prawicowiec.pl 05.02.07, 20:40 Ktoś się nie zgadza? Poproszę o uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manny_ramirez Re: Socjalista = złodziej 05.02.07, 20:42 komunista = zlodziej Socjalista jesli akceptuje wybory ktore moga dac wladze niesocjalistom jest czlowiekiem ze stepionym zrozumieniem prywatnej wlasnosci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Socjalista = złodziej 06.02.07, 09:45 'stępione zrozumienie prywatnej własności' to właśnie złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Panstwo socjalistyczne = organizacja przestepcza 06.02.07, 09:57 Socjalista: sympatyk organizacji przestepczej. Aktywny socjalista (czlonek partii, administracji, etc) = zlodziej. --- Tzw. "Prawo i Sprawiedliwosc", patrz --> Naduzycie semantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny No,no prawiczku!! 06.02.07, 10:06 Uwazaj na artykul o obrazie uczuc religijnych,sugerujesz ze Jezus to zlodziej Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: No,no prawiczku!! 06.02.07, 10:12 Nie znam się, jestem ateistą. W każdym razie KK sporo ukradl w swojej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 A co Jezus ukradł? 06.02.07, 10:37 sanitarny napisał: > Uwazaj na artykul o obrazie uczuc religijnych,sugerujesz ze Jezus to zlodziej Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: A co Jezus ukradł? 06.02.07, 10:47 Glosil socjalistyczne idee,a co ukradl, spytaj sie prawicowca,to oa twierdzi ze socjalista to zlodziej Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A co Jezus ukradł? 06.02.07, 10:51 sanitarny napisał: > Glosil socjalistyczne idee, To jest kłamstwo, propaganda komunistyczna. Wytłumaczę Ci to przystępnie. Socjalista chce wspomagać biednego z CUDZEGO majątku. Jezus nauczał, że dobrze jest wspomóc biednego z WŁASNEGO majątku. Zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: A co Jezus ukradł? 06.02.07, 10:53 Nie sądzę by zrozumiał. Ale przedstawiłeś to świetnie, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Perpetum mobile/ 06.02.07, 10:58 oleg3 napisał: > sanitarny napisał: > > Glosil socjalistyczne idee, > > > To jest kłamstwo, propaganda komunistyczna. Wytłumaczę Ci to przystępnie. > > Socjalista chce wspomagać biednego z CUDZEGO majątku. > Jezus nauczał, że dobrze > jest wspomóc biednego z WŁASNEGO majątku. > > Zrozumiałeś? A skąd brać ten majątek? Szczególnie ten swój. Byś ty miał swój majątek komuś musisz zabrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Perpetum mobile/ 06.02.07, 10:59 Prawdziwy bolszewik z ciebie. Uważasz, że nie można się wzbogacić nie zabierając innym? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Perpetum mobile/ 06.02.07, 11:03 hummer napisał: > A skąd brać ten majątek? Szczególnie ten swój. Byś ty miał swój majątek komuś > musisz zabrać :) Tylko w pokerze -;) Gospodarka nie jest grą o sumie zerowej. Zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Perpetum mobile/ 03.03.07, 21:03 > A skąd brać ten majątek? Szczególnie ten swój. Byś ty miał swój majątek komuś m > usisz zabrać :) Łoł, ale pojechałeś.:D Uważaj z podpuszczaniem ludzi, bo czasem można robiąc to napisać coś bez sensu;) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A co Jezus ukradł? 06.02.07, 15:27 oleg3 napisał: > Socjalista chce wspomagać biednego z CUDZEGO majątku. Jezus nauczał, że dobrze > jest wspomóc biednego z WŁASNEGO majątku. Tak mówi teoria. Socjalista jednak "zapomina" dodać, kto w jego rozumieniu jest tym "biednym". A w rozumieniu socjalisty owym wiecznie "biednym" jest on sam. Socjaliści próbują grać rolę Janosika, który "zabiera bogatym io oddaje biednym". Problem w tym, że zabierają tak naprawdę każdemu i rzecz jasna - ani myślą komukolwiek potem oddawać. Co widać po stopniu korupcji w Plsce. :o) Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: A co Jezus ukradł? 06.02.07, 10:52 Głoszenie socjlistycznych idei to namawianie do złodziejstwa. Możesz mi przedstawić jakie to 'socjalistyczne idee' głosił Jezus? Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Jezus - liberal 06.02.07, 10:55 Wszak Bog stworzyl czlowiek obdarzajac go wolna wola. --- Tzw. "Prawo i Sprawiedliwosc", patrz --> Naduzycie semantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kto za młodu nie był socjalistą... 06.02.07, 10:13 ..ten na starość będzie świnią. Powiedział to podobno pewien angielski lord, gdy wytykano mu socjalistyczne zaangażowanie jego syna. A co do tezy merytorycznej: socjaliści twierdzą, że tylko odbierają zagrabione... Przy tym prawdziwy socjalista odbiera nie dla siebie osobiście, ale dla ludu pokrzywdzonego przez kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Kto za młodu nie był socjalistą... 06.02.07, 10:17 Pokrzywdzonego przez kapitalizm?? W jaki sposób kapitalizm może skrzywdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Kto za młodu nie był socjalistą... 06.02.07, 11:10 Ja socjalistą byłem ale na szczęście się wyleczyłem z tej przypadłości... człowiek był bardzo młody i bardzo głupi :-) > A co do tezy merytorycznej: socjaliści twierdzą, że tylko odbierają > zagrabione... "zagrabione" przez kogo niby??? Przy tym prawdziwy socjalista odbiera nie dla siebie osobiście, > ale dla ludu pokrzywdzonego przez kapitalizm. prawdziwy socjalista jest więc złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Kto za młodu nie był socjalistą... 06.02.07, 15:32 indris napisał: > Przy tym prawdziwy socjalista odbiera nie dla siebie osobiście, > ale dla ludu pokrzywdzonego przez kapitalizm. Tak jak posłanka Jakubowska? Tak jak poseł Pęczak? Tak jak poseł Jagiełło? Tak jak szefostwa państwowych firm (KGHM, kopalnie itd.)? Dlaczego słowo "lud" ogranicza się dla socjalistów tylko do grona ich rodzin i partyjnych koleżków? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kto za młodu nie był socjalistą... 03.03.07, 21:07 Ponoć że Bismarck, tyle ze to nie jest całość:) Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie sku..synem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi. Proszę wybaczyć treść niecenzuralną, ale przeklejam domniemanego cytata:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jezus = złodziej ? Niezłe. 06.02.07, 10:39 prawicowiec.pl napisał: > Ktoś się nie zgadza? Poproszę o uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 hummer=idiota ? Niezłe. 06.02.07, 11:08 pomyśl oszołomku chwilę :-) Socjalista to osioł, propagujący "silne państwo opiekuńcze"... czyli złodziejstwo. Jezus propagował pomaganie bliźnim w sposób dobrowolny co absolutnie nie kłóci się z ideologią wolnorynkową. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 nie nie rowna sie ... 06.02.07, 11:08 bo Jezus szanowal wlasnosc prywatna i nikomy niczego z kieszeni nie wyciagal. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Socjalista = złodziej 06.02.07, 12:16 prawicowiec.pl napisał: > Ktoś się nie zgadza? Poproszę o uzasadnic --================Kazdy "prawicowiec" jest az takim durniem? Trudno być trębaczem u głuchego króla! (Roman Gorzelski) Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Socjalista = złodziej 06.02.07, 14:46 Zechciałbyś uzasadnić, bo widzę, że jesteś odmiennego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Socjalista = złodziej 06.02.07, 15:23 Mój dziadek, absolwent przedwojennego SGH zwykł mawiać: "Socjaliści dzielą się na dwie grupy: 1. sprytni kombinatorzy-propagndziści, którzy obiecując złote góry pchają się do władzy, która oznacza dla nich przede wszystkim dostęp do publicznych pieniędzy, które mogą sobie do woli rozkradać, oraz 2. idioci, którzy na nich głosują i na których plecach socjaliści-kombinatorzy dobierają się do władzy, czyli - do ICH kieszeni podatników." Tak czy inaczej - polskie społeczeństwo MUSI kiedyś dojrzeć do normalnego, liberlanego kapitalizmu. Im szybciej, tym lepiej. Już straciliśmy wystarczająco wiele czasu, co widać po porównaniu naszego stopnia rozwoju do krajów takich jak Estonia, o Czechach nie wspominając. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czyli potwierdza się teza o marnej jakości 06.02.07, 15:53 przedwojennej edukacj. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Socjalista = złodziej 06.02.07, 16:09 Już straciliśmy wystarczająco > wiele czasu, co widać po porównaniu naszego stopnia rozwoju do krajów takich jak > Estonia, o Czechach nie wspominając. Roznica miedzy Polska a Estonia i Czechami polega na tym ,ze w tamtych krajach odsunieto bylych komunistow od wladzy, moze tu jest pies pogrzebany ... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czechy swój boom gospodarczy zawdzięczają 04.03.07, 14:13 socjalistom, którzy ostatnio nawet z komunistami współrządzili. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Złodziej to ten co okrada pracownika, 06.02.07, 15:51 płacąc mu za miesiąc to co ten wyracuja podczas dniówki, czyli większość prywatnych firm. Nie wiem jaką debilną miarę można określić socjalistów jako złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Złodziej to ten co okrada pracownika, 03.03.07, 19:57 Okrada? Myślałem, że pracodawca podpisuje z pracownikiem umowę. Jeśli jej nie dotrzymuje to faktycznie jest złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Umowę? Wyzyskiwacze zatrudniają głównie na cz 04.03.07, 14:20 Zatrudniają na czarno, ponieważ socjalistyczne państwo narzuciło tak olbrzymie koszty pracy (podatki, ZUS), że przeciętnego pracodawcy nie stać już na legalne zatrudnianie pracowników pod groźbą bankructwa. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Złodziej to ten co okrada pracownika, 04.03.07, 15:57 Największym złodziejem jest socjalistyczne państwo, które zbyt wysokimi obciążeniami podatkowymi odbiera przeciętnemu obywatelowi olbrzymią część jego dochodów. Przypominam np. o obowiązkowym ubezpieczeniu w państwowym ZUSie - najdroższym i najmniej efektywnym na rynku ubezpieczeń. Podobno przeciętna płaca w POlsce to zaledwie około 30% kosztów, jakie ponosi na utrzymanie stanowiska pracodawca. POzostałe 70% to obciążenia fiskalne i ZUS. Innymi słowy: jeżeli pracownik Biedronki otrzymuje 1000 zł. miesięcznie, pozostałe 2000 zł. z przeznaczonych na utrzymanie jego etatu, zabiera państwo. Bardzo troskliwe, socjalistyczne pańtwo. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Kapitalista = 100 x złodziej 03.03.07, 20:03 Dlaczego? Co kapitalista kradnie? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: Kapitalista = 100 x złodziej 03.03.07, 20:07 prawicowiec.pl napisał: > Dlaczego? Co kapitalista kradnie? ====================================================== Kapitalista zawsze bogacił się i bogaci na ciężkiej krwawicy ludzi pracy. Zgarnia to co powinien wypłacać pracujacym. Stąd ma tyle kasy, stąd ma nieruchomości i ruchomości. Stad też niezbędna co pewien cas jest nacjonalizacja i obicie po krwiopijcej kapitalistycznej mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Kapitalista = 100 x złodziej 03.03.07, 20:13 > Kapitalista zawsze bogacił się i bogaci na ciężkiej krwawicy ludzi pracy. I dzięki niemu 'człowiek pracy' ma pensję za którą utrzyma rodzinę. > Zgarnia to co powinien wypłacać pracujacym. Powinien wypłacić to do czego sięzobowiązał w umowie o pracę. > Stąd ma tyle kasy, stąd ma nieruchomości i ruchomości. Chwała mu, zatrudnia następne osoby aby dbały o te nieruchomości i ruchomości - daje pracę > Stad też niezbędna co pewien cas jest nacjonalizacja. > i obicie po krwiopijcej kapitalistycznej mordy. No tak, kapitalista nie toleruje kradzieży. Trzeba obić tę mordę przeciwstawiającą się kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: Kapitalista = 100 x złodziej 03.03.07, 20:25 Ja nie chcę żeby mnie jakiś prawicowy dupek, wypierdek mamuta zatrudniał i uzależniał mnie od siebie decydował o moim losie i mojej rodziny. Ja mam takie samo prawo do życia na ziemi jak i on. Mam takie samo prawo do dóbr jak i on. A on nie ma prawa wykorzystywać pracy innych. Osiąga zawsze wszystko na pograniczu prawa albo łamiąć je, a wykrzykując gdzie popadnie, że jest prawy i sprawiedliwy. Przyjdzie taki czas wcześniej czy później, że niektórzy bedą siedzieć, a inni wisieć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Kapitalista = 100 x złodziej 03.03.07, 20:31 Pewnie, że masz. W warunkach wolnego rynku, dzięki pracy własnych rąk masz szansę stać się zamożnym człowiekiem. W ustroju socjalistycznym takie szanse są ograniczone. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Może tego na szczęście nie dożyjesz. 03.03.07, 20:04 prawicowiec.pl napisał: > Ktoś się nie zgadza? Poproszę o uzasadnienie. ========================================================== Z kapitalizmem już raz się lud rozprawił i będzie niebawem powtórka z historii. Może tego na szczęście nie dożyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Może tego na szczęście nie dożyjesz. 03.03.07, 20:06 A gdzież to panuje ten kapitalizm, z którym należy się rozprawić, rewolucjonisto? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Wiesz co ? Ja pracuję u takiego kapitalistycznego 03.03.07, 20:11 typa. Zgarnia kasę z kilku przedsiębiorstw, rozbija się trzema autami, wali dupy na zawołanie jakie chce, ma posiadłości na wybrzeżu, w centralnej, i na podkarpaciu. Wszystkiego dorobił się dzięki pracy innych w ciągu 5 lat. Nie znacjonalizować bydlaka. Nie obić mu przykładowo chapy ? Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Wiesz co ? Ja pracuję u takiego kapitalistycz 03.03.07, 20:14 Brzmi jak pezetpeerowski aparatczyk. Pasuje do dzisiejszych klimatów, tyle że z kapitalizmem nie ma to nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: Wiesz co ? Ja pracuję u takiego kapitalistycz 03.03.07, 20:18 prawicowiec.pl napisał: > Brzmi jak pezetpeerowski aparatczyk. Pasuje do dzisiejszych klimatów, tyle że > z kapitalizmem nie ma to nic wspólnego. ============================================================ Oj chyba ma, ponieważ on powtarza, że ma poglądy prawicowa, postępuje jak prawicowiec i też tak jak Ty opluwa PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Wiesz co ? Ja pracuję u takiego kapitalistycz 03.03.07, 20:22 Opluwa PRL? No to może nie jest taki najgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: Wiesz co ? Ja pracuję u takiego kapitalistycz 03.03.07, 20:31 Jeszcze trochę i jak cały zakład ruszy to mu jaja z resztą powyrywa i nikt takiej masie ludzi nic nie zrobi. A zakład podzielimy na wszystkich tak jak powinno być. Baba jego wreszcie pójdzie do roboty i nie będzie się wylegiować codziennie do 11:00. Bachory też samochodzikami rozbijać się po pijanemu już nie będą. Będzie więc prawie sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Wiesz co ? Ja pracuję u takiego kapitalistycz 03.03.07, 20:34 I jak podzielicie? Odpowiedz Link Zgłoś
piq towarzysz soczewek ma takie samo... 03.03.07, 21:40 ...prawo do dóbr jak jego pracodawca, tyle że pojmuje to w ten sposób: jeżeli ja i pozostałe debile mojego kalibru zabierzemy pracodawcy wszystko, to teraz my bedziemy się rozbijać autami i walić baby jakie chcemy, bo tego wymaga Sprawiedliwość Społeczna (SS; zwolennik SS - esesman). Skończy się to tak, jak w Wenezueli, gdzie podobny towarzyszowi soczewkowi polglówek, niejaki Chavez, upaństwowił wydobycie ropy naftowej i ten 4. eksporter ropy na świecie musiał importowac 200 tys. ton ropy od Ruskich, żeby się wywiązac z kontraktów. A teraz, gdy pojawil się deficyt zarcia i wzrosły ceny, oskarżyl o to spekulantów i amerykańskich agentów, zamiast własnego i towarzysza soczewka niedorozwoju umyslowego. Generalnie: zarówno ten idiota Chavez jak towarzysz soczewek to świetne przykłady "postępowych" ćwierćinteligentów, którzy mają proste widzenie świata - lepiej ukraść, niz zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Jak ty ładnie tą kapitalistyczną gnidę nazywasz - 03.03.07, 22:12 Jak ty ładnie tą kapitalistyczną gnidę nazywasz - pracodawca ! Hahahaaaaaaaaaaaa, toż to przecież zwykły złodziej i oszust, który dorobił się na krwawicy innych. Zwykły cep i muł, który nawet dobrze nie potrafi dobrze pisać i mówić po polsku. Ja chcę mu zabrać ? Tak chcę zabrać temu cepowi, kapitalistycznemu złodziejowi, to co mu się nie należy, to co ukradł innym. Odpowiedz Link Zgłoś
piq a za czyje pieniądze, towarzyszu... 04.03.07, 00:42 ...cymbale, zostało założone przedsiebiorstwo, w którym towarzysz pracuje? I po co, towarzyszu? Dla waszej łaskawej wygody? Ja bym szczerze mowiąc na miejscu waszego (czapka z głowy, parobku soczewko) Pracodawcy (czapkę włóż, parobku soczewko) juz dawno was z roboty wygnał batożkiem, strzelając solą z mojego sztucerka w wasz wypasiony czerwony zad. Potem, jeżeli wasza żona jest fajna, pojechalbym moim bentleyem ją przelecieć, a ona z pewnościa by mnie przyjęla z otwartymi nogami (bo musicie być strasznym nieudacznikiem, a kobiety raczej nie lubią frajerow). Niestety, kodeks pracy w tym komunistycznym aka "solidarnym" kraju nie pozwala na taka oczywistą akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: a za czyje pieniądze, towarzyszu... 04.03.07, 14:07 Debilu ! U kazdego kapitalisty pierwotne pieniądze na założenie firmy pochodzą z kradzieży, oszustwa, krwawicy ludzi pracy. Jesli nie on ukradł osobiście to ukradł jego tatuś albo dziadek. Zresztą na jedno wychodzi. Każdy kapitalistyczny ćwok już z założenia jest przestępcą. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: a za czyje pieniądze, towarzyszu... 04.03.07, 14:10 Komu ukradł Gates? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Tam gdzie reguła są też i wyjątki 04.03.07, 14:13 A tak nawiasem to Microsoft działa na wszystkich płaszczyznach całkowicie zgodznie z obowiązującym prawem ? Jeśli tak, to skąd się biorą te ogromne kary finansowe ? Czy masz na to p[ytanie odpowiedź ? A może komuniści się uwzięli ? Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Tam gdzie reguła są też i wyjątki 04.03.07, 14:22 Odpowiedz mi na pytanie: komu pieniądze ukradł Gates na stworzenie firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: Tam gdzie reguła są też i wyjątki 04.03.07, 14:27 prawicowiec.pl napisał: > Odpowiedz mi na pytanie: komu pieniądze ukradł Gates na stworzenie firmy? ======================================================== Czytaj ze zrozumieniem, odpowiedź otrzymałeś w tytule postu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Tam gdzie reguła są też i wyjątki 04.03.07, 15:14 A na jakiej podstawie wnosisz, że wśród setek tysięcy przedsiębiorców większość to złodzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Na podstawie obserwacji. 04.03.07, 17:55 Uczciwy człowiek może dorobić się jedynie choroby zawodowej i garba na plecach, a nie miesięcznego dochodu w wysokości kilkudzisięcu tysięcy EU. Zresztą, nawet taki nowobogacki kapitalistyczny ćwok i tak w konsekwencji pójdzie do piachu. I tu jest sprawiedliwość - dziejowa wszechświata. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Na podstawie obserwacji. 04.03.07, 18:53 > Uczciwy człowiek może dorobić się jedynie choroby zawodowej > i garba na plecach, No patrz, a ja uczciwą pracą dorabiam się na dobre życie i garba nie posiadam. Jak to możliwe? Pewnie coś ukradłem? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: a za czyje pieniądze, towarzyszu... 04.03.07, 14:17 soczewek napisał: > (... ) pierwotne pieniądze na założenie firmy pochodzą z > kradzieży, oszustwa, krwawicy ludzi pracy. Jesli nie on ukradł osobiście to > ukradł jego tatuś albo dziadek. Zgodnie z tym rozumowaniem, nikt nie może być większym złodziejem i oszustem od komunistów, albo w mniejszej skali - od socjalistów. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: a za czyje pieniądze, towarzyszu... 