haen1950 15.02.07, 10:09 Podobno Kaczmarek udał się na zasłużony odpoczynek po zmęczniu wywołanym objęciem teki MSWiA. Czy w tej teczce Dorn zostawił urządzenie typu F1? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:11 Serio? Skąd te wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:14 W sejmie było zapytanie poselskie, aż nie wierzyłem własym uszom. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:35 Niedawno żartowałem tu na forum, że supertajna komisja Taty Tasiemki odstrzeli pierwszego pieszczoszka VI RP. Ale skoro pomagier Ziobry idzie na urlop tuz po objęciu urzędu, to może naprawdę jest coś na rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:39 To już szóstą RP mamy? Ja myślałem że najwyżej wpół do piątej. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:44 :))) Widzisz pan, jak ten czas leci... Odpowiedz Link Zgłoś
oszust1 ROTFL dnia! Gratulacje! 15.02.07, 11:15 rydzyk_fizyk napisał: > To już szóstą RP mamy? Ja myślałem że najwyżej wpół do piątej. Ja sobie myślę, że to jest 3.001 beta. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: ROTFL dnia! Gratulacje! 15.02.07, 11:26 Na pewno nie wersja beta - używanie wersji beta zawężone jest do kręgu ochotników Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: ROTFL dnia! Gratulacje! 15.02.07, 11:40 3promile napisał: > Na pewno nie wersja beta - używanie wersji beta zawężone jest do kręgu ochotnik > ów A bo to mało ich na Forum? Mogliby sobie próbnie pobudować IV RP bez udziału nas wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:39 Bajzel w PiSie taki, że już nikt tego nie kontroluje. Przypomniała mi się wystraszona wczoraj gęba Ziobry, jak gorąco się tłumaczył ze świń Dornowi podłożonych. Ludwik może mieć na nich ciekawe argumenty. Możesz mieć rację. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:48 Ja też odniosłem wrażenie, że Mignon nie czuje się zbyt pewnie. Wydawałoby się, że po wygryzieniu Dorna, będzie się sposobił do roli wicepremiera od całego aparatu scigania i wymiaru sprawiedliwości, a tymczasem był jakiś taki niewyraźny. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Będzie typował ludzi do czystek 15.02.07, 10:12 normalka u bolszewików z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:36 haen1950 napisał: > Podobno Kaczmarek udał się na zasłużony odpoczynek (...) Jak to na wypoczynek? To jakis zart? Odpowiedz Link Zgłoś
francois.jenois Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:38 W sumie nie dziwie się urlopom. Nie ma to jednak związku z feriami zimowymi dla szkół, a raczej z chęciom bycia jak najdalej od kaczych braci w momencie gdy przeczytają raport maciory do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:42 bycia jak najdalej od kaczych braci w momencie gdy > przeczytają raport maciory do końca. Przecież to jest już wydanie ósme, poprawione i uzupełnione. Poprzednie siedem padło na korekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
francois.jenois Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:51 p.smerf napisał: > Przecież to jest już wydanie ósme, poprawione i uzupełnione. Poprzednie siedem > padło na korekcie. Korekta zapewne niwelowała moc porażenia. "Tina" oraz "Viva" załączą w wydaniu sobotnim pełny tekst raportu z dodatkiem do wyboru- krem linomag przeciw porażeniom lub dla bardziej wytrwałych okulary spawalnicze do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:54 Zapomniałeś o polskiej edycji Playboy"a. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Jest potwierdzenie 15.02.07, 11:42 Szef Kancelarii Premiera zapewnia, że dymisja Ludwika Dorna nie oznacza kryzysu administracji państwowej. Minister Mariusz Błaszczak, odpowiadając w Sejmie na pytanie posłów Platformy Obywatelskiej przypomniał, że Ludwik Dorn odszedł ze stanowiska szefa MSWiA z powodu różnicy zdań między nim a premierem w sprawie oceny współpracy prokuratury i policji. Minister Błaszczak oświadczył też, że premier uznał za nieuprawnione dywagacje w jednej z ogólnopolskich gazet, dotyczące przyczyn dymisji Dorna. Według Błaszczaka, Dorn miał prawo poczuć się urażony tymi informacjami. Dlatego premier przychylił się do wniosku Ludwika Dorna przedstawionego w jego liście otwartym, by wszcząć postępowanie wyjaśniające w sprawie insynuacji zawartych w gazecie. Mariusz Błaszczak zapewnił również, że urlop nowego szefa MSWiA, umotywowany sprawami rodzinnymi, nie spowoduje osłabienia działania tego resortu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Jest potwierdzenie 15.02.07, 11:43 > Mariusz Błaszczak zapewnił również, że urlop nowego szefa MSWiA, umotywowany > sprawami rodzinnymi, nie spowoduje osłabienia działania tego resortu. Myślę że urlop większości PiSs-ministrów nie spowodowałby osłabienia działania ich resortów - nie można osłabić czegoś, co nie istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Sprawy rodzinne? 15.02.07, 11:54 Może pojechał powiedzieć matce żeby wreszcie przestała chodzić do sekretarza KW prosić o pracę dla niego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Jest potwierdzenie 15.02.07, 11:52 "Minister Błaszczak oświadczył też, że premier uznał za nieuprawnione dywagacje w jednej z ogólnopolskich gazet, dotyczące przyczyn dymisji Dorna. Według Błaszczaka, Dorn miał prawo poczuć się urażony tymi informacjami. Dlatego premier przychylił się do wniosku Ludwika Dorna przedstawionego w jego liście otwartym, by wszcząć postępowanie wyjaśniające w sprawie insynuacji zawartych w gazecie." No, jeśli komisja Taty Tasiemki, w której skład wchodzi również Błaszczak, znajdzie jakiś dowód na to, że Ziobro z Kaczmarkiem ryli pod Ludzikiem, to może być całkiem ciekawie. Kaczyński dobrze wie, że wszechmocnym faworytom nie zawsze wystarcza rola drugiego po Bogu. Wie, że pokusa odsunięcia starzejącego się i mało popularnego władcy, bywa czasem bardzo silna i nie każdy potrafi się jej oprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Mam pytanie retoryczne w sprawie MSWiA 15.02.07, 11:58 Czy Kaczmarek pozbędzie się obu sekretarzy stanu - klasycznych imbecyli politycznych - MacSurmaca i Jarosława Zielińskiego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Mam pytanie retoryczne w sprawie MSWiA 15.02.07, 12:02 Nie wiadomo, czy będzie mu to w ogóle dane. Może Jarek znowu wymieni ministrów o 14.30 pm. Odpowiedz Link Zgłoś