camille_pissarro 02.02.07, 18:17 Jak widać mimo swego swawolnego sosobu bycia JKM był wzorem kultury jak w studio powinna zachowywac sie osoba publiczna, czego nie mozna było powiedzieć o Czarneckim a tym bardziej Joannie Senyszyn... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osa5 Re: J.Senyszyn totalna żenada 02.02.07, 19:11 baba jest po prostu bezczelna ale pozwoliliśmy aby działacze PZPRowscy nadal rządzili Polską Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: J.Senyszyn totalna żenada 02.02.07, 19:30 Bezczelna to ona może i jest, ale rację ma. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:38 Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. A to w Polsce wyjatek !!! Ta Szenyszym mi sie coraz bardziej podoba ! Jest taka europejska... Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:41 Nisktórych w oczy kole, że powiedziała prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Prawda niektórych boli, ale na to rady nie ma 02.02.07, 19:42 senyszyn.blog.onet.pl/2,ID171272215,index.html Poczytajcie sobie i opinie na jej blogu. Pani Profesor mowi głosno to, o czym inni po cichu! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Dla mnie Szenyszyn jest bomba ! 02.02.07, 19:51 Dla mnie Szenyszyn jest bomba ! Super !!! Gdzie ona sie uchowala ?! Dla mnie to jest drugi Gombrowicz ! Swietnie trafia w nowomowe, zmanierowanie i pretensjonalnosc obecnej koalicji. Pseudo-katolicko-polskie gdakanie, ujadanie i kociokwik. Swietnie trafia w oblude i zaklamanie kaczyzmu. Nic dodac. Nic ujac ! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Prawda niektórych boli, ale na to rady nie ma 02.02.07, 23:20 joannabarska napisała: > senyszyn.blog.onet.pl/2,ID171272215,index.html Poczytajcie sobie i > opinie na jej blogu. Pani Profesor mowi głosno to, o czym inni po cichu! Widzisz problemem p. Senyszyn nie jest bynajmniej merytoryczna tresc tego co mówi (bo sam przyznam ze tresc jest czesto interesujaca i dajaca do myslenia) ale forma oraz cele które zdaja sie z jej słów przebijac jak i towarzystwo do którego sie czasami podczepia, niestety jej maniery sa po prostu nie do przyjecia, kobiecie z taka pozycja (a to przeciez pani profesor i poseł RP) zwyczajnie pewnych rzeczy nie wypada (mezczyźnie równiez), jest takie stare polskie przysłowie: co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie, ale ono działa terz w druga strone: co mogą smrody to nie wojewody. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:51 Nie jest zmanierowana i nie jest pretensjonalna, to wystarczy aby była dla niektórych autorytetem, to doprawdy są wyznaczniki w dzisiejszym postmodernistycznym "ładzie". A jkież to warosci prezentuje J.Senyszyn , ze mozna ja okjreślic mianem proeuropejskiej ??? Bo fakt obrony przez nią środowisk homoseksulanych i jaskrawy ( aby nie powiedziec genetyczny ) antyklerykalizm to chyba za mało aby ten epitet ( proeuropejska )w stosunku do tej nieciekawej i nie zasługującej na miano erudytki ( poza wymienionymi powyżej zakresami aktywności tej pani ) m ógł byc zastosowany ... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:56 camille_pissarro napisał: > Nie jest zmanierowana i nie jest pretensjonalna, to wystarczy aby była dla > niektórych autorytetem, to doprawdy są wyznaczniki w dzisiejszym > postmodernistycznym "ładzie". > A jkież to warosci prezentuje J.Senyszyn , ze mozna ja okjreślic mianem > proeuropejskiej ??? > Bo fakt obrony przez nią środowisk homoseksulanych i jaskrawy ( aby nie > powiedziec genetyczny ) antyklerykalizm to chyba za mało aby ten epitet ( > proeuropejska )w stosunku do tej nieciekawej i nie zasługującej na miano > erudytki ( poza wymienionymi powyżej zakresami aktywności tej pani ) m ógł byc > zastosowany ... Ty masz za autorytet Wassermana ,Kaczyńskich, Leppera, Giertycha. inni maja swoje autorytety, i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski. 02.02.07, 20:06 Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski - a to cechuje Polakow ktorzy maja codzienne kontakty z Europa. Swietnie analizuje obecna sytuacje polityczna i spoleczna. Nie jest oportunistka i nie poddaje sie zmanierowanej i pretensjonalnej katoprawicowej konwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 20:10 Brawo pani Szenyszyn! Nieco powietrza nie zaszkodzi nikomu. Wyznawcom Jarosława gromkie: NIET Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 20:25 Przecież to jest totalny bełkot.... np. > Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski - a to cechuje Polakow ktorzy maja codzienne kontakty z Europa. Prawda jest taka, że pani J.Senyszyn nie ma na szczęscie żadnych szans aby w najblizszym czasie wpływać na to co sie dzieje w RP ani dzis ani w najblizszej przyszłości. Poza jej medialnymi hucpami nikt rozsądny nie dostrzega w jej poczynaniach głębszego sensu poza samym faktem autoprezentacji i przypominania, że taka osoba w ogóle istnieje.Ludzie, którzy nie oglądają telewizji nie wiedzą kto to jest J.Senyszyn, ja owszem wiem ale traktuje jako zło konieczne ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów ! 02.02.07, 20:53 > Prawda jest taka, że pani J.Senyszyn nie ma na szczęscie żadnych szans aby w > najblizszym czasie wpływać na to co sie dzieje w RP ani dzis ani w najblizszej > > przyszłości. Poza jej medialnymi hucpami nikt rozsądny nie dostrzega w jej > poczynaniach głębszego sensu poza samym faktem autoprezentacji i przypominania, > > że taka osoba w ogóle istnieje.Ludzie, którzy nie oglądają telewizji nie wiedzą > > kto to jest J.Senyszyn, ja owszem wiem ale traktuje jako zło konieczne ;))) > Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów ! Ach, co za zmanierowany ton... P. S. Szenyszyn jest dla wielu mlodych ludzi wrecz idolem i wzorcem do nasladowania. Na forum Onetu ludzie az podskoczyli z radosci ! I wystarczy, ze kilkaset tysiecy ludzi przeczyta jej blog. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów 02.02.07, 21:01 To nie są żadne fochy i zadne pretensje to sa fakty. Blog JKM jest czytany przez ponad 45 tys. internautów dziennie ( ponad milion wejśc od czasu powstania ) , jak to sie ma do blogu J.Senyszyn. Wystarczy przeczytać 2,3 Twoje posty aby wyrobic sobie zdanie z jaka płytką osobowoscią ma się do czynienia.Osoby , które nie maja nic sensownego do zaprezentowania, żadnego wyegzemplifikowanego własnego przemyślenia, tylko same frazesy i powielane lewackie mantry... Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów 02.02.07, 21:03 'żadnego wyegzemplifikowanego własnego przemyślenia' To jest bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:20 > Wystarczy przeczytać 2,3 Twoje posty aby wyrobic sobie zdanie z jaka > płytką osobowoscią ma się do czynienia.Osoby , które nie maja nic sensownego do > > zaprezentowania, żadnego wyegzemplifikowanego własnego przemyślenia, tylko same > > frazesy i powielane lewackie mantry... Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia ! Co to za poziom ! Ja mam swoje - a ty masz swoje. Czytaj sobie blog jakiegos tam JKM - a ja czytam blog Szenyszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:26 A czy ja komus bronie czytac blogi J.Senyszyn, ba możesz nawet jej zakładac wątki ( jesli Ci pozwoli ;)).Chodzi mi o dyskusję z ponowoczesnym pokeleniem , którego jesteś dobitnym przykładem.Poza stwierdzeniem , ze patrzenie na Polske z perspektywy Brukseli czyni człowieka noweczosnym, o szerokich horyzontach myslowych, czy to jest wszystko co masz do zaoferowania w merytorycznej dyskusji ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:28 camille_pissarro napisał: > A czy ja komus bronie czytac blogi J.Senyszyn, ba możesz nawet jej zakładac > wątki ( jesli Ci pozwoli ;)).Chodzi mi o dyskusję z ponowoczesnym pokeleniem , > którego jesteś dobitnym przykładem.Poza stwierdzeniem , ze patrzenie na Polske > z perspektywy Brukseli czyni człowieka noweczosnym, o szerokich horyzontach > myslowych, czy to jest wszystko co masz do zaoferowania w merytorycznej > dyskusji ? ;))) a co Ty masz? Wiare w kaczory? to nie wiele masz. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:31 To do Camila P. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 22:20 Coz za gleboka i rozwinieta analiza! Tylko pogratulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów 03.02.07, 01:24 Porownaj ile osob oglada "big brother" a ilu Pospieszalskiego.Czy "wielki barat jest wielokrotnie wartosciowszy od twojego idola? Bo tak to wynika z tzw ogladalnosci.(przyjmujac twoja metode oceniania jakosci). Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 20:57 camille_pissarro napisał: > Przecież to jest totalny bełkot.... > np. > > > > Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski - a to cechuje Polakow ktor > zy > maja codzienne kontakty z Europa. > > Prawda jest taka, że pani J.Senyszyn nie ma na szczęscie żadnych szans aby w > najblizszym czasie wpływać na to co sie dzieje w RP ani dzis ani w najblizszej > > przyszłości. Poza jej medialnymi hucpami nikt rozsądny nie dostrzega w jej > poczynaniach głębszego sensu poza samym faktem autoprezentacji i przypominania, > > że taka osoba w ogóle istnieje.Ludzie, którzy nie oglądają telewizji nie wiedzą > > wiara w Kaczyńskich sprawia cuda , to czuć, z twoich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 21:02 Pani Senyszyn to bardzo inteligentna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: Szenyszyn - do camille_PiSsarro 02.02.07, 21:47 Przeczytaj parę razy ze zrozumieniem te oto słowa Senyszyn: "Wierni potrzebują przytulnych Domów Bożych, w których można się pomodlić, zadumać, usłyszeć dobre słowo, znaleźć wsparcie. Kler – przeciwnie. Potrzebuje budowli okazałych, pełnych przepychu, manifestujących jego bezgraniczną władzę i potęgę." Może za czas jakiś zajarzysz ich sens Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Szenyszyn - do camille_PiSsarro 02.02.07, 22:04 Bardzo rozsądna konstatacja, której moge tylko przyklasnąć.Też uważam, że przepych jest absolutnie zbędny i Jezus gdyby żył, nie popierałby przepychu w świątyniach, bo nie to jest istotne jeśli chodzi o wyznawanie wiary. Natomiast istotna sprawa jest utrzymywaniem zabytków, a te w większości w naszym kraju stanowią budynki sakralne i na to pieniędzy nie powinno się żałować. Ponadto to nie J.Senyszyn ( czy Szenyszyn ) nie jest dla mnie i na szczęście dla znamienitej wiekszości Polaków żadnym moralnym autorytetem do wygłaszania takich sądów, nie sie zajmie swoja ideologia a nie zbijaniem politycznego kapitału na antyklerykalnych hucpach.Niech błyśnie i tchnie w lewicowa formacje jakieś nowe idee, pomysły a nie w prymitywny sposób bazuje na antyklerykalnych treściach ... Mam poważne wątpliwości czy będziesz w stanie zrozumiec sens powyższej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: J.Senyszyn totalna żenada 02.02.07, 19:42 camille_pissarro napisał: > Jak widać mimo swego swawolnego sosobu bycia JKM był wzorem kultury jak w > studio powinna zachowywac sie osoba publiczna, czego nie mozna było > powiedzieć o Czarneckim a tym bardziej Joannie Senyszyn.. JKM to wzór kultury ,czy choroba Parkinsona? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Baba jest cięta i ma dużo racji 02.02.07, 19:48 A Januszka kompletnie zatkało. Za to Rysiu usiłował udawać chama i wypadł w tym żałośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Baba jest cięta i ma dużo racji 02.02.07, 19:49 Nie musiał udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Baba jest cięta i ma dużo racji 03.02.07, 14:01 Bez p.Senyszym jeszcze smutniej byłoby w Polsce. Polecam Superstację przy okazji, tam mozna ją widzieć i słyszec! Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: J.Senyszyn totalna żenada 03.02.07, 14:36 Senyszyn zachowuje się jak rasowy komuch, więc nie ma sie jej co dziwić. A i tu na forum komuchów którym podoba sie to co wyprawia to babsko co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: J.Senyszyn totalna żenada 03.02.07, 16:06 faktycznie komuchów, bo rozsądni agnostycy zachowują się nad wyraz wstrzemięźliwie, chociaż też maja analogiczny pogląd na sprawe przekazania 40 mln PL na budowe światyni Opatrzności ... Odpowiedz Link Zgłoś