04.03.07, 14:25 Bo ja wiem ? Sprawa dyskusyjna, nie znam prawdziwych utopistów czyli komunistów lub prawdziwych socjalistów. Nie znam też krajów, które miały prawdziwą utopię, czyli ustrój ustrój socjalistyczny albo komunistyczny. Znam matomiast wiele krajów, króre miały i mają ustrój złodziejski. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: a za czyje pieniądze, towarzyszu... 04.03.07, 14:32 U nas panuje ustrój złodziejski. Im więcej socjalizmu - tym więcej złodziejstwa. Socjalizm w swoich założeniach opiera się na istnieniu potężnego sektora własności państwowej. A więc takiej, która nie ma żadnego, konkretnego właściciela, który mógłby za nią odpowiadać i właściwie ją nadzorować. Własność państwową nadzorują urzędnicy państwowi, do których ona nie należy, a skoro nie należy - mogą do woli ją rozkradać. O czym świadczy stopień korupcji w naszym kraju. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Niezgodzę się 04.03.07, 14:51 Nie może być im więcej socjalizmu. Albo pełne założenia albo d=u=p=a mokra jak w PRL cz ZSRR. Tworzenie hybrydy społeczno-gospodarczej jest bezsensowne. Utopii nie popieram, ale kapitalizm niestety też, ponieważ rodzi patologie społeczne, jest ustrojem kryminogennym. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Niezgodzę się 04.03.07, 14:56 Poproszę o logiczne uzasadnienie. Hasła potrafi rzucać każdy - zwłaszcza lewicowi demagodzy. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Nie mam pogladów lewicowych 04.03.07, 15:20 ...tylko nie mogę z czystym sumieniem patrzeć, jak się jedna z drugą gnidą dorabiają majątków na ciężkiej pracy biedoty. Kilka klas podstawówki, kurs spawacza oraz obowiązkowo korytarz i na drzwiach już szyld "dyrektor generalny". Zna pieć słów w j.angielskim, ale w życiorysie język podany jako opanowany (chyba na migi). Taki obraz przeciętnego p0olskiego kapitalisty czyli nowobogackiego ćwoka. Co tutaj jest do popierania ? Odpowiedz Link Zgłoś
piq wasze poglądy, towarzyszu soczewkow,... 04.03.07, 16:35 ...są typowe dla szeregowego niepiśmiennego bolszewika, któremu podoba się proste hasełko dla debili "grab zagrablennoje" i uzasadnienie, że to wszystko w interesie biedoty. Niestety, jako analfabeta, nie potraficie nawet, towarzyszu czerwony łachu, obronić swoich pogladów. Ach, miałem zapytać, bo tak mi się coś widzi z waszych niezbornych i płaczliwych wynurzen: czy ten wasz (czapke zdejm, soczewkow) Pracodawca (mozecie włozyć czapkę, soczewkow) przeleciał wam żonę, czy co? Nie zdziwiłbym się, bo kobiety nie lubią frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Masz odpowiednie słownictwo i język też 04.03.07, 17:50 podobny do minionej epoki, a pojęcie towarzysz pewnie poznałeś na zebrań partyjnych, albo jeszcze wcześniej - genetycznie. Czy też jesteś jednym z nowobogackich ćwików, dostających sraczki na samą myśl o sprawiedliwości społecznej ? Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl Re: Masz odpowiednie słownictwo i język też 04.03.07, 18:54 Mógłbyś napisać co rozumiesz pod pojęciem 'sprawiedliwości społecznej'? I czy m się ona różni od sprawiedliwości też uzasadnij, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
piq z pewnością moja umiejętność posługiwania sie... 04.03.07, 19:26 ...językiem polskim w jego pełnej krasie budzi niekłamaną zazdrosc towarzysza soc-zlewka. Wasza ograniczona leksyka i kompletny brak wiedzy, czy polotu, towarzyszu soc-zlewek, nie dziwi mnie wszak, gdyż jesteście intelektualnym dziedzicem tego kompletnego kretyna Jakuba Szeli. Na samą myśl o SS (sprawiedliwości społecznej) repetuję brałning haj pałer, towarzyszu soc-zlewek, na wypadek, gdyby podobne wam kreatury zabrały się za rozkradanie cudzej własności. Ale wydaje mi się, że patyk na waszą bandę swołoczy wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Jak ty ładnie tą kapitalistyczną gnidę nazywa 04.03.07, 01:14 A kto ci każe w jego firmie pracować? Jesteś więźniem, zostałeś objęty jakąś formą ograniczenia wolności i przymusu pracy na aktualnym stanowisku? Przecież jeżeli ci się nie podoba, możesz trzasnąć drzwiami i znaleźć lepszą pracę. Pozdrawiam Keep Rckin' Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jak ty ładnie tą kapitalistyczną gnidę nazywa 04.03.07, 07:10 soczewek napisał: > Jak ty ładnie tą kapitalistyczną gnidę nazywasz - pracodawca ! Na barykady ! Na cara ! Całe szczęście , że Twoja opcja PO i LiD nie rządzi i nie będzie rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: Jak ty ładnie tą kapitalistyczną gnidę nazywa 04.03.07, 14:08 A to nie jest moja opocja !!! Mam inną, bardziej efektywną !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: kapitalizm + kanibalizm 04.03.07, 03:27 Słuchaj kolego, albo koleżanko, może ci sie wydawać, że Pan da...da... Ale ile może dawać?! Weź sie do roboty i zleź z moich podatków!!! Łatwo być socjalistą jak nie musi sie pracować na takich darmozjadów jak ty, ale zrobiłem was w konia i wziąłem lepszą kancelarię, więc będe płacił mniejsze podatki (przynajmniej mecenas tak mówi, ale lekarz też bredzi więc obadamy), zwłaszcza na te nieroby wiszące na drzewach! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Socjalista = złodziej 04.03.07, 02:10 Polska socjalna (zwana dla zmyłki solidarną) to rzeczywiście złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Nie zgadzam się 04.03.07, 06:35 Złodziej może być zarówno socjalistą jak i liberałem, czy konserwatysta. Nasze polskie doświadczenia wynikają tylko z tego kto miała władzę i na ile "pełną", dużą , skuteczną Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Socjalista = złodziej + oszust 04.03.07, 12:11 Socjalistyczne rzady ograbiaja lepiej zarabiajacych z ich pieniedzy, mowiac, ze zostana one wykorzystane na pomoc dla biedniejszych, co jest klamstwem. Te pieniadze w wiekszosci ida na utrzymywanie rzadu i socjalistycznej administracji. --- Tzw. "Prawo i Sprawiedliwość", patrz --> nadużycie semantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Oto cały socjalizm ... 04.03.07, 14:25 Tak właśnie wygląda praktyczne działanie "troskliwego o prostego człowieka pracy" socjalizmu. Słynny już lewicowy poseł Pęczak rzecz jasna troszczył się całą mocą swojego jestestwa, bezustannie rozmyślał - nad doborem koloru firanek do swojego wykonanego na zamówienie mercedesa. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Re: kapitalista = złodziej i wyzyskiwacz 04.03.07, 14:09 Słusznie, jestem tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: kapitalista = złodziej i wyzyskiwacz 04.03.07, 14:21 Zy skoro jesteś tego samego zdania, czy potrafisz swoje stanowisko jakoś uzasadnić? Dlaczego kapitalista to złodziej? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
soczewek Już uzasadniłem - poczytaj wcześniejsze 04.03.07, 14:28 moje posty. Powtarzał się nie będę, bo i po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Już uzasadniłem - poczytaj wcześniejsze 04.03.07, 14:33 Nie znalazłem tam żadnego, odpowiadającego elementarnym regułom logiki uzasadnienia. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
os_roj Socjalista = złodziej 04.03.07, 18:25 Którego z Kaczyńskich masz na myśli, prawicowcze? Sądząc z twoich wyPiSów na Fk, domniemywam, że orientujesz się w programie społeczno-gospodarczym obecnie nam panującej KC KPZR"PiS"? A jeśli j.w., określenie Jarka 'złodziejem' było twoim zamiarem? i dodatkowe pytanie, czy określenie "mamydurnia za prezydenta" ?, nie uzasadnia użycia liczby mnogiej w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec.pl [...] 04.03.07, 18:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
neoliberal Re: Socjalista = złodziej 04.03.07, 18:36 nie oplaca sie teraz im przechodzic na emeryture - czytalem w prasie ze PIS chce obnizyc emeryture bylym esbekom do 600zł. Wiec co to dla nich za interes?! Odpowiedz Link Zgłoś