Dodaj do ulubionych

Plaga dymisji i urlopów się rozszerza

15.02.07, 10:09
Podobno Kaczmarek udał się na zasłużony odpoczynek po zmęczniu wywołanym
objęciem teki MSWiA. Czy w tej teczce Dorn zostawił urządzenie typu F1?
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:11
      Serio? Skąd te wieści?
      • haen1950 Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:14
        W sejmie było zapytanie poselskie, aż nie wierzyłem własym uszom.
        • witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:35
          Niedawno żartowałem tu na forum, że supertajna komisja Taty Tasiemki odstrzeli
          pierwszego pieszczoszka VI RP. Ale skoro pomagier Ziobry idzie na urlop tuz po
          objęciu urzędu, to może naprawdę jest coś na rzeczy ?
          • rydzyk_fizyk Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:39
            To już szóstą RP mamy? Ja myślałem że najwyżej wpół do piątej.
            • witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:44
              :)))
              Widzisz pan, jak ten czas leci...
            • oszust1 ROTFL dnia! Gratulacje! 15.02.07, 11:15
              rydzyk_fizyk napisał:

> To już szóstą RP mamy? Ja myślałem że najwyżej wpół do piątej.

Ja sobie myślę, że to jest 3.001 beta.
              • 3promile Re: ROTFL dnia! Gratulacje! 15.02.07, 11:26
                Na pewno nie wersja beta - używanie wersji beta zawężone jest do kręgu ochotników
                • kotek.filemon Re: ROTFL dnia! Gratulacje! 15.02.07, 11:40
                  3promile napisał:

> Na pewno nie wersja beta - używanie wersji beta zawężone jest do kręgu ochotnik
                  > ów

A bo to mało ich na Forum? Mogliby sobie próbnie pobudować IV RP bez udziału nas
                  wszystkich...
          • haen1950 Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:39
            Bajzel w PiSie taki, że już nikt tego nie kontroluje. Przypomniała mi się
            wystraszona wczoraj gęba Ziobry, jak gorąco się tłumaczył ze świń Dornowi
            podłożonych. Ludwik może mieć na nich ciekawe argumenty. Możesz mieć rację.
            • witek.bis Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:48
              Ja też odniosłem wrażenie, że Mignon nie czuje się zbyt pewnie. Wydawałoby się,
              że po wygryzieniu Dorna, będzie się sposobił do roli wicepremiera od całego
              aparatu scigania i wymiaru sprawiedliwości, a tymczasem był jakiś taki niewyraźny.
    • rydzyk_fizyk Będzie typował ludzi do czystek 15.02.07, 10:12
      normalka u bolszewików z PiS
    • bryt.bryt Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:36
      haen1950 napisał:

> Podobno Kaczmarek udał się na zasłużony odpoczynek (...)

Jak to na wypoczynek? To jakis zart?
    • francois.jenois Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:38
      W sumie nie dziwie się urlopom. Nie ma to jednak związku z feriami zimowymi dla
      szkół, a raczej z chęciom bycia jak najdalej od kaczych braci w momencie gdy
      przeczytają raport maciory do końca.
      • p.smerf Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:42
        bycia jak najdalej od kaczych braci w momencie gdy
        > przeczytają raport maciory do końca.

Przecież to jest już wydanie ósme, poprawione i uzupełnione. Poprzednie siedem
        padło na korekcie.
        • francois.jenois Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:51
          p.smerf napisał:
          > Przecież to jest już wydanie ósme, poprawione i uzupełnione. Poprzednie siedem
          > padło na korekcie.

Korekta zapewne niwelowała moc porażenia. "Tina" oraz "Viva" załączą w wydaniu
          sobotnim pełny tekst raportu z dodatkiem do wyboru- krem linomag przeciw
          porażeniom lub dla bardziej wytrwałych okulary spawalnicze do czytania.
          • haen1950 Re: Plaga dymisji i urlopów się rozszerza 15.02.07, 10:54
            Zapomniałeś o polskiej edycji Playboy"a.
    • haen1950 Jest potwierdzenie 15.02.07, 11:42
      Szef Kancelarii Premiera zapewnia, że dymisja Ludwika Dorna nie oznacza kryzysu
      administracji państwowej.
      Minister Mariusz Błaszczak, odpowiadając w Sejmie na pytanie posłów Platformy
      Obywatelskiej przypomniał, że Ludwik Dorn odszedł ze stanowiska szefa MSWiA z
      powodu różnicy zdań między nim a premierem w sprawie oceny współpracy
      prokuratury i policji.
      Minister Błaszczak oświadczył też, że premier uznał za nieuprawnione dywagacje
      w jednej z ogólnopolskich gazet, dotyczące przyczyn dymisji Dorna. Według
      Błaszczaka, Dorn miał prawo poczuć się urażony tymi informacjami. Dlatego
      premier przychylił się do wniosku Ludwika Dorna przedstawionego w jego liście
      otwartym, by wszcząć postępowanie wyjaśniające w sprawie insynuacji zawartych w
      gazecie.
      Mariusz Błaszczak zapewnił również, że urlop nowego szefa MSWiA, umotywowany
      sprawami rodzinnymi, nie spowoduje osłabienia działania tego resortu.
      • kotek.filemon Re: Jest potwierdzenie 15.02.07, 11:43
        > Mariusz Błaszczak zapewnił również, że urlop nowego szefa MSWiA, umotywowany
        > sprawami rodzinnymi, nie spowoduje osłabienia działania tego resortu.

Myślę że urlop większości PiSs-ministrów nie spowodowałby osłabienia działania
        ich resortów - nie można osłabić czegoś, co nie istnieje...
        • rydzyk_fizyk Sprawy rodzinne? 15.02.07, 11:54
          Może pojechał powiedzieć matce żeby wreszcie przestała chodzić do sekretarza KW
          prosić o pracę dla niego? ;)
      • witek.bis Re: Jest potwierdzenie 15.02.07, 11:52
        "Minister Błaszczak oświadczył też, że premier uznał za nieuprawnione dywagacje
        w jednej z ogólnopolskich gazet, dotyczące przyczyn dymisji Dorna. Według
        Błaszczaka, Dorn miał prawo poczuć się urażony tymi informacjami. Dlatego
        premier przychylił się do wniosku Ludwika Dorna przedstawionego w jego liście
        otwartym, by wszcząć postępowanie wyjaśniające w sprawie insynuacji zawartych w
        gazecie."

No, jeśli komisja Taty Tasiemki, w której skład wchodzi również Błaszczak,
        znajdzie jakiś dowód na to, że Ziobro z Kaczmarkiem ryli pod Ludzikiem, to może
        być całkiem ciekawie. Kaczyński dobrze wie, że wszechmocnym faworytom nie zawsze
        wystarcza rola drugiego po Bogu. Wie, że pokusa odsunięcia starzejącego się i
        mało popularnego władcy, bywa czasem bardzo silna i nie każdy potrafi się jej
        oprzeć.
    • elfhelm Mam pytanie retoryczne w sprawie MSWiA 15.02.07, 11:58
      Czy Kaczmarek pozbędzie się obu sekretarzy stanu - klasycznych imbecyli
      politycznych - MacSurmaca i Jarosława Zielińskiego?

;)
      • haen1950 Re: Mam pytanie retoryczne w sprawie MSWiA 15.02.07, 12:02
        Nie wiadomo, czy będzie mu to w ogóle dane. Może Jarek znowu wymieni ministrów
        o 14.30 pm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka