większe jest zawsze silniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Jarosław Wspaniały 13.01.07, 22:09 oczywiście,że większe zło jest silniejsze i dlatego zwycięża,całe życie tak było,świadczą o tym wyniki każdych wyborów,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie Jarosław Wspaniały a Voodoo 13.01.07, 22:09 figi.gov.pl napisała: kult podobny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55418002 > zdaje się stać na stanowisku, że mniejszym złem można zwyciężyć większe, co > jest oczywistą bzdurą, bo większe jest zawsze silniejsze Oglądałaś V element kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Encyklopedyczny opis zachowań 13.01.07, 22:14 jak u Jarosława. Wzięte z wikipedii. Sama zaobacz. A to ujeżdzanie konia i transy :) Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Czy zło można zwyciężyć złem? 13.01.07, 22:09 reakcjonista1 napisał: > ależ oczywiście... > przykład - socjalizm, walczący bohatersko z konsekwencjami socjalizmu... :-) Albo niszczenie układu - układem Nie każdy w końcu lubi niszczyć kapitalizm - kabaretem jak Korwin Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Czy Dobro można zwyciężyć złem? 14.01.07, 08:46 Ot i pytanie ! Czy Dobro można zwyciężyć złem ? Czy dobro mozna zwyciezyc zlem (Wielgusa) ? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A co on komu złego zrobił? 14.01.07, 08:48 francuskilacznik napisała: > Ot i pytanie ! > Czy Dobro można zwyciężyć złem ? > Czy dobro mozna zwyciezyc zlem (Wielgusa) ? A już wiadomo co komu zrobił złego Wielgus? Bo nic o tym nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: A co on komu złego zrobił? 14.01.07, 08:52 wiernych jako pasterz, oszukal i miast droge prawdy wskazywac grzechem klamstwa zablysnal Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Toć jak św. Piotr 14.01.07, 08:56 francuskilacznik napisała: > wiernych jako pasterz, oszukal > i miast droge prawdy wskazywac > grzechem klamstwa zablysnal Jakie to szczęście, że św. Piotr nie dożył IV RP. Ukrzyżowanoby go w Stolicy przed Pałacam Prezydenckim. Poza tym to chyba winy dotyczące spraw sacrum, a nie profanum. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jesteś muzułmaninem? :) 14.01.07, 08:52 Czy aby nie powinnni ciebie obserwować? Odpowiedz Link Zgłoś