tuniatunia 13.02.08, 13:47 Znacie moze jakis "domowy" sposob na obnizenie? Zanim ewentualnie wybiore sie do specjalisty chcialabym sprobowac zaradzic temu we wlasnym zakresie, a bezwzględnie musze cos z tym zrobic. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: nadmierny popęd seksualny 13.02.08, 14:40 wiadro wody, albo pranie(ręczne), albo mycie okien.... Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: nadmierny popęd seksualny 13.02.08, 19:08 dobry kochanek,albo wibrator. Odpowiedz Link Zgłoś
rumnieburak Re: nadmierny popęd seksualny 13.02.08, 19:35 anula36 napisała: > dobry kochanek,albo wibrator. Twoja homofobia mnie przeraża. Skąd wiesz, że tuniatunia nie woli dobrej kochanki ? Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: nadmierny popęd seksualny 13.02.08, 23:32 sorry, sadzilam po sobie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: nadmierny popęd seksualny 13.02.08, 20:02 14 godzin przy stole operacyjnym przejda wszelkie popędy pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
liton Re: nadmierny popęd seksualny 14.02.08, 00:43 odpowiedni dobór obrazów wiszących w całym lokum powinien pomóc obrazy do pobrania: www.sejm.gov.pl/poslowie/lista6.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: nadmierny popęd seksualny 14.02.08, 06:29 jestem zobowiazana za >powazne<potraktowanie mojego problemu. :-/ I tylko na marginesie - glupie uwagi przez Was poczynione nijak sie maja do problemu. Skoro prosze o pomoc i wskazanie sposobow, to istnieje jednak duze prawdopodobienstwo ze w sposob tak oczywisty jak chocby dobry kochanek - nie poradzilam sobie z tym problemem. Zreszta niewazne. Na brak checi pomocy nic nie poradze. Odpowiedz Link Zgłoś
axe2006 Re: nadmierny popęd seksualny 14.02.08, 08:56 Pozwolę sobie zapytać, jesteś w związku czy samotną osobą? Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: nadmierny popęd seksualny 14.02.08, 21:33 Jestem w zwiazku. Probowalismy z mezem rozwiazac ten problem, ale on tez ma jakies okreslone, ludzkie mozliwosci. Poza tym jest jeszcze tzw. kwestia sposobnosci - majac prace zawodowa, nauke i male dziecko nie mozna kochac sie tyle, ile by sie chcialo, nawet jezeli druga strona podziela nasz apetyt w tym zakresie. Zreszta potrzeby meza az tak duze nie sa jak moje, choc wiele w tym kierunku zrobil. Poza tym jestem przekonana o tym, ze to jest cos, co jednak nalezaloby u mnie stemperowac, bo po prostu utrudnia mi to normalne funkcjonowanie. Nie jest naturalna czestotliwosc z jaka o tym mysle i intensywnosc, z jaka to na mnie oddzialwuje, a przede wszystkim - konsekwencje przez to powodowane (niemoznosc skupienia sie na czymkolwiek, podporzadkowanie wszystkiego temu)... Zreszta.... pewnie w ogole powinnam zaprzestac pisania tu, bo dano mi do zrozumienia, ze ciezko na tym forum o powazne traktowanie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: nadmierny popęd seksualny 14.02.08, 09:48 tuniatunia napisała: Skoro prosze o pomoc i wskazanie sposobow, to istnieje jednak duze > prawdopodobienstwo ze w sposob tak oczywisty jak chocby dobry kochanek - nie > poradzilam sobie z tym problemem. > to może dwóch kochanków? :D A tak na marginesie, skoro na forum pytasz o sprawę tak poważną, to nie dziw się, że udzielamy żartobliwych (bo nie głupich) odpowiedzi. Jeśli problem istnieje, to zwróć się po prostu do psychiatry, bądź seksuologa. Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: nadmierny popęd seksualny 14.02.08, 21:28 Oczywiscie sie zwroce, jezeli sobie z tym w dalszym ciagu nie bede radzic. Jest jednak racjonalnym najpierw zbadac, czy nie ma pozalekarskich sposobow na radzenie sobie z takimi problemami, prawda? A swoja droga - myslalam ze forum o tematyce "zdrowie" z zalozenia przeznaczone jest do porszania mniej lub bardziej, ale jednak powaznych tematow, bo przeciez zwiazanych ze zdrowiem. mam w takim razie rozumiec, ze wszystkie pojawiajace sie tu problemy zdrowotne traktujecie "zartobliwie"? Ekstra. Tylko moze zmiencie tytul forum na "o zdrowiu zartobliwie" albo jeszcze co innego w tym rodzaju, zeby nikt nie wpadl na pomysl, ze moze tu uzyskac rade, wsparcie, pomoc, a w kazdym razie - zostac powaznie potraktowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: nadmierny popęd seksualny 14.02.08, 22:06 Wydajesz się być osobą o jakimś poziomie postrzegania świata, więc nie wiem co Cię dziwi. Jak sobie wyobrażasz(oprócz naszych żartobliwych porad)"domowe" tłumienie nadmiernego popędu? A między poruszaniem tematów, a uzyskiwaniem porad jest poważna różnica, nie sądzisz? Uwierzyłabyś gdyby pięć osób z forum napisało Ci, że należy pić jakieś ziółka, albo łykać dostępne bez recepty pastylki? I zaczęłabyś to robić??? Odpowiedz Link Zgłoś
rumnieburak Re: nadmierny popęd seksualny 16.02.08, 14:47 no dobra, to jak chcesz tak na prawdę na poważnie, to kiedyś w wojsku używano brom, więc może znajdziesz jakieś zioła zawierające duże ilości tego pierwiastka, które nadawałyby się do tego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
gizela6 Re: nadmierny popęd seksualny 16.02.08, 16:50 Może jednak lepiej zamienić ponad pięćdziesięcioletniego męża z przeszłością - po przejściach na nowszy model? Nie mówisz o tym wprost, ale czuję, że to Twoja bolączka. I Salomon tu nic mądrzejszego by nie poradził. Zostaje jeszcze opcja młody kochanek - bo inaczej kobieto przy swojej seksualności popadniesz w obłęd.Pozdr. Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
ccykoria Re: nadmierny popęd seksualny 16.02.08, 19:08 Jest duzo atrykulow na temat seksocholizmu.Poszukaj w necie.Napewno rozmowa z psychologiem ,lub psychiatra.Sa tez anonimowe grupy wsparcia ludzi o podobnych problemach,ale to chyba odpada..Napewno nie jest to naturalne a przyczyna ,moze tkwic w przeszlosci itp Tak krotko mowiac ,zadaj sobie co jest najwazniejsze dla Ciebie w zyciu>? Napewno pierwsza rzecza bedzie seks,a potem reszta. Nistety ,to jest uzaleznienie ,dla Ciebie seks to jak narkotyk. Wspolczuje i dla mnie ,tak jak niektorych ,to nie jest smiesze.Pozdrawiam www.google.pl/search?q=Jak+leczy%C4%87+seksoholizm&hl=pl&start=10&sa=N Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: nadmierny popęd seksualny 16.02.08, 19:13 ccykoria napisała: > Nistety ,to jest uzaleznienie ,dla Ciebie seks to jak > narkotyk. Wspolczuje i dla mnie ,tak jak niektorych ,to nie > jest smiesze.Pozdrawiam Śmieszne(jeśli chcesz tak to nazwać) jest szukanie porady w tak poważnej sprawie - na forum Odpowiedz Link Zgłoś
ccykoria Re:Wadera 16.02.08, 19:55 Z calym szacunkiem ,nie kazdy jest "tak oswiecony" ,ze wie gdzie ma sie udac z tym problemem Druga sprawa ,woli zapytac na forum ,gdzie jest anonimowy ,to nic nie kosztuje. Nie doluj jej,bo ma powazny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re:Wadera 16.02.08, 22:01 Dzieki bardzo za powazne (dla odmiany) a co wazniejsze - zyczliwe potraktowanie sprawy. A do wadery... To nie jest smieszne, ze szukam tu pomocy. Szukam wszedzie, przy czym stopniuje srodki i zanim siegne po powazniejsze (lekarz) chcialam sprawdzic czy - moze - moge zrobic dla siebie cos SAMA. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re:Wadera 16.02.08, 22:36 Powtórzę raz jeszcze - sprawiasz wrażenie osoby, która rozumie problem, więc powinnaś rozumieć, że nie znajdziesz gdzie indziej niż u psychiatry rozwiązania. A swoja drogą podziwiam upór z jakim wracasz tu do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
victoria1985 konkret 16.02.08, 22:38 wydaje mi sie ze pewnie masz za dużo jakiegoś hormonu np testosteronu mówię tu poważnie i to może powodować tak duże libido musisz isc do endokrynologa i zbadać sobie hormony Nie znam żadnych domowych sposobów i w żyiu nie słyszałam o takich po niektórych tabletkach anty libido potrafi sie znacznie zmniejszać Odpowiedz Link Zgłoś
cyberkobieta Re: nadmierny popęd seksualny 16.02.08, 22:18 A może jednak spróbujesz popijać ziółka. Przepis na napój w nadpobudliwości płciowej znajdziesz tutaj: www.cyberbaba.pl/content/view/26/99/1/5/. Może nie pomoże, ale co szkodzi spróbować? Niczym nie ryzykujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: nadmierny popęd seksualny 16.02.08, 22:49 cyberkobieta napisała: > A może jednak spróbujesz popijać ziółka. Ziolka? "Napój w nadpobudliwości płciowej Do butelki piwa jasnego wsypać po 1 łyżce szyszek chmielu (...)" > Przepis na napój w nadpobudliwości płciowej znajdziesz tutaj: www.cyberbaba.pl/content/view/26/99/1/5/. > Może nie pomoże, ale co szkodzi spróbować? Niczym nie ryzykujesz Nie zgodze sie, ryzykuje uzaleznienie od alkoholu. "Pić od 1/2 szklanki do całej butelki" Odpowiedz Link Zgłoś
cyberkobieta Re: nadmierny popęd seksualny 18.02.08, 08:32 rezurekcja napisała: >Nie zgodze sie, ryzykuje uzaleznienie od alkoholu< Przecież nie musi pić od razu litra piwa (to pewnie dawka na wielkiego chłopa i to w szczególnych przypadkach), ale może wieczorem wypić pół szklanki piwa z chmielem a w dzień napar z szyszek chmielu. To powinno złagodzić objawy, zwłaszcza jeśli wynikają z przejściowego nadmiaru hormonów (np. po urodzeniu dziecka). Jeśli nie pomoże, to oczywiście konieczna wizyta u lekarza specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Jedna osoba mądrze napiała - endokrynolog 17.02.08, 05:31 Zbadać poziom hormonów i dopiero, jeśli Endo niczego nie znajdzie - uderzać dalej (czyt Psychiatra, Seksuolog). Bo nic Ci po psychicznym maglu i nie_daj_Boże niepotrzebnej chemii, jeśli problem leży u Ciebie w poziomie hormonów (a to wcale nie takie niemożliwe jakby się mogło z góry wydawać). Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Oczywiście - napiSała :-) n/txt 17.02.08, 13:34 Ewidentna reklama PiSu; nie sluchajcie jej. Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: nadmierny popęd seksualny 18.02.08, 07:58 Nadmierny poped seksualny,ciekawe,a po czym to można poznać ?Ludzie idą z podobnych powodów do więzienia i nie narzekają.Popęd seksualny,jeżeli się go czuje,nigdy nie jest nadmierny,bo silny wchodzi do podświadomości nawet.A tak wogóle,zaparzyć łyżkę szyszek chmielu na szklankę wody 3 razy dzienie,do tego krople nasercowe i leki uspakajajace jesli nie wystarczy,jeśli chodzi o zachowanie,bo z popedem nigdy nie ma problemów,tylko najwyżej z zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_johanson Re: nadmierny popęd seksualny 18.02.08, 13:15 Probowalas tabletek anty? Mi skutecznie obnizylo libido Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness Re: nadmierny popęd seksualny 18.02.08, 13:30 Przeczytaj poniższe artykuły-uważam, że po ich lekturze będziesz wiedziała, jak sobie z nadmiernym libido poradzić, gdzie szukać pomocy: kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,78524,4660458.html www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3416076.html Odpowiedz Link Zgłoś