keller1 08.02.07, 21:45 usłyszałem? Nareszcie Polska jest Polską! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
douglasmclloyd Re: Byłem ostatnio w Niemczech i wiecie co...... 08.02.07, 21:48 keller1 napisał: > usłyszałem? > Nareszcie Polska jest Polską! Rodowity Niemiec to powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Byłem ostatnio w Niemczech i wiecie co...... 08.02.07, 21:53 ;-) nie Donald T. "bez przyjaźni życie traci na wartości" /kahlil 19..-20../ Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 jeżeli taka Polska jest prawdziwą Polską, to ja 12.03.07, 10:30 nie chcę być dłużej Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: jeżeli taka Polska jest prawdziwą Polską, to 12.03.07, 10:33 ..wybór należy do ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Rodowity? 08.02.07, 21:55 "...Gulczas a jak myślsz" Gniazdo dla ptaka,pajęczyna dla pająka przjaźń dla człowieka" /E.Jung(1683-1765)/ Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 I nie spaliłeś się ze wstydu za nasz rząd, 08.02.07, 21:58 antysemityzm i kartofla prezydenta? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: I nie spaliłeś się ze wstydu za nasz rząd, 08.02.07, 22:06 bulwarowy szowinizm. Niemcy zaczęli z szacunkiem patrzeć na nasz kraj. Moc pozdrowień! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: I nie spaliłeś się ze wstydu za nasz rząd, 09.02.07, 22:03 keller1 napisał: > bulwarowy szowinizm. > Niemcy zaczęli z szacunkiem patrzeć na nasz kraj. > Moc pozdrowień! Niemcy przede wszystkim zrobili to co u nas nazywa się seansami nienawisci i polowaniem na czarownice czyli dekomunizację i lustrację. Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: I nie spaliłeś się ze wstydu za nasz rząd, 12.03.07, 10:25 Wręcz przeciwnie,naprawdę uwierz że to raczej tu w kraju coś złego się dzieje> Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Masz dowód i trochę kasy?...jedź pogadaj 08.02.07, 22:08 ..umiejąją też po angielsku,owszem nie wzsyscy ale spora część. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Chyba jednak się mylisz. 08.02.07, 22:26 Niestety - IV RP ma fatalną opinię wśród moich zagranicznych znajomych. Czasem niesłusznie ale raczej zawsze na własne życzenie. I żadne pocieszanie się nie pomoże - sam widzialem smakowite opisy wystąpień wicepremiera Leppera, oraz cytaty z Giertycha. I niestety, musiałem się zgodzić że to wstyd i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Chyba jednak się mylisz. 08.02.07, 23:33 dr.krisk napisał: > Niestety - IV RP ma fatalną opinię wśród moich zagranicznych znajomych. Czasem > niesłusznie ale raczej zawsze na własne życzenie. > I żadne pocieszanie się nie pomoże - sam widzialem smakowite opisy wystąpień > wicepremiera Leppera, oraz cytaty z Giertycha. I niestety, musiałem się zgodzić > > że to wstyd i żenada. L. To brzmi jak zyczenie.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Oczywiście! 08.02.07, 23:42 lauriane napisał: > L. To brzmi jak zyczenie.... > J.C. Oczywiście - nie ma większej dla mnie przyjemności, jak tłumaczenie dlaczego prawie 40 milionowy naród wybrał sobie do kierowania Mamrotka, Bulgotka z Chamem i Plebanem. Naprawdę, fascynująca zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Oczywiście! 08.02.07, 23:54 dr.krisk napisał: > lauriane napisał: > > > L. To brzmi jak zyczenie.... > > J.C. > Oczywiście - nie ma większej dla mnie przyjemności, jak tłumaczenie dlaczego > prawie 40 milionowy naród wybrał sobie do kierowania Mamrotka, Bulgotka z > Chamem i Plebanem. Naprawdę, fascynująca zabawa. L. Oczywiscie, ze fascynujaca, w koncu po ponad pol wieku zamordyzmu Polska raczkuje w demokracji, mentalnosc ponad 3/4-tych tej nacji nie nadaza (rowniez i Twoja dr Ka)...... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ojej, naprawdę? 10.02.07, 23:01 I wiatr nam wieje w oczy, krasnale szczają do mleka, a łże-elity wyżerają konfitury ze słoika..... No i nie zapomnij dodac II wojny światowej, co kraj zrujnowała oraz elity wygubiła. Twoje tłumaczenia (o pól wieku zamordyzmu) przypominają mi PRL-owskie uzasadnienia braku sznurka do snopowiązałek zniszczeniami wojennymi. I komu to "mentalnośc nie nadąża", hm? Odpowiedz Link Zgłoś
gorby33 keller1 nie rozumie kpin z tzw. prawdziwej Polski 08.02.07, 23:58 w srodowisku zachodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Naprawdę? 09.02.07, 21:12 pojadę tam w następnym tygodniu i ....już ja z nimi pogadam! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To smutne.... 08.02.07, 22:04 .. że o nas takie kiepskie zdanie mają. Jak to pisał Jarry? "W Polsce, czyli nigdzie.."? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: To smutne.... 08.02.07, 23:34 dr.krisk napisał: > .. że o nas takie kiepskie zdanie mają. > Jak to pisał Jarry? "W Polsce, czyli nigdzie.."? L. Dr Ka, nie bez kozery tak napisal, powod jest prosty.... No, ale Ty o tym wiesz.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud To samo piszą w Der Dziennik Springera! 08.02.07, 23:35 keller1 napisał: > usłyszałem? > Nareszcie Polska jest Polską! Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: To samo piszą w Der Dziennik Springera! 08.02.07, 23:38 dr.freud napisał: > keller1 napisał: > > > usłyszałem? > > Nareszcie Polska jest Polską! L. Niemozliwe, nawet Miedzynarodowka Socjalistyczna tego nie ocenzurowala ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: To komplement czy obelga?! 09.02.07, 23:00 belkot_belkot_belkot napisał: L. Wybieraj... J.C. > Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: To komplement czy obelga?! 09.02.07, 23:01 Pewnie jakiś pijany Helmut z piwiarni... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Byłem ostatnio w Niemczech i wiecie co...... 09.02.07, 23:12 Moze nie az tak; ale wszyscy moi znajomi i przyjaciele Niemcy - narzekajac czasami na ostrosc wypowiedzi Kaczynskich - mowia jednoznacznie, ze to dobrze, iz Polska zaczela artykulowac swoje oczekiwania podadresem innych i broni swoich interesow; bo najwazniejsza jest szczerosc: zeby wiedzeic na czym sie stoi; Rainer zwrocil mi uwage na sympatyczny gest Koehlera i L.Kaczynksieg: Koehler zalozyl bialo-czerwony szalik zas Kaczynski "schwarz-rot-gold"; i Claudia to potwierdzila; nie widzialem meczu, wiec nie weim (final mS w pilce recznej); ale: Niemcy podchodza do calej sprawy bardziej zdroworozsadkowo niz sugeruja to pismaki na uslugach oberpijaka Michnika; takie mam wrazenie keller1 napisał: > usłyszałem? > Nareszcie Polska jest Polską! Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Byłem ostatnio w Niemczech i wiecie co...... 10.02.07, 14:42 mądrości nie trzeba komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Byłem ostatnio w Niemczech i wiecie co...... 09.02.07, 23:43 Czy nastąpiło jakiekolwiek rozwinięcie tej myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Ja usłyszałam więcej... 10.02.07, 15:07 Nie ma to jak: polski porządek . Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Ja usłyszałam więcej... 10.02.07, 15:16 jola_iza napisała: > Nie ma to jak: polski porządek . L. Ty to masz dopiero sluch dobra, poczciwa kobieto.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś