Dodaj do ulubionych

J.Senyszyn totalna żenada

02.02.07, 18:17
Jak widać mimo swego swawolnego sosobu bycia JKM był wzorem kultury jak w
studio powinna zachowywac sie osoba publiczna, czego nie mozna było
powiedzieć o Czarneckim a tym bardziej Joannie Senyszyn...
Obserwuj wątek
    • osa5 Re: J.Senyszyn totalna żenada 02.02.07, 19:11
      baba jest po prostu bezczelna ale pozwoliliśmy aby działacze PZPRowscy nadal
      rządzili Polską
      • p.smerf Re: J.Senyszyn totalna żenada 02.02.07, 19:30
        Bezczelna to ona może i jest, ale rację ma.
    • katrina_bush Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:38
      Nie jest zmanierowana i pretensjonalna.

A to w Polsce wyjatek !!!

Ta Szenyszym mi sie coraz bardziej podoba !

Jest taka europejska...

• marbor1 Re: Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:41
        Nisktórych w oczy kole, że powiedziała prawdę.
      • joannabarska Prawda niektórych boli, ale na to rady nie ma 02.02.07, 19:42
        senyszyn.blog.onet.pl/2,ID171272215,index.html Poczytajcie sobie i
        opinie na jej blogu. Pani Profesor mowi głosno to, o czym inni po cichu!
        • katrina_bush Dla mnie Szenyszyn jest bomba ! 02.02.07, 19:51
          Dla mnie Szenyszyn jest bomba !

Super !!! Gdzie ona sie uchowala ?!

Dla mnie to jest drugi Gombrowicz !

Swietnie trafia w nowomowe, zmanierowanie i pretensjonalnosc obecnej koalicji.

Pseudo-katolicko-polskie gdakanie, ujadanie i kociokwik.

Swietnie trafia w oblude i zaklamanie kaczyzmu.

Nic dodac. Nic ujac !
        • qqazz Re: Prawda niektórych boli, ale na to rady nie ma 02.02.07, 23:20
          joannabarska napisała:
          > senyszyn.blog.onet.pl/2,ID171272215,index.html
          Poczytajcie sobie i
          > opinie na jej blogu. Pani Profesor mowi głosno to, o czym inni po cichu!

Widzisz problemem p. Senyszyn nie jest bynajmniej merytoryczna tresc tego co
          mówi (bo sam przyznam ze tresc jest czesto interesujaca i dajaca do myslenia)
          ale forma oraz cele które zdaja sie z jej słów przebijac jak i towarzystwo do
          którego sie czasami podczepia, niestety jej maniery sa po prostu nie do
          przyjecia, kobiecie z taka pozycja (a to przeciez pani profesor i poseł RP)
          zwyczajnie pewnych rzeczy nie wypada (mezczyźnie równiez), jest takie stare
          polskie przysłowie: co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie, ale ono działa
          terz w druga strone: co mogą smrody to nie wojewody.

pozdrawiam
      • camille_pissarro Re: Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:51
        Nie jest zmanierowana i nie jest pretensjonalna, to wystarczy aby była dla
        niektórych autorytetem, to doprawdy są wyznaczniki w dzisiejszym
        postmodernistycznym "ładzie".
        A jkież to warosci prezentuje J.Senyszyn , ze mozna ja okjreślic mianem
        proeuropejskiej ???
        Bo fakt obrony przez nią środowisk homoseksulanych i jaskrawy ( aby nie
        powiedziec genetyczny ) antyklerykalizm to chyba za mało aby ten epitet (
        proeuropejska )w stosunku do tej nieciekawej i nie zasługującej na miano
        erudytki ( poza wymienionymi powyżej zakresami aktywności tej pani ) m ógł byc
        zastosowany ...
        • hrabia.m.c Re: Nie jest zmanierowana i pretensjonalna. 02.02.07, 19:56
          camille_pissarro napisał:

> Nie jest zmanierowana i nie jest pretensjonalna, to wystarczy aby była dla
          > niektórych autorytetem, to doprawdy są wyznaczniki w dzisiejszym
          > postmodernistycznym "ładzie".
          > A jkież to warosci prezentuje J.Senyszyn , ze mozna ja okjreślic mianem
          > proeuropejskiej ???
          > Bo fakt obrony przez nią środowisk homoseksulanych i jaskrawy ( aby nie
          > powiedziec genetyczny ) antyklerykalizm to chyba za mało aby ten epitet (
          > proeuropejska )w stosunku do tej nieciekawej i nie zasługującej na miano
          > erudytki ( poza wymienionymi powyżej zakresami aktywności tej pani ) m ógł byc
          > zastosowany ...

Ty masz za autorytet Wassermana ,Kaczyńskich, Leppera, Giertycha.
          inni
          maja swoje autorytety,
          i juz.
          • katrina_bush Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski. 02.02.07, 20:06
            Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski - a to cechuje Polakow ktorzy maja codzienne
            kontakty z Europa.

Swietnie analizuje obecna sytuacje polityczna i spoleczna.

Nie jest oportunistka i nie poddaje sie zmanierowanej i pretensjonalnej katoprawicowej konwencji.

• asdf401 Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 20:10
              Brawo pani Szenyszyn! Nieco powietrza nie zaszkodzi nikomu. Wyznawcom Jarosława
              gromkie: NIET
            • camille_pissarro Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 20:25
              Przecież to jest totalny bełkot....
              np.

> Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski - a to cechuje Polakow ktorzy
              maja codzienne kontakty z Europa.

Prawda jest taka, że pani J.Senyszyn nie ma na szczęscie żadnych szans aby w
              najblizszym czasie wpływać na to co sie dzieje w RP ani dzis ani w najblizszej
              przyszłości. Poza jej medialnymi hucpami nikt rozsądny nie dostrzega w jej
              poczynaniach głębszego sensu poza samym faktem autoprezentacji i przypominania,
              że taka osoba w ogóle istnieje.Ludzie, którzy nie oglądają telewizji nie wiedzą
              kto to jest J.Senyszyn, ja owszem wiem ale traktuje jako zło konieczne ;)))
              • katrina_bush Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów ! 02.02.07, 20:53
                > Prawda jest taka, że pani J.Senyszyn nie ma na szczęscie żadnych szans aby w
                > najblizszym czasie wpływać na to co sie dzieje w RP ani dzis ani w najblizszej
                >
                > przyszłości. Poza jej medialnymi hucpami nikt rozsądny nie dostrzega w jej
                > poczynaniach głębszego sensu poza samym faktem autoprezentacji i przypominania,
                >
                > że taka osoba w ogóle istnieje.Ludzie, którzy nie oglądają telewizji nie wiedzą
                >
                > kto to jest J.Senyszyn, ja owszem wiem ale traktuje jako zło konieczne ;)))
                >

Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów !

Ach, co za zmanierowany ton...

P. S.
                Szenyszyn jest dla wielu mlodych ludzi wrecz idolem i wzorcem do nasladowania.

Na forum Onetu ludzie az podskoczyli z radosci !

I wystarczy, ze kilkaset tysiecy ludzi przeczyta jej blog.
                • camille_pissarro Re: Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów 02.02.07, 21:01
                  To nie są żadne fochy i zadne pretensje to sa fakty.
                  Blog JKM jest czytany przez ponad 45 tys. internautów dziennie ( ponad milion
                  wejśc od czasu powstania ) , jak to sie ma do blogu J.Senyszyn.
                  Wystarczy przeczytać 2,3 Twoje posty aby wyrobic sobie zdanie z jaka
                  płytką osobowoscią ma się do czynienia.Osoby , które nie maja nic sensownego do
                  zaprezentowania, żadnego wyegzemplifikowanego własnego przemyślenia, tylko same
                  frazesy i powielane lewackie mantry...
                  • jdbad Re: Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów 02.02.07, 21:03
                    'żadnego wyegzemplifikowanego własnego przemyślenia'
                    To jest bełkot.
                  • katrina_bush Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:20
                    > Wystarczy przeczytać 2,3 Twoje posty aby wyrobic sobie zdanie z jaka
                    > płytką osobowoscią ma się do czynienia.Osoby , które nie maja nic sensownego do
                    >
                    > zaprezentowania, żadnego wyegzemplifikowanego własnego przemyślenia, tylko same
                    >
                    > frazesy i powielane lewackie mantry...

Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia !

Co to za poziom !

Ja mam swoje - a ty masz swoje.

Czytaj sobie blog jakiegos tam JKM - a ja czytam blog Szenyszyn.

• camille_pissarro Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:26
                      A czy ja komus bronie czytac blogi J.Senyszyn, ba możesz nawet jej zakładac
                      wątki ( jesli Ci pozwoli ;)).Chodzi mi o dyskusję z ponowoczesnym pokeleniem ,
                      którego jesteś dobitnym przykładem.Poza stwierdzeniem , ze patrzenie na Polske
                      z perspektywy Brukseli czyni człowieka noweczosnym, o szerokich horyzontach
                      myslowych, czy to jest wszystko co masz do zaoferowania w merytorycznej
                      dyskusji ? ;)))
                      • hrabia.m.c Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:28

> A czy ja komus bronie czytac blogi J.Senyszyn, ba możesz nawet jej zakładac
                        > wątki ( jesli Ci pozwoli ;)).Chodzi mi o dyskusję z ponowoczesnym pokeleniem ,
                        > którego jesteś dobitnym przykładem.Poza stwierdzeniem , ze patrzenie na Polske
                        > z perspektywy Brukseli czyni człowieka noweczosnym, o szerokich horyzontach
                        > myslowych, czy to jest wszystko co masz do zaoferowania w merytorycznej
                        > dyskusji ? ;)))

a co Ty masz?
                        Wiare w kaczory?
                        to nie wiele masz.
                      • jdbad Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:30
                        Znowu bełkot.
                        • jdbad Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 21:31
                          To do Camila P.
                        • nelsonek Re: Twoja tania nowomowa nie robi wrażenia. 02.02.07, 22:20
                          Coz za gleboka i rozwinieta analiza!
                          Tylko pogratulowac!
                  • x2468 Re: Ach, co za pretensje...co za strojenie fochów 03.02.07, 01:24
                    Porownaj ile osob oglada "big brother" a ilu Pospieszalskiego.Czy "wielki barat
                    jest wielokrotnie wartosciowszy od twojego idola? Bo tak to wynika z tzw
                    ogladalnosci.(przyjmujac twoja metode oceniania jakosci).
              • hrabia.m.c Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 20:57

> Przecież to jest totalny bełkot....
                > np.
                >
                >
                > > Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski - a to cechuje Polakow ktor
                > zy
                > maja codzienne kontakty z Europa.
                >
                > Prawda jest taka, że pani J.Senyszyn nie ma na szczęscie żadnych szans aby w
                > najblizszym czasie wpływać na to co sie dzieje w RP ani dzis ani w najblizszej
                >
                > przyszłości. Poza jej medialnymi hucpami nikt rozsądny nie dostrzega w jej
                > poczynaniach głębszego sensu poza samym faktem autoprezentacji i przypominania,
                >
                > że taka osoba w ogóle istnieje.Ludzie, którzy nie oglądają telewizji nie wiedzą
                >

>

wiara w Kaczyńskich sprawia cuda ,
                to czuć,
                z twoich postow.
                • jdbad Re: Szenyszyn ma zdrowy dystans do obecnej Polski 02.02.07, 21:02
                  Pani Senyszyn to bardzo inteligentna kobieta.
              • gryziec Re: Szenyszyn - do camille_PiSsarro 02.02.07, 21:47
                Przeczytaj parę razy ze zrozumieniem te oto słowa Senyszyn:

"Wierni potrzebują przytulnych Domów Bożych, w których można się pomodlić,
                zadumać, usłyszeć dobre słowo, znaleźć wsparcie. Kler – przeciwnie. Potrzebuje
                budowli okazałych, pełnych przepychu, manifestujących jego bezgraniczną władzę
                i potęgę."

Może za czas jakiś zajarzysz ich sens

• camille_pissarro Re: Szenyszyn - do camille_PiSsarro 02.02.07, 22:04
                  Bardzo rozsądna konstatacja, której moge tylko przyklasnąć.Też uważam, że
                  przepych jest absolutnie zbędny i Jezus gdyby żył, nie popierałby przepychu w
                  świątyniach, bo nie to jest istotne jeśli chodzi o wyznawanie wiary.
                  Natomiast istotna sprawa jest utrzymywaniem zabytków, a te w większości w
                  naszym kraju stanowią budynki sakralne i na to pieniędzy nie powinno się
                  żałować.
                  Ponadto to nie J.Senyszyn ( czy Szenyszyn ) nie jest dla mnie i na
                  szczęście dla znamienitej wiekszości Polaków żadnym moralnym autorytetem do
                  wygłaszania takich sądów, nie sie zajmie swoja ideologia a nie zbijaniem
                  politycznego kapitału na antyklerykalnych hucpach.Niech błyśnie i tchnie w
                  lewicowa formacje jakieś nowe idee, pomysły a nie w prymitywny sposób bazuje na
                  antyklerykalnych treściach ...
                  Mam poważne wątpliwości czy będziesz w stanie zrozumiec sens powyższej
                  wypowiedzi
    • hrabia.m.c Re: J.Senyszyn totalna żenada 02.02.07, 19:42

> Jak widać mimo swego swawolnego sosobu bycia JKM był wzorem kultury jak w
      > studio powinna zachowywac sie osoba publiczna, czego nie mozna było
      > powiedzieć o Czarneckim a tym bardziej Joannie Senyszyn..

JKM to wzór kultury ,czy choroba Parkinsona?
    • haen1950 Baba jest cięta i ma dużo racji 02.02.07, 19:48
      A Januszka kompletnie zatkało. Za to Rysiu usiłował udawać chama i wypadł w tym
      żałośnie.
      • hrabia.m.c Re: Baba jest cięta i ma dużo racji 02.02.07, 19:49
        Nie musiał udawać.
        • joannabarska Re: Baba jest cięta i ma dużo racji 03.02.07, 14:01
          Bez p.Senyszym jeszcze smutniej byłoby w Polsce. Polecam Superstację przy
          okazji, tam mozna ją widzieć i słyszec!
    • prawie_magister Re: J.Senyszyn totalna żenada 03.02.07, 14:36
      Senyszyn zachowuje się jak rasowy komuch, więc nie ma sie jej co dziwić. A i tu
      na forum komuchów którym podoba sie to co wyprawia to babsko co niemiara.
      • camille_pissarro Re: J.Senyszyn totalna żenada 03.02.07, 16:06
        faktycznie komuchów, bo rozsądni agnostycy zachowują się nad wyraz
        wstrzemięźliwie, chociaż też maja analogiczny pogląd na sprawe przekazania 40
        mln PL na budowe światyni Opatrzności ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka