Dodaj do ulubionych

Kolejny atak seksizmu, szowinizmu i dyskryminacji

13.02.07, 11:51
w IV RP. Powstała Partia Kobiet, która jest esencjonalnym przejawem tych
negatywnych zjawisk. Mam nadzieję, że wszystkie środowiska które cenią sobie
równość, będą bojkotować te faszystki.
Obserwuj wątek
    • emerytka2006 w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 11:55
      ... coś ok. 10%, więc się nie czepiaj. Łatwo kpić, gdy nie należy się do
      dyskryminowanej mniejszości...
      • ab_extra 10% to jawna dyskryminacja mężczyzn. 13.02.07, 11:59
        Poza tym: od kiedy to kobiety są mniejszością?
        • scoutek Re: 10% to jawna dyskryminacja mężczyzn. 13.02.07, 12:00
          ab_extra napisał:

> Poza tym: od kiedy to kobiety są mniejszością?

w polityce od zawsze sa mniejszoscia
          • ab_extra Czy mają inne bierne i czynne prawa wyborcze? 13.02.07, 12:09
            Dodatkowo w każdej populacji ludzkiej stanowią większość. Gdyby zechciały,
            Henryka Bochniarz byłaby dziś prezydentem.

scoutek napisała:

> w polityce od zawsze sa mniejszoscia
            • scoutek Re: Czy mają inne bierne i czynne prawa wyborcze? 13.02.07, 12:13
              ab_extra napisał:

> Dodatkowo w każdej populacji ludzkiej stanowią większość. Gdyby zechciały,
              > Henryka Bochniarz byłaby dziś prezydentem.

to, ze maja takie same bierne i czynne prawa wyborcze to jeszcze nie znaczy, ze
              panowie ich dopuszcza gdziekolwiek
              gdyby mogly tak latwo jak mezczyzni wchodzic do polityki nie byloby takich
              przypadkow jak Aneta K.
              • humbak Re: Czy mają inne bierne i czynne prawa wyborcze? 13.02.07, 12:20
                Nie ma kobiet na listach wyborczych? Wybieraj kobiety, nie będziesz miała
                problemu. Tylko czy aby na pewno płeć jest tu właściwym wyznacznikiem
                dokonywania wyboru?
              • ab_extra Jeszcze raz, tylko powoli: 13.02.07, 12:21
                w puli wszystkich głosów wyborczych przewagę mają z przyczyn biologicznych głosy
                kobiet. Jest ich po prostu więcej. Nie ma takiego sposobu, żeby nie wybrały na
                prezydenta kobiety, gdyby zechciały. Choćby wszyscy faceci świata byli przeciw.
              • hopp Re: Czy mają inne bierne i czynne prawa wyborcze? 13.02.07, 12:21
                > gdyby mogly tak latwo jak mezczyzni wchodzic do polityki nie byloby takich
                > przypadkow jak Aneta K.

Błagam, nie łącz nazwiska tej ..... z prawami kobiet. Mam nadzieję, że Partia
                Kobiet nie powtórzyła tego samego koszmarnego błędu co np. Szczuka.

Anety K. (również w męskiej wersji) będą istniały zawsze, podobnie jak
                złodzieje, oszuści, zdardzający mężowie itd..
            • prawie_magister Re: Czy mają inne bierne i czynne prawa wyborcze? 13.02.07, 12:29

> Dodatkowo w każdej populacji ludzkiej stanowią większość. Gdyby zechciały,
              > Henryka Bochniarz byłaby dziś prezydentem.
              == ale pewnie nie chcą?
              Czy może lenistwo albo sie chłopa boja?
      • nowytor4 Czy "oprawczyni" Wolińska była dyskryminowana 13.02.07, 12:08
        w porównaniu do innych "oprawców"?
      • humbak Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:18
        A od kiedyż to kobiety są mniejszością?:)
        • scoutek Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:19
          powtorze: w polityce od zawsze
          • humbak Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:20
            A ile z nich polityką się interesuje?
            • scoutek Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:26
              humbak napisał:

> A ile z nich polityką się interesuje?

wlasnie
              moze w tym tkwi problem, ze za malo?
              moze ruch "Polska jest kobieta" bedzie zdrowy dla rywalizacji damsko-meskiej na
              polu politycznym? moze bedziecie sie panowie musieli wziac do roboty a nie
              tylko gadac o WSI, a o kobietach tylko gdy mowicie o aborcji czy urlopach
              macierzynskich?
              nie wiem na ile jest potrzebna taka partia
              ale tak samo nie wiadomo jak bardzo jest potrzebny LPR, SO, UP czy PiS
              trzeba to sprawdzic
              a jak inaczej?
              • humbak Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:29
                PRzede wszystkim hasło "Polska jest kobietą" jest głupie. A dalej: brak
                zainteresowania polityką ogólnie rzecz biorąc jest zły. Tyle że ruchy aktywistów
                i istek tego nie zmienią.
                • scoutek Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:42
                  humbak napisał:

> PRzede wszystkim hasło "Polska jest kobietą" jest głupie. A dalej: brak
                  > zainteresowania polityką ogólnie rzecz biorąc jest zły. Tyle że ruchy
                  aktywistó
                  > w
                  > i istek tego nie zmienią.

daj im szanse
                  sie zobaczy, moze akurat troszke fermentu narobia
                  • ab_extra Proces fermentacji zawsze brzydko pachnie 13.02.07, 12:47
                    zwłaszcza fermentacji seksistowskiego szowinizmu podszytego dyskryminacją

scoutek napisała:
                    > sie zobaczy, moze akurat troszke fermentu narobia
                    • scoutek Re: Proces fermentacji zawsze brzydko pachnie 13.02.07, 12:50
                      ab_extra napisał:

> zwłaszcza fermentacji seksistowskiego szowinizmu podszytego dyskryminacją

a co? wasz szowinizm moze byc, co?
                      przypomnij sobie wicepremiera Leppera i jego rechot
                      albo ostatnie slowa o "zboczonych kobietach"
                      • ab_extra Lepper jest chamem a nie szefem Partii Mężczyzn 13.02.07, 13:00
                        której seksistowski szowinizm i, co gorsza, dyskryminacja według kryterium płci
                        są istotą programu politycznego
                        • scoutek Re: Lepper jest chamem a nie szefem Partii Mężczy 13.02.07, 13:02
                          jest chamem
                          ale jest i wicepremierem, ktorego szef NIC nie robi by go uspokoic
                          uwazasz, ze to w porzadku?
                          • ab_extra Nie na temat n/t 13.02.07, 13:05
                            scoutek napisała:

> jest chamem
                            > ale jest i wicepremierem, ktorego szef NIC nie robi by go uspokoic
                            > uwazasz, ze to w porzadku?
                            >
                            • scoutek Re: Nie na temat n/t 13.02.07, 13:08
                              ab_extra napisał:

jak najbardziej na temat
                              jesli kobiety sa tak traktowane przez wicepremiera, a premier nic nie robi by
                              temu zapobiec to kobiety maja prawo sie bronic
                              a to jest jeden ze sposobow - skrzyknac sie i dzialac razem
                              • ab_extra A jednak nie na temat 13.02.07, 13:16
                                1. Nie sposób ZAPOBIEC jakiejkolwiek wypowiedzi przed jej pojawieniem się. Tak
                                jak nikt nie jest w stanie ZAPOBIEC wskazaniu publicznie przez Anetę K.
                                kolejnego domniemanego tatusia jej pociechy. Można tylko reagować post factum na
                                drodze prawnej, do której i Aneta K. i A. Lepper mają jednakowy dostęp.
                                2. Działalność partii politycznych nie może polegać na dyskryminowaniu
                                kogokolwiek ze względu na rasę, płeć lub pochodzenie.

scoutek napisała:

> jak najbardziej na temat
                                > jesli kobiety sa tak traktowane przez wicepremiera, a premier nic nie robi by
                                > temu zapobiec to kobiety maja prawo sie bronic
                                > a to jest jeden ze sposobow - skrzyknac sie i dzialac razem
                                >
                                • maria9 Postulaty Parii Kobiet 13.02.07, 13:20
                                  opieki medycznej nad kobietami (zwłaszcza w okresie ciąży, porodu, badań
                                  okresowych)
                                  przywrócenie funduszu alimentacyjnego
                                  przyznanie nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie
                                  dziecka w ubogich rodzinach
                                  zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych
                                  wyrówananie płac z mężczyznami
                                  zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet, gwałtu czy zmuszania do
                                  prostytucji
                                  realna polityka prorodzinna
                                  opieka nad samotnymi matkami
                                  edukacja seksualna
                                  refundacja środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności
                                  możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny

Wskażesz, gdzie tu jest dyskryminacja?
                                  • ab_extra Dyskryminacja w programie od pkt. 1. po ostatni: 13.02.07, 14:03
                                    np. opieki medycznej nad kobietami
                                    a czemu nie kobietami i mężczyznami? Co to, rak prostaty jest mniej groźny od
                                    raka szyjki macicy?
                                    A samostanowienie kobiet w kwestii planowania rodziny oznacza całkowitą władzę
                                    kobiet w tej kwestii w rodzinie.
                                • scoutek Re: A jednak nie na temat 13.02.07, 13:27
                                  ab_extra napisał:

> 1. Nie sposób ZAPOBIEC jakiejkolwiek wypowiedzi przed jej pojawieniem się. Tak
                                  > jak nikt nie jest w stanie ZAPOBIEC wskazaniu publicznie przez Anetę K.
                                  > kolejnego domniemanego tatusia jej pociechy. Można tylko reagować post factum
                                  n
                                  > a
                                  > drodze prawnej, do której i Aneta K. i A. Lepper mają jednakowy dostęp.

ale po pierwsze - mozna nie wpuscic na salony chama, ktory predzej czy pozniej
                                  wypali co wypalil
                                  po drugie post factum mozna zareagowac i przynajmniej zwrocic mu uwage
                                  a po trzecie jesli chodzi o dostep to Lepper z racji stanowiska ma wiekszy

> 2. Działalność partii politycznych nie może polegać na dyskryminowaniu
                                  > kogokolwiek ze względu na rasę, płeć lub pochodzenie.

kobiety nie dyskryminuja facetow
                                  nie powiedzialy, ze panowie NIE moga brac udzialu w ruchu
                                  • ab_extra Powiedziały: 13.02.07, 13:55
                                    Ograniczyły udział mężczyzn w partii do 10%. To oczywista dyskryminacja. Gdyby
                                    coś takiego zdarzyło się w innej partii politycznej było by to odebrane jako
                                    oczywista dyskryminacja.
                                    Co do Leppera: to nie premier decydował o wyniku legalnych demokratycznych
                                    wyborów. W pięćdziesięciu kilku procentach decydowały o tym kobiety.

scoutek napisała:

> kobiety nie dyskryminuja facetow
                                    > nie powiedzialy, ze panowie NIE moga brac udzialu w ruchu
                                    >
                                    • scoutek Re: Powiedziały: 13.02.07, 13:59
                                      ab_extra napisał:

> Ograniczyły udział mężczyzn w partii do 10%. To oczywista dyskryminacja. Gdyby
                                      > coś takiego zdarzyło się w innej partii politycznej było by to odebrane jako
                                      > oczywista dyskryminacja.

panowie na swoich listach w ogole nie umieszczaja pan, albo w malym stopniu
                                      a wcale o tym nie pisza, tak jest i juz

> Co do Leppera: to nie premier decydował o wyniku legalnych demokratycznych
                                      > wyborów. W pięćdziesięciu kilku procentach decydowały o tym kobiety.

ale pan premier wzial go do rzadu
                                      potem mogl mu nagadac, albo sie odciac od wypowiedzi swojego podwladnego
                                      a to, ze kobiety decydowaly i tak zdecydowaly - to wlasnie moze zmieni Partia
                                      Kobiet
                                      troche uswiadomi co poniektorym, czego moga sie domagac
                                      i co moga zmienic
                                      • ab_extra Kobiety są bardziej odpowiedzialne za Leppera 13.02.07, 14:08
                                        niż faceci :) Mają więcej głosów.
                  • humbak Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:51
                    A co ja mam do tego? Przecie nie ja partie rejestruje:) Mnie ich działalność
                    raczej nie dotyczy, bo ani ja szef partii ani pracodawca, a nawet gdybym był to
                    nie jestem chyba na tyle głupi, by brać kogoś gorszego dlatego że jest właściwej
                    płci.
                    • scoutek Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 12:58
                      humbak napisał:

> A co ja mam do tego? Przecie nie ja partie rejestruje:) Mnie ich działalność
                      > raczej nie dotyczy, bo ani ja szef partii ani pracodawca, a nawet gdybym był
                      to
                      > nie jestem chyba na tyle głupi, by brać kogoś gorszego dlatego że jest
                      właściwe
                      > j
                      > płci.

no i czesc Ci i chwala
                      ale ilu takich jak Ty?
                      chodzi o to, by takich jak Ty bylo wiecej....
                      • humbak Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 14:02
                        A znasz jakiegoś takiego co np. zatrudni faceta a nie kobietę ze wzgl. na płeć?
      • kubala11 Re: w partii kobiet członkują również mężczyźni 13.02.07, 17:57
        emerytka2006 napisała:

> ... coś ok. 10%, więc się nie czepiaj.

A gdzie parytet o który walczyły dzielne Jarugi i Środopodobne?:))
        • ab_extra PK odcina się od pseudo lewicy*) 13.02.07, 18:06
          *)jak zawsze, teraz kolej na jeszcze bardziej prawdziwą lewicową lewicę, w
          przeciwieństwie do dotychczasowych lewic, nie dość lewicowych i prawdziwych,
          pełnych błedów i wypaczeń. Lewica tak, wypaczenia nie!
    • goldenwomen Teeeeeee Guliwer :) 13.02.07, 12:14
      odnosze wrazenie ze nie lubisz kobiet :P czyzby .................. :))))))))))
      • ab_extra Kobiety uwielbiam. Nie lubię natomiast 13.02.07, 12:17
        seksistowskich szowinistek i wszelkich objawów dyskryminacji :)

goldenwomen napisała:

> odnosze wrazenie ze nie lubisz kobiet :P czyzby .................. :))))))))))
        >
        >
        >
        • goldenwomen tkwisz w średniowieczu w takim razie 13.02.07, 12:25
          ale to juz bylo! MY KOBIETY jestesmy wykształcone :) nie wyrazamy zgody na 3 x K
          chwytasz? :)))))))))))))))))))))))
          • ab_extra Bzdura. Tkwię w nowoczesnej Europie równych praw 13.02.07, 12:30
            gdzie wszelki przejaw dyskryminacji ze względu na płeć jest godny potępienia :)
            • goldenwomen Re: Bzdura. Tkwię w nowoczesnej Europie równych p 13.02.07, 12:40
              widze ze stales we własciwej kolejce gdy rozdawali rozum. smiem nawet pokusic
              sie o twierdzenie ze w tym temacie wzrost idzie w parze z
              rozumem :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              ))))))))))))))))))))
        • hopp Re: Kobiety uwielbiam. Nie lubię natomiast 13.02.07, 12:26
          > seksistowskich szowinistek i wszelkich objawów dyskryminacji :)

a ile napisałeś już protestów w sprawie faszystowskiego zakazu święceń
          kapłańskichw w KK dla kobiet?

Ty jako zwolennik równości to heca miesiąca:)

• humbak Re: Kobiety uwielbiam. Nie lubię natomiast 13.02.07, 12:27
            Hoppie, znasz się na teologii?
          • goldenwomen Re: Kobiety uwielbiam. Nie lubię natomiast 13.02.07, 12:28
            gdybym to ja tak napisala to zostalabym zapewne "wygarbowana z własnej skóry"
            ale dobrze powiedziane tudzież napisane nie powinno bolec :)
          • ab_extra Re: Kobiety uwielbiam. Nie lubię natomiast 13.02.07, 12:34
            KK nie jest partią polityczną
            • goldenwomen a kto tak uważa? 13.02.07, 12:38
              ?
              • ab_extra Re: a kto tak uważa? 13.02.07, 12:45
                Mam nadzieję, że nikt :) Dlatego guzik mnie obchodzi, kogo tam sobie KK wyświęca
                albo i nie wyświęca, tak jak nie wnikam w działalność Kół Gospodyń Wiejskich :)
                • goldenwomen Re: a kto tak uważa? 13.02.07, 13:52
                  a wiesz że coraz bardziej mi sie podobasz nawet wtedy kiedy masz mnie za Mućkę?
                  • ab_extra Re: a kto tak uważa? 13.02.07, 14:12
                    Hm, mnie jest jednak trudno Ci tego księdza wybaczyć. Cóś zawzięty jestem :)
                    • goldenwomen znieważyłam ????????????????????????????? 13.02.07, 17:54
                      uważasz że to było tak poniżające nazwanie Cię księdzem???? nerwowy
                      jestes :) :) :) :)
                      ja tu do wszystkiego podchodze z lekkim przymrużeniem oka i nawet kiedy piszesz
                      że jestem krowa do domyśl sie gdzie to mam głęboko.Mimo wszystko
                      WYBACZM :))))))))))))
                      • ab_extra Zaoszczędźmy sobie niewygód :) 13.02.07, 18:24
                        Przekażmy sobie znak pokoju. Jeśli to zrobimy równocześnie, żadne z nas nie
                        bedzie musiało telepać sie piechotą do Canossy z obudową kompa na szyi :)
                        • goldenwomen Re: Zaoszczędźmy sobie niewygód :) 14.02.07, 14:05
                          ok umowa stoi :)nie należę do osób dąsających sie z byle powodu :))))))
    • gorby nie ma jak gwalcenie ministrantow w zachrystii 13.02.07, 12:44
      Nikt o tym nie wie, a chlopaczkowi i tak sad nie uwierzy.
      • goldenwomen to po cholerę tam chodzą? 13.02.07, 12:46
        zawsze sa jakies przecieki i wiadomo "kto jest kto" wiec po jaka cholere kusza
        los?
        • gniewko_syn_ryba Re: to po cholerę tam chodzą? 13.02.07, 13:14
          Zostaw biednego gorbiego z jego obsesjami... ;)))
          • goldenwomen on żałuje ze tam nie chodzi/ł/ ? 13.02.07, 13:53

• haen1950 Re: Kolejny atak seksizmu, szowinizmu i dyskrymin 13.02.07, 13:05
      W tym państwie jest około milio osób wymagajacych interwencji psychiatry.
      Utworzyli całkiem mocne stronnictwo polityczne. Czemu odmawiać innym tego prawa?
      • scoutek Re: Kolejny atak seksizmu, szowinizmu i dyskrymin 13.02.07, 13:07
        haen1950 napisał:

> W tym państwie jest około milio osób wymagajacych interwencji psychiatry.
        > Utworzyli całkiem mocne stronnictwo polityczne. Czemu odmawiać innym tego
        prawa

nie wlaz w jego buty, Haen
        nie chcesz przeciez dyskryminowac innych?
        • haen1950 Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 13:16
          Ale jednak z ironią. Takie rzeczy już były, nawet zakonczyły sie prohibicją w
          USA co, jak wiadomo, wygenerowało mafię.
          Nie wróżę przedsięwzięciu powodzenia, ale proszę bardzo. Buźki ładne, figury
          też do rzeczy, konkurencja dla Sobeckiej, Wiśniowskiej i ogólnie - moherowych
          pań, ogromna. Stanowczo wolę tę odmianę kobiecości.
          • scoutek Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 13:25
            haen1950 napisał:
            >Buźki ładne, figury
            > też do rzeczy, konkurencja dla Sobeckiej, Wiśniowskiej i ogólnie - moherowych
            > pań, ogromna. Stanowczo wolę tę odmianę kobiecości.

nie mowimy o tancu na rurze, Haen
            i to nie jest watek typu mezczyzni wola blondynki
            wolalabym rozmawiac na poziomie
            tak jak i one wolalyby byc uznawane za rowne wam, mezczyznom
            zadna nie gada, ze Leppera nie lubi bo jest gruby i opalony
            tylko ze niewyksztalcony cham
            • haen1950 Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 13:38
              Ale przecież nie ma o czym rozmawiać. Oprócz promocji pań w zyciu politycznym
              niczego innego się nie dowiedziałem. Na tej konferencji.
              Można się jedynie zastanowić nad potencjalnym niebezpieczeństwem - sukces
              polityczny zlikwiduje problemy rownouprawnienia w programach partii "męskich".
              Będą się wtedy musiały "nasze feministki" normalnie wykłócać o swoje i szybko
              stracą atut kobiecości. Niejaki Kurski już mówi o kobietonach, może się ta
              zaraza rozszerzyć. Poważnie to piszę.
              • scoutek Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 13:43
                haen1950 napisał:

> Ale przecież nie ma o czym rozmawiać

jesli tak myslisz naprawde to trudno
                gdybys chcial wiedziec co maja do powiedzenia nie na konferencji to po prostu
                zajrzyj: www.polskajestkobieta.org
                a tego o kobietonach nie skomentuje
                zbyt cie szanuje
                przynajmniej na razie
                • scoutek Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 13:44
                  prawidlowy link:
                  www.polskajestkobieta.org/index.php
                  • haen1950 Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 14:09
                    No tak. Przejrzałem dość pobieznie, ale witam na pokladzie. Bo ja za platformą,
                    tą od Zdrojewskiego i Tuska jestem.
                    • scoutek Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 14:27
                      haen1950 napisał:

> No tak. Przejrzałem dość pobieznie, ale witam na pokladzie. Bo ja za
                      platformą,
                      >
                      > tą od Zdrojewskiego i Tuska jestem.

jesli chodzi o poglady to ja raczej od demokratow
                      tak znienawidzonych tutaj
                      a temu ruchowi sie przygladam
                      i mysle sobie, ze dobrze ze powstal
                      bo sie panowie za dobrze czujecie
                      • ab_extra Proszę, i ty jesteś seksistką. Nie dorosłaś do 13.02.07, 14:30
                        europejskiego modelu demokracji

scoutek napisała:
                        a temu ruchowi sie przygladam
                        > i mysle sobie, ze dobrze ze powstal
                        > bo sie panowie za dobrze czujecie
                        >
                        • scoutek Re: Proszę, i ty jesteś seksistką. Nie dorosłaś d 13.02.07, 14:34
                          ab_extra napisał:

> europejskiego modelu demokracji

przynajmniej sie staram
                          • ab_extra Jak widać, nie starasz się wcale :) 13.02.07, 14:38
                            Hołdujesz w najlepsze seksualnym stereotypom, uprzedzeniom, przesądom.
                            • scoutek Re: Jak widać, nie starasz się wcale :) 13.02.07, 14:42
                              ab_extra napisał:

> Hołdujesz w najlepsze seksualnym stereotypom, uprzedzeniom, przesądom.

to akurat mowisz do siebie

nie jestem walczaca feministka
                              ale jestem za prawem do WOLNEGO wyboru
                              w KAZDEJ dziedzinie
                              zarowno kobiet jak i mezczyzn

i mottem moim jest: "nie zgadzam sie z twoimi pogladami, ale zrobie wszystko
                              abys mogl je glosic"
                              • ab_extra Zgadzasz się na dzielenie ludzi wg płci 13.02.07, 16:35
                                w polityce. To jest właśnie dyskryminacja.
                      • haen1950 Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 14:36
                        Z sympatii dla scoutek popełniłem taki tekst i wcisnąłem do blogu Leskiego:

"A ja sobie poczytałem
                        i zobaczyłem, że te panie poważnie traktują politykę. Zobaczyłem też program
                        liberalnej części platformy, bez Kirche, Kinder, Kuchen bedącego w gestii
                        Rokity. Ktoś tam wrzaśnie o wyzwolonej Nelly, ale to dlatego, że Jasiu jest
                        zwyczajnym pantoflarzem. Poza tym to krakowski centuś.
                        Te panie nie przyłączą się do tej niby lewicy. Radzę je potraktować poważnie."

Wszyscy tam kraczą o lewicowej proweniencji tych pań. Mam nadzieję, że nie
                        pójdzie to śladem Jarugi Nowackiej i Senyszyn, także Nelly Rokity. Liczy się
                        skuteczność, nie wrzaski sufrażystek.
                        • scoutek Re: Pardon, nie chciałem urazić 13.02.07, 14:39
                          haen1950 napisał:

> Z sympatii dla scoutek

i bardzo dziekuje
                          dyg
                          ;)
    • kazuyoshi78 Re: Kolejny atak seksizmu, szowinizmu i dyskrymin 13.02.07, 13:45
      Kto stoi na czele? Kinga Dunin? :)
      • scoutek Re: Kolejny atak seksizmu, szowinizmu i dyskrymin 13.02.07, 13:46
        nie
      • ab_extra Lepiej :) Gretkowska :-D 13.02.07, 13:57

• goniacy.pielegniarz Re: Kolejny atak seksizmu, szowinizmu i dyskrymin 13.02.07, 13:49
      Ale Mania tak ładnie mówiła dzisiaj rano w telewizorni o polityce i o swojej
      partii, że zacząłem się przez chwilę zastanawiać, czyby nie zmienić płci, w
      razie gdybym się nie załapał na te 10%.
      • goniacy.pielegniarz Jest i deklaracja programowa 13.02.07, 14:03
        www.polskajestkobieta.org/index.php/?p=66

To mnie zaciekawiło:

"Wzorem innych krajów, w przypadku wiarygodnego oskarżenia o dyskryminację,
        molestowanie czy mobbing - należy stosować zasadę przerzucenia ciężaru dowodu z
        osoby poszkodowanej na sprawcę."
        • ab_extra Yhy :) 13.02.07, 14:06
          I jeszcze powinien być zakaz przeprowadzania testów DNA na ojcostwo :)
        • humbak Re: Jest i deklaracja programowa 13.02.07, 14:14
          Łoł:) Deklaracja wewnętrznie sprzeczna:)
    • mietowe_loczki Re: Kolejny atak seksizmu, szowinizmu i dyskrymin 13.02.07, 14:08
      Jestem pewna, że Manuellli się uda. Jako autorka tak żałośnie dennej prozy, nie
      będzie się za bardzo odróżniała od członków całej polskiej klasy politycznej.
      • ab_extra Ale będą pokazy "kultury politycznej" w Sejmie 13.02.07, 14:35
        gdy Gretkowska zostanie posłem :) Choć sądzę, że poparcie zdobędzie mniejsze od
        demokratów.pl
        • scoutek Re: Ale będą pokazy "kultury politycznej" w Sejmi 13.02.07, 14:36
          na pewno nie bedzie takiego chamstwa jakie jest udzialem panow na Wiejskiej
          • ab_extra Widziałem już publiczne wystąpienia Gretkowskiej 13.02.07, 14:41
            i Leppera. Wolałbym nie musieć pomiędzy nimi wybierać :)
            • mietowe_loczki Re: Widziałem już publiczne wystąpienia Gretkowsk 14.02.07, 14:12
              Mówiąc o klasie politycznej miałam na myśli PiS.
    • goniacy.pielegniarz A biedna Justyna nie może się oficjalnie zaangażow 13.02.07, 14:48
      "Sposród znanych Polek są też z nami: Kayah, Joanna Brodzik, Beata Tyszkiewicz,
      Grażyna Szapołowska, Anna Maria Jopek, Magda Stużyńska, Magda Mołek, Karolina
      Korwin Piotrowska.
      Bardzo dziękujemy wspaniałej dziennikarce Justynie Pochanke za wsparcie naszego
      ruchu jeszcze zanim zaczął przekształcać się w partię. Bycie dalej z nami
      naruszyło by jej zobowiązania zawodowe - jako komentator polityczny nie może
      użyczać swojej osoby do popierania organizacji politycznej."
      • ab_extra Brawo Pochanke! Teraz jest tylko trochę w ciąży :) 13.02.07, 14:51
        Prawie obiektywna i prawie niezaangażowana. Prawie jak Lis :)

goniacy.pielegniarz napisał:

> "Sposród znanych Polek są też z nami: Kayah, Joanna Brodzik, Beata Tyszkiewicz,
        >
        > Grażyna Szapołowska, Anna Maria Jopek, Magda Stużyńska, Magda Mołek, Karolina
        > Korwin Piotrowska.
        > Bardzo dziękujemy wspaniałej dziennikarce Justynie Pochanke za wsparcie naszego
        >
        > ruchu jeszcze zanim zaczął przekształcać się w partię. Bycie dalej z nami
        > naruszyło by jej zobowiązania zawodowe - jako komentator polityczny nie może
        > użyczać swojej osoby do popierania organizacji politycznej."
        >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